FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 18 december 2010

Spoedzitting Veiligheidsraad over Korea

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties (VN) komt zondag in spoedzitting bijeen om te praten over de opgelopen spanningen tussen de Korea’s. Dat heeft een woordvoerder van het Amerikaanse gezantschap bij de VN zaterdag bekendgemaakt.

Zuid-Korea wil de komende dagen een militaire oefening houden op het eiland Yeonpyeong, vlakbij de betwiste zeegrens met aartsvijand Noord-Korea. Het regime van dat land heeft gedreigd met 'besliste en genadeloze bestraffing' als de oefening doorgaat.

Bij de vorige militaire oefening op het eiland een maand geleden, opende Noord-Koreaanse artillerie het vuur op het eiland. Daarbij kwamen vier mensen om het leven en raakten er achttien gewond.

Wisgerhof 'erg blij' met contractverlenging

Eerder vandaag werd bekend dat Peter Wisgerhof zijn contract bij FC Twente met één seizoen verlengd heeft tot de zomer van 2013. Wisgerhof is verheugd met de nieuwe verbintenis.

"Ik ben erg blij met de verlenging van het contract, hieruit spreekt vertrouwen. Sinds mijn komst heb ik prachtige momenten meegemaakt bij de club met als hoogtepunt natuurlijk de landstitel en de daarbij behorende deelname aan de Champions League," aldus de 31-jarige Wisgerhof, die tot nu toe 67 competitiewedstrijden speelde voor Twente.

"FC Twente is ambitieus, heeft fantastische supporters en is nog steeds groeiende. Ik hoop de komende jaren mijn steentje te kunnen bijdragen aan nieuwe successen".

Summer Of '96

‘Wat een lelijke stad blijft dit toch’, zegt mijn moeder tegen iedereen en tegen niemand tegelijk. Ze zegt dit ieder jaar, en zoals ieder jaar volgt ook nu weer de anekdote over die keer dat we op wintersport gingen in een klein oud autootje en dat die bij Luik de heuvels niet meer op kwam. Mijn broertje was er toen nog niet, ik al wel, maar wij kennen dit verhaal even goed en even slecht.

Uitslag ADO Den Haag - Willem II

Vanavond om 20:45 uur begonnen ADO Den Haag en Willem II aan de laatste wedstrijd van deze avond. De uitslag en de bijbehorende karakteristieken kan je hieronder terug vinden.

ADO Den Haag

2 - 1

Willem II

 10' Vossebelt (e.d.)
 20' Lampi (e.d.)
   51' Biemans
 
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 12.000
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Leeuwin
Derijck
Kum (Ammi/80)
Bosschaart
Radosavljevic
Immers
Toornstra
Verhoek
Boelykin (Buijs/52)
Kubik
  Mäenpää
Lampi (Rigters/79)
Biemans
Swinkels
Pereira
Gravenbeek
Vossebelt
v.d.Heijden
Ippel
Hutten (van Zaanen/77)
Sheotahul (Janga/79)

Dungeon Defenders brengt de Unreal Engine naar Android

Zal de Unreal Engine zoveel invloed hebben op de verkopen op Android Market als het heeft op iOS met Infinity Blade? Trendy Entertainment hoopt het wel, ze brengen volgende week namelijk de eerste game gebouwd op de Unreal Engine uit voor Android. Op 23 december brengen ze Dungeon Defenders: First Wave uit, een tower defense-RPG waar je als strijder of tovenaar tegen allerlei monsters strijdt.

Dungeon Defenders is al beschikbaar op iOS voor €2,39 en waarschijnlijk zal de Android-versie niet zo heel veel van de iOS-versie verschillen. Wil je weten of het spel zal werken op jouw Android telefoon? Onder de trailer staan de systeemeisen.

Systeemeisen:
512 MB Ram GPU met OpenGL ES 2.0
Android 2.1 Eclair
800 MHz CPU of hoger
SD kaart met minimaal 400 MB vrije ruimte

Geteste apparaten:
Alle Tegra 2 telefoons: Werkt volledig
Nexus S: Werkt volledig
Samsung Galaxy Tab: Werkt volledig
Samsung Galaxy: Werkt volledig met de 100 MB RAM telefoons
Droid 2: Werkt volledig
Droid X: Werkt volledig
HTC Evo 4G: Werkt volledig
HTC Incredible: Werkt volledig
myTouch 4G: Werkt bijna volledig, af en toe stabiliteitsproblemen
T-Mobile G2: Werkt volledig
Dell Streak: Werkt volledig
HTC Desire: Werkt volledig
Nexus One: Werkt volledig 

Stroetinga wint in Amsterdam

De tiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup, op de Jaap Edenbaan in Amsterdam, is vanavond gewonnen door Arjan Stroetinga. Na 125 ronden was de schaatser van de BAM-ploeg de sterkste in de massasprint.

Christijn Groeneveld kwam als tweede over de streep, Karlo Timmerman eindigde als derde en behoudt de leiding in het algemeen klassement.

Overigens was het lange tijd onzeker of de wedstrijd vanwege de hevige sneeuwval vanavond wel zou doorgaan. De baan is een van de weinige kunstijsbanen in ons land die niet overdekt is en er lag meer dan tien centimeter sneeuw op het ijs.

Senaat VS voor afschaffen 'don't ask, don't tell'

De Amerikaanse Senaat heeft zaterdag in een stemming besloten tot het afschaffen van de wet die homoseksuelen verbiedt openlijk in het leger te dienen. Eerdere versies van dit voorstel werden door de Republikeinen om procedurele redenen afgewezen.

President Barack Obama stemde onlangs in met een belastingverlaging voor rijke Amerikanen en de conclusie van een onderzoek van het Pentagon luidde dat intrekking van het zogenaamde 'don't ask, don't tell'-beleid geen kwaad kan. Om deze redenen schaarden diverse Republikeinen zich zaterdag achter de Democratische voorstanders van de nieuwe wet. Het Huis van Afgevaardigden stemde al eerder deze week in met de wet.

Het goedkeuren van de wet betekent dat homoseksuelen voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis worden geaccepteerd door het leger. Zij hoeven niet langer te vrezen dat ze vanwege hun seksuele voorkeur worden ontslagen.

Uitslagen Eredivisie (18/12/2010)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Excelsior

2 - 2

FC Groningen

 49' Koolwijk(pen)
 89' Bovenberg
   7' Tadic
 29' Paauwe e.d.
 
 Gele kaart: v. Steensel, (Excelsior), Stenman, Ajilore, (FC Groningen)
 
Stadion: Woudestein, Rotterdam
Toeschouwers: 3.000
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Paauwe
Bovenberg
Nieveld (Gudde/84)
v.Steensel (Wattamaleo/77)
Nelom
Clasie
Ramsteijn
Koolwijk
Vincken
Bergkamp
Lagouireh (Fernandez/32)
  Luciano
Kieftenbeld
J.Veldmate
Granqvist
Stenman
Andersson (Hiariej/68)
Ajilore
García
Holla (Enevoldsen/64)
Tadic
Matavz


NAC Breda

1 - 1

Vitesse

 58' Gudelj
   30' Jenner
 
 Gele kaart: Penders, Horvath, (NAC Breda), Kashia, Stevanovic, Snijders, (Vitesse)
 Rode kaart: Gilissen (84/2xg) (NAC Breda),
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Koenders(Idabdelhay/37)
Penders
Horváth
Fehér
Gudelj
Gilissen
Schilder
Leonardo
Boussaboun (Loran/86)
Gorter
  Room
Kashia
v.d.Struijk
Rajkovic
Drost
v.Ginkel (Snijders/68)
Aissati
Matic
Jenner (Kingston/77)
Pedersen (Barazite/68)
Stevanovic

Glazen Huis 2010 van start

Zaterdagavond is het jaarlijkse event van Radio 3FM begonnen. De deur van het Glazen Huis is op de Markt in Eindhoven afgesloten door prinses Margriet. Dit jaar is de opbrengst van de actie voor Kinderen en Hiv. Het Glazen Huis zal een week duren. In deze periode mogen de radio-dj's Gerard, Coen en Giel niet eten.

