FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 augustus 2019

Uber-chauffeur scheldt homostel uit voor kankerhomo's

Uitgescholden worden voor 'kankerhomo's' en in het gezicht gespuugd worden door een Uberchauffeur. En dat nota bene in de Pride-week. Het overkwam Jens en zijn vriend Lucas afgelopen zondag.

Na een gezellig Pride-feestje te hebben gehad in de stad, wilden Jens en Lucas met een taxi naar huis. Rond 20.30 uur stapten zij in een Uber. Op de achterbank van de taxi hielden ze elkaars hand vast en gaven elkaar een kus. 'Zoals elk normaal koppel zou doen. Dit is Amsterdam, dat is geen probleem, dachten we', aldus Lucas.

'Opkankeren'
Daarop werd de chauffeur kwaad en schold hen uit voor onder andere 'kankerhomo's' en zei dat de twee moesten 'opkankeren'. 'Hij werd ineens heel erg agressief en intimideerde ons', vertelt Lucas.

Geschrokken vroeg het stel de taxichauffeur om de auto aan de kant te zetten, zodat ze uit konden stappen. Op het moment dat Lucas de taxi uit wilde stappen, wordt hij in het gezicht gespuugd. 'De chauffeur boog zich over de stoelen en probeerde naar ons uit te halen. Het leek erop alsof hij ons wilde slaan', vertelt Lucas.

Getraumatiseerd
'Het voorval heeft me getraumatiseerd, als ik eerlijk ben. We zijn zo geshockeerd. We zijn vooral heel erg teleurgesteld. We hadden een geweldig weekend tijdens de Pride, met alleen maar liefde en geluk. In de drie jaar dat we hier wonen heb ik me zo vrij en gelukkig gevoeld. Dit is de eerste keer dat ik zoiets meemaak. Dit is onacceptabel', zegt Lucas. Zijn vriend Jens voegt daar aan toe dat hij nooit had verwacht dat zoiets hen zou overkomen. 'En al helemaal niet tijdens de Pride.'

Direct na het incident zijn ze naar het politiebureau gegaan om aangifte te doen. 'Roze in Blauw stond ons te woord en ze waren zo behulpzaam, het was erg fijn.' Ook hebben ze bij Uber een melding gemaakt met daarbij de naam van de chauffeur. 'We hebben direct contact opgenomen met Uber omdat we ons zorgen maakten voor anderen tijdens het Pride-weekend. Deze chauffeur rijdt tijdens deze viering rond door de stad.'

Discriminatieknop
Via de Uber-app was het volgens Lucas en Jens niet mogelijk om een melding te maken van het incident. Dat terwijl Uber nog geen week geleden hun splinternieuwe 'discriminatieknop' lanceerde. Met die functionaliteit in de app hebben passagiers de mogelijkheid om discriminerende incidenten direct te melden.

De aanleiding voor deze mogelijkheid is het voorval met dragqueen Jennifer Hopelezz, die twee weken geleden voor de tweede keer geweigerd werd door een Uber-chauffeur. Uber zegt hierop dat het voor iedereen mogelijk zou moeten zijn feedback te versturen via de app. Volgens de uitleg die Uber meestuurt moeten er meerdere stappen ondernomen worden om daadwerkelijk bij de meldknop te komen.

Geen reactie
Tegen AT5 zegt Uber: 'Wij betreuren dit incident. Discriminatie is onacceptabel en gaat tegen ons beleid in. Iedereen verdient een veilige ervaring met Uber en daarom hebben we vorige week extra voorlichting naar chauffeurs gestuurd om bewustwording en goed gedrag te stimuleren. Wij nemen deze klacht uiterst serieus en zijn dit incident aan het onderzoeken, zodat we passende maatregelen kunnen nemen.'

Jens en Lucas zeggen tot op heden nog geen reactie te hebben gekregen van Uber. 'Ze zeggen dat ze de zaak uiterst serieus nemen, maar ze hebben nooit teruggebeld. Ik kan niet geloven dat ze dit serieus nemen zolang deze chauffeur nog voor ze rondrijdt.' Uber laat weten nog met een uitgebreidere reactie te komen.

Eis jarenlange celstraf voor taxichauffeur 'Amsterdoomed'

4 jaar cel, waarvan 1 voorwaardelijk. Dat eiste de officier van justitie van het Landelijk Parket maandag voor de rechtbank in Rotterdam tegen een man die via het darkweb onder de naam Amsterdoomed in drugs en vuurwapens handelde. Tegen een 44-jarige verslaafde katvanger, die een van de wapens zou hebben ontvangen, eiste de officier een werkstraf van 180 uur.

De naam Amsterdoomed werd gevonden in de gegevens van de in 2017 door de FBI neergehaalde darkweb-marktplaats Alphabay. Via dergelijke marktplaatsen op het afgeschermde deel van het internet worden veel drugs verhandeld, maar ook vuurwapens en andere illegale waar zijn er te vinden. Veel verzenders en kopers denken via het darkweb anoniem te blijven. Bestellingen worden betaald in bitcoins.

Amsterdoomed en wapens
Uit de gegevens van Alphabay werd niet meteen duidelijk om wie het ging. Maar toen Amsterdoomed eind 2018 via een andere market op het darkweb een bestelling voor een vuurwapen deed, kon de 31-jarige man, rijdend op een taxi in Amsterdam en in opleiding voor leraar maatschappijleer, getraceerd worden. Gaande het onderzoek bleek hij ook zelf zeker negen vuurwapens te hebben verkocht, en bovendien honderden xtc-pillen, ruim een ons cannabis, en bijna 20 gram cocaïne. Bij een doorzoeking in zijn woning werd nog meer xtc, cocaïne, en cash geld gevonden. Op het darkweb bediende hij zich als handelaar ook van de namen Merchantsofdeath en Hells_Angels.

'Keiharde criminaliteit via darkweb'
De officier nam het de 31-jarige kwalijk dat hij zich nooit rekenschap heeft gegeven van de consequenties van zijn handel: blind verkopen via het darkweb aan anonieme kopers. Het lijkt misschien iets minder schimmig dan ontmoetingen in steegjes of achterafkamertjes, aldus de officier, maar het gaat gewoon om “keiharde winstgedreven criminaliteit met dezelfde ellendige consequenties die we ook van andere vormen van drugs- en wapenhandel kennen. Van bedreigingen en gifdumpingen tot verslaafden en doden.”

Uitspraak volgt op 19 augustus.

Cricketers Australië winnen eerste wedstrijd om Ashes

De cricketers van Australië hebben de eerste wedstrijd om The Ashes gewonnen. In Birmingham werd Engeland met 254 runs verslagen. 

Na de eerste inning stond Engeland nog negentig runs voor. Australië beëindigde 487 runs haar tweede inning zondag aan het eind van de dag. Engeland moest op de slotdag 398 runs maken, wilden zij de partij nog winnen. Met de lunch waren de eerste vier batters van Engeland al uit. 

In de middag was het Australië die vrolijk door ging. Pat Cummins pakte vervolgens zijn honderdste wicket in het testcricket nadat hij Jonny Bairstow uitmaakte. Even later was het Nathan Lyon die ook een jubileum kon vieren. Hij stuurde met zijn 350e wicket Ben Stokes terug te kleedkamer in. Engeland ging uiteindelijk uit op 146 runs. 

Over negen dagen is de tweede wedstrijd op Lord's in Londen. Het land dat als eerste drie wedstrijden wint, mag zich de winnaar noemen van The Ashes. 

Til maakt miljoenentransfer naar Spartak Moskou

Guus Til heeft AZ definitief achter zich gelaten. Spartak Moskou meldt via de officiële kanalen dat de middenvelder zich heeft aangesloten bij de club, waar hij voor vier jaar heeft getekend. Het is niet bekend hoeveel AZ exact toucheert met de verkoop van Til, maar volgens De Telegraaf gaat het om een bedrag van maximaal achttien miljoen euro.

Til vloog zaterdag naar Rusland om de medische keuring bij de topclub te ondergaan. Bij de tests zijn geen problemen gevonden, waardoor hij zijn handtekening kon zetten onder een lucratief contract. Spartak Moskou richtte de pijlen eerst op Gastón Pereiro, maar de zaakwaarnemer van de middenvelder van PSV zette naar verluidt een streep door de transfer.

De 21-jarige Til is met de uitgaande transfer niet de duurste speler van de Alkmaarders ooit. Vincent Janssen (22 miljoen) en Alireza Jahanbakhsh (19 miljoen) verlieten de Eredivisionist voor hogere bedragen. De middenvelder, die nog tot medio 2023 vastlag, speelde in totaal 96 wedstrijden voor AZ, met 28 doelpunten en 12 assists als resultaat.

Eerder in gesprek met De Telegraaf liet Til al weten te zijn overtuigd door Spartak. "Eerlijk is eerlijk: ze hadden een steengoed verhaal", gaf de aanvoerder van AZ aan. Hij noemde Spartak een topclub met een 'enorme fanbase en historie'. De Premjer-Liga is bovendien een sterke competitie, aldus Til. "Alles is hier megagoed geregeld en de ambities van de club spreken mij aan."

