FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 30 oktober 2001

Visumplicht voor Belgen in de VS

De Verenigde Staten onderzoeken of de visumplicht voor Belgen weer wordt ingevoerd. Ook inwoners van Italië, Portugal, Argentinië, Slovenië en Uruguay hebben in de toekomst misschien weer een visum nodig. Dit hebben Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt. De studie is de eerste fase van een project van president Bush om de immigratiewetten aan te scherpen.

België, Italië en Portugal die in de toekomst hun inwoners misschien moeten verplichten een visum te hebben voor een reis naar de VS, hebben boos gereageerd en vatten de maatregel op als een belediging.

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een reactie niets van een mogelijke herinvoering van de visumplicht voor de Verenigde Staten af te weten.

NFL Week 8

Deze week in NFL op Fok! Het bewijs dat ook een onstopbare macht niet is opgewassen tegen een onbeweegbare macht. Volgende week weer een update van de ranglijst.


Donderdag 25 Oktober

Indianapolis Colts – Kansas City Chiefs 35 – 28
De Chiefs kunnen na afgelopen Donderdag hun kansen op de Playoffs eigenlijk wel vergeten. Ze staan nu op zes verliespartijen in zeven wedstrijden, en eigenlijk is dat minder dan ze verdienen. De aanval van de Chiefs doet voor maar weinig teams in de league onder, maar de lekke verdediging zorgt er keer op keer voor dat de Chiefs een wedstrijd aan de verkeerde kant van de score afsluiten.

Zondag 28 Oktober

Cincinatti Bengals – Detroit Lions 31 – 27
Ook het spel van Detroit is niet om over naar huis te schrijven. Nog niet een keer in dit seizoen hebben ze een wedstrijd winnend kunnen afsluiten. Tegen de Bengals zag het er tot aan het vierde kwart naar uit dat ze nu wel een kans zouden maken, maar uiteindelijk konden ze niet scoren, in tegenstelling tot de Bengals, die door een straklopende aanvalsreeks uiteindelijk een 1 yard run wisten te maken om de wedstrijd naar hun hand te zetten.

Minnesota Vikings – Tampa Bay Buccaneers 14 – 41
De Vikings konden de enterende Buccaneers niet van zich afhouden in een aanvallend zeer mooie wedstrijd. Passes, runs, fieldgoals, en gemiste kansen, alles zat in deze clash. Bucs runningback Alscott was goed voor drie running touchdowns, en zette daarmee bijna eigenhandig de Vikings opzij. Beide teams ontpoppen zich tot middenmoters dit seizoen, wat eigenlijk niemand echt verwacht had.

New Orleans Saints – St. Louis Rams 34 – 31
De onverslaanbaren zijn verslagen. Aan het einde van een absolute thriller konden de Rams hun eerste nederlaag bijschrijven. De hele wedstrijd ging gelijk op, en pas in de allerlaatste seconde van het vierde kwart scoorden de Saints de winnende fieldgoal. Op 0.01 seconden voor het einde trapte Saints kicker Carney een 27 yard fieldgoal tussen de palen, en hij gaf daarmee zijn team hun vierde overwinning.

San Fransisco 49ers – Chicago Bears 31 – 37
De Bears blijven in de race om de playoffs dankzij een sobere overwinning op de ook goed draaiende 49ers. Ondanks een 14 – 0 achterstand na het eerste kwart wisten de Bears zich te herpakken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De beslissende actie vind plaats in overtime. Ene meneer Brown van de Bears (what’s in a name) onderschepte een pass van Garcia en wist die om te zetten in de zes beslissende punten voor het team uit de Windy City.

New York Jets – Carolina Panthers 13 – 12
In een werkelijk doodsaaie wedstrijd grepen de Jets dankzij een fieldgoal in het laatste kwart de overwinning op de tegenvallende Panthers. Op de complimenten voor de kickers van beide teams na valt er weining goeds over deze matchup te zeggen. Alleen in het eerste kwart leek het nog wat te worden dankzij een touchdown van de Panthers (na een fumble return over maar liefst 94 yards), en een geblokte puntkick die over 7 yards door Hayes werd teruggelopen.

