Swansea City geeft interim-trainer de tijd

heywoodu

Zolang de resultaten van Swansea City goed blijven, krijgt Alan Curtis als manager het vertrouwen. De 61-jarige Welshman, die al jarenlang bij de club uit Wales werkt als assistent-trainer, schoof begin december door na het ontslag van Garry Monk. Curtis begon als interim-hoofdtrainer met een onfortuinlijke nederlaag bij Manchester City, maar pakte vervolgens wel punten tegen West Ham United (0-0), West Bromwich Albion (1-0-winst) en Crystal Palace (0-0).

"Zolang het goed gaat met de ploeg, nemen we geen overhaaste beslissingen", zegt John van Zweden, een van de eigenaren van Swansea City. De club uit Wales, die zaterdag tegen Manchester United speelt, staat net boven de degradatiestreep in de Premier League. "Voor het eerst in de vijftien jaar dat we eigenaar zijn, ondervinden we tegenslag. Het ontslag van Monk was de eerste moeilijke beslissing die we moesten nemen."

Curtis krijgt voorlopig de tijd en ondertussen zoekt de club rustig naar een opvolger. "Daar zijn we serieus mee bezig", aldus Van Zweden. "Maar op dit moment doet de technische staf het fantastisch."

Swansea City geeft interim-trainer de tijd
Swansea City geeft interim-trainer de tijd (Foto: ANP)