AZ-directeur Max Huiberts bedankt Til op de clubsite voor zijn bijdrage bij de Alkmaarders. "Hij kwam al op jonge leeftijd bij ons en is een mooi voorbeeld van een speler die de hele jeugdopleiding heeft doorlopen. Guus heeft vervolgens zijn doorbraak bij de A-selectie gemaakt en heeft het tot international weten te schoppen. Guus heeft nu als kind van de club een transfer naar een grote Russische club met rijke historie verdiend. Hij is een voorbeeld voor heel veel jeugdspelers. We wensen hem veel succes in Moskou."

'Gewilde Eriksen praat met twee grootmachten over transfer'

Christian Eriksen ligt nog maar een jaar vast bij Tottenham Hotspur en de middenvelder is niet van plan om zijn aflopende contract te verlengen. De voormalig Ajacied wordt zodoende al de hele zomer in verband gebracht met een vertrek uit Londen en volgens AS strijden er met Manchester United en Real Madrid op dit moment twee clubs om zijn handtekening.

Eriksens toekomst lijkt nauw samen te hangen met die van Paul Pogba. De Fransman wordt namelijk nadrukkelijk gelinkt aan een overstap naar Real Madrid, dat in Eriksen naar verluidt een goedkoper alternatief ziet. De Koninklijke lijkt al nadrukkelijk bezig met de komst van Donny van de Beek en kan volgens bovengenoemde Spaanse sportkrant ook Eriksen nog halen voor een lager totaalbedrag dan Pogba zou kosten.

Manchester United wenst namelijk 175 miljoen euro te ontvangen voor Pogba, terwijl Van de Beek om en nabij de 50 miljoen moet kosten en Eriksen naar verwachting voor eenzelfde som is op te halen. De Spaanse grootmacht staat al weken met het kamp van de Deen in contact en heeft hem vorige week nog verzekerd dat hij hoog op het lijstje met alternatieven voor Pogba staat. Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer zou de naam van Eriksen op zijn beurt in maart al hebben laten vallen als potentiële versterking en de Noor hoopt de spelmaker nog steeds te kunnen verwelkomen.

The Red Devils hebben volgens bovengenoemde Spaanse sportkrant de afgelopen dagen een tandje bijgeschakeld wat betreft de onderhandelingen met Eriksen, die voor vijf jaar kan gaan tekenen op Old Trafford en ongeveer net zoveel zal gaan verdienen als Pogba. Eriksen zou er inmiddels serieus overwegen om het aanbod van Manchester United accepteren, al geldt Real Madrid nog steeds als zijn ‘droomclub’.

Christian Eriksen speelt sinds de zomer van 2013 voor Tottenham Hotspur, de club waarmee hij vorig seizoen de finale van de Champions League haalde. De 27-jarige Deense international speelde al 277 officiële wedstrijden voor de Spurs, met 66 goals als resultaat. Zaterdag begint de Londense club de Premier League met een thuiswedstrijd tegen promovendus Aston Villa.

Ten Hag hakt de knoop door en meldt aanvoerders Ajax

Dusan Tadic wordt definitief de eerste aanvoerder van Ajax dit seizoen, zo heeft trainer Erik ten Hag maandagavond op de persconferentie in aanloop naar het duel met PAOK Saloniki bevestigd. De benoeming van Tadic als captain is geen verrassing, daar de aanvaller de voorbije tijd al vaker de band droeg. Daley Blind is de reserve-aanvoerder bij Ajax.

"Ja, Dusan is de nieuwe eerste aanvoerder. Daley Blind is de reserve-aanvoerder", zegt Ten Hag, geciteerd door onder meer Voetbal International. Tadic is vereerd dat hij de opvolger van Matthijs de Ligt is. "Mooi, een eer, maar niet het belangrijkste. We hebben meerdere aanvoerders, met Daley en Klaas-Jan (Huntelaar, red.), Joël (Veltman, red.), Hakim (Ziyech, red.) en André (Onana, red.). We hebben veel spelers met leiderschapskwaliteiten."

Dinsdagavond wacht de confrontatie met PAOK in de derde voorronde van de Champions League. Tadic weet nog niet waar hij precies gaat spelen tegen de Griekse opponent. "Voor mij is dat niet zo belangrijk", stelt Tadic. "De coach beslist, ik moet gewoon alles geven voor het team. Ik kan spelen op meerdere posities, voor mij is dat geen issue."

Ten Hag bevestigt dat Donny van de Beek, die in de belangstelling staat van Real Madrid, beide duels met PAOK gaat spelen. Ajax moet wel Lasse Schöne missen. De Deen vertrekt naar Genoa. "Natuurlijk gaan we Lasse missen", zegt Tadic, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Alleen al met zijn ervaring was hij van grote waarde. Maar we gunnen hem deze stap en we moeten zorgen dat er nu andere spelers opstaan."

Lambrecht (22) overleden na zware valpartij in Ronde van Polen

De Belgische renner Bjorg Lambrecht is na een zware val in de Ronde van Polen afgevoerd naar het ziekenhuis. De wielrenner van Lotto Soudal werd ter plekke gereanimeerd na zijn zware valpartij.

Lambrecht kwam zwaar ten val ongeveer halverwege de rit van 150 kilometer tussen Chorzow en Zabrze. Over zijn precieze toestand is voorlopig geen verdere informatie bekendgemaakt. Het Nieuwsblad meldt dat een helikopter was opgeroepen om hem naar het ziekenhuis af te voren, maar zijn medische toestand liet het niet toe. Hij zou dan ook per ambulance afgevoerd zijn.

Lambrecht is bezig aan een sterk seizoen. De 22-jarige Belg werd dit jaar vierde in de Waalse Pijl en zesde in de Amstel Gold Race. In de Ronde van Baskenland was hij dicht bij een etappezege, maar werd toen net geklopt door Julian Alaphilippe.

Update 19.08

Bjorg Lambrecht is overleden aan de gevolgen van een valpartij in de Ronde van Polen. Dit heeft zijn ploeg Lotto Soudal zojuist bekendgemaakt. De renner van Lotto-Soudal werd gereanimeerd na een val, maar is in het ziekenhuis overleden. Lambrecht werd 22 jaar oud.

Rallyrijder Tänak slaat grote slag in Rally van Finland

Rallyrijder Ott Tänak heeft een grote slag geslagen in de strijd om de wereldtitel. De Estse Toyota-coureur won samen met navigator Martin Järveoja de prestigieuze Rally van Finland in zijn Yaris.

De strijd om het WK is weer uiterst spannend en gaat tussen drie coureurs en hun navigators: Tänak/Järveoja, de Belg Thierry Neuville met Nicolas Gilsoul (Hyundai i20) en de Franse veelvoudig en regerend wereldkampioen Sébastien Ogier met Julien Ingrassia (Citroën C3).

Ogier, die onlangs aankondigde na volgend jaar te stoppen, werd op vrijdagavond ziek en had het in het weekeinde dan ook erg zwaar. Na 13 van de 23 proeven stond de top-3 binnen welgeteld zes tienden van een seconde: Jari-Matti Latvala stond voor Toyota-teamgenoten Kris Meeke en Tänak.

In de veertiende proef, de beruchte Kakaristo-route, ging het fout voor Meeke: de Brit zag een steen aan de buitenkant van een bocht over het hoofd, knalde erop en brak zijn achterwielophanging; einde verhaal. Latvala raakte diezelfde steen, maar kwam er met een lekke band en veertien verloren seconden vanaf.

De coureurs in actie op onder meer de Kakaristo-proef (Bron: YouTube)

Tänak pakte ondertussen de leiding, terwijl de Finse Citroën-coureur Esapekka Lappi met navigator Janne Ferm voorbij Latvala naar de tweede plek schoof. De top-3 bleef ook tijdens de tweede Kakaristo-proef gelijk, Andreas Mikkelsen (Hyundai) kwam voorbij Ogier naar de vierde plek, Neuville lag zevende.

De Ier Craig Breen maakte bij Hyundai zijn comeback en deed het geweldig. Zo goed zelfs, dat hij wat in moest houden om zijn zesde plek af te staan aan teamgenoot Neuville, die om de titel strijdt. In de slotproeven veranderde voorin niks meer en na de iconische Ruuhimäki-proef pakte Tänak de winst, voor Lappi en Latvala.

In het WK staat Tänak, die de power stage won en zo nog bonuspunten pakte, nu 22 punten voor op Ogier, die Neuville drie punten achter zich heeft.

Jahanbakhsh stelt Nederlandse gegadigden teleur: "Hij wil zich bewijzen in Premier League"

Alireza Jahanbakhsh ruilde AZ een jaar geleden voor 25 miljoen euro in voor Brighton & Hove Albion. Hij kan niet terugkijken op een al te succesvol debuutseizoen. Ondanks een tegenvallend eerste jaar in Engeland wil hij echter wel voor zijn kansen gaan bij the Seagulls, zo meldt Voetbal International maandagmiddag. Een aantal gegadigden, waaronder PSV en zijn oude club AZ, hebben daarom nul op het rekest gekregen.

