FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 1 januari 2016

Zondag kans op sneeuw in noordoosten

Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel krijgen zaterdagavond en zondag overdag mogelijk te maken met sneeuw. Het KNMI meldt dat in die provincies 1 tot 3 centimeter sneeuw kan vallen en heeft daarom code geel (mogelijk kans op gevaarlijk weer) afgekondigd. Zondag bestaat in het noordoosten ook een kleine kans op ijzel.

Volgens weerbureau Weerplaza bereikt zaterdagavond een neerslaggebied het noordoosten, terwijl de temperaturen dan dalen tot rond en later onder het vriespunt. Natte sneeuw, sneeuw en ijzel kunnen in de nacht naar zondag voor gladheid zorgen.

Later op zondag bereikt vermoedelijk een tweede neerslaggebied het noordoosten. De temperatuur ligt dan nog steeds rond of onder het vriespunt waardoor opnieuw sneeuw of ijzel voor gladheid kunnen zorgen, aldus Weerplaza.

Modellen
Helemaal zeker is het winterweer nog niet. "De weermodellen hebben grote moeite om te bepalen tot hoever de kou ons land binnentrekt. Waar het ene model zondagmiddag op -5 graden uitkomt in Groningen en met een paar centimeter sneeuw komt, geeft een ander model +3 graden en regen. Wij gaan er vanuit dat de winter inderdaad het noordoosten bereikt, en dus dat het glad gaat worden op de wegen", aldus Raymond Klaassen, meteoroloog van Weerplaza.

Veel verder dan het noordoosten komt de koude lucht vermoedelijk niet. In Noord-Brabant en Zeeland verwacht Weerplaza zondag temperaturen van 6 tot 8 graden.

Zondag kans op sneeuw in noordoosten
Zondag kans op sneeuw in noordoosten (Foto: ANP)

Sprintkanonnen pakken leiding Tour de Ski na etappe 1

Federico Pellegrino en Maiken Caspersen Falla hebben de eerste etappe van de Tour de Ski gewonnen, de belangrijkste jaarlijkse etappewedstrijd in het langlaufen. In het Zwitserse Lenzerheide stond op Nieuwjaarsdag een sprint in de vrije stijl op het programma.

Zoals altijd wordt de sprintcompetitie geopend met de kwalificatie: één voor één de 1.5 kilometer afleggen in een zo snel mogelijke tijd, waarbij de top-30 doorgaat naar de knock-outfase. Bij de mannen vielen er een aantal slachtoffers, waaronder de Russen Alexander Legkov - winnaar van de Tour de Ski in 2013 - en Evgeniy Belov, de nummer drie van vorig jaar. Van hen mocht overigens niet echt verwacht worden dat ze zich wél zouden plaatsen, want sprintkanonnen zijn het zeker niet. Bij de vrouwen viel viervoudig Tourwinnares Justyna Kowalczyk weer zwaar tegen. De Poolse kwam niet verder dan plek 59 in de kwalificaties en zet haar slechte vorm dus voort.

Van de favorieten voor de eindzege bij de mannen werd de Noor Petter Northug als eerste uitgeschakeld: hij kwam in de halve finale enkele tienden tekort om de finale te bereiken. Dat lukte topfavoriet Martin Johnsrud Sundby wel, enigszins verassend voor de Noor die niet als sprintbom bekendstaat. Hij kreeg in de finale gezelschap van landgenoot Finn Hågen Krogh, de Zweed Emil Jönsson, de thuisfavoriet Dario Cologna, Sergey Ustiugov uit Rusland en de Italiaanse topsprinter Federico Pellegrino. Laatstgenoemde liet in de kwart- en halve finales al zien over enorme snelheid te beschikken en maakte zijn specialiteit weer helemaal waar. Net als vorige maand in Davos en Toblach was Pellegrino op de sprint in vrije stijl niet te kloppen. Ustiugov en Krogh completeerden het podium, voor de afgehaakte Sundby en Jönsson en de met materiaalpech kampende Cologna.

De sprintfinale bij de mannen (Bron: YouTube)

De grootste verrassing bij de vrouwen was het zwakke optreden van de Zweedse Stina Nilsson, in december nog zeer sterk op de sprint in vrije stijl. Ze haalde met de dertigste plek in de kwalificaties nog net de knock-outfase en ging in de kwartfinale nipt door. Ze won de - relatief zwakke - halve finale, maar in de finale was het geluk op: zesde en laatste. De strijd ging vooral tussen het Noorse topduo Maiken Caspersen Falla en Ingvild Flugstad Østberg, die concurrentie kregen van de Zweedse Ida Ingemarsdotter. Na een spannende finish slaagde de Zweedse er voor het eerst in jaren in het podium in een sprint weer eens te halen, maar olympisch kampioene Falla bleek toch echt te sterk. Østberg werd derde achter Ingemarsdotter, terwijl Sophie Caldwell (VS) en Astrid Uhrenholdt Jacobsen (Noorwegen) de vierde en vijfde plekken in beslag namen. 

De sprintfinale bij de vrouwen (Bron: YouTube)

In het algemeen klassement wordt gerekend met bonusseconden. Van elke langlaufer neemt men de kwalificatietijd, waarna een bepaald aantal bonusseconden worden afgetrokken. Pellegrino mag een volle minuut van zijn tijd halen en heeft de leiding in de Tour in handen, bijna zeven seconden voor Ustiugov en ruim elf seconden voor Krogh. Sundby staat op vijftien seconden op plek vier. Bij de vrouwen gaat Falla aan de leiding, voor Østberg en Ingemarsdotter. Topfavoriete Therese Johaug - totaal geen sprintster - neemt plek zestien in beslag, maar zal ongetwijfeld in de komende dagen voor de leiding gaan strijden. Ze moet bijna vijftig seconden goedmaken op landgenote Falla.

Zaterdag wordt eveneens in Lenzerheide de tweede etappe afgewerkt. De dames starten om 13.00 uur aan de 15 kilometer massastart, de heren gaan om 15.00 uur van start op de 30 kilometer. De beide wedstrijden worden afgewerkt in de klassieke stijl.

Sittard is aantal miljonairs rijker

Sittard telt sinds vrijdagavond elf nieuwe miljonairs. De PostcodeKanjer van 43,9 miljoen euro is namelijk gevallen op postcode 6131 BS (Heinseweg) in de Limburgse stad.

De vijftien winnaars die in deze postcode meespelen, verdelen met elkaar 21,95 miljoen euro, ongeveer de helft van de prijs. Elf van de vijftien winnaars zijn dankzij die prijs in één klap miljonair geworden. De andere helft wordt verdeeld onder alle andere deelnemers in de wijk waarvan de postcode begint met 6131. Donderdag wordt tijdens het wijkfeest van de Postcode Loterij bekendgemaakt wat zij precies per lot winnen.

De winnaars kregen de prijzen vrijdagavond in een uitzending van RTL4 uitgereikt. Ze werden thuis verrast door bezoeken van presentatoren Quinty Trustfull, Caroline Tensen, Martijn Krabbé en Nicolette van Dam. Zij reikten cheques uit. De prijzen variëren van 148.813 euro tot 3.125.084 euro.

Naast de prijs van 43,9 miljoen euro werd er nog eens zes keer een miljoen euro verdeeld. Die miljoenen vielen op postcodes 1135 ER in Edam, 2665 EJ in Bleiswijk, 2151 BJ in Nieuw-Vennep, 6261 NP in Mheer, 6006 GC in Weert en 7607 BA in Almelo. Mheer en Weert liggen ook in Limburg, de provincie dus met de meeste winnaars.

Vorig jaar ging de PostcodeKanjer, toen nog van 43,7 miljoen euro, naar de Bijlmer in Amsterdam.

Sittard is aantal miljonairs rijker
Sittard is aantal miljonairs rijker (Foto: ANP)

Van bed tot bunker

Zo'n bed zou ik wel willen hebben.

 

LIKE ➡ S. Saint

Geplaatst door S. Saint op zaterdag 26 december 2015

WK Darts: Van Barneveld door het oog van de naald naar halve finale

Raymond van Barneveld is door het oog van de naald gekropen om zich te plaatsen voor de halve finale van het wereldkampioenschap darts. De Hagenaar stond 0-3 achter in de kwartfinale tegen Michael Smith, maar wist na verlening het duel met 5-4 te winnen. 

Smith mocht aan de partij beginnen. Van Barneveld brak in de derde leg, maar Smith brak terug en pakte vervolgens de eerste set. De jonge Engelsman ging door en brak Barney direct. Hij kwam op 2-0 in sets en won de tweede set met 3-1. Ook de derde set ging naar Bully Boy. Bij Van Barneveld liep het nog niet helemaal terwijl Smith prima stond te gooien. 

Kersvers opa Van Barneveld begon eindelijk beter te gooien. Met een 121-finish in de tweede leg van set vier brak bij Smith en dat bleek later voldoende om de vierde set te pakken. De Hagenaar ging door en brak Smith direct in het begin van de vijfde set. Smith brak nog terug tot 2-2, maar met wederom een 121-finish was het Van Barneveld die ook de vijfde set op zijn naam wist te schrijven. 

Van Barneveld was op stoom en kon met 3-0 de stand gelijk trekken. De vijfvoudig wereldkampioen won negen van de laatste tien legs. Smith kon eindelijk weer eens een leg pakken aan het begin van set zeven. Het werd 1-1 en Barney brak Smith vanaf 64. Een leg was dubbel vier raak en Van Barneveld kwam 4-3 voor. 

Met de rug tegen de muur sleepte Smith er een beslissende set uit. Smith hield zijn eerste leg en brak met een mooie 130-finish op 2-0 te komen. Smith kreeg één pijl voor de wedstrijd, maar verzuimde. Barney gooide 96 uit en kwam op 2-1 en via dubbel acht werd het verlenging. Er moest in de finaleset immers met twee legs verschil worden gewonnen. 

Van Barneveld wist direct te breaken en stond op 101, blaar bleef steken op dubbel zestien. Smith kreeg nog eerst kansen op 122, maar faalde bij de tweede pijl. Dubbel zestien ging uit en Van Barneveld is door naar de volgende ronde. 

