FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 10 augustus 2011

'Jennifer Aniston wil snel moeder worden'

Jennifer Aniston en Justin Theroux daten pas een paar maanden, maar het acteurskoppel heeft grootse toekomstplannen. "Ze hebben uitgebreid gesproken over een huwelijk en kinderen", onthult een bekende van het paar aan het Amerikaanse blad Us Weekly.

Vooral de 42-jarige Aniston zou haar eierstokken horen rammelen en aandringen op een baby. "Ze kijkt uit naar de volgende fase in haar leven en heeft het gevoel dat de tijd er nu rijp voor is." Theroux heeft volgens een andere ingewijde wel oren naar de plannen van zijn twee jaar oudere vriendin. "Ze willen allebei snel een kind."

Na scharrels met sterren als Vince Vaughn en John Mayer heeft Aniston nu de ware gevonden. "Jen is niet meer zo verliefd geweest sinds Brad", vertelt een vriend. De actrice was van 2000 tot 2005 getrouwd met Brad Pitt, die de Friends-actrice verliet voor Angelina Jolie. "Het gaat snel, maar Jen en Justin weten dat hun gevoelens dieper gaan dan in eerdere romances."

Meer spoorwerkers aan dood ontsnapt

Het aantal spoorwerkers dat ternauwernood aan een aanstormende trein ontsnapt, is vorig jaar flink toegenomen. Dat blijkt uit een rapport van de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW).

Hoewel er geen mensen werden geschept, spreekt de inspectie van een verontrustende stijging. Het aantal bijna-aanrijdingen steeg van dertien in 2009 naar 27 in 2010. Het aantal incidenten waarbij machines bijna werden geraakt steeg van nul naar vier. Wel werd enkele keren gereedschap aangereden.

De IVW controleerde 135 werkplekken langs het spoor. Een op de vier plekken was onveilig of zelfs ernstig gevaarlijk. Bovendien bleken leidinggevenden bij enkele inspecties hun taken niet goed uit te voeren. Zij waren vooral nalatig in het naleven van de veiligheidsmaatregelen.

De inspectie verwacht dat de situatie rond het spoor dit jaar nog onveiliger is. In het eerste kwartaal werden al vijf locaties gemeld waar sprake was van ernstig gevaar voor de baanwerkers. De IVW treedt dit jaar voor het eerst op bij onveilige situaties om arbeidsongevallen te voorkomen.


Meer spoorwerkers aan dood ontsnapt (Foto: Novum)

Sin City 2 klaar om opgenomen te worden

Robert Rodriguez beweert dat er al ingestemd is voor de financiering van de film Sin City 2. De regisseur liet stripboek fans versteld staan toen hij op de Comic-Con aankondigde dat Frank Miller een script heeft geschreven, dat 'zo vroeg als later dit jaar geschoten kan worden'. 

'Sin City 2 gaat goed, we zijn nu het script aan het afwerken en het geld is al binnen. We hebben alles wat we nodig hebben en zodra we het script ontvangen, kunnen de opnames beginnen,' rapporteerde We Got This Covered.

Verwacht wordt dat het vervolg gebaseerd zal zijn op Miller's stripboek A Dame To Kill For, welke de personages Marv en Nancy bevat en waardoor Mickey Rourke en Jessica Alba kunnen terugkeren. 

Sin City 2 klaar om opgenomen te worden
Sin City 2 klaar om opgenomen te worden

VN waarschuwen voor terugkeer krijgsheren Somalië

Krijgsheren in Somalië zullen waarschijnlijk het gat opvullen dat is ontstaan door de terugtrekking van de terreurgroep Al-Shabab uit de hoofdstad Mogadishu, tenzij de overheid onmiddellijk stappen onderneemt om de rechtsorde te herstellen. Dat heeft de vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in Somalië gezegd.

In een videogesprek met de Veiligheidsraad van de VN zei Augustine Mahiga dat de onverwachte terugtrekking van Al-Shabab de Somalische regering voor het eerst in tijden de kans biedt om haar autoriteit uit te oefenen over de hoofdstad.

Als dit op efficiënte wijze gebeurt kan dat 'politieke vooruitgang versnellen' en de levering van humanitaire hulp aan de Somalische bevolking bevorderen, aldus Mahiga.

Somalië heeft sinds 1991 al geen effectieve regering meer. In dat jaar zetten krijgsheren de dictator van het land af om vervolgens elkaar te bestrijden. Een overgangsregering die in 2004 werd opgericht probeert, gesteund door negenduizend militairen van de Afrikaanse Unie (AU), de macht van Al-Shabab te breken.

"Hoewel Al-Shabab de terugtrekking omschreef als een tactische manoeuvre, zijn ze in feite uit Mogadishu verdreven", zei Mahiga. Hij noemde troepen van de AU en de Somalische regering als reden voor de terugtrekking van de opstandelingen.

Mahiga benadrukte dat de regering en de troepenmacht van de AU over beperkte middelen beschikken en hij riep dan ook de internationale gemeenschap op om onmiddellijk steun te verlenen.

"Er zijn nog steeds strijders van Al-Shahab in Mogadishu, de veiligheidssituatie blijft onzeker en de rebellen zullen waarschijnlijk hun toevlucht zoeken tot terroristische aanvallen en guerilla-tactieken", aldus Mahiga.

Uitslag EK-kwalificatie (10/08/2011)

Vanavond stond er in de kwalificatie voor het Europees kampioenschap voetbal van 2012 in Polen en Oekraïne één duel op het programma. In Groep C nam Noord-Ierland het thuis op tegen de Faeröer Eilanden en won met 4-0.

Uitslag

Noord-Ierland - Faeröer 4-0
5' Hughes 1-0
66' Davis 2-0
71' McCourt 3-0
88' McCourt 4-0

Stand

# Land Wedstrijden Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1. Italië 6 5 1 0 16 14-1
2. Slovenië 7 3 2 2 11 9-4
3. Noord-Ierland 6 2 3 1 9 7-3
4. Servië 6 2 2 2 8 8-9
5. Estland 7 2 1 4 7 7-11
6. Faroër Eilanden 8 1 1 6 4 5-22


Programma 2 september
Noord-Ierland - Servië
Faeröer - Italië
Slovenië - Estland

'Bert en Ernie moeten trouwen'

Bert en Ernie moeten trouwen. Tot die conclusie komt een vereniging voor homobelangen. Zij zijn daarom een online petitie gestart om dit mogelijk te maken.

Volgens de initiatiefneemster, ene Lair Scott, moet pestkoppen die homoseksuele kinderen tot het uiterste drijven, worden geleerd dat homofobie niet juist is. En wie lenen zich daar beter voor dan de twee nog in de kast zittende poppen? "We vragen Sesamstraat niet om iets te doen wat respectloos is", is er in de petitie te lezen. "We willen slechts dat Bert en Ernie gaan trouwen of dat er zelfs een transseksueel figuur wordt geïntroduceerd."

Bert en Ernie vormen al sinds de jaren zeventig een onafscheidelijk duo. Hoewel ze allebei in een ander bed slapen, is menigeen er van overtuigd dat de poppen een stelletje vormen. Of het puriteinse Amerika zich hieraan zal branden, is nog maar de vraag.


Zo kijken we ineens heel anders tegen die banaan aan...

Kamer opnieuw terug van reces

De Tweede Kamer komt volgende week opnieuw terug van zomerreces om met premier Mark Rutte (VVD) en minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) te debatteren over de financiële hulp aan Griekenland. Dat bleek woensdagmiddag na afloop van een briefing in de Tweede Kamer. Topambtenaren gaven uitleg over de steunmaatregelen.

Ronald Plasterk (PvdA) vroeg zich na de briefing openlijk af of Rutte wel weet waarvoor hij heeft getekend. De premier noemde na afloop van de eurotop over de Europese schuldencrisis een ander bedrag dan zijn collega's.

Hij zei dat het Griekse steunpakket op 109 miljard euro zou uitkomen, inclusief de bijdrage van vijftig miljard euro van banken. De Europese leiders spraken steeds over 159 miljard euro: 109 miljard overheidssteun plus de bijdrage van de banken.

Een topambtenaar van het ministerie van Financiën erkende woensdagmiddag dat Rutte een andere voorstelling van zaken had kunnen geven. Hij zei dat ook nog veel onduidelijk is over de risico's die Nederland loopt en welk beslag de hulp op de begroting legt. Pas met Prinsjesdag wordt daarover meer duidelijk.

Volgens Plasterk is duidelijk dat Rutte een rekenfout heeft gemaakt. Dat roept de vraag op of de premier wel wist wat hij steunde. De PvdA'er wil daarover liefst volgende week nog een debat met de premier. Nu de bedragen hoger uitvallen, wil hij van de premier horen of dat nog wel in het mandaat past dat het kabinet van de Kamer heeft gekregen.

De PvdA'er krijgt bijval van de PVV, D66 en de SP. Volgens Wouter Koolmees (D66) heeft de premier een 'verkeerde voorstelling van zaken' gegeven. Het kabinet is afhankelijk van de steun van oppositiepartij PvdA, omdat gedoogpartner PVV niet van plan is de Grieken te hulp te springen. Deze partij steunt wel het debat.

Regeringspartijen VVD en CDA tillen minder zwaar aan de verwarrende boodschap van Rutte. Helma Neppérus (VVD) vindt dat de premier een 'stukje verwarring' heeft gezaaid. Maar zij wijst erop dat de fout al snel is rechtgezet. Elly Blanksma (CDA) sprak van een 'complexe materie'.

De briefing heeft veel onduidelijkheid weggenomen maar omdat ook nog veel vragen resteren, wil ook Blanksma snel een debat met het kabinet.


Kamer opnieuw terug van reces (Foto: Novum)

Lange Frans wordt agressief van Facebook

Lange Frans heeft het helemaal gehad. Hij dreigt dan ook zijn hele Facebook-account te deleten.

Frans Frederiks twittert: 'Als ik nog een bullshit facebook bericht via mn mail ontvang delete ik die hele kut account.' Maar dat is nog niet alles. "Ik druk me eigen een ongeluk dat tyfusding wil niet horen. Ik gooi die laptop zo tegen de muuuur." Wie Lange Frans een bemoedigend berichtje via Facebook wil sturen kan terecht op http://nl-nl.facebook.com/LangeFransFrederiks.

Leontine houdt hart vast voor operatie Marco

Leontine leeft erg mee met haar man Marco Borsato, die binnenkort onder het mes moet. Onlangs werd een poliep aangetroffen op de stembanden van de 44-jarige zanger en die wordt binnenkort verwijderd.

"Natuurlijk, het blijft eng", gaf Leontine woensdagavond toe in Shownieuws. "Maar er zijn hem heel veel voorgegaan en met hen is het allemaal goed gekomen, dus we zijn heel positief."

Echtgenoot Marco is momenteel druk bezig met de opnamen van het RTL-programma The Voice of Holland, dat in september terugkeert. De zanger neemt plaats in de jury van de talentenjacht, als vervanger van Jeroen van der Boom. "Hij is nog niet geopereerd, dus hij mag nog praten", aldus Leontine. "Vanaf volgende week is het mondje dicht, dus het wordt lekker rustig tijdens de vakantie."

Ook de 43-jarige Leontine is binnenkort te bewonderen op televisie. Vanaf eind deze maand is ze te zien als presentatrice van het SBS-programma Hart in Aktie, dat voorheen werd gepresenteerd door Wendy van Dijk en Natasja Froger.

Wozniacki uitgeschakeld in tweede ronde Toronto

Roberta Vinci heeft voor een daverende verrassing gezorgd in de tweede ronde van het Masters-toernooi van Toronto. De 28-jarige Italiaanse versloeg de nummer één van de wereld Caroline Wozniacki in twee sets: 6-4 en 7-5. Vinci, de nummer 22 van de wereld, stuit in de volgende ronde op Ana Ivanovic of Iveta Benesova.

Vinci en Wozniacki deden in de eerste set niet veel voor elkaar onder. Beide speelsters kregen drie breekpunten, maar het enige verschil was dat de Italiaanse er een benutte. In het tweede bedrijf leek Wozniacki zich te herstellen. Ze pakte een dubbele break en liep uit naar 5-1. Op onbegrijpelijke wijze stortte de Deense in. Haar Italiaanse opponente won zes games op rij en bewerkstelligde zo een sensatie.

Ook Vinci's landgenote Francesca Schiavone drong door tot de derde ronde. De Italiaanse (8) had geen enkele moeite met de Russische Ekaterina Makarova: 6-1 en 6-3. Schiavone speelt nu tegen de Tsjechische Lucie Safarova, die Simona Halep uit Roemenië versloeg.


Wozniacki uitgeschakeld in tweede ronde Toronto (Foto: Novum)

Ophef om enorme borstgroei popzangeres

Yuki Kashiwagi heeft de tongen goed losgemaakt. De zangeres van de Japanse popgroep AKB48 heeft namelijk een enorme groeispurt doorgemaakt. De onlangs 20 jaar geworden dame is in slechts twee jaar tijd van een cupje aardbei naar een riante F-cup gegaan.

In Japan zijn onlangs foto's gepubliceerd waarop de zangeres trots haar enorme boezem toont. Volgens critici is de explosieve groei van haar voorgevel abnormaal, en moet daar een plastich chirurg aan te pas zijn gekomen. Vrouwen beschuldigen de oosterse schone er echter van dat zij hier een daar een paar kipfileetjes onder haar tieten heeft verstopt.

Een Japanse kliniek heeft zich inmiddels in het strijdgewoel gemengd. Zij weten te melden dat de enorme prammen van Yuki '99,9% echt' zijn.


Een filmpje van de zangeres. Voor foto's van toen en nu, check de bron

Gascoyne: "Team Lotus in middenveld in 2012"

De technische baas van Team Lotus, Mike Gascoyne, is er van overtuigd dat zijn team in 2012 in de Formule 1 tot het middenveld kan behoren. Het Brits/Maleisische team kwam vorig jaar als nieuwkomer in de F1 en heeft zich inmiddels ontworsteld aan de andere nieuwkomers Marussia Virgin Racing en HRT F1 Team.

In de afgelopen race in Hongarije wist Heikki Kovalainen zelfs een aantal rijders van de gevestigde teams lang achter zich te houden, omdat de auto per raceronde niet veel langzamer meer is dan de langzaamste Toro Rosso of Williams. Een update die in Singapore geïntroduceerd wordt moet dit gat gaan dichten en de komst van voormalig Red Bull-designer Mark Smith als technisch directeur moet voor volgend seizoen de rest doen.

"We wilden dit seizoen in het middenveld racen, maar dat doen we niet," zei Gascoyne tegen Autosport. "We hebben dit seizoen wel veel progressie geboekt en liggen nu twee seconden per ronde voor op de andere nieuwe teams, maar liggen nog steeds een seconde tot anderhalve seconde per ronde achter op de auto's voor ons."

"Het zou mooi zijn als we tegen het eind van het jaar tegen die jongens kunnen racen en zo nu en dan een Williams of Toro Rosso voor kunnen blijven en vanuit dat punt volgend seizoen starten. Ik ben er van overtuigd dat we dat kunnen doen. Na de zomer gaan we ons op volgend seizoen richten. In tegenstelling tot dit seizoen is de auto voor volgend jaar geen volledig nieuwe bolide. Hierdoor kunnen we ons concentreren op het sneller maken van onderdelen in plaats van alles opnieuw moeten doen."

Team Lotus rijdt dit jaar voor het eerst met de motor van Renault en de versnellingsbak van Red Bull Racing. Daar komt volgend jaar het door Red Bull ontwikkelde Kinetic Energy Recovery System bij. Dan zal het ook veel meer nodig zijn dan dit seizoen, omdat die drie tienden per ronde dan in het middenveld veel verschil kunnen gaan maken.

PlayStation Store Update

Een nieuwe week brengt ook weer een update van de PlayStation Store met zich mee. Vandaag een zestal nieuwe games, waarvan een aantal remakes en vijf demo's. Kortom, een flinke lading nieuwe content.

Daarnaast is firmware 3.70 te downloaden. Deze brengt onder andere een auto-upload voor savegames en trophy synch voor PlayStation Plus leden. Daarnaast zijn de TV-/videodiensten van naam veranders en kun je nu items in de store aanbevelen. Houd er rekening mee dat er donderdag vanaf 17:00 uur onderhoud aan Sony's netwerk gepleegd wordt. Uiterlijk vrijdagochtend om 4:00 uur is het netwerk weer online.

Games

* Warhammer 40.000: Kill Team (€ 7.99)
* Galaga Legions DX (€ 9.99)
* Spelunker HD (€ 9.99)
* Tom Clancy's Splinter Cell HD (€ 9.99)
* Tom Clancy's Splinter Cell: Pandorra Tomorrow HD (€ 9.99)
* Tom Clancy's Splinter Cell: Chaos Theory HD (€ 9.99)

MiNiS

* Hysteria Project 2 (€ 1.99)

Demo's

* Driver: San Francisco
* El Shaddai: Ascension of the Metatron
* Madden NFL 12
* Warhammer 40.000: Kill Team
* Galaga DX

Extra content

* MX vs. ATV Alive
-Agv Ax-8 (€ 0.75)
-Axo Explosion (€ 1.49)
-Axo Sub Zero (€ 1.49)
-Pack 4 (€ 0.75)
* Dynasty Warriors: Gundam 3
-Kshatriya Pack (€ 3.99)
* EyePet Move Edition
-Lucky Dip Animals 4 (Gratis)
* LittleBigPlanet
-Perseids Kostuum (Gratis)
* Magic the Gathering: Duels of the Planeswalkers
-Full Deck Apex Predactors (€ 0.99)
* Mortal Kombat 9
-Mortal Kombat DLC Warrior Bundel (€ 11.25)
-Freddy Krueger (€ 3.99)
* Worms 2: Armageddon
-Forts Pack (€ 3.59)
-Puzzle Pack (€ 3.59)
* Transformers: Dark of the Moon
-Side Swipe (€ 0.49)
* Red Faction: Armageddon
-Commando Pack (€ 1.99)
-Recon Pack (€ 1.99)
* DanceDanceRevolution
-DDR Supernova Greatest Hits 1 (€ 3.59)
* Rock Band Network
-Nonpoint - "Crazy" (€ 1.49)
-Nonpoint - "Miracle" (€ 1.49)
-Magnus Palsson - "Positive Force" (€ 0.75)
-dB Soundworks - "The Battle of Lil' Slugger" (€ 0.75)
-Blessthefall - "What's Left of Me" (€ 1.49)
* Rock Band 3
-Def Leppard Pack 01 (€ 7.99 - Bevat onderstaande tracks)
-Def Leppard - "Animal (Live)" (€ 1.49)
-Def Leppard - "Bringin' on the Heartbreak" (€ 1.49)
-Def Leppard - "Photograph" (€ 1.49)
-Def Leppard - "Pour Some Suger on Me (Live)" (€ 1.49)
-Def Leppard - "Rock of Ages" (€ 1.49)
-Def Leppard - "Undefeated" (€ 1.49)
* Buzz! The Ultimate Music Quiz (PSP)
-National Geographic Undersea Quiz (€ 3.99)

Permanente Prijsverlaging

* Gladiator Begins (Van € 29.99 voor € 14.99)

Trailers

* Backbreaker Vengeance - launch trailer
* Captain America - launch Trailer
* Dead Block - trailer
* Sonic the Hedgehog - 20 jaar trailer
* The Cursed Crusade - teaser

Thema's en avatars

* EyePet - Avatars (€ 0.25 per stuk - 6 maal)
* Tom Clancy's Splinter Cell Trilogy - Thema 1 (Gratis)
* The Studio: Big Bang Part 1 - Statisch Thema (€ 1.99)
* The Studio: Beyond Reality - Statisch Thema (€ 1.99)
* The Studio: Dazzle Eye - Dynamisch Thema (€ 2.99)
* The Studio: Mobile - Dynamisch Thema (€ 2.99)
* The Studio: Gimp Galaxy - Dynamisch Thema (€ 2.99)
* The Studio: Eye See You - Dynamisch Thema (€ 2.99)
* Lama - Boats Thema (€ 1.99)
* Lama - Flaming Skull Thema (€ 1.99)
* Lama - Green Grass Thema (€ 1.99)
* Lama - Invaders Thema (€ 1.99)
* Lama - Oregon Coast Thema (€ 1.99)
* Leviathan - Abstract Laser Art Thema (€ 1.59)
* Disruptive - Destination: Seattle Thema (€ 1.99)
* Disruptive - Orange Flares (€ 1.99)

Ruim 800 arrestanten in Londen

De politie van Londen heeft inmiddels 805 mensen opgepakt in verband met de rellen en plunderingen van de afgelopen dagen. Van hen zijn 251 mensen al aangeklaagd. Dat heeft de politie in de Britse hoofdstad woensdag gemeld.

De jongste verdachte is 11 jaar oud. Hij is woensdag voor de rechter verschenen en bekende een warenhuis in een buitenwijk van Londen te hebben geplunderd, aldus Britse media. Een vonnis volgt later deze maand.

De politie heeft foto’s van relschoppers op internet gezet, in de hoop dat burgers de daders herkennen.

Ruim 800 arrestanten in Londen
Ruim 800 arrestanten in Londen (Foto: ANP)

Duitsland en Zwitserland sluiten belastingdeal

Duitsland en Zwitserland hebben woensdag een overeenkomst gesloten over Duitsers die via Zwitserse banken belastingen in hun thuisland ontduiken. In de regeling is een garantie van zo'n 1,88 miljard euro van de Zwitserse banken opgenomen.

