Uitslag AZ - Fortuna Sittard

AZ heeft zijn eerste competitiewedstrijd van dit seizoen gewonnen en is na de eerste speelronde koploper in de Eredivisie. In Alkmaar werd vanavond Fortuna Sittard met 4-0 verslagen.

In de twaalfde minuut brachten de supporters van beide clubs  een eerbetoon aan de aan spierziekte ALS lijdende Fernando Ricksen, die voor beide clubs heeft gespeeld. Voor de rest gebeurde er weinig in de eerste helft. Idrissi had de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging redelijk ver over.

AZ kwam beter uit de kleedkamer in de tweede helft. In de 53e minuut was het Karjalainen die via een eigen doelpunt de Alkmaarders op 1-0 zette. Nog geen twee minuten later was het alweer 2-0 nadat Oussama Idrissi de bal op aangeven van Myron Boadu in de verre hoek schoof. In de 59e minuut was het Myron Boadu zelf die op aangeven van Calvin Stengs de 3-0 binnenschoot.

Ook in het vervolg waren de Alkmaarders veruit de betere ploeg. Ze kregen mogelijkheden, maar kwamen niet tot scoren. In de 83e minuut was het debutant Yukinari Sugawara die de 4-0 op de borden zette en dat was ook de eindstand.

Het was voor de beide coaches Slot (AZ) en Ultee (Fortuna) hun eerste wedstrijd in de Eredivisie als hoofdcoach. Overigens was het voor het eerst in negentien jaar tijd dat er een duel op zondagavond werd afgewerkt.

AZ

4 - 0

Fortuna Sittard

53' Karjalainen e.d.
55' Idrissi
59' Boadu
83' Sugawara
   
 
Gele kaart: Sugawara, (AZ), Passlack, (Fortuna Sittard)
 
Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Bizot
Sugawara
Vlaar
Wuytens (Reijnders/76)
Wijndal
Midtsjö
Koopmeiners
Ouwejan
Stengs
Boadu (Druijf/64)
Idrissi (Clasie/64)
  Koselev
Passlack
Ninaj
Amiot
Pinto
Ugur (Ioannidis/66)
Smeets
Diemers
Carbonell (Essers/71)
Karjalainen (Zeka/67)
Damascan