Raymond van Barneveld staat net zoals vorig jaar in de halve finale van het WK. (PRO SHOTS/Action Images)
Raymond van Barneveld staat net zoals vorig jaar in de halve finale van het WK. (PRO SHOTS/Action Images)

Van Aert wint in Baal

Veldrijder Wout van Aert heeft vrijdag de Grand Prix Sven Nys gewonnen. De Belg reed in Baal solo naar de finish en kan de Bpost Bank Trofee nauwelijks meer ontgaan.

De 21-jarige Van Aert heeft nu vijf van de zeven wedstrijden in de Bpost Bank Trofee gewonnen. Hij verdedigt op 6 februari tijdens de achtste en laatste wedstrijd in Sint-Niklaas een voorsprong van 6.53 op zijn landgenoot Kevin Pauwels. Nys volgt op 9.24.

Van Aert ontsnapte in Baal al snel uit het peloton. Nys probeerde hem nog te achterhalen maar kwam ten val. Hij eindigde uiteindelijk als tweede, met meer dan een minuut achterstand op de verdiende winnaar. Nys schreef de wedstrijd in Baal al twaalf keer op zijn naam. "Maar nu voelde de tweede plaats als een zege. Op Van Aert staat op dit moment geen maat", zei de veldrijder die bezig is met zijn laatste seizoen.

Toon Aerts maakte met een derde plaats het Belgische podium compleet. Lars van der Haar was met een zevende plaats de beste Nederlander. Corné van Kessel eindigde als achtste. Van der Haar bezet in het algemeen klassement van de Bpost Bank Trofee de vierde positie. Hij heeft een achterstand van 10.33 op Van Aert.

Van Aert win in Baal
Van Aert win in Baal (Foto: ANP)

Hasselbaink begint slecht aan nieuwe jaar

Trainer Jerrel Hasselbaink is wel eens beter aan een nieuw jaar begonnen. Hij ging vrijdagavond met Queens Park Rangers onderuit tegen Hull City (1-2). Adama Diomande bezorgde de bezoekers in de slotminuut de winst.

Abel Hernandez bracht Hull City op voorsprong. De wedstrijd leek uit te draaien op een gelijkspel toen Sebastian Polter in de 87e minuut voor de gelijkmaker tekende. Hasselbaink gunde Tjaronn Chery een basisplaats. Leroy Fer mocht in de zeventigste minuut invallen.

Hasselbaink werd vorige maand aangesteld als hoofdtrainer bij Queens Park Rangers. Hij wacht nog steeds op de eerste zege met zijn nieuwe ploeg die nu de vijftiende plaats van de Championship, het tweede niveau in Engeland, bezet.

Hasselbaink begint slecht aan nieuwe jaar
Hasselbaink begint slecht aan nieuwe jaar (Foto: ANP)

Van der Laan: overal opvang vluchtelingen

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam vindt dat elke gemeente in ons land vluchtelingen moet opvangen. Daarvoor is "een stevige nationale aanpak" nodig, zei de burgemeester vrijdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Amsterdam in het Scheepvaartmuseum.

"Omdat de opvang van vijfhonderd vluchtelingen een dorp van duizend inwoners helemaal verandert of zelfs ontwricht, moeten we vluchtelingen zoveel mogelijk verspreiden", vertelde Van der Laan in zijn toespraak. "Niet alleen over álle Europese landen, maar ook over álle Nederlandse gemeenten."

Daarbij moeten we volgens de burgemeester "voor lief nemen" dat kleinschalige opvang meer kost. "Want geld is niet ons grootste probleem. Kleinschaligheid verlicht de lasten voor de omliggende scholen, huizen, banen en zorg en dus voor omwonenden."

Opvang moet tijdelijk kunnen zijn en er moet waar nodig kunnen worden gerouleerd, stelt Van der Laan. Hij noemde de opvang van de ontheemden het grootste probleem waar we op dit moment mee worden geconfronteerd. "Nationaal lijkt de opvang van vluchtelingen soms meer op het leuren met vluchtelingen."

Ook vindt hij dat we in Nederland "niet echt in gesprek zijn" met elkaar. "Een raadsvergadering verstoren in Purmerend. Stenen gooien in Steenbergen. Een gemeentehuis bestormen in Geldermalsen. Het is op geen enkele manier goed te praten en het moet altijd worden veroordeeld. Maar daarmee ben je er niet. Je moet je ook afvragen: waaróm raken burgers zo van hun pad? Omdat er nog geen perspectief is op een oplossing, wat mensen onzeker en dus eerder boos maakt."

Van der Laan: overal opvang vluchtelingen
Van der Laan: overal opvang vluchtelingen (Foto: ANP)

Betogers opgepakt bij Justitieel Complex

De Koninklijke Marechaussee heeft tijdens de jaarwisseling 107 demonstranten aangehouden bij het Justitieel Complex Schiphol (JCS). Zij worden verdacht van vernieling en openlijke geweldpleging.

De demonstratie, die niet was aangemeld, bestond uit ongeveer 130 personen die deels met bussen naar het complex waren gekomen. De betogers staken onder meer vuurwerk af. Toen ze vernielingen aanrichtten, greep de marechaussee in met hulp van de mobiele eenheid van de Nationale Politie.

Een woordvoerder van de marechaussee zei niet te weten waartegen de actievoerders demonstreerden. In het verleden werd hier gedemonstreerd om mensen in het detentie- en uitzetcentrum een hart onder de riem te steken.

Betogers opgepakt bij Justitieel Complex
Betogers opgepakt bij Justitieel Complex (Foto: ANP)

Kinderen gewond door vuurwerk Hoensbroek

Zwaar vuurwerk heeft vrijdagavond voor veel schade in Hoensbroek (Limburg) gezorgd. Door een enorme knal sneuvelden diverse ruiten van zes woningen en raakten twee kinderen van drie en zes jaar lichtgewond. Ze zaten in een van de huizen en werden getroffen door rondvliegende glassplinters. Ook twee auto's raakten beschadigd.

De kinderen zijn voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De knal was aan het begin van de avond in de Rector Bonselstraat. De politie weet nog niet wie verantwoordelijk is voor het afsteken van het zware vuurwerk.

Kinderen gewond door vuurwerk Hoensbroek
Kinderen gewond door vuurwerk Hoensbroek (Foto: ANP)

Serena Williams kan nog beter worden

Tennisster Serena Williams is al jaren de onbetwiste nummer één van de wereld, maar er is nog altijd ruimte voor verbetering. "Dat gevoel heb ik wel. Iedereen met wie ik samenwerk weet dat ook. Ik ben nu in ieder geval op de juiste weg", zei ze vrijdag.

Williams won het afgelopen jaar de Australian Open, Roland Garros en Wimbledon en verloor slechts drie keer. Maar ze sleepte zich soms door pijntjes en lichte blessures heen. Bovendien laste ze na de US Open, waar ze in de halve finale werd uitgeschakeld, een rustperiode in.

Voor het komende jaar wil ze zich echter weer bewijzen, zonder al te veel druk op bijvoorbeeld het winnen van alle grandslamtoernooien in één jaar. "Ik ga daar geen doel van maken. Daarvoor zou ik een goed jaar moeten draaien in het begin met winst op de Australian Open en in Parijs. Maar ik heb nog maar drie keer gewonnen in Frankrijk, dus dat wordt nog lastig."

Serena Williams kan nog beter worden
Serena Williams kan nog beter worden (Foto: ANP)

Dakar Rally flirt weer met Afrika

De organisatoren van de Dakar Rally denken aan een terugkeer naar Afrika. "In Zuid-Afrika, Angola en Namibië liggen mooie terreinen voor onze wedstrijd", zei directeur Etienne Lavigne vrijdag in Buenos Aires waar de beroemde race zaterdag van start gaat. "We hebben laatst ook in Luanda, de hoofdstad van Angola, gesproken. In het noorden van Afrika is de situatie nog niet stabiel."

De Dakar Rally verhuisde in 2009 van Afrika naar Zuid-Amerika vanwege de toenemende kans van terreuraanslagen. De 38e editie van de race gaat zaterdag van start in Buenos Aires en leidt de deelnemers van Argentinië naar Bolivia. De Dakar Rally mijdt Peru en Chili, onder meer vanwege klimatologische redenen.

Dakar Rally flirt weer met Afrika
Dakar Rally flirt weer met Afrika (Foto: ANP)

Anita moet maand toekijken

Vurnon Anita kan een maand niet voor Newcastle United uitkomen. De middenvelder liep afgelopen maandag tijdens een duel met West Bromwich Albion een hamstringblessure op.

Anita moet zaterdag voor het eerst toekijken als zijn ploeg op bezoek gaat bij koploper Arsenal. "Dat wordt een lastige wedstrijd", blikte trainer Steve McClaren vrijdag vooruit. "We zullen erg gedisciplineerd moeten spelen. Anders red je het niet tegen één van de grote favorieten voor de landstitel."

Newcastle United bezet met zeventien punten de achttiende plaats van de Premier League. Alleen Sunderland (twaalf punten) en Aston Villa (acht punten) presteerden vooralsnog slechter.

Anita moet maand toekijken
Anita moet maand toekijken (Foto: ANP)

Jones gelooft in titel United

Manchester United wacht al zes competitieduels op rij vergeefs op een zege. Toch gelooft Phil Jones nog steeds in een landstitel voor zijn club. "Het wordt moeilijk, maar als je naar de stand kijkt, dan kan letterlijk bijna iedereen nog kampioen worden", zegt de verdediger aan de vooravond van het duel van zijn ploeg met Swansea City. "De laatste duels presteerden we ondermaats, maar er kan zo maar een ommekeer komen. De titel moet te doen zijn."

Manchester United bezet de zesde positie van de Premier League, met negen punten minder dan koploper Arsenal. Trainer Louis van Gaal en zijn spelers bleven maar liefst tien van de negentien competitiewedstrijden zonder tegentreffer. "Dat stond vroeger vaak voor een overwinning", weet Jones. "Helaas was dat nu vaak niet het geval."