Prinses Margriet benadrukte dat er een 'hele hoop geld' nodig is. "Want anders hebben deze kinderen geen toekomst", voegde zij eraan toe. De prinses voegde de daad bij het woord en vroeg het toepasselijke nummer 'Mister Blue' van René Klijn aan. Zij doneerde voor het draaien van dit nummer een 'koninklijke gouden enveloppe'.

[Upd] Man doodgeschoten in Spijkenisse

In een woning voor begeleid wonen in Spijkenisse is vrijdagavond een 20-jarige man uit Spijkenisse doodgeschoten. Of de man zelf in deze woonvoorziening woonde is nog onduidelijk. De politie heeft nog niemand aangehouden, meldt een woordvoerder zaterdag.

De schietpartij vond plaats in een woning aan de Perzikgaard. Agenten en een ambulance waren snel ter plaatse, maar reanimatiepogingen hadden geen resultaat.

Het motief voor de schietpartij is niet bekend. De politie heeft een groot onderzoek op touw gezet.

Update 21.05 uur

Een 21-jarige man uit Spijkenisse is zaterdagmiddag opgepakt voor de fatale schietpartij. De politie was actief op zoek naar de verdachte en heeft hem ertoe bewogen zichzelf op een politiebureau te melden. Het motief is nog steeds onbekend.

VWA checkt pangasius op bestrijdingsmiddelen

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) gaat pangasiusfilet steekproefsgewijs controleren op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen. Dat meldt de VWA zaterdag in een reactie op bevindingen van het televisieprogramma Kassa.

Uit onderzoek van Kassa naar Vietnamese pangasiusfilet die wordt verkocht in Nederland bleek zaterdagavond dat in drie van de acht onderzochte monsters sporen werden aangetroffen van de bestrijdingsmiddelen trifluralin en chlorpyrifos.

De VWA stelt dat de aangetroffen gehaltes geen risico vormen voor de volksgezondheid. Een volwassene van 65 kilo zou zijn leven lang iedere dag meer dan 11 kilo pangasiusfilet moeten eten om de gezondheidsnorm voor chlorpyrifos te overschrijden, aldus de VWA. "Voor trifluralin gaat het om een consumptie van 21 kilo pangasiusfilet per dag."

Desondanks heeft de VWA dus toch besloten de vis te controleren op de aanwezigheid van bestrijdingsmiddelen. De VWA stelt het belangrijk te vinden 'de vinger aan de pols te houden om te zien hoe het gehalte aan residuen in pangasiusfilet zich ontwikkelt'.

KLM roept reizigers op te vertrekken

Vliegtuigmaatschappij KLM roept reizigers van wie de vlucht niet is omgeboekt op, Schiphol te verlaten. De inhaalslag waaraan vliegtuigmaatschappijen zaterdagmiddag zijn begonnen, is inmiddels goed op gang gekomen. Op de luchthaven is het zaterdagavond daardoor minder druk aan het worden, meldt een woordvoerder van Schiphol.

Hoe het momenteel achter de paspoortcontrole is, weet de woordvoerder nog niet. Hoeveel veldbedden neer moeten worden gezet voor reizigers achter de paspoortcontrole is rond 20.00 uur nog onduidelijk.

Hoewel het naar omstandigheden goede weer zaterdagmiddag op Schiphol ervoor zorgde dat een inhaalslag kon worden ingezet, is het volgens de woordvoerder ook afhankelijk van omliggende luchthavens of vliegtuigen kunnen vertrekken. Ook andere luchthavens in Europa kampen met winterse omstandigheden.

Uitslag sc Heerenveen - De Graafschap

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen sc Heerenveen en De Graafschap. Hieronder kan je de uitslag vinden.

sc Heerenveen

4 - 0

De Graafschap

 11' Elm
 34' Djuricic
 44' Narsingh
 66' Narsingh
 
 
 Gele kaart: , Jansen, Waterman, (De Graafschap)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 26.000
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Stuhr-Ellegaard
Koning (Janmaat/58)
Breuer
Kruiswijk (Djuric/84)
Jong-a-Pin
Grindheim (Dost/70)
Svec
Djuricic
Narsingh
Elm
Assaidi
  Waterman
Wormgoor (Evers/46)
Jansen
Broekhof (v.d. Pavert/89)
Fränkel
Kujala
Meijer
Overgoor
Hairemans
De Ridder
Coppoolse (R. Sebens/46)

Ex-Heraclied Lakic tekent voor snelste seizoenstreffer

Srdjan Lakic tekende vandaag voor het snelste doelpunt van dit Bundesliga-seizoen. De 26-jarige Kroaat scoorde na 23 seconden. Dit deed hij in de wedstrijd van FC Kaiserslautern tegen Werder Bremen. Hij schreef ook het tweede doelpunt van Kaiserslautern op zijn naam. Zijn team won met 2-1.

Die Roten Teufel trapten af en zochten direct de aanval. Christian Tifert gaf de bal vanaf rechts voor op Lakic die voor zijn directe tegenstander kwam. Hij kopte in de linkerhoek zijn tiende doelpunt van dit seizoen binnen. Later zou hij nog zijn elfde maken.

De treffer van Lakic is niet de snelse ooit in de Duitse competitie. Ulf Kirsten scoorde in 2002 na elf seconden voor Bayer Leverkusen en Giovani Elber deed hetzelfde voor Bayern München.

De Kroaat werd drieënhalf jaar geleden uitgeleend aan Heracles Almelo. Daar maakte hij zeven doelpunten.

Dode vrouw aangetroffen onder ijs in Rotterdam

Onder het ijs in een sloot aan de Terbregsehof in Rotterdam is zaterdag het lichaam van een dode vrouw aangetroffen. Mogelijk gaat het om een vrouw die sinds vrijdagavond als vermist was opgegeven, meldt een politiewoordvoerder. De politie sluit niets uit, maar gaat vooralsnog uit van een ongeval.

De vermiste vrouw woont in een woning op ongeveer twintig meter afstand van waar het lichaam rond 15.30 uur werd gevonden door een buurman. Om bij de woning van de vrouw te komen, moet een bruggetje worden overgestoken. Dit bruggetje loopt over het water waarin de dode vrouw werd aangetroffen. Volgens de politiewoordvoerder ligt er veel ijs en sneeuw in de omgeving.

Het lichaam moet nog onder het ijs vandaan worden gehaald.

Wekelijkse Japanse verkoopcijfers

Ik presenteer jullie de wekelijkse Japanse verkoopcijfers van 06 november tot en met 12 december. Monster Hunter Freedom 3 blijft op de eerste plaats staan en wordt opgevolgd door twee nieuwe games waaronder Donkey Kong. Gran Turismo 5 is ondertussen alweer uit de lijst verdwenen.

