FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 20 oktober 2020

NFL: Titans ontsnappen, Brady en Bucs pakken Packers

In de NFL zijn de Tennessee Titans ontsnapt aan de eerste nederlaag van het seizoen. Thuis tegen de Houston Texans was een uiterst late touchdown nodig in een vermakelijke wedstrijd.

Dankzij touchdown passes van quarterback Ryan Tannehill op Anthony Firkser en AJ Brown namen de Titans de leiding in het eerste kwart, in het tweede volgde een pass op Adam Humphries - de Texans deden wat terug dankzij een pass van Deshaun Watson op Darren Fells.

In het derde kwart kwamen de Texans langszij dankzij touchdowns van David Johnson en Randall Cobb, waarna Derrick Henry in het vierde kwart een 94-yard touchdown verzorgde voor 29-23 na de two-point conversion van de Titans.

Watson bereikte Will Fuller voor 53 yards en een touchdown en Brandin Cooks voor 29-36, waarna de Titans ontsnapten: met vier seconden te gaan pakte Brown een pass van Tannehill in de endzone, overtime. Daarin rende Henry de winnende 5-yard touchdown binnen met een fraaie trick play - hij en Tannehill wisselden van positie.

De nog ongeslagen Green Bay Packers gingen op bezoek bij de Tampa Bay Buccaneers en dat deed pijn. Na een 0-10 eerste kwart kwamen de Buccaneers geweldig op dreef: Jamel Dean werkte een 32-yard interception return de endzone in, Ronald Jones II tekende voor een korte touchdown.

Tom Brady leverde nog in de eerste helft touchdown passes af bij Tyler Johnson en Rob Gronkowski, waarna Jones er in het derde kwart ook nog één de endzone in duwde. Ryan Succop trapte ondertussen een 50-yard field goal binnen en de Bucs wonnen met 38-10.

De Pittsburgh Steelers, ook nog 4-0, ontvingen de Cleveland Browns (4-1) en dat leverde weinig problemen op. Een 33-yard interception return van Minkah Fitzpatrick trapte het af en zonder noemenswaardige problemen werkten de Steelers zich naar een 38-7 zege.

Op maandagavond namen twee ploegen met een 4-1 record het tegen elkaar op: de Buffalo Bills ontvingen de Kansas City Chiefs. Het was een pittig duel voor de Super Bowl-kampioenen, maar onder leiding van quarterback Patrick Mahomes - goed voor twee touchdown passes - wonnen ze met 17-26 van de Bills, waar twee touchdown passes van Josh Allen niet genoeg waren.

Uitslagen NFL week 6
Tennessee Titans - Houston Texans 42-36 OT
Indianapolis Colts - Cincinnati Bengals 31-27
Minnesota Vikings - Atlanta Falcons 23-40
New England Patriots - Denver Broncos 12-18
New York Giants - Washington Football Team 20-19
Philadelphia Eagles - Baltimore Ravens 28-30
Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 38-7
Carolina Panthers - Chicago Bears 16-23
Jacksonville Jaguars - Detroit Lions 16-34
Miami Dolphins - New York Jets 24-0
Tampa Bay Buccaneers - Green Bay Packers 38-10
San Francisco 49ers - Los Angeles Rams 24-16
Buffalo Bills - Kansas City Chiefs 17-26
Dallas Cowboys - Arizona Cardinals 10-38

Juventus opent Champions League-seizoen met winst, Brugge in blessuretijd voorbij Zenit

Dinsdag is het nieuwe Champions League-seizoen begonnen. In groep G won Juventus het uitduel tegen Dinamo Kiev met 0-2. Club Brugge versloeg met 1-2 Zenit Sint-Petersburg. De winnende treffer viel in de 93e minuut. Later op de avond worden nog zes wedstrijden gespeeld, waaronder Paris Saint-Germain - Manchester United.

Overige uitslagen Champions League dinsdag
Dinamo Kiev - Juventus 0-2
Zenit Sint-Petersburg - Club Brugge 1-2
Barcelona - Ferencváros 5-1
Chelsea - Sevilla 0-0
Lazio - Borussia Dortmund 3-1
Paris Saint-Germain - Manchester United 1-2
RB Leipzig - İstanbul Başakşehir 2-0
Rennes - Krasnodar 1-1

Herken kinderlokkers in vroeg stadium

Maandag schreef Jippie een mooi stuk over kindermisbruik in het Afrikaanse land Soedan. Ook in Westerse landen komt het voor dat kinderen gelokt en daarna uitgebuit worden. Professor Anthony Zenkus is een expert in het gedrag van kinderlokkers en legt graag uit hoe je de verontrustende signalen vroeg kan herkennen.


Prof. Zenkus legt uit (Bron: YouTube)

Overigens wordt hier niet mee bedoeld dat presidentskandidaat Joe Biden een kinderlokker is; er is immers nooit enig soort van bewijs gevonden en het gaat hier puur om voorbeelden. 

Random Pics van de Dag #133

Elke dag (nou ja, zoveel mogelijk) een dosis plaatjes en memes. Random.

Grappig, mooi, bizar, interessant of compleet WTF?!?! Alles kun je hier tegenkomen.

En weet je een onderschrift bij een bepaalde foto? Zet het in de comments (die staan op de laatste pagina!)

Doen plaatjes het niet? Schakel dan je adblocker uit. Liever toch bannervrij FOK!ken? Neem een premium account en steun FOK!

Kristoffersson slaat slag in WK rallycross

Het wereldkampioenschap rallycross nadert een ontknoping, maar de strijd om de wereldtitel is afgelopen weekeinde in een voorzichtige plooi gelegd. Tweevoudig wereldkampioen Johan Kristoffersson, teruggekeerd na een jaar WTCR, sloeg in Barcelona toe.

In de eerste race ging de overwinning naar Timmy Hansen in zijn Peugeot 208, voor Volkswagen Polo-coureur Kristoffersson. Die sloeg in de tweede race terug door de rollen om te draaien: hij was Hansen vanaf het begin de baas en verwees zijn Zweedse landgenoot naar plek twee.

Kristoffersson's voornaamste concurrent in de titelstrijd, Mattias Ekström, leverde in zijn Audi S1 dure punten in door 'slechts' een vijfde en vierde plek te pakken. In race twee had hij nog mazzel: de oud-DTM-topper ging flink in de fout, maar door twee uitvallers was hij verzekerd van plek vier.

Kevin Hansen eindigde in race één als derde, Anton Marklund deed dat in race twee en pakte zo na Canada 2014 zijn tweede WK-podium.

Veel content na release voor Assassin's Creed Valhalla

Ubisoft heeft de details van de contentplannen na de release van Assassin’s Creed Valhalla onthuld. Het contentplan bevat onder meer een Season Pass met twee grote uitbreidingen en veel gratis seizoensgebonden content, waaronder in-game events, nieuwe gebouwen voor je nederzetting en verschillende gamemodi. Daarnaast krijgt ook Asssasin’s Creed Valhalla een Discovery Tour, de educatieve tool waarmee spelers de wereld van de game zonder conflicten verkennen, die beschikbaar is in 2021.

Met de Season Pass duiken spelers dieper in het verhaal van Eivor, met twee grote verhalende uitbreidingen en een exclusieve missie. De Season Pass is los verkrijgbaar, maar is ook onderdeel van de Gold, Ultimate en Collector’s Editions van Assassin’s Creed Valhalla. De Season Pass geeft spelers toegang tot de volgende content:

  • The Legend of Beowulf quest: Een exclusieve missie waarin spelers de waarheid achter de legende van Beowulf ontdekken. Deze missie is vanaf de release van Assassin’s Creed Valhalla speelbaar.
  • Uitbreiding 1 – Wrath of the Druids (voorjaar 2021): In dit avontuur reizen spelers af naar Ierland waar zij de geheimen achter een eeuwenoude cult van druïdes ontrafelen. Omgeven door Gaelische mythen en folklore, moeten spelers zich een weg zien te vechten door het Ierse landschap om macht te verzamelen onder de Gaelische koningen.
  • Uitbreiding 2 – The Siege of Paris (zomer 2021): Tijdens dit avontuur krijgen spelers de kans om de meest ambitieuze Vikingstrijd ooit te herleven: de aanval op Parijs. Infiltreer de stad, neem de Seine over, ontdek vijandige geheimen en vorm strategische verbonden om de toekomst van Eivors clan veilig te stellen.