Jones gelooft in titel United
Jones gelooft in titel United (Foto: ANP)

Joods gezin belaagd in Amsterdam

Onder sommige 'jongeren' is een feest pas echt een feest wanneer er joden of andere ongelovigen lastig kunnen worden gevallen. Afgelopen nacht werd een joods gezin het doelwit van iets dat erg veel weg heeft van het gebruikelijke islamitische antisemitisme.

'Kankerjoden' en 'Free Palestine' waren de standaard-jodenhaatkreten die de kansparels uitten, terwijl ze op de ramen van het huis bonkten en de voordeur sloopten.

Helaas is dit precies het soort 'incidenten' waar Nederland maar aan gewend moet raken. Volgens het CIDI (Centrum Informatie en Documentatie Israël) neemt de hoeveelheid antisemitische aanvallen elk jaar toe. In 2014 was zelfs een verdubbeling te zien ten opzichte van het jaar daarvoor. De hoeveelheid scheldpartijen tegen deze bevolkingsgroep nam zelfs toe met 90 procent.

Dat er dingen geroepen worden als 'Free Palestine' terwijl een burger met toevallig een joodse achtergrond belaagd wordt, lijkt niet geheel toevallig te zijn, aldus het CIDI: “"Daders lijken acties van Israel te zien als een excuus om antisemitische gevoelens die zij toch al hebben te uiten". Oftewel: het bestaan van Israël biedt -veelal islamitische- jongeren een prima excuus om hun ongebreidelde jodenhaat tentoon te spreiden.

De bewoners gaan aangifte doen van de mini-Kristallnacht.

Joden belaagd (Foto: DDS)
Joden belaagd (Foto: DDS)

Zangeres Natalie Cole (65) overleden

De Amerikaanse zangeres Natalie Cole is donderdag op 65-jarige leeftijd overleden. Ze was al een tijdje ziek en had diverse concerten in het nieuwe jaar geannuleerd, melden Amerikaanse media vrijdag.

Natalie Cole, dochter van jazz-zanger Nat King Cole, was vooral bekend van nummer als Inseparable, This will be en Unforgettable. Dit laatste nummer zong ze als duet met haar vader. Voor haar eerste twee albums kreeg ze een Grammy-award.

Natalie maakt haar zangdebuut al op haar zesde jaar, toen ze meezong op haar vaders kerstalbum. Hij overleed toen zij 15 jaar was.

In 2008 werd bij haar de diagnose hepatitis C vastgesteld. Een jaar later kreeg ze een nieuwe nier. Cole vermoedde dat ze de leverziekte 30 jaar eerder al had opgelopen door drugsgebruik. Daarna had ze ook geregeld hartproblemen. Ze overleed in een ziekenhuis in Los Angeles op oudejaarsavond.

Zangeres Natalie Cole (65) overleden
Zangeres Natalie Cole (65) overleden (Foto: ANP)

Gewonden schietpartij op auto bij moskee

Meerdere mensen zijn gewond geraakt toen een militaire patrouille bij een moskee in de Franse stad Valence vrijdag het vuur opende op een auto die hen leek te willen rammen. Dit meldden Franse media.

De vier militairen die de moskee bewaakten, sommeerden de auto te stoppen. Toen de bestuurder dat niet deed, opende de patrouille het vuur op het voertuig, aldus de krant Le Parisien. De bestuurder en een andere persoon in de auto raakten gewond.

Burgemeester Nicolas Daragon vertelde tegen nieuwszender iTELE dat de bestuurder tot twee keer toe de militairen probeerde aan te rijden. "Bij zijn tweede poging schoten ze op hem."

Een van de militairen liep ook verwondingen op toen deze werd geraakt door de auto. Een bezoeker van de moskee raakte gewond door een verdwaalde kogel.

De bestuurder is aangehouden. Zijn motieven zijn onduidelijk.

Frankrijk is in hoogste staat van paraatheid sinds terreurgroep Islamitische Staat (IS) op 13 november bij schietpartijen en zelfmoordaanslagen in Parijs 130 mensen doodden.

Gewonden schietpartij op auto bij moskee
Gewonden schietpartij op auto bij moskee (Foto: ANP)

Brandweer vooral druk in Utrecht

De brandweer had het tijdens de jaarwisseling in het hele land iets drukker dan vorig jaar. 4525 keer werd hulp ingeroepen. Dat is 94 keer meer in vergelijking met de vorige jaarwisseling. In de meeste regio's zijn de cijfers vergelijkbaar met vorig jaar. Wat opvalt zijn de cijfers van de brandweer in Utrecht. Vorig jaar waren er tijdens de jaarwisseling 311 uitrukken, nu liefst 438.

"Vorig jaar daalde het aantal uitrukken met 25 procent, mogelijk als gevolg van een strenger vuurwerkbeleid. Uit een eerste inventarisatie lijkt dat aantal zich dit jaar te stabiliseren", zegt voorzitter Stephan Wevers van Brandweer Nederland vrijdag.

De brandweer was het meest druk met afvalbrandjes, containerbrandjes en brand in bosschages.

Prettige sfeer

Naast Utrecht was de brandweer ook in de regio's Gelderland-Zuid (van 181 naar 216 uitrukken), Zuid-Holland Zuid (van 101 naar 192), Twente (van 89 naar 149) en Amsterdam-Amstelland (van 207 naar 255) drukker dan vorig jaar.

De meeste brandweerkorpsen vonden dat sprake was van een prettige sfeer en gezellig contact met omstanders. Op sommige plekken ging het mis. In Alkmaar werd met vuurwerk gegooid naar de brandweer bij het blussen van een vreugdevuur. In Amersfoort gooide iemand een stoeptegel door het zijraam van een brandweerauto. Bij een ander incident in Amersfoort raakte een brandweerman gewond aan zijn been als gevolg van een vuurpijl. In Purmerend, Nijmegen, Tiel, Enschede, Rotterdam en Katwijk werden brandweermensen bekogeld of gehinderd bij hun werk.

Wevers: "Agressie tegen onze brandweermensen is onacceptabel en respectloos. Als samenleving moeten we ons daarom blijven inspannen om deze geweldsincidenten uit te bannen."

Brandweer vooral druk in Utrecht
Brandweer vooral druk in Utrecht (Foto: ANP)

Bill Cosby bedankt voor steun

Bill Cosby is dankbaar voor de steun die hij ontvangt. Via Twitter heeft de komiek, die onder vuur ligt vanwege diverse beschuldigingen van seksueel misbruik, zijn dankbaarheid uitgesproken.

"Vrienden en fans, bedankt", schreef Cosby. De 78-jarige komiek werd eerder deze week strafrechtelijk aangeklaagd wegens aanranding. Cosby wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag, maar het is de eerste keer dat hij strafrechtelijk is aangeklaagd.

Na zijn voorgeleiding dook de komiek woensdagavond onder in de Amerikaanse staat Massachusetts. Vrijdag twitterde Cosby voor het eerst in maanden.

Bill Cosby bedankt voor steun
Bill Cosby bedankt voor steun (Foto: BuzzE)

Laatste verdachten oudejaar Brussel vrij

De laatste drie verdachten die mogelijk iets te maken hadden met plannen om aanslagen te plegen tijdens de oudejaarsfeesten in Brussel zijn na verhoor vrijgelaten. Dit liet het Federaal Parket in Brussel vrijdag weten.

De politie hield donderdag in verschillende Belgische plaatsen zes personen aan nadat huiszoekingen waren gedaan in onder meer Molenbeek en Anderlecht. Drie van hen zijn na verhoor meteen vrijgelaten. De overige drie zijn nu ook op vrije voeten gesteld. De Belgische justitie zegt hierover geen verdere informatie te verstrekken.

De aanhoudingen volgden op de arrestatie van twee mannen, woensdag, die aanslagen zouden willen plegen in Brussel. De twee, Said S. en Mohammed K., blijven de komende maand vastzitten.

Laatste verdachten oudejaar Brussel vrij
Laatste verdachten oudejaar Brussel vrij (Foto: ANP)

Veel aanhoudingen rond jaarwisseling Utrecht

De politie in Utrecht heeft rond de jaarwisseling 22 mensen aangehouden wegens verstoring van de openbare orde of wapenbezit. Vrijdagochtend hielden agenten op de Theemsdreef een groep jongeren aan in de leeftijd van 16 tot 21 jaar. Ze speelden al de hele avond een kat-en-muisspelletje met de politie. Na middernacht besloot de politie de jongeren aan te houden, nadat ze een agent hadden bekogeld met een steen en vuurwerk.

Op de Montfoortlaan hield de politie twee jongens van zestien en zeventien aan die agenten en politieauto's hadden bekogeld met vuurwerk en stenen. Zij maakten deel uit van een grotere groep jongeren die het op de politie hadden gemunt en met stenen gooiden. Omdat alles is gefilmd verwacht de politie meer aanhoudingen.

Vrijdag hield de politie in Utrecht ook twee mannen (van 20 en 22 jaar) aan die een vuurwapen bij zich hadden. Eerder hadden de mannen een groep jongeren bedreigd met het wapen.

WK Darts: Superieure Anderson overklast Wade

Gary Anderson is zaterdag de tegenstander van Jelle Klaasen in de halve finale van het wereldkampioenschap darts. De Schotse titelverdediger overklaste in de kwartfinale vanmiddag James Wade met 5-1. 

Wade had weinig in te brengen. De eerste set ging gelijk op, maar was het toch Anderson die de set pakte. De Schot liep eenvoudig naar 3-0, voordat Wade de eer kon redden door de vierde set naar zich toe te trekken. Anderson kon vervolgens eenvoudig de partij met 5-1 naar zich toe trekken. 

Met 105 gemiddeld en 53 % op de dubbels was Anderson in bloedvorm. Wade bleef steken op 88 gemiddeld, maar had wel een finishpercentage van 43%. 

