Baas wil meer weten over privéleven werknemer

Werkgevers raken steeds meer betrokken bij het privéleven van hun personeel. Ze denken te kunnen bijdragen aan een goede balans tussen werk en privé van hun werknemers en zo bijvoorbeeld te voorkomen dat personeel in de Ziektewet belandt.

Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener 365/Zin onder ruim zeshonderd werkgevers en ruim 1600 werknemers. Volgens driekwart van de werkgevers is informatie over het privéleven van hun werknemers relevant.

Wel zijn ze nog vaak huiverig met het stellen van vragen aan hun werknemers, omdat ze denken dat ze bemoeizuchtig overkomen. Directeur van 365/Zin Rosé van Velzen vindt dat werkgevers daarvoor niet bang moeten zijn en de dialoog met iedere werknemer moeten aangaan. "Over het algemeen wordt het juist gezien als goed werkgeverschap."

Bij een derde van de werknemers is de combinatie tussen werk en privé niet in balans. Gespannenheid door het privéleven komt bij een kwart van de werknemers voor. Een derde van de werknemers geeft aan gespannen te zijn door werk.