Daarnaast krijgen alle spelers toegang tot enorm veel gratis seizoensgebonden content. Ieder seizoen duurt drie maanden en brengt nieuwe content met zich mee, gericht op gameplay- en wereldontwikkeling voor alle spelers. Het eerste seizoen lanceert in december 2020 en introduceert de volgende content:

  • Toevoegingen aan de nederzetting, waaronder een nieuw gebied en een traditioneel Yule festival.
  • River Raids, een nieuwe gamemodus die spelers een nieuwe uitdagende manier van raiden biedt.
  • Introductie van rangen voor de Jomsviking, de speciale Viking-luitenants die vrienden en andere spelers uit de community rekruteren. Hoe hoger de rang van een Jomsviking, hoe meer zilver spelers verdienen wanneer deze gerekruteerd wordt door iemand anders.
  • Daarnaast bevat elk seizoen nieuwe skills, vaardigheden, wapens en uitrusting, evenals nieuwe cosmetische items voor Eivors nederzetting, schip, paard en raaf.

Het tweede seizoen van Assassin’s Creed Valhalla lanceert in maart 2021 en introduceert een nieuwe gamemodus, een Jomsviking-update en nog veel meer. Meer informatie over het derde en vierde seizoen volgt op een later moment.

Assassin’s Creed Valhalla is vanaf 10 november 2020 verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PlayStation 4, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Tevens is de game verkrijgbaar voor PlayStation 5 bij de release van deze console op 19 november 2020. Spelers die de game op de huidige consoles aanschaffen, krijgen een gratis next-gen upgrade voor de Xbox Series X of PlayStation 5.

Halloween in PGA Tour 2K21

We zien het vaker, maar weinig in sportspellen, maar er komt een Halloween-thema naar PGA Tour 2K21. Deze verzameling aan nieuwe cosmetische items zorgt ervoor dat je jouw MyPlayer kunt uitdossen voor het feest.

De nieuwe customization items bestaan onder meer uit een pompoenhelm met Halloween-thema, oversized hoeden en shutter shades-brillen. Je kunt ook de baan opgaan met ongebruikelijke nieuwe golfclubs in de vorm van een banaan, taco, hotdog en een vis.

De update is nu beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Google Stadia en Windows-pc via Steam. De update is op vrijdag 30 oktober beschikbaar voor Nintendo Switch.

Celstraf en tbs met dwang geëist voor bedreiging prinses en klasgenoot

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft dinsdag 20 oktober een celstraf van 10 maanden geëist en tbs met dwangverpleging tegen een 32-jarige man uit Zwolle. Hij zou prinses Amalia en een klasgenoot hebben bedreigd via Instagram.

Op 14 januari 2020 ontvingen de politie en het OM de melding dat prinses Amalia een reeks bedreigingen had ontvangen. Later deed een klasgenoot aangifte van bedreiging.

De berichten die zij hadden ontvangen, waren afkomstig van een Instagramaccount waarvan uit onderzoek bleek dat het was gekoppeld aan twee e-mailadressen op naam van de verdachte. Het IP-adres was te herleiden naar zijn toenmalige woonadres.

Bij een doorzoeking van de woning werd zijn telefoon in beslag genomen. Onderzoek aan deze telefoon bevestigde zijn betrokkenheid. De verdachte zelf heeft ook verklaard dat de berichten van hem afkomstig zijn.

Inhoud en strekking van de berichten – een combinatie van teksten, beelden en geluiden – zijn zonder meer bedreigend, stelde de officier van justitie in zijn requisitoir. De prinses en een klasgenoot zijn bedreigd met verschillende strafbare feiten, waaronder dodelijk geweld, verkrachting en aanranding. Ook kondigde de verdachte aan dat hij naar hun school zou komen.

De officier acht bedreiging wettig en overtuigend bewezen en spreekt over een ernstig feit. Hij eist een celstraf van 10 maanden met aftrek van voorarrest en tbs met dwangverpleging.

De officier beschouwt de man als verminderd toerekeningsvatbaar. Hij volgt op dat punt het advies van rapporteurs van het Pieter Baan Centrum (PBC), waar de verdachte is onderzocht.

Uit de PBC-rapportage blijkt dat de verdachte kampt met een psychische stoornis – schizofrenie, mogelijk in combinatie met autisme – en dat hij “langdurig en problematisch” verslaafd is aan cannabis en alcohol. De man is in het verleden meerdere keren gedwongen opgenomen geweest in instellingen voor geestelijke gezondheidzorg.

Het PBC stelt verder dat het “ondanks een lange hulpverleningsgeschiedenis tot op heden niet gelukt is de man voor een langere periode psychiatrisch stabiel te krijgen.”

De verdachte kwam al eerder in aanraking met politie en justitie. Hij zit nog in de proeftijd van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf (een celstraf van 1 maand). De officier vraagt de rechtbank om deze straf niet ten uitvoer te leggen, zodat de man zo snel mogelijk kan beginnen met zijn behandeling. Verder wil de officier dat de in beslag genomen telefoon waarmee hij het misdrijf pleegde, niet wordt teruggegeven aan de man.

De zaak diende voor de rechtbank in Zwolle. Die doet over twee weken uitspraak.

Vordering horecaondernemers afgewezen

De voorzieningenrechter heeft vanmiddag de vordering van de eisers in het kort geding van meerdere horecaondernemers tegen de Staat afgewezen. Dat betekent feitelijk dat horecaondernemingen voorlopig gesloten moeten blijven.

De motivering volgt binnen twee weken.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Roglic wint direct openingsrit Vuelta a España, Dumoulin verliest direct tijd

Primoz Roglic heeft de openingsetappe van de Ronde van Spanje met aankomst op de beklimming van de Alto de Arrate. In de korte afdaling plaatste de Sloveense kopman van Jumbo-Visma zijn aanval en won met één seconden voorsprong op Richard Carapaz.. Tom Dumoulin moest op de slotklim de koplopers laten gaan en verloor één kleine minuut op zijn ploeggenoot Roglic.

Omdat de geplande start in Nederland door corona niet kon doorgaan stond vandaag direct een lastige eerste etappe in de Ronde van Spanje op het programma. De eerste rit eindigde op de beklimming Alto de Arrate, een aankomst die ook jaarlijks is opgenomen in de Ronde van het Baskenland.

De rit bestond verder uit drie beklimmingen van de derde categorie in de laatste honderd kilometer, maar voordat de renners daaraan begonnen moesten renners zeventig kilometer afleggen over vlakke wegen. Op de vlakke wegen wist een kopgroep van vijf zich los te maken van het peloton. Rémi Cavagna (Deceuninck - Quick-Step), Quentin Jauregui (AG2R La Mondiale) Jasha Sütterlin (Team Sunweb), Tim Wellens en Jetse Bol (Burgos-BH) waren de namen, maar met 25 kilometer te gaan was het vijftal alweer ingerekend door het peloton, waar ondertussen stevig werd doorgereden door team Ineos en Jumbo-Visma.

Het zorgde ervoor dat voor de slotbeklimming het peloton al stevig was uitgedund en op de laatste beklimming moest Tom Dumoulin al snel afhaken en zou een kleine minuut verliezen. Waar Dumoulin al snel moest afhaken waren de andere renners van Jumbo-Visma wel in goede vorm. Vooral Sepp Kuss liet zich op de slotklim zien dat hij over uitstekende klimmersbenen beschikt. De Amerikaan plaatste op 4,5 kilometer een aanval en uiteindelijk konden maar acht renners het tempo van Kuss bijbenen.

Kuss bepaalde na zijn aanval het tempo in het groepje, waardoor niemand dacht aan aanvallen. In de korte afdaling probeerde Hugh Carthy het wel, maar zijn poging slaagde niet, waarna Primoz Roglic ten aanval trok zijn demmarge was wel succesvol. De Sloveen van Jumbo-Visma behield tot aan de finish een kleine voorsprong en mag de eerste rode leiderstrui aantrekken, deze Vuelta.

Destiny 2: Beyond Light verhaaltrailer

Destiny 2: Beyond Light, de aankomende uitbreiding voor de populaire looter shooter, heeft iets waar de fans al vele jaren op wachten: de komst van 'the darkness'. Deze mysterieuze vijand (?) gaat alle Guardians een nieuwe kracht geven en het verhaal van de uitbreiding draait natuurlijk om dit alles.

In de onderstaande trailer zien we dat ook de Fallen kennis willen maken met 'the darkness' en ze reizen naar het ijzige Europa, een van de manen van Jupiter. Beyond Light komt op 10 november uit voor PS4, Xbox One en pc. De next-gen patch voor Xbox Series X|S en PS5 komt op 8 december.

Celstraf geëist voor diefstal uit politiebureau Enschede

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft een half jaar cel geëist waarvan 3 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 3 jaar tegen een 32-jarige man uit Enschede. Hij zou spullen hebben gestolen uit het politiebureau in Enschede. De man zou onder meer steek- en kogelwerende platen uit veiligheidsvesten hebben ontvreemd.

De verdachte beschikte sinds 2017 over een toegangspas voor het gebouw. Hij had de opdracht het politiewerk te filmen voor een documentaire. De man tekende een mediacontract en een geheimhoudingsverklaring. “Hij kreeg het vertrouwen”, aldus de officier van justitie in zijn requisitoir. Dat vertrouwen heeft de verdachte onherstelbaar beschadigd. Daarnaast heeft hij politiemensen in gevaar gebracht; zij moesten zonder veilig vest de dienst in, stelde de officier.