Jacksonville Jaguars – baltimore Ravens 17 – 18
Dankzij twee touchdowns in het vierde kwart, overigens zonder dat de extra punten lukten, wonnen de Jaguars de wedstrijd tegen de Ravens. Ondanks de lage score was het een erg aangename wedstrijd, met veel, vooral verdedigende, hoogstandjes. Helaas staan beide teams op een middenmoot plekje in de league, maar beide teams zijn in opbouw voor de toekomst, dus het vertrouwen is nog steeds groot.

New York Giants – Washington Redskins 21 – 35
Het hoogtepunt van deze match was al in het eerste kwart. Metcalf van de Redskins ving een puntkick en liep deze over 89 yards weergaloos terug voor een touchdown. De Giants wisten nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar hadden waarschijnlijk daarmee iets teveel van hun krachten gevraagd, en konden dan ook niet voorkomen dat de Redskins uiteindelijk redelijk eenvoudig wisten te winnen.

Arizona Cardinals – Dallas Cowboys 3 – 17
Het is onverwacht, maar er was zondag een ploeg slechter dan de Cowboys, en gelukkig voor Dallas speelden ze daar nu net tegen. De Cardinals kwamen nog wel voor door een fieldgoal, maar daarmee hadden ze ook meteen alle punten uit de wedstrijd te pakken. Ook de Cowboys speelden uiterst slecht, en wisten slechts 17 punten te maken, en de laatse 7 ook nog dankzij een fout van de Cardinals. Coakley liep een interception terug over 10 yards voor de definitieve beslissing.

Miami Dolphins – Seattle Seahawks 24 – 20
Mooie wedstrijd, leuke akties, veel spektakel. Dat zijn de steekwoorden voor de clash tussen de Dolphins en de Seahawks. Beide ploegen deden weinig voor elkaar onder, en mede daarom werd de wedstrijd pas in het vierde kwart beslist. Na een 39 yard pass van Dolphins quarterback Fiedler wist McKnight de beslissende 6 punten (gevolgds door het extra punt) binnen de endzone te lopen. Al met al voor de neutrale toeschouwer een zeer leuke, leerzame wedstrijd geweest.

Buffalo Bills – San Diego Chargers 24 – 17
Een fieldgoal in het tweede kwart maakte uiteindelijk het verschil. Beide ploegen hielden elkaar voor het overige deel van de wedstrijd in compleet evenwicht, met beide drie touchdowns en een fieldgoal. Steeds om en om, en steeds was de ene nog mooier of strakker dan de ander. Opvallend was dat de quarterback van de Bills het uiteindelijk het iets beter deed dan zijn tegenstander. Buffalo staat nu op 1-5, en San Diego op 5-2. De Chargers hebben nu dus de beste papieren om de playoffs te halen.

Oakland Raiders – Philadelphia Eagles 20 – 10
De Raiders blijven het goed doen in hun wedstrijden en op een klein gevallen steekje na weten ze steeds te domineren. Niet zoals de Rams met hoge scores, maar vooral door een stevige, en gesloten verdediging. Ook tegen de Eagles wisten ze de deur lang genoeg dicht te houden om de aanval in gelegenheid te stellen om de beslissende punten op het bord te brengen.

New England Patriots – Denver Broncos 20 – 31
Denver heeft de hoop op de playoffs levend gehouden door de wedstrijd tegen de Patriots te winnen. Twee touchdowns in het derde en een in het vierde kwart resulteerden in een klinkende overwinning op de ontredderde Patriots, die zelf ook zeker niet slecht speelden. De Broncos beschikken over een zeer gevarieerde aanval, wat werd bewezen door de scores, alle punten werden door verschillende spelers gescoord.

Maandag 29 Oktober

Tennessee Titans – Pittsburgh Steelers 7 – 34
De Steelers hebben bewezen grote wedstrijden aan te kunnen door zeer effectief om te gaan met de kansen die geboden werden door kleine foutjes van de Titans verdediging. Steelers quarterback Stewart voelde zich zeker, en veilig achter zijn verdediging, en kon strooien met passes en handige handoffs naar zijn runningbacks. Zijn tegenstrever McNair kon hier weinig tegenover stellen, ondanks dat hij juist door kenners is getipt als een van de grootste talenten in de league.

