Canet wint mooie Moto3-race Brno

Aron Canet heeft in de Moto3 de Grand Prix van Tsjechië gewonnen. De Spanjaard was op het circuit van Brno de beste in een vrij felle race, waarin het vooral in de slotfase tekeer ging.

Raul Fernandez kende vanaf de vijfde plek de beste start en nam de leiding, voor polesitter Tony Arbolino. John McPhee kwam vanaf de tweede plek op zich normaal weg, maar na een paar meter leek zijn machine tijdelijk de geest te geven, waardoor Yuki Kunii er vanuit het achterveld vol op knalde. McPhee kon wonderbaarlijk genoeg richting pitstraat rijden, Kunii crashte en was ook klaar.

Vanaf plek vijf schoof Tatsuki Suzuki al snel onderuit, terwijl Romano Fenati en Alonso Lopez naar voren kwamen. Ook Lorenzo Dalla Porta vestigde zich voorin, net als Canet en Darryn Binder. In de slotronden begon het er in de grote kopgroep steeds harder aan toe te gaan, wat ervoor zorgde dat onder meer Lopez en Kaito Toba in het grind eindigden.

Dalla Porta dook als eerste de slotronde in, maar had wel acht man achter zich aan. Arbolino nam de leiding over, Jaume Masia kwam in twee bochten van de zevende naar de derde plek. Kort voor de finish zette Canet zijn KTM voorbij alles en iedereen naar plek één en hij was het die de zege pakte, voor Dalla Porta, Arbolino, Masia en Niccolo Antonelli.