Plaats Software Game Stuks Verkocht
1 PSP
Monster Hunter Freedom 3 629.541
2 DS
Ni no Kuni: The Ebony Wizard 170.548
3 Wii
Donkey Kong Country Returns 163.310
4 DS
Pokemon Black / White 79.819
5 Wii
Mario Sports Mix 68.430
6 Wii
Wii Party 55.412
7 Wii
Super Mario All-Stars 53.670
8 DS
Mario Vs. Donkey Kong: Miniland Mayhem 51.828
9 PS3
Tales of Graces F 39.640
10 PS3
Assassin’s Creed: Brotherhood 36.098

Deze tabel toont de top 10 softwareverkopen van deze week, dikgedrukt is nieuw.

Plaats Hardware Stuks Verkocht Meer/Minder dan vorige week
1 PSP
158.029 -165.624
2 Wii
79.424 +23.329
3 DSi XL
59.709 +19.244
4 DSi
55.993 +19.512
5 PS3
41.882 +122
6 Xbox 360
3.695 +198
7 DSL
3.309 +1.729
8 PS2
2.054 +614
9 PSPgo
1.904 +29
Deze tabel toont het aantal hardwareverkopen van deze week en in vergelijking met vorige week.

Handheld Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
PSP 629.541 159.933
DS 302.195 119.011
Deze tabel toont de handhelds bij elkaar van deze week; PSP (PSP GO en PSP 3000) en de DS (DS, DSi, DSi XL).

Bedrijf Verkochte Software Totaal Verkochte Hardware Totaal
Sony 705.279 203.869
Microsoft - 3.695
Nintendo 643.017 198.435
Deze tabel toont de totale hardware- en softwareverkopen van Sony, MS en Nintendo van deze week.

Hardware Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 2.382.803 16.050.136
PS3 1.395.957 5.897.324
Wii 1.365.689 10.970.888
DSiXL 1.228.403 1.735.310
DSi 991.475 5.330.421
DS Lite
212.405 18.060.161
Xbox 360
198.094 1.407.766
PSP GO
68.257 144.012
PS2  78.647 21.688.824
Deze tabel toont ons alle hardwareverkopen van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

Handheld Verkocht in 2010
Verkocht sinds uitgave
PSP 2.451.060 16.194.148
DS 2.432.283 31.711.363
Deze tabel toont ons de totale verkopen van de twee handhelds van dit jaar (vanaf 04-01-2010) en in totaal.

[WvdW] Voorbeschouwing Ajax - Feyenoord

Dit weekend wordt in de Eredivisie voor de laatste keer in het jaar 2010 gevoetbald. Natuurlijk beschouwt FOK!sport ook nu weer voor op een wedstrijd en niet zomaar één. In de laatste speelronde voor de winterstop is het namelijk tijd voor Ajax - Feyenoord. Dit duel is automatisch Wedstrijd van de Week!

Ajax

Ajax presteert op dit moment naar behoren. De Amsterdamse formatie staat weliswaar op de vierde plaats in de Eredivisie, maar heeft slechts drie punten achterstand op koploper PSV. Ook de verschillen met FC Twente en FC Groningen, die respectievelijk tweede en derde staan, is minimaal te noemen. Daarnaast heeft de ploeg van interim-trainer Frank de Boer de minst gepasseerde defensie tot nu toe. Maarten Stekelenburg hoefde tot op heden maar zeventien keer te vissen.

De Boer, die zondagmiddag voor het eerst tijdens een thuiswedstrijd als eindverantwoordelijke op de bank zit, kijkt in elk geval uit naar de kraker tegen Feyenoord. De oefenmeester is daarnaast blij dat de Amsterdam ArenA over een dak beschikt. Toch wil dat niet automatisch zeggen dat de wedstrijd doorgaat. "Ik herinner me dat er ook wel eens wedstrijd is afgelast, juist door sneeuw op het dak. Ik ben in ieder geval blij dat we zondag onder normale omstandigheden kunnen spelen," keek de interim-trainer vooruit.


'Jonkie' Frank de Boer neemt het zondag op...


Ajax kan in de Klassieker tegen Feyenoord geen beroep doen op de zieke Mounir El Hamdaoui en geschorste Luis Suarez. Achter de naam van Gregory van der Wiel, die een lichte griep te pakken heeft, staat nog wel een vraagteken. Men gaat er echter vanuit dat de verdediger op tijd fit is voor het treffen met de Rotterdammers.

Feyenoord

Feyenoord lijkt de goede lijn gevonden te hebben. In de afgelopen drie weken bleven de Rotterdammers, die inmiddels op de dertiende plaats in de competitie staan, ongeslagen. Toch is de gevarenzone nog altijd dichtbij. Excelsior bezet op dit moment de zestiende stek en heeft slechts vijf punten minder dan de grote broer uit Rotterdam-Zuid.

Toch is trainer Mario Been tevreden met de resultaten, maar ziet zeker nog ruimte voor verbetering in zijn relatief jonge ploeg. "Qua prestaties zijn we aan de beterende hand, maar er is nog veel winst te boeken in de manier waarop wij spelen," aldus de trainer. "Ook vandaag weer hebben wij naar de spelers toe de nadruk gelegd op de opbouw van achteruit. Het gaat om de keuzes die de spelers in het veld maken."


... tegen oude rot Mario Been

Been mist in elk geval zeven spelers, namelijk Leroy Fer, Jon Dahl Tomasson, Sekou Cissé, Dani Fernández, Stefan de Vrij en Bart Schenkeveld. Ook Ruben Schaken is, vanwege een schorsing na zijn rode kaart in een duel van Jong Feyenoord, afwezig.

Historie

Komend weekend staat de 61e Klassieker tussen Ajax en Feyenoord op het programma. De Amsterdammers hebben de overhand en wonnen tot nu toe 34 keer van de Rotterdamse tegenstander. De ploeg uit Rotterdam-Zuid won slechts tien keer. Daarnaast speelde beide ploegen nog zestien keer gelijk.

Feyenoord gaat hoe dan ook een zware middag tegemoet in Amsterdam. De laatste vijf wedstrijden in de Amsterdam ArenA, waarin de Rotterdamse formatie slechts twee keer scoorde, gingen allemaal verloren. Op 1 november 2009 liepen de Rotterdammers tegen de grootste nederlaag van die periode aan. Het werd toen 5-1 voor de thuisploeg, die Demy de Zeeuw (2), Urby Emanuelson, Gregory van der Wiel en Luis Suárez zag scoren.

Laatste vijf wedstrijden in Amsterdam:

Datum Competitie Thuis Uit Uitslag
25/04/2010 KNVB beker Ajax Feyenoord 2-0
01/11/2009 Eredivisie Ajax Feyenoord 5-1
15/02/2009 Eredivisie Ajax Feyenoord 2-0
03/02/2008 Eredivisie Ajax Feyenoord 3-0
04/02/2007 Eredivisie Ajax Feyenoord 4-1

Wedstrijdinformatie

De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord staat voor aanstaande zondag op het programma en wordt in de Amsterdam ArenA gespeeld. Arbiter Pieter Vink zal omstreeks 12:30 uur het signaal voor de start van de wedstrijd geven.

Discussieer hieronder alvast over de opstellingen en de mogelijke uitslag!

Internazionale wint WK clubteams

Internazionale heeft in Abu Dhabi het WK voor clubteams weten te winnen. In de finale was de ploeg van trainer Rafael Benítez met 0-3 te sterk voor het Congolese TP Mazembe, dat verrassend de eindstrijd wist te halen.

De eindstrijd tussen de winnaars van de Europese Champions League en Afrikaanse Champions League werd al in een vroegtijdig stadium beslist. Na ruim een kwartier spelen stond Inter, zonder de geblesseerde Wesley Sneijder, al met 0-2 voor. Goran Pandev opende na dertien minuten de score en vier minuten later scoorde Samuel Eto'o het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na rust nam Inter gas terug, maar kwam het niet in de problemen tegen Mazembe. De Afrikaanse ploeg wist zich eerder in het toernooi, ten koste van het Braziliaanse Internacional, knap voor de finale te plaatsen.Kort voor tijd besliste de jongeling Jonathan Biabiany de wedstrijd definitief door de 0-3 te scoren. Met deze zege pakte Inter voor de derde keer in de historie de wereldbeker. Eerder deed de Italiaanse ploeg dit in 1964 en 1965.