See you next week!

Vlucht American Airlines onderbroken

MR_VIPER had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rustig vliegen zal de komende tijd nog steeds een droombeeld zijn. De vlucht van een Boeing 757 van de luchtvaartmaatschappij American Airlines, is maandag onderbroken wegens een dreigement. Het toestel, dat onderweg was van New York naar Dallas, moest noodgedwongen landen op de internationale luchthaven Dulles bij Washington. Dat hebben de autoriteiten bekendgemaakt.

De passagiers zijn na de landing uit het vliegtuig geëvacueerd. De vlucht werd onderbroken nadat een passagier een verdacht briefje vond. Over de details van het dreigement is nog geen informatie beschikbaar.

De federale recherche FBI is ter plaatse om de situatie te onderzoeken, aldus een woordvoerster. Het toestel is veilig geland en de 141 passagiers en 8 bemanningsleden zijn allen in orde. Volgens een woordvoerder van American Airlines worden de passagiers ondervraagd over het verdachte briefje.

De tussenlanding zorgde voor vertraging op de luchthaven Dulles, doordat drie landingsbanen enige tijd waren afgesloten. Het incident gebeurde enkele uren nadat de Amerikaanse minister van Defensie, John Ashcroft, had gewaarschuwd voor nieuwe terreuraanvallen op de Verenigde Staten en hun bondgenoten. Hij verklaarde tijdens een persconferentie dat de veiligheidsdiensten in verhoogde staat van paraatheid zijn gebracht.

Máxima slaat aanbod voor hockeyen af

Slayher had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onze toekomstige prinses Máxima Zorreguieta heeft het te druk om in haar toekomstige woonplaats Wassenaar te gaan hockeyen bij de plaatselijk hockeyclub. De aanstaande van prins Willem-Alexander heeft vriendelijk bedankt voor het aanbod te spelen in het team genaamd: veterinnen A.

"We hadden haar in een lieve brief gevraagd of ze bij ons wilde komen spelen", aldus de 'teamoudste', Ireen Hogewind-Lippman. "Het Koninklijk Huis antwoordde echter in warme woorden dat Máxima daar helaas van moest afzien vanwege haar drukke werkzaamheden. Maar ze wenste ons verder veel succes en plezier."

De 'veterinnen' van De Kieviten, die hun uitnodiging persoonlijk hebben afgegeven bij Huis ten Bosch, reageren gelaten op de afzegging. "Het zou leuk zijn geweest, maar we respecteren haar besluit", aldus één van de speelsters, Dorine Wentrup. "We wisten dat Máxima in Argentinië had gehockeyd. En niet zo onaardig ook. We dachten: 'ze komt in Wassenaar wonen, dus waarom nodigen we haar niet uit?' In ons elftal kan ze even bijkomen van haar dagelijkse besognes."

Blair: "Vergeet 11 september niet!"

In een toespraak riep de Engelse premier Tony Blair de mensen op om de beelden van de 11e september, de dag van de aanslagen op het World Trade Center in New York, vooral niet te vergeten. "Duizenden mensen zijn in koelen bloede vermoord tijdens de ergste terroristische aanslagen die de wereld ooit gekend heeft. Vergeet nooit hoe we ons voelden toen we die vliegtuigen in de Twin Towers zagen vliegen", aldus Blair.

Hij deed deze oproep, omdat er onder het publiek en de media een duidelijk merkbare weerstand is ontstaan tegen de bombardementen in Afghanistan. Blair benadrukte dat we niet moeten vergeten waarom we deze aanvallen uitvoeren. Hij zei dat onomstotelijk bewezen is dat Osama Bin Laden en zijn terrorismenetwerk Al-Qaeda verantwoordelijk zijn en dat ze daarvoor hard aangepakt dienen te worden.

De Engelse krant "The Guardian" heeft onderzocht dat nog maar 62 procent van de Engelse bevolking achter de bombardementen staat.

Hagenezen vaak met slok op achter stuur

konniekipe had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Onderzoek van het Openbaar Ministerie en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft aangetoond dat Hagenezen relatief vaak met alcohol op achter het stuur van hun auto stappen. Ruim 8% van de Haagse automobilisten heeft iets gedronken. Amsterdammers staan, met 7%, op een "goede" tweede plaats.

