Van der Poel pakt de zege in WB mountainbike in Val di Sole, Vader zesde

Mathieu van der Poel heeft de wereldbekerwedstrijd mountainbike in Val di Sole gewonnen. De Nederlandse alleskunner reed lange tijd voorop met Mathias Flückiger en Nino Schurter, maar in de slotronde liet Van der Poel de Zwitsers achter zich en kwam solo aan. Tweede werd Flückiger, derde Schurter.

Al vroeg in de wedstrijd vormde zich een kopgroep van drie: Mathieu van der Poel, Mathias Flückiger en wereldkampioen Nino Schurter. Met zijn drieën reden ze langzaam aan weg bij de anderen en werd duidelijk dat de winst tussen de Nederlander en de Zwitsers zou gaan.

De beslissing in de kopgroep viel in de slotronde. Op de eerste klim van het parcours liet Van der Poel meteen de twee Zwitsers achter zich en reed zo naar zijn tweede wereldbekerzege mountainbike in zijn carrière. De Europees kampioen had aan de streep een voorsprong van achttien seconden op Flückiger, op een kleine minuut kwam wereldkampioen Schurter.

Milan Vader, de andere Nederlander aan de start, reed zich naar een knappe zesde plaats. Vorige week won Vader al brons op het EK en in de wereldbeker van Val di Sole liet hij zijn beste prestatie noteren in een wereldbeker.

Vrouwen
Bij de vrouwen ging de winst naar Pauline Ferrand-Prévot. De Française reed heel de wedstrijd aan kop, maar in de slotronde kwam de Zwitserse Jolanda Neff aansluiten. De twee maakte een hele mooie slotronde ervan, alleen in de sprint was Ferrand-Prévot net iets sneller dan Europees kampioen Neff.

Anne Tauber reed opnieuw een goede wedstrijd en kwam als vijfde over in Italië. Anne Terpstra de andere Nederlandse moest ditmaal genoegen nemen met een twaalfde plaats.