Schansspringer Morgenstern wint in Engelberg

Thomas Morgenstern heeft de wereldbekerwedstrijd schansspringen in Engelberg op zijn naam geschreven. Het was voor de Oostenrijker zijn vierde zege dit seizoen.

Morgenstern sprong respectievelijk 135 en 135,6 meter ver. Van de jury kreeg hij een waardering van 291 punten. De Pool Adam Malysz eindigde als tweede met 288 punten, De Fin Matti Hautamäki werd derde.

Na zes wedstrijden gaat Morgenstern ook aan de leiding in het klassement om de wereldbeker. Hij heeft 525 punten, bijna 150 punten meer dan de nummer twee, zijn landgenoot Andreas Kofler.

'Robert Mikelsons misbruikt door moeder'

Zedenverdachte Robert Mikelsons is in zijn jeugd misbruikt door zijn moeder. Dat zegt de directrice van het Keniaanse weeshuis waar hij in september 2008 werkte. Lucy Kayiwa spreekt in een reportage van mediabedrijf Africa Interactive, die Vrij Nederland op de website heeft geplaatst.

De 27-jarige Mikelsons, die ervan wordt verdacht tientallen kinderen op crèches in Amsterdam te hebben misbruikt, zou Kayiwa zelf hebben verteld dat hij misbruikt is door zijn moeder, vertelt de vrouw in de video. Hij kwam volgens haar heel onschuldig over. "Ik zou willen dat hij hier was opgepakt. Dan was het misschien nooit zo erg geworden. Die jongen gaat ergens onder gebukt."

Kayiwa laat verder weten dat hoewel de meeste vrijwilligers ervoor kiezen ondergebracht te worden bij een gastgezin, Mikelsons in het weeshuis sliep. Hij kwam volgens haar via een Keniaanse kennis bij het weeshuis terecht.

Vijftig supporters Groningen opgepakt

Een groep van ongeveer vijftig supporters van FC Groningen is zaterdag aangehouden, nadat ze in een trein vuurwerk afstaken en leuzen scandeerden. De vijftig zijn naar een politiebureau in Capelle aan den IJssel gebracht, waar proces-verbaal tegen ze is opgemaakt voor onder meer ordeverstoring. Daarna worden ze op een bus richting Groningen gezet, meldt een politiewoordvoerder.

Volgens de woordvoerder ging het al mis bij station Amersfoort. Ook bij Rotterdam-Alexander misdroegen ze zich, waarop ze werden opgepakt. FC Groningen speelt zaterdagavond tegen Excelsior. "Die wedstrijd gaan ze missen", zegt de politiewoordvoerder.

Huiszoeking voorzitter pedovereniging Martijn

De politie heeft medio oktober het huis van voorzitter Ad van den Berg van pedofielenvereniging Martijn doorzocht. De huiszoeking vond plaats op verdenking van het bezit van kinderporno. Bij de doorzoeking werden onder meer acht computers en drie laptops in beslag genomen. Dat meldt de voorzitter van de club zaterdag.

Van den Berg meldt dat hij het beeldmateriaal dat hij bezit gebruikt om onderzoek te doen en beweringen te ondersteunen. "Het lijkt wel alsof het mij door de overheid onmogelijk wordt gemaakt om onderzoek te doen en ik vraag me af waar zij dan zo bang voor zijn. Zou het misschien zijn om te voorkomen dat naar buiten komt dat zij onrechtmatige wetgeving maken en in feite pedofielen discrimineren?" Aldus de pedofiel die hiermee aan lijkt te geven dat hij in bezit was van kinderporno. Welk onderzoek Van den Berg bedoelt en welke bewering hij hoopt te ondersteunen door kinderporno te verzamelen, is onduidelijk. Wel duidelijk is dat het, ook voor de voorzitter van een pedovereniging, verboden is kinderporno in bezit te hebben.

De voorzitter van de pedofielenvereniging belooft te stoppen met eten en drinken en geen insuline-injecties meer te nemen als hij wordt aangehouden en door te zullen gaan tot desnoods de dood erop volgt. Pas als hij wordt vrijgelaten, zal hij weer eten en drinken en insuline-injecties nemen. "Niet dat ik wil dreigen, maar ik wil aantonen dat het mij ernst is."

John verkiest Twente boven Ajax en Man.United

Ola John (18) heeft zijn contract bij regerend landskampioen FC Twente verlengd tot zomer van 2014. De talentvolle aanvaller stond in de belangstelling van Manchester United en Ajax, maar John kiest voor een langer verblijf in Enschede. De spits is de jongere broer van Collins John (voormalig Twente, Fulham en NEC).

John maakte op 22 september zijn debuut voor de ploeg van trainer Michel Preud'homme in het bekerduel met Capelle (1-4). De aanvaller heeft met Paddy John (RKC Waalwijk) nog een voetballende broer.

De gewilde John kwam eerder dit seizoen voor het eerst in actie voor het Nederlands elftal onder negentien jaar.

[WK] Van Aggele naar finale 50m school

Robin van Aggele heeft zich bij het WK kortebaan in Dubai als derde geplaatst voor de finale van de 50 meter schoolslag. De Hilversummer tikte in de halve eindstrijd aan in 26,41.

Van Aggele, die vorige maand bij het EK kortebaan in Eindhoven de Europese titel op deze afstand pakte, leek in de series aanvankelijk niet in zijn beste doen te zijn.  Hij zwom toen de zestiende tijd waarmee hij zich maar net voor de halve finales plaatste.

Israël schiet ufo uit de lucht

De Israëlische luchtmacht heeft donderdag een nog onbekend vliegend voorwerp uit de lucht gehaald. Het ding vloog in een zone waar het verboden is te vliegen, waarop het leger besloot de ufo neer te schieten.

Volgens het leger zou het mogelijk een ballon kunnen zijn geweest, maar zoektochten naar brokstukken hebben nog niets opgeleverd. Onbevestigde bronnen melden echter dat het voorwerp motorisch werd aangedreven, dus nooit een ballon kan zijn geweest.

Mocht het toestel daadwerkelijk buitenaards zijn, dan is dit opnieuw een dreun voor aliens die de aarde willen bezoeken. Vorige week crashte naar verluidt namelijk al een ufo in Tirol.

Hoe serieus neemt de politie je?

“Ik doe mijn best. Gewoonlijk lees ik Lisa ’s avonds voor uit haar favoriete boek. Na het verhaaltje glimlacht ze lief naar me en krijg ik een kus van haar. Maar de laatste paar weken wil ze niet meer dat ik haar voorlees en als ik haar een nachtzoen wil geven, wendt ze haar hoofd af. ‘Jij bent meester Robert toch niet?’ vraagt ze dan aan me. Ik weet niet wat ik daarvan moet denken meneer Stoffelsen, maar het maakt me doodsbang.”

 

De ruimte in met A Space Shooter for Two Bucks-trailer

Volgende week kunnen PlayStation Plus-leden Frima's nieuwste Mini, A Space Shooter for Two Bucks, gratis krijgen. Het is een game die je sterk aan Space Invaders laat denken. De onderstaande trailer geeft een goed beeld van wat je van de game kan verwachten. Niet PS Plus-leden moeten logischerwijs "Two Bucks" betalen wat omgerekend zo'n €1,50 is.

