Wiebes wint Driedaagse Brugge-De Panne na deklassering D'hoore

Lorena Wiebes heeft dinsdag de eendaagse wielerwedstrijd Driedaagse Brugge - De Panne gewonnen. De voormalig Nederlands kampioene werd in de sprint tweede achter Jolien D'hoore maar de Belgische werd gedeklasseerd vanwege het afwijken van haar lijn.

In de laatste wedstrijd van het seizoen stond een sterk deelnemersveld aan de start waaronder Chantal van den Broek-Blaak, winnares van de Ronde van Vlaanderen afgelopen zondag.

Ondanks de harde wind bleef het peloton lang bij elkaar. Pas in de slotfase ontstonden er onder aanvoering van Team Sunweb en Doels-Dolmans waaiers. Een groep van ruim twintig rensters bleef over.

In de laatste kilometers probeerden Ellen van Dijk en Elisa Longo Borghini weg te komen maar de twee rensters kregen geen ruimte van Team Sunweb en Boels-Dolmans.

In de sprint klopte D’Hoore met nipt verschil Wiebes maar de Belgische renster van Boels-Dolmans week van haar lijn af een hinderde daarmee Wiebes. De jury deklasseerde de Belgische en riep Wiebes uit tot winnares. Op de tweede plaats finishte Lisa Brennauer. Lotte Kopecky werd derde.