Finkers met oudejaar trekt 3 miljoen kijkers

De oudejaarsconference van Herman Finkers is donderdagavond gezien door iets meer dan 3 miljoen mensen. De cabaretier uit Almelo trok 3.033.000 kijkers. Dat zijn er ruim een half miljoen meer dan vorig jaar toen Youp van 't Hek de voorstelling verzorgde. Van 't Hek was toen met zijn show 'Wat is de vraag?' goed voor 2,4 miljoen kijkers.

Naar het Nationale Aftelmoment vanuit Amsterdam, dat op direct op conference van Finkers volgde, keken 2.805.000 mensen. Op hetzelfde moment, rond middernacht, waren 2.452.000 tv-kijkers via RTL4 getuige van het Nationale Vuurwerk op en rond de Erasmusbrug in Rotterdam.

Finkers en de rechtstreekse vuurwerkbeelden van NPO1 en RTL4 vormen samen de top 3 van de Dag top 25 van de Stichting KijkOnderzoek (SKO). De oudejaarstrekking van de Staatsloterij op SBS6 staat met 465.000 kijkers op plek 25.

Finkers met oudejaar trekt 3 miljoen kijkers
Finkers met oudejaar trekt 3 miljoen kijkers (Foto: ANP)

Kim Kardashian wil spagaat leren

Kim Kardashian hoopt op een lenig jaar. De 35-jarige realityster schrijft op haar website dat ze graag wil leren hoe ze in spagaat kan liggen.

Kim gelooft naar eigen zeggen niet in goede voornemens, maar komt toch met een lijstje op de proppen. "De komende maanden wil ik af van de zwangerschapskilo's", schrijft Kim, die al vaker klaagde over het flinke aantal kilo's dat ze aankwam tijdens haar tweede zwangerschap.

Ook het nieuwe stulpje van Kim en manlief Kanye West moet in 2016 klaar zijn. Het stel woont met hun kinderen North (twee jaar) en Saint (twee maanden) nog steeds bij Kims moeder Kris. "We zijn hard bezig knopen door te hakken zodat we de deadlines halen."

Daarmee is de realityster er nog niet. Kim is ook van plan een paar 'coole' fotoshoots te plannen voor haar website, weekeindjes op pad te gaan met haar Twitter-volgers en ze wil met haar gezin op vakantie. "Daar tijd voor vinden is al een project op zich."

Kim Kardashian wil spagaat leren
Kim Kardashian wil spagaat leren (Foto: BuzzE)

Doden door bootongeluk op Nijl

Door een bootongeluk op de Nijl in Egypte zijn op oudejaarsavond zeker vijftien mensen om het leven gekomen. Twee mensen raakten gewond. Een veerboot met 22 passagiers zonk circa 140 kilometer ten zuiden van de hoofdstad Caïro, meldden de staatsmedia vrijdag.

Het is onduidelijk wat de oorzaak van het ongeval was. Volgens een ooggetuige was er sprake van slechte weersomstandigheden en was de boot slecht onderhouden.

Doden door bootongeluk op Nijl
Doden door bootongeluk op Nijl (Foto: ANP)

'Juridische stappen Rusland tegen Oekraïne'

Rusland zet juridische stappen richting Oekraïne omdat dat land weigert een uitstaande schuld van 3 miljard dollar te betalen. Dat heeft de Russische minister van Financiën vrijdag gezegd, zo schrijft de Britse zakenkrant Financial Times.

Oekraïne maakte eerder bekend zijn betalingen op Russische leningen op te schorten. Volgens de regering in Kiev toont Moskou geen enkele bereidheid om mee te werken aan de verlichting van de Oekraïense schuldenlast, waar andere schuldeisers wel aan meedoen.

Oekraïne en Rusland ruziën al lange tijd over de lening, die Moskou twee jaar geleden verstrekte om toenmalig president Viktor Janoekovitsj uit de brand te helpen. Die bondgenoot van president Vladimir Poetin trad kort daarop echter af, waarna Rusland de Krim binnenviel en er hevige gevechten ontstonden in het oosten van Oekraïne tussen het Oekraïense leger en Russische separatisten.

'Juridische stappen Rusland tegen Oekraïne'
'Juridische stappen Rusland tegen Oekraïne' (Foto: ANP)

Prevc domineert 'nieuwjaarsspringen' Garmisch en grijpt macht Tournee

De tweede wedstrijd van de Vierschansentournee is in het Duitse Garmisch-Partenkirchen begonnen met het vervolg van de titanenstrijd tussen Severin Freund en Peter Prevc. De Duitser Freund sloeg een dag eerder de kwalificatie over en moest daardoor in de eerste ronde van de 'traditionele wedstrijd' op Nieuwjaarsdag tegen Prevc springen. De Sloveen won het duel, maar doordat Freund bij de beste vijf verliezers zat staat ook hij in de tweede ronde.

Freund zat overigens niet zomaar bij de beste verliezers: hij liet op Prevc na de beste sprong van iedereen noteren en staat halverwege de wedstrijd dus op de tweede plek. Met 129.3 punten gaat Prevc aan de leiding, Freund heeft er 127.9. Alleen de Noor Kenneth Gangnes kon enigszins in het spoor blijven: hij staat derde met 125.7 punten. Anders Fannemel (121.3), Richard Freitag (120.7), Johann André Forfang (117.6) en Michael Hayböck (117.4) lijken met een geweldige sprong nog een klein kansje te maken op het podium.

Om 15.15 uur begint de finaleronde van de beste dertig springers.

Update 16.14 uur

Prevc heeft met groot vertoon van macht de wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen gewonnen. De Sloveen liet een sensationele tweede sprong zien waarin hij naar 136 meter vloog. Het leverde hem 143.2 punten op, bijna tien punten meer dan wie dan ook. Gangnes deed het nog een stuk beter dan in de eerste ronde en - geholpen door een iets mindere sprong van Freund - sprong over de Duitser naar de tweede plek. Freund werd derde en pakte zo voor het eerst een podiumplek in Garmisch. De grootste verliezer van de dag lijkt de Oostenrijker Stefan Kraft, die het verdedigen van zijn titel inmiddels kan vergeten. Hij werd negende, maar liep grote achterstand op.

In de tussenstand van de tournee slaat Prevc met zijn zege een grote slag. Hij maakt zijn in Oberstdorf opgelopen achterstand op Freund goed en neemt een voorsprong van ruim acht punten. Gangnes schuift op naar plek vier, terwijl Hayböck Prevc voorbij ziet komen en één plekje zakt: derde. Gangnes wordt gevolgd door landgenoten Fannemel en Forfang, maar de strijd om plek drie - achter de normaal gesproken onbereikbare Prevc en Freund - lijkt vooral tussen Hayböck en Gangnes te gaan.

Uitslag Garmisch-Partenkirchen 

# Springer Punten
1 Peter Prevc (Slovenië) 272.7 
2 Kenneth Gangnes (Noorwegen) 260.1 
3 Severin Freund (Duitsland) 256.8 
4 Johann André Forfang (Noorwegen) 250.8 
5 Michael Hayböck (Oostenrijk) 247.3 
6 Richard Freitag (Duitsland) 243.6 
7 Anders Fannemel (Noorwegen) 241.5 
8 Roman Koudelka (Tsjechië) 241.0 
9 Stefan Kraft (Oostenrijk) 238.6 
10 Daiki Ito (Japan) 234.0 

Tussenstand Vierschansentournee na 2 van de 4 wedstrijden

# Springer Punten
1 Peter Prevc (Slovenië) 572.6 
2 Severin Freund (Duitsland)  564.0 
3 Michael Hayböck (Oostenrijk) 551.5 
4 Kenneth Gangnes (Noorwegen)  548.7 
5 Anders Fannemel (Noorwegen)  537.3 
6 Johann André Forfang (Noorwegen)  529.6 
7 Stefan Kraft (Oostenrijk)  526.3 
8 Noriaki Kasai (Japan)  521.6 
9 Richard Freitag (Duitsland)  520.1 
10 Andreas Wank (Duitsland)  496.3 

Zaterdag gaat de tournee verder met de trainingen in kwalificatie in Innsbruck, waar de Oostenrijkse helft van de competitie gaat beginnen. Meer informatie is te vinden in onze uitgebreide tourneegids.

WK Darts: 'Comeback kid' Klaasen na thriller in halve finale

Jelle Klaasen staat in de halve finale van het wereldkampioenschap darts. In een zeer spannende wedstrijd vocht Klaasen zich in kwartfinale tegen Alan Norris tot tweemaal terug om vervolgens de partij in de beslissende set te winnen. Het werd 5-4. 

Klaasen mocht de partij beginnen. Beide spelers kwamen goed uit de startblokken en Klaasen sloot zijn begonnen legs af met een 90 en 110-finish. Klaasen kreeg in de vierde leg drie pijlen om de set te pakken, maar faalde af te maken. Norris hield zijn leg. Klaasen vervolgde echter met een beroerde vijfde leg, waardoor Norris direct kon toeslaan. Via dubbel één ging de eerste set naar de Engelsman. 

Set twee leverde opnieuw een vijfde leg op en met een prachtige 116-finish trok Klaasen de stand gelijk. Norris kwam op stoom en nam opnieuw de leiding. Op 1-1 in set vier brak The Cobra opnieuw, maar Norris brak direct terug via een 121-finish en maakte de set vervolgens af om op 3-1 in sets te komen. Klaasen gooide een stuk minder dan in de vorige ronde tegen Taylor. 

Klaasen leek een beetje zijn vorm terug te krijgen en won zes van de zeven volgende legs om op 3-3 gelijk te komen. Het leek er nog even op alsof de Brabander de zesde set ging afsluiten met een negendarter, maar bij pijl acht ging het mis. Klaasen kon zijn niveau niet vasthouden. Norris pakte de zeer belangrijke zevende set met 3-1 en mocht gaan gooien voor de wedstrijd. 

