Herfstdepressies

De warme zomer (ahum) is voorbij, de kachel brandt weer, het aantal uurtjes voor het beeldscherm gaan weer de hoogte in. Tijdens het werk kan je het niet laten even op het forum en de frontpage te surfen of om even wat berichtjes via ICQ of MSN uit te wisselen.

Concentreren overdag lukt niet en je kan geen goede reden verzinnen waarom precies. Schijnt de zon te fel door de kantoorramen, dan is het veel te warm om te werken, maar komt de regen met bakken uit de hemel vallen dan lukt het ook niet.

Volgens mij is niemand elke dag echt 8 uur met zijn/haar werk bezig als je een open-connectie naar buiten hebt. Het is makkelijk om overdag verleid te worden tot activiteiten die niets met je werk te maken hebben. Surfen, FOK!ken, chatten, allemaal één pot nat. De baas zal er blij mee zijn.
Het is verboden om op je werk te roken, maar je mag wel surfen. Wat voor een gedoogd beleid is dat nu weer? Roken is ongezond en irriteert niet-rokers op de werkvloer, internetten tijdens de werkuren stoort de collega’s niet, maar zorgt er alleen maar voor dat deadlines verschoven worden en opdrachten niet af raken. Is de hele dag op het net rondhangen een verslaving net zoals roken een verslaving is of brengen we dit onder een andere noemer onder? Nee, ik generaliseer (geef mezelf –3)!

Neuh, ik ben niet verslaafd, ik zorg er alleen maar voor dat ik de dag door kom, en die dag kom ik liefst zo snel mogelijk door. Een beetje rondhangen op het net, af en toe wat insinuerende opruiende posts plaatsen op FOK! is mijn dagelijkse bezigheid.
Je kan je wel afvragen wat FOK! zou zijn zonder de fokkende werknemer? Hoeveel minder hits zouden er zijn? Hoeveel minder bannerinkomsten zouden Danny en Ted binnenhalen? Nee, zij hebben niet de verantwoordelijkheid om de users op een verkeerd leefpatroon te wijzen.

Ik hou van deze Frontpage, lach me rot om de zuigende irritante lichting users die met een brede grijns achter hun monitor kijken hoe giftig ze de moderators krijgen. Ik krijg ook zin om te gaan posten als user en te kijken of ik een Breuls of Atrimar - ja die hapt sneller - op de kast krijg. Het lijkt me gewoon geinig om op die manier ten koste van anderen mijn agressie af te reageren.

Ik ben even stil van mijn eigen woorden. Er sluimert in mij ook een donkere kant die af en toe het daglicht ziet en door gebruik te maken van anderen zich beter wil voelen. Het wordt tijd om even te bezinnen en na te denken waar deze frustraties vandaan komen. Zou ik een depressie krijgen?
Ja! Dat is het! Een herfstdepressie is een goede reden om er onderuit te komen als ik te ver ga. Als ik het goed aanpak, dan moeten ze mijn herfstdepressie zeker honoreren met een 'unban'. Het lukt gebruikers op het forum ook makkelijk, dus moet het mij ook wel lukken. Mag ik ook een keertje evil zijn?

Ik neem nog een kopje herfstthee, misschien ontspant dat wel..


CHATTEuR