De overeenkomst, die in de Zwitserse stad Bern werd ondertekend, biedt Duitsers met activa in Zwitserland die niet aan de Duitse belastingdienst zijn opgegeven de kans om hun achterstallige belasting in één klap te betalen. Ook wordt er in de toekomst een vlaktaks voor vermogenswinst ingesteld voor Duitsers met activa in Zwitserland.

Berlijn klaagt al langer over de grote hoeveelheid Duits geld die wordt verstopt in Zwitserse kluizen. De ministers van financiën van beide landen zeiden in een verklaring dat de overeenkomst 'niet alleen de privacy van de klanten van banken respecteert, maar ook een garantie biedt voor de implementatie van legitieme fiscale claims'.

De formele ondertekening van de overeenkomst heeft binnen enkele weken plaats. Het is de bedoeling dat de regeling in 2013 ingaat.

Meulendijks uitgeschakeld op WK

Judith Meulendijks is op het WK badminton in Londen in de tweede ronde uitgeschakeld. De Nederlandse verloor met 18-21, 21-11 en 14-21 van de als elfde geplaatste Thaise Inthanon Ratchanok.

In de eerste game had Meulendijks veel moeite met het netspel van haar tegenstandster. In de tweede game kende de Nederlandse echter helemaal geen problemen. Meulendijks begon sterk aan het derde bedrijf, maar de Thaise nam het initatief over en maakte het karwei gedegen af.

Er zijn nu geen Nederlanders meer actief in het enkelspel op het WK.

TROS strikt John de Mol voor Nationaal Songfestival

De TROS en John de Mol slaan de handen ineen voor de totstandkoming van het Nationaal Songfestival. Dat heeft de omroep, die sinds drie jaar betrokken is bij de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival, woensdag bekendgemaakt.

Volgens TROS-directeur Peter Kuipers weet John de Mol als geen ander hoe je een show met internationale allure moet neerzetten. "Bovendien draagt hij net als de TROS het Songfestival een warm hart toe en dus gaan we vol enthousiasme met elkaar aan de slag", laat hij weten. "We rekenen erop dat er straks een topact staat die ons land in mei vertegenwoordigt in Azerbeidzjan."

Ook De Mol is enthousiast over zijn nieuwe klus. "Ik hoefde er niet lang over na te denken. Ik heb met de TROS twee keer een gesprek gehad over de uitgangspunten en daar waren we het eigenlijk heel snel over eens", doet hij uit de doeken. "Ik vind het een ontzettende leuke uitdaging."

De TROS besloot eerder al dat de artiest die Nederland volgend jaar vertegenwoordigt op het Eurovisie Songfestival, wordt verkozen middels een open auditie. Zowel bekende als niet-bekende Nederlanders kunnen zich tot oktober inschrijven. Het Nationaal Songfestival wordt begin volgend jaar uitgezonden.

Discussieer ook mee in ons speciale songfestivalforum.

Cillessen te duur, Ajax gaat voor Gentenaar

Jasper Cilessen lijkt een overgang van N.E.C. Nijmegen naar Ajax op zijn buik te kunnen schrijven. De Nijmegenaren hebben een bod van Ajax van 1,7 miljoen euro afgewezen. Naar verluidt zou N.E.C. zes miljoen euro willen hebben voor de doelman.

"Wij vinden dat geen serieus bod", laat technisch directeur Carlos Aalbers weten. "Het is een jonge keeper van pas 22 jaar die zich razendsnel heeft ontwikkeld. Bovendien ligt hij nog drie jaar onder contract. Dit is meer een bod voor een keeper die nog maar een jaar vastligt. Jasper heeft veel potentieel en er zijn daarna doorverkoopmogelijkheden. Als Ajax niet met een beter bod komt, keept Jasper maandag gewoon bij ons tegen Excelsior."

"We hebben de laatste weken gekeken wat Maarten Stekelenburg en Michel Vorm waard zijn. Daarom heeft het op dit moment geen zin om met NEC om de tafel te gaan zitten. Ze vragen in onze ogen een absurd bedrag," aldus een woordvoerder van Ajax.

De Amsterdammers lijken zich nu te focussen op Dennis Gentenaar. De Amsterdammers hebben zich bij VVV-Venlo voor de doelman gemeld. De 35-jarige Gentenaar is geen onbekende voor Ajax omdat hij er vanaf 2006 drie seizoenen actief was als tweede doelman.

Ajax is sinds het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma op zoek naar een nieuwe doelman. Voorlopig is Kenneth Vermeer eerste keuze bij de Amsterdammers.

Arnhemmers vrezen mysterieuze kattenbende

Bewoners van de Arnhemse wijk Presikhaaf zijn doodsbenauwd dat een mysterieuze kattenbende uit Oost-Europa het op hun katten heeft gemunt. De groep zou de dieren door middel van een truc meelokken, maar volgens de politie zijn er geen katten verdwenen.

De bewoners van de Ulenpaslaan vreesden het ergste toen maandagavond tientallen emmers in de straat waren geplaatst. Op de emmers stond een Duitse tekst die mensen aanspoorde er oude kleding en schoenen in te gooien.

Volgens de Arnhemmers ging het echter om een truc waarmee katten worden meegelokt door middel van een speciale geur waar de dieren dol op zijn. De bewoners schakelden daarop de politie in. De bende, die eerder al actief was in Duitsland en België, zou het gemunt hebben op de katten, met als doel ze te verkopen aan illegale pelsfabrieken in het Oostblok.

"'s Nachts zouden de boeven terugkomen om de katten op te halen", zegt een politiewoordvoerder. "We hebben daar echter geen enkel bewijs voor." De emmers zijn volgens de zegsman wel van de straat geplukt. "Daar is een vergunning voor nodig."

De bewoners zijn echter nog niet gerust op de zaak. "Wij zijn doodsbang. Misschien komt de bende nog wel terug", zegt een Arnhemse in dagblad De Gelderlander.

De politie heeft echter goede hoop de man die de mysterieuze emmers heeft geplaatst binnenkort te spreken. Door middel van getuigenverklaringen kon de Duitse man worden opgespoord.

Jong Oranje hard onderuit tegen Zweden

Jong Oranje heeft een ruime nederlaag moet slikken in het oefenduel met de leeftijdsgenoten van Zweden. De Scandinaviërs waren in Landskrona met 3-0 te sterk.

Jakob Johansson opende na een ruim half uur spelen de score. Nog voor rust werd N.E.C.'er Bram Nuytinck met rood van het veld gestuurd. Tot overmaat van ramp verdubbelde Manchester City-spits John Guidetti vanaf de penaltystip de score. Guidetti was na rust opnieuw trefzeker en bepaalde de eindstand op 3-0.

PvdA wil opheldering 'privacyinbreuk' LinkedIn

De PvdA wil opheldering over de mogelijke schending van de privacy door netwerksite LinkedIn. Dat blijkt uit schriftelijke vragen die de grootste oppositiepartij woensdag heeft gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD).

Aanleiding voor de Kamervragen is het bericht dat LinkedIn de gebruikersinstellingen heeft veranderd, waardoor gebruikers automatisch instemmen met het gebruik van hun foto's en namen voor reclames. Vragenstellers Jeroen Recourt en Martijn van Dam vragen zich af of dit geen inbreuk is op de privacy en willen weten of het College Bescherming Persoonsgegevens hiertegen optreedt.

De politici vinden dat de netwerksite expliciet om toestemming moeten vragen aan gebruikers voordat hun gegevens voor advertentiedoeleinden mogen worden gebruikt.

Matt Dillon speelt geliefde van Annette Bening

Matt Dillon gaat een excentrieke geliefde van Annette Bening spelen in Imogene. De 53-jarige Bening is in de komedie te zien als gokverslaafde moeder van Bridesmaids-actrice Kristen Wiig, schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Wiig speelt een toneelschrijfster die kort na elkaar wordt ontslagen en gedumpt door haar vriendje. Ze hoopt zijn liefde terug te winnen door een zelfmoordpoging in scène te zetten, maar wordt in plaats daarvan gedwongen bij haar moeder te wonen in Imogene, een gehucht met 66 inwoners.

De 47-jarige Dillon speelt de verkering van de moeder. Zijn personage zegt CIA-agent te zijn, maar zijn gedrag doet vermoeden dat hij gewoon gestoord is.

Imogene wordt geregisseerd door het echtpaar Shari Springer Berman en Robert Pulcini, dat verantwoordelijk is voor komedies als The Nanny Diaries en The Extra Man. De opnamen van Imogene zijn deze week in New York begonnen.

Lars von Trier geeft nooit meer persconferenties

Lars von Trier is niet van plan ooit nog deel te nemen aan een persconferentie. "Vanaf nu zwijg ik net zoals Terrence Malick," zegt de Deense regisseur over zijn Texaanse collega in een interview met de Franse krant Libération. Het enfant terrible werd dit jaar uit het filmfestival van Cannes geschopt omdat hij tijdens een persconferentie Adolf Hitler en de nazi's op een voetstuk had geplaatst.

De film Tree of Life van Malick was de grote concurrent van Melancholia tijdens de prijsuitreiking van het Franse filmfestival. De Gouden Palm ging uiteindelijk naar de film van de zwijgzame Amerikaan, die zelden tot nooit publieke optredens geeft. "Dat voorrecht is niet exclusief aan hem voorbehouden," stelt Von Trier, die het voorbeeld van de mysterieuze regisseur wil volgen.

Von Trier zegt dat hij onvoorbereid deel had genomen aan het persmoment voor zijn film Melancholia, omdat Cannes-baas Gilles Jacob hem had gevraagd. "Net als een man die van zijn fiets valt, was ik in paniek," zegt Von Trier die zichzelf tijdens de persconferentie steeds dieper in de nesten werkte. De 55-jarige Deen heeft talloze keren zijn excuses aangeboden voor zijn controversiële woorden, maar wil wel aantekenen dat 'de politieke correctheid deze wereld vermoordt'.

Melancholia is een duistere film over het naderende einde der tijden met Kirsten Dunst in de hoofdrol. De film gaat op 25 augustus in Nederland in première. Von Trier werkt aan zijn volgende filmproject Nymphomaniac, dat gaat over het erotische leven van vrouwen, van hun kindertijd tot hun middelbare leeftijd.

Brandstichters woning burgemeester Urk vrij

Twee verdachten van het stichten van een brand bij de woning van de burgemeester in Urk zijn vrijgelaten. Ze mogen hun proces in vrijheid afwachten, zo heeft de rechtbank in Lelystad bepaald. De twee zaten sinds begin mei vast.

Een derde verdachte werd medio juli al vrijgelaten. De drie zijn nog wel verdachten in de zaak, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag. De drie hebben hun daad bekend.

Begin mei werd een benzinebom tegen de zijkant van het appartementencomplex waar de burgemeester woont gegooid. In het complex wonen ook veel senioren. De brand ging vanzelf uit en niemand raakte gewond. De voorzijde van het complex liep wel flinke schade op.

Vermoedelijk had het voorval te maken met koninginnenacht, toen zo'n 150 jongeren op scooters de woning van burgemeester Jaap Kroon belaagden. Daarop grepen agenten in met de wapenstok. De jongeren vinden dat de Urkse jeugd te streng wordt behandeld.

G. Elmont nog onzeker voor WK judo

Het is nog onzeker of judoka Guillaume Elmont later deze maand mee zal doen aan het wereldkampioenschap judo in Parijs. Elmont zou daar normaal gesproken uit moeten komen in de klasse tot 81 kilogram, maar scheurde vorige maand een hamstring tijdens een trainingsstage in Spanje.

De 30-jarige Elmont ondergaat komende week een scan, welke moet uitwijzen of hij mee kan doen aan de mondiale titelstrijd. Bij de vrouwen moesten eerder Kitty Bravik en Juul Franssen afhaken waardoor het team maximaal uit veertien deelnemers kan bestaan.


Guillaume Elmont nog onzeker voor WK judo (Foto: Pro Shots)

Griekse clubs vechten terugzetting succesvol aan

Olympiakos Volos and Kavala spelen ook volgend seizoen op het hoogste niveau in Griekenland. De Griekse voetbalclubs werden aanvankelijk vanwege omkoping door de Griekse voetbalbond uit de Super League gezet, maar hebben die straf met succes aangevochten. Wel krijgen de clubs punten in mindering. Volos begint de competitie met tien punten in de min, Kavala met acht.

Het college van beroep van de Griekse voetbalbond maakte de beslissing vandaag bekend. De voorzitters van beide clubs ontkomen niet aan hun straf. De voormannen blijven voor het leven geschorst vanwege het omkopen van wedstrijden en witwassen van geld.

Het omkoopschandaal waarbij de clubs betrokken zijn houdt Griekenland al maanden in zijn greep. Tien mensen zitten vast en naar zestig zakenmannen, spelers en officials loopt een onderzoek. De Griekse voetbalbond heeft inmiddels hulp gezocht bij de Europese voetbalbond UEFA om corruptie in de toekomst uit te bannen.

Federer verder in Montréal, treft Tsonga

Roger Federer heeft zich geplaatst voor de achtste finale van het ATP World Tour Masters Series toernooi van Montréal. De Zwitser won in de tweede ronde van de thuisspeler Vasek Pospisil. De als derde geplaatste Zwitser won met 7-5 en 6-3 van de nummer 155 van de wereld.

Federer treft in de achtste finale Jo-Wilfried Tsonga, die hem nog versloeg in de kwartfinale van Wimbledon. De Fransman versloeg de Australiër Bernard Tomic met 6-3 en 7-6(1).

Moordenaar Niels Kooistra berust in straf

De 21-jarige man die veroordeeld is voor de moord op Niels Kooistra in Leeuwarden gaat niet in cassatie. Dat heeft zijn advocaat Wim Anker woensdag bekendgemaakt. De Fries is in hoger beroep veroordeeld tot tien jaar celstraf.

De moord werd in augustus 2008 gepleegd. De dader zou hebben gedacht dat hij werd uitgescholden voor mietje, maar het 28-jarige slachtoffer zei 'middei'. Dat is Fries voor goedemiddag.

De verdachte stak Kooistra meerdere keren met een priem. Een steek in de hals zorgde ervoor dat hij verlamd raakte vanaf zijn nek en dat hij nooit meer zelfstandig zou kunnen ademen. Twee weken later overleed de Fries, nadat de medische behandeling was gestopt.

De veroordeelde vindt nog steeds dat hij niet met voorbedachten rade heeft gehandeld, maar stapt toch niet naar de Hoge Raad. De man zit inmiddels drie jaar in de gevangenis en komt in 2015 vervroegd vrij. Het jaar daarvoor mag hij af en toe op verlof.

Bouwmeester plaatst zich voor Olympische Spelen

Marit Bouwmeester mag zich opmaken voor deelname aan de Olympische Spelen van Londen 2012 op het onderdeel Laser Radial. De 23-jarige zeilster sleepte een definitief startbewijs in de wacht door haar eindzege op het Olympische testevenement in het Engelse Weymouth.

Hoewel de laatste race pas vrijdag gevaren wordt, kan de concurrentie Bouwmeester niet meer achterhalen. De Belgische Evi Van Acker, de Amerikaanse Railey Paige en Annalise Murphy uit Ierland volgen op grote achterstand. Bouwmeester was in 2008 op de Spelen van Beijing ook al van de partij. Toen kwam ze niet in aanmerking voor een medaille.


Bouwmeester zeker van Olympische Spelen (Foto: Pro Shots)

Utrechter duikt op in Noord-Koreaanse krant

De Utrechtse postzegelverzamelaar die al meer dan een week vermist wordt in Noord-Korea, is opgedoken in een krant in dat land. In de Pyongyang Times staat een artikel waarin hij het kiesstelsel in het geïsoleerde land prijst. Noord-Korea kent een van de strengste dictatoriale regimes ter wereld.

Willem van der Bijl vertrok enkele weken geleden naar Noord-Korea om zeldzame postzegels te zoeken. Vorige week zou de filatelist terugvliegen naar Nederland, maar hij is spoorloos. Bezorgde familieleden hebben het ministerie van Buitenlandse Zaken ingeschakeld, maar dat kan weinig doen.

Op de website van de Noord-Koreaanse krant staat een foto van Van der Bijl bij een artikel met de kop 'Fantastisch kiesstelsel'. "Dit is mijn 24e bezoek aan Noord-Korea, maar de eerste keer dat ik een stemlokaal bezocht", staat in het stuk. "Ik ben erg onder de indruk van de vrije en democratische verkiezingen en heb meer begrip gekregen voor de situatie in Noord-Korea."

Onduidelijk is of dit werkelijk de woorden zijn van Van der Bijl of dat de publicatie deel uitmaakt van de propagandamachine van het communistische land.


Utrechter duikt op in Noord-Koreaanse krant (Foto: Novum)

Fans Roma vallen Barusso aan

Aanhangers van AS Roma zijn de Ghanese middenvelder Ahmed Barusso liever kwijt dan rijk. Toen Barusso het trainingscomplex van de club verliet werd zijn auto door een aantal heethoofden belaagd. De 26-jarige international kon ongedeerd ontkomen.

De harde kern van AS Roma is van mening dat Barusso weg moet om zo plaats te maken voor een andere speler van buiten de Europese Unie. Barusso zelf heeft tot nu toe elke aanbieding afgewezen.

'FC Barcelona verhoogt bod op Fàbregas'

FC Barcelona blijft in de race om Cesc Fàbregas over te nemen. De Catalanen hebben volgens Sky Sports een nieuw bod uitgebracht.

De transfer van Fàbregas van Arsenal naar FC Barcelona lijkt een kwestie van tijd, maar beide clubs worden het nog niet eens over de transfersom. De aanvoerder van The Gunners moet ongeveer 45 miljoen euro opleveren voor de Engelsen. Barça lijkt steeds dichterbij de vraagprijs te komen.

De club van Ibrahim Afellay bood vorige week al een bedrag dat kon oplopen tot 35 miljoen euro, maar daarmee ging Arsenal niet akkoord. Trainer Arsène Wenger lijkt echter te beseffen dat een overgang onafwendbaar is en de Fransman lijkt bereid om zijn spelmaker te laten vertrekken.

Fàbregas gaf eerder aan niet onwelwillend te staan tegenover een overstap naar FC Barcelona, waar hij de jeugdopleiding doorliep voordat hij bij Arsenal ging spelen. Behalve Fàbregas lijkt ook Samir Nasri te vertrekken. De middenvelder wordt nadrukkelijk gevolgd door Manchester City.

Owlboy getipt als nieuwe culthit

Na het succes van games als het duistere avontuur Limbo en het puzzelspel Angry Birds wordt het avonturenspel Owlboy getipt als een nieuwe hit van onafhankelijke gameontwikkelaars. Dat schrijft de Amerikaanse website Gamespot.

Gameontwikkelaars krijgen steeds meer succes zonder ondersteuning van grote game-uitgevers. Deze zogenoemde indie-developers maken met een handjevol mensen spellen als het avontuurlijke Minecraft en het puzzelspel Braid. Dit doen ze geregeld in hun vrije tijd. Toch groeien dergelijke games steeds vaker uit tot winstgevende projecten.

Owlboy is een tweedimensionaal avontuur en is beïnvloed door spellen als Super Mario en The Legend of Zelda. Owlboy, een jongetje met een uilenpakje aan, moet gevaarlijke situaties overleven door gebruik te maken van de krachten van computergestuurde personages. Zelf kan hij vliegen.

D-Pad Studios werkt met zeven man aan het spel. Op 20 augustus moet een testversie van Owlboy te downloaden zijn. Later dit jaar wordt het spel uitgegeven voor pc en Xbox 360.


Owlboy getipt als nieuwe culthit

Renault niet naar Bavaria City Racing

Lotus Renault GP zal verstek laten gaan bij Bavaria City Racing, zo heeft de organisatie van het Rotterdamse evenement laten weten. Hierdoor komen volgende week zondag van de Formule 1-teams alleen Ferrari en Mercedes Grand Prix in actie.

Renault was het eerste team dat toegezegd om te komen, maar legde extra eisen op tafel. "Ondenkbaar natuurlijk. We hadden al een akkoord gesloten en dan kun je niet opeens met nieuwe eisen komen. We hebben besloten ons aan de gemaakte afspraken te houden, maar Renault wilde meer. En dus kwamen we er niet langer uit," zei organisator Herman Vaanholt tegen Formule1.nl.

Vaanholt heeft er geen problemen mee dat er in het bomvolle programma nu maar twee Formule 1-teams actief zijn. "In principe heeft twee Formule 1-teams ook onze voorkeur. Daarmee houdt je het publiek ook meer op de been dan dat het meer van hetzelfde wordt. Daarnaast hebben we met Ferrari en Mercedes GP bovendien twee topteams. Ik denk dat we alles in huis hebben om op 21 augustus er weer een mooi feestje van te maken."

Wel moest hij nog een bittere pil slikken, omdat Mercedes Grand Prix Anthony Davidson af zag haken. De voormalig Formule 1-coureur heeft bij een val zijn sleutelbeen gebroken, waardoor GP2-rijder Sam Bird hem in Rotterdam zal gaan vervangen.