In het korte filmpje zie je fragmenten van boss-battles en veel geknal in de ruimte.

[WK] Oranje-kwartet prolongeert wereldtitel

De Oranje-dames hebben hun wereldtitel op de 4x100 meter vrije slag op de korte baan weten te verlengen. Femke Heemskerk, Inge Dekker, Hinkelien Schreuder en Ranomi Kromowidjojo lieten de Verenigde Staten (3.29,34) en China (3.29,81) achter zich met hun 3.28,54.

Lange tijd leken de vrouwen op weg naar een wereldrecord, maar de tijd van Kromowidjojo was net te langzaam om hun eigen wereldrecord aan te scherpen. Wel bleven de dames onder hun eigen kampioenschapsrecord.

Internacional derde op WK clubteams

Internacional is bij het wereldkampioenschap voetbal voor clubteams derde gewonnen. De Braziliaanse club versloeg Seongnam IIhwa uit Zuid-Korea met 4-2.

De Brazilianen kwamen na een kwartier spelen op voorsprong via een treffer van middenvelder Tinga. Internacional was duidelijk de betere ploeg en verdubbelde in de 27e minuut de voorsprong via Alecsandro. Kort daarop moesten de Koreanen met tien man verder nadat Jang Suk-Won na een tweede gele kaart van het veld werd gestuurd.

Andrés D'Alessandro scoorde de 3-0 na zo'n vijf minuten in de tweede helft en Internacional had daarna weinig te duchten van de Zuid-Koreanen. In de 71e minuut was het Alecsandro die met zijn twede treffer van de wedstrijd de stand op 4-0 bracht. Dit leek ook de eindstand te worden maar vlak voor tijd scoorde Mauricio Molina de 4-1 en in de blessuretijd maakte hij er nog 4-2 van.

'Te veel macht bij minister Veiligheid en Justitie'

Guusje ter Horst (PvdA), de minister van Binnenlandse Zaken in het vorige kabinet Balkenende IV, is bezorgd over het feit dat alle macht over politie en jusititie straks bij één en dezelfde persoon komt te liggen: de minister van Veiligheid en Justitie. Voormalig ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob deelt die zorg.

Ter Horst en Slob reageerden op Opsteltens plannen om volgend jaar de huidige 25 politiekorpsen te verenigen tot één nationaal korps, met de minister van Veiligheid en Justitie aan het hoofd. Op dit moment valt de politie onder de verantwoordelijkheid van de minister van Binnenlandse Zaken, en justitie onder de minister van Justitie.

Wildplassende politieagentDe twee politici spraken zaterdag in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Ter Horst benadrukte geen enkele moeite te hebben met de persoon van Ivo Opstelten (VVD), die nu op het departement de scepter zwaait. "Maar het kan ook in andere handen komen", waarschuwde ze.

De voormalige bewindsvrouw vindt het beter als er verschillende machten zijn die elkaar in evenwicht houden. De Tweede en Eerste Kamer moeten een en ander dus zorgvuldig wegen, aldus Ter Horst. Tweede Kamerlid Arie Slob is het met haar eens, en sprak in hetzelfde radioprogramma van een 'zorgelijke ontwikkeling'.

Arsenal haalt Japanse belofte

Arsenal heeft een nieuw talent ingelijfd. De Japanner Ryo Miyaichi komt over vanuit het Verre Oosten. Arsenal meldt via de officiële kanalen dat de aanvaller in januari in Londen wordt verwacht. De 18-jarige Miyaichi komt op dit moment voor Chukuodai Chuyko High School uit, waarmee hij nog om het scholenkampioenschap strijdt.

Arsenal-trainer Arsène Wenger kijkt uit naar de komst van de spits. "Ik kijk uit naar het moment dat Ryo bij ons gaat spelen. Hij was afgelopen zomer op proef bij ons. Hij is een ruwe diamant, die door veel clubs werd gevolgd.

"Ik hoop dat ik hem kan helpen zijn potentieel waar te maken bij Arsenal", besluit de Fransman, die geen onbekende is in Japan. Wenger was voor zijn dienstverband in Londen trainer bij Nagoya Grampus Eight.

A16 bij Rotterdam afgesloten na propaanlek

De A16 tussen Breda en Rotterdam is zaterdagmiddag even voorbij de Van Brienenoordbrug afgesloten voor alle verkeer. Een auto met aanhanger is daar geschaard.

In de aanhanger ligt een gasfles met propaan die is gaan lekken. Uit voorzorg hebben hulpdiensten alle rijbanen afgesloten. In tegenovergestelde richting (Rotterdam-Breda) is de hoofdrijbaan dicht. Dat meldde de ANWB.

Het verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de A20, de A4 en de A15 via de Beneluxtunnel. Voertuigen die achter de afsluiting staan, kunnen voorlopig geen kant op. Het lek in de gasfles moet eerst worden gedicht voordat de weg weer wordt vrijgegeven.

Automobilist rijdt in op uitgaanspubliek

Vijf mensen zijn vrijdagnacht in het centrum van Etten-Leur gewond geraakt nadat een auto inreed op uitgaanspubliek. Dat meldt de politie. Een aantal slachtoffers liep botbreuken op en moest naar een ziekenhuis voor behandeling.

De automobilist had tot woede van enkele cafébezoekers rond 02.15 uur op de kruising van de Markt met de Lambertusstraat met een ontkoppelde motor een aantal keren flink gas gegeven. Nadat hierover met de inzittenden van de auto ruzie was ontstaan, stapte een persoon uit de bewuste wagen en deelde klappen uit, waarbij een persoon gewond raakte.

Ook werd een 31-jarige cafébezoeker opzettelijk klemgereden tegen een hek. De man raakte hierbij lichtgewond. Vervolgens maakte het voertuig een draai, waarbij drie mensen werden geschept. Zij liepen onder meer botbreuken op. Daarna reed de wagen via een voet- en fietspad terug de Markt op, keerde en reed vervolgens nog een vijfde persoon aan. Deze raakte niet gewond. De auto ging er hierna vandoor.

Hoeveel mensen in de auto zaten, is nog onduidelijk. De politie onderzoekt de zaak.

NS: ook zondag aangepaste dienstregeling

Ook zondag rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling. Oorzaak is de sneeuw die de komende uren naar verwachting gaat vallen. Reizigers in het noordoosten van het land moeten er rekening mee houden dat zij meer moeten overstappen. Dat heeft de NS zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Het KNMI meldt dat zaterdagavond weer flinke sneeuwbuien over het land trekken. Vanuit het zuidwesten, waar ook 's ochtends al een flink pak sneeuw viel, trekken de sneeuwbuien naar het noordoosten. Spoorbeheerder ProRail houdt sneeuwploegen op 'cruciale locaties paraat om storingen snel te verhelpen', aldus de NS.

Sinds vrijdag is in het westen van het land al tien tot twintig centimeter sneeuw gevallen. Het dikste pak sneeuw ligt in Zeeland. In de rest van het land ligt gemiddeld zo'n vijf centimeter sneeuw.

Vanwege de sneeuwval liep het treinverkeer vrijdag zo goed als vast. Slechts sporadisch reden er treinen. Zaterdag rijden de treinen ook al volgens een aangepaste dienstregeling. Daardoor rijden er op verschillende trajecten ieder half uur treinen in plaats van ieder kwartier, zoals tussen Utrecht en Rotterdam, Utrecht en Den Haag, Utrecht en Eindhoven, Utrecht en Amersfoort en Amsterdam en Alkmaar.

