FOK! Wat een weer: Happy New Year!!

Heeft iedereen het droog gehouden afgelopen nacht? Straks om 12.00 uur wordt het startsein gegeven voor de tradionele nieuwjaarsduik in Scheveningen (en vele andere plaatsen). Vanaf 10.30 kun je een duikbewijs aanschaffen voor 3 euro. 1 euro daarvan is voor het goede doel, dit jaar is dat doel de voedselbank. Veel plezier! 

De duikers hebben in ieder geval goed weer: nieuwjaarsdag begint vrijwel overal zonnig en droog, met een temperatuur van ca 10 graden. Pas laat in de middag neemt de bewolking vanuit het zuidwesten langzaam toe. In de avond komt er een windje langswaaien vanuit het oosten tot zuidoosten. 

Zon op: 08.48 uur
Zon onder: 16.39 uur

Het geknal begon vroeg in de avond al, en ook het siervuurwerk werd al lustig afgestoken. Vermoedelijk hebben de mensen gedacht dat het toch wel zou gaan regenen om middernacht, en hebben ze het op een droog, donker moment afgestoken  

Vuurwerk in de vroege avond (Foto: Papabear)
Vuurwerk in de vroege avond (Foto: Papabear)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar frontpage@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Wikiweetjes van vandaag:
* In 1965 vond de eerste nieuwjaarsduik plaats in Scheveningen. De acht deelnemers kregen een kop snert. 

* In 2001 kwamen bij een brand in een café in Volendam 14 mensen om. 180 mensen raakten gewond. 

* In 2015 werd de chipknip, een betaalmogelijkheid in Nederland, afgeschaft. 

* In 1971 werd het in Amerika verboden om reclame voor sigaretten uit te zenden op televisie. 


De UNOX Nieuwsjaarduik begint om 12:00 in Scheveningen, vlakbij het Kurhaus.