Viviani sprint naar zege in Prudential RideLondon-Surry Classic

Elia Viviani heeft de Prudential RideLondon-Surry Classic op zijn naam geschreven. De wielrenner van Deceuninck-Quick Step werd vorig jaar nog tweede, maar dit keer was de snelle Italiaan wel de snelste in de Engelse eendagswedstrijd. Sam Bennett kwam als tweede over de streep. Michael Mørkøv werd kwam als derde over de streep, nadat hij de sprint perfect aantrok voor zijn ploeggenoot Viviani.

Drie renners reden lange tijd voorop in de Engelse wedstrijd, met daarbij één Nederlander Pascal Eenkhoorn. De renner van Jumbo-Visma had het gezelschap van Alex Dowsett en Stan Dewulf. De voorsprong werd nooit al te groot, waardoor het peloton alles onder controle had. Onderweg moesten de wielrenners vijf keer over Box Hill (3,2 km, gem. 4%) en op de voorlaatste beklimming probeerde Mike Teunissen het, maar niet veel later werd de Nederlander weer teruggepakt. Door het tempo op de beklimmingen moest Caleb Ewan, drievoudig ritwinnaar in de Tour de France, passen.

Nadat alles weer samen was gekomen mocht er in Londen gesprint worden voor de overwinning. Vlak voordat er gesprint zou worden was er nog een grote valpartij, waardoor enkele sprinters uitgeschakeld werden voor de zege. Toch waren de grootste kanshebbers nog in het eerste peloton, waarna Teunissen de sprint aantrok voor zijn ploegmaat Amund Grøndahl Jansen. Het was echter Deceuninck-Quick Step die er optimaal gebruik van maakte. Morkov en Viviani gingen mee in het wiel van Teunissen, waarna Viviani het afmaakte voor de Belgische ploeg.