"Alireza is ontzettend gelukkig bij Brighton en wil hoe dan ook bewijzen dat hij goed genoeg is voor de Premier League. Het is heel normaal dat spelers een jaar en soms wel twee jaar moeten wennen aan het Engelse voetbal en Alireza is er heel rustig onder. Hij heeft veel vertrouwen in het komende seizoen", legt zaakwaarnemer Amir Hashemi uit in gesprek met het weekblad. "Natuurlijk is het mooi dat er zoveel interesse in Alireza is. Dat Nederlandse clubs hem wilden hebben, maakte het extra speciaal. Nederland is voor Alireza echt zijn tweede thuis, hij is verliefd op het land. Maar eerst wil hij zich bewijzen bij Brighton."

Brighton krijgt met Graham Potter een nieuwe trainer, die in tegenstelling tot zijn voorganger Chris Hughton bekendstaat om zijn aanvallende speelstijl. Jahanbakhsh hoopt hier aankomend seizoen dan ook van te kunnen profiteren: "Het ziet er goed uit voor Alireza, de club heeft ook veel vertrouwen in hem. Dat de nieuwe trainer aanvallend wil gaan spelen is natuurlijk positief, want dat past bij Alireza."

"Maar willen is nog wel wat anders dan doen. In de voorbereiding is er nog geen druk, maar straks speel je tegen Chelsea, Liverpool, Manchester United en Manchester City. Dan is het de vraag of je aanvallend kunt spelen", gaat Hashemi, die echter vertrouwen heeft in de goede afloop, verder. Jahanbakhsh kwam, mede door blessureleed, tot negentien Premier League-wedstrijden in zijn eerste seizoen namens Brighton.

'Bournemouth vraagt 82 miljoen voor Aké en ziet gegadigde afhaken'

Nathan Aké werd de afgelopen dagen in verband gebracht met een overstap naar Manchester City en Leicester City. Maar de toekomst van de Oranje-international lijkt in ieder geval niet bij laatstgenoemde club te liggen. Sky Sports meldt maandag namelijk dat the Foxes dusdanig zijn geschrokken van de door Bournemouth gehanteerde vraagprijs dat zij zijn afgehaakt.

Leicester heeft afscheid genomen van Harry Maguire, die voor een bedrag dat rond de negentig miljoen euro ligt naar Manchester United is overgestapt. Aké was in het King Power Stadium in beeld als vervanger van de international van Engeland, maar Bournemouth wenst naar verluidt 82 miljoen te incasseren voor zijn speler.

Eddie Howe, de trainer van the Cherries, plaatst Aké ongeveer op hetzelfde niveau als Maguire, waardoor zijn transfersom ook in de buurt zou moeten komen van het bedrag dat the Red Devils gaan betalen. Deze som is Leicester echter veel te gortig en de club ziet zich nu gedwongen om verder te zoeken naar alternatieven. Een van de namen die genoemd wordt is die van James Tarkowski, maar ook hij zal niet goedkoop zijn. Burnley vraagt meer dan 43 miljoen voor de verdediger, waardoor Leicester na de komst van Youri Tielemans deze zomer voor de tweede keer zijn transferrecord zou moeten verbreken.

De kampioen van 2016 speurt nu ook in het buitenland naar versterkingen, al is de kans ook aanwezig dat er voor het sluiten van de Engelse transfermarkt op 8 augustus helemaal geen vervanger voor Maguire meer zal worden aangetrokken.

Politie pakt bestuurder 'drugs-snoepwinkel' op

Na een melding via ANPR werd afgelopen vrijdag rond 18.00 uur een personenauto gecontroleerd op de Herenburg in Capelle aan den IJssel. Hierbij troffen de controlerende agenten een verborgen ruimte aan met daarin een grote voorraad verdovende middelen. Een 24-jarige man uit Rotterdam is aangehouden.

De verborgen ruimte bevond zich aan de bovenkant van het dashboard boven de kilometerteller. In deze ruimte werd een complete ‘snoepwinkel’ aan verdovende middelen aangetroffen met genoeg keuze voor meerdere klanten. Deze verdovende middelen zijn in beslag genomen en de 24-jarige Rotterdammer moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter.

Politie pakt bestuurder 'drugs-snoepwinkel' op (Afbeelding: Politie)
Politie pakt bestuurder 'drugs-snoepwinkel' op (Afbeelding: Politie)

Vrachtwagenchauffeur veroordeeld voor fataal ongeval op A2

De rechtbank Oost-Brabant heeft een 25-jarige man uit Meijel veroordeeld voor aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag met fatale afloop. Hij krijgt de maximale taakstraf en een rijontzegging van 12 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk.

De man reed in oktober vorig jaar met zijn vrachtwagen over de snelweg in Eindhoven en naderde daar matrixborden die een maximumsnelheid van 70 km/u aangaven. Hij bleef echter 90 km/u rijden. Vervolgens merkte de verdachte te laat op dat er een file vóór hem stond en kon hij niet meer op tijd remmen, waardoor hij achterop een auto botste. De bestuurder van die auto kwam om het leven.

Het gemis van het slachtoffer levert voor zijn nabestaanden, en in het bijzonder voor zijn weduwe, onbeschrijflijk en onherstelbaar leed op. De rechtbank beseft dat zij het verlies van hun dierbare niet kan goedmaken. In dit geval is de straf er dan ook alleen voor om verkeersdeelnemers bewust te maken dat zij voorzichtig moeten zijn. De verdachte had hiervan in het bijzonder doordrongen moeten zijn aangezien hij beroepschauffeur is.

Bij het bepalen van de straf kijkt de rechtbank naar vergelijkbare zaken. Het uitgangspunt voor een dergelijk delict is een taakstraf van 240 uur en een rijontzegging van 12 maanden. De rechtbank legt die rijontzegging in dit geval grotendeels voorwaardelijk op, omdat de verdachte onder meer zeer schuldbewust is. Hij heeft zich opengesteld voor contact met de nabestaanden en is met hen het gesprek aangegaan.

GHB-junk scheldt agenten uit voor kankermongolen

Een 27-jarige Bredanaar is zondag aan het eind van de middag op de Boeimeersingel in Breda compleet door het lint gegaan. Hij sprong voor auto’s en sloeg en schopte wild om zich heen. Agenten die ter plaatse kwamen werden door hem aangevallen. Hij was vermoedelijk zwaar onder invloed van GHB. Er werd pepperspray ingezet. Uiteindelijk lukte het om hem onder controle te krijgen, op een brancard te leggen en hem in een ambulance naar het ziekenhuis te vervoeren.

De politie kreeg zondag om 17.30 uur een melding dat een man op de Boeimeersingel voor auto’s zou springen. Ter plaatse bleek het te gaan om een bekende van de politie, een GHB gebruiker die vaker voor overlast zorgt. Hij ging als een bezetene te keer, spuugde en schold de dienders uit voor kankermongolen. Zijn vriendin vertelde dat hij onder invloed was van GHB. Agenten probeerden aanvankelijk om de man in het kader van hulpverlening te vervoeren in de richting van zijn eigen zorgkader.

Hij werd echter steeds agressiever waarna tot aanhouding werd overgegaan. Hij verzette zich hevig, ook de inzet van pepperspray had geen effect. Uiteindelijk werd hij toch overmeesterd. Een politieman werd geschopt, een ander liep een schaafwond op. Een agente in vrije tijd die haar collega’s assisteerde werd in haar arm gebeten waardoor twee tandafdrukken zichtbaar waren. De agenten hebben aangifte gedaan.

Darksiders II: Deathinitive Edition naar Switch

Er zijn van die games die blijven geport worden naar elk apparaat die het draait. Darksiders II mag inmiddels ook wel gezien worden als portwonder, want Darksiders II: Deathinitive Edition is aangekondigd voor Nintendo Switch.

Een verrassing is het niet, want over de game zijn al maanden diverse leaks en geruchten geweest. De aankondigingstrailer kun je hieronder bekijken, de game is vanaf 26 september beschikbaar voor de console.

Nieuwe Guilty Gear in ontwikkeling

Meester van 2D-fighters, Arc System Works, komt met een nieuwe game binnen de Guilty Gear-serie. De game is aangekondigd tijdens EVO 2019 en werd kort getoond in een trailer.

De game heeft nog geen titel, platforms zijn nog niet bekend en verder dan een '2020' komen we helaas ook nog niet. Wel kunnen we stellen dat de game er super uitziet en we hopen dat er snel meer informatie naar buiten komt.

Pokémon Sword en Shield info op 7 augustus

Het is sinds E3 vrij stil gebleven rondom Pokémon Sword en Shield, maar daar komt deze week verandering in. Woensdagmiddag om 15:00 uur Nederlandse tijd teaset het Twitter-account van Pokémon namelijk nieuws.

Het lijkt er niet op dat het een Pokémon Direct betreft, aangezien die termen niet gebruikt worden. Wel kunnen we een nieuwe trailer en nieuwe Pokémon verwachten, daarbuiten laten we ons natuurlijk graag verrassen.

Meer vrouwen in WWE 2K20

2K heeft vandaag aangekondigd dat de wereldwijde release van WWE 2K20 gepland staat voor 22 oktober 2019 voor PlayStation 4, Xbox One en pc. WWE Supersterren Becky Lynch en Roman Reigns zullen schitteren op de cover van de game.

