The King's Speech naar het theater

The King's Speech is vanaf volgend jaar op het toneel te zien. Het Britse koningsdrama over de stotterende koning George VI won begin dit jaar vier Oscars, waaronder voor beste film, beste regie en voor hoofdrolspeler Colin Firth. Het stuk wordt eerst in Groot-Brittannië en daarna in de Verenigde Staten opgevoerd, schrijft de Amerikaanse nieuwszender CNN.

Geen van de acteurs uit de film keert terug voor de theaterversie, laat producent Michael Alden weten. "Daar hebben we het over gehad, maar daar zouden ze niets aan hebben. Ik ben juist op zoek naar iemand die de rol op zijn eigen manier kan benaderen."

David Seidler, die het scenario voor de film schreef, heeft de theaterversie al klaarliggen. "Het toneelstuk gaat iets dieper in op de politiek van die tijd, aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog", zegt Alden. Zo wordt meer tijd besteed aan de troonsafstand van koning Edward VIII, de broer van George VI, die vanwege zijn huwelijk met een gescheiden Amerikaanse geen koning kan blijven.

Over de casting van het stuk is nog niets bekend. Alden wil binnenkort de eerste namen bekendmaken.