Van der Gijp: PSV-kleding kan echt niet

René van der Gijp heeft uitgehaald naar de nieuwe kledingstijl van PSV. Volgens de voetbalanalist kunnen de geheel zwarte pakken van de technische staf en het uitshirt van de PSV-spelers echt niet. Dit zei de voetbalanalist maandag in Voetbal International.

"Hoe kan je het in Godsnaam uitzoeken? Een zwart pak, met een zwart hemd en een zwarte stropdas. Het lijken wel drie vertegenwoordigers van DELA. Dat kan toch niet? Zo somber. Dit is geen gezicht", zegt de oud-profvoetballer over het pak van PSV-trainer Fred Rutten en de rest van zijn technische staf.

Het nieuwe uitshirt van de spelers kan de voetbalanalist ook totaal niet bekoren: "Ik vind dat PSV dit seizoen met de meest afschuwelijke uitshirts speelt die ik ooit van mijn leven gezien heb. Een dambord blokjes. Gewoon blokjes, dat kan toch niet? Die lopen gewoon voor lul."

Volgens Van der Gijp lijkt de keuze van de kleding een detail, maar dat is volgens hem juist essentieel: "In mijn tijd bij PSV hebben we de zwarte broeken en kousen ingeruild voor witte broeken en kousen. Dat maakte meteen een veel sterkere indruk."


René van der Gijp: PSV-kleding kan echt niet