De 2K Showcase modus van WWE 2K20 behandelt dit keer de Women's Evolution met de Four Horsewomen (Becky Lynch, Bayley, Charlotte Flair en Sasha Banks) in de hoofdrol. Dit jaar kun je als man of vrouw meedoen in de MyCareer en Mixed Tag matches. De uitdagingen in de WWE Towers komen weer terug in WWE 2K20. Een van de torens zal over de carriere van Roman Reigns gaan. Er wordt een gestroomlijnde bediening belooft die het nieuwkomers makkelijker moet maken om in de game te komen. Via WWE 2K20 Originals komt er na release extra content. Elke DLC bevat een nieuwe wereld met eigen thema. Of alle DLC geld gaat kosten is nog onbekend, meer informatie gaat 2K Games later nog geven.

De officiële trailer van WWE 2K20 en video waarin WWE Superster Xavier Woods dieper ingaat op de nieuwe functies van de game, kan je hier bekijken:

WWE 2K20

Xavier Woods Dev Diary
 

Spelers die de WWE 2K20 Deluxe Edition kopen, beschikbaar in zowel fysieke als digitale varianten, ontvangen in-game bonussen. De WWE 2K20 Deluxe Edition bevat de volgende items:

  • WWE 2K20-videogame met Deluxe Edition-verpakking;
  • Accelerator - Spelers kunnen toegang krijgen tot alle unlockable content die beschikbaar vanaf release en hebben volledige controle over de algemene ranglijsten en attributeniveaus van alle speelbare personages;
  • Kickstart - In MyCAREER kun je jouw MyPLAYER-beoordelingen en -attributen verhogen met 25 extra attribuutpunten en 8 extra skillpoints. Ontvang bovendien een startbonus van 25.000 VC om meer Superstar-onderdelen, Moves en meer te ontgrendelen, Begin daarnaast met alle Boost Slots ontgrendeld plus 15 gratis Boosts, 2.000 gratis Tokens en 400 gratis Deluxe Tokens;
  • DLC van WWE 2K20 Originals (meer details worden nog aangekondigd);
  • Extra content, waaronder de speelbare Superstars Chyna in haar eerste WWE 2K-optreden, Hulk Hogan, "$ 500 Shirt" The Rock en Rock ’n’ Sock Connection Mankind (meer details worden nog aangekondigd);
  • WWE SuperCard Limited Edition-kaarten (alleen inbegrepen bij fysieke versies).

De alleen fysiek beschikbare Collectors Edition van WWE 2K20 bevat naast al het bovenstaande ook:

  • Exclusieve WWE SmackDown! Ring Skirt Relic Piece (2002-2008)
  • Limited Edition WWE SmackDown! Legend Autographed Plaque (Kurt Angle, Rey Mysterio or Edge)

Manchester United maakt van Maguire duurste verdediger ter wereld

Harry Maguire is speler van Manchester United. Leicester City en the Red Devils melden maandagmiddag via de officiële kanalen dat de 26-jarige verdediger is verkocht aan de Engelse grootmacht en een zesjarig contract, inclusief een optie voor nog een seizoen, heeft ondertekend. Het is niet bekend hoeveel Maguire United precies heeft gekost, maar volgens Engelse media gaat het om een bedrag van 87 miljoen euro.

Met de megadeal is Maguire nu de duurste verdediger ter wereld en neemt de Engelsman het record over van Virgil van Dijk. De Oranje-international ruilde Southampton in januari 2018 voor circa 85 miljoen euro in voor Liverpool en werd zodoende de duurste stopper. Maguire heeft deze eretitel nu overgenomen, aangezien United bereid was diep in de buidel te tasten voor de international.

Manager Ole Gunnar Solskjaer was deze zomer naarstig op zoek naar een kwaliteitsinjectie in de verdediging. Diverse namen werden gelinkt aan United, maar vooral Maguire werd hevig in verband gebracht met the Red Devils. Leicester City wilde echter niet ingeven bij de onderhandelingen en verlangde de hoofdprijs. Na een maandenlange transfersoap is de transfer van Maguire nu rond.

“Het is een geweldige eer dat ik voortaan voor zo'n grote club als Manchester United mag uitkomen. Vroeger als kind droomde ik ervan om op Wembley en Old Trafford te mogen spelen, mijn favoriete stadions. Dit is een club die ik altijd heb gevolgd en waar ik altijd naar op heb gekeken. En nu mag ik daar een onderdeel van zijn. De sfeer in dit stadion is uniek, dat is echt heel speciaal”, stelt Maguire op de website van zijn nieuwe werkgever.

“Ik heb een behoorlijke weg afgelegd, van de League One en de Championship naar de absolute top. Die ervaring helpt mij zeker”, aldus Maguire, die bij the Mancunians wil uitgroeien tot een betrouwbare verdediger. “Mijn kerntaak is om doelpunten te voorkomen en om de ‘nul’ te houden. Ik ben er trots op dat ik een speler van Manchester United ben en kan niet wachten om te beginnen. Ik ben een echte teamplayer en zal mijn uiterste best doen voor de club.”

PSV, Feyenoord, AZ en Ajax kennen route richting EL-groepsfase

PSV, Feyenoord, AZ en Ajax weten wie eventueel in de laatste voorronde van de Europa League de tegenstanders kunnen worden. Voor de Eindhovenaren kwam een ontmoeting met Austria Wien of Apollon Limassol uit de koker, Feyenoord werd gekoppeld aan IFK Norrköping of Hapoel Beer Sheva en AZ treft Antwerp of Viktoria Plzen Ook Ajax kwam tijdens de loting in het Zwitserse Nyon uit de koker, daar de Amsterdammers bij een nederlaag in het tweeluik met PAOK Saloniki afzakken naar het champions path van de kwalificatiecyclus van de Europa League. Slovan Bratislava of Dundalk wordt de tegenstander van Ajax of PAOK Saloniki in de zogenaamde play-off.

Na de uitschakeling door FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League, rest voor PSV een campagne in de Europa League. In de derde kwalificatieronde nemen de Eindhovenaren het op tegen Haugesund. Komende donderdag staat de heenwedstrijd in Noorwegen op het programma, waarna een week later de return in het Philips Stadion wacht. Mocht PSV het tweeluik met Haugesund overleven, vormt Austria Wien of Apollon Limassol de laatste horde richting de groepsfase van de Europa League. PSV of Haugesund speelt in de laatste voorronde eerst thuis, waarna een week later de return in Oostenrijk of op Cyprus wacht.

Feyenoord begint de Europese campagne komende donderdag met een thuiswedstrijd tegen Dinamo Tbilisi. Als de Rotterdammers het tweeluik met de koploper van Georgië overleven, wacht een dubbele ontmoeting met IFK Norrköping of Hapoel Beer Sheva. Tijdens de voorloting was bepaald dat Universitatea Craiova of AEK Athene, HNK Rijeka of Aberdeen, CSKA Sofia of Zorya Luhansk en IFK Norrköping of Hapoel Beer Sheva uit de koker konden komen. Bij een overwinning op Dinamo Tbilisi wacht eerst een thuiswedstrijd en een week later een reis naar Zweden of Israël.

Als enige Nederlandse ploeg had AZ tijdens de loting een ongeplaatste status, waardoor er met Royal Antwerp of Viktoria Plzen, Bröndby of SC Braga, FC Vaduz of Eintracht Frankfurt, Malmö FF of Zrinjski Mostar en Partizan Belgrado of Malatyaspor op papier sterkere ploegen uit de koker konden komen. AZ rekende in de tweede voorronde af met het Zweedse BK Häcken (0-0 en 0-3) en staat in de volgende fase van de kwalificatiecyclus tegenover Mariupol uit Oekraïne. Als Mariupol verslagen wordt, wacht eerst een thuiswedstrijd voor AZ en een week later de return in België of Tsjechië.

Ook Ajax kwam tijdens de loting uit de koker, daar de Amsterdammers bij een nederlaag in de derde voorronde van de Champions League in de laatste voorronde van de Europa League terechtkomen. De winnaar van het treffen tussen het Slowaakse Slovan Bratislava en het Ierse Dundalk neemt het op tegen de verliezer van het tweeluik tussen PAOK Saloniki en Ajax. Indien de Amsterdammers afrekenen met de kampioen van Griekenland, is Qarabag of APOEL Nicosia de laatste horde richting de groepsfase van de Champions League. De laatste voorrondes van de Europa League worden afgewerkt op 22 en 29 augustus.

Geen Vuelta a España voor Dumoulin

Tom Dumoulin zal over drie weken niet aan de start van de Vuelta a España komen. Volgens het AD heeft de Nederlandse klassementsrenner nog altijd te veel last van zijn knieblessure die hij opliep bij een valpartij in de vierde etappe van de Ronde van Italië. Vanwege die knieblessure kon de 28-jarige renner ook niet starten in de Tour de France.

Dumoulin kan nog altijd niet zijn knie volledig belasten, onder meer door een peesontsteking en letsel aan het kraakbeen. Het is daardoor onmogelijk om fit aan de start te komen van de Vuelta a España, die over negentien dagen van start gaat.

