Trump boos omdat hij gedwongen wordt fatsoenlijk te zijn

De regels voor het komende presidentieel debat zijn licht aangepast. De onafhankelijke debatcommissie heeft bepaald dat de microfoon van de kandidaat die niet aan de beurt is om te spreken, gedempt wordt. Deze regel vind Trump niet zo leuk.

Het vorige debat was nogal rommelig omdat een van de kandidaten het fatsoen niet op kon brengen een ander uit te laten praten. Hierdoor werd het voor kiezers niet duidelijk welke ideeën iedere kandidaat heeft, bij de onderwerpen waar de vragen over gingen. Je zou denken dat de ideeën van in ieder geval de kandidaat die zo graag praatte duidelijk zouden worden, maar die veranderde in zijn antwoord steeds van onderwerp.

Om een zelfde fiasco te voorkomen heeft de debatcommissie bepaald dat tijdens een periode van 2 minuten per kandidaat en per vraag, de microfoon van de andere kandidaat uit staat. Dit stoot natuurlijk tegen het zere been van Trump, de kandidaat die de vorige keer zijn mond niet kon houden.

Trump is ineens ook boos over de discussieleider en de onderwerpen op de agenda terwijl beide campagneteams daar eerder mee ingestemd hebben. Hij vindt het allemaal maar oneerlijk maar doet wel mee.

Het debat gaat 90 minuten duren met 15 minuten voor ieder van de 6 onderwerpen. Iedere kandidaat krijgt 2 minuten spreektijd op het onderwerp terwijl de ander dus zijn mond moet houden. Daarna zijn er 9 minuten voor open debat waarbij beide microfoons open staan, dus we weten al hoe dat zal gaan... Wat men met de overige 2 minuten doet is de vraag, maar gezien het vorige debat kan dat wel eens zijn voor het bewaren van de orde.

Het debat start voor ons in de nacht van donderdag op vrijdag om 2.00 uur.