Renault dit jaar niet bij Bavaria City Racing. (Foto: Pro Shots)

Gewonde, bestolen jongen krijgt nieuwe PSP

De gewonde jongen die werd bestolen van zijn PSP nadat hij door Londense relschoppers overeind werd geholpen, krijgt van Sony een nieuwe PSP. De video van de 20-jarige Haziq die bestolen werd terwijl hij gewond was zorgde voor boze reacties over de gehele wereld.

De Maleisische student zat bloedend aan de kant van de straat en werd vervolgens door relschoppers overeind geholpen, maar terwijl ze dat deden ritsten ze gelijk even zijn tas open om zijn PSP eruit te stelen. Op een site werd vervolgens opgeroepen om 'iets aardigs' te doen voor de jongen waarna Alan Duncan, de marketing directeur van Sony's Europese games-afdeling, zei dat het bedrijf Ashraf 'graag een nieuwe PSP en games wil geven'.

Londen wordt momenteel geteisterd door rellen en plunderingen. Een protest tegen politiegeweld is zaterdag uit de hand gelopen en groepen jongeren plunderden winkels en staken gebouwen in brand. 

Het filmpje van de diefstal is hieronder te bekijken.

[Upd] Ruijgh en Poels langer bij Vacansoleil DCM

Rob Ruijgh rijdt ook de komende jaren in het shirt van Vacansoleil DCM. De wielrenner maakte via Twitter bekend dat zijn huidige contract met de Nederlandse wielerploeg is verlengd. Hierdoor zal hij tot medio 2013 voor zijn huidige werkgever actief blijven.

Ruijgh baarde met name tijdens de afgelopen Tour de France opzien. De 24-jarige wielrenner, die met Vacansoleil in deze grote wielerronde debuteerde, eindigde in het algemeen klassement op de 21e plaats en slaagde er regelmatig in om met de klassementsrenners mee te rijden.

Naast zijn prestaties in de Tour de France pakte Ruijgh in het eindklassement van de Dauphiné Libéré de veertiende positie.

Update:

Ook Wout Poels heeft zijn contract met Vacansoleil DCM vandaag tot medio 2013 verlengd. De 23-jarige wielrenner fietst sinds zijn achttiende voor de formatie van Daan Luijkx en maakte in 2009 de overstap naar de profploeg.

Poels wist in 2011 twee keer op het podium te rijden in een heuveletappe van een WorldTour-koers. Ook werd de man uit Blitterswijck vierde in het eindklassement van de Ronde van Polen. In 2010 viel Poels al op met twee overwinningen en een sterk WK bij de profs.

Daan Luijkx liet via een persbericht weten erg blij te zijn met de beide verlengingen: "Beide renners hadden een contract tot en met eind 2012, maar we wilden graag deze zomer het wederzijdse vertrouwen bezegelen. Deze klimmers zijn bij ons prof geworden en maken jaarlijks veel progressie. Met deze talenten willen we de toekomst tegemoet en we kijken uit naar de komende jaren."

CD: Blondie - Panic of Girls

Het heeft acht jaar geduurd, maar na het in 2003 uitgebrachte 'The Curse of Blondie' is onlangs het langverwachte album 'Panic of Girls' verschenen. De bezetting van de new-wave veteranen van Blondie is, op Jimmi Destri (keyboards) na, intact gebleven. Naast zangeres en frontvrouw Debbie Harry, drummer Clem Burke en gitarist Chris Stein hebben zij zich voor dit album versterkt met Matt Katz-Bohen (keyboards) en Tommy Kessler (gitaar).

Blondie - Cover

Contador reed te weinig ronden in Emmen

Alberto Contador schreef gisteren de Gouden Pijl in Emmen op zijn naam. De Spanjaard deed dit niet helemaal op een eerlijke manier, waardoor zijn dag vol pech op een passende manier afgesloten werd.

Contador miste eerst op Schiphol zijn fiets, waarna hij in Emmen tijdens de kermiskoers ook nog eens een doorkomst oversloeg. De toeschouwers zagen dat hij de tweede ronde miste en een ronde later weer in het peloton zat. De Saxo Bank-renner won uiteindelijk de koers, waarbij directeur Anne Knol liet weten dat het missen van het rondje zonder gevolgen zal gaan blijven.

Pakistan levert verdachte aanslagen Bali uit

Pakistan heeft woensdag Umar Patek, een van de hoofdverdachten van de bomaanslagen op het Indonesische eiland Bali in 2002, overgedragen aan Indonesië. Eerder woensdag zei de chef van het Pakistaanse bureau voor contraterrorisme nog dat Patek eind augustus zou worden uitgeleverd.

Patek wordt ervan verdacht de bommen te hebben gefabriceerd die gebruikt werden bij de aanslagen op nachtclubs op Bali. Bij de aanslagen kwamen 202 mensen, veelal Australische toeristen, om het leven. Patek werd in januari opgepakt in Abottabad in het noordwesten van Pakistan.

Volgens Indonesië heeft Patek bekend betrokken te zijn geweest bij de zelfmoordaanslagen op Bali. De Indonesische autoriteiten zijn evenwel niet overtuigd dat het tot een veroordeling zal komen. Een mogelijk probleem is dat Patek niet kan worden berecht onder de Indonesische contraterrorismewetgeving. Deze werd na de aanslagen ingevoerd en kan niet met terugwerkende kracht worden ingezet.

Patek werd opgepakt in Abottabad, dezelfde stad waar eerder dit jaar Osama bin Laden door Amerikaanse commando's werd gedood. De vraag is nu of Patek wellicht in de stad was voor een ontmoeting met Bin Laden. Volgens Amerikaanse bronnen is het toeval dat de Indonesiër in Abottabad is opgepakt.

Op het hoofd van Patek stond een premie van omgerekend zevenhonderdduizend euro.

Olympiakos Volos teruggetrokken uit EL

De Griekse voetbalbond heeft Olympiakos Volos voor dit seizoen teruggetrokken uit de Europa League. De club wordt verdacht van illegale praktijken in de nationale competitie. De UEFA is van de Griekse maatregel op de hoogte gesteld.

Olympiakos zou in de play-offronde van de Europa League uitkomen tegen Paris SG. Mogelijk neemt Dudelange uit Luxemburg de opengevallen plaats in. Deze club werd in de voorgaande ronde door Olympiakos uitgeschakeld.

FIFA schorst zes scheidsrechters voor het leven

Wereldvoetbalbond FIFA heeft zes scheidsrechters voor het leven geschorst. De Bosniërs Sinisa Zrnic, Kenan Bajramovic en Rizah Ridalovic en de Hongaren Kolos Lengyel, Janos Csak en Krisztian Selmeczi mogen nooit meer iets in het voetbal doen. Alle zes hadden zich laten omkopen. De FIFA was in maart een onderzoek begonnen.

De zes scheidsrechters hadden begin februari de interlands Bolivia - Letland (1-2) en Estland - Bulgarije (2-2) beïnvloed. Beide duels, georganiseerd door een Thais sportagentschap, werden in het Turkse Antalya gespeeld. Alle zeven doelpunten werden uit strafschoppen gescoord. Eén penalty moest bovendien over worden genomen nadat hij in eerste instantie was gemist.

De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond sloot bovendien de Barbadaanse functionaris Lisle Austin voor een jaar uit. De bestuurder had een voetbalgerelateerde zaak voor de gewone rechter gebracht en dat mag niet van de FIFA. Hij was al sinds 4 juli voorlopig geschorst en blijft dus tot en met 3 juli volgend jaar geschorst.

Europese beurzen opnieuw hard onderuit

De Europese beurzen zijn woensdag opnieuw met grote verliezen gesloten. Tijdens een zeer onrustige handelsdag zetten grote verliezen op Wall Street de graadmeters na een positieve start diep in het rood. Vooral financiële fondsen kregen zware klappen.

In Amsterdam sloot de AEX 3,4 procent lager op 277,27 punten. De MidKap zakte 1,8 procent tot 453,56 punten. In Frankfurt en Parijs liepen de verliezen op tot 5,1 en 5,5 procent. De FTSE-index in Londen leverde 3 procent in.

De beurzen begonnen de dag nog positief door de grote winsten die dinsdag werden geboekt op Wall Street. Daar werd met opluchting gereageerd op de aankondiging van de centrale bank dat de rente in de Verenigde Staten zeker tot in 2013 extreem laag blijft. De opluchting verdampte echter toen duidelijk werd dat de beurzen in New York woensdag opnieuw omlaag zouden gaan.

Financiële fondsen stonden zwaar onder druk door geruchten over een mogelijke afwaardering van de kredietwaardigheid van Frankrijk en problemen bij de Franse bank Société Générale. Deze verhalen werden van alle kanten met klem tegengesproken, maar dat kon zware koersverliezen niet voorkomen.

Vooral in Parijs gingen bankaandelen hard onderuit. Société Générale spande de kroon met een verlies van 15 procent. Crédit Agricole verloor bijna 12 procent, terwijl BNP Paribas 9,5 procent minder waard werd. In Amsterdam leverde ING 8,2 procent in en zakte Aegon ruim 6 procent, net zoals SNS Reaal. De Britse bank Barclays en het Duitse Commerzbank verloren circa 8 procent.

Andere grote verliezers in de AEX waren Aperam, PostNL, ArcelorMittal en Air France-KLM met verliezen van 7 tot 9 procent. Geen van de hoofdfondsen aan het Damrak boekte winst.

De zorgen over de Europese schuldencrisis raakten ook de waarde van de euro. Die zakte woensdag aan het einde van de middag tot 1,4175 dollar, tegen 1,4230 dollar bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. Eerder op de dag klom de euro nog tot 1,44 dollar.

De olieprijs zat wel in de lift. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met ruim 1 procent tot 80,40 dollar. Brentolie werd met 104,10 dollar per vat 1,4 procent duurder.

Vaderschap maakt Jan Smit volwassen vent

Jan Smit is eindelijk volwassen nu hij vader is. De 25-jarige Volendammer is bovendien een stuk beschermender geworden, vertelt hij aan Viva. "Ik heb nu natuurlijk een verantwoordelijkheid naar m'n gezin toe. Als ik mijn huis uit loop, kijk ik altijd eerst of er fotografen staan. Het is een automatisme geworden, onbewust."

"Ik ben nog steeds de nuchtere en open Jan Smit, maar de kinderen hebben niet voor de spotlights gekozen, dus moet ik voorzichtiger zijn", gaat de trotse vader verder. Smit werd in november vader van dochter Emma, zijn verloofde Liza heeft al een dochtertje uit een eerder huwelijk.

Het vaderschap heeft ook op carrièrevlak gevolgen. De zanger blijft tegenwoordig liever thuis. "Ik laat veel dingen schieten, ben niet meer zo vaak de hort op. Laat een ander het maar doen, denk ik dan. Niet dat het thuis zo rustig is. We hebben twee kinderen, dat is erger dan werk. Minstens zo vermoeiend."

Smit noemt zichzelf een strenge vader, naar voorbeeld van zijn ouders. "Zij waren ook heel consequent met regels en ik vind dat ik goed ben terechtgekomen." Dochters Fem en Emma moeten dan ook niet in discussie gaan met hun vader. "Zodra kleine kinderen jou gaan vertellen hoe laat ze willen slapen, heb je het niet meer in de hand."

Bovenal vindt Smit dat hij duidelijk moet zijn als vader. "Of ik een goede vader ben? Dat moet natuurlijk nog blijken. Maar ik denk het wel." Een goede partner zegt Smit wel te zijn. "Ik ben best een romanticus. Ik ben drie keer in mijn leven erg nerveus geweest: toen ik Máxima ontmoette, toen ik moest afrijden en toen ik Liza ten huwelijk vroeg."

Bij de geboorte van Emma was Smit 'helemaal niet nerveus'. "Ik ben niet flauwgevallen, maar heb natuurlijk wel gejankt. Het is het meest bijzondere wat je ooit meemaakt. Ze zeggen altijd dat het de mooiste dag van je leven is, maar daarover valt te discussiëren. Het is wel je vriendin die half dood ligt te gaan daar in dat kraambed."

Kamer mogelijk terug van reces

Een groot deel van de Tweede Kamer wil terugkomen van reces om volgende week een debat met premier Mark Rutte en minister Jan Kees de Jager van Financiën te houden over het reddingsplan voor Griekenland.

PvdA, SP, GroenLinks, D66 en de ChristenUnie willen in elk geval een debat. De PVV wilde dat eerder al, maar het is nog onbekend of de partij nu een verzoek van PvdA en D66 zal steunen. Als dat gebeurt, is er een Kamermeerderheid en gaat het debat zeker door.

Kamer mogelijk terug van reces
Kamer mogelijk terug van reces (Foto: ANP)

FOK!ker genaaid door seksclub

FOK!ker james16789 is een gelukkig man. De fervente wandelaar heeft namelijk een dagje seksclub gewonnen.

"Al een tijdje ben ik actief op een wandelforum", vertelt hij in een topic op FOK!. "Nu zijn er ook pittige prijsvragen aan verbonden. Zoals een dagje gratis naar een club in bijv. Duitsland, om je een hele dag te laten verwennen door allemaal mooie dames."

"En ja hoor! Op een gegeven moment heb ik zo'n prijsvraag gewonnen", vervolgt hij. "Best spannend, het zou mijn eerste keer zijn dat ik zo'n club bezoek. Vooraf wat afspraken afgezegd, excuus verzonnen tegenover mijn vriendin waarom ik een dag naar Duitsland zou gaan."

Deze week besloot de FOK!ker gebruik te maken van zijn waardebon. Hij was echter snel weer buiten. Die bewuste dag bleek het namelijk travestietendag te zijn, zo verklaart hij. Zijn tegoedbon kon hij echter niet meer ruilen. "Wat een naaistreek", besluit hij.

hoerenbon
De bewuste tegoedbon voor een dagje seksclub

Goedkoop bier halen met nep-barcode

De politie van het Belgische Rode heeft twee mannen opgepakt die een wel heel ingenieus plan hadden bedacht om goedkoop aan bier te komen. De mannen hebben bij verschillende filialen van de supermarktketen Carrefour de streepjescodes van blikjes Jupiler aangepast.

De Carrefour van Drogenbos heeft op 23 juli aangifte gedaan van oplichting. Twee mannen hadden keurig afgerekend voor een partijtje bierblikken. Later bleek de streepjescode te zijn veranderd, waardoor er een veel te laag bedrag was aangeslagen.

De speurneuzen van het Belgische plaatsje kwamen erachter dat het duo op dezelfde manier al meerdere supermarkten bij de neus hadden genomen. Ze konden uiteindelijk worden geïdentificeerd en aangehouden. Een van hen heeft inmiddels een bekentenis afgelegd.

Beenhakker zet direct trainer Újpest op straat

Leo Beenhakker heeft geen halve maatregelen genomen om de zwakke competitiestart van zijn club Újpest FC aan te pakken. De sportief directeur is nog maar enkele weken in functie, maar heeft bij de Hongaarse club meteen Geza Meszoly de wacht aangezegd en de Serviër Zoran Spisljak als nieuwe trainer aangesteld.

"Er zijn van die momenten waarop je emoties uit moet schakelen en zonder pardon een beslissing moet nemen. We moesten de coach nu ontslaan," zei Beenhakker tegen de Hongaarse media. De Nederlander is na zijn avontuur bij Feyenoord twee weken geleden neergestreken bij Újpest FC. De Hongaarse club heeft in vier competitiewedstrijden nog geen enkel punt weten te pakken.


Leo Beenhakker ontslaat trainer Ujpest (Foto: Pro Shots/Jasper Ruhe)

Amsterdammer opgepakt na beroven hoogbejaarde vrouw

Een 37-jarige Amsterdammer is woensdag aangehouden nadat hij een 87-jarige vrouw beroofd had. Het hoogbejaarde slachtoffer werd op de Churchilllaan in het zuiden van de hoofdstad van haar fiets getrokken. Ze raakte hierbij lichtgewond, meldt de politie.

Een getuige van de laffe straatroof ging achter de verdachte aan. Tijdens de achtervolging belde hij de politie, die hem even later in de Dongestraat aanhield.

Nederlandse tennissters onderuit in Versmold

Het ITF-toernooi in het Duitse Versmold kent na de eerste ronde geen Nederlandse inbreng meer. Daniëlle Harmsen en Angelique van der Meet sneuvelden direct. Harmsen boog voor Ekaterine Gorgodze uit Georgië met 7-6 (3) en 6-2. Van der Meet won de eerste set van de thuisspelende Dinah Pfizenmaier, maar had vervolgens weinig meer in te brengen: 7-5, 1-6 en 2-6.

Zowel Harmsen als Van der Meet had in Versmold via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt. Harmsen speelde dinsdag in de laatste kwalificatieronde tegen de Deense Karen Barbat. De ook aanwezige Elise Tamaëla werd toen op de tribune door Barbats vader in elkaar geslagen.

Drukkere Fyra niet kostendekkend

De Fyra heeft in het eerste halfjaar van 2011 driekwart miljoen meer reizigers vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. Desondanks is de hogesnelheidstrein nog altijd niet kostendekkend. Dat bevestigde een woordvoerder van de NS woensdag na publicatie van de jaarcijfers. Hoeveel het verlies bedraagt, is nog niet bekend.

Het aantal reizigers nam in de eerste zes maanden toe door een hogere frequentie en een extra stop in Breda. Ook was de hoogte van de toeslag om met de Fyra te mogen reizen vanaf februari veel lager. Kost het normaal zes euro, nu hoefden reizigers maar 2,10 euro af te rekenen. In juni maakte NS al bekend dat deze verlaging voor de rest van het jaar geldig blijft.

De exploitatie van de hogesnelheidslijn waarop Fyra rijdt is desondanks nog steeds niet kostendekkend. Dit jaar gebruikte de NS twintig miljoen euro uit een reservering om de kosten te dekken. Fyra wordt geëxploiteerd door High Speed Alliance (HSA), waarvan NS voor negentig procent eigenaar is. KLM bezit de overige aandelen.

HSA heeft achteraf te veel betaald om van het hsl-tracé gebruik te mogen maken. Begin augustus werd bekend dat HSA met de Nederlandse overheid onderhandelt om de kosten voor het gebruik van de hogesnelheidslijn naar beneden te brengen. Concurrent Arriva heeft al gedreigd met juridische stappen als dit doorgaat.

De NS verwacht de rest van het jaar nog meer reizigers over de hogesnelheidslijn te vervoeren. Een kortingskaart voor de Fyra en de voorlopig blijvend lage toeslag moeten hieraan bijdragen. Aan het einde van het jaar worden bovendien de nieuwe snellere treinen ingezet op het traject tussen Amsterdam en Breda.


Drukkere Fyra niet kostendekkend (Foto: Novum)

'Aanpak Britse politie bijna amateuristisch'

De Britse politie zou veel kunnen leren van de Nederlandse mobiele eenheid (ME). Het optreden van de politieagenten bij de bestrijding van de rellen is "bijna amateuristisch". Dat heeft Jan Brouwer, hoogleraar Algemene Rechtswetenschap van de Rijksuniversiteit Groningen, woensdag gezegd in reactie op het Engelse politieoptreden.Brouwer is ook directeur van het Centrum voor Openbare Orde en Veiligheid.

"De agenten vechten één tegen één tegen de demonstranten", zegt hij. "De Nederlandse politie zou zich daartoe nooit laten verleiden. Die treedt op als groep met numeriek overwicht, als er al fysiek geweld wordt gebruikt."

De Britse politie is gewend zoveel macht en middelen tot haar beschikking te hebben dat ze niet getraind is een strategie te ontwikkelen om geweld tegen te gaan, zegt de hoogleraar. "Zodanig optreden roept geweld op bij de jongeren."

Palyama zorgt niet voor badmintonstunt

Dicky Palyama heeft niet kunnen stunten op het WK badminton. De Nederlander verloor in Londen in de tweede ronde met 13-21 en 17-21 van de Chinees Chen Jin. Door het verlies van Palyama heeft Nederland bij de mannen geen deelnemers meer in het toernooi zitten. Bij de vrouwen komt Judith Meulendijks later vandaag nog in actie.

Palyama kwam in zijn partij tegen Chen in de eerste game op een 13-11 voorsprong, maar verder liet de Chinees het niet komen. Ook in de tweede game kwam Palyama met 11-5 voor te staan, maar een tussensprint van Chen zorgde er voor dat de Chinees eenvoudig kon winnen.

Palyama kan niet stunten op WK (Foto: Pro Shots)

Noorse justitie: Breivik handelde alleen

De Noorse autoriteiten denken dat Anders Behring Breivik, de man achter de bloedige aanslagen in Noorwegen vorige maand, de aanslagen alleen heeft voorbereid en uitgevoerd. Dat heeft het Noorse openbaar ministerie woensdag gezegd.

Volgens de Noorse aanklager Christian Hatlo is de politie na Breivik veertig uur te hebben ondervraagd vrij zeker dat hij de aanslagen alleen heeft uitgevoerd en de waarheid vertelt. De politie heeft veel van wat Breivik heeft gezegd kunnen bevestigen en heeft hem 'nog niet op een directe leugen' kunnen betrappen, aldus Hatlo.

Bij de aanslagen van Breivik kwamen vorige maand 77 mensen om het leven.

[Eneco] Greipel wint opnieuw

De Duitse sprinter André Greipel heeft woensdag zijn tweede etappezege in de Eneco Tour geboekt. De renner van Omega Pharma-Lotto bleef in de massasprint van de tweede rit Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) en Edvald Boasson Hagen (Team Sky) voor. Tom Veelers werd zevende en daarmee de beste Nederlander. Gisteren was Greipel ook al de beste in de eerste etappe.