In de woning van de verdachte zijn onder meer vijf politiecomputers, zes sets steek- en kogelwerende platen, enkele veiligheidsvesten, een politiedongel, portofoonhoezen en (beveiligde) USB-sticks teruggevonden. De computers zijn in januari 2019 ontvreemd uit het politiebureau. In februari 2019 zijn meerdere steek- en kogelwerende platen uit veiligheidsvesten gestolen die zich bevonden in een afgesloten kleedkamer.

De verdachte zelf heeft aangegeven dat hij een doel had met de diefstal van de vesten en de computers; de andere spullen zou hij zijn vergeten in te leveren. Hij wilde misstanden aantonen, dat je gemakkelijk zonder pas binnen kunt komen en dingen kunt meenemen uit het politiebureau, zo luidde zijn verklaring.

“Dat klinkt nobel, maar dat verhaal gaat niet op”, vond de officier. “Verdachte was geen Alberto Stegemanachtige persoon, die undercover stiekem in het bureau moest zien te komen. Deze verdachte had gewoon een toegangspas en kon elk moment naar binnen. (…) Dit gaat niet over een misstand, maar over misbruik van een toegangspas. Dat is echt iets anders.”

In de nacht dat de computers zijn gestolen is de verdachte in het gebouw geweest. Op het moment dat de platen uit de veiligheidsvesten zijn ontvreemd, heeft de verdachte opvallend vaak de toegangspas gebruikt voor de bewuste kleedkamer. Op camerabeelden is te zien hoe hij op de binnenplaats van het bureau spullen inlaadt.

Gelet op de aangiftes van de politie, de politiespullen die in de woning van verdachte zijn aangetroffen en de verklaring die door verdachte is afgelegd, acht de officier diefstal en verduistering dan ook wettig en overtuigend bewezen.

Yakuza 7-trailer toont de voordelen van next-gen

Yakuza: Like a Dragon wordt al een tijdje gepromoot als een van de launchgames voor de Xbox Series X|S. In de onderstaande trailer worden bekende voordelen zoals de snellere laadtijden genoemd, maar er zijn ook andere nuttige verbeteringen. Uiteraard is dit alles met een knipoog.

Yakuza: Like a Dragon draait om een nieuwe hoofdpersoon, Ichiban Kasuga, en een locatie geïnspireerd op Yokohama. Ichiban is een derderangs boef van een derderangs Yakuza-familie. Naast een nieuw hoofdpersonage stapt de game over naar turn-based RPG gevechten.

Yakuza: Like a Dragon komt op 10 november uit voor Xbox Series X|S, Xbox One, PS4 en pc. Op 2 maart 2021 volgt ook een PS5-versie.

Naar de Japanse Alpen Met De Sims 4 Sneeuwpret

Electronic Arts en Maxis hebben vandaag aangekondigd dat De Sims 4 Sneeuwpret op 13 november naar de pc via Origin en Steam, Xbox en PlayStation 4 komt. In het tiende Expansion Pack bezoek je de wereld Mt. Komorebi.

De op Japan geïnspireerde wereld biedt een scala aan activiteiten voor een winterse vakantie, zoals het ontspannen in het Onsen Badhuis, mediteren tijdens wandelingen of het opzoeken van de grenzen met sportieve activiteiten, zoals skiën, snowboarden en klimmen.

"Het Sims-team is constant bezig met het ontwikkelen van nieuwe manieren waarop Simmers kunnen spelen met het leven, en in De Sims 4 Sneeuwpret kun je je eigen avonturen kiezen in de nieuwe wereld van Mt. Komorebi", aldus Graham Nardone, producer van De Sims 4 Sneeuwpret. "Iedereen heeft zijn eigen idee van het perfecte uitje, en of Sims nu de pistes op willen en spannende bergexcursies willen maken, of liever tot rust komen met mooie wandelingen door de natuur en willen genieten van een dagje ontspanning, in dit uitbreidingspakket is er voor iedereen een fijne ontsnapping aan de dagelijkse sleur."

Dit is de eerste wereld in De Sims 4 waar je zowel woningen als huurkavels voor vakantiegangers vindt, en in Mt. Komorebi zijn er drie nieuwe buurten waar Sims hun vakantie kunnen vieren of een nieuw thuis kunnen vinden in dit winterwonderland. In deze bergen sneeuwt 't het gehele jaar door, dus spelers kunnen tot wel 26 nieuwe 'Creëer-een-Sim'-items verwachten waarmee ze verschillende looks kunnen creëren. Er zijn winteractiviteiten-outfits, moderne alledaagse Japanse mode en traditionele Japanse kleding. Daarnaast biedt het Expansion Pack traditioneel en modern meubilair waarmee spelers hun heiligdom kunnen ontwerpen, met unieke architectonische stijlen en items zoals Shoji-deuren, ramen en schermen, tatami's en papieren lantaarns. Spelers kunnen ook nét dat beetje extra toevoegen om hun eigen oase te creëren, zoals koi voor in hun vijvers en een rotstuin in de schaduw van Japanse esdoorns.

Op Mt. Komorebi is er sneeuwpret voor iedereen, zoals verschillende soorten wintersport, waar ze de pistes af kunnen roetsjen op ski's, snowboards en sleeën. De Sims kunnen klimvaardigheden ontwikkelen en zich aan een gewaagde klim wagen om de top van Mt. Komorebi te bereiken. Degenen die het liever wat rustiger aan doen, kunnen genieten van rustgevende wandelpaden door bamboebossen met een schitterend uitzicht op de berg, of ze kunnen hun problemen laten varen in de natuurlijke warmwaterbronnen of de inwendige Sim verwennen met een van de 15 nieuwe gerechten en drankjes, waaronder heerlijke hotpot rond de kotatsu.

In De Sims 4 Sneeuwpret worden ook 'Levensstijlen' en 'Gevoelens' geïntroduceerd, waardoor de persoonlijkheden en relaties van Sims meer diepgang krijgen. Voor het eerst zal een Sim tot wel 16 verschillende levensstijlen kunnen krijgen die worden aangepast op acties en gewoontes. Het gedrag van je Sim zal aanzienlijk meer veranderen dan met een karaktereigenschap van 'Creëer-een-Sim', omdat nu ook hun levenservaringen verwerkt zullen worden. Gevoelens geven aan hoe twee Sims zich anders kunnen voelen over de uitkomst van een gedeelde ervaring en dit kan een blijvend effect hebben op de relaties tussen Sims, wat op zijn beurt weer invloed heeft op hun sociale interacties.

Het De Sims 4 Sneeuwpret Expansion Pack is vanaf 13 november verkrijgbaar voor €39,99.

Wiebes wint Driedaagse Brugge-De Panne na deklassering D'hoore

Lorena Wiebes heeft dinsdag de eendaagse wielerwedstrijd Driedaagse Brugge - De Panne gewonnen. De voormalig Nederlands kampioene werd in de sprint tweede achter Jolien D'hoore maar de Belgische werd gedeklasseerd vanwege het afwijken van haar lijn.

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond een sterk deelnemersveld aan de start waaronder Chantal van den Broek-Blaak, winnares van de Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag.

Ondanks de harde wind bleef het peloton lang bij elkaar. Pas in de slotfase ontstonden er onder aanvoering van Team Sunweb en Doels-Dolmans waaiers. Een groep van ruim twintig rensters bleef over.

In de laatste kilometers probeerden Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini weg te komen maar de twee rensters kregen geen ruimte van Team Sunweb en Boels-Dolmans.

In de sprint klopte D’Hoore met nipt verschil Wiebes maar de Belgische renster van Boels-Dolmans week van haar lijn af een hinderde daarmee Wiebes. De jury deklasseerde de Belgische en riep Wiebes uit tot winnares. Op de tweede plaats finishte Lisa Brennauer. Lotte Kopecky werd derde.

Ritzege Tratnik in Giro, Almeida pakt paar tellen

De zestiende etappe in de Giro d'Italia, van Udine naar San Daniele del Friuli over 229 kilometer, is gewonnen door Jan Tratnik. De Sloveen reed vlak voor de streep weg bij zijn medevluchter en hij kwam alleen over de meet. Het peloton hield het vandaag rustig en kwam op meer dan 10 minuten van de winnaar over de meet. João Almeida behield de roze leiderstrui en liep een paar seconden uit op Wilco Kelderman..

Er ontstond een kopgroep van 28 man met als bekendste namen Visconti, Tratnik, Swift en Conti. Met een voorsprong van zo'n vier minuten begonnen de renners aan de beklimming van de Monte Spig van de derde categorie. Visconti was daar als eerste boven. In het peloton was het Deceuninck-Quick Step die de boel controleerde. De voorsprong van de omvangrijke kopgroep was maximaal zo'n acht minuten.