Na zijn val in de Giro probeerde Dumoulin in het Critérium du Dauphiné zich voor te bereiden op de Tour de France, maar moest na zes etappes toen de strijd staken. De Nederlander raakte niet fit voor de Tour en nu is duidelijk dat de wielrenner van Sunweb ook niet op tijd fit geraakt voor de Vuelta a España. Het is nog onduidelijk of Dumoulin dit seizoen nog aan de start komt van een wedstrijd.

Pokémon Center pop-upwinkel opent deuren in Londen

The Pokémon Company International maakt bekend dat het in oktober een speciale Pokémon Center pop-upwinkel in Londen opent.

De pop-upwinkel bevindt zich in het grote winkelcentrum Westfield London (Ariel Way, Shepherd’s Bush W12 7GF) en zal daar tijdelijk gevestigd zijn van 18 oktober tot en met 15 november. In de winkel kunnen fans uiteenlopende Pokémon Center-producten kopen, waaronder exclusieve ontwerpen die nergens anders verkrijgbaar zijn.

De Pokémon Center pop-upwinkel in Londen wordt geopend ter gelegenheid van de lancering van de videospellen Pokémon Sword en Pokémon Shield voor Nintendo Switch in november. Volgens het bedrijf is er gekozen voor Londen vanwege de inspirerende rol die het Verenigd Koninkrijk heeft gespeeld bij de look-and-feel van de geheel nieuwe regio Galar, die de spelers in de spellen gaan verkennen.

Pokémon Sword en Pokémon Shield worden op 15 november 2019 voor Nintendo Switch uitgebracht.

Pop-up Pokemon Center Londen

Moeder vermoordt dochtertjes die seksleven in de weg zaten

Je hebt leuke mensen, je hebt minder leuke mensen en je hebt figuren die weinig meer zijn dan een stuk vuilnis. Het heeft er alle schijn van dat Louise Porton in de laatste groep valt: de 23-jarige vrouw vermoordde haar kinderen, de 3-jarige Lexi Draper en de zestien maanden oude Scarlett Vaughan, omdat ze haar seksleven in de weg zaten.

De Britse Porton stond afgelopen week terecht voor de moorden en is veroordeeld tot levenslang, wat neerkomt op minimaal 32 jaar. De rechter was duidelijk in haar oordeel: ze noemde de moorden 'kwaadaardig' en 'berekend'. "Dit waren onschuldige jonge kinderen, die kwetsbaar waren en hadden moeten vertrouwen op de bescherming van hun moeder. In plaats daarvan heb je ze beiden gedood", aldus de rechter tegen de schijnbaar onbewogen Porton.

"Je hebt het leven uit je dochters geperst, om vervolgens pas om medische hulp te roepen toen je wist dat ze dood waren. Ik weet zeker dat het je bedoeling was om beide dochters te doden, waarom je dat deed kan alleen jij weten", oordeelde de rechter, hoewel tekenen erop wijzen dat de dochters in de weg zaten van het seksleven van de lieftallige jongedame.

Terwijl Lexi ziek in het ziekenhuis lag, een week voor haar dood, stond moeder Porton op het toilet topless foto's van zichzelf te maken, terwijl ze een man die ze online ontmoet had tegen betaling van de nodige seksuele diensten voorzag. Een dag na de dood van haar dochter had Porton al andere prioriteiten: ze accepteerde enkele tientallen vriendschapsverzoeken op een datingsite.

Lexi werd op 4 januari vorig jaar uit het ziekenhuis ontslagen, in de dagen daarna zocht haar moeder online naar op z'n minst opvallende zaken als 'kun je echt overlijden als je neus dicht is en je mond met tape dicht is geplakt?' en 'hoe lang na verdrinken kan iemand nog gereanimeerd worden?'. Drie weken later was ook baby Scarlett dood, hoewel de moeder aan de telefoon met hulpdiensten liet weten dat de situatie niet zo dringend was.

Negen minuten na het telefoontje arriveerde een ambulance, maar Scarlett was al dood. Uit onderzoek bleek dat beide kinderen om het leven zijn gekomen door opzettelijk blokkeren van de luchtwegen. "Dat kan alleen door de verdachte gedaan zijn", aldus de aanklager. "De kinderen zorgden ervoor dat ze niet kon doen wat ze wilde, wanneer ze dat wilde en met wie ze dat wilde."

De lokale politiebaas, Pete Hill, sluit af met een beschrijving van het wandelende stuk zuurstofverspilling: "Ik zal nooit begrijpen waarom ze haar dochtertjes heeft vermoord. Tijdens het hele onderzoek heeft ze op geen enkel moment ook maar enig teken van emotie getoond."

'Lozano gaat akkoord met jaarsalaris van 4,5 miljoen euro'

Hirving Lozano werd afgelopen zaterdag negentig minuten aan de kant gehouden tijdens het in een gelijkspel geëindigde openingsduel van PSV met FC Twente en het lijkt erop dat de Mexicaan op korte termijn helemaal uit Eindhoven zal vertrekken. La Gazzetta dello Sport weet namelijk te melden dat PSV dicht bij een akkoord met Napoli is over een transfer van de aanvaller.

I Partenopei zijn bereid aan de door PSV gehanteerde vraagprijs van 42 miljoen euro te voldoen, terwijl de nummer twee van het afgelopen Serie A-seizoen naar verluidt ook al persoonlijk akkoord is met Lozano zelf. De aanvaller kan een vierjarig contract signeren in het Stadio San Paolo, tegen een jaarsalaris van 4,5 miljoen.

Volgens de roze sportkrant moeten er enkel nog wat details gladgestreken worden. Een van de zaken waar nog geen overeenstemming over bereikt is, is de commissie die aan zaakwaarnemer Mino Raiola betaald moet worden. Napoli staat erom bekend zo min mogelijk geld aan commissies te willen betalen, al lijkt dit in het geval van de transfer van Lozano niet voor onoverkomelijke problemen te gaan zorgen.

De kwestie van de portretrechten, die in handen van de club komen te liggen, zal worden omzeild met een aantal aan Lozano uitgekeerde bonussen. Een laatste complicerende factor vormt de vrouw van de Mexicaanse international: zij zal er in de komende dagen nog van overtuigd moeten worden om naar Napels te verhuizen. De verwachting is dat de zaak een dezer dagen, als voorzitter Aurelio De Laurentiis en technisch directeur Cristiano Giuntoli terug zijn van een oefentrip in de Verenigde Staten, afgerond zal worden.

Ajax kent mogelijke tegenstanders in laatste CL-voorronde

Indien Ajax het tweeluik met PAOK Saloniki overleeft, vormt APOEL Nicosia of Qarabag de laatste horde richting de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers werden maandagmiddag tijdens de loting in het Zwitserse Nyon gekoppeld aan de winnaar van het treffen tussen de kampioenen van Cyprus en Azerbeidzjan. De zogenaamde play-offs van de voorronde van de Champions League worden afgewerkt op 20, 21, 27 en 28 augustus.

Ajax had tijdens de loting een geplaatste status en kon daardoor gekoppeld worden aan Young Boys, APOEL Nicosia of Qarabag, Slavia Praag en Maribor of Rosenborg. Uiteindelijk kwam voor Ajax APOEL of Qarabag uit de koker. Indien de Amsterdammers in de derde voorronde van de Champions League afrekenen met PAOK, staat in de volgende fase van de kwalificatiecyclus eerst een uitwedstrijd op Cyprus of in Azerbeidzjan op het programma. Een week later volgt eventueel de return in de Johan Cruijff ArenA.

Voor Ajax staat eerst dinsdagavond de heenwedstrijd van de derde voorronde van de Champions League tegen PAOK op het programma. De formatie van trainer Erik ten Hag reist eerst af naar Griekenland, om de Tweekoppige Adelaar een week later in de Johan Cruijff ArenA te ontvangen. Tegelijk met het treffen tussen PAOK en Ajax in het Toumbiastadion staan APOEL en Qarabag tegenover elkaar op Cyprus. Een week later reist de kampioen van Cyprus af naar Azerbeidzjan voor de return.

Qarabag overleefde reeds twee kwalificatierondes, door af te rekenen met het Albanese Partizani (0-0 en 2-0) en het Ierse Dundalk (1-1 en 3-0). APOEL stroomde pas in de tweede voorronde in en boekte daarin een dubbele overwinning op Sutjeska Nikšic uit Montenegro: 0-1 en 3-0. Er werd overigens tegelijkertijd geloot voor het main path van de voorronde van de Champions League, waarin PSV afgelopen week geëlimineerd werd door FC Basel. De Zwitserse ploeg neemt het, indien er wordt afgerekend met LASK Linz, in de laatste voorronde op tegen Club Brugge of Dynamo Kiev.

Champions path
Dinamo Zagreb (Kro) / Ferencvaros (Hon) - Maribor (Slv) / Rosenborg BK (Noo)
CFR Cluj (Roe) / Celtic (Sch) - Slavia Praag (Tsj)
Young Boys (Zwi) - Rode Ster Belgrado (Ser) / FC Kopenhagen (Den)
APOEL Nicosia (Cyp) / Qarabag (Aze) - PAOK Saloniki (Gri) / Ajax

Main path
FC Basel (Zwi) / LASK Linz (Oos) - Club Brugge (Bel) / Dynamo Kiev (Oek)
Medipol Basaksehir (Tur) / Olympiacos (Gri) - FK Krasnodar (Rus) / FC Porto (Por)

Neptunus en Amsterdam Pirates wéér in Holland Series

Voor het vierde jaar op rij gaat de strijd om de Nederlandse honkbaltitel, de Holland Series, tussen dezelfde twee ploegen: Curaçao Neptunus uit Rotterdam en de L&D Amsterdam Pirates. Neptunus won al zes jaar op rij en staat voor de achtste keer op rij in de Holland Series, in 2007 stond voor het laatst geen van beide ploegen in de finale.