Volgens een woordvoerder van de NS zou de aangepaste dienstregeling er ten opzichte van een normale doordeweekse dag voor zorgen dat er veel minder treinen zouden rijden. "Ten opzichte van de dienstregeling van zaterdag rijden er iets minder treinen en ten opzichte van zondag maakt het voor de meeste mensen nauwelijks iets uit."

Wel raadt de NS reizigers aan de reisinformatie voor vertrek te checken. "Het kan zijn dat de verwachte sneeuwval de dienstregeling nog verder beïnvloedt, maar vooralsnog verwachten we dat niet."


(foto: Novum)

[WK] Dekker als zesde naar finale 100 vlinder

Inge Dekker heeft zich weten te plaatsen voor de finale van de 100 meter vlinderslag van het WK kortebaan. De Amsterdamse was met 56,85 derde in haar halve finale en was met deze tijd de zesde snelste overall.

Dekker was met haar tijd langzamer dan vanmorgen in de series, toen ze 56,69 op de klok zette. De snelste tijd in de halve finale was voor de Zweedse Therese Alshammar. De 33-jarige zwom 55,99.

[WK] Kromowidjojo, Schreuder naar finale 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo en Hinkelien Schreuder hebben zich weten te plaatsen voor de finale van de 50 meter vrije slag op het WK kortebaan in Dubai. Kromowidjojo, die gisteren wereldkampioene werd op de 100 meter, was de snelste in de halve finale met 23,71.

Ze was daarmee de enige die onder de 24 seconden wist te duiken. Schreuder was met 24,16 beduidend langzamer en moest Li Zhesi en Vanderpool-Wallce voor zich dulden.

Left 4 Dead 2 heeft een "Special Delivery" voor je

Onze survivors in Left 4 Dead 2 worden ook geen moment met rust gelaten. Alsof hordes zombies alleen al niet genoeg waren voor onze helden, doet de nieuwe mutation-mode er nog een schepje boven op. Special Delivery, zoals de nieuwe mutation heet, haalt de spawn timers van de "special infected" weg en zet het aantal dat je kan tegenkomen op maximaal tien.

Om even een beeld te schetsen: je bent bijna bij de veilige haven, je pillen en verband zijn al op. Dan zie je plots tien van die engerds die op je wachten: twee Boomers, twee Jockeys, een Smoker, een Spitter en vier Tanks. Vecht je daar maar eens uit.

Zurbriggen troeft Baumann af op afdaling

Silvan Zurbriggen heeft vanmiddag in Val Gardena de wereldbekerwedstrijd op de afdaling bij de mannen gewonnen. De Zwitser bleef de Oostenrijker Romed Baumann 0,04 seconden voor. Didier Cuche, ook uit Zwitserland, eindigde op 0,10 seconde achterstand als derde,

De Oostenrijker Michael Walchhofer, die in het Amerikaanse Lake Louise de afdaling won en vorige week in Val d'Isère de Super G, eindigde vanmiddag als vijfde.

Simunek wint Scheldeprijs, Boom vierde

Radomir Simunek junior is de winnaar geworden van de Scheldeprijs in Antwerpen. De Tsjech was in de sprint sterker dan de Belgen Dieter Vanthourenhout en Bart Aernouts voor. Lars Boom werd vierde op het besneeuwde parcours.

Simunek liet zich al vroeg zien in de wedstrijd. Hij ging er samen met de beide Vanthourenhout vandoor, maar werd later weer ingelopen door een groep met onder andere Boom, Aernouts en Nys. Aernouts ging er daarna vandoor, maar hij werd anderhalve ronde voor het einde teruggegrepen.

Er werd uiteindelijk gesprint om de deze, maar wel zonder Nys, die een kettingbreuk opliep in de slotronde. In de sprint was Simunek het snelste. Morgen staat er in Kalmthout een wereldbekerwedstrijd op het programma.

Datacapaciteit van een 3DS-cartridge

Nintendo heeft de ontwikkeling van de 3DS-cartridges toevertrouwd aan het Taiwanese bedrijf Macronix. Waarschijnlijk zullen deze cartridges een ongelofelijke datacapaciteit hebben in verhouding tot de DS-cartridges.

Volgens de Taiwanese site Gamrade zal het mogelijk zijn om tot 8 GB aan data op een cartridge op te slaan, maar er bestaan geruchten dat Nintendo hier een limiet op wil stellen van maximaal 2 GB en minimaal 1 GB per spel. Dit zou kunnen betekenen dat, nadat de 3DS een tijdje op de markt is, dit limiet nog wel bijgesteld kan worden.

Dit is echter nog niet bevestigd door Nintendo zelf. Het is in elk geval en zeer grote verbetering tegenover de DS-cartridges die een maximale capaciteit van 512 MB hadden. Zodra Nintendo dit bevestigd heeft zul je hier zo snel mogelijk over lezen.

Nintendo 3DS

Atoomchef Iran tijdelijk minister

De chef van het Iraanse atoomprogramma, Ali Akbar Salehi, is zaterdag tot interim-minister van Buitenlandse Zaken benoemd. Manouchehr Mottaki werd maandag door president Mahmoud Ahmadinejad als minister ontslagen.

Er werd geen reden gegeven voor het ontslag van Mottaki, maar geruchten doen de ronde dat Ahmadinejad een loyaler persoon wilde op een moment dat Iran de internationale onderhandelingen over zijn atoomprogramma wil hervatten.

Salehi blijft aan tot een definitieve vervanger is gevonden.

'Diepgaander onderzoek hypotheekmarkt VS'

De Amerikaanse toezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) heeft zijn onderzoek naar mogelijke illegale handelspraktijken op de Amerikaanse hypotheekmarkt verder uitgebreid. Dat hebben bronnen bij de toezichthouder zaterdag gezegd tegen persbureau Reuters.

De SEC heeft grote Amerikaanse banken in de Verenigde Staten, waaronder Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase en Goldman Sachs vorige week om meer informatie gevraagd over het tot stand komen van gebundelde hypotheekproducten, het zogenoemde securitiseren. Dit samenvoegen, verpakken en doorverkopen van hypotheken aan beleggers, heeft aan de basis gestaan van de financiële crisis.

De Amerikaanse autoriteiten kondigden eerder dit jaar al onderzoeken aan naar ongeoorloofde praktijken bij gedwongen huizenverkopen, de zogenoemde foreclosures. Banken en andere hypotheekverstrekkers zouden op grote schaal fouten hebben gemaakt bij executieverkopen van woningen waarvan de eigenaren de hypotheek niet meer konden betalen.

VN-basis Ivoorkust beschoten

Gemaskerde mannen in legeruniformen hebben vrijdag een VN-basis in de Ivoriaanse stad Abidjan onder vuur genomen. Dat heeft een woordvoerder van de Verenigde Naties zaterdag gezegd.

Zes mannen volgden bewakers die na een patrouille naar de basis terugkeerden. Toen de aanvallers het vuur openden, schoten de bewakers terug.

Dertig mensen vonden donderdag de dood toen demonstraties in Abidjan uit de hand liepen. Agenten en militairen die trouw zijn aan president Laurent Gbagbo verhinderden dat aanhangers van oppositieleider Alassane Ouattara, volgens de internationale gemeenschap de rechtmatige winnaar van de presidentsverkiezingen in Ivoorkust, overheidsgebouwen konden innemen.

Inhaalslag op Schiphol

Vliegtuigmaatschappijen zijn zaterdagmiddag op Schiphol bezig met een inhaalslag, nadat 's ochtends en vrijdag vele vluchten werden geannuleerd vanwege het winterweer. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven.