De onderzoekers noemen met name de ontwikkeling van het alcoholgebruik door mannelijke automobilisten tot 24 jaar "zorgelijk". Uit het onderzoek blijkt ook dat in regio's waar speciale handhavingsteams opereren, die ondermeer controleren op alcoholgebruik, duidelijk minder overtredingen plaatsvinden.

SBS6 programma klaagt garagehouders aan

Schum1 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Makers van het SBS6-programma "Verboden in te Rijden" hebben dinsdag bij de politie aangifte gedaan van mishandeling. De cameraploeg en presentator André van der Toorn zeggen dat personeel van een garage hen tijdens opnamen heeft aangevallen met blusapparaten.

Een paar uit Den Haag dat bij een handelaar drie auto's had gekocht, had het programma te hulp geroepen. Het kreeg ruzie met de garage omdat het bleek te gaan om drie auto's met schade.

De bemiddelingspoging die "Verboden in te Rijden" daarop afgelopen week ondernam, liep uit op een confrontatie. De programmamakers werden bespoten met bluspoeder en dropen kokhalzend en brakend af. De garagehouder beloofde later aan de politie contact op te nemen met de gedupeerden, die daarom afzagen van aangifte. Omdat de handelaar dinsdag nog niets van zich had laten horen, stapten de programmamakers alsnog naar de politie.

De aflevering met beelden van de aanval wordt zondagavond uitgezonden.

Condooms kopen in de taxi

la.femme.nikita had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf komende donderdag is het mogelijk om in Amsterdam condooms te kopen in de taxi. Donderdagochtend wordt de eerste “taxi” condoom verkocht aan soapster Winston Gerstanowitz.

Condoomfabrikant Durex kwam met het idee, alleen wil de maatschappij nog geen informatie over het initiatief vrijgeven. De Amsterdamse taxi centrale zegt dat een aantal chauffeurs zijn benaderd door Durex. Om hoeveel het gaat is niet precies bekend.

Het idee is overigens niet totaal nieuw. In Noorwegen ging in Juli van dit jaar een campagne van start met als slagzin “Condoom vergeten?, vraag het uw taxichauffeur” De Noorse condooms zijn gratis en worden door de overheid betaald.

Tweederde surfers lijdt aan 'e-woede'

Uit een Brits onderzoek blijkt dat bijna tweederde van alle volwassen internetgebruikers lijdt aan 'e-woede'.

Van alle internet gebruikers boven de 15 jaar wordt 61% regelmatig boos tijdens het surfen. Vooral onbereikbare pagina's en langdurig wachten veroorzaken die 'e-rage', zoals het in Groot-Britannië genoemd wordt.

Drie kwart van deze arme zielen logt uit en gaat wat drinken. Meer dan veertig procent scheldt de computer, danwel hun partner verrot. En er zijn er ook nog enkelen die uit pure frustratie hun computer een mep verkopen.

E-woede komt bij mannen iets meer voor dan bij vrouwen: 62 procent tegen 59 procent.

Internetdating is meestal bedrog

Internet-dating is de laatste jaren explosief gegroeid, maar pas op voor datingbedrog: reacties die er veelbelovend uit zien kunnen veel geld gaan kosten....

Vele alleenstaanden proberen via diverse datingsites in contact te komen met hun 'ware liefde'. Maar helaas bestaat het grootste gedeelte van de reacties uit fakemailtjes, niet bestaande personen dus. Via deze fakers wordt de 'zoekende' naar betaalsites gelokt en de gezochte persoon blijkt dan helemaal niet te bestaan. Behalve dat de 'zoekende' een illusie armer is, is zijn portemonnee ook een stuk leger.

Voor degenen die toch hun geluk willen beproeven met internet:
De Fakerslijst en Datingbedrog

Zeg niet dat je niet gewaarschuwd bent

MP3 sharing gehalveerd in Europa

Qwi Bus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal Europeanen dat via internet muziekbestanden deelt, is volgens Jupiter Media Metrix sinds februari bijna gehalveerd.