De Monteaperta (6 kilometer à 8 procent) van de derde categorie was de volgende beklimming. Terwijl het op de vorige col een gevecht was tussen Visconti en Guerreiro om wie het eerste boven was, was dat nu niet omdat Guerreiro net onder de top materiaalpech kreeg.

Met nog zo'n 90 kilometer te gaan begon men aan de plaatselijke omloop die drie maal moest worden verreden. Inmiddels deed men het rustig aan in het peloton dat op elf minuten van de kopgroep reed. Guerreiro was als eerste boven op de Monte di Ragogna, die driemaal moest worden bedwongen. Tratnik en Boaro sloegen vervolgens een gaatje. De kopgroep viel inmiddels uit elkaar.

Op 'zo'n 40 kilometer voor de streep was de voorsprong van de twee koplopers op de eerste achtervolgers een halve minuut. Het was Tratnik die als eerste boven kwam op de Monte di Ragogna nadat Boaro het tempo niet meer kon bijbenen. Tratnik trapte door en had zo'n 25 kilometer voor de meet 40 seconden voorsprong op een groepje van zeven: Boaro, Swift, Bouchard, Tonelli, O'Connor, Malecki en Battaglin. Op twaalf kilometer van de streep sloot O'Connor zich aan bij Tratnik. De twee werkten goed samen en het was duidelijk dat de winnaar van de etappe een van de twee zou worden.

Op 2 kilometer voor de streep begon het tactische spel tussen Tratnik en O'Connor door de hele tijd naar elkaar te kijken. Tratnik demarreerde onderaan de laatste klim op een kilometer van de streep, O'Connor kon niet antwoorden en de Sloveen kwam solo over de meet.

In het peloton was het rozetruidager Almeida die op een kilometer van de streep aanviel. Kelderman pareerde maar zat er een seconde op twee, drie. Uiteindelijk was dat ook het verschil wat Almeida op de finishlijn pakte op zijn naaste belager.

Halo: The Master Chief Collection-upgrades voor Xbox Series X | S

Microsoft maakt bekend dat Halo: The Master Chief Collection op 17 november een gratis upgrade krijgt voor Xbox Series X | S. Zo gaan de campaign en multiplayer draaien in 120 FPS resoluties tot 4K op Xbox Series X.

Daarnaast zijn er verbeteringen voor split-screen multiplayer en komt er een field of vision-slider voor de console-versies. Voor fans ongetwijfeld een fijne aankondiging na het uitstellen van Halo Infinite.

Man uit Groenlo veroordeeld voor mishandelen zoon

De rechtbank veroordeelt een 40-jarige man uit Groenlo voor het mishandelen van zijn – destijds 11-jarige - zoon. Hij krijgt een voorwaardelijke taakstraf van 40 uur met een proeftijd van 2 jaar.

De man is gescheiden en zijn 3 kinderen logeren op afgesproken weekenden bij hem. Zo ook op de dag van het voorval. De kinderen speelden op afzonderlijke tablets en kregen ruzie, waarna de man de tablets afpakte. Daardoor ontstond er onenigheid tussen de man en zijn zoon. De man schopte hem en stuurde hem naar zijn kamer. Enkele minuten later ging de man naar boven om zijn zoon op te halen. Maar zijn zoon bleef in het bovenste bed van een stapelbed liggen. De man tilde hem hardhandig uit zijn bed, waardoor zijn zoon met zijn ribben hard tegen het bedhekje is gekomen.

Gevoel van veiligheid en geborgenheid is ontnomen
Volgens zijn advocaat moest de man worden vrijgesproken omdat hij niet onrechtmatig handelde. Ook stelde de advocaat dat er geen sprake was van (voorwaardelijk) opzet. De rechtbank gaat hier niet in mee. De mishandeling vond plaats binnen de huiselijke kring, waardoor de man zijn zoon het gevoel van veiligheid en geborgenheid ontneemt. Dit rekent de rechtbank de man aan.

Stok achter de deur
Het leven van de man is op orde. Hij heeft geen strafblad en betreurt de hele situatie. De spreekwoordelijke stok achter de deur vindt de rechtbank hier passend. Daarom legt ze de taakstraf geheel voorwaardelijk op. De man moet proberen om onenigheid tussen of met zijn kinderen in de toekomst niet op gewelddadige manier op te lossen.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Vrijspraak Enschedese politieman na aanhouden collega

Een 56-jarige politieman heeft op 27 mei 2016 in Enschede een collega niet onterecht aangehouden. Dat oordeelt de rechtbank Overijssel. De man stond in de hal van het politiebureau. Toen hij niet wilde meelopen en daarna niet voldeed aan de vordering tot legitimatie hield de politieman hem aan. Later bleek dat de man bij een andere eenheid van de politie werkte. De man vond dat hij onterecht was aangehouden en deed aangifte. Het Openbaar Ministerie en de verdediging vroegen twee weken geleden om vrijspraak.

Discussie bij aangifte
De man kwam met zijn vader en broer naar het politiebureau om aangifte te doen van marktplaatsoplichting. In de hal van het politiebureau ontstond een discussie met de baliemedewerksters en later met een andere agent. Voordat de politieman naar de hal kwam kreeg hij van deze agent te horen dat er een ‘gestoord gebakje’ in de hal stond, dat deze persoon opvliegerig was en dat de man had gezegd ook bij de politie te werken. De politieman zei tijdens de rechtszitting dat ‘gestoord gebakje’ voor hem betekent dat het alle kanten op kon gaan en dat hij op zijn hoede moest zijn.

Volgens de regels
De arrestatie in de hal van het politiebureau was rechtmatig, oordeelt de rechtbank. De politieman wilde weten wie die man was en wilde er voor zorgen dat die man wegging uit de hal. Toen de man niet met hem mee wilde gaan, vroeg de politieman de man om zijn legitimatie. De man voldeed daar niet aan waarop de politieman hem arresteerde. Ook het verblijf in de cel dat daarop volgde was niet onrechtmatig.

Geen mishandeling
De politieman is ook vrijgesproken van mishandeling. Politiemensen mogen onder omstandigheden en onder strikte voorwaarden gepast geweld gebruiken. Vanwege het verzet van de man bij de aanhouding hebben de politieman en zijn collega’s hem bij zijn polsen vastgepakt, wat noodzakelijk was om de man gecontroleerd over te brengen naar een ophoudkamer. Hierbij zijn de regels evenmin overschreden. De rechtbank is verder van oordeel dat er onvoldoende bewijs in het dossier zit dat de broek van de man stuk is gegaan toen politiemensen in de cel het touwtje eruit trokken.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

COVID-19: 8182 nieuwe besmettingen en 46 doden, totaal 244.391 en 6814

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 8182 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 244.391 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 93 in het ziekenhuis opgenomen. Tot nu toe zijn er 14.029 mensen opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Op dit moment liggen er 1535 mensen opgenomen in het ziekenhuis, op de IC verblijven momenteel 449 patiënten.

Er zijn sinds de vorige update 46 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 6814 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.

RIVM
RIVM

Red Team: Sluit de scholen tijdens een korte en stevige lockdown

In diverse media roept het inmiddels bekende "Red Team" op tot een korte en hevige lockdown waarbij ook de scholen  gesloten moeten zijn. Op de volgende pagina een tweetal twitterdraadjes waarin zij duiding geven waarom de huidige crisisaanpak moet worden herzien en waarom zij van mening zijn dat een korte en stevige lockdown met het sluiten van scholen noodzakelijk is om in Nederland COVID-19 succesvol te bedwingen.

Uit onderstaand testoverzicht van 5 t/m 11 oktober blijkt dat het aantal besmettingen in de contactberoepen en het aantal besmette personen die werkzaam zijn in het onderwijs en de kinderopvang veel hoger zijn dan het aantal besmettingen van de in de Horeca werkzame personen. Horeca scoort wel procentueel het hoogst, namelijk 7,4 % van het aantal getesten personen maar je kunt je afvragen of de testbereidheid bij milde verkoudheidsklachten in de groep horecamedewerkers net zo hoog is in bijvoorbeeld bij de contactberoepen of het onderwijs/kinderopvang.

Ook opvallend is het aantal besmette kinderen, naar mijn mening kan men dat niet als "verwaarloosbaar" classificeren. Zeker niet als je er vanuit gaat dat ouders hun kinderen bij milde klachten eerder zullen laten testen dan zichzelf, waardoor de percentages lager zullen uitvallen dan bij de groep volwassenen. (Mijn mening wijkt af van de twitteraar van onderstaand bericht) 

Vergoeding voor 6 piloten die ontslag namen bij Ryanair

Ryanair moet 6 piloten een transitievergoeding betalen variërend van ruim 5.000 tot ruim 51.000 euro. Het is aan de luchtvaartmaatschappij te wijten dat er een onwerkbare situatie ontstond. Omdat de piloten zelf ontslag namen, krijgen zij echter geen schadevergoeding. Dit bepaalde de rechtbank Oost-Brabant zojuist.