Door zijn derde plaats in de tweede rit, die volledig over Belgisch grondgebied voerde tussen Aalter en Ardooie, nadert Boasson Hagen klassementsleider Taylor Phinney. De Amerikaan van BMC, die maandag de proloog won, houdt echter drie tellen voorsprong. Greipel klimt door bonificatieseconden naar de vijfde plaats. De beste Nederlander Lars Boom (Rabobank) zakt daardoor naar de zesde positie.

Kill Team nu ook beschikbaar op PSN

THQ heeft vandaag aangekondigd dat hun arcade shooter Warhammer 40,000: Kill Team vandaag uitgekomen is op Playstation Network voor $9.99. Eerder was dit spel al uit op Xbox LIVE voor 800 Microsoft Points.

In deze arcade shooter speel je in een elite Space Marine-team dat naar een enorme Ork Kroozer is gestuurd. Natuurlijk moet je deze aanvallen terwijl deze richting een Imperial Forge-planeet gaat. Spelers die de eerste missie met succes uitspelen unlocken de 'Power Sword' dat te gebruiken is in de multiplayer van de nog uit te komen Warhammer 40,000 Space Marine. Dit zwaard snijdt door armor en vlees, en zal unieke animaties, combo's en schade aanrichten.

In Kill Team kun je als speler kiezen uit vier verschillende klassen, de Sternguard Veteran en Techmarine voor het vechten op afstand en de Vanguard Veteran en Librarian voor het vechten op veel kortere afstand. Je kunt met z'n tweeen in co-op op hetzelfde scherm, er zijn meerdere upgrades voor je wapens en er zijn in totaal zes levels te spelen.

Meer informatie is er te vinden op facebook.

[Upd] 'Zomer in Nederland afgeschaft'

Nu het al bijna twee maanden onafgebroken regent in Nederland, zou je haast denken dat het geen zomer is. Een grappenmaker heeft op Wikipedia dan ook gemeld dat de zomer sinds eind vorig jaar is afgeschaft.

"Door de kredietcrisis (2007-heden) en de daarop volgende noodzakelijke bezuinigingen is eind 2010 besloten de zomer in Nederland af te schaffen", zo weet de vrije encyclopedie te melden. "Na de meteorologische lente die eindigt op 1 juni, volgt nu de herfst met veel neerslag, stormen en weinig zonuren. De meteorologische herfst, voorheen van 1 september tot 1 december, begint nu op 1 juni en eindigt op 30 november."

Mocht je nog de hoop hebben dat het binnenkort beter wordt: helaas. Volgens het KNMI blijven we last houden van kutweer. "Aanhoudend onstandvastig zomerweer, met over het algemeen veel bewolking en iedere dag wel kans op neerslag", meldt hun website. "Middagtemperaturen rond de 20 graden. Over het algemeen een matige tot vrij krachtige west tot zuidwestelijke wind." En dan moet de herfst nog beginnen...

Update 17.15 uur:
Wikipedia kan de grap niet waarderen. De zon laten schijnen in Nederland lukt ze helaas niet, maar een stukje tekst laten verdwijnen lukt ze wel als de beste. Het gewraakte stuk over het afschaffen van de zomer is dan ook als sneeuw voor de zon verdwenen.

Kutweer
Zoals altijd heeft Wikipedia gelijk...

Voetballers over de grens - Week 32

Ook dit seizoen zal FOK!sport onze voetballende landgenoten in het buitenland weer wekelijks volgen. Elke woensdagochtend verschijnt er een overzicht waarin alle verrichtingen zijn terug te lezen van de Nederlandse voetballers bij de minder bekende voetbalclubs en competities.

Brouwers verrast met Mönchengladbach, Reimerink dik onderuit met Cottbus...

FC Augsburg heeft aan de eerste wedstrijd van de competitie een punt overgehouden. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Jos Luhukay met 1-1 gelijk tegen SC Freiburg. Lukuhay gunde Paul Verhaegh en Lorenzo Davids een basisplaats. Laatstgenoemde werd een kwartier voor tijd gewisseld. Gibril Sankoh was er wegens een schorsing niet bij. Door de puntendeling staat Augsburg na de eerste speeldag op de negende plek. Borussia Mönchengladbach zorgde voor de verrassing van de eerste speelronde door Bayern München in eigen stadion met 0-1 te verslaan. Roel Brouwers stond de gehele partij in de basis bij de winnende ploeg. De ploeg staat door de overwinning na speelronde één op de zevende plek.

In de 2. Bundesliga heeft Energie Cottbus de ongeslagen status niet weten te behouden. 1860 München won afgelopen zaterdag met maar liefst 0-5 van Cottbus. Jules Reimerink, afgelopen seizoen veelvuldig gelinkt aan diverse Bundesliga-ploegen, startte in de basis bij de verliezende ploeg. Ruim twintig minuten voor tijd werd de oud-speler van FC Twente gewisseld. Door de nederlaag staat Cottbus na drie speelrondes op de achtste plek. Alemannia Aachen is ook na de derde speeldag hekkensluiter van de 2. Bundesliga. Afgelopen weekend ging de ploeg met 3-1 ten onder tegen FC Sankt Pauli. Boy Waterman en Bas Sibum konden beiden op een basisplaats rekenen. De van Roda JC overgekomen Anouar Hadouir viel na rust in, maar ook hij kon niet voor de ommekeer zorgen.


Roel Brouwers probeert het Mario Gómez lastig te maken (Foto: Pro Shots)

Donk aan kop in Belgische competitie, T. Janssen trefzeker in Denemarken...

SV Zulte-Waregem heeft in de Jupiler Pro League de eerste overwinning binnen. In eigen huis werd OH Leuven, dat vorige week nog verrassend van RSC Anderlecht won, met 2-1 verslagen. Jeremy Bokila viel in de slotfase in bij de winnende ploeg. Zulte staat na speeldag twee op de vijfde plek. Club Brugge staat na de tweede speelronde nog altijd op kop. De ploeg van trainer Adrie Koster speelde met 3-3 gelijk bij Sint-Truiden. Club kwam voor rust met 0-3 voor, maar gaf deze na de pauze uit handen. Ryan Donk stond de gehele wedstrijd in de basis bij de ploeg uit Brugge.

FC Midtjylland heeft afgelopen weekend de competitiewedstrijd tegen Lyngby weten te winnen. In eigen huis zegevierde de ploeg met 2-1. Aanvaller Tim Janssen, die een basisplaats kreeg, was al na zeven minuten spelen verantwoordelijk voor de openingstreffer. De voormalig speler van onder meer N.E.C. Nijmegen speelde vervolgens de wedstrijd uit. Midtylland neemt na dit weekend de zesde plaats in.

Doelpunt voor Emnes in Championship, Hasselbaink pakt rood in Schotland...

Waar de Engelse Premier League volgend weekend de aftrap kent, begon de Engelse Championship afgelopen week al. Nottingham Forest, met George Boateng als debutant, speelde tijdens de eerste speeldag doelpuntloos gelijk tegen Barnsley. Boateng begon in de basis en speelde de gehele wedstrijd. Ook Middlesbrough speelde de eerste wedstrijd van het seizoen gelijk. In eigen huis werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Portsmouth. Marvin Emnes, die een basisplaats kreeg toegewezen, bekroonde deze met een doelpunt. Hij scoorde na 24 minuten de openingstreffer. De oud-aanvaller van Sparta Rotterdam werd in de slotfase naar de kant gehaald.

In de Schotse competitie heeft Saint Mirren, waar twee Nederlanders in de basis startten, het competitieduel met Dundee United met een 1-1 gelijkspel afgesloten. Jeroen Tesselaar, vorig seizoen nog actief voor sc Telstar en Nigel Hasselbaink begonnen beiden vanaf de eerste minuut. Hasselbaink maakte de wedstrijd niet vol, aangezien hij op slag van rust een rode kaart kreeg. Door de puntendeling staat Saint Mirren na drie speelrondes op een nette vierde plek. 


Marvin Emnes in actie voor Middlesbrough (Foto: Pro Shots)

Debuut voor Nederlanders in Polen, Voskamp trefzeker...

In de Poolse competitie heeft Slask Wroclaw, mede dankzij een treffer van Johan Voskamp, de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In eigen huis werd LKS Lódz ruim met 4-0 verslagen. Voskamp, die de gehele partij de basis stond, was verantwoordelijk voor het derde doelpunt. De ploeg staat na twee speeldagen op de tweede plek. Wisla Kraków, de ploeg van trainer Robert Maaskant, wacht ook na speeldag twee nog op de eerste driepunter. Op bezoek bij Polonia Warshaw kwam de club ditmaal niet verder dan 1-1. Kew Jaliens en Michael Lamey begonnen beiden in de basis bij Wisla Kraków. Door de puntendeling staat de ploeg na dit weekend elfde.

Fred Benson
maakte afgelopen weekend namens Lechia Gdansk zijn debuut in de Poolse competitie. Tegen Jagiellonia Bialystok mocht hij na 64 minuten invallen. De wedstrijd werd overigens met 2-1 verloren. Lechia Gdansk neemt na dit weekeinde de veertiende plek in. Ook Koen van den Biezen maakte zijn debuut in de Poolse competitie. Hij startte tegen Legia Warschau direct in de basis bij zijn nieuwe ploeg Cracovia Kraków. De aanvaller werd na ruim een uur spelen gewisseld. Ook Hesdey Suart begin in de basis, maar al na vijf minuten moest hij geblesseerd het veld verlaten. Cracovia verloor de wedstrijd met 1-3. De ploeg staat na dit weekend op de vijftiende plek.

Nederlanders in Verenigde Staten verliezen, doelpunt voor Koevermans...

Toronto FC heeft afgelopen speelronde in de Major League Soccer de punten gedeeld met DC United. Trainer Aron Winter gaf Danny Koevermans andermaal een basisplaats en voormalig aanvaller van onder meer AZ en PSV luisterde dit opnieuw op met een doelpunt. Vijf minuten voor tijd leek hij de winnende treffer te maken, maar in de slotminuut kwam DC United alsnog op gelijke hoogte. De ploeg staat op de achtste plaats in de Eastern Conference. Een niveau lager, in de NASL, verloor FC Edmonton in eigen huis van Puerto Rico Islanders met 0-1. Trainer Harry Sinkgraven gunde zijn landgenoten Rein Baart en Ilja van Leerdam beiden opnieuw een basisplaats. Door het verlies staat de ploeg op de vijfde plek.


Koevermans scoort weer voor Toronto FC(Foto: Pro Shots)

Otten verliest in Hongarije, bizarre wedstrijd voor De Zeeuw in Grozny...

Met onze landgenoot Mark Otten de gehele wedstrijd in de verdediging heeft Ferencváros de vierde wedstrijd van de Hongaarse competitie verloren. In eigen huis ging de ploeg met 0-1 onderuit tegen Pécsi MFC. De ploeg staat door de nederlaag op een teleurstellende twaalfde plek.

Spartak Moskou heeft in de Russische competitie op bezoek bij Terek Grozny in een bizarre partij de drie punten weten te pakken. Demy de Zeeuw begon in de basis bij Spartak, maar de oud-Ajacied werd in de slotminuten gewisseld. Spartak kwam met 2-0 achter, kwam terug tot 2-2 en maakte in de 95e en 99e (!) minuut de 2-3 en 2-4. Door de overwinning staat de ploeg na speelronde 19 op de zesde plaats.

Levski Sofia heeft de eerste competitiewedstrijd in de Bulgaarse competitie tegen stadsgenoot Slavia Sofia winnend afgesloten. In het eigen Georgi Asparuhov Stadion werd nipt met 1-0 gewonnen. Een drietal Nederlanders begon in de basis bij Levski; de verdediger Dustley Mulder en Serginho Greene en aanvaller Sjoerd Ars. Laatstgenoemde wist, in tegenstelling tot vorige week in de Europa League, ditmaal niet te scoren.

Klik hier om het overzicht te bekijken waarin alle Nederlandse voetballers staan die FOK!sport wekelijks volgt.

Iran: Britse toestanden barbaars

De Libische dictator Moammar Kaddafi vindt dat door de 'gewelddadige onderdrukking van Britse demonstranten' premier David Cameron zijn legitimiteit heeft verloren. Hij zegt dan ook dat de Britse premier moet aftreden.

Een woordvoerder van de Libische regering zei dat politie in opdracht van de Britse overheid met geweld vreedzame demonstranten onderdrukt.

Ook Iran is woest over de Britse toestanden. President Mahmoud Ahmadinejad noemde de protesten 'vreedzaam'. "Welk land behandelt haar eigen volk zo? Deze barbaarse behandeling van mensen, wier geduld op is vanwege armoede en discriminatie, is onacceptabel", bekritiseert Ahmadinejad.

Het Verenigd Koninkrijk was één van de eerste landen die de Iraanse onderdrukking van massale demonstraties in 2009 veroordeelde. Ook is het land is één van de aanvoerders van een internationale militaire coalitie tegen Kaddafi.

Eto'o op weg naar FC Anzhi Makhachkala

Samuel Eto'o is hard op weg om de nieuwste aanwinst van FC Anzhi Makhachkala. De Russische formatie heeft namelijk een bod uitgebracht op de aanvaller, die nu nog bij Internazionale op de loonlijst staat. Voorzitter Massimo Moratti heeft dit vandaag bevestigd.

Er gaan geruchten dat FC Anzhi Makhachkala een bedrag tussen de twintig en 30 miljoen euro heeft geboden. Eerder slaagde de club er al in om Balázs Dzsudzsák (PSV) en Mbark Boussoufa (RSC Anderlecht) aan te trekken. Volgens de zaakwaarnemer van Eto'o, Claudio Vigorelli, zou de aanvaller al een akkoord met FC Anzhi Makhachkala hebben bereikt.

Drietal de cel in voor ontvoering Monster

Drie mannen uit Monster zijn woensdag veroordeeld tot celstraffen tot 21 maanden voor het ontvoeren van twee jongens van 17 en 18 jaar. Ook moeten zij alle drie 3500 euro schadevergoeding betalen aan de twee slachtoffers. Dat heeft de rechtbank in Den Haag bepaald.

Het trio had ruzie met een van de slachtoffers. Begin februari dwongen zij hen onder bedreiging van een vuurwapen een auto in te stappen en hun telefoons af te geven. De twee werden naar een afgelegen duingebied gereden, waar het oudste slachtoffer een bos in moest lopen.

Bij een kuil van een bij twee meter moest het slachtoffer knielen en kreeg hij een pistool op zich gericht. De 22-jarige verdachte en twee 20-jarige verdachten zeiden dat hij het de volgende keer niet zou overleven, waarna ze het slachtoffer lieten gaan. Het vuurwapen bleek later echter een niet van echt te onderscheiden balletjespistool.

Een van de 20-jarige verdachten kreeg met 21 maanden de hoogste gevangenisstraf. Naast de ontvoering stond hij ook terecht voor bedreiging via Hyves en voor het telen van wiet. De anderen kwamen er af met celstraffen van twaalf en vijftien maanden. De opgelegde straffen zijn lager dan het OM had gëeist.

D'Ambrosio nog niet bezig met 2012

Eind juli werd het contract tussen Timo Glock en Virgin Racing met drie jaar verlengd. De tweede coureur van het Formule 1-team, Jerome d'Ambrosio, is nog niet bezig met 2012. Hij gaf wel aan dat er gesprekken tussen zijn zaakwaarnemer en het team lopen.

"Natuurlijk wordt er met het team gesproken over volgend jaar, maar daar houdt mijn manager zich mee bezig," liet D'Ambrosio aan het Britse Autosport weten. "Ik focus mij ondertussen op mijn eigen werk."

Daarnaast is D'Ambrosio tot nu toe tevreden over het verloop van het seizoen. "We hebben goede progressie geboekt. Als rookie krijg je erg veel nieuwe informatie te verwerken, maar ik heb nu een paar weken om alles te laten bezinken, zodat ik straks weer fris aan de start kan staan."


D'Ambrosio nog niet bezig met 2012 (Foto: Pro Shots)

Twente tegen Benfica terug in eigen stadion

FC Twente kan de play-offronde van de Champions League in de eigen Grolsch Veste afwerken. De Europese voetbalbond UEFA heeft het stadion van de Enschedeërs, waar begin juli een deel van het dak instortte, veilig genoeg bevonden voor de eerste wedstrijd tegen Benfica. Dat duel staat volgende week dinsdag op het programma. In de derde voorronde week Twente nog uit naar het Gelredome in Arnhem.

Zaterdag speelt Twente de eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie ook in eigen huis. De capaciteit van het stadion is dan 24.800 supporters. Het bezoekende AZ moet het zonder meereizende fans doen. Supporters van Twente ondersteunen de club bij het gereedmaken van het stadion en het controleren van de stoeltjes op de in aanbouw zijnde nieuwe tribune.


Twente tegen Benfica terug in eigen stadion (Foto: Novum)

De Boer blij met multifunctionele Anita

Vurnon Anita moet het voorlopig doen met een rol als bankzitter onder Frank de Boer, maar de trainer ziet voldoende mogelijkheden voor de middenvelder om zich door te ontwikkelen.

De 22-jarige Anita is al jaren multi-inzetbaar in Amsterdam en de Ajacied vertolkt dit seizoen weer die rol onder De Boer. Toch moet Anita het vooral doen met invalbeurten. "Vurnon zal genoeg aan spelen toekomen", belooft De Boer echter. "We hebben niet voor niets zijn contract verlengd, hij kan op verschillende posites van grote waarde voor ons zijn."

"En Vurnon heeft in het verleden meerdere keren bewezen dat hij in staat is zichzelf terug te knokken in de basis", gaat de oefenmeester verder in Voetbal International. Janssen nam in de zomer de plaats in van Anita als meest achteruit geschoven pion op het middenveld.

De Boer: "In verdedigend opzicht leveren we wat in door het op deze manier neer te zetten." Volgens de trainer levert dan weinig problemen op, zolang iedereen zijn taken naar behoren uitvoert. "Zo kan hij de nadruk leggen op zijn voetballende capaciteiten."

Arshavin heeft genoeg van de roddels

Andrei Arshavin werd in de afgelopen periode voortdurend in verband gebracht met een transfer naar Real Madrid en FC Anzhi Makhachkala. Deze verhalen werden de wereld in geholpen, omdat de contractbesprekingen met Arsenal niet van een leien dakje gingen.

Arshavin heeft inmiddels genoeg van geroddel en heeft hier eigenhandig een einde aan gemaakt. "Er worden allemaal dingen verzonnen op internet," aldus de Rus tegenover Sky Sports. "Ik heb meer dan eens gezegd dat ik dit seizoen in de kleuren van Arsenal zal spelen. Real Madrid? Zelfs niet voor al het geld ter wereld teken ik bij die club. Real is een taboe voor mij als bewonderaar van FC Barcelona."

Ook het Russische FC Anzhi Makhachkala hoeft dus niet op de komst van Arshavin te rekenen. "Arsenal is mijn club. Ik ben trouwens niet eens gecontacteerd door iemand van Makhachkala."

Arshavin heeft bij The Gunners nog een overeekomst tot het einde van dit seizoen. De Russische speler staat sinds 2008 in Londen onder contract. Daarvoor speelde hij voor Zenit St. Petersburg.

Schoenenautomaat in Belgische discotheek

In een discotheek in Antwerpen staat sinds deze week een automaat met makkelijke schoenen voor vrouwen. Discobezoeksters kunnen voor 12 euro de ballerina's kopen als ze af willen van hun hoge hakken na een paar uur dansen.

Het idee komt van een 26-jarige schoenenverkoopster uit Geel, die tijdens een avondje stappen steeds pijnlijke voeten kreeg. De vrouw zeulde steeds ballerina's mee in haar handtas, vertelt ze woensdag in de krant Het Laatste Nieuws. Het is de bedoeling dat de automaten in heel Vlaanderen komen.

Vier jaar cel voor miljoenenoplichting

De oprichter van beleggingsfonds Caribbean Comfort is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel. De rechtbank in Amsterdam acht bewezen dat de man ruim 1100 beleggers ertoe heeft gebracht ongeveer 22 miljoen euro te beleggen in een project in de Dominicaanse Republiek, dat nooit van de grond kwam. Ook moet hij ruim acht miljoen euro terugbetalen aan beleggers.

De 52-jarige Geert P. heeft een deel van het geld verduisterd en daarvan een luxebestaan geleid in de Dominicaanse Republiek. De beleggers hield hij lange tijd aan het lijntje. Om te voorkomen dat ze hun geld terugvroegen, gaf hij ze nieuwe contracten, waarbij hij stelde dat het project was gestart.

Ondertussen ontdook P. het toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dat er juist voor is bedoeld beleggers te beschermen tegen dit soort 'malafide praktijken', stelt de rechtbank. De beleggers zien vermoedelijk maar een deel van hun inleg terug.

Tegen de man was vijf jaar cel geëist. De rechtbank komt tot een lagere straf, vooral omdat P. ruim twee jaar in voorarrest heeft gezeten. Daardoor heeft hij 'uitzonderlijk lang het aanmerkelijk zwaardere regime' van een huis van bewaring moeten ondergaan dan wanneer hij naar een gewone gevangenis zou zijn overgebracht.