Op Schiphol is het nog altijd vrij druk. Door de hevige sneeuwval vielen vrijdag zo'n 250 vluchten uit en liepen veel andere vluchten vertraging op. Ook zaterdagochtend vielen nog tientallen vluchten uit. Zaterdagmiddag is er her en der nog sprake van annuleringen en vertragingen van zowel vertrekkende als aankomende vluchten, mede doordat omliggende luchthavens in Europa eveneens kampen met winterse omstandigheden.

Schiphol adviseert reizigers voordat ze richting de luchthaven vertrekken te controleren of hun vlucht wel vertrekt. "Als een vlucht is geannuleerd, moet de reiziger contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij. Maar kom vooral niet naar de luchthaven."

Wat Schiphol voor de komende uren verwacht, is moeilijk aan te geven, zegt de woordvoerder. "Zolang het mooi weer is en de situatie bij omliggende luchthavens goed is, kunnen de vliegtuigmaatschappijen doorgaan met hun inhaalslag. We hebben een sneeuwploeg paraat staan voor mocht het weer gaan sneeuwen. Maar nieuwe sneeuwbuien kunnen leiden tot een beperktere capaciteit."

Of Schiphol ook voor zaterdagavond veldbedden neerzet, is nog onduidelijk. Afgelopen nacht brachten ongeveer drieduizend mensen door op Schiphol.

Bergers halen honderd auto's van de weg

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben bergers ongeveer honderd auto's van snelwegen weggehaald. Opvallend was dat er enkele auto's bij waren die door de bestuurder waren achtergelaten. Dat zei zaterdag een woordvoerster van alarmcentrale Mondial Assistance.

Volgens haar halen de bergers ook de onbemande auto's van de weg omdat anders gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. De meeste auto's hebben blikschade. Sinds vrijdagmorgen zijn er ruim 1200 auto's van de weg gehaald.

De alarmcentrale fungeert als Landelijk Centraal Meldpunt (LCM), aangestuurd door Rijkswaterstaat, en zorgt ervoor dat bergers op pad gaan om de wegen weer vrij te maken.

Bergers halen honderd auto's van de weg
Bergers halen honderd auto's van de weg (foto: ANP)

Aanklager ICC: Al-Bashir verduisterde miljarden

De Sudanese president Omar al-Bashir heeft miljarden dollars gestolen uit de staatskas van het straatarme Afrikaanse land. De aanklager van het Internationaal Strafhof (ICC), Luis Moreno Ocampo, zei over bewijzen te beschikken die dit aantonen.

De aanklager benadrukte zaterdag echter dat de vervolging van Al-Bashir voor genocide in de regio Darfur de prioriteit geniet boven verdenkingen van verduistering.

Beschuldigingen van verduistering werden zaterdag gemeld door de Britse krant The Guardian, die zich baseerde op door WikiLeaks vrijgegeven geheime diplomatieke stukken.

[WK] Nijhuis achtste op 100m school

Moniek Nijhuis heeft bij het WK kortebaan in Dubai geen rol van betekenis kunnen spelen in de finale van de 100 meter schoolslag. Nijhuis, die vorige maand de Europese titel op deze afstand greep, eindigde als achtste in een tijd van 1.05,99.

De Amerikaanse Rebecca Soni greep met een tijd van 1.03,98 de wereldtitel. Eerder was Soni dit WK ook al de beste op de 50 meter schoolslag.

Vergeten rugzak legt Noors vliegveld lam

Het vliegveld van Haugesund in het westen van Noorwegen is zaterdag enkele uren gesloten geweest na de vondst van een rugzak in een toiletruimte. Dat heeft de Noorse politie laten weten.

De rugzak was vrijdagavond laat al gevonden. Na een eerste onderzoek besloot de politie het vliegveld zaterdag vroeg te sluiten. Waarom de luchthaven niet direct na de vondst is gesloten, kon de politie niet zeggen.

Terwijl medewerkers van de explosievenopruimingsdienst de rugzak zaterdag onderzochten, meldde de eigenaar zich bij de luchthaven. Die was de rugzak vergeten mee te nemen.

Parlement geeft Chavez meer macht

Venezolaanse parlementariërs hebben president Hugo Chavez vrijdag meer macht gegeven door hem toe te staan voortaan bij decreet wetten uit te vaardigen. Opponenten van de president bekritiseerden de stap, omdat het Chavez carte blanche geeft om zonder tussenkomst van de volksvertegenwoordiging te regeren.

De Venezolaanse volksvertegenwoordiging keurde de machtsmiddelen, die het parlement in feite buitenspel zetten, voor een periode van achttien maanden goed. De stemming komt vlak voordat op 5 januari een nieuw congres wordt beëdigd, waarin de oppositie zodanig vertegenwoordigd is dat zij met gemak wetgeving had kunnen blokkeren.

Chavez beweerde de nieuwe mogelijkheden nodig te hebben om vlug te kunnen inspelen op de behoeftes van slachtoffers van overstromingen in het land. Daarnaast zou hij op deze manier vlugger werk kunnen maken van het hervormen van Venezuela tot een socialistische staat.

"Jullie zullen geen enkele wet kunnen maken, 'pitiyanquis'", haalde de president uit naar zijn tegenstanders, die hij met een van zijn favoriete woorden uitschold, 'kleine Yankees'. "We zullen zien hoe jullie nu wetten willen maken."

Zijn critici beschuldigden Chavez ervan politiek gewin te willen halen uit de natuurrampen die het land in hun greep hebben. Volgens hen schendt hij de grondwet en probeert de president van Venezuela een soort Cuba te maken.

Vrijdag onteigenden de Venezolaanse autoriteiten 47 landgoederen in het westen van het land. Inmiddels heeft de regering meer dan 2,3 miljoen hectare landbouwgrond ingenomen. Chavez heeft een lange lijst van bedrijven opgesteld die in beslag moeten worden genomen. Er is een nieuwe wet ingevoerd die bankieren 'openbare dienstverlening' noemt, waarmee ook de mogelijkheid is ontstaan van staatsinterventie in de bankensector.


(Foto: Novum)

Maximumsnelheid op veel snelwegen verlaagd

Rijkswaterstaat heeft zaterdag op de wegen rond Utrecht en Amersfoort de maximumsnelheid verlaagd naar 50 kilometer per uur. Daarmee moet de kans op ongelukken worden verkleind en de doorstroming van het verkeer worden verbeterd, meldt de ANWB.

De verlaagde maximumsnelheid geldt voor de A1 tussen Hilversum en Amersfoort, de A2 tussen Amsterdam en Zaltbommel, de A12 tussen Woerden en Veenendaal en de A27 tussen knooppunt Everdingen en Hilversum. Voor hoelang de maatregel geldt is niet bekendgemaakt.

Dat sommige automobilisten zich niets aantrekken van de gladheid en de aangescherpte regels bleek zaterdag op de A2 bij Baambrugge. Een 23-jarige man werd van de weg gehaald omdat hij 122 kilometer per uur reed waar tijdelijk maximaal 50 is toegestaan, meldt de KLPD.

Een 20-jarige vrachtwagenchauffeur kreeg daar ook een bon, omdat hij met 83 kilometer per uur over de vierde rijstrook reed. Ook op andere wegen in de regio zijn truckers betrapt.

ISI ontkent ontmaskeren CIA-chef Pakistan

De Pakistaanse inlichtingendienst ISI ontkent de bureauchef van de CIA in Islamabad te hebben ontmaskerd. De naam van de man werd genoemd door een Pakistaan die de CIA aanklaagt wegens de dood van zijn zoon en broer in 2009. Die kwamen om bij een Amerikaanse raketaanval.

