Tennisser Thiem pakt titel voor eigen publiek

Tennisser Dominic Thiem heeft voor het eerst in zijn carrière een ATP-toernooi in eigen land gewonnen. De mondiale nummer vier schreef het graveltoernooi in het Oostenrijkse Kitzbühel op zijn naam, waar hij in 2014 zijn eerste ATP-finale ooit haalde.

Thiem nam het in inmiddels zijn 22e finale op tegen de Spanjaard Albert Ramos Viñolas, de nummer 69 van de wereld. Dat was spannend tot aan de tiebreak in de eerste set, daarna was het Spaanse verzet definitief gebroken: 7-6 (0), 6-1.

Op het Mexicaanse hardcourt van Los Cabos ging de titel naar Diego Schwartzman. De Argentijnse nummer 27 van de wereld had in set één grote moeite met de één plek lager gerangschikte Amerikaan Taylor Fritz, maar wist zijn jonge opponent daarna toch van diens tweede titel af te houden: 7-6 (6), 6-3.

Voor Schwartzman was het inmiddels de derde titel uit zijn carrière. In het dubbelspel ging de titel voor het eerst in de geschiedenis van het ATP-tennis naar twee Monegasken: Romain Arneodo en Hugo Nys klopten de Brit Dominic Inglot en Amerikaan Austin Krajicek met 7-5, 5-7 [16-14].