Norris begon de set door vier pijlen op tops te missen, waardoor Klaasen kon breaken. De Engelsman herstelde het direct door acht perfecte pijlen te gooien. Dubbel twaalf ging mis, maar met de tiende pijl was de break weggewerkt. Een puddelingleg van beide spelers volgde. Klaasen kreeg twee kansen om opnieuw te breaken, maar verzuimde. Norris kwam op 2-1, maar met een sterke van The Cobra werd het 2-2. Onder druk kwam het beste in Klaasen naar boven. Hij maakte het af en forceerde een beslissende set. 

Klaasen kwam op 1-0 in set negen. Norris faalde vanaf 108, waarna Klaasen direct instapte om op 2-0 kwam. Norris was gezien. Klaasen won de beslissende set met 3-0 en staat in de halve finale. Voor een plek in de finale wacht Gary Anderson of James Wade. Beide heren treffen elkaar straks. 

Jelle Klaasen staat voor het eerst in de halve finale van het PDC WK. (PRO SHOTS/Action Images)
Jelle Klaasen staat voor het eerst in de halve finale van het PDC WK. (PRO SHOTS/Action Images)

Jaarwisseling relatief rustig verlopen

De jaarwisseling is op de meeste plaatsen in Nederland zonder al te veel narigheid verlopen. Wel vielen er twee doden. In Haarlem overleed een 22-jarige man door steekpartij, in het Gelderse dorpje Hoenzadriel kwam een nog onbekende man om het leven bij een schietpartij. Vuurwerkdoden zijn er voor zover bekend niet dit jaar. Het Oogziekenhuis Rotterdam kreeg zeker twaalf patiënten binnen. De meeste verwondingen komen door legaal siervuurwerk. Veel slachtoffers staken het vuurwerk niet zelf af, maar waren omstander.

De website alarmeringen.nl meldt dat hulpdiensten, zoals politie, ambulance en brandweer het deze jaarwisseling minder druk hebben gehad dan eerdere jaren. Op oudejaarsdag gingen 3259 meldingen via het P2000-systeem uit, tegen 5262 vorig jaar. In de eerste tien uur van 2016 waren er 1714 meldingen, tegen 3211 op 1 januari 2014. Een verklaring voor de daling heeft een woordvoerder van de site niet.

In Veenendaal raakten twee inwoners ernstig gewond bij een brand in een seniorenflat en een twintigjarige Zaandammer raakte zwaargewond door een zelfgemaakte vuurwerkbom. Dat er relatief weinig slachtoffers en ongeregeldheden waren, is mogelijk mede te danken aan de vuurwerkshows die op steeds meer plaatsen in het land worden georganiseerd.

Zo trok het vuurwerkevenement op en rond de Erasmusbrug in Rotterdam ruim 50.000 bezoekers. Nog eens 2,5 miljoen mensen volgden het via RTL4. De vuurwerkvrije zone in de binnenstad van Hilversum heeft volgens burgemeester Pieter Broertjes gewerkt. De gemeente organiseerde voor het derde opeenvolgende jaar een eigen vuurwerkevenement: "Minstens zo mooi en vrolijk makend. Dit lijkt me toch het model voor de toekomst."

Ook dit jaar zijn weer hulpverleners belaagd met vuurwerk, onder meer in het Brabantse Oss. Drie mannen tussen dertig en veertig jaar zijn opgepakt nadat ze in een groep van zeker twaalf mensen agenten sloegen en bekogelden.

In Den Haag reed een 25-jarige dronken automobilist in op een groepje mensen. Twee mensen moesten naar het ziekenhuis. Er zou geen opzet in het spel zijn geweest, maar drank des te meer. De automobilist, een beginnend bestuurder, had ruim zes keer meer alcohol gedronken dan toegestaan. In Utrecht raakten twee jongens van achttien jaar zwaargewond toen ze van een balkon op de tweede etage vielen tijdens een oud en nieuw-feestje.

Aan de 139 nieuwjaarsduiken in Nederland deden meer dan 51.000 mensen mee. De traditionele Nieuwjaarsduik in Scheveningen had met 10.000 mensen zonder koudwatervrees de meeste deelnemers. Voor zover bekend waren er nergens incidenten als onderkoeling of andere zaken waarbij EHBO nodig was.

Jaarwisseling relatief rustig verlopen
Jaarwisseling relatief rustig verlopen (Foto: ANP)

Claudia de Breij doet oudejaarsconference

Kijkers en critici hebben zich nog maar nauwelijks uitgelaten over de oudejaarsconference van Herman Finkers op NPO 1 of de naam van zijn opvolger, opvolgster eigenlijk, is officieel bekend. Het duurt nog even maar de oudejaarsconference eind dit jaar wordt verzorgd door Claudia de Breij. Na collega's als Youp van 't Hek, Theo Maassen en Herman Finkers is ze de eerste vrouwelijke cabaretier die de jaarafsluiting voor haar rekening neemt, meldt de VARA vrijdag. De omroep heeft een lange traditie in het uitzenden van de conference.

"Ik vind het heel fijn dat ik het nu eindelijk hardop mag zeggen: ja, ik ga de oudejaarsconference van 2016 doen! Ik vind het een ongelofelijke eer!", aldus De Breij op de eerste dag van het nieuwe jaar. Ze was in het laatste uur van 2015 ook prominent aanwezig door haar vierde plaats in de Top 2000 met het lied Mag ik dan bij jou. Ze is daarmee de hoogst genoteerde Nederlandse artiest in de lijst van Radio 2.

Hoeveel kijkers de oudejaarsconference van voorganger Finkers donderdagavond heeft getrokken, was vrijdag aan het begin van de middag nog niet bekend. Finkers deed de voorstelling rechtstreeks vanuit de Leidse Schouwburg.

Claudia de Breij doet oudejaarsconference
Claudia de Breij doet oudejaarsconference (Foto: ANP)

Barney verwacht dat Taylor snel stopt

Jarenlang waren ze elkaars grote concurrenten, maar darter Raymond van Barneveld denkt dat Phil Taylor snel zal stoppen. "Het zou mij niet verbazen als hij er volgend jaar mee ophoudt, of misschien over twee jaar", zei Barney vrijdag na de uitschakeling van de zestienvoudig wereldkampioen op het WK Darts in Londen tegen Sky Sports.

Taylor verloor woensdag met 4-3 van Jelle Klaasen. "Ik zag hem helemaal niet strijden. Ik denk dat Phil moe is, ik denk dat hij er langzamerhand genoeg van krijgt."

Barney zelf zit nog wel in het toernooi. Hij schakelde topfavoriet Michael van Gerwen uit en staat vrijdag in de kwartfinale tegenover Michael Smith. "Ik hoop dat ik de finale haal, daar droom je van. Maar Smith gooit 140's en 180's alsof het niks is. Hopelijk kan ik hem verslaan en de halve finales bereiken."

Barney verwacht dat Taylor snel stopt
Barney verwacht dat Taylor snel stopt (Foto: ANP)

Löw: "De focus moet op het EK"

Bij het Duitse elftal moet de knop om na een turbulent jaar. De focus gaat op het EK in Frankrijk en al eind januari zullen de spelers samenkomen in München om zich voor te bereiden, zei bondscoach Joachim Löw.

De beoogde selectie van Löw meldt zich 24 januari in München voor marketingdoeleinden. De bondscoach ziet echter ook niet-financiële belangen. "Het afgelopen jaar is niemand met een fijn gevoel huiswaarts gekeerd na de afgezegde wedstrijd (tegen Oranje) in Hannover en de aanslagen in Parijs. Dus voor ons is het belangrijk om allemaal bijeen te zijn in München. Dit is het startschot en hierna moet de focus helemaal op het EK gericht zijn."

Duitsland geldt als regerend wereldkampioen automatisch als een van de favorieten op het toernooi in Frankrijk. Het land is in de poulefase van het toernooi gekoppeld aan Polen, Oekraïne en Noord-Ierland.

Löw: de focus moet op het EK
Löw: de focus moet op het EK (Foto: ANP)

Hewitt wil knallen in laatste weken carrière

Tennisser Lleyton Hewitt wil nog één keer laten zien hoe goed hij is. De voormalig nummer één van de wereld eindigt zijn carrière met een paar toernooien voor eigen publiek. "Ook al heb ik nog maar een maand te gaan in het professionele circuit, ik ga nog steeds de baan op met de intentie om alles te geven en het publiek te vermaken", aldus de Australiër voorafgaand aan de Hopman Cup in Perth.

Na de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne, stopt Hewitt. Hij wordt de nieuwe captain van het Daviscupteam van Australië. "Het speelt door je hoofd. Je probeert van alles wat je nu doet zoveel mogelijk te genieten. De sfeer in je op te nemen, de plaatsen te zien waar je bent. Maar op de baan blijf ik een strijder."

De Australian Open begint op 18 januari. Hewitt kreeg van de organisatie een wildcard om mee te doen.

Hewitt wil knallen in laatste weken
Hewitt wil knallen in laatste weken (Foto: ANP)

Golden State wint nu wel zonder Curry

De basketballers van de Golden State Warriors hebben donderdag bewezen ook zonder Stephen Curry te kunnen winnen. Na het verlies van woensdag had de ploeg uit Oakland het in de NBA opnieuw moeilijk tegen de Houston Rockets, maar won wel: 114-110.

Bij gebrek aan de geblesseerde sterspeler blonk James Harden uit met 30 punten en vijf assists. Golden State heeft nu dertig wedstrijden gewonnen en twee verloren dit seizoen.

Oklahoma City Thunder had het knap lastig tegen de Phoenix Suns, maar won met 110-106. Uitblinker was Russell Westbrook met 36 punten en twaalf assists. Ook bij de wedstrijd tussen de Milwaukee Bucks en de Indiana Pacers werd flink gescoord: 120-116.

Golden State wint nu wel zonder Curry
Golden State wint nu wel zonder Curry (Foto: ANP)

Swansea City geeft interim-trainer de tijd

Zolang de resultaten van Swansea City goed blijven, krijgt Alan Curtis als manager het vertrouwen. De 61-jarige Welshman, die al jarenlang bij de club uit Wales werkt als assistent-trainer, schoof begin december door na het ontslag van Garry Monk. Curtis begon als interim-hoofdtrainer met een onfortuinlijke nederlaag bij Manchester City, maar pakte vervolgens wel punten tegen West Ham United (0-0), West Bromwich Albion (1-0-winst) en Crystal Palace (0-0).