De piloten zegden omstreeks eind 2018 hun arbeidsovereenkomst met Ryanair op. Ze vinden kort gezegd dat er een onwerkbare situatie was ontstaan, die door hun werkgever was veroorzaakt, en willen daarvoor transitie- en schadevergoedingen.

In augustus 2018 raakten cao-onderhandelingen tussen de piloten en Ryanair in een impasse en riep het personeel 2 collectieve stakingen uit. Ryanair dreigde met sluiting van de basis Eindhoven bij verdere stakingsacties en drong aan op samenwerking om dit te voorkomen. Een aantal dagen na de laatste staking kondigde Ryanair aan dat zij de basis in Eindhoven per 5 november 2018 zou sluiten. De piloten kregen vervolgens een brief waarin hun werd verteld dat zij zouden worden overgeplaatst. De piloten moesten binnen enkele dagen laten weten welke basis hun voorkeur had. Zij stapten echter naar de rechter. De voorzieningenrechter oordeelde op 1 november 2018 onder meer dat Ryanair de piloten niet zonder hun toestemming mocht overplaatsen. Diezelfde dag diende Ryanair bij het UWV een collectieve ontslagaanvraag in voor de piloten en werd de piloten gevraagd in te stemmen met vrijwillige overplaatsing. De piloten hebben inmiddels een baan bij een andere werkgever gevonden.

Oordeel rechter
Ryanair zegt zelf op 3 september 2018 te hebben beslist dat de basis in Eindhoven op 5 november 2018 zou worden gesloten. Toch drong zij in reactie op dreigende stakingsacties aan op samenwerking om sluiting van die basis te voorkomen. Duidelijk is dat Ryanair niet echt openstond voor verdere samenwerking en onderhandelingen. Met deze gang van zaken rond de sluiting, waarbij de onoprechte houding richting de eigen werknemers en de oneigenlijkheid van de gebruikte argumenten in het oog springen, heeft Ryanair het vertrouwen van de piloten ernstig geschonden. Hierdoor zijn de arbeidsverhoudingen ernstig verstoord geraakt. Daarbij komt dat de voorzieningenrechter op 1 november 2018 besliste dat de piloten vooralsnog niet eenzijdig mochten worden overgeplaatst. Op diezelfde dag werd de piloten gevraagd in te stemmen met vrijwillige overplaatsing, omdat anders een ontslagprocedure vanwege boventalligheid zou volgen. De piloten dachten hierdoor dat Ryanair de beslissing van de voorzieningenrechter negeerde. In plaats van zich in te spannen om de arbeidsverhouding te normaliseren, gooide Ryanair op die manier olie op het vuur. Dit alles maakt dat Ryanair ernstig verwijtbaar handelde.

Ryanair moet de 6 piloten daarom een zogeheten transitievergoeding betalen variërend van ruim 5.000 tot ruim 51.000 euro. Daarnaast verzochten de piloten om vergoedingen voor geleden schade, omdat zij in hun nieuwe baan een lager inkomen en/of minder promotiemogelijkheden hebben. De rechtbank stelt vast dat in de wet is opgenomen wanneer een werknemer bij het einde van zijn dienstverband aanspraak kan maken op een (schade)vergoeding. De situatie dat een werknemer zelf zijn arbeidsovereenkomst opzegt valt hier niet onder. Die vorderingen wijst de rechtbank dan ook af.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

KLM hoeft LIFO-beginsel bij ontslag cabinepersoneel door Covid niet toe te passen

De claim van Vereniging Nederlands Cabinepersoneel (VNC), inhoudende dat KLM op grond van de cao het LIFO-beginsel (‘last in first out’) bij gedwongen ontslagen als gevolg van Covid-crisis dient toe passen, is vandaag door het gerechtshof Amsterdam afgewezen.

Het hof heeft in hoger beroep geoordeeld dat in de cao voor KLM geen verplichting is opgenomen om een ontslagcommissie in te stellen. Het instellen van een ontslagcommissie is een wettelijk vereiste. Hieraan moet voldaan zijn, wil men afwijken van de wettelijke hoofdregel dat bij bedrijfseconomische ontslagen het afspiegelingsbeginsel wordt toegepast. Dit beginsel strekt ertoe dat het personeelsbestand zodanig wordt teruggebracht dat de leeftijdsopbouw zoveel mogelijk gelijk blijft. De voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam kwam al eerder tot eenzelfde beslissing.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Dienstplichtbrief voor het eerst ook naar vrouwen

Defensie verstuurt vandaag, zoals elk jaar, de zogenoemde Dienstplichtbrief. Nederlandse Jongeren die dit jaar 17 zijn of worden, lezen hierin dat ze van hun 17e tot hun 35e levensjaar staan ingeschreven voor de dienstplicht. Bijzonder is dat voor het eerst ook vrouwen de brief ontvangen. Sinds 1 januari 2020 geldt de dienstplicht ook voor hen.

“Dit hebben we onlangs in het parlement bij wet geregeld en dat doen we omdat meisjes en jongens in dit land gelijke rechten, maar ook gelijke plichten hebben”, aldus minister van Defensie Ank Bijleveld.

Met de brief krijgen de jongeren hun militaire registratienummer en uitleg over wat de dienstplicht inhoudt. Want hoewel Nederland in principe een beroepsleger heeft, bestaat de dienstplicht nog wel.

Sinds 1997 is de opkomstplicht voor de militaire dienstplicht opgeschort. Dit betekent dat iedere Nederlandse gemeente haar inwoners die 17 jaar worden, wel moeten inschrijven voor de dienstplicht. De ingeschrevenen worden alleen niet echt opgeroepen.

Alleen in heel uitzonderlijke situaties kunnen de regering en het parlement besluiten om de opkomstplicht weer te activeren. In dat geval volgt eerst een oproep voor een militaire dienstplichtkeuring en pas daarna een eventuele oproep voor de militaire dienst.

Geboortejaar 2003
Iedereen met de Nederlandse nationaliteit tussen de 17 en 35 jaar wordt ingeschreven. Omdat de inschrijving pas dit jaar is ingesteld voor vrouwen, geldt het alleen voor vrouwen met geboortejaar 2003.

Minister Bijleveld hoopt dat de brief ook leidt tot meer belangstelling van vrouwen voor de krijgsmacht: “Defensie is te belangrijk om alleen aan mannen over te laten.”

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Politie zoekt getuigen na dodelijk schietincident in Amsterdam

De politie zoekt getuigen van een schietincident in de nacht van maandag op dinsdag 20 oktober 2020 aan de Hoekenes in Amsterdam. Een 23-jarige man kwam daarbij om het leven.

Rond 2.00 uur kwamen bij de politie meldingen binnen dat er knallen op straat waren gehoord op de Hoekenes, ter hoogte van Vreedenhaven. Volgens getuigen lag een man bloedend op straat. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze het slachtoffer (23) zwaargewond aan. Hij is direct gereanimeerd en uiteindelijk met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is hij later op de ochtend aan zijn verwondingen overleden.

Onderzoek
De politie heeft een team van circa 20 rechercheurs gevormd dat onder leiding van de officier van justitie nader onderzoek doet naar de aanleiding voor en de exacte toedracht van het schietincident Ter plaatse is technisch onderzoek verricht en er wordt gekeken naar mogelijke camerabeelden. Het is op dit moment nog onduidelijk of het om één of meerdere daders gaat en ook hun signalement of dat van een vluchtvoertuig is nog niet bekend.

De politie is op zoek naar getuigen en eventueel beeldmateriaal. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Beeldmateriaal kan met de politie gedeeld worden via het tipformulier

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

NBA 2K21 laat je kijken naar reclame

Het zal je maar gebeuren: betaal je €90 voor een game, kom je thuis, gooi je de BR in je favoriete console en tijdens het opstarten van een match reclame tegen. Bij een Free2Play game zou je het kunnen verwachten, maar nu dus ook betaalde games.

NBA 2K21 heeft de twijfelachtige eer om als eerste game dit te doen. De reclame is te zien tijdens het inladen van een match. En hoe ‘realistisch’ dit ook is, hebben ze er ook ervoor gekozen dat je de reclame niet kunt wegdrukken wanneer de wedstrijd ingeladen is. Wat nog veel zuurder is, is dat deze update pas een maand na release erin is gekropen. Reviewers hebben deze ‘feature’ dus niet meegenomen in hun beoordeling.

Bekijk het onderstaande filmpje hoe zo’n reclame in-game eruit ziet.

Gaviria weer positief getest op corona, nu in Giro

Gisteren werden de renners op de tweede rustdag in de Giro weer getest op corona. Er zijn twee personen waar het virus bij is vastgesteld: Fernando Gaviria van UAE Emirates en een staflid van AG2R. Er werden in totaal 492 personen getest.