Een groot deel van de beleggers heeft schadevergoeding geëist. Als P. de opgelegde acht miljoen euro niet betaalt, moet hij nog eens een jaar extra in de gevangenis doorbrengen. P. was al eens eerder veroordeeld voor een soortgelijk vergrijp. De voorwaardelijke celstraf van vier maanden die hieraan was verbonden moet hij nu ook gaan uitzitten.

Tottenham Hotspur twijfelt over Ruiz

Tottenham Hotspur toonde in de afgelopen week concrete belangstelling voor Bryan Ruiz. Toch lijkt de transfer op losse schroeven te staan. Dit schrijft AD Sportwereld vandaag.

The Spurs hebben nog altijd geen bod bij FC Twente, de huidige werkgever van Ruiz, neergelegd. De aanleiding hiervoor is dat manager Harry Redknapp zich afvraagt of de fysieke gesteldheid van de Costa Ricaan niet voor problemen gaat zorgen.

In het afgelopen seizoen was Ruiz een aantal maal geblesseerd, waardoor de trainer van Tottenham Hotspur enigszins voorzichtig is. Ook in de voorbereidingen op het nieuwe voetbaljaar liep de aanvaller een lichte kwetsuur op.

Daarnaast haalde Redknapp nogmaals aan dat de technische kwaliteiten van Ruiz uitstekend zijn.

THQ met acht games naar GamesCom

Volgende week gaat GamesCom 2011 van start in Keulen. Wij sturen er meer dan genoeg mensen naartoe om verslag te doen van de nieuwste games. Uitgever THQ zal ook aanwezig zijn tijdens de beurs en heeft vandaag aangegeven met welke games dit zal zijn. De lijst is hieronder te vinden.

  • Saints Row: The Third
  • Darksiders II
  • Warhammer 40k: Space Marine
  • Metro: Last Light
  • WWE '12
  • UFC Undisputed 3
  • uDraw HD
  • adidas MiCoach

Vooralsnog weinig verrassingen van de kant van THQ. In welke vorm de games aanwezig zijn, is niet bekend. Houd FOK!games volgende week in de gaten voor het laatste nieuws vanaf de beurs.

Wereldbeker voor clubteams terug naar Japan

Het toernooi om de wereldbeker voor clubteams keert weer terug naar het oude nest. In de afgelopen twee jaar werd het evenement in Abu Dhabi afgewerkt. Nu keert de organisatie terug naar Japan, waar het toernooi van 8 tot en met 18 december wordt gehouden.

FC Barcelona is in elk geval van de partij. De Catalaanse formatie is houder van de Champions League. Daarnaast geeft ook FC Santos, dat de Copa Libertadoros in de wacht sleepte, acte de presénce. Verder zullen ook Auckland City FC uit Nieuw-Zeeland en CF Monterrey uit Mexico aanwezig zijn.

Aan het einde van het jaar zullen de overige drie deelnemers wereldkundig worden gemaakt. Deze tickets gaan naar de beste ploegen uit Azië en Afrika. Het laatste ticket wordt vergeven aan de kampioen van Japan.

Politie treedt op tegen ambulanceklevers

De politie in Brabant gaat hard optreden tegen zogeheten ambulanceklevers. Dat zijn automobilisten die dicht achter een ambulance gaan rijden om zo sneller door het verkeer te komen.

De politie in Midden- en West-Brabant heeft de afgelopen tijd herhaaldelijk meldingen binnengekregen over ambulanceklevers. Daarom zijn met de ambulancedienst en de centrale meldkamer afspraken gemaakt om de ambulanceklevers direct aan te pakken, meldt de politie woensdag.

De ambulanceklevers worden voortaan direct aan de kant gezet en beboet. Als dat niet lukt, wordt de eigenaar van de wagen opgespoord aan de hand van het kenteken. Automobilisten die al eerder in de fout zijn gegaan, kunnen hun rijbewijs verliezen.

Ambulanceklevers zorgen volgens de politie voor gevaarlijke situaties. Ambulances zien zich daardoor gedwongen langzamer te gaan rijden, en dat kan levens kosten.

Man ziet eigen laptop te koop staan

De politie heeft dinsdag in Delft een man opgepakt die diverse inbraken op zijn geweten heeft. De recherche kwam hem op het spoor nadat de eigenaar van een gestolen laptop het apparaat op internet te koop had zien staan. Dat heeft de politie woensdag gemeld.

De eigenaar van de laptop maakte een afspraak met de verkoper. De twee ontmoetten elkaar in een woning in Den Haag. Het bleek inderdaad om zijn computer te gaan. Zijn foto's en andere bestanden stonden er nog op. De eigenaar van de laptop belde de politie, die de verkoper arresteerde.

In de woning van de verkoper troffen agenten spullen aan die bij zeker vijf inbraken in Delft waren buitgemaakt. De verkoper zei de spullen te hebben gekocht van een man uit Delft. Die werd vervolgens opgepakt voor de inbraken.

Kritiek op geweldsregistratie onderwijs

Het gaat te ver om scholen te verplichten alle geweldsincidenten te registreren, zoals minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt (CDA) van plan is. Dat zegt de Raad van State in een advies over het wetsvoorstel dat de registratie moet regelen.

De Raad van State, het belangrijkste adviesorgaan van de regering, twijfelt aan het nut en de noodzaak van de wet, blijkt uit het woensdag openbaar gemaakte advies. Volgens de raad volstaat een representatieve steekproef om een beter beeld te krijgen van geweld in het onderwijs, wat de voornaamste bedoeling is van Van Bijsterveldt.

Van Bijsterveldt is het oneens met de kritiek en houdt vast aan haar plannen. Volgens haar is het van belang dat alle scholen op dezelfde manier een register gaan bijhouden van geweldsincidenten. Dat moet ertoe leiden dat schoolbesturen een beter beeld krijgen van de incidenten die zich voordoen, wat betere veiligheidsmaatregelen mogelijk moet maken.

Van Bijsterveldt heeft het wetsvoorstel woensdag ingediend bij de Tweede Kamer, die het nu in behandeling moet nemen.

[Upd] Glazen Huis nog tegen te houden

Het Glazen Huis van 3FM zal in december naar Leiden komen, maar alleen als niemand het in zijn hoofd haalt de vergunning van het evenement aan te vechten. Momenteel zitten er nog wat haken en ogen aan de locatie van het huis. De vergunning is dan ook nog niet binnen.

Het huis wordt gebouwd in/over de gracht aan de Beestenmarkt in Leiden. De Beestenmarkt is evenemententerrein maar de gracht niet. In het verleden zijn hierom vergelijkbare initiatieven afgekeurd door de Raad van State. Om alsnog een vergunning te krijgen loopt er een speciale procedure die 16 weken in beslag neemt. Als iemand bezwaar gaat maken en uitstel vraagt voor het besluit kan het huis niet gebouwd worden in Leiden.

Evenementenwethouder Jan-Jaap de Haan heeft er vertrouwen in dat het goedkomt. "Ja, het zou zuur zijn als er iemand bezwaar gaat maken.  Maar er zijn natuurlijk altijd mogelijkheden in deze of gene wet. Je kunt een mooi feest, een prachtevenement kapotmaken door juridisch in de hoogste boom te klimmen. Dat kan in dit land’’

Update 14:50 uur
En de geest is uit de fles. GeenStijl kondigt aan bezwaar te gaan maken.

Het Glazen Huis in Leiden zoals gepland.

Gevolgen hulp Griekenland nog onduidelijk

Het is nog onduidelijk welk risico Nederland draagt voor het steunpakket aan Griekenland. Dat zei een topambtenaar van het ministerie van Financiën woensdag tijdens een technische briefing in de Tweede Kamer.

Er zijn nog een 'heleboel dingen onzeker', zei thesaurier-generaal Hans Vijlbrief. Hij kon nog geen bedrag noemen dat Nederland kwijt is aan de hulp voor Griekenland. Reden is dat de gemaakte afspraken nu nog worden uitgewerkt. "Dat is allemaal onzeker. Ik kan er niets over zeggen."

De gevolgen voor de begroting zijn daarom ook nog onbekend. Tijdens Prinsjesdag wordt waarschijnlijk wel meer bekend.

Het is eveneens nog onduidelijk in hoeverre Griekenland geholpen is met de deal, zei Vijlbrief. De maatregelen zijn namelijk nog niet doorgerekend door het Internationaal Monetair Fonds. De verwachting is echter dat de zogenoemde schuldhoudbaarheid zal verbeteren. "Ik weet niet hoeveel", zei de thesaurier-generaal. Het woord 'aanzienlijk' durfde hij niet te noemen.

De Tweede Kamer wordt woensdag bijgepraat door de ambtenaren over de deal die is gesloten over financiële hulp aan Griekenland. Daar was de laatste weken veel over te doen, omdat premier Mark Rutte (VVD) een ander bedrag noemde dan zijn collega's.

Dat gebeurde volgens Vijlbrief omdat Rutte sterk 'gefocust' was op de periode tot 2014, terwijl zijn collega's verder keken tot 2019. Het verschil bedroeg echter vijftig miljard.

De premier zei na afloop van de top dat het Griekse steunpakket op 109 miljard euro zou uitkomen, inclusief de bijdrage van vijftig miljard euro van banken. De Europese leiders spraken steeds over 159 miljard euro: 109 miljard overheidssteun plus de bijdrage van de banken.

Rigters op proef bij Aberdeen

Maceo Rigters is deze week op proef bij Aberdeen. Dat meldt de Schotse club vandaag. De voormalig jeugdinternational komt transfervrij over van Blackburn Rovers, maar was het afgelopen seizoen verhuurd aan Willem II. Aberdeen staat na drie speelrondes tiende van de twaalf clubs in de Schotse Premier League. De club heeft slechts één punt en scoorde nog niet.

Rigters begon zijn loopbaan in het seizoen 2003-2004 bij sc Heerenveen. De geboren Amsterdammer kwam via FC Dordrecht bij NAC Breda terecht. In 2007 werd hij met Jong Oranje Europees kampioen en kroonde hij zich bovendien tot topscorer van het toernooi.

Die prestaties leverden hem een transfer naar Blackburn op, maar daar kwam hij nooit helemaal uit de verf. In vier seizoenen verhuurde de Premier Leagueclub hem aan Norwich City, Barnsley en Willem II.

Hogenkamp onderuit, Schoofs kwartfinalist

Tennisster Richel Hogenkamp is in de tweede ronde van het ITF-toernooi in Kazan uitgeschakeld. De Nederlandse moest haar meerdere erkennen in de als zevende geplaatste Française Caroline Garcia: 3-6 en 3-6. Hogenkamp had in de eerste ronde de Russin Yana Buchina verslagen.

In het Belgische Koksijde haalde Bibiane Schoofs wel de kwartfinale. De nummer vijf van de plaatsingslijst was met 6-2 en 6-0 veel te sterk voor landgenote Nicolette van Uitert. Van Uitert had het hoofdtoernooi via de kwalificaties bereikt. Later vandaag komt ook Kiki Bertens (1) nog in actie in de Belgische badplaats.

Hogenkamp onderuit (Foto: Pro Shots)

Schetsen Michael Jackson in kinderziekenhuis

In het Children's Hospital Los Angeles hangen sinds kort twaalf schetsen en een gesigneerd portret van Michael Jackson. De gedoneerde werken werden maandag onthuld door Prince, Paris en Blanket, de kinderen van de in 2009 overleden zanger.

De tekeningen van Mickey Mouse, meubelstukken en andere objecten werden gedoneerd door kunstenaar Brett Livingstone-Strong, een vriend van The King of Pop. Televisiepersoonlijkheid Mary Hart, beschermvrouw van het kinderziekenhuis, regelde de gift.

Volgens Hart laten de schetsen een andere kant van Jackson zien. La Toya, een zus van de superster die ook bij de onthulling aanwezig was, denkt dat de tekeningen de jonge patiënten plezier brengen.


Schetsen Michael Jackson in kinderziekenhuis (Foto: Novum)

Leger helpt bij moordonderzoek Schiedam

Militairen van de landmacht zijn woensdag begonnen met het uitbaggeren van een sloot in Schiedam. Ze speuren naar aanwijzingen die leiden naar de identiteit van een man die er eind juli dood werd gevonden, meldt het ministerie van Defensie.

De man werd op 24 juli aangetroffen op een eilandje omringd door sloten aan de Polderweg. Eerder onderzoek van een rechercheteam en duikers leverde niets op. De politie schatte bij de vondst van het lijk dat de man tussen de 35 en 40 jaar oud was.

De militairen zijn ingezet op verzoek van de politie. Ze pompen onder meer de sloot leeg en zoeken het terrein met een metaaldetector af.

Wijnaldum levert kritiek op Feyenoord-selectie

Georginio Wijnaldum heeft met gefronste wenkbrauwen alle heisa rond Feyenoord bekeken. De kersverse PSV'er was verrast door het noodgedwongen vertrek van Mario Been.

Wijnaldum had nimmer problemen met Been, die door een stemming onder de Feyenoord-spelers zijn congé kreeg in Rotterdam. "Mario was gewoon een fijne man", zegt hij in Voetbal International. "Of we Mario tegen hem moeten zeggen? We zeiden: trainer. Maar hij was niet het type dat zei: 'Je moet meneer Been zeggen'."

Wijnaldum vertrok even voor het moment dat Been ontslagen werd. "En ik was verbaasd. Heel erg. Vooral door het moment. Vorig seizoen hebben we het er nooit over gehad om te stemmen over de trainer. Na die 10-0-nederlaag bij PSV heeft hij het zelf geopperd."

"Maar wij hebben nooit bij elkaar gezeten om te zeggen: wij vinden de trainer niet meer goed, dus gaan we kijken of hij nog wel geschikt is voor ons. Daarom verbaasde me dit zo. Je zou denken: begin van het seizoen, nieuwe kansen, iedereen begint weer op nul", besluit Wijnaldum. "Als hij het zo slecht zou hebben gedaan gedurende het seizoen, dan kan ik me er nog iets bij voorstellen. Maar nu, vóor de competitie?"

Mishandeld jongetje van intensive care

Het jongetje van 3 jaar dat medio juli bewusteloos in een woning in Bolsward werd aangetroffen, is van de beademing. Hij ligt niet meer op de intensive care, maar op een reguliere afdeling in een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Leeuwarden woensdag.

De peuter lag eerder nog in een zorgwekkende, maar stabiele toestand in het Universiteit Medisch Centrum in Groningen. Zijn toestand is volgens de woordvoerder niet levensbedreigend. "Wat voor schade hij heeft opgelopen in zijn ontwikkeling is nog niet te zeggen."

De 22-jarige vriend van de moeder van het kind zit nog vast. Hij was in de woning aanwezig toen het bewusteloze jongetje werd aangetroffen. De man is niet de vader van het kind. De 23-jarige moeder, die niet in het huis was, is vorige week vrijgelaten. Zij is nog wel verdachte.

Dekkingsgraad ABP onder 100 procent

De dekkingsgraad van het ambtenarenpensioenfonds ABP is gedaald tot onder 100 procent. Dat heeft het pensioenfonds woensdag bekendgemaakt. In de maand juli daalde de dekkingsgraad, die aangeeft in hoeverre een fonds aan zijn toekomstige verplichtingen kan voldoen, met 6 procentpunt.

De forse daling van de dekkingsgraad wordt zowel door een dalende rente als door daling van de koersen op de financiële markten veroorzaakt. "Voor nu heeft dit geen gevolgen voor de pensioenen", aldus ABP.

Dekkingsgraad ABP fors gedaald
Poof, it's gone (Foto: ANP)

Jason Momoa schrijft scenario Conan 2

Acteur Jason Momoa heeft zelf een script voor Conan 2 geschreven. Conan the Barbarian, de eerste Conan-film waarin hij de gespierde barbaar speelt, moet nog in de bioscoop verschijnen. Toch heeft de acteur zijn scenario alvast aan de producent gestuurd, zegt hij tegen de Amerikaanse mannenwebsite Crave Online.

"Het verhaal gaat vooral over de schurk, welke invloed hij op Conan heeft, en waar ik met Conan heen wil als acteur", legt de 32-jarige Hawaïaan uit. "Dat weet ik zelf natuurlijk het best." Hij wil nog niets kwijt over wie deze schurk zou kunnen zijn.

Het scenario van Momoa is slechts losjes gebaseerd op de boeken van Robert E. Howard, de man die Conan bedacht. "Ik heb een geheel nieuw verhaal bedacht, gebaseerd op mijn beeld van Conan", zegt de spierbundel. "Ik wil meer doen met de mythische wezens uit die wereld."

Uiteraard zou Momoa zelf weer de hoofdrol van 's werelds bekendste Cimmeriaanse krijger spelen. "Ik heb al getekend voor deel twee, maar het hangt er natuurlijk van af of de eerste film een succes wordt." Of het scenario van de acteur ook werkelijk wordt gebruikt voor een tweede deel, is onbekend.

Conan the Barbarian verschijnt 8 september in de Nederlandse bioscopen.


Jason Momoa schrijft scenario Conan 2 (Foto: Novum)

Bruce Willis in onderhandeling voor G.I. Joe 2

Het lijkt erop dat G.I. Joe 2: Retaliation een echte zwaargewicht kan toevoegen aan de cast. Bruce Wilis is in onderhandeling voor de rol van Generaal Joe Colton, schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter. Colton is de man die het elite commandoteam van G.I. Joe oprichtte, dat naar hem vernoemd werd.

Mocht de 56-jarige Willis tekenen, dan voegt hij zich bij een cast bestaande uit onder anderen Channing Tatum, Dwayne Johnson, Ray Stevenson en Wu Tang Clan-rapper RZA. Over het scenario is nog vrijwel niets bekend. De film van regisseur Jon M. Chu, die eerder de Step Up-dansfilms en de muziekdocumentaire Justin Bieber: Never Say Never maakte, gaat volgend jaar zomer in première.

Willis was het afgelopen jaar te zien in actiefilms Red en The Expendables, en heeft net de opnames van de western Catch .44 afgerond. Volgend jaar moet Die Hard 5 uitkomen, waarin hij uiteraard weer te zien is als detective John McClane.


Bruce Willis in onderhandeling voor G.I. Joe 2 (Foto: Novum)

Verdachte duinbranden Bergen opnieuw opgepakt

De 44-jarige Alkmaarse verdachte van de duinbranden in Schoorl en Bergen is opnieuw opgepakt. Dat meldde het Openbaar Ministerie (OM) woensdag.

De Alkmaarder werd in mei aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drie duinbranden, maar kwam in juni op vrije voeten, nadat het gerechtshof in Amsterdam had bepaald dat er te weinig bewijs was om hem in voorarrest te houden. Het OM verdenkt hem nu ook van een vierde duinbrand. In het duingebied hebben sinds 2009 ruim 90 branden gewoed.

Verdachte duinbranden Bergen opnieuw opgepakt
Verdachte duinbranden Bergen opnieuw opgepakt (Foto: ANP)

Benefietgames leveren ruim twee miljoen dollar op

De twee weken durende Humble Indie Bundle-campagne, waarbij gamers zelf mogen kiezen hoeveel ze voor een pakket games overhebben, heeft 2,17 miljoen dollar opgeleverd voor het goede doel. Dat heeft de Amerikaanse organisator van de inzameling dinsdag bekendgemaakt.

In totaal hebben 372 duizend consumenten geld gegeven in ruil voor een pakket van zeven games van onafhankelijke gameontwikkelaars. De gemiddelde bijdrage was 5,82 dollar per persoon, terwijl de hoogste bijdrage meer dan vierduizend dollar was.

De opbrengst van de inzamelingsactie wordt verdeeld onder kinderorganisatie Child's Play en de Electronic Frontier Foundation. Daarnaast gaat een deel van de opbrengst naar de ontwikkelaars en de organisatie. Per donatie was het voor donateurs mogelijk de verdeling over de verschillende instanties aan te geven. Details zijn niet bekend.

De derde Humble Indie Bundle is de meest lucratieve uit de reeks. De eerste editie bracht 1,27 miljoen dollar op; de tweede 1,8 miljoen.


Benefietgames leveren ruim twee miljoen dollar op (Foto: Novum)

Politie mag waterkanon gebruiken van Cameron

Groot-Brittannië accepteert niet dat er op straat een cultuur van angst ontstaat. Dat zei de Britse premier David Cameron woensdag. De Britse politie werkt aan een rampenplan, waarbij de inzet van een waterkanon tegen relschoppers niet langer taboe is.

"We doen al wat mogelijk is om recht en orde in onze straten te herstellen", aldus Cameron. De premier heeft het parlement reeds teruggeroepen van zomerreces om donderdag een spoeddebat te houden over de crisis.

Dinsdagavond werden in Londen duizenden extra agenten in gezet om de orde te handhaven. De extra inzet lijkt zijn uitwerking niet te hebben gemist. In Londen was het relatief rustig, hoewel de ongeregeldheden zich wel verspreidden over andere Engelse steden.

Wenger: "Ryo is als een nieuwe aankoop"

Arsenal-manager Arsène Wenger is vol lof over zijn vleugelspeler Ryo Miyaichi. De Japanner maakt dit seizoen deel uit van de selectie van de Franse coach.

Op de officiële website van de Londenaren laat Wenger weten dat hij erg blij is dat Miyaichi voor komend seizoen speelgerechtigd is voor Arsenal. "Ik ben erg gelukkig dat hij eindelijk in Engeland mag voetballen", aldus Wenger. het was lange tijd de vraag of Miyaichi in aanmerking kwam voor een werkvergunning.

