'Moeder Jackson wil grote sterren voor tribute'

Katherine Jackson hoopt een aantal grote namen te strikken voor het herdenkingsconcert voor haar zoon Michael. De moeder van de King of Pop heeft artiesten als Justin Bieber, Christina Aguilera en Jay-Z uitgenodigd voor het concert, dat wordt gehouden in Groot-Brittannië.

Katherine heeft ook Kanye West, Cee Lo Green, Chris Brown, Usher en Bruno Mars gevraagd een of twee nummers uit het repertoire van haar zoon ten gehore te brengen. Dat onthullen ingewijden die betrokken zijn bij de totstandkoming van de show aan entertainmentwebsite TMZ.

Bieber, Brown en Mars zouden inmiddels al hebben bedankt voor de eer. De heren hebben op de dag van het concert al andere verplichtingen. Aguilera en West hebben volgens de ingewijden wel oren naar de show, maar alleen Cee Lo Green heeft al een krabbel gezet.

De Britse zanger Craig David maakte dit weekeinde al bekend dat hij op de planken staat tijdens het eerbetoon aan de King of Pop. "Ik ben vereerd dat ik naast andere wereldsterren mag optreden bij het concert voor Michael Jackson", schreef David op Facebook.

De nabestaanden van Jackson organiseren het concert op 8 oktober in Wales. Michael Jackson stierf ruim twee jaar geleden aan een overdosis propofol. De rechtszaak rondom zijn dood begint volgende maand. Lijfarts Conrad Murray is hoofdverdachte.

Vanwege de rechtszaak zijn Michaels broers Jermaine en Randy niet blij met het aanstaande concert. "Hoewel we het eerbetoon aan Michael waarderen, kunnen we ons onmogelijk vinden in deze show, die plaatsvindt tijdens de rechtszaak over Michaels dood", lieten de broers weten in een verklaring.

Sinds Jacksons overlijden is diverse malen gesproken over een herdenkingsconcert. Een geplande show in het Londense Wembley-stadion viel in 2009 in het water toen de concertorganisator failliet ging. Voor een tribute in Wenen wisten de Jacksons te weinig grote namen te strikken.