De Colombiaanse sprinter Gaviria test al voor de tweede maal positief bij een wielerronde. Dit gebeurde ook al tijdens de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Op de eerste rustdag van de Giro vorige week waren er acht besmettingen. Naast Steven Kruijswijk van Jumbo-Visma
en Michael Matthews (Sunweb) ging het om vier stafleden van Mitchelton-Scott, één van Ineos en één van AG2R. Jumbo-Visma besloot na de positieve test van zijn kopman de hele ploeg uit de Giro terug te trekken. Ook Michelton stapte uit de Italiaanse rittenkoers.

Trump boos omdat hij gedwongen wordt fatsoenlijk te zijn

De regels voor het komende presidentieel debat zijn licht aangepast. De onafhankelijke debatcommissie heeft bepaald dat de microfoon van de kandidaat die niet aan de beurt is om te spreken, gedempt wordt. Deze regel vind Trump niet zo leuk.

Het vorige debat was nogal rommelig omdat een van de kandidaten het fatsoen niet op kon brengen een ander uit te laten praten. Hierdoor werd het voor kiezers niet duidelijk welke ideeën iedere kandidaat heeft, bij de onderwerpen waar de vragen over gingen. Je zou denken dat de ideeën van in ieder geval de kandidaat die zo graag praatte duidelijk zouden worden, maar die veranderde in zijn antwoord steeds van onderwerp.

Om een zelfde fiasco te voorkomen heeft de debatcommissie bepaald dat tijdens een periode van 2 minuten per kandidaat en per vraag, de microfoon van de andere kandidaat uit staat. Dit stoot natuurlijk tegen het zere been van Trump, de kandidaat die de vorige keer zijn mond niet kon houden.

Trump is ineens ook boos over de discussieleider en de onderwerpen op de agenda terwijl beide campagneteams daar eerder mee ingestemd hebben. Hij vindt het allemaal maar oneerlijk maar doet wel mee.

Het debat gaat 90 minuten duren met 15 minuten voor ieder van de 6 onderwerpen. Iedere kandidaat krijgt 2 minuten spreektijd op het onderwerp terwijl de ander dus zijn mond moet houden. Daarna zijn er 9 minuten voor open debat waarbij beide microfoons open staan, dus we weten al hoe dat zal gaan... Wat men met de overige 2 minuten doet is de vraag, maar gezien het vorige debat kan dat wel eens zijn voor het bewaren van de orde.

Het debat start voor ons in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur.

Inzet stroomstootwapen vorig jaar vergelijkbaar met jaar ervoor

Het aantal inzetten van het stroomstootwapen in 2019 is met 177 inzetten vergelijkbaar met een jaar eerder. In 63 procent van de inzetten was dreigen met het wapen al voldoende om de situatie onder controle te krijgen. Dat blijkt uit onderzoek van de Politieacademie. De inzetten van het stroomstootwapen tussen februari 2019 tot februari 2020 verschillen niet opvallend van de rapportage van de eerste helft van 2019. In totaal hebben agenten 62 keer het stroomstootwapen daadwerkelijk afgevuurd.

De onderzoekers signaleren vanaf 2017 een verschuiving in de wijze waarop het wapen ingezet wordt. "Ging in 2017 de inzet in meerderheid van de gevallen nog gepaard met (ook) de schokmodus (toedienen van een stroomstoot direct op het lichaam) in 2019 is deze wijze van stroom toedienen op een aantal keren na verdwenen. Opvallend is juist de kentering na augustus 2018 voor wat betreft het aantal inzetten met de schokmodus. Vermoedelijk hangt dit samen met de aanpassingen die de politie vanaf dat moment doorvoerde, met name het hanteren van scherpere regels voor het gebruik van het stroomstootwapen."

Leren
De toepassing van de schokmodus door de collega’s van het team surveillancehonden is naar aanleiding van deze laatste monitor intensief besproken met de betrokken politie ambtenaren en daarbij is aangegeven dat zij de ambtsinstructie strikt dienen te volgen. De vier inzetten zijn beoordeeld als proportioneel, maar wel onrechtmatig, omdat ze in strijd waren met de geweldsinstructie. In die zin is het ook een leertraject en daarbinnen zijn deze cases dan ook als zodanig besproken.

De Politieacademie heeft agenten gevraagd wat ze zouden hebben gedaan als ze niet over het stroomstootwapen hadden beschikt. Vrijwel alle agenten gaven aan dat ze in dat geval waarschijnlijk (zwaar) fysiek geweld en andere wapens, zoals de wapenstok, pepperspray, diensthond of het vuurwapen hadden moeten inzetten.

Sinds 2017 zit het stroomstootwapen als proef in de standaarduitrusting van agenten die werken in de incidentafhandeling in basisteams Zwolle en Amersfoort en het team surveillancehonden in Rotterdam en voorheen bij de ondersteuningsgroep Noord-Nederland. Vorig jaar heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid op advies van de korpschef besloten om het stroomstootwapen landelijk in de Basis Politie Zorg in te voeren. Daarvoor wordt in totaal vijf jaar uitgetrokken. Die zijn nodig voor de aanbesteding van het wapen en de opleiding van 17.000 agenten voor het gebruik van het stroomstootwapen.

Lange Frans is zelf onderdeel van complottheorie

Lange Frans en zijn kompanen in de complotwereld kregen er afgelopen zondagavond flink van langs van Arjen Lubach. In een uitgebreid item behandelde de comedian de wereld van de complottheorieën en hoe het komt dat deze nu via social media veel ruimte krijgen. Frans nodigde als reactie daarop Lubach uit om te gast te zijn in zijn in podcast. Maar wat er toen gebeurde ging alles te boven.

Twitter-gebruiker herman chevrolet openbaarde, ongetwijfeld na een diepgravend onderzoek, de ware aard van Lange Frans. "Mijn ultieme complottheorie: anderen beschuldigen om te verdoezelen dat je zelf een duivelaanbidder bent - bestudeer het logo van Lange Frans en trek zelf je conclusies." En vervolgens zien we in een plaatje het onomstotelijke bewijs.

Terwijl onze ogen geopend worden blijft Frans echter nog altijd de vermoorde onschuld spelen. "Hoe kom je hier in godsnaam bij ?", aldus de 'rapper'.

Actieweek tegen drugsketelbouwers

In gezamenlijk verband waarschuwden politie en justitie potentiele drugsketelbouwers: werk niet mee aan de productie van ketels voor de productie van drugs. De landelijke bewustwordingsweek met verschillende bezoeken is achter de rug. In de actieweek zijn van maandag 12 tot vrijdag 16 oktober in een groot deel van Nederland potentiële drugsketelbouwers gewezen op de gevaren van strafbare activiteiten.

Voor het produceren van synthetische drugs is apparatuur, essentiële chemicaliën en grondstoffen, kennis en expertise nodig. Cruciaal hierin zijn ketels: zonder ketels is er geen synthetische drugsproductie mogelijk. De laatste jaren zien OM en politie de ketels steeds professioneler worden en is er sprake van schaalvergroting. Criminelen gaan bovendien over op de productie van meer destructievere soorten drugs, zoals crystal meth. Drugsproductie gaat gepaard met onder meer liquidaties, geweld, witwassen en de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Projectleider Carlos Bertens, programmaleider drugs van de Landelijke Eenheid: “Daarom is het zo belangrijk dit proces te verstoren, door belangrijke partijen die dit soort praktijken faciliteren aan te pakken.’

Slagkracht
Onder coördinatie van de Landelijke Eenheid is een samenwerkingsverband ontstaan met het OM. Diverse gemeentes waren ook betrokken bij de bezoeken. Er doen in totaal acht politie-eenheden mee. ‘Die lieten mooie resultaten zien. We zijn bij zo’n 25 bedrijven langs geweest in onder meer de provincies Gelderland, Limburg, Overrijssel en Brabant. Maar ook een bedrijf net over de grens is samen met de Belgische collega’s bezocht. De bedrijven die we bezocht hebben, waren zeer meewerkend en de gesprekken waren heel informatief voor hen. Het maken van ketels voor drugslabs is heel specifiek werk, dat kan niet iedereen. We willen hiermee voorkomen dat de drugslabs in werking worden gesteld, in plaats van achteraf een drugslab te moeten ontmantelen’, aldus Bertens.

Bewustwordingsweek
De aanpak van drugsketelbouwers beperkt zicht niet tot deze ene week. Ook de komende weken worden in diverse eenheden nog bedrijven bezocht en plannen om in breder verband een vinger aan de pols te houden zijn in de maak. Bertens: ’We mogen niet onderschatten hoe veel geld hierin omgaat. Daarbij komt dat drugs gelinkt is aan vormen van zware criminaliteit, zoals liquidaties en geweld. Er zit waarschijnlijk een wereld achter. Ons hoofddoel is waarschuwen: Je kunt maar één keer nee zeggen.’

