Twee gewonden na aanrijding Den Haag

Bij een aanrijding op de Neherkade in Den Haag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee mensen gewond geraakt. Een persoon is er slecht aan toe, aldus een politiewoordvoerder. Beiden zijn naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de auto zat met drank op achter het stuur toen hij op een groep mensen inreed, zo bleek uit testen. Volgens de woordvoerder probeerde de man nog om de groep heen te rijden, maar schepte hij alsnog twee personen. Van hen is de identiteit niet bekend. De woordvoerder meldt dat er geen opzet in het spel is.

Een getuige zegt tegen Omroep West dat "een dronken automobilist met hoge snelheid de slachtoffers aanreed. De bestuurder kwam met hoge snelheid aanrijden en klapte toen op mensen die op de middenberm vuurwerk aan het afsteken waren", aldus de getuige. "De bestuurder liep na het ongeluk eerst nog weg, maar keerde later terug."

De automobilist is aangehouden. De omgeving van de Neherkade was een tijd afgesloten, maar werd rond 02.30 uur weer vrijgegeven.

[satire]Omdat telkens weer omstanders gewond raken door mensen die niet op een verantwoorde manier met alcohol om kunnen gaan gaan er steeds meer stemmen op een totaalverbod op consumentenalcohol in te voeren[/satire]

Twee gewonden na aanrijding Den Haag
Twee gewonden na aanrijding Den Haag (Foto: ANP)