Vierschansentournee 2015/2016 - FOK!sport Tourneegids

Vanaf maandag is het eindelijk weer zover: de Vierschansentournee, hét hoogtepunt van de schansspringkalender en buiten olympisch goud de meest prestigieuze prijs die springers in hun carrière kunnen winnen - volgens velen nog belangrijker dan WK-goud of de eindzege in de World Cup. Zoals altijd springen we eerst twee keer in Duitsland: Oberstdorf en het beroemde nieuwjaarsspringen in Garmisch-Partenkirchen. Vervolgens reist het hele circus naar Oostenrijk voor de wedstrijd op de schitterende Bergisel in Innsbruck en de apotheose in het sfeervolle Bischofshofen.

Update 1 januari 2016:
Om 14.00 uur begint de wedstrijd in Garmisch-Partenkirchen, onder meer live te zien op NPO1 en Eurosport. 

Wij kijken vooruit en brengen alle favorieten, outsiders en andere informatie samen, zodat ook jij kunt genieten van weer een schitterende Vierschansentournee. Neem tijdens het kijken bijvoorbeeld het lijstje favorieten bij de hand of lees de statistieken door om op Nieuwjaarsdag indruk te maken op de familie.

Natuurlijk doen we gedurende de komende anderhalve week ook nauwgezet verslag van de wedstrijden. In het speciale topic op het FOK!forum kan samen met de diehard fans en andere liefhebbers uitgebreid gediscussieerd worden over de Vierschansentournee en het schansspringen in het algemeen. Ook voor vragen kun je daar terecht: er zijn altijd wel enthousiaste schansspringliefhebbers om ze te beantwoorden. 

Veel Nederlanders kennen het 'nieuwjaarsspringen' in Garmisch-Partenkirchen, maar de Vierschansentournee biedt nog drie bijzonder mooie wedstrijden (PRO SHOTS/GEPA)
Veel Nederlanders kennen het 'nieuwjaarsspringen' in Garmisch-Partenkirchen, maar de Vierschansentournee biedt veel meer dan alleen 'die ene wedstrijd op Nieuwjaarsdag' (PRO SHOTS/GEPA)