Schumacher pakt eerste Formule 2-zege, De Vries 6e

Mick Schumacher heeft zijn eerste zege in de Formule 2 te pakken. De Duitse Prema-coureur leidde op de Hungaroring van start tot finish in een uitermate weinig boeiende sprintrace.

Vanaf poleposition pakte Schumacher de leiding, waarbij hij Nobuharu Matsushita achter zich aan kreeg. Sergio Sette Camara volgde, voor Jordan King, Jack Aitken en Nyck de Vries, die Luca Ghiotto bij de start te pakken nam. Zo kabbelde het allemaal gestaag voort, tot er na zeventien ronden eens iets gebeurde: Sette Camara opende de aanval op Matsushita, aanvankelijk zonder succes.

In het middenveld moest De Vries' teamgenoot Nikita Mazepin oppassen, maar dat ging niet goed: Callum Ilott en Ghiotto kwamen er snel voorbij. Matsushita dook vlak na Schumacher de laatste ronde in, De Vries had titelrivaal Nicholas Latifi onder zijn achtervleugel. Beiden hielden stand en dus pakte Schumacher niet alleen zijn eerste podiumplek in de F2, maar gelijk zijn eerste zege.

Matsushita en Sette Camara completeerden het podium, King en Aitken vielen er net buiten. De Vries hield stand tegen Latifi en pakte een acceptabele zesde plek.