James McAvoy en Jamie Bell in drugsdrama

James McAvoy en Jamie Bell gaan samen spelen in het drugsdrama Filth. Het scenario van Irvine Welsh is gebaseerd op zijn gelijknamige boek uit 2008. Welsh schreef eerder Trainspotting en The Acid House. Filth is kortgeleden in productie gegaan, zegt de Schotse schrijver tegen de Amerikaanse entertainmentsite Indiewire.

McAvoy was onlangs te zien als de jonge Charles Xavier in X-Men: First Class. Hij gaat de hoofdrol spelen van Bruce Robertson, een Schotse politieagent die verslaafd is aan seks en cocaïne, die vrouwen mishandelt en slechte grappen uithaalt bij zijn collega's. Hij moet een moordzaak leiden maar wordt steeds afgeleid door zijn eigen impulsen en afwijkingen.

De 25-jarige Bell, die doorbrak met Billy Elliot en dit jaar te zien was in de actiefilm The Eagle, speelt Robertsons vriend. Alan Cumming, onlangs nog te zien naast Cher en Christina Aguilera in Burlesque en momenteel te horen in de Engelstalige versie van De Smurfen, is zijn baas.

Filth wordt wel vergeleken met de rauwe politiefilm Bad Lieutenant uit 1996, waarin Harvey Keitel een aan lager wal geraakte smeris in New York speelde. De film staat gepland voor volgend jaar.