Neptunus speelde tegen de Hoofddorp Pioniers en begon afgelopen week met een 3-2 thuiszege. In Hoofddorp werd met 1-6 gewonnen en zondag maakte de ploeg het in eigen huis af: 8-0. Het Bussumse Mr. Cocker HCAW hoopte voor het eerst sinds 2005 de Holland Series te halen, maar begon met een 8-0 nederlaag in Amsterdam. In Bussum waren de Pirates met 0-3 te sterk en zondag werd het 5-1 voor Amsterdam, die hun ticket daarmee definitief pakten.

Eerste WTA-titel voor zowel Zheng als Pegula, tieners winnen dubbeltitel

Tennisster Zheng Saisai heeft haar eerste WTA-titel in het enkelspel gepakt. In het Amerikaanse San Jose was de Chinese (WTA-55) de beste, nadat ze de Wit-Russische Aryna Sabelenka (WTA-10) in de finale klopte. Zheng won set één vrij simpel, waarna een dubbele rebreak in set twee haar richting de uiteindelijk gewonnen tiebreak bracht: 6-3, 7-6 (3).

De Amerikaanse Jessica Pegula pakte eveneens voor het eerst in haar loopbaan een WTA-titel. De Amerikaanse nummer 79 van de wereld was op het hardcourt van Washington beduidend sterker dan de Italiaanse Camila Giorgi (WTA-62), die met 6-2, 6-2 het onderspit dolf.

Het dubbelspel in Washington werd door twee Amerikaanse tieners gewonnen: Wimbledon-revelatie Cori Gauff (15) en Caty McNally (17) waren veel te sterk voor landgenote Maria Sanchez en de Hongaarse Fanny Stollar: 6-2, 6-2.

Capcom vraagt fans nieuwe Resident Evil te testen

Capcom heeft een selecte groep fans gevraagd om een nieuwe, nog onaangekondigde titel in de Resident Evil-franchise te testen. Het gaat om leden van het Resident Evil-'ambassadeursprogramma' in Japan die hier een e-mail over hebben gekregen.

Het e-mailbericht, dat werd vertaald en gedeeld door RE-fansite Biohaze, geeft aan dat series-ontwikkelaar Capcom Division 1 momenteel testers recruteerd voor een game die in ontwikkeling is. De tests vinden plaats op 8 of 9 september.

Het is onduidelijk of het gaat om een nieuwe game in de serie (Resident Evil 8) of dat het een remake betreft. Capcom heeft nog niet aangekondigd waar het met de franchise als eerst naartoe wil, maar gaf in augustus van vorig jaar wel aan meer te willen doen met remakes. Getuige het succes van de Resident Evil 2-remake is dat ook niet zo vreemd.

MLB: Profar belangrijk met homerun voor A's

Jurickson Profar heeft vannacht zijn vijftiende homerun van het seizoen geslagen. De tweede honkman van de Oakland Athletics, die niet bezig is aan eengoed seizoen, sloeg in de zesde inning de bal in de tribunes goed voor de 3-1. De Athletics wonnen uiteindelijk met 4-2 van de St. Louis Cardinals.

Daarmee deed ploeg uit Oakland goede zaken met het oog op de wildcard in de American League. De Houston Astros lijken met 8,5 games voorsprong in de AL West te ver weg te zijn, maar de Oakland Athletics hebben nog alle kans om de playoffs te bereiken via een wildcard. Voorlopig staat de ploeg van Profar op een derde plaats, maar met een halve game achterstand op de nummer twee Tampa Bay Rays. De nummers één en twee krijgen de wildcard.

Voor de Boston Red Sox lijkt een plek op een wildcard ver weg. De Red Sox verloren vannacht opnieuw van de New York Yankees en hebben nu acht wedstrijden op rij verloren. In de race om de wildcard staan de kampioenen van het vorig seizoen al 6,5 games achter op de nummer twee Tampa Bay Rays. Cleveland Indians staan op de eerste plaats in de wildcardrace, maar dat team heeft ook nog uitzicht op winst in de AL central. Ze hebben maar een achterstand van drie games op de Minnesota Twins.

Uitslagen MLB zondag:
Baltimore Orioles - Toronto Blue Jays 6-5
Philadelphia Phillies - Chicago White Sox 5-10
Cleveland Indians - Los Angeles Angels 6-2
Tampa Bay Rays - Miami Marlins 7-2
Atlanta Braves - Cincinnati Reds 4-6 (tien innings)
Pittsburgh Pirates - New York Mets 2-13
Houston Astros - Seatlle Mariniers 3-1
Minnesota Twins - Kansas City Royals 3-0
Chicago Cubs - Milwaukee Brewers 7-2
Texas Rangers - Detroit Tigers 9-4
Colorado Rockies - San Francisco Giants 6-2
Oakland Athletics - St. Louis Cardinals 4-2
Arizona Diamondbacks - Washington Nationals 7-5
Los Angeles Dodgers - San Diego Padres 11-10
New York Yankees - Boston Red Sox 7-4

Vader wil IQ-test dochter, mama niet, school hoeft niets te doen

De vordering van een vader die eiste dat de basisschool een IQ-test moet laten afnemen bij zijn dochter is afgewezen. De moeder, die niet in deze procedure is betrokken, geeft geen toestemming. De ouders oefenen het gezamenlijk gezag uit, zodat de moeder wel toestemming moet verlenen voor het afnemen van een IQ-test. Volgens de voorzieningenrechter heeft de vader bovendien niet kunnen aantonen dat de school expliciet had toegezegd om de test af te nemen.

Afgifte van stukken
Ook eiste de vader afgifte van diverse stukken over de schoolresultaten en het definitieve schooladvies. Ook deze vordering is afgewezen. Volgens de school is een kopie van het definitieve eindadvies via het ouderportaal naar de vader verstuurd en is hij in het bezit van het voorlopige advies dat in groep 7 is opgesteld. De school heeft aangevoerd dat de vader beschikt over het complete schooldossier tot en met mei 2019 en dat, wanneer de vader inzage had willen krijgen in het schooldossier na mei 2019, hij daarom had kunnen vragen.

Achtergrond
De schoolresultaten van het meisje zijn sinds de scheiding van haar ouders achtergebleven. Zij heeft veel ondersteuningsbehoefte en daarom was er regelmatig overleg met de school, de ouders en verschillende instanties. De vader maakt zich er kennelijk zorgen over of zijn dochter het voortgezet onderwijs op het juiste niveau gaat volgen.

Mishandeling 8-jarige live gestreamd op Facebook

Agenten hielden in de nacht van zaterdag 3 op zondag 4 augustus een man aan in een woning in het centrum van Leiden. De man wordt ervan verdacht een 8-jarige jongen te hebben mishandeld. Deze mishandeling zou hij via een livestream in een Facebook-groep uitgezonden hebben.

De politie ontving in eerste instantie een melding dat er in een Facebook-groep een mishandeling van een kind te zien zou zijn, via een livestream. Er volgden meerdere meldingen uit verschillende plekken in het land. Het politieteam digitale opsporing wist op basis van enkele voorwerpen die op de livestream te zien waren een adres te herleiden naar het centrum van Leiden.

Agenten zijn direct naar de woning toe gegaan, en hebben daar een 27-jarige man aangehouden. De man heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en verbleef tijdelijk in de woning. Ook troffen agenten de 8-jarige jongen aan die mishandeld werd. Het kind is een familielid van de verdachte. De jongen is nagekeken door ambulancepersoneel, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De jongen krijgt professionele hulp.

De politie is op zoek naar mensen die deze livestream hebben gezien, en waar ze nog niet mee hebben gesproken. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Arrestant pleegt zelfmoord in de cel

In het cellencomplex van de politie in Eindhoven pleegde een arrestant zondag 4 augustus suïcide. Hoe dit kon gebeuren wordt onderzocht.

De man werd zondag aan het begin van de avond in zijn cel gevonden. Reanimatie mocht helaas niet meer baten. De nabestaanden van de man zijn op de hoogte gebracht van zijn overlijden.

De recherche van het district ’s-Hertogenbosch onderzoekt samen met de forensische recherche van de eenheid Zeeland-West-Brabant hoe de arrestant zich zelf van het leven kon beroven in het cellencomplex aan de Mathildelaan in Eindhoven.

Wilt u praten over zelfdoding of wilt u hulp op dit gebied? Bel 113 Zelfmoordpreventie: 0900-0113. Of neem contact op via 113.nl.

Arrestant pleegt zelfmoord in de cel (Stockfoto Politie)
Arrestant pleegt zelfmoord in de cel (Stockfoto Politie)

Ajax met Van de Beek en Álvarez naar Griekenland voor duel met PAOK

Donny van de Beek is gewoon opgenomen in de Ajax-selectie voor het duel met PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League.
De ploeg van trainer Erik ten Hag is maandag met de door Real Madrid begeerde aanvallende middenvelder op het vliegtuig gestapt naar Griekenland.