In februari van dit jaar hadden 12 peer-to-peer-diensten (online ruildiensten) nog een bereik van 8,1 miljoen (16 %) Europese internetgebruikers. In augustus was dit aantal al gedaald tot 4,6 miljoen Europeanen verdeeld over 17 sites.

Een van de redenen hiervoor kan zijn de zaak tegen Napster in maart dit jaar. Toen bepaalde een Amerikaanse rechter dat Napster moest stoppen met het ongecontroleerd doorgeven van muziek waarop auteursrechten rusten.

Toch blijft Napster populair, met een marktaandeel van 4,7 procent is het volgens Jupiter nog steeds het meeste populaire mp3 share programma binnen Europa. Audiogalaxy heeft een aandeel van 3 procent en Music City Morpheus een aandeel van 2,2 procent.

Milosevic: 'Del Ponte geestelijk gehandicapt'

"Hoofdaanklaagster Del Ponte van het Joegoslavië-Tribunaal heeft het intellectuele niveau van een 7-jarig geestelijk gehandicapt kind", dat is althans de mening van Milosevic.

Slobodan vindt daarom dat zij door de rechters van de zaak moet worden gehaald. Del Ponte zelf kon wel lachen om de zoveelste uitbarsting van Milosevic voor het tribunaal. De ex-president van Joegoslavië beschuldigde het tribunaal er bovendien van dat het terrorisme aanwakkert. Milosevic viel ook nog eens hard uit tegen de 'NAVO-agressie' en herinnerde aan de bombardementen door de NAVO van maart tot juni 1999.

Milosevic vroeg tenslotte de rechters hem een proces van drie jaar te besparen en meteen de veroordeling voor te lezen die al klaar zou liggen.

Sex bij IVF eigenlijk taboe

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een Amerikaanse vrouw die bij een reageerbuisbevruchting (ivf) twee embryo's kreeg geïmplanteerd, is bevallen van een vierling. De vier werden na een zwangerschap van 32 weken, acht weken te vroeg, via een keizersnede geboren.

Minstens één, maar waarschijnlijk twee baby's waren het resultaat van een natuurlijke bevruchting. Het echtpaar heeft toegegeven geslachtsgemeenschap te hebben gehad vijf dagen voordat de eitjes voor ivf bij de vrouw werden weggehaald.

Gynaecoloog dr. Amin Milki van Stanford University die het voorval onderzocht vindt dat gynaecologen ivf-stellen moeten waarschuwen om geen geslachtsgemeenschap te hebben in de dagen dat de vrouw met hormonen wordt behandeld. Vooral als de man goed zaad produceert en de vrouw intacte eierstokken heeft, dus als hun onvruchtbaarheid onverklaard is, zou het paar tijdelijk van seks moeten afzien.

Rode Kruis vernietigt donorbloed

Het Amerikaanse Rode Kruis is genoodzaakt om tienduizend stuks donorbloed te vernietigen. Na de ramp van 11 september bleef het Rode Kruis geregeld vragen om donorbloed, terwijl al duidelijk was dat veel mensen niet levend onder het puin vandaan zouden komen. Volgens de regels moet donorbloed binnen 42 dagen gebruikt worden, daarna moet het vernietigd worden. Doordat er zoveel verloren gaat heeft directeur Bernadine Healy haar functie moeten opgeven.

Björk topless in nieuwste video

Björk, de IJslandse zangeres, is binnenkort topless op tv te zien. In de clip van haar nieuwste single 'Pagan Poetry' dartelt Björk vrolijk rond in een jurk die reikt tot aan haar borst. Alles is dus bedekt, behalve haar borstpartij.

Om het allemaal nog wat 'smeuïger' te maken heeft de zangeres piercings laten plaatsen in haar rug en parels op haar huid laten naaien. In hoeverre de piercings echt zijn is overigens niet bekend.

De single, van haar laatste album Vespertine, komt uit op 5 november. Voor de ongeduldige Fok!kers: op www.bjork.com is de clip te downloaden.

Mogelijk doorbraak in zaak kinderlijkjes

Er is mogelijk een cruciale doorbraak in het onderzoek naar de gruwelmoorden op de twee kleuters die in delen langs de oevers van Strand Nulde en de Theems zijn aangespoeld.

