Armstrong domineert F3-race Hungaroring

Marcus Armstrong heeft op de Hungaroring de sprintrace in de Formule 3 gewonnen. De Nieuw-Zeelander vetrok vanaf poleposition na zijn achtste plek op zaterdag endomineerde de race.

Polesitter Armstrong behield de leiding, hoewel Leonardo Pulcini wel flink in zijn nek zat te hijgen. Felipe Drugovich volgde, met Robert Schwartzman achter hem. Zo reed het veld meer dan de halve race rond, tot Schwartzman de aanval opende op Drugovich, wat eindigde met een lekke band voor de Braziliaan en schade voor de Rus Schwartzman.

Jüri Vips profiteerde van dat alles en reed naar plek drie, ook Jake Hughes en Christian Lundgaard kwamen voorbij Schwartzman, die ook Yuki Tsunoda zag passeren. Hughes was net als zaterdag lekker bezig in de slotfase van de race en verschalkte Vips, waardoor de Brit zich wederom het podium op werkte.

Armstrong reed onbedreigd naar de winst, ver voor Pulcini, die op zijn beurt ver voor Hughes eindigde. Vips kwam als vierde over de meet, voor Lundgaard en Tsunoda. Bent Viscaal eindigde op een keurige tiende plek, Richard Verschoor werd zeventiende.