Door het noemen van de naam kwam het leven van de CIA-chef in gevaar. Vrijdag werd bekend dat hij is teruggeroepen uit Pakistan.

De advocaat van de Pakistaan zei dat hij de naam te horen had gekregen van Pakistaanse journalisten. Van de ISI is bekend dat de dienst contact onderhoudt met journalisten om de verslaggeving te kunnen beïnvloeden.

Gedacht wordt dat een rechtszaak in de Verenigde Staten met betrekking tot de aanslagen in Mumbai in 2008 in Pakistan de behoefte heeft doen ontstaan om de Amerikanen terug te pakken. In het proces wordt gezegd dat de ISI betrokken was bij de aanslagen in Mumbai.

De ISI ontkent de naam van de CIA-chef te hebben bekendgemaakt en zegt dat de journalisten deze mogelijk zelf hebben achterhaald.

De bureauchef van de CIA in Pakistan werkt als een soort militair bevelhebber en is betrokken bij het programma om opstandelingen met raketaanvallen uit te schakelen. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de Pakistaanse geheime dienst, een belangrijke maar vaak ook onbetrouwbare bondgenoot.

Nieuwe beelden voor Uncharted 3

Sinds de onthulling van Uncharted 3 druppelen er gameplay-beelden en screenshots binnen. Vandaag hebben we weer 5 screenshots plus de trailer uit de Jimmy Fallon show, maar dan zonder Jimmy Fallon, voor jullie.

Nathan is in deze game in de Arbische woestijn genaamd Rub' al-Khali. Hij is, samen met zijn partner Victor Sullivan, op zoek naar de "Atlantis van het zand". een verborgen stad met meerdere namen: City of Ubar, Iram of the Pillars, en de City of Brass. De game zal verschillende vormen van zand kennen, opstuivend zand, zandstormen en de verplaatsing van het zand in het algemeen. Zelfs de manier hoe het zand zich voortbeweegt zal realistisch worden weergegeven in deze game.

"Natuurlijk zal niet de hele game in het zand afgespeeld worden," aldus de ontwikkelaar, "Dat is ons uiteindelijke doel". De game zal op veel vlakken verbeterd worden. Zo zal Nathan met zijn blote vuisten kunnen vechten, zullen er speciale melee combat momenten zijn en zal het klimmen van Drake realistischer worden doordat hij achterwaarts kan klimmen. Denk hierbij aan een klim muur waarbij er achter de klimmer wat hoger een nieuw grijp punt ligt. De klimmer moet dan een afsprong van de muur maken om dat grijp-punt vast te pakken.

Bekijk hieronder alvast wat screens en de gameplay-video

Uncharted 3

Uncharted 3 Uncharted 3 Uncharted 3 Uncharted 3

El Hamdaoui moet Klassieker missen

Ajax moet het morgen in De Klassieker tegen Feyenoord doen zonder Mounir El Hamdaoui. De spits is ziek en ontbrak vandaag op de laatste training.

Gregory van der Wiel trainde wel mee vandaag. De verdediger is hersteld van een griepje. Ook Lorenzo Ebicilio, die vorige week zijn debuut maakte, is door trainer Frank de Boer in de selectie opgenomen. Oleguer en Teemu Tainio ontbreken. De Boer geeft de voorkeur aan talenten Daley Blind en Jody Lukoki.

Johan Derksen drukt Genee weg

Johan Derksen heeft vrijdagavond in het RTL-programma Voetbal International (VI) presentator Wilfred Genee virtueel weggedrukt. De voetbaljournalist kon dit doen doordat Genee op locatie de uitzending verzorgde.

Genee kon namelijk de VI-studio niet bereiken door de slechte weersomstandigheden. Hierdoor waren de presentator en een getalenteerde karaokezanger via een beeldscherm aanwezig in de studio.

"René, we kunnen het wel zonder Wilfred. Wilfred, ik weet niet hoe het jou bevallen is, maar het is ontzettend goed bevallen en namens ons: Kijk goed uit en een hartstikke goede thuiskomst. We zien je maandag weer graag terug op de monitor. Doei!", aldus Derksen die tevens het beeldscherm uitzette op het einde van de uitzending.

Aanstaande maandag zal VI zijn laatste uitzending van het seizoen beleven, want voetballend Nederland gaat even de winterstop in.


Johan Derksen drukt Wilfred Genee weg tijdens VI-uitzending vrijdagavond

Verkiezing: 3e ronde Sporter van het jaar 2010

Het jaar 2010 loopt alweer bijna op zijn eind, wat dus betekent dat de sporters weer de vele verkiezingen kunnen aflopen. Ook wij doen hieraan mee, want in een speciaal toernooi kunnen jullie kiezen wie volgens FOK! de beste Nederlandse sporter van het afgelopen jaar was.

Er zijn 64 sporters genomineerd. Zij zullen via een knock-out systeem uitmaken wie er met de titel FOK!sporter van het jaar 2010 vandoor gaat. Inmiddels zitten we in de derde ronde en zijn er nog zestien sporters over.

Links naar vorige rondes:
Nominaties in dit bericht en dit topic
Eerste ronde in dit bericht en dit topic
Tweede ronde in dit bericht en dit topic

Onder dit bericht en in het topic op het Sport-forum kun je stemmen. Dit kan door met gebruik te maken van de [ b] en [ /b] tags. (gebruik deze zonder de spaties rond de naam van je keuze).

voorbeeld:
[b]Rafael Nadal[/b] - Roger Federer

Bij een gelijkspel zal er een tiebreak volgen van 24 uur. De tweede ronde sluit op zondag 19 december om 20.00 uur.

De derde ronde:
Marianne Vos - Arjen Robben
Mark van Bommel - Thiemo de Bakker
Mark Tuitert - Ranomi Kromowidjojo
Esther Vergeer - Epke Zonderland
Edward Gal - Annette Gerritsen
Nicolien Sauerbreij - Laurine van Riessen
Maarten Stekelenburg - Sven Kramer
Giedo van der Garde  - Wesley Sneijder
 

Van Gaal: "Robben heeft tijd nodig"

Louis van Gaal tempert de verwachtingen over een eventuele snelle terugkeer van Arjen Robben. De trainer van Bayern München zegt dat er geduld nodig is en dat de Nederlander, ondanks dat hij weer meetraint, nog niet toe is aan een rentree.

"We mogen niet te vroeg juichen", aldus Van Gaal in de krant TZ. "Het was een zware blessure. We moeten afwachten hoe zijn spier met de belasting omgaat."

"Hij heeft nog niet echt meegetraind, alleen maar gedoseerd. Wat ik zie, geeft me hoop. Maar we moeten nu opbouwen en dat kost tijd. Misschien kan hij na de winterstop tegen Wolfsburg een kwartiertje meedoen." Robben heeft niet meer gespeeld sinds de finale van het WK afgelopen zomer. Een hamstringblessure hield hem aan de kant.

[Upd] Duels Liverpool, Arsenal, United afgelast

Vanwege de vrieskou zijn de Premier League-wedstrijden Liverpool-Fulham, Birmingham - Newcastle United en Wigan Athletic-Aston Villa van vandaag afgelast. Door het winterse weer kan men de veiligheid van de supporters op weg naar de stadions niet garanderen De BBC meldt dat de andere duels in de hoogste afdeling in Engeland vooralsnog wel door zullen gaan.

In Schotland was al bekend dat Glasgow Rangers-St Mirren dit weekend niet zou doorgaan. Ook de uitwedstrijd van de nummer twee Celtic tegen Hamilton is afgelast. Daarnaast gaan er vanwege het weer nog drie duels in de hoogