Drie jaar cel voor misbruiken minderjarige jongens

Een 42-jarige man uit Eindhoven moet drie jaar de cel in voor het seksueel misbruiken van twee minderjarige jongens. Dat heeft de rechtbank in Zutphen dinsdag bepaald. De man bedreigde hen en paaide de jongens met geld en drugs in ruil voor seksuele handelingen. Ze waren beiden jonger dan 16 jaar ten tijde van het misbruik.

De zaak kwam aan het licht nadat een van de slachtoffers, een 17-jarige jongen uit Dinxperlo, de man in januari had neergestoken. De jongen kon het niet meer aan dat hij voortdurend werd misbruikt en onder druk gezet.

De man ontkent dat hij de jongen heeft misbruikt. Wel gaf hij aan de rechter toe dat hij verliefd op hem was. Justitie had vijf jaar tegen hem geëist, mede vanwege zijn forse strafblad. De straf viel echter lager uit omdat hij volgens de rechter een 'ziekelijke' stoornis heeft. Naast de celstraf moet de man de twee slachtoffers ook een schadevergoeding betalen.

De 17-jarige jongen moet zich later voor de rechter verantwoorden voor het neersteken van de man. Wanneer dat gebeurt, is nog niet bekend.