Ook de Mexicaanse aankoop Edson Álvarez reist mee naar Thessaloniki. Dinsdagavond wacht de eerste ontmoeting met PAOK

Spaanse media meldden het afgelopen weekend dat de transfer van Van de Beek naar Real Madrid slechts een kwestie van uren zou zijn. Het Algemeen Dagblad schrijft maandag echter dat de Amsterdamse clubleiding een transfer over de dubbele ontmoeting met PAOK heen wil tillen.

Mocht Van de Beek in actie komen in de voorrondes van de Champions League, dan heeft dat geen gevolgen voor zijn eventuele inzetbaarheid in de groepsfase bij de Koninklijke, wanneer het tot een overstap komt.

Ook Álvarez is mee naar Griekenland. Zijn werkvergunning is sinds vorige week binnen. De Mexicaan trainde vrijdag voor het eerst mee met Ajax en dinsdagavond kan hij debuteren. Ook Kik Pierie is mee.

De verdediger wacht nog altijd op zijn officiële debuut in de hoofdmacht. Lasse Schöne is niet opgenomen in de selectie. Hij staat voor een transfer naar Genoa. De wedstrijd tussen PAOK en Ajax begint dinsdagavond om 19.00 uur.

Volledige Ajax-selectie voor duel met PAOK:

Doel : Bruno Varela, André Onana, Dominik Kotarski

Verdediging : Perr Schuurs, Joël Veltman, Edson Álvarez, Kik Pierie, Noussair Mazraoui, Lisandro Magallán, Lisandro Martínez, Nicolás Tagliafico, Sergiño Dest

Middenveld : Daley Blind, Donny van de Beek, Razvan Marin, Hakim Ziyech, Dani de Wit, Jurgen Ekkelenkamp

Aanval : David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Quincy Promes, Kasper Dolberg

Hungrybox (Smash) ook op Dreamhack Rotterdam

Van 18 tot 20 oktober komen gamers van heinde en verre naar Ahoy voor Dreamhack Rotterdam. Naast Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 heeft Super Smash Bros. Melee ook een eigen podium voor professionele esporters. De strijd wordt episch, want de beste spelers hebben reeds hun komst aangekondigd.

In Melee, de voorloper van Super Smash Bros. Ultimate, is er het fenomeen van de Five Gods (vijf goden). Dit is een lijst van vijf spelers die beschouwd worden als de absolute top. Van deze goddelijke vijf komt Juan "Hungrybox" Debiedma (organisatie Team Liquid) zijn kunsten laten zien. Zijn collega-god Adam "Armada" Lindgren (organisatie Alliance) levert het commentaar. Een god is erg goed, maar niet onverslaanbaar. Zain "Zain" Naghmi (organisatie Panda Global) heeft Hungrybox reeds drie keer verslagen en Aaron "Professor Pro" Thomas troefde hem ook een keertje af. De beste speler uit Nederlands, Amsah "Amsah" Augustuszoon, heeft natuurlijk een thuisvoordeel en we hopen natuurlijk dat hij voor een verrassing kan zorgen. Fans hoeven zich niet te vervelen, want er zijn meer dan 60 plekken ingeruimd waar zij gratis Melee kunnen spelen. 


Basketballer geschorst, 'want zwanger'

De 28-jarige basketballer DJ Cooper is door wereldbasketbalbond FIBA twee jaar geschorst. Dat gebeurde vorig jaar al, maar nu is meer bekend over de zaak: Cooper bleek zwanger te zijn.

"Maar er staat 'basketballer', wat in principe mannelijk is...hoe kan dit?", luidt wellicht een logische vraag. Dat zit zo: Cooper wilde zich laten naturaliseren om voor het Bosnische nationale team uit te kunnen komen, maar moest eerst een dopingtest ondergaan.

Daar bleek dat hij de urine van iemand anders wist in te leveren, maar in die urine vond men hCG, ook wel bekend als het zwangerschapshormoon. De niet zo snuggere Cooper had dus de urine van een - zo bleek - zwangere vrouw gebruikt om de dopingcontrole te omzeilen.

De guard werd gelijk geschorst wegens het frauderen met de dopingtest en pas vanaf eind juni volgend jaar mag hij weer in actie komen. Gedurende zijn carrière speelde Cooper na zijn collegeperiode onder meer voor de drie grote Griekse teams, PAOK, AEK en Panathinaikos.

Tijdens het seizoen 2017/18 speelde hij voor Monaco, maar liet hij weten er tijdelijk mee te stoppen wegens privéomstandigheden - mogelijk heeft hij nu een kind om groot te brengen.

Máxima opent eerste Groene Mineralen Centrale

Máxima opent woensdagmiddag 4 september de eerste Groene Mineralen Centrale in Beltrum in de Achterhoek. De centrale is een voorbeeld van kringlooplandbouw in de regio en is een initiatief van familiebedrijf Groot Zevert Vergisting.

De Groene Mineralen Centrale is de eerste centrale in Nederland waar dierlijke mest en andere organische reststromen succesvol wordt gescheiden in een kunstmestvervanger, een bodemverbeteraar en schoon water. De kunstmestvervanger is een vloeibare meststof met daarin alle voor de gewassen benodigde mineralen. Boeren uit de regio nemen de kunstmestvervanger en bodemverbeteraar af van de Groene Mineralen Centrale. Alle gebruikte mest en organische reststromen zijn afkomstig uit de regio zelf. In dertig tot veertig dagen wordt de mest in biogasinstallaties vergist. Het gewonnen biogas wordt onder meer door de centrale zelf gebruikt als brandstof.

Na de opening krijgt Máxima een rondleiding en spreekt zij met diverse betrokkenen over de werking en de totstandkoming van de Groene Minerale Centrale.

Drie verdachten aangehouden na overval

Zondagmiddag heeft de politie drie personen aangehouden voor een overval op een bestelbus op de Vertrekspoor in Assendelft. Het gaat om een 18-jarige man uit Spijkenisse en om een 19-jarige en 21-jarige man, beide uit Amsterdam.

Rond 11.45 uur kregen agenten een melding van een overval waarbij geweld is gebruikt. Het slachtoffer werd naar de Vertrekspoor gelokt om daar een pakketje af te leveren. Bij aankomst is de man geslagen en zijn de drie mannen er in zijn bestelbus vandoor gegaan. De bestelbus werd aangetroffen op de Kreekrijklaan. Vanaf hier zijn de verdachten gevlucht met een andere auto. Oplettende getuigen hebben de kentekens van beide voertuigen doorgeven. Deze zijn door de politie ingevoerd in het ANPR-systeem.

Niet veel later kreeg de politie een ANPR hit. Het voertuig reed in de richting van Amsterdam. Een oplettende getuigen zag waar de mannen naar binnen zijn gegaan. Op de Houtrijkstraat heeft de politie de verdachten kunnen aanhouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood

Afgelopen zaterdagochtend, rond 04:50 uur zag de politie in Oldenzaal een auto rijden waarvan de eigenaar volgens de systemen al ruim twee jaar overleden was. Een dode kan natuurlijk niet rijden en dus besloot de politie om de inzittenden te controleren. 

Op dat moment reed de bestuurster net de McDrive binnen. De politie sprak haar aan en de vrouw beweerde dat de auto van een vriend was. Terwijl de agenten met haar in gesprek waren, ontstond het vermoeden dat vrouw onder invloed van alcohol verkeerde. Daarom werd besloten om mevrouw een blaastest te laten ondergaan. 

Daar was mevrouw het niet mee eens en ze probeerde meerdere malen de test te saboteren, tot ze op de consequenties van haar gedrag werd gewezen. De uitslag die er op volgde was een vette fail. De 35-jarige vrouw, afkomstig uit Ootmarsum moest daarom mee naar het bureau; maar dat ging ook weer niet zonder slag of stoot. Ze moest en zou persé zelf haar auto wegzetten. 

Dat kon de politie natuurlijk niet laten gebeuren en mevrouw werd met gepast geweld aangehouden zo schrijft de politie op Facebook. De minderjarige dochter van de vrouw was het niet eens met de aanhouding van haar moeder en bekogelde de agenten met een milkshake, waarna ook de rest van de bestelde maaltijd richting de agenten werd gegooid. 

De politie heeft uiteindelijk beide 'dames' afgevoerd naar het bureau, waar moederlief uiteindelijk 675 µg/L blies met als gevolg dat ze haar rijbwijs kwijt is en zich binnenkort moet verantwoorden bij de Officier van Justitie. Dochterlief is met een proces-verbaal op zak naar bureau Halt verwezen. Tot slot is Veilig Thuis ingeschakeld omdat de politie het gedrag van de moeder onverantwoord vond. 

Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood (Foto: Politie Oldenzaal)
Dochter van dronken moeder bekogelt agenten met fastfood (Foto: Politie Oldenzaal)

Kyrgios wint ATP-toernooi Washington, Rojer verliest dubbelfinale

Tennisser Nick Kyrgios heeft het ATP-toernooi van Washington op zijn naam geschreven. De Australische nummer 27 van de wereld was in de Amerikaanse hoofdstad te sterk voor de Rus Daniil Medvedev (ATP-9).