"Zolang het goed gaat met de ploeg, nemen we geen overhaaste beslissingen", zegt John van Zweden, een van de eigenaren van Swansea City. De club uit Wales, die zaterdag tegen Manchester United speelt, staat net boven de degradatiestreep in de Premier League. "Voor het eerst in de vijftien jaar dat we eigenaar zijn, ondervinden we tegenslag. Het ontslag van Monk was de eerste moeilijke beslissing die we moesten nemen."

Curtis krijgt voorlopig de tijd en ondertussen zoekt de club rustig naar een opvolger. "Daar zijn we serieus mee bezig", aldus Van Zweden. "Maar op dit moment doet de technische staf het fantastisch."

Swansea City geeft interim-trainer de tijd
Swansea City geeft interim-trainer de tijd (Foto: ANP)

Erdogan neemt voorbeeld aan Hitler-Duitsland

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft het Duitsland uit de tijd van dictator Adolf Hitler genoemd als voorbeeld van een effectief presidentieel systeem. Dat meldden Turkse media vrijdag.

Erdogan wil de Turkse grondwet veranderen, zodat de president niet alleen een ceremoniële rol heeft maar de regeringsleider is, zoals in de Verenigde Staten, Frankrijk of Rusland.

De president kreeg donderdag de vraag voorgelegd of het mogelijk is een dergelijk systeem in te voeren zonder de gecentraliseerde rol van de staat aan te tasten. "Er zijn voorbeelden van in de wereld. Je ziet het als je kijkt naar Hitlers Duitsland", antwoordde Erdogan.

De Turkse grondwet stamt uit 1980 en is opgesteld na een coup door het leger. De oppositie steunt Erdogan in zijn wens de grondwet te actualiseren. Ze voelt echter niets voor een zwaardere rol voor de president, omdat een autoritaire leider daardoor te veel macht in handen zou krijgen.

Erdogan neemt voorbeeld aan Hitler-Duitsland
Erdogan neemt voorbeeld aan Hitler-Duitsland (Foto: ANP)

Vierschansentournee 2015/2016 - FOK!sport Tourneegids

Vanaf maandag is het eindelijk weer zover: de Vierschansentournee, hét hoogtepunt van de schansspringkalender en buiten olympisch goud de meest prestigieuze prijs die springers in hun carrière kunnen winnen - volgens velen nog belangrijker dan WK-goud of de eindzege in de World Cup. Zoals altijd springen we eerst twee keer in Duitsland: Oberstdorf en het beroemde nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen. Vervolgens reist het hele circus naar Oostenrijk voor de wedstrijd op de schitterende Bergisel in Innsbruck en de apotheose in het sfeervolle Bischofshofen. 

Rugbyer Visser moet vrezen voor Six Nations door blessure

Rugbyer Tim Visser moet hopen dat hij de start van de Six Nations Cup haalt. De in Nederland geboren Schotse international is geblesseerd aan zijn hamstring en staat zes tot acht weken aan de kant, meldde de BBC.

Visser speelde afgelopen weekend met zijn ploeg Harlequins tegen Gloucester. In die wedstrijd moest hij het veld verlaten .

Schotland speelt de eerste wedstrijd op het prestigieuze Zeslandentoernooi op 6 februari tegen Engeland. Visser zit normaal gesproken bij de Schotse selectie. Afgelopen najaar kwam de 28-jarige speler twee keer in actie op het WK rugby.

Rugbyer Tim Visser geblesseerd
Rugbyer Tim Visser geblesseerd (Foto: ANP)

Tarantino praat over Kill Bill 3

Quentin Tarantino is opnieuw begonnen over het idee van een derde Kill Bill-film. Dit meldt Comic Book Resources.

De regisseur verklaarde in een interview dat hij onder andere met Uma Thurman, die The Bride speelde, in gesprek is: "Uma en ik hebben het er wel over, dus je moet niet versteld staan als je haar zou kunnen zien, mocht de film er ooit komen". Er is nog materiaal over in het hoofd van de filmmaker: "ik heb nog kleine stukjes en verhaallijnen die ik niet in de andere films heb kunnen gebruiken".

De opmerkingen komen na een reeks van interviews waarin de filmmaker stellig ontkende dat hij nadacht over een derde film. Toen verklaarde hij ondermeer dat hij gezegd had wat hij moest zeggen met de voorgaande films. Die rolprenten waren allebei een redelijk commercieel succes en hebben de status van cultfilm.

Tarantino's achtste film, The Hateful Eight, draait vanaf 7 januari in de Nederlandse bioscopen.

Quentin Tarantino en Uma Thurman op de set van Kill BillQuentin Tarantino en Uma Thurman op de set van Kill Bill

Nieuwjaarswensen via 4G meer dan verdubbeld

Klanten van Vodafone brachten oudejaarsavond en - nacht massaal hun nieuwjaarswensen over via mobiel internet. Volgens de telecomaanbieder werd tussen 18.00 uur en 04.00 uur ruim 30 terabyte aan data verbruikt, een stijging van 114 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Waar mobiel internet terrein won, bleek bellen minder populair. Volgens Vodafone werden nog altijd krap 7 miljoen telefoontjes gepleegd. Het aantal gesprekken lag daarmee echter 3,6 procent lager ten opzichte van een jaar eerder.

Ook het traditionele sms-verkeer nam af. Mensen verstuurden 30 procent minder berichten. De storing bij Whatsapp donderdagavond zorgde wel voor een korte piek van het aantal verstuurde berichten via de short message service.

Nieuwjaarswensen via 4G meer dan verdubbeld
Nieuwjaarswensen via 4G meer dan verdubbeld (Foto: ANP)

Paus roept op tot solidariteit

Paus Franciscus heeft op nieuwjaarsdag opgeroepen solidair te zijn en beter samen te werken in de strijd tegen oorlog, geweld en terreur.

Volgens de kerkvorst is het nodig "de onverschilligheid te overwinnen die solidariteit in de weg staat, om uit die kunstmatige neutraliteit te stappen die samenwerking verhinderd", zei hij tijdens een speciale mis in de Sint Pieter.

De mensheid moet in de ogen van Franciscus samenwerken om een "rechtvaardiger en gebroederlijke wereld te creëren, waar elk mens en elk schepsel in vrede kan leven".

Paus roept op tot solidariteit
Paus roept op tot solidariteit (Foto: ANP)

Wat helpt tegen een kater?

Net iets te diep in het glaasje gekeken gisteravond, en nu last van een houten kop? Aan de andere kant van de Noordzee zijn ze evenmin onbekend met dit fenomeen, en daarom heeft The Daily Telegraph enkele tips aangaande het bestrijden van katers opgesomd.

Absolute aanraders bij een hangover zijn water en alles wat maar suikerrijk is. Alcohol heeft een dehydraterend effect, en genoeg vocht binnen krijgen helpt bij het verdrijven van met name de hoofdpijn. Het beste is om 's avonds al regelmatig enkele glazen water achterover te slaan, maar zelfs 's ochtends, als het kwaad al is geschied, is het geen slecht idee.

Daarnaast kan tijdens een flinke zuippartij je bloedsuiker flink zakken; dit veroorzaakt onder andere dat je 's ochtends gaat trillen en het gevoel hebt niet meer helemaal je balans te bewaren. Alles wat snelle suikers bevat kan hier korte mette mee maken. Interessant genoeg hebben enkele onderzoekers in China onderzocht welke (alcoholvrije) drank het beste werkt bij het bestrijden van een kater; hun conclusie was dat je het beste Sprite kunt drinken.

Een Sprite-douche: het ultieme middel tegen katers?

Sommige mensen zweren bij een vettig - Engels - ontbijt om de kater te stoppen, maar volgens The Daily Telegraph leidt dit alleen maar tot een geïrriteerde maagwand. Aangeraden wordt om in plaats daarvan een ontbijt rijk aan koolhydraten te eten, bijvoorbeeld met havervlokken of met muesli. Pijnstillers kunnen helpen, maar aspirine wordt afgeraden, omdat de maag daarvan van slag kan raken.

Absolute don'ts zijn koffie en alcoholische drinken. Koffie werkt vochtafdrijvend, en versterkt dus het dehydraterende effect van alcohol. Het drinken van alcohol kan je tijdelijk wat beter doen voelen, maar zorgt er uiteindelijk voor dat de kwelling nog erger terugkomt.

Laat de wijn beter even staan.

Tenslotte hebben Australische onderzoekers gevonden dat het drinken van perensap voor de consumptie van alcoholische dranken de zwaarte van de kater kan dempen. Op dit moment waarschijnlijk wijsheid achteraf, maar wellicht iets om in het achterhoofd te houden voor de volgende keer. Het is overigens niet bekend of hetzelfde verhaal opgaat voor perencider. Indien dit het geval is: voortaan allemaal aan de perencider!

Van Zweden wil Van Gaal laatste zetje geven

John van Zweden ruikt bloed. De Hagenaar gaat zaterdag met Swansea City, de club waarvan hij een van de eigenaren is, op bezoek bij het dolende Manchester United van Louis van Gaal. "Als hij weer van ons verliest, kan het weleens einde verhaal zijn voor Louis. Ik hoop dat hij een vreselijke draai om zijn oren krijgt", zegt de altijd uitgesproken 'behangkoning' uit Den Haag lachend. "Niet zozeer omdat hij dan wellicht zijn baantje verliest, maar omdat wij de punten ook hard nodig hebben. Dat kan niemand mij kwalijk nemen, toch?"

Van Zweden en Van Gaal zijn op z'n zachtst gezegd geen vrienden. De ondernemer uit Den Haag, die bijna vijftien jaar geleden met een aantal andere geldschieters Swansea City redde van de ondergang, laat zich geregeld in weinig vleiende bewoordingen uit over de Amsterdamse trainer van ManUnited. "Ik heb respect voor de voetbaltrainer Van Gaal, want hij heeft wel het een en ander bewezen in het verleden. Maar met de persoon Van Gaal heb ik een stuk minder. Zijn manier van werken ligt me ook niet. Hij koopt elftallen bij elkaar en zet het dan meestal goed neer. Alleen nu bij Manchester niet."

Matig

De mede-eigenaar van Swansea City wijst vol bravoure op de laatste duels met ManUnited. "We hebben drie keer tegen Van Gaal gespeeld en drie keer verdiend gewonnen, allemaal met 2-1. Drie keer mocht hij nog in zijn handen knijpen met die uitslag. Van Gaal heeft gewoon een matig ploegje." Lachend: "iedereen die een gokje wil wagen voor de wedstrijd van zaterdag, adviseer ik om op 1-2 in te zetten".

De kans is vrij groot dat Van Zweden en Van Gaal elkaar zaterdag op Old Trafford tegenkomen. De Hagenaar schuift voor de wedstrijd aan bij het diner met de bestuursleden van beide clubs. "Daarbij komt de manager ook altijd even binnenlopen. De vorige keer zei hij niets tegen mij." Van Zweden raakte in februari in opspraak toen hij rond de thuiswedstrijd van zijn club in Wales tegen Manchester United op televisie lelijke dingen riep over Van Gaal. Hij werd daarvoor zelfs op de vingers getikt door de leiding van de 'Swans'.

"Daar heb ik wel van geleerd. Als we zaterdag verliezen, zal ik Louis een hand geven. Als we wéér winnen, zoek ik hem maar niet op. Dan zet ik alleen op Twitter wel wat leuke dingetjes", aldus Van Zweden, weer gevolgd door een bulderende lach. "Ach, weet je: ik gun Louis alles. Maar ook een nederlaag zaterdag tegen ons."

Van Zweden wil Van Gaal laatste zetje geven
Van Zweden wil Van Gaal laatste zetje geven (Foto: ANP)

Gewonde door vuurwerkbom in Ridderkerk

In woonwijk de Zalm in Ridderkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag een vuurwerkbom ontploft. Een slachtoffer is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon is aangehouden, aldus een woordvoerster van de politie.

Meerdere auto's die in de straat stonden geparkeerd zijn beschadigd. Ook zijn de ruiten van enkele woningen gesneuveld.

Gewonde door vuurwerkbom in Ridderkerk
Gewonde door vuurwerkbom in Ridderkerk (Foto: ANP)

M.A.S.H.-acteur Wayne Rogers overleden

De Amerikaanse acteur Wayne Rogers, die bekend werd door zijn rol in de hitserie M.A.S.H. uit de jaren zeventig, is donderdag op 82-jarige leeftijd overleden. Dat meldden Amerikaanse media vrijdag.

Rogers speelde in de eerste drie seizoenen van de serie de chirurg Trapper John McIntyre, die samen met Hawkeye Pierce (Alan Alda) in een Amerikaans kamp tijdens de Korea-oorlog werkte. De serie draaide vooral om de grappen en grollen die de twee tussen de operaties door uithaalden. Rogers verliet de show toen die steeds meer om het karakter van Alda ging draaien, terwijl het duo oorspronkelijk op gelijke voet was gecast.

Hoewel Rogers na M.A.S.H. nog wel in tv-series acteerde, werd hij daarna vooral rijk als investeerder.

M.A.S.H.-acteur Wayne Rogers overleden
M.A.S.H.-acteur Wayne Rogers overleden (Foto: BuzzE)

Hal Schiphol kort ontruimd om bomdreiging

Vertrekhal 3 van luchthaven Schiphol is vrijdagochtend korte tijd ontruimd geweest omdat een man had geroepen dat hij een bom bij zich had. Een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee zei in het Radio 1 Journaal dat een Brit de bommelding had gedaan.

De marechaussee heeft de man opgepakt. De bagage van de man en de omgeving zijn met honden doorzocht, maar er is niets gevonden, aldus de woordvoerder. Daarna werd de hal vrijgegeven en konden de passagiers verder met inchecken.

Hal Schiphol kort ontruimd om bomdreiging
Hal Schiphol kort ontruimd om bomdreiging (Foto: ANP)

Twee gewonden na aanrijding Den Haag

Bij een aanrijding op de Neherkade in Den Haag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen gewond geraakt. Een persoon is er slecht aan toe, aldus een politiewoordvoerder. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto zat met drank op achter het stuur toen hij op een groep mensen inreed, zo bleek uit testen. Volgens de woordvoerder probeerde de man nog om de groep heen te rijden, maar schepte hij alsnog twee personen. Van hen is de identiteit niet bekend. De woordvoerder meldt dat er geen opzet in het spel is.

Een getuige zegt tegen Omroep West dat "een dronken automobilist met hoge snelheid de slachtoffers aanreed. De bestuurder kwam met hoge snelheid aanrijden en klapte toen op mensen die op de middenberm vuurwerk aan het afsteken waren", aldus de getuige. "De bestuurder liep na het ongeluk eerst nog weg, maar keerde later terug."

De automobilist is aangehouden. De omgeving van de Neherkade was een tijd afgesloten, maar werd rond 02.30 uur weer vrijgegeven.

[satire]Omdat telkens weer omstanders gewond raken door mensen die niet op een verantwoorde manier met alcohol om kunnen gaan gaan er steeds meer stemmen op een totaalverbod op consumentenalcohol in te voeren[/satire]

Twee gewonden na aanrijding Den Haag
Twee gewonden na aanrijding Den Haag (Foto: ANP)

'IS achter terreurdreiging München'

Islamitische Staat zit achter de dreiging van een terreuraanslag op oudejaarsavond in München. Dat zegt Joachim Herrmann (CSU), minister van Binnenlandse Zaken van de Duitse deelstaat Beieren. Het hoofd van de politie in München, Hubertus Andrä, zegt dat het om een zelfmoordaanslag zou gaan. Dat vertelden beiden op een persconferentie.

De Duitse veiligheidsdienst is door een bevriende inlichtingendienst geïnformeerd. Vermoedelijk gaat het om de Franse dienst. Vijf tot zeven personen zitten waarschijnlijk achter de terreurdreiging. De politie in München is een zoektocht gestart, maar heeft nog geen verdachten in beeld.

Volgens Herrmann was de waarschuwing over een mogelijke aanslag zo serieus dat deze niet genegeerd kon worden. Inwoners van de Beierse stad werden daarop opgeroepen openbare gelegenheden waar veel publiek komt en treinstations te mijden. Twee stations werden ontruimd. Er rijden geen treinen door het centraal station en het station van Pasing.

'IS achter terreurdreiging München'
'IS achter terreurdreiging München' (Foto: ANP)

Wederom oogletsel door vuurwerk

Vuurwerk heeft in de nieuwjaarsnacht bij tenminste twaalf mensen voor beschadigingen aan de ogen gezorgd. Het Oogziekenhuis Rotterdam kreeg in de nachtelijke uren twaalf patiënten binnen, onder wie drie kinderen jonger dan twaalf jaar, wier ouders ze blijkbaar niet hadden voorzien van veiligheidsbrillen.

Het aantal beschadigde ogen staat vrijdagochtend op veertien. Volgens oogarts Tjeerd de Faber van het Oogheelkundig Gezelschap is het letsel ernstiger dan vorig jaar. "Deze jaarwisseling toont wederom aan dat we moeten stoppen met consumentenvuurwerk", aldus de Faber in het standaard anti-vuurwerkriedeltje.

De meeste verwondingen komen door legaal siervuurwerk. Geen van de slachtoffers had het gezond verstand een vuurwerkbril te dragen en de helft van hen was omstander en is geraakt door rondvliegend vuurwerk. 

Voor vrijdag staan in Rotterdam zes operaties gepland om schade aan ogen te herstellen. Het aantal slachtoffers loopt naar verwachting nog op in de eerste dagen van 2016.

'Heftige verwondingen aan ogen door vuurwerk'
'Heftige verwondingen aan ogen door vuurwerk' (Foto: ANP)

'Vuurwerkgeweld hindert hulpverleners'

De jaarwisseling is op verschillende plekken in Nederland onrustig verlopen. Uit een rondgang langs regionale media blijkt dat hulpverleners het op een aantal plaatsen moesten ontgelden.

Dat gebeurde donderdag onder meer bij een schuurbrand in Tilburg-Noord, berichtte Omroep Brabant. Agenten moesten daar een menigte op afstand houden. Sommige toeschouwers zouden vuurwerk hebben gegooid naar de hulpverleners. Niemand werd aangehouden.

Ook in Rotterdam was het raak. Daar werden de hulpdiensten op meerdere plekken bestookt met vuurwerk, schreef RTV Rijnmond. Zo werden brandweerlieden belaagd toen ze uitrukten voor een brand in een slagerij. De politie voerde charges uit om vuurwerkgooiende jongeren te verdrijven.

In Amersfoort werden daarnaast brandweerlieden met vuurwerk bekogeld toen ze probeerden een autobrand te blussen op De Ganskuijl. Volgens RTV Utrecht had de brandweer moeite het vuur te blussen, helemaal toen een groep jongeren zich met vuurwerk tegen hen keerde.

'Vuurwerkgeweld hindert hulpverleners'
'Vuurwerkgeweld hindert hulpverleners' (Foto: ANP)

Dode en gewonden door geweld in Haarlem

Zeker een persoon is vrijdagochtend vroeg door geweld om het leven gekomen op de Zomerkade in Haarlem. Meerdere mensen raakten gewond, meldde een woordvoerder van de politie.

Het is nog niet duidelijk wat precies is voorgevallen op de Zomerkade. Het gaat mogelijk om een steekpartij, maar het onderzoek loopt nog. De woordvoerder kon nog niet zeggen hoeveel mensen gewond zijn geraakt.

De politie heeft nog niemand aangehouden. Over de identiteit van het overleden slachtoffer is nog niets bekend.

Dode en gewonden door geweld in Haarlem
Dode en gewonden door geweld in Haarlem (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: Happy New Year!!