Scotland Yard heeft zojuist ontdekt dat het rode kinderbroekje, dat in september in Londen werd aangetroffen op het aangespoelde rompje van een vijfjarig jongetje, is ingevoerd via de Rotterdamse haven en per vrachtwagen naar Duitsland is vervoerd. De informatie werd gisteren via Interpol onmiddellijk doorgesluisd naar het Nederlandse onderzoeksteam.

De Engelse onderzoeksleider noemt het opnieuw een verband tussen de Nederlandse en de Britse zaak. Uit het feit dat het jongetje een rood broekje droeg, trekken de Britse speurders nog een conclusie: Afrikaanse deskundigen meldden dat de kleur rood in moordrituelen een betekenis heeft. Deze kleur zou volgens de moordenaars geluk brengen. Het versterkt bij de speurders het idee dat hier sprake is van rituele kindermoorden.

Zie ook Verband kinderlijkjes onderzocht

Winnaars voetbaltoto niet rijk

De mensen die afgelopen week de voetbaltoto in Nederland goed hadden ingevuld kunnen maar liefst ƒ27,10 (zevenentwintig gulden én een dubbeltje) bijschrijven op hun rekening. Maar liefst 683 deelnemers maakten geen enkele fout bij het voorspellen van de uitslagen van voetbalwedstrijden.

"Deze Toto was blijkbaar erg makkelijk", laat de stichting Nationale Sporttotalisator (SNS) weten. Ongeveer 26.000 deelnemers wonnen de tweede of derde prijs. Dit levert nu een riante rijksdaalder op. Bij twee fouten zou de prijs zelfs zakken tot ƒ1,10. "Ons reglement schrijft echter voor dat het prijzengeld minimaal de hoogte van de inleg moet zijn. Daarom hebben we dat prijzengeld verhoogd tot een rijksdaalder".

Wekelijks doen tussen de 25.000 en 50.000 mensen mee met het populaire gokspelletje. Alleen op 15 januari 1994 had de Toto meer jackpotwinnaars. Toen wonnen 972 mensen de eerste prijs.

Ex-burgemeester verlaat 'aftredingsdebat'

Ex-burgemeester van Leeuwarden, mevrouw Van Maaren-Van Balen, wil de f.50.000 boetegeld 'cashen' wanneer ze zich beschadigd voelt door de gemeente. Wethouder De Haan liet dit gisteren weten tijdens het openbare raadsdebat omtrent haar aftreden.

Van Maaren ontkent dit, maar volgens haar is ze wel zwart gemaakt in het raadsdebat. De Haan gaf voorbeelden van blunders en miskleunen die Van Maaren zou hebben begaan:
- Zo zou zij hebben getracht een ambtenaar te laten ontslaan na een kritisch rapport.
- Een zwartboek van ambtenaren hebben laten maken.
- Geen huur hebben betaald.

Van Maaren zelf verliet na het voorlezen van een verklaring geïrriteerd de zaal.

VS: enkele leiders Al-Qaeda gedood

merulez had ons via de newssubmit het volgende te melden:

"De top hebben we nog niet onschadelijk gemaakt, maar wel al enkele leiders van Al-Qaeda", zo liet de Amerikaanse minister Rumsfeld van Defensie gisteren weten. Volgens hem zijn bij de acties in Afghanistan enkele militaire leiders van Al-Qaeda en de Taliban omgekomen.

"Aan burgerslachtoffers valt niet te ontkomen", zo liet de minister verder weten. Gisteren vielen er weer een aantal doden onder burgers bij aanvallen rond de stad Kandahar, een Taliban-bolwerk.

De Amerikanen zijn nu ook begonnen om Noord-Afghanistan, richting de grens met Tadzjikistan, te bombarderen. Doelen zijn daar onder meer de grotten waarin Bin Laden en zijn aanhangers zich mogelijk bevinden.

4 NL-ers op vakantie op Curacao omgekomen

PhoneCallPaul had ons via de newssubmit het volgende te melden:
Ooggetuige verslag

Hier vlakbij mij huis op zo'n 300 meter afstand is zondagavond laat (maandagochtend voor de meesten van jullie) een zwaar ongeluk gebeurd. 4 Nederlandse vakantiegangers zijn in een Lada volledig van de weg gevaagd door een vrachtwagen. Alle 4 waren op slag dood.