De eerste set ging volkomen gelijk op, zonder breakkansen of zelfs maar één keer 'deuce'. Sterker nog: Kyrgios maakte welgeteld één punt op de service van Medvedev, die in de tiebreak op 5-2 kwam. De Australiër kwam ineens op dreef en draaide 5-2 om naar 6-8 en setwinst.

In de tweede set serveerden de heren weer net zo sterk en dus moest weer een tiebreak gespeeld worden. Na een minibreak over en weer pakte Kyrgios op 4-3 een punt op de Russische service, waarna hij het na dik anderhalf uur afmaakte: 7-6 (6), 7-6 (4).

In het dubbelspel greep Jean-Julien Rojer met zijn Roemeense kompaan Horia Tecau naast de titel. Het duo moest buigen voor de Zuid-Afrikaan Raven Klaasen en de Nieuw-Zeelander Michael Venus: 6-3, 3-6 [2-10].

Mountainbike gejat bij ramkraak

Afgelopen nacht heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een fietsenwinkel aan de Prinsenhoeven in Tilburg. Er is met een gestolen voertuig door de voorruit van de winkel gereden. De verdachte heeft de auto achter gelaten en is er met een gestolen fiets vandoor gegaan. De politie zoekt getuigen van de inbraak.

Omwonenden van de fietsenwinkel belden maandagochtend rond 04:00 uur de politie nadat zij een harde knal en glasgerinkel hoorden. Hierop gingen agenten ter plaatse en troffen daar een auto midden in de winkel aan. De dader ontbrak en is waarschijnlijk op een fiets er vandoor gegaan. De auto waarmee de ramkraak is gepleegd bleek eerder op de avond te zijn gestolen. Wat er naast de gestolen mountainbike is weggehaald uit de winkel is nog niet duidelijk, dit onderzoekt de politie op het moment.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844, 0800-700 voor Meld Misdaad Anoniem, of via Whatsapp. 

Getuigen gezocht van steekincident

Zondagmorgen rond 05.30 uur werd melding gemaakt van een steekincident op een parkeerplaats aan de Singravenlaan in Arnhem. Politieagenten waren snel ter plaatse en troffen een gewonde man aan. Hij zou door een andere man gestoken zijn. Ambulancedienst en ook een traumahelikopter rukten uit voor de nodige medische hulpverlening. De politie startte meteen een uitgebreid onderzoek.

Aan het steekincident zou een woordenwisseling vooraf zijn gegaan, waarbij mogelijk nog een derde persoon bij betrokken was. Vervolgens ging de verdachte er in een grijze auto vandoor. Het slachtoffer, een 30-jarige inwoner van Arnhem, raakte ernstig gewond en is naar het UMC St Radboud overgebracht. Er is inmiddels een aangifte van hem opgenomen.

Er werd een zogeheten Plaats Delict afgezet en recherche en forensische opsporing hebben onderzoek gedaan. Ook werd een speurhond ingezet en is in de loop van de ochtend een buurtonderzoek gehouden. De toedracht ligt mogelijk in de relationele sfeer, maar het onderzoek wordt voortgezet. Getuigen die iets verdachts hebben gezien of gehoord op (of in de buurt van) de parkeerplaats worden verzocht contact op te nemen met de Districtsrecherche in Arnhem via 0900-8844.

Rihanna haalt hard uit naar Donald Trump

De tweet die Donald Trump postte naar aanleiding van de schietpartij in El Paso (Texas) en daarvoor in Gilroy (Californië) is in het verkeerde keelgat geschoten bij Rihanna. De zangeres reageerde fel op de woorden van de Amerikaanse president via sociale media. Volgens Trump waren de schietpartijen 'acties van lafheid'.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Um... Donald, you spelt “terrorism” wrong! Your country had 2 terrorist attacks back to back, hours apart leaving almost 30 innocent people dead. This, just days after yet another terrorist attack in California, where a terrorist was able to LEGALLY purchase an assault rifle (AK-47) in Vegas, then drive hours to a food festival in Cali leaving 6 more people dead including a young infant baby boy! Imagine a world where it’s easier to get an AK-47 than a VISA! Imagine a world where they build a wall to keep terrorists IN AMERICA!!! My prayers and deepest condolences to the families and loved ones of all the victims and the communities affected and traumatized, from Texas, California, and Ohio! I’m so sorry for your loss! Nobody deserves to die like this! NOBODY!

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri) op4 Aug 2019 om 10:27 (PDT)

PostNL verkoopt Duitse dochteronderneming

Quantum Capital Partners en PostNL hebben een overeenkomst getekend over de verkoop van de activiteiten van Postcon, de op één na grootste postaanbieder van Duitsland en een dochter van PostNL. De transactie is afhankelijk van een aantal voorwaarden, waaronder de goedkeuring door de toezichthouder. De transactie wordt naar verwachting vóór eind 2019 afgerond.

Quantum Capital Partners: “Postcon is het leidende marktalternatief in een lastige marktomgeving in Duitsland. Wij gaan het ingeslagen groeipad in heel Duitsland voortzetten, de last mile-activiteiten verder ontwikkelen en de operationele en administratieve efficiëntieverbeteringen uitbouwen. Wij verheugen ons erop het succes van het team te ondersteunen en het volledige groeipotentieel van Postcon te realiseren.”

Herna Verhagen, CEO PostNL: “Door deze transactie kan Postcon zich verder ontwikkelen en de positie op de Duitse postmarkt versterken. Met de verkoop van Postcon zetten wij weer een stap in onze strategie om ons te richten op onze kernmarkten in Nederland en België en op de transformatie van PostNL in een logistieke e-commerce dienstenaanbieder.”

Postcon verwerkt meer dan een miljard brieven per jaar en heeft in Duitsland circa 10% van de markt in handen. De onderneming bereikt, samen met haar partners, alle Duitse huishoudens. Postcon heeft moderne sorteercentra in heel het land, naast een eigen bezorgstructuur in het Rijn-Ruhr-gebied. Er werken circa 5.300 mensen bij Postcon (direct en indirect).

FOK! Wat een weer: Wolkenvelden, kans op een (onweers)bui

De ochtend begint bewolkt en verspreid over het land valt er af en toe regen. Van het zuidwesten uit wordt het in de loop van de ochtend meest droog en breekt de zon geleidelijk af en toe door. Met name in het noordoosten en uiterste oosten is er vanmiddag kans op een bui, mogelijk met onweer. Later in de middag en vanavond is lokaal wat regen of een lichte bui mogelijk. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C aan zee tot lokaal 27°C in het oosten.

De zwakke tot matige wind komt eerst uit een oostelijke richting. In Zeeland is de wind naar west gedraaid en matig tot vrij krachtig. Gedurende de dag draait de wind overal naar west tot zuidwest en wordt overwegend matig. Vanavond neemt de wind aan de westkust toe naar vrij krachtig tot krachtig.

Komende nacht zijn er wolkenvelden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur ligt rond 15°C. De zuidwestelijke wind wordt zwak, aan zee neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig.

Dinsdag overdag is er af en toe zon maar er trekken ook wolkenvelden over. Het blijft op veel plaatsen droog. In het (uiterste) zuidoosten is later op de dag een bui mogelijk met kans op onweer. De middagtemperatuur ligt tussen de 22°C in het westen en lokaal 25°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is meest matig, aan zee af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Een molen bij Mill
Een molen bij Mill

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Onderzoek Rijksrecherche na dood 42-jarige Leeuwarder

De Rijksrecherche doet onderzoek naar een incident op de Borniastraat in Leeuwarden dat woensdag 31 juli plaatsvond. Een 42-jarige man uit Leeuwarden werd daar gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man is op zondag 4 augustus overleden.

De politie reageerde woensdagavond op een melding van een vechtpartij op de Borniastraat. Op dat moment woedde daar ook een brand. Ter plekke bleek dat personeel van de instelling waar de brand plaatsvond, moeite had een patiënt onder controle te krijgen. Hij, een 42-jarige man uit Leeuwarden, verzette zich hevig. De politiemedewerkers verleenden assistentie en brachten de man onder controle. Kort daarna werd de man onwel en werd hij gereanimeerd. De man werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Zondag werd bekend dat de man is overleden.

Het handelen van de politiemedewerkers en de oorzaak van de onwelwording worden onderzocht. Om de objectiviteit van het onderzoek te waarborgen wordt het onderzoek uitgevoerd door de Rijksrecherche, onder leiding van een officier van justitie.

Donder op met je rookverbod ProRail

Vorige week maakte ProRail bekend dat ze het roken op alle stations in Nederland wil gaan verbieden. Dat ‘nieuws’ schoot mij als roker behoorlijk in het verkeerde keelgat om eerlijk te zijn. We zijn al verbannen naar de meest tochtige uithoeken van het station om een sigaretje te kunnen roken tijdens een lange overstap of bij een (lange) vertraging, maar nu moeten we zelfs dat opgeven omdat er een paar niet-rokers de rookpalen vinden stinken.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1221
review
Outcast 2: A New Beginning
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.