Heeft iedereen het droog gehouden afgelopen nacht? Straks om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor de tradionele nieuwjaarsduik in Scheveningen (en vele andere plaatsen). Vanaf 10.30 kun je een duikbewijs aanschaffen voor 3 euro. 1 euro daarvan is voor het goede doel, dit jaar is dat doel de voedselbank. Veel plezier! 

De duikers hebben in ieder geval goed weer: nieuwjaarsdag begint vrijwel overal zonnig en droog, met een temperatuur van ca 10 graden. Pas laat in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten langzaam toe. In de avond komt er een windje langswaaien vanuit het oosten tot zuidoosten. 

Zon op: 08.48 uur
Zon onder: 16.39 uur

Het geknal begon vroeg in de avond al, en ook het siervuurwerk werd al lustig afgestoken. Vermoedelijk hebben de mensen gedacht dat het toch wel zou gaan regenen om middernacht, en hebben ze het op een droog, donker moment afgestoken  

Vuurwerk in de vroege avond (Foto: Papabear)
Vuurwerk in de vroege avond (Foto: Papabear)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1965 vond de eerste nieuwjaarsduik plaats in Scheveningen. De acht deelnemers kregen een kop snert. 

* In 2001 kwamen bij een brand in een café in Volendam 14 mensen om. 180 mensen raakten gewond. 

* In 2015 werd de chipknip, een betaalmogelijkheid in Nederland, afgeschaft. 

* In 1971 werd het in Amerika verboden om reclame voor sigaretten uit te zenden op televisie. 


De UNOX Nieuwsjaarduik begint om 12:00 in Scheveningen, vlakbij het Kurhaus. 

Politie waarschuwt voor aanslag in München

De politie in München waarschuwt op oudejaarsavond via Twitter voor een mogelijke terreuraanslag in de Beierse hoofdstad. Ze roept inwoners op openbare gelegenheden waar veel publiek komt en treinstations te mijden. Enkele stations zijn al ontruimd. Er rijden geen treinen meer.

"We hebben concrete aanwijzingen dat er een aanslag is beraamd", aldus een politiewoordvoerster. De politie liet eerder donderdag nog weten dat er in München geen sprake was van extra veiligheidsmaatregelen. Wel waren er meer veiligheidsmensen dan normaal op straat.

Politie waarschuwt voor aanslag in München
Politie waarschuwt voor aanslag in München (Foto: ANP)

Geen gewonden bij brand Dubai

Volgens de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is de grote brand in Dubai voor 90 procent onder controle en zijn er geen gewonden gevallen. Vlak bij de brandende torenflat zijn nieuwjaarsvieringen gepland en die gaan gewoon door. Dit heeft de chef van de plaatselijke burgerbescherming, generaal Rashed al-Matrushi, gezegd.

Volgens een website van de regering van het emiraat Dubai, de Dubai Media Office, voorkomen de brandblusinstallaties in het gebouw dat het vuur zich verspreidt. Het vuur zou daardoor voornamelijk aan een buitenkant van de 300 meter hoge torenflat woeden en nauwelijks binnen. De mensen in het pand zouden tijdig zijn geëvacueerd. De brand brak kort voor het nieuwe jaar in de VAE uit en woedde op meer dan twintig verdiepingen. De brand zou op de twintigste etage zijn uitgebroken.

Geen Nederlanders betrokken 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat Nederlanders betrokken zijn bij de grote brand in een hotel in het centrum van Dubai.

Het Nederlandse consulaat-generaal volgt de ontwikkelingen in Dubai op de voet, liet een woordvoerder van het ministerie donderdagavond weten. Er zijn ook nog geen telefoontjes binnengekomen van verontruste Nederlanders.

Omdat de gebeurtenissen nog pril zijn en niets valt uit te sluiten, blijft het consulaat de zaak volgen.
Geen gewonden bij  brand Dubai

Geen gewonden bij brand Dubai (Foto: ANP)

Whatsapp met hindernissen op oudejaarsavond

Berichtendienst Whatsapp werkt op oudejaarsavond niet helemaal 100 procent. Begin van de avond was er een storing, maar ook later werd er op sociale media veel geklaagd.

Ook vanuit andere landen kwamen meldingen van een storing binnen. Mogelijk is de dienst overbelast door gelukswensen van over de hele wereld. Het is immers al Nieuwjaar in tal van landen.

Op Twitter maken mensen zich zorgen hoe ze straks familie en vrienden gelukkig nieuwjaar moeten wensen. "Wat nu.... moeten we gaan bellen.... #Whatsapp doe het niet.... gezellig!!!", twittert iemand.

Whatsapp met hindernissen op oudejaarsavond
Whatsapp met hindernissen op oudejaarsavond (Foto: ANP)

Voor iedereen, van Danny en family!

Namens Danny, knorretje, Alicia en Jayden...

 

Geplaatst door FOK! op donderdag 31 december 2015

De FOK!crew wenst jullie een te gek nieuwjaar!

Ik hoop dat iedereen verstandig omgaat met vuurwerk en wens jullie allemaal een goed, gezond en gelukkig 2016 toe!! - DJMO

Uncharted 4, XCOM 2, The Legend of Zelda Wii U, DOOM, Street Fighter V en nog zoveel meer. Veel gameplezier gegarandeerd in 2016! Allemaal een gelukkig en mooi 2016 toegewenst, ook de niet gamers! - Noppie2000

Ik wens jullie allemaal een FOK!king geweldig goed en gezond 2016 toe! - ChatGirl

Ik wens iedereen een fantastisch, gelukkig, gezellig en vooral gezond 2016 toe. Oliebollen zijn FOK!king lekker! - YokiKater

Een heel gelukkig en gezond 2016! Met meer weblogjes, meer overwinningen van FC Utrecht en meer Diederik Samsom! - Kusjes van Paul

In 2016 wens ik iedereen het beste toe... Geluk, liefde....
blablabla
Allemaal bullshit! Weg met die onzin!

Ik wens je ongeloofelijke seks, onvergetelijke orgasmes en duizenden van zulke nachten.
Dat je maar voor de helft hoeft te werken, maar het dubbele verdient en dat ik zelf de staatsloterij win!!!! - Nizno

Ik wens iedereen veel nasi en biertjes en satire. - johannes_vermeer

Ik wens je een jaar vol van feest en gezelligheid toe, en voor de kat een paar dikke vette muizen in de kelder. - GekkePoes

Ik hoop dat iedereen ook vanaf 1 januari gewoon nog met tien vingers kan typen en wens iedereen verder een voorspoedig 2016!
Waar we hopelijk worden getrakteerd op Nederlandse successen in de Dakar, de F1 weer spannend wordt en de gouden medailles binnenstromen op de Olympische Spelen   - Nattekat

Een vetmuzikaal 2016 namens - belsen & Bosbeetle
 
Een geweldig liefdevol, intiem, gezellig, mooi en fijn 2016 uit SEX en KEL - Tamashii.
 
Allemaal lief zijn voor elkaar in 2016 - rubbereend

motorbloempje says (Foto: motorbloempje)
 motorbloempje

Veel gamerpunten toegewenst! Donald_dick
 
Ik wens iedere FOK!ker een gezond en mooi 2016 toe. Ja, zelfs jij! - Puddington

Iedereen op deze aardkloot en toffe site een fantastisch 2016 gewenst! - Danny

Een FOK!king goed en sportief nieuw jaar allemaal! - Sj0rSz

Doe nou eens allemaal lief tegen elkaar in 2016, en ga eens op tijd naar een dokter...
Een gezond 2016 allemaalyvonne

Ook ik wens iedereen een goed 2016, dat het maar een schitterend olympisch jaar mag worden :)  - heywoodu
 
2016 kan natuurlijk een heel stuk beter dan 2015, dus laten we dat elkaar dan maar wensen. Gr gr - timmmmm
 
Maak er een geweldig, tof en gelukkig nieuwjaar van. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. - Anne

Een gelukkig nieuwjaar van jullie lievelingsmod. En neem niet alles serieus. - kanovinnie 

Alles en iedereen de allerbeste wensen en heel veel moois en goeds voor het komende jaar. -  SD 
 
Ik wens iedereen Ino van den Besselaar. Google maar. - Reya
 
Allemaal een gezond, liefdevol en zo probleemloos 2016 gewenst, wat je er verder van maakt is aan jezelf, dus zorg dat je er een topjaar van maakt! Boks! - - BrandX-

Ik wens iedereen een sportief 2016 toe en dat we maar veel medailles mogen winnen in Rio. - borisz

Ik proost met u op een nog kutter 2016. gr gr Juicyhil en de kids
 
Besten wenschen voor 2016 y'all. - 2dope

 Ik wens jullie allemaal een 450 fantastisch nieuwjaar waarin veel geFOK!t mag worden! - Fylax
 
Lieve VBL'ers, moge jullie jaar gevuld zijn met mooi voetbal, lekkere tetten en bolle billetjes!

Sieg Heil, - Drizzt

Oliebollen en champagne! (Foto: GekkePoes)

Oliebollen en champagne! (Foto: GekkePoes)

Wees lekker jezelf en zorg dat je 52 weken plezier hebt!
Wees lekker jezelf en zorg dat je 52 weken plezier hebt! - sneakydesert 

paarsgepunt
Ik hoop dat jullie allen je paarsgepunte lans en zure mossel volop mogen gebruiken in 2016 - Djeez


Dat het maar een mooi jaar vol toffe films mag worden voor iedereen! daan1601

Wan bun njun Jari! - DonRaja


Ik wens alle FOK!ers een CREatief 2016, op wat voor manier dan ook :7. - Samzz

Er is genoeg te wensen voor dit 2016. Peace on earth, gezondheid, rijkdom, geluk en weet ik wat meer. En toch wens ik iedereen vooral veel plezier, dan komt de rest vanzelf. - Pheno

Veel geluk in 2016 toegewenst - in gezondheid, liefde, forex, casino, staatsloterij en het verkeer iteejer

Proost op een jaar vol mooie momenten, geweldige ervaringen en uitdagende beslissingen. - Breuls

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.