Kleine troost: ik kan jullie vertellen dat de slachtoffers allemaal extreem kort of zelfs totaal niet geleden hebben, het was een gigantische ravage.


Het bericht zoals bekend in de Nederlandse pers
Vier Nederlanders zijn in de nacht van zondag op maandag omgekomen door een verkeersongeluk op Curacao. Het gaat om drie mannen en een vrouw, allen in de leeftijd van dertig tot veertig jaar.

De vier waren sinds zaterdag op het eiland voor een vakantie. De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven.

Het ongeluk gebeurde op een kruising in een buitenwijk van Willemstad. De voorlopige bevindingen van het Openbaar Ministerie wijzen erop dat de Nederlanders geen voorrang gaven aan een zware vrachtwagen die op een voorrangsweg reed.

De vier Nederlandse toeristen waren vrijwel op slag dood. De chauffeur van de vrachtwagen kwam er zonder verwondingen vanaf."

Vervolg verslag op locatie
Ik ken de situatie uiteraard vrij goed (het is vlakbij), maar toen ik hier net op het eiland was ben ik ook weleens in volle vaart over die voorrangsweg geschoten zonder dat ik het doorhad. Je komt met een vrolijk vaartje een heuveltje over en dan is daar ineens die voorrangsweg. Ik had bijzonder veel mazzel, er was op dat moment geen verkeer op die voorrangsweg te bekennen.
Er zijn hier echt veel levensgevaarlijke kruisingen, mede door soms heuvelachtige wegen en het ontbreken van signalering.

Daarnaast zijn de vrachtwagens hier veelal Amerikaans en dus nogal groot en sterk, en rijden ze harder dan de meeste personenauto's hier. Personenauto's gaan hier doorgaans het hardst als ze kapot zijn, want dan staan ze achterop een vrachtwagen.
Het feit dat de slachtoffers in een Lada zaten is ze niet extra nadelig geweest, in een Volvo hadden ze de klap ook niet overleefd, daar ben ik van overtuigd.

Nieuwe terreurgolf dreigt in VS

Cobaldus en Calella hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

De VS houdt er rekening mee dat het land binnen enkele dagen weer de dupe wordt van terreurslagen. De regering zal daarom de Amerikanen op het hart drukken extra alert te zijn. De FBI zegt aanwijzingen te hebben over plannen om Amerikaanse doelen in de VS en het buitenland te treffen. Details daarover heeft de FBI echter niet.

Plaatjes Bin Laden op Vastgoed site

Kayuk had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Als je denkt een idyllisch huurpandje te gaan bezichtigen op een website, maar je treft er de foto's aan van de brandende WTC torens, tja dan ben je wel verrast. Dat gebeurde bezoekers van de vastgoedsite M2Match.nl ook, zij zagen foto's aan van een brandende WTC-toren en een geknielde man met een mitrailleur.

"Die man met de mitrailleur is Bin Laden - of zijn broer", zegt J. Elburg, oprichter en directeur van het makelaarskantoor.

"De dader kan een gekke hobbyist zijn of een jongetje van tien die de impact van zijn daad niet kan inschatten. Wat mij opvalt is in ieder geval dat van de tientallen aanbieders op de site de foto's juist bij ons stonden. Dat is geen toeval en daarom vatten wij het ernstig op", zegt Elburg.

M2Match is onmiddellijk overgegaan tot het verwijderen van de foto's en het herstellen van de correcte gevraagde huur per vierkante meters. De hacker die ingebroken heeft op de site heeft die prijzen, die in Amsterdam al vrij snel oplopen tot 400 gulden, veranderd in prijzen van enkele guldens per vierkante meter.

Van Basten moet onderaan beginnen

ExtReMisT had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Ajax-trainer Co Adriaanse staat niet te trappelen, na het horen van het nieuws dat Marco van Basten mogelijk terugkeert naar de Amsterdamse voetbalclub.