Aanpak malafide ketelbouwers
De bewustzijnsweek is er dus op gericht te voorkomen dat er meer drugketels gebouwd gaan worden. Doe je dat als ketelbouwer toch en je wordt gepakt, dan zijn de gevolgen enorm. OM en politie pakken malafide ketelbouwers op verschillende manieren aan. Neeltje Keeris, officier van Justitie bij het Landelijk Parket: ‘De maximale straf voor voorbereidingshandelingen voor drugsproductie is 6 jaar, daarnaast gaan we achter het criminele vermogen aan. We leggen beslag op het verdiende geld en goederen en nemen bijvoorbeeld een bedrijfsinventaris in beslag, als hier voldoende aanleiding voor is. Een gemeente kan een fout metaalbedrijf ook bestuurlijk sluiten. De boodschap aan de malafide ketelbouwers is dat je er niet mee weg komt. Daarnaast willen we de goede bedrijven ook betrekken bij deze aanpak en hen zeker niet criminaliseren, wij vragen hen om alert te zijn op collega’s met foute bedoelingen.’

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Trump is helemaal klaar met 'halve gare' Fauci

President Trump heeft maandag gezegd dat het Amerikaanse volk “moe” is van het coronavirus en “moe” is van ‘halve gare’ Fauci “en al die andere medische idioten”. 'We gaan winnen', zei Trump. 'Dat had ik je twee weken geleden niet verteld. Ik ben vandaag veel positiever dan twee weken geleden, omdat we snel stijgen in de peilingen, en we explosief materiaal gaan vrijgeven over de criminele Biden-familie.' Hij voegde eraan toe: “Twee weken geleden lag ik in het ziekenhuis met het relatief onschuldige COVID-19 griepje, en mensen waren geschokt dat ik zo snel en zo gezond naar buiten kwam, een niet geringe prestatie, al zeg ik het zelf.”

Eerder deze maand testte de president positief op het nieuwe coronavirus en werd hij enkele dagen in het ziekenhuis opgenomen in het Walter Reed National Military Medical Center, en voltooide zijn herstel in het Witte Huis. Trump voegde eraan toe dat hij het liever vandaag dan morgen Fauci op staande voet wil ontslaan, maar dat dat niet verstandig is zo vlak voor de verkiezingen. Daarom zal Fauci pas na de verkiezingen uit het Witte Huis worden gesodemieterd. Trump eindigde zijn tirade met het veelzeggende: “Ik ben helemaal klaar met dat domme medische geouwehoer, het is wel mooi geweest met al die flauwekul!”

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Vuelta: Etappe 1 - Het Baskenland op z'n kop

'Vuelta? De Giro is toch nog niet eens afgelopen?' Dat klopt! We hebben nog een week te gaan in de Giro, maar de Vuelta a España gaat al van start, hoewel het wel slechts achttien ritten telt, drie minder dan gepland.

Ook de startplaats is anders dan gepland, hoewel het oranje prominent aanwezig blijft: niet Nederland, maar het Baskenland mag de Vuelta op gang brengen, voor het eerst sinds 1961 - dat heeft zo zijn redenen, maar inmiddels kan het wel in het meest wielergekke deel van de wereld.

Het is bijzonder jammer dat de fans thuis moeten blijven, in geen enkele regio is de sfeer indrukwekkender dan in het Baskenland, maar dat mag de pret niet volledig drukken. Het wordt gelijk aanpoten, de renners hebben een kilometer of zeventig om warm te draaien voor de eerste bergen.

Zoals we in de uitgebreide voorbeschouwing van Rellende_Rotscholier zien rijden de heren 173 kilometer vandaag, eindigend met een uiterst pittige klim en twee licht dalende kilometers daarna. De etappe start om tien over één en finisht tussen kwart over vier en kwart over vijf, Eurosport en Canvas zijn er rond tien voor drie pas bij.

De route van vandaag (Bron: La Vuelta)
De route van vandaag (Bron: La Vuelta)

Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)
Het profiel van vandaag (Bron: La Vuelta)

ProRail en NS: AED's bij alle treinstations

ProRail en NS plaatsen volgend jaar in samenwerking met de Hartstichting 450 AED’s bij 350 treinstations. Bij een hartstilstand is de kans op overleven het grootst als een reanimatie binnen de eerste zes minuten start met de inzet van een AED. Dat is nog niet in heel Nederland mogelijk. Door het aanbod van AED’s uit te breiden naar alle stations willen ProRail en NS een bijdrage leveren aan een landelijk dekkend AED-netwerk.

De AED’s worden 24/7 beschikbaar en aangemeld bij het reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Op de 50 grotere stations zijn op dit moment al AED's aanwezig. Ook bij deze stations voegen ProRail en NS AED’s toe aan HartslagNu. Floris Italianer, directeur van de Hartstichting: “Een burgerhulpverlener kan regelmatig sneller ter plaatse zijn dan de ambulance. Deze toegankelijke AED’s maken de stations én de omgeving hartveiliger. Door ze aan te melden bij HartslagNu, kunnen ze bij een hartstilstand snel worden ingezet bij reizigers en iedereen in de omgeving van het station.”

Omgevingsfunctie
De AED’s krijgen een plek bij het station. Dit zorgt dat in een straal van 500 meter rondom het station een AED voor handen is. “Ik ben zelf een naaste verloren aan een hartstilstand. Een AED kan levensreddend zijn en daarom vind ik het ontzettend belangrijk dat er zo snel mogelijk AED’s komen bij alle stations. Zowel voor reizigers op het station als in de omgeving van het station”, vertelt Anneke de Vries, lid van de Raad van Bestuur van NS. Ans Rietstra, COO van ProRail, sluit zich daarbij aan. “Elk mensenleven telt. Dan mogen AED’s op veelgebruikte ontmoetingsplaatsen zoals stations niet ontbreken.”

Het oproepsysteem
Snelle reanimatie en inzet van een AED is van groot belang voor de overlevingskans. Daarom is er het landelijk reanimatie oproepsysteem HartslagNu. Belt iemand 112 met het vermoeden van een hartstilstand, dan roept het systeem automatisch burgerhulpverleners op in de buurt van het slachtoffer. Deze burgerhulpverleners krijgen de opdracht om te reanimeren en de dichtstbijzijnde AED op te halen die is aangemeld bij het systeem. Zo krijgt het slachtoffer snel de juiste hulp terwijl de ambulance onderweg is. Per jaar roept HartslagNu zo’n 10.000 keer burgerhulpverleners op voor een reanimatie en worden AED’s ingezet die zijn aangemeld bij HartslagNu.

Planning
ProRail en NS zijn vandaag het aanbestedingstraject gestart voor de levering van de AED’s en zijn begonnen met het bepalen van de gewenste locaties op de stations. Naar verwachting start het plaatsen van de nieuwe AED’s begin 2021.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

FOK!kers maken lied

Afgelopen weken hebben Braddie en Kree hard gewerkt aan een lied. Dit lied gaat over het drukste topic op FOK!: DTS. In dit topic is het de bedoeling dat mensen punten proberen te scoren doordat er na hem of haar zolang mogelijk niemand anders iets post! Snap je het nog? Nee? Nouja dan moet je maar een keer kijken in de reeks. 

De tekst van het lied komt van Kree en Braddie. The Bradge heeft het lied gespeeld en ingezongen met zijn warme voice. Wat vind je van het liedje? Moeten ze het uitbrengen als single en de top 40 bestormen?

Gemeenten gaan met financiële regeling overlastgevende asielzoekers aanpakken

Tien gemeenten gaan de komende maanden extra aan de slag om overlastgevende asielzoekers aan te pakken. Er komen onder meer projecten met boa’s, toezichthouders, coaches en cameratoezicht. De gemeenten bekostigen de extra inzet met behulp van een financiële regeling die staatssecretaris Broekers-Knol beschikbaar heeft gesteld.

Deelnemende gemeenten zijn onder andere Boxmeer, Grave, Nijmegen, Venray, Cranendonck, Oisterwijk, Emmen, Westerwolde en Den Helder. Deze gemeenten kampten afgelopen tijd regelmatig met overlast en hebben nu samen met het Rijk de handen ineengeslagen. Ze kregen goedkeuring voor hun projecten.

De gemeente Oisterwijk gaat cameratoezicht houden rond het asielzoekerscentrum. Daarmee willen zij het veiligheidsgevoel van omwonenden vergroten en overlastgevers (sneller) in beeld krijgen en beboeten. Emmen kiest onder meer voor de inzet van toezichthouders op het station, waar overlast wordt ervaren van asielzoekers die van of naar het aanmeldcentrum in Ter Apel reizen. Den Helder wil samen met lokale ondernemers de mogelijkheden verkennen om overlastgevers alternatieve taakstraffen op te leggen. In Westerwolde wordt de pendelbus van het station naar het asielzoekerscentrum verlengd tot het einde van dit jaar. In Grave, Boxmeer en Nijmegen komen boa’s die fietsendiefstal, zwartrijden en agressie in het openbaar vervoer moeten tegengaan.