Vorig seizoen werd Miyaichi door Arsenal overgenomen van zijn Japanse college-club. Omdat niet iedere speler direct in aanmerking komt voor een werkvergunning boodt Feyenoord de rappe buitenspeler onderdak. Tijdens het halve seizoen in de Eredivisie maakte Ryo veel indruk.

"Hij was daar erg succesvol en heeft veel progressie geboekt", aldus een dankbare Wenger. "Dit voelt bijna als een nieuwe aankoop. Ryo is een natuurtalent." Komend seizoen mag de pas 18-jarige Miyaichi proberen een vaste plek in het elftal van Wenger te veroveren. Feyenoord had tevergeefs de hoop dat de Japanner nog een jaar in Rotterdam kon blijven.

Ruud de Wild heeft geen spijt van scheiding

Ruud de Wild heeft er geen spijt van dat hij en Tatum Dagelet uit elkaar zijn gegaan. De radio-dj vertelt aan Beau Monde dat hij en Dagelet elkaar pas na hun scheiding in 2004 hebben leren kennen en waarderen. "We passen qua persoonlijkheid helemaal niet bij elkaar."

Ook een relatietherapeut kon het huwelijk niet meer redden. "Zij kwam met het idee dat we allebei iets moesten bedenken om onze relatie weer leuk te maken. Tatum kwam met tangoles. Dat hebben we twee seizoenen gedaan, al vond ik het helemaal niets. Iets wat ik nu niet meer zou doen: geen haar op mijn hoofd die erover zou denken."

Na een huwelijk van vier jaar besloten De Wild en Dagelet uit elkaar te gaan. Samen kregen ze een dochter. De daaropvolgende jaren heeft De Wild zichzelf 'steentje voor steentje opgebouwd'. "De ware ik is naar boven gekomen. Iemand die in zijn eigen kracht staat, zelf de beslissingen neemt."

De Wild was in 2002 getuige van de moord op Pim Fortuyn. Hij vertelt dat hij sinds de dood van de politicus 'heel diep is gegaan'. "Maar inmiddels kan ik zeggen dat ik mezelf heb teruggevonden. Ik kan nu écht van iemand houden. Dat kon ik vroeger nooit, de liefde vond ik maar lastig."

De 42-jarige dj geeft toe dat hij vroeger erg onzeker was. "Ik dacht dat alle vrouwen mij stom vonden. Ik had ook liever geen spiegels in mijn huis, voelde me lelijk, niet begrepen, stom."

Tegenwoordig is De Wild weer gelukkig in de liefde. Bij Radio 538 ontmoette hij Aafke Burggraaf, met wie hij in 2007 trouwde. Naar eigen zeggen heeft hij nu een vrouw gevonden die goed bij hem past. "Ze is heel lief en gezellig. Vorig jaar zei ze: 'Ik wil, voor je eigen gemoedsrust, dat je de wereld laat zien wie je bent.' Ik ben er toen vol gas voor gegaan. Ik gunde mezelf meer dan het 'net-niet-hokje'."

'Harry Potter' was bang voor slotscène

Als je het laatste deel in de Harry Potter-reeks nog wil zien moet je dit artikel niet lezen, het bevat namelijk spoilers. Daniel Radcliffe zag erg op tegen de slotscène van Harry Potter and the Deathly Hallows part 2. 

De filmmakers zagen het meeste op tegen de epiloog van de film. Hoewel er geen wild gevecht of zelfs magie in zit, boezemde de paar minuten durende dialoog angst in bij de acteurs en crew. Voor Daniel was het zelfs reden om te zeggen dat hij liever niet mee wilde doen in het afsluitende stukje film.

Het gaat namelijk over Harry, Ron en Hermione die 19 jaar later samen met hun kinderen bij platform 9-3/4 op King's Cross Station in London staan. Hun kinderen zullen vanaf daar met de trein naar Hogwarts reizen om te beginnen aan hun opleiding tot wizards.

Voor deze scène moesten de acteurs natuurlijk 19 jaar ouder gemaakt worden om geloofwaardig over te komen als zij de oudere versie van zichzelf spelen. Vooral Daniel Radcliffe zag het niet zitten. "Ik denk dat het het beste is om oudere acteurs te gebruiken en dat ze ons gewoon buiten de scène moeten laten. We moeten doen wat het mooiste lijkt. Het is te belangrijk om het einde van de film goed te doen", aldus Daniel Radcliffe twee jaar geleden. Producer David Heyman vond dat drie vreemden nooit de laatste regels tekst van de film goed over konden brengen. "Na alles wat we doorgemaakt hebben met deze karakters is het noodzakelijk dat zij het zelf tot een goed einde brengen."

Nadat enkele foto's van de set gelekt waren in de media kwam er toch wel kritiek van de fans. Zo zou Harry lijken op iemand van tegen de 50 en zou Hermione zelfs helemaal niet ouder lijken. Rons voorhoofd was veel te groot en zou erg uitsteken. Rupter Grint (de acteur die Ron speelt) deelde die mening ook en zei tegenover MTV dat hij leek op een mix tussen Ron en Donald Trump. "Die beelden achtervolgen me nog steeds."

Ook Heyman vond Rupert niet echt geslaagd, "Hij leek wel 75 jaar oud met die driedubbele kin en dikke buik. Het leek alsof hij echt 'genoten' had van het leven. Na de opnames bleek dat het zelfs met nabewerking niet goed genoeg was. De acteurs leken nog niet voldoende verouderd. Bijkomend probleem waren de ongemakken van het filmen op een druk station. Iedere paar minuten kwam er wel trein aan op het station wat het onmogelijk maakte om goed te kunnen filmen.

De producers besloten om alle acteurs voor de laatste scène terug te roepen om alles nog een keer te doen in een studio. Ze kozen een andere tactiek en richte zich meer op echte make-up en minder op computerwerk. Volgens zevenvoudig Oscarwinnaar Rick Baker is er niets moeilijker dan een menselijk gezicht. "Doordat we hun gezichten zo goed kennen zien we elk detail. Het is niet moeilijk om aliens of andere dingen te maken, maar een gezicht beoordelen mensen op een andere manier."

Daniel was nadat de laatste opnames klaar waren in mei 2010 van mening dat ze geslaagd waren in de uitdaging om het tot een goed einde te brengen. Daniel kreeg een valse haarlijn en rubberen prothese op zijn kin om een stevige kaaklijn op te zetten. "We wilden niet dat het teveel zou afleiden en ik denk dat het ons gelukt is. Voor de close-up hebben we wel wat digitale nabewerking nodig gehad. Als je uren met die dingen op je gezicht staat, ziet het er in close-ups niet zo mooi meer uit. Het is natuurlijk ook een uitdaging om iemand 20 jaar ouder te laten lijken als hun gezicht nog aan het veranderen is. Al met al denk ik dat het er fantastisch uitzag en ik denk dat ik er ook daadwerkelijk zo uit zal zien in detoekomst."

"Het was een enorm verschil, we kregen nu wel waar weer naar zochten. De intimiteit van de scène was precies goed. Het was echt een uitdaging voor de jonge acteurs, het was echt niet makkelijk", aldus producer Heyman. "Het was heel aangenaam omdat ik vond dat er een intieme sfeer heerste. Het was een gevoel van afsluiting, het was een nieuw begin en een einde. Er zijn verschillende avonturen voor deze acteurs en voor ons allemaal. Maar we hebben het einde samen gehaald."

China test eerste vliegdekschip

Het eerste vliegdekschip in bezit van China heeft woensdag het ruime sop gekozen voor enkele oefeningen op zee. Het schip, een opgekalefaterd vaartuig van Sovjetmakelij, is bedoeld voor onderzoek en trainingen, zegt Peking. Het is de bedoeling dat op Chinese scheepswerven nog drie soortgelijke vliegdekschepen worden gebouwd.

"Als grote economie moet China enerzijds meer verantwoordelijkheid voor de wereld op zich nemen en anderzijds nieuwe veiligheidsbelangen waarborgen. Onder deze omstandigheden moet de Chinese zeemacht eveneens groeien", zei Wang Shaopu, directeur van Centrum voor Pan-Pacifische Studies van de Universiteit van Shanghai.

Details over de eerste zeereis van het vliegdekschip werden strikt geheimgehouden. Het 91 meter lange vaartuig vertrok uit de haven van Dalian, in het noordoosten van het land, en werd aan het oog van eventuele toeschouwers onttrokken door een dichte mist. De oefeningen staan in het teken van het testen van het voortstuwinssysteem.

De mariene ambities van China zijn te herleiden tot de aanspraak die het land maakt op gebieden rond Taiwan en in de Zuid-Chinese Zee. Anticiperend op de dreiging die van de nieuwe zeemacht China uitgaat, heeft Taiwan raketten ontwikkeld die in staat zijn vliegdekschepen uit te schakelen.

Ik deed het met Femke Halsema

FOK!-columnist Thako van den Heuvel heeft een heftige, erotische relatie met voormalig Groen Links voorvrouw Femke Halsema. Dit is gebleken uit gelekte mails, welke aan onze redactie zijn doorgespeeld. Beiden zijn in de uitgebreide mailwisseling zeer openhartig over hun amoureuze verleden en weiden breed uit over seksuele fantasieën, die zij nog in de praktijk willen brengen. Morgen meer details over de buitenechtelijke uitspattingen van dit nieuwe glamourkoppel.

Streep door nieuwbouw Zuidplaspolder

De aanleg van een groot aantal woningen en de bouw van een nieuw dorp in de Zuid-Hollandse Zuidplaspolder gaat voorlopig niet door. De Raad van State heeft de bestemmings- en exploitatieplannen woensdag grotendeels naar de prullenbak verwezen.

Zuidplas heeft plannen voor grootschalige gebiedsontwikkeling in de Zuidplaspolder. Zo wil de gemeente ruim 5300 woningen bouwen en het zogeheten Ringvaartdorp aanleggen - goed voor maximaal tienduizend woningen. Ook moet er ruimte komen voor glastuinbouw, nieuwe bedrijven, wegen en natuur.

Tegen deze plannen was een door groot aantal organisaties en particulieren bezwaar aangetekend bij de Raad van State. Die oordeelt dat de bestemmings- en exploitaitieplannen aan alle kanten rammelen; ze zijn deels of geheel vernietigd.

De bezwaren zijn divers. Zo is onvoldoende rekening gehouden met een varkenshouderij in de buurt, waardoor onduidelijk is of bewoners van 1500 woningen niet in de stank zitten. Voor het Ringvaartdorp geldt dat de gemeenteraad niet duidelijk heeft gemaakt hoe het dorp zich zal ontwikkelen.

Voor de bouw van 750 woningen in Moerkapelle-Oost heeft de gemeente verzuimd geluidsonderzoek te laten uitvoeren. In dit geval krijgt Zuidplas drie maanden de tijd om de gebreken in dit bestemmingsplan te herstellen, dan volgt een definitieve uitspraak.

Zuidplas is sinds 1 janurari 2010 een fusiegemeente van het voormalige Nieuwerkerk aan den IJssel, Zevenhuizen-Moerkapelle en Moordrecht.

Jongens sjacherden met kaarten voor het goede doel

Twee jongens die ansichtkaarten verkochten zogenaamd voor een stichting voor kinderen met leukemie zijn dinsdag in Den Haag aangehouden. De twee waren eerder ontslagen bij een promotiebedrijf dat zich richt op het goede doel omdat ze werden verdacht van diefstal.

De eigenaar van het bedrijf belde de politie dinsdag over het tweetal. Volgens hem vertelden de jongens van 17 en 18 uit Rotterdam in de Haagse wijk Ypenburg dat ze namens zijn bedrijf langs de deuren gingen. De kaarten die ze aan de man probeerden te brengen, bleken ze eerder bij de onderneming achterover te hebben gedrukt, laat de politie woensdag weten.

Agenten konden de jongens aanvankelijk niet vinden. De eigenaar van de onderneming ging echter ook de wijk in en belde de politie nogmaals toen hij ze in het vizier kreeg. De jongens probeerden er nog tussenuit te knijpen toen ze de gealarmeerde agenten zagen, maar konden toch in de kraag worden gevat.

Tijdens het verhoor betuigden de twee spijt. Ze zeiden slechts enkele setjes kaarten te hebben verkocht, maar bij beide jongens werd vijftig euro in beslag genomen. Dit geld gaat alsnog naar een goed doel. De jongens kregen een proces-verbaal mee voor diefstal en oplichting.

Film: Super 8

J. J. Abrams is een populaire naam in Hollywood. Hij is onder andere de bedenker van de hitseries LOST en Fringe, maar werkte ook mee aan Cloverfield. Die laatste film werd gepromoot door een indrukwekkende virale campagne, waar Abrams bekend om staat. Ook zijn nieuwste film, Super 8, kreeg een indrukwekkende promotie. Zo kwam de film terug in het spel Portal 2 en kon je je zelfs inschrijven om 'Rocket Puppeteer' te worden, waarna je een certificaat thuisgestuurd kreeg.

Jonge Colombiaan verrast favorieten in Utah

De proloog in de Ronde van Utah is gewonnen door Sergio Luis Henao. De jonge Colombiaan werkte de korte klimtijdrit over twee kilometer af in een tijd van vier minuten en vijf seconden. Francisco Mancebo werd op twee seconden achterstand tweede.

Tejay Van Garderen, Tom Danielson en Levi Leipheimer werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde. Beste Nederlander was Thomas Rabou die op 28 seconden van Henao 51e werd.

Onderzoek naar ronselende loverboys in jeugdzorg

Het kabinet laat onderzoek doen naar de omvang van de problemen die loverboys veroorzaken in de jeugdzorg. Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Marlies Veldhuijzen van Zanten (CDA) wil onder meer weten hoe vaak loverboys slachtoffers ronselen in jeugdzorginstellingen.

In antwoord op Kamervragen van de SP laat de staatssecretaris weten nog geen aanvullende maatregelen te nemen tegen loverboys in de jeugdzorg. Ze wil eerst de uitkomsten van het onderzoek afwachten.

Uit een onderzoek binnen de jeugdzorgbranche bleek in maart dat zo'n negentig procent van de meisjes in de jeugdzorg in meer of mindere mate te maken heeft met loverboys. Ook zouden loverboys via uitzendbureaus binnenkomen bij instellingen en op die manier met kwetsbare meisjes in contact komen.

In het onderzoeksrapport zijn aanbevelingen gedaan voor jeugdzorginstellingen om nauwer samen te werken. De staatssecretaris is daar erg over te spreken.

Geheugenloze keeper vervangen

Bayer Leverkusen huurt de 19-jarige keeper Bernd Leno van VfB Stuttgart. Leverkusen is namelijk niet tevreden over keepers David Yelldeel en Fabian Giefer.

Afgelopen weekend, tijdens de wedstrijd tegen Mainz, kwam Giefer hard in botsing. Hij kan zich als gevolg van die botsing niets meer herinneren. "Ik mis een maand aan herinneringen. Ik weet niets meer van de voorbereidingen op de wedstrijd, het hotel in Mainz en het trainingskamp in Zillertal."

Recordaantal NS-treinen op tijd

Afgelopen zes maanden reed een recordaantal treinen van de Nederlandse Spoorwegen op tijd. 95 procent reed volgens het spoorboekje. Dat maakte de treinvervoerder woensdag bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. Volgens eigen zeggen geeft driekwart van de reizigers de NS nu een rapportcijfer van een zeven of hoger.

Over geheel 2010 gaf ook al 75 procent van de reizigers een zeven of hoger, in 2009 was dit hoger met 78 procent. De NS vervoerde in de eerste zes maanden vijftigduizend reizigers meer per dag, een stijging van vier procent. De NS herstelt hiermee van een moeilijke start in 2011 als gevolg van de winterperikelen.

De financiële resultaten van de NS waren ook positief. Over het eerste half jaar van 2011 boekte het bedrijf een negen procent hogere winst ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De winst bedroeg 108 miljoen euro.

De NS schrijft de licht hogere winst toe aan hogere reizigersaantallen, meer stationswinkels, moderner materieel en minder energieverbruik. Het resultaat uit bedrijfsactiviteiten van NS bedroeg in de eerste zes maanden van dit jaar 144 miljoen euro, tegenover 141 miljoen euro in 2010.

De NS investeerde in de eerste zes maanden tweehonderd miljoen euro, vooral in nieuwe treinen en nieuwe stations. Het aantal Sprinters groeide naar honderd. Daarnaast worden verschillende stations vernieuwd, zoals in Utrecht, Den Haag en Zwolle. De NS geeft aan dat de resultaten verder moeten verbeteren om deze investeringen terug te verdienen.


Recordaantal NS-treinen op tijd (Foto: Novum)

Hamburger SV wil Elia niet kwijt

Hamburger SV verkoopt Eljero Elia niet aan Juventus. De Duitse club meldt vandaag op zijn website een bod van de Italianen afgewezen te hebben.

"We willen Eljero Elia niet laten gaan en hebben geen noodzaak om hem te verkopen", verklaart technisch directeur Frank Arnesen van de Hamburgers. "Hij is een heel belangrijke speler voor ons."

Elia heeft nog een contract tot 2014 bij HSV. De vleugelspits liet maandag bij zijn aankomst bij Oranje tegen Novum Nieuws nog weten open te staan voor een vertrek. "Ik weet niet wat er gaat gebeuren. Ik hoor hier en daar dat ze gesprekken hebben met Juventus of die en die club. Ik zie wel wat er gaat gebeuren."


Hamburger SV wil Elia niet kwijt (Foto: Pro Shots)

Artsen woest om weigering vergoeding kankermedicijn

Artsen zijn boos dat minister van Volksgezondheid Edith Schippers (VVD) heeft besloten dat een bepaald geneesmiddel voor borstkankerpatiënten niet wordt vergoed. Volgens de specialisten heeft het medicijn een onmiskenbare meerwaarde. Door de beslissing moeten patiënten het medicijn zelf betalen.

De minister nam onlangs na drie jaar een besluit over het middel Lapatinib, zegt hoogleraar geneeskundige oncologie bij het Leids Universitair Medisch Centrum en voorzitter van de Borstkanker Onderzoek Groep woensdag. Het middel heeft bij zeker de helft van de patiënten gunstige effecten, aldus Nortier.

Jaarlijks komen ongeveer honderd patiënten in aanmerking voor Lapatinib. Het gaat om mensen met vergevorderde of uitgezaaide borstkanker bij wie andere kankerremmers niet werken. Patiënten moeten vier tot vijf pillen per dag innemen. Dat kan maandelijks al gauw honderden euro's kosten, zegt de hoogleraar.

In de periode dat nog geen beslissing was genomen, stelde producent GlaxoSmithKlein het gratis beschikbaar. In totaal kregen de afgelopen jaren ongeveer driehonderd patiënten het middel.

Patiënten die het middel gebruiken, leven volgens de professor gemiddeld nog anderhalf jaar met een redelijke kwaliteit van leven. "Het stelt uitzaaiingen naar de hersenen uit. Hadden de patiënten het niet gehad, dan zou het leven waarschijnlijk korter en van minder hoge kwaliteit zijn geweest."

Rustige nacht in Londen; chaos elders in Engeland

Duizenden extra agenten waren dinsdagavond op de been in Londen. Het bleef rustig in de Britse hoofdstad, maar elders in Engeland gingen relschoppende jongeren wel op rooftocht.

In Londen waren zestienduizend agenten op straat, bijna drie keer zoveel als de voorgaande dagen. Het lijkt erop dat dit machtsvertoon zijn uitwerking niet heeft gemist. "Zonder al te voorbarig te willen zijn, het is tot dusverre redelijk rustig vanavond", zei de Londense brandweer op Twitter. In Londen zijn bijna achthonderd arrestaties verricht.

Buiten de hoofdstad verspreidden de onlusten zich wel. In Manchester trokken honderden jongeren - sommigen zo te zien niet ouder dan 10 - door de stad. Zij gooiden stenen en flessen naar de politie en vernielden winkels. Enkele gebouwen gingen in vlammen op.

Soortgelijke taferelen speelden zich af in Liverpool, Nottingham en Birmingham, waar de politie inmiddels 250 arrestaties heeft verricht. In laatstgenoemde stad kwamen drie mannen om het leven toen ze werden aangereden door een auto. De politie onderzoekt of er sprake was van opzet. Het is niet duidelijk of het incident verband houdt met de rellen. In Nottingham werd onder andere een school in brand gestoken.

In een aantal plaatsen in het midden en westen van Engeland, te weten Leicester, Wolverhampton, West Bromwich, Bristol en Gloucester, was het dinsdagavond voor het eerst onrustig.

In Londen gingen winkels uit voorzorg vroeger dicht. In sommige wijken werden burgerwachten gevormd om plunderaars en vandalen af te schrikken. De rechtsextremistische English Defense League zei dat duizend leden in verschillende delen van het land patrouilleerden op straat. "We zullen de rellen stoppen - de politie kan het duidelijk niet aan", zei Stephen Lennon, leider van de EDL. Hij waarschuwde dat hij niet kon garanderen dat het niet tot geweld zou komen.

Bij het geweld zijn tot dusverre 111 agenten en veertien burgers gewond geraakt. Een 26-jarige man is om het leven gekomen.


Rustige nacht in Londen; chaos elders in Engeland (Foto: Novum)

Zorgpersoneel meldt misstand niet

Misstanden in ziekenhuizen worden vaak niet gemeld door het personeel. Slechts vier op de tien medewerkers zegt aan de bel te trekken als zij getuige zijn van onverantwoord optreden door specialisten. Dat blijkt uit een enquête van de vakbond CNV Publieke Zaak.

