Geen gewonden bij brand Dubai

Volgens de autoriteiten in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) is de grote brand in Dubai voor 90 procent onder controle en zijn er geen gewonden gevallen. Vlak bij de brandende torenflat zijn nieuwjaarsvieringen gepland en die gaan gewoon door. Dit heeft de chef van de plaatselijke burgerbescherming, generaal Rashed al-Matrushi, gezegd.

Volgens een website van de regering van het emiraat Dubai, de Dubai Media Office, voorkomen de brandblusinstallaties in het gebouw dat het vuur zich verspreidt. Het vuur zou daardoor voornamelijk aan een buitenkant van de 300 meter hoge torenflat woeden en nauwelijks binnen. De mensen in het pand zouden tijdig zijn geëvacueerd. De brand brak kort voor het nieuwe jaar in de VAE uit en woedde op meer dan twintig verdiepingen. De brand zou op de twintigste etage zijn uitgebroken.

Geen Nederlanders betrokken 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag heeft geen aanwijzingen dat Nederlanders betrokken zijn bij de grote brand in een hotel in het centrum van Dubai.

Het Nederlandse consulaat-generaal volgt de ontwikkelingen in Dubai op de voet, liet een woordvoerder van het ministerie donderdagavond weten. Er zijn ook nog geen telefoontjes binnengekomen van verontruste Nederlanders.

Omdat de gebeurtenissen nog pril zijn en niets valt uit te sluiten, blijft het consulaat de zaak volgen.
Geen gewonden bij  brand Dubai

Geen gewonden bij brand Dubai (Foto: ANP)