Lokale inzet hard nodig
De overgrote meerderheid van de asielzoekers in Nederland veroorzaakt geen problemen. Een relatief kleine groep zorgt echter wel voor overlast, zoals winkeldiefstal, vernieling en bedreiging. Dat ondermijnt het draagvlak voor de opvang van mensen die onze bescherming nodig hebben. ‘Overlast kun je niet alleen aanpakken met wetten en regels vanuit Den Haag. Het vergt samenwerking tussen heel veel partijen, juist ook lokaal, én de inzet van de juiste maatregelen. De subsidie geeft gemeenten de vrijheid om zelf te bepalen welke aanpak het beste bij hun problematiek past’, stelt de staatssecretaris. Eveneens kan er worden geleerd van wat niet werkt.

Mix van maatregelen
De financiële regeling is onderdeel van een reeks landelijk genomen maatregelen om overlast tegen te gaan. Een overlastgever direct uitzetten tijdens de asielprocedure kan niet, onder meer vanwege internationale regelgeving. Daarom is er gekozen voor een aanpak waarbij de overlastgevers dicht op de huid worden gezeten. Zo zijn er inmiddels vier ketenmariniers aangesteld die gemeenten, de politie, het OM, het COA en andere betrokkenen helpen met de aanpak van overlast. Ook is er een Top X-lijst, waarop de zwaarste overlastgevers staan, zodat die kunnen worden aangepakt. Het COA kan sinds kort een time-out opleggen als iemand overlast veroorzaakt, waardoor iemand tijdelijk enkel nog sobere opvang krijgt. Daarnaast is de Handhaving- en Toezichtslocatie geopend in Hoogeveen, waar zware overlastgevers naar kunnen worden overgeplaatst.

In totaal was 1 miljoen euro beschikbaar voor de regeling. De tien gemeenten zijn samen goed voor de helft van dat bedrag. Op de rest is door gemeenten geen aanspraak gemaakt.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Giro: Etappe 16 - De monsterlijke slotweek begint

De slotweek van de Giro d'Italia gaat beginnen, we gaan er voor het gemak even vanuit dat de renners die zondag gefinished zijn er vandaag nog gewoon bij zijn. Het wordt een bizar zware slotrit, vol loodzware klimmen en enorme etappes.

Vandaag is de eerste van die lange etappes, 229 kilometer mag er zijn. Het is niet een echte bergetappe, die komen nog, maar de klimmersbenen mogen zeker niet in het hotel blijven: drie redelijk pittige klimmen, gevolgd door het drie keer afwerken van een lus met een uiterst pittige kuitenbijter erin.

Voor de details verwijzen we opnieuw door naar de werken van Rellende_Rotscholier. Een lange etappe en dus een vroege start: om 10.10 uur staan de heren al klaar, een kwartier later volgt de echte start. Eurosport is er vanaf 12.25 uur helaas pas bij, de finish staat tussen vier en vijf gepland, lekker ruim.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Downhillers strijden op mountainbike tot laatste meters in World Cup Maribor

We keren nog even terug naar het weekeinde, want in het Sloveense Maribor stond na de eerste ook de tweede World Cup-wedstrijd op het programma voor de mountainbikers op de downhill. Een spectaculaire wedstrijd, dit keer op een wat droger - en dus sneller - parcours dan op dag één.

Het werd weer een geweldige strijd bij de mannen, waar de jonge Canadees Finn Iles naar beneden vloog en de toptijd van de Australiër Troy Brosnan aanscherpte. De Brit Matt Walker dook er dan weer vier tienden onderdoor, maar vervolgens ontstond een Franse strijd.

Loris Vergier noteerde de snelste tijd en deed een gooi naar de dubbel in Maribor, met alleen oud-wereldkampioen Loïc Bruni nog bovenaan de heuvel. Bruni won tijd, verloor tijd, won weer tijd...en werd op 0,057 seconden tweede, een zoveelste Franse dubbel.

Bij de vrouwen ging de overwinning naar Nina Hoffmann, haar allereerste World Cup-zege en de eerste Duitse winst in vele jaren. Met Marine Cabirou (+1,899) stond er ook een Française op het podium, voor de toch wat verrassende Italiaanse Eleonora Farina (+4,212).

De winnende runs van de tweede race in Maribor

FOK! Wat een weer: regendruppeltjes

Daar ben ik weer!

We hebben een paar rustige dagen achter de rug. Er stond weinig wind en het was op veel plaatsen droog. Er vielen wel wat buitjes, maar dat waren vaak kleine hoeveelheden. De zon had het echter wel vrij moeilijk. Toch brak ze op sommige plaatsen nog even goed door. Ook gisteren was het grotendeels bewolkt. Pas tegen het einde van de dag loste de bewolking geleidelijk op. Het was wel wat zachter.

Vannacht koelde het minder scherp af dan de voorgaande nachten, toen het kwik akelig dicht bij nul kwam.  De minima lagen nu tussen de 5 en 10 graden.

Vandaag neemt de bewolking toe vanuit het westen en later gaan er ook regendruppeltjes vallen, en daar kan je dan nat van worden.   In oosten schijnt eerst nog even de zon en warmt het op naar een graad of 16. Elders is het minder zacht met maxima van 13 graden. De wind is zuidelijk en neemt toe naar vrij krachtig tot krachtig aan zee en naar matig in het binnenland.

Woensdag valt er vooral in de ochtend enige tijd regen, terwijl het zonnetje s'middags nog even kan doorbreken. Het wordt dan zeer zacht met maxima van 15 tot 20 graden.

Fijne dag !  

 

Meer weer op FOK!

In de auto (Foto: spylacopa_68)
Mooie luchten op de snelweg nabij Eemnes. (Foto: Spylacopa_68)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Wakker Dier: 'Pluimveesector jokt over kippenwelzijn'

De Nederlandse pluimveesector (Nepluvi) jokt over het welzijn van kippen in de Europese Unie. Wakker Dier stapt daarom met een klacht naar de Reclame Code Commissie (RCC). De onderhavige advertentie maakt deel uit van een bredere campagne en is deels gefinancierd met EU-geld ter promotie van de kipconsumptie. “De pluimveesector verpakt heel veel kippenleed in een gesubsidieerde cocktail van leugens,” zegt Anne Hilhorst van Wakker Dier.

De bewuste advertentie verscheen paginagroot op 2 september dit jaar in weekblad Privé. Wakker Dier bestrijdt drie claims in de gewraakte advertentie. Nepluvi suggereert dat het representatief is dat EU-vleeskuikens leven in stallen met strobalen en grote ramen, dat zij in ruime stallen leven én dat iedereen in de Europese pluimveesector maatregelen neemt om een hoog dierenwelzijn te garanderen.

Europese Unie
In de meest gangbare EU-stal hebben de kippen geen strobalen, geen ramen, geen overdekte uitloop en zien zij nooit daglicht. “Het beeld van de kippenstal dat Nepluvi in de advertentie gebruikt, geeft een veel te rooskleurig beeld van het leven van zo’n negentig procent van de vleeskuikens in de EU,” zegt Hilhorst.

Plofkip
In de EU is de plofkip nog altijd de norm. Dit snelgroeiende ras in combinatie met hoge bezettingsdichtheden, loopt een sterk verhoogd risico op gebreken als kreupelheid en voetzoolzweren. “De sector kan daarom niet zeggen dat “iedereen” maatregelen neemt die een hoog dierenwelzijn “garanderen”. Hilhorst: “Een hoog welzijn garanderen terwijl het gaat over plofkippen, je moet maar durven.”

Ruimte
Volgens belangenbehartiger Nepluvi leven vleeskuikens in ruime stallen. In werkelijkheid zijn de stallen weliswaar groot, maar leven er duizenden kippen in één stal. Door de hoge bezettingsdichtheid hebben de kippen maar weinig ruimte. “Het is veel te vol in de stal. Per kip is er nog geen A4’tje ruimte,” zegt Hilhorst.

Nederland
In Nederland is nog altijd zestig tot zeventig procent van de vleeskuikens een plofkip. Deze kippen worden gehouden voor bijvoorbeeld export, horeca, slagers, poeliers en de verwerkende industrie. “Nepluvi sust het geweten van Nederlandse consumenten over het kippenleed dat zij bij restaurants, fastfoodketens, snackbars of kantines geserveerd krijgen,” zegt Hilhorst.

Links de advertentie zoals die in Privé verscheen, rechts de werkelijkheid (Foto: Wakker Dier)
Links de advertentie zoals die in Privé verscheen, rechts de werkelijkheid (Foto: Wakker Dier)

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.