Een derde van de vijfhonderd ondervraagden, onder wie veel verpleegkundigen, zegt situaties meegemaakt te hebben die niet zijn gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, terwijl dat wel had gemoeten. Het gaat dan bijvoorbeeld om patiënten die zijn overleden na een val uit bed of patiënten die verkeerd bloed toegediend hebben gekregen.

Volgens de vakbond is angst voor de reacties van collega's en leidinggevenden een belangrijke reden om te blijven zwijgen over misstanden. Daarnaast speelt onwetendheid mee. Driekwart van de ondervraagden is niet op de hoogte van de klokkenluidersregeling voor de zorg. Medewerkers die wel van de regeling weten, maken er geen gebruik van omdat melden niet anoniem kan.

Aanleiding voor het onderzoek is de uitbraak van de multiresistente bacterie in het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Die werd lang onder de pet gehouden.

Huntelaar wijst Rubin Kazan af

Klaas-Jan Huntelaar heeft een aanbod van Rubin Kazan afgeslagen. Dat meldt de Duitse sportkrant Sportbild. De Russische ploeg zou veertien miljoen euro over hebben gehad voor de diensten van de Oranje-international van Schalke 04, maar die zag niets in een overgang naar de huidige nummer vier van de Russische competitie.

Manager Horst Heldt van de ploeg uit Gelsenkirchen bevestigt in Sportbild dat Rubin geïnformeerd heeft naar Huntelaar. "Kazan heeft interesse getoond. Ze hebben vermoedelijk ook met zijn adviseur gesproken. Die heeft een overgang echter direct uitgesloten. Klaas-Jan blijft bij ons", verklaarde Heldt.

Huntelaar begint aan zijn tweede seizoen bij Schalke. De spits werd vorig jaar overgenomen van AC Milan en scoorde in de Bundesliga acht keer. Na een veelbelovende start kwam mede door blessures de klad in de productie van de aanvaller.

Inbraakgolf in campers langs snelweg

De politie waarschuwt bezitters van campers om niet te overnachten op parkeerplaatsen langs de snelweg. De afgelopen weken wordt vrijwel dagelijks aangifte gedaan van inbraak, meldt het Korps Landelijke Politiediensten woensdag.

De inbrekers slaan 's nachts toe. Er wordt meestal ingebroken in het rijgedeelte. De gedupeerden komen er pas 's ochtends achter dat ze zijn beroofd.

Sinds april is veertig keer aangifte gedaan van een dergelijke inbraak. De laatste paar weken komt er vrijwel iedere dag een aangifte binnen. De slachtoffers zijn overwegend buitenlandse toeristen, maar er zijn ook Nederlanders bij. De inbraken worden door het hele land gepleegd. De politie vermoedt dat er verschillende daders actief zijn.

De politie heeft de indruk dat er inbraken in campers meer voorkomen dan in eerdere jaren. "Maar dat kan liggen aan het feit dat er steeds meer campers rondrijden", zegt een woordvoerder. Met een camper gaan mensen eerder langs de snelweg overnachten dan met een caravan. De politie raadt mensen aan altijd op een camping te overnachten.

Grote zonnevlam heeft weinig invloed op aarde

De zon heeft dinsdag een enorme zonnevlam uitgestoten, de grootste in vijf jaar tijd. De uitbarsting vond plaats aan de achterzijde van de zon, zeiden wetenschappers, en zal om die reden weinig invloed hebben op satellieten en andere communicatiesystemen.

Er waren meldingen van kortstondige verstoringen van uitzendingen via de korte golf in Azië, maar daar bleef het bij, aldus Joe Kunches, wetenschapper van een onderzoekscentrum voor ruimteweer in de Amerikaanse staat Colorado.

De zon komt tot leven na een jarenlange rustperiode. Wetenschappers verwachten dat er de komende drie tot vijf jaar een toename zal zijn van het aantal zonnevlammen.

Jennifer Grey wel blij met Dirty Dancing remake

Jennifer Grey heeft wel vertrouwen in de beslissing van Lionsgate om de filmklassieker uit 1987 een remake te geven. De ster sprak haar steun hier voor uit op Twitter. Wie er in de film gaan spelen en wanneer hij uit zal komen is nog niet bekend.

Direct nadat maandag bekend werd dat Kenny Ortega de film zou gaan regisseren klommen boze fans in de pen op Twitter. "Dirty Dancing remake? Really Hollywood? There is no way to top Swayze! End of story. #uncreativehollywood,” Veel van deze kritieken lijken ongegrond aangezien Ortega de choreograaf was voor de originele Dirty Dancing.

Jennifer Grey, die naast Patrick Swayze schitterde, zei in the Wall Street Journal: "Ik ben zo opgewonden over dit nieuws! Ik denk dat niemand het beter kan doen dan mijn geliefde Kenny Ortega. Hij is juist verantwoordelijk voor het enorme succes van het eerste deel. Ik kan niet wachten om te zien wat hij ermee gaat doen."

Dirty Dancing haalde meer dan 214 miljoen dollar op en leverde een scala aan hits op door de muziek van de film uit te brengen. Er zijn meer dan 10 miljoen DVD's van de film verkocht. Een vervolg op de film, Dirty Dancing: Havana Nights, flopte jammerlijk in de box-office.

ADO blij met terugkeer Verhoek

Doordat de transfer van ADO-aanvaller Wesley Verhoek naar Nottingham Forest niet doorging blijft de vleugelspeler waarschijnlijk gewoon in Den Haag.

Tegenover het Algemeen Dagblad laat ADO Den Haag-trainer Maurice Steijn weten dat Verhoek gewoon weer aansluit bij zijn ploeg. "Hij vroeg of hij weer bij de groep kan aansluiten. Daarover was voor mij geen enkele discussie. Ik wilde hem sowieso al niet kwijt, dus wat mij betreft is hij van harte welkom."

Voor Steijn is de terugkeer ven Verhoek een welkome verrassing. "Wat ik heb begrepen is dat zijn liefde bij Den Haag ligt en dat hij graag hier wil blijven", aldus Steijn. "Ik hoop het, want ik heb vanaf het begin al aangegeven deze spelersgroep dolgraag bij elkaar te willen houden."

De trainer had de hoop op een langer verblijf van de rechtsbuiten al opgegeven. "Hij vertelde me dat zijn gevoel bij de overstap niet goed was,'' zegt Steijn. "Ik dacht dat zijn besluit vast stond, al wist ik wel dat zijn gevoel voor ADO Den Haag nog steeds heel sterk was. Zijn besluit om af te zien van Forest komt voor mij als verrassing."

Drie studios en een game-serie minder voor THQ

In verband met een 'strategische reorganisatie' bij THQ, heeft de uitgever besloten om twee studios te sluiten en eentje te verkopen. Daarnaast heeft het bestuur er mee ingestemd om de MX vs. ATV-franchise stil te leggen.

THQ is in the process of transitioning its portfolio away from licensed kids titles and movie-based entertainment properties for consoles and has also decided not to actively pursue further development of the MX vs. ATV franchise at this time", aldus het uitgegeven persbericht.

As a result, the company announced the closure of two studios in Australia, and the elimination of a development team at the company’s Phoenix location. The company is maintaining its Quality Assurance team in Phoenix.

De twee ongelukkige Australische studios zijn Blob 2-ontwikkelaar Blue Tongue Entertainment en de in Brisbane gesitueerde THQ Studio Australia, verantwoordelijk voor Megamind en Avatar: The Last Airbender. De MX vs. ATV-serie was ondergebracht bij THQ Studio Phoenix.

Tweehonderd mensen zijn hun baan verloren. "Witth this realignment, we are narrowing our focus to high-quality owned IP with broad appeal that can be leveraged across multiple platforms, and to work with the best talent in the industry”, zegt directeur en CEO Brian Farrell.

By right-sizing our internal development capacities for our console portfolio, our five internal studios are focused on delivering high-quality games with talented teams driving the execution of those titles to market."

As we have outlined in our business strategies, we are making shifts to reduce movie-based and licensed kids’ video games in our portfolio, which underscores our strategy to move away from games that will not generate strong profits in the future."

“We will continue to evaluate our capital and resources to concentrate on fast growing digital business initiatives such as social games, mobile and tablet-based digital entertainment.” 

Op dit moment heeft THQ nog vijf studios die zich op 'core-titels' focussen.

'Matt Damon moet president worden'

Filmmaker Michael Moore vindt dat Matt Damon president van de Verenigde Staten van Amerika moet worden. Dit zei de geprezen en omstreden Moore tijdens een bijeenkomst waar een discussie werd gehouden over de manier waarop kleinere politieke partijen mee moeten doen aan de presidentsverkiezingen. Een 'DIY voor de presidentsverkiezingen van 2012'.

"Ik denk dat Matt Damon erg moedig is door zich geen zorgen te maken over wie hij mogelijk beledigt door te zeggen wat er gezegd moet worden. De republikeinen hebben laten zien dat je met een populair iemand aan moet komen als je wilt winnen. Zelfs wanneer je een acteur naar voren schuift bestaat de kans dat je wint. En ik denk dat ik deze naam noem omdat ik wil dat we op deze manier gaan denken", aldus Moore.

Matt Damon heeft zich echter nog niet, publiekelijk, uitgesproken of hij de wens heeft om een 'run for office' te doen. Hij staat wel bekend om iemand die actief is op het gebied van politiek. Zo steunde Damon de verkiezing van Barack Obama in 2008. Tijdens de verkiezingen noemde hij het verhaal van Sarah Palin een slechte Disney film.

Vorige week sprak Matt Damon zijn afkeer uit over de beslissing om het Amerikaanse schuldenplafond te verhogen. "Ik denk dat Obama zijn mandaat verkeer geïnterpreteerd heeft. Een vriend van me zei onlangs, ik vind het een mooie uitspraak: Ik hoop niet langer op stoutmoedigheid van Obama." Matt vindt dat de president slechte situaties in het land aanpakt door het nog slechter te maken. "Kijk naar het onderwijs, we linken de salarissen van docenten aan de prestaties van hun leerlingen op testen. We trainen onze kinderen in plaats van dat we ze onderwijzen."

Afgelopen weekend sprak Damon tijdens een protestmars, 'red onze scholen', in Washington. "Ik walg er van, het is bijna crimineel dat er zo weinig wordt gevraagd van de mensen die juist zo veel krijgen. Ik bedoel, ik vind het niet erg om meer te betalen. Ik betaal liever meer belasting dan dat het ten koste gaat van onderwijsprogramma's waar kinderen echt iets aan hebben."

Er zijn natuurlijk ook tegenstanders van Matt Damon die zich laten horen. Andrew Breitbart, de bedenker van een aantal politieke blogs met een hollywood insteek, heeft geen goed woord over voor beroemdheden die zich met politiek gaan bemoeien. Zo noemt hij de uitspraken van Matt Damon een 'zielige manier om slim te lijken door moeilijke woorden te gebruiken' en 'uitsloverij voor zijn moeder'. Op de sites van Andrew Breitbart wordt Damon een 'politieke propaganda spugend dier' genoemd.

Beta-inschrijvingen open voor Gotham City Impostors

Monolith en Warner Bros. Interactive hebben bekendgemaakt dat vanaf vandaag de beta-inschrijving is geopend voor Gotham City Impostors, het downloadbare multiplayer-spel dat zich afspeelt in het Batman-universum.

Vanaf september kun je dan aan de slag; aanmelden gaat via de officiële website van het spel. Dit spel vertelt het verhaal van een aantal nietszeggende personages die een kick krijgen van het superheldenvak, maar die daar bij lange na niet voor geschikt zijn.

Dit downloadbare spel komt uit op Windows, PlayStation Network en Xbox Live Arcade.

Tennisster Tamaëla kan zich weinig herinneren

Elise Tamaëla werd, toen ze haar vriendin en collega Daniëlle Harmsen aan het aanmoedigen was bij het Challenger in het Duitse Versmold, in elkaar geslagen door de vader van de tegenstandster van Harmsen. De tennisster zelf zegt zich weinig meer te kunnen herinneren.

"Iedereen was in shock, dit heb ik nog nooit meegemaakt", aldus Harmsen. "De vader riep steeds racistische opmerkingen richting Elise Ik zag dat ze hem een duwtje gaf, waarop hij meteen met zijn elleboog sloeg en nog een klap gaf. Elise ging 'out' en lag op de grond. Ze kan zich niet eens meer herinneren hoe ze geslagen is."

Modern Warfare 3-trailer toont Spec Ops Survival

Wie heel wat uren heeft doorgebracht met de Spec Ops-modus in Modern Warfare 2, zal blij zijn met het feit dat Spec Ops ook in Modern Warfare 3 weer van de partij is. De modus, die de speler allerlei uiteenlopende missies voorschotelt, is alleen of met z'n tweeën te spelen. Dit keer is er zelfs een geheel nieuwe soort missie. Voor de Call of Duty-serie dan.

Het missietype heet Survival en schotelt de speler ronde na ronde steeds moeilijkere en steeds meer vijanden voor. Sinds de Horde-modus in Gears of War en Firefight in Halo, lijkt er haast geen multiplayer-modus meer te zijn binnen het shooter-genre die niet een eigen draai geeft aan het concept.

Een nieuwe trailer toont Spec Ops Survival. Bekijk hieronder het filmpje.

Call of Duty: Modern Warfare 3 komt 8 november uit op Windows, de Wii, Xbox 360, PS3 en ook komt er een versie naar de Nintendo DS.

Manager: "Di Resta kan naar Mercedes"

Het is goed mogelijk dat Paul di Resta het Formule 1-team Force India na één seizoen al kan verruilen voor Mercedes Grand Prix. De manager van de Schot schermt met interesse van de Duitse renstal. De coureur zou dan Michael Schumacher moeten vervangen die onlangs aangegeven heeft dat zijn filosofie niet meer bij het team past.

Di Resta is Mercedes-protegé en won vorig seizoen voor het Duitse merk de wereldtitel in de DTM en verdiende hiermee een stoeltje in de Formule 1. "Ik geloof wel dat er interesse is, Paul is een protegé van Mercedes. Ik ben trots op hem. Hij zou een geweldige beurt maken als vervanger van iemand bij een topteam," zei manager Anthony Hamilton die weet dat Di Resta in de vorige race op de Hungaroring met een zevende plaats uitstekend presteerde.

Ajax biedt op N.E.C.-keeper Cillessen

Ajax heeft een eerste bod uitgebracht op N.E.C.-doelman Jasper Cillessen. Dat zei Carlos Aalbers, technisch directeur van de Nijmegenaren, vandaag. "Wij zullen daar vandaag naar kijken en erop reageren", aldus Aalbers.

Ajax is na het vertrek van Maarten Stekelenburg naar AS Roma op zoek naar een doelman. Kenneth Vermeer is nu eerste keeper in het elftal van trainer Frank de Boer.

Ajax biedt op NEC-keeper Cillessen
Ajax biedt op N.E.C.-keeper Cillessen (Foto: ANP)

Wederom blessure Clijsters

Kim Clijsters is opnieuw getroffen door blessureleed. Bij het WTA-toernooi in het Canadese Toronto moest Clijsters vanwege een buikspierblessure de partij tegen Jie Zheng uit China staken.

Het is niet voor het eerst dit jaar dat de Belgische speelster wordt geveld door blessures. Ze moest afzeggen voor Wimbledon vanwege een enkelblessure. Het is onzeker of de nummer twee van de wereld eind deze maand haar titel op de US Open kan verdedigen.

"Het deed al zeer voor de wedstrijd en het werd eigenlijk allleen maar erger. Ik heb nog enkele weken om te herstellen. Ik zal er alles aan doen om fit te geraken," zo zei Clijsters.

Arend Langenberg terug op de radio

Arend Langenberg is binnenkort weer te horen op de radio. De nieuwslezer heeft een zware tijd achter de rug, drie jaar geleden werd bij hem darmkanker geconstateerd. Na een periode van chemotherapie kan Langenberg niet wachten om weer aan het werk te gaan.

Langenberg heeft goede hoop genezen te zijn van kanker en is altijd optimistisch gebleven. "Ik heb geprobeerd kanker ook niet zwaarder te zien dan een hartkwaal. Iemand met een hartkwaal zegt ook niet elke dag dat hij morgen wel dood kan zijn", vertelt hij aan De Telegraaf.

De nieuwslezer kan niet wachten om weer aan de slag te gaan bij Sky Radio. "Fluitend om 5.23 uur opstaan. Me rustig klaarmaken om weg te gaan en dan zonder files naar de studio om daar zeven uur te beginnen. Ik ga nog even op vakantie en dan volop aan de bak."

'Modern Warfare 3 blijft netjes'

Met Call of Duty: Modern Warfare 3 wil gamestudio Infinity Ward de grens van goede smaak niet overschrijden. Toch sluit het bedrijf niet uit dat het schietspel flink wat emoties kan losmaken. Dat laat communitymanager Robert Bowling van de studio weten voor de camera van Novum Nieuws.

Wat Modern Warfare 3 dit jaar in petto heeft, liet Bowling niet los. De laatste jaren heeft de schietspelserie Call of Duty de reputatie gekregen dat het gamers wil choqueren.

In 2009 deed Modern Warfare 2 stof opwaaien door een scène waarin de speler als terrorist onschuldige en ongewapende burgers moest neerschieten op een Russisch vliegveld. In Call of Duty: Black Ops, dat vorig jaar uitkwam, is de gamer betrokken bij een aanslag op Fidel Castro.

"Elk medium kent zijn grenzen als het om smaak gaat. Wij willen vooral een boeiend spel maken", zegt Bowling. In Modern Warfare 3 krijgen spelers een Derde Wereldoorlog voorgeschoteld waarin het terrorisme in onder meer Parijs, Berlijn en New York bestreden moet worden. "De game biedt een spannend verhaal waarbij verschillende emoties worden aangesproken."

Call of Duty: Modern Warfare 3 is vanaf 8 november verkrijgbaar voor verschillende spelcomputers en de pc.


'Modern Warfare 3 blijft netjes' (Foto: Novum)

Weening naar GreenEdge

Pieter Weening rijdt in 2012 voor de nieuwe Australische wielerploeg GreenEdge. Dit maakte de Australische formatie bekend.

"Ik wil Rabobank bedanken voor de twaalf jaar dat ik bij ze heb gereden. Als Nederlander is het een voorrecht geweest om te rijden voor de grootste ploeg van het land,” aldus de Fries die sinds 2004 voor de bankploeg reed.

"Nu is het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. De instap bij GreenEdge is voor mij een grote kans om te helpen bij het opbouwen van een team en daarnaast mijn eigen ambities na te jagen. Ik vind het ook mooi om deel uit te maken van een Australische ploeg. Dit is een van de beste fietslanden ter wereld."


Weening naar GreenEdge (Foto: Pro Shots)

Kaiser Chiefs ruimt Londen op na rellen

Zanger Ricky Wilson en bassist Simon Rix van Kaiser Chiefs helpen burgers met het opruimen van Londen. Sinds een paar dagen wordt de stad geteisterd door plunderingen en rellen.

"Camden Chalk Farm. Ik en Simon komen eraan met onze bezems", laat Wilson weten via Twitter. Ook zet hij verschillende foto's online van grote groepen mensen die Londen aan het opruimen zijn. "Als het nodig is doe ik het morgen weer. En de dag daarna. En de dag daarna."

Zangeres Kate Nash steekt ook haar handen uit de mouwen. "Ik ben bij de schoonmaak van Bethnal Green. Het is goed om te zien dat zo veel mensen helpen!" Vervolgens gaat de zangeres naar Clapham om door te gaan met de grote schoonmaak. "Ik heb vuilniszakken, nu nog een paar handschoenen."

Jamai wil geen bekende vriend meer

Jamai Loman wil nooit meer een vriend die net als hij bekend is. De 25-jarige musicalacteur had anderhalf jaar een relatie met zanger Ron Link. Jamai houdt zijn liefdesleven het liefst buiten de schijnwerpers.

"Ik vind het niet belangrijk dat mensen weten wie mijn vriend is", vertelt Loman voor de camera van Novum Nieuws. "Dat heeft niks te maken met mijn werk. Gelukkig zijn er genoeg andere mensen die het wel interessant vinden om hun privéleven op straat te leggen."

Jamai, die momenteel een vriend heeft, weet in ieder geval zeker dat hij nooit meer een relatie wil met een andere bekende Nederlander. "Het is niet leuk. Niet iedereen hoeft te weten hoe mijn relatie in elkaar steekt, daar houd ik niet van." Volgens Loman waren er 'genoeg paparazzi' toen hij nog verkering had met Link. "Weet je wat het ook is: Nederland is een klein land. Als je een geheim hebt, duurt het misschien twee dagen."

De zanger weet niet of hij ooit gaat trouwen. "Dat vind ik niet zo bijzonder. Als je een bevestiging moet hebben voor de liefde, moet je een kind nemen", vindt hij. Maar voorlopig zit dat er niet in volgens Jamai. "Ik kan nog amper voor mezelf zorgen."

Premier League in gevaar

Het is onzeker of komend weekend alle wedstrijden in de Premier League worden gespeeld. Het is dan wel iets  rustiger geworden in Londen, maar de autoriteiten willen geen risico's nemen. Dit meldt De Telegraaf.