In een reactie bij de Amsterdamse tv-zender AT5 zegt Adriaanse dat oud-spelers die het trainersvak in willen stappen, ongeacht hun ervaring, onderaan moeten beginnen. "Ik zou niet weten wat hij moet doen. Als je een goede voetballer bent geweest, wil dat niet zeggen dat je een goede trainer bent", aldus de huidige coach.

Na zes jaar uit de voetballerij te zijn geweest, is de oud-topspeler weer in gesprek met Ajax waar hij van 1981 tot 1987 al speelde. Na het winnen van de Europacup voor bekerwinnaars vertrok hij naar AC Milan, en beëindigde in 1995 zijn loopbaan vanwege een enkelblessure waar hij twee jaar last van had.

Rolling Stones willen weer op tournee

De Rolling Stones willen weer op tournee. Dit om hun veertigjarig bestaan te vieren. De plannen zijn nog heel jong, maar als het aan de bandleden ligt, komt de tournee er.

De band is er nog niet uit of de optredens moeten plaatsvinden in grote evenementshallen of dat ze in intieme, kleine zaaltjes willen spelen. De landen waar ze dan zouden optreden zijn evenmin bekend.

Na dat tournee duiken de leden (Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Woods) mogelijk ook weer de studio in voor de opnames van een nieuw album.

Mick Jagger heeft net zijn vierde solo-album afgerond. 'Goddess in the Doorway' komt in november op de markt. Aan het album werkten sterren als Bono (van U2), Pete Townshend, Wyclef Jean en Lenny Kravitz mee.

Gotthard-tunnel: waarschijnlijk 11 doden

Bij het ongeval in de Gotthardtunnel, vorige week woensdag in het zuiden van Zwitserland, zijn hoogstwaarschijnlijk in totaal elf mensen om het leven gekomen.
De politie zei maandag te verwachten dat het aantal doden niet verder zal oplopen.

Volgens de commandant van de lokale politie, Romano Piazzini, zijn alle chauffeurs van de 23 auto's die werden gevonden in de tunnel, terecht. Zij zijn of onder de doden of opgespoord door de politie. Niemand wordt meer vermist, aldus Piazzini.

Inmiddels zijn negen slachoffers van het ongeval op 24 oktober geïdentificeerd. Het gaat onder anderen om Duitsers, Fransen, een Italiaan en een Turk. Zij verloren het leven toen twee vrachtwagens in de tunnel frontaal op elkaar botsten waarna brand uitbrak. Volgens de politie worden in de regio nog 28 mensen vermist door familie en vrienden. Dit weekeinde waren dat er nog 130. De autoriteiten verwachten hen echter niet in de tunnel aan te treffen.

Theo Janssen uit selectie Vitesse gezet

Theo Janssen is maandag uit de selectie van Vitesse gezet. Trainer Ronald Koeman besloot de vice-aanvoerder om disciplinaire redenen naar het tweede elftal te verbannen.

Technisch manager Jan Streuer verklaarde de reden van de straf. ,,Theo Janssen is zaterdag met een enkelblessure uitgevallen in de wedstrijd tegen FC Twente. Ondanks de blessure is hij toch het uitgaansleven ingedoken.''

Hoe lang Theo Janssen verbannen is, werd maandag niet bekend. Janssen zelf wilde geen commentaar geven.

De 20-jarige Janssen groeide deze competitie uit tot een van de spelbepalende spelers van Vitesse. De middenvelder is ook een van de belangrijke mensen in Jong Oranje, dat zich binnenkort moet zien te plaatsen voor het EK.

Sipke, bedankt voor de tip!

Vietnamgranaat doodt 6 kinderen

Ten minste zes kinderen zijn in Vietnam gedood door een granaat van zeker 25 jaar oud. Een aantal anderen raakte ernstig gewond. Een van de kinderen Verloor het gezichtsvermogen. Dat hebben de autoriteiten maandag bekendgemaakt.
De granaat ontplofte vrijdag toen kinderen de granaat opgroeven om te verkopen als schroot. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Nha Trang, dat begin jaren zeventig door de Amerikanen zwaar is gebombardeerd.

Meer dan een kwart eeuw na het einde van de oorlog vallen jaarlijks in Vietnam nog steeds tientallen slachtoffers door exploderend wapentuig uit die tijd.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.