Het zou gaan om de wedstrijden Fulham-Aston Villa, Queens Park Rangers-Bolton Wanderers en Tottenham Hotspur-Everton. De Engelse voetbalbond FA zal vandaag in samenspraak met de politie beslissen of de wedstrijden worden afgelast.

Van Dijk: "Ik ben fit, waarom niet?"

FC Utrecht baarde opzien door de 42-jarige doelman Rob van Dijk aan te trekken. De keeper had eigenlijk al een punt achter zijn loopbaan gezet.

Omdat FC Utrecht de afgelopen transferperiode Michel Vorm en Khalid Sinouh zag vertrekken naar respectievelijk Swansea City en PSV, was de spoeling dun. Zeker omdat reservekeepers Erik Cummins (hersenschudding) en Roberto Fernández (meniscus) uit de roulatie zijn.

Hierdop besloot de clubleiding van FC Utrecht direct actie te ondernemen. De club speurde al naar een "ervaren tweede keeper die de jonkies kan begeleiden" voordat de keeperscrisis een feit was. "Die rol ligt me. Net als bij Feyenoord. De jonkies het nodige meegeven en zelf lekker doortrainen. Een mooie combinatie", aldus Van Dijk tegen Algemeen Dagblad.

Volgens de routinier is zijn verblijf bij FC Utrecht de laatste actieve daad in de voetballerij. "Dit is mijn laatste klus als profkeeper... écht." Om er ongevraagd aan toe te voegen: "Ik weet het, dat riep ik de laatste vijf, zes jaar natuurlijk wel vaker. Maar nu voelt het écht zo."

Noorse politie nam langere route naar Utoya

De Noorse politie heeft dinsdagavond toegegeven een langere route te hebben genomen naar het eilandje Utoya dan nodig was. Dat meldde de televisiezender NRK.

De politie moest op weg naar het eiland 3,6 kilometer water per boot overbruggen, hoewel een ander opstappunt op slechts 670 meter afstand van het eiland ligt. De politie krijgt in Noorwegen veel kritiek. Het zou te lang zou hebben geduurd voordat agenten het eiland bereikten waar de Noor Anders Behring Breivik op 22 juli een bloedbad aanrichtte.

Noorse politie nam langere route naar Utoya
Noorse politie nam langere route naar Utoya (Foto: ANP)

Renshaw voor twee jaar naar Rabobank

Mark Renshaw zal vanaf 2012 uitkomen voor de Rabobank. De Australische sprinter tekent een contract voor twee jaar bij de ProTeam-formatie. Bij Rabobank zal Renshaw, die normaal gesproken de sprints aantrekt voor Mark Cavendish, voor eigen kans mogen gaan sprinten.

De afgelopen jaren hielp Renshaw zijn Britse teamgenoot aan vele ritzeges in de Tour de France. Nu heeft de huidige renner van HTC-Highroad volgens Telesport de garantie van Rabobank gekregen dat hij volgend jaar in de Franse wielerronde als sprinter mee mag.

'Twitterende Voguelift' is internethit

Na het succesvolle boek en de verfilming van De duivel draagt Prada, waarin een oud-medewerkster van de veeleisende hoofdredactrice Anna Wintour, een boekje open doet, is er een nieuw 'lek'. Het twitteraccount @CondeElevator doet 'onthullingen' vanuit de liften van kantoorgebouw Conde Nast in New York, waar ook Vogue is gevestigd. Sinds de eerste tweet op 6 augustus heeft het account bijna 19.000 volgers.

"Dingen die zijn gehoord in de Conde Nast-liften blijven niet in de Conde Nast-lift", zo belooft de onbekende twitteraar. Een bericht: Meisje #1: Er zou een lift moeten zijn die alleen naar Vogue gaat, gewoon naar de twaalfde verdieping en terug. Meisje #2: Absoluut. In een andere tweet verbetert Wintour een assistente.

Uiterlijk speelt nog steeds een belangrijke rol: jongen loopt lift in met Legaliseer Homoseksualiteit op zijn t-shirt. Voguetiener: Dat t-shirt is zo twee maanden geleden.

'Twitterende Voguelift' is internethit
'Twitterende Voguelift' is internethit (Foto: ANP)

Brandweer redt tankstation bij brand IJsselmuiden

Bij een grote brand in een loods in IJsselmuiden heeft de brandweer dinsdagavond kunnen voorkomen dat een tankstation ten prooi viel aan het vuur. De brand woedde in een loods met meubelen enkele tientallen meters naast een tankstation. De brandweer was een uur bezig om het vuur te bedwingen. Niemand raakte gewond.

Omdat mogelijk asbest is vrijgekomen is de omgeving van de loods afgezet. De brandweer verricht nader onderzoek om vast te stellen of het kankerverwekkende materiaal inderdaad is vrijgekomen.

De brand ontstond rond 23.00 uur in de loods aan de Spoorstraat. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Lichaam duiker na 17 jaar gevonden

Het lichaam van een duiker die in 1994 vermist raakte in het Amerikaanse meer Lake Tahoe is gevonden. Het stoffelijk overschot was zeer goed geconserveerd in de wetsuit in het water van 2 tot 3 graden Celsius, aldus de autoriteiten. Dat meldden Amerikaanse media dinsdag.

Het lichaam van de 44-jarige man werd eind juli omhoog gehaald, nadat duikers het kort daarvoor bij toeval hadden ontdekt. De man verdween na een probleem van medische aard of door problemen met zijn uitrusting. Een autopsie moet duidelijkheid geven over de doodsoorzaak.

Lake Tahoe ligt op de grens van de staten Californië en Nevada en is met diepten tot 501 meter het op een na diepste meer in de VS.

Kamer wordt bijgepraat over steun aan Griekenland

De Tweede Kamer wordt woensdag bijgepraat over de maatregelen die zijn genomen om de financiële problemen rond Griekenland te beteugelen. Topambtenaren van het ministerie van Algemene Zaken en het ministerie van Financiën geven om 13.30 uur de leden van de vaste Kamercommissie financiën een zogeheten technische briefing.

De Kamer wordt geïnformeerd over de eurotop op 21 juli, de brief die minister van Financiën Jan Kees de Jager hier eind juli over schreef en over de tijdelijke garantiestelling aan de Europese Centrale Bank.

De Jager waarschuwde in een maandag verstuurde Kamerbrief voor de mogelijke risico's voor de kredietwaardigheid van landen, zoals Nederland, die garant staan voor een mogelijke vergroting van het Europese noodfonds. De Jager meldt dat een groter fonds niet moet worden gezien als wondermiddel voor de problemen van de eurozone en dat structurele hervormingen en schuldhoudbaarheid voorrang hebben.

Sylvie en Rafael van der Vaart krijgen wassen beeld

Sylvie en Rafael van der Vaart krijgen ieder een eigen beeld in Madame Tussauds. Vanaf volgende maand zijn de twee wassen evenbeelden van het echtpaar te bewonderen in de Amsterdamse vestiging van het bekende museum.

De presentatrice en de voetballer brachten eerder dit jaar twee bezoekjes aan de Tussauds Studio's in Londen. Daar vond een intensieve poseersessie voor de totstandkoming van de beelden plaats, laat het wassenbeeldenmuseum dinsdag weten.

De beelden van Sylvie en Rafael van der Vaart zijn vanaf eind september te bewonderen. De voetbalvrouw neemt de onthulling van haar evenbeeld en dat van haar man zelf voor haar rekening.

PvdA wil post op maandag handhaven

PostNL moet op maandag gewoon post blijven bezorgen. Minister van Sociale Zaken Henk Kamp (VVD) moet daarover gaan praten met het postbedrijf, stelt de grootste oppositiepartij PvdA dinsdag in schriftelijke vragen aan de bewindsman.

Aanleiding zijn uitspraken van PostNL-topman Harry Koorstra dat hij af wil van de bezorging op maandag. Het is 'belachelijk' om een hele bezorginfrastructuur in stand te houden voor dat 'hele kleine beetje post', zo zei hij in BN/De Stem. Bijzondere post, zoals rouwkaarten of medische correspondentie, kan volgens hem op die dag prima met de pakketdienst mee.

PostNL - voorheen TNT Post - verzet zich al langer tegen het bezorgen op maandag. De Tweede Kamer heeft echter altijd vastgehouden aan een zesdaagse bezorging. Het bedrijf zegt nu opnieuw bezig te zijn met lobbyen in Den Haag omdat de kosten in geen verhouding zouden staan tot het nut.

Het is de PvdA alvast in het verkeerde keelgat geschoten. Kamerlid Mariëtte Hamer wil weten wat Kamp van de uitlatingen van Koorstra vindt. Ook wil ze weten of het postbedrijf van plan is de tarieven te verhogen als de postbezorging op maandag in stand wordt gehouden.


PvdA wil post op maandag handhaven (Foto: Novum)

Goudroof op snelweg

Een groep overvallers vermomd als politieagenten heeft dinsdag bij een overval op een auto nabij de Roemeense stad Pitesti bijna 23 kilo goud buitgemaakt. Dat heeft een woordvoerder van de Roemeense politie gezegd.

Drie gemaskerde mannen dwongen dinsdag op een snelweg nabij Pitesti een auto tot stilstand, aldus politiewoordvoerder Danut Dinu. Een van de overvallers bedreigde de bestuurder van de auto en een andere passagier met een pistool. De inzittenden werden gedwongen 22,7 kilo gouden juwelen en lepels over te dragen die in de kofferbak van de auto lagen.

Volgens Dinu vervoerden de inzittenden het goud voor een privaat bedrijf. Tientallen politieagenten en een helikopter zijn inmiddels op zoek naar de overvallers.

Hof: Governor Tower of Londen terecht ontslagen

De voormalige 'Governor', ofwel beheerder, van de Tower of London, generaal-majoor Keith Cima, is terecht ontslagen. Dat heeft de kantonrechter dinsdag bepaald. Cima bekritiseerde het bestuur van de Tower en de wachters, beter bekend als Beefeaters.

Cima beweerde vorige week dat zijn ontslag onterecht was, omdat hij 'pestkoppen aanpakte' en financiële wandaden aan het licht bracht. Cima zei bij zijn aantreden 'absoluut onacceptabele' praktijken te hebben aangetroffen.

Historic Royal Palaces, dat het beheer over de Tower voert, zei dat Cima is weggestuurd wegens ernstig wangedrag. Hij had kritiek op de organisatie geleverd en had minachtend gesproken over de Beefeaters. De rechter ging hierin mee en zei dat Cima 'ongepaste, kwetsende en schadelijke opmerkingen' had gemaakt over zijn werkgever en 'niet kon accepteren dat hij iets fout had gedaan'.

In 2009 werd de Tower opgeschrikt door een schandaal. Twee Beefeaters werden ontslagen, omdat ze hun enige vrouwelijke collega, Moira Cameron, zouden hebben lastig gevallen.


Hof: Governor Tower of Londen terecht ontslagen (Foto: Novum)

Politie Chili slaat studentenbetoging neer

De Chileense politie heeft dinsdag in de hoofdstad Santiago traangas en waterkanonnen ingezet tegen tienduizenden studenten, leraren en sympathisanten die betoogden voor een beter en betaalbaarder onderwijssysteem. Dat heeft de politie gemeld.

Een aantal gemaskerde betogers stak auto's in brand, wierp barricades op, plunderde etalages en belaagde de politie met stenen. Helaas is weer gebleken dat de organisatie geen controle hebben over de betogingen, zei minister van Binnenlandse Zaken Rodrigo Hinzpeter.

Het was het vijfde grote protest in twee maanden. Vorige week werden circa 900 mensen gearresteerd en vielen tientallen gewonden, onder wie agenten.

De betogers willen onder meer dat de centrale overheid het onderwijs organiseert in plaats van de lokale overheden, wat voor grote verschillen in kwaliteit zorgt. Tijdens het militaire regime in de periode 1973-1990 werd het onderwijssysteem overgedragen aan de lokale autoriteiten. Veel instituten investeren echter niet in het onderwijs, waardoor de kwaliteit achteruit holt. "Ik demonstreer omdat ik twee kinderen heb en ik het financieel niet red. Ze zullen jarenlang schulden hebben", aldus een vrouw. Studenten nemen veelal een lening om aan een privé-universiteit te studeren.

Vorige maand kondigde president Sebastian Pinera een nieuw plan aan dat onder meer een onderwijsfonds bevat met 4 miljard dollar. De studenten vinden dat de regering meer moet doen.

Het was het vijfde grote protest in twee maanden. De politie schatte het aantal betogers op 60.000, maar organisatoren hielden het op 150.000.

Politie Chili slaat studentenbetoging neer
Politie Chili slaat studentenbetoging neer (Foto: ANP)

Bijna 700 arrestaties in Londen

De politie in Londen heeft sinds zaterdag de rellen uitbraken al 685 mensen gearresteerd, van wie er 111 zijn aangeklaagd. Dat meldden Britse media in de nacht van dinsdag op woensdag. Ook in andere steden als Manchester, Liverpool en Birmingham heeft de politie vele tientallen mensen gearresteerd.

Zeker 111 agenten en vijf politiehonden zijn tot dusver gewond geraakt in Londen, waar ongeveer 60 procent van de Britse politie, zo'n 16.000 man, is ingezet.

De politiek en politie spreken van zinloos geweld. Een getuige vertelde 's nachts tegen The Guardian hoe jongeren dinsdagavond een restaurant in het West-Londense Ealing binnenstormden en daar gasten beroofde. Een filmpje op YouTube liet een naar verluidt 20-jarige Maleisische student zien, die werd aangevallen door relschoppers en gewond raakte in de Oost-Londense wijk Barking. Een groepje dat hem daarna leek te helpen beroofde hem vervolgens van zijn spullen.

Bijna 700 arrestaties in Londen
Bijna 700 arrestaties in Londen (Foto: ANP)

Terreurverdachte aangeklaagd in Duitsland

Duitse aanklagers hebben dinsdag een 25-jarige man aangeklaagd. De man wordt ervan verdacht terrorisme te hebben ondersteund en leden voor extremistische islamitische organisaties te hebben geworven.

Volgens het Duitse openbaar ministerie plaatste de man, die slechts wordt aangeduid als Hussam S., video's, geluidsfragmenten en teksten op het internet waarin de jihad, de heilige oorlog, werd verheerlijkt. De man zou onder andere zeven fragmenten op internet hebben gezet waarin aanslagen en onthoofdingen te zien zijn.

S. werd op 4 juli 2010 gearresteerd in Montabaur. Hij wordt berecht in Koblenz, in het zuidwesten van Duitsland.

Almeerse terreurverdachte weer vrij

De 34-jarige man uit Almere die eind juli werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij terrorisme is weer vrij. De rechtbank in Rotterdam oordeelde dat er onvoldoende grond is om hem nog langer vast te houden. Hij blijft wel verdachte, meldt een woordvoerder van het landelijk parket van het Openbaar Ministerie.

De man zou naar Syrië hebben willen reizen om zich aan te sluiten bij Al-Qaida. Hij wilde mogelijk in Irak of in de Palestijnse gebieden een aanslag plegen. De man komt oorspronkelijk uit Irak. Hij verblijft volgens een woordvoerder van het OM al een aantal jaar in Nederland. De man heeft een tijdelijke verblijfsvergunning.

Het onderzoek wordt voortgezet. De verdachte mag de uitkomst hiervan in vrijheid afwachten.

PVV-Kamerlid Lilian Helder is het niet eens met de beslissing van de rechtbank en heeft vragen gesteld aan minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD). Ze wil dat verdachten van terrorisme altijd in voorlopige hechtenis blijven als het onderzoek nog loopt.

OM eist acht jaar cel voor neerschieten broers

Een 20-jarige man uit Prinsenbeek gaat als het aan justitie ligt acht jaar de cel in. Hij wordt ervan verdacht een 32-jarige man uit Nieuwleusen en diens 24-jarige broer te hebben neergeschoten. Dat meldt het Openbaar Ministerie.

Het schietincident vond plaats op 5 februari aan de boulevard van Scheveningen nadat de oudste broer ruzie met de 20-jarige Brabander kreeg. Die was op zijn barkruk gaan zitten. Omstanders wisten de twee uit elkaar te halen, maar later die nacht ontstond opnieuw ruzie nadat zij het café hadden verlaten.

Volgens de officier van justitie probeerden de jongste broer en enkele vrienden de ruzie te sussen, maar trok de verdachte toen een vuurwapen en schoot hij onmiddellijk op de twee broers. De 32-jarige Overijsselaar raakte zwaargewond in borst en lies. Zijn broer kwam er met een schampschot van af.

Na de schietpartij sloeg de verdachte op de vlucht. Hij kon even later worden ingerekend. De rechtbank doet op 23 augustus uitspraak.

Supporters Twente helpen bij herstel stadion

Supporters van FC Twente steken woensdag de handen uit de mouwen om te helpen bij de herstelwerkzaamheden van de Grolsch Veste. In het beschadigde tribunevak gaan zo'n vijftien fans aan de slag met het nakijken van de stoeltjes.

"Ze gaan onder meer beschadigde stoeltjes verwijderen en nieuwe monteren", zegt een woordvoerder van de eredivisieclub dinsdag. Zaterdag wacht de eerste thuiswedstrijd tegen AZ.

Vanwege de herstelwerkzaamheden laat de burgemeester van Enschede voorlopig geen uitsupporters toe. Die maatregel duurt waarschijnlijk nog enkele wedstrijden.

Begin juli stortte een deel van het dak van het stadion van FC Twente in tijdens bouwwerkzaamheden. Daarbij kwamen twee bouwvakkers om het leven. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren, is nog altijd niet duidelijk.


Supporters Twente helpen bij herstel stadion (Foto: Novum)

Vandalen vernielen tientallen auto's in Duivendrecht

In Duivendrecht, onder de rook van Amsterdam, zijn maandagnacht tientallen auto's vernield. Vandalen sloegen de ruiten in van twintig tot dertig voertuigen, zegt een politiewoordvoerder dinsdag. Uit enkele auto's zijn ook spullen meegenomen.

De voertuigen stonden geparkeerd aan de Verbindingsweg. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Slachtoffers worden verzocht zich te melden bij de politie.

Game of the Decade-toernooi dag 24

Vandaag dag 24 van de Game of the Decade-competitie. Welk van de onderstaande games is volgens jou het meest Game of the Decade-waardig? Stem mee in de poll op FOK!games. Gisteren was het wederom geen spannende strijd. Grand Theft Auto: San Andreas kreeg een enkeltje naar de volgende ronde van het toernooi.

Burnout Paradise
Het vijfde deel in de raceserie waarbij schade toe doen net zo belangrijk is als op tijd finishen. Burnout Paradise was veel vrijer opgezet in een stad waar je allerlei dingen kon doen en op een willekeurig kruispunt aan een race kon beginnen.

Donkey Kong Jungle Beat
Een platformgame die je niet met een controller speelt, maar met een trommel. Donkey Kong Jungle Beat zorgde ervoor dat de trommels van Donkey Konga ook in een niet-muziekgame gebruikt konden worden en zorgde daardoor voor een innovatieve en geslaagde platformer, die helaas wel wat kort was. Het spel heeft een remake gehad voor Wii waarin het spel zonder bongo's te spelen is.

Grand Theft Auto: Vice City
Volgens sommigen de beste GTA uit zijn reeks. In de game speel je Tommy Vercetti die net uit de gevangenis is ontsnapt. Hij komt gelijk in een aantal vreemde situaties terecht waarna zijn opmars naar de top begint. Rockstar bracht humor, geweld, hoertjes en geld naar een heel ander niveau met deze game.

Machinarium
In Machinarium is het de bedoeling dat je een robotje, dat in stukken op een vuilnishoop terecht is gekomen, helpt om de weg terug te vinden naar de stad om daar zijn vriendinnetje te redden. De prachtige handgetekende achtergronden en ingewikkelde puzzels leverden het spel hoge reviewscores op.

Operation Flashpoint
Een realistische militaire shooter waarin je als soldaat een uit de hand gelopen conflict tijdens de Koude Oorlog beleeft. Je kunt in de singleplayer op enorme eilanden met talloze vlieg- en vaartuigen spelen, maar ook online in modes als Deathmatch, Capture the Flag of coöperatief. Het spel heeft later meerdere uitbreidingen en een vervolg gekregen.

S.T.A.L.K.E.R.
In de zone rondom Tsjernobyl gaat de stalker op zoek naar artefacten, terwijl hij ook probeert uit te zoeken waarom er mensen in zielloze zombies zijn veranderd. Het spel heeft meerdere uitbreidingen en een vervolg gekregen.

Team Fortress 2
Deze vrolijke tactische shooter is samen met Half-Life 2 Episode Two en Portal verschenen in de Orange Box. Het was een extraatje dat vervolgens lange tijd veel online gespeeld is. Het spel is sinds kort gratis te downloaden via Steam.

Virtua Fighter 5
Vijfde deel in de vooral in Japan erg populaire vechtserie. In dit deel is het ook mogelijk om met in-game geld je vechter te 'pimpen'. Het spel was een launchgame voor de PlayStation 3 en op een gamecrew-game-avondje versloeg koei alle aanwezige mannen in deze game, zonder enige ervaring met de Virtua Fighter-serie.

Laatste reviews en specials
review
Halo: the Master Chief Collection (pc)
review
Romancing Saga 3
special
Fun met Funda #175 - Een pareltje, rijp voor de sloop
review
Star Wars Jedi: Fallen Order
review
Age of Empires II: Definitive Edition
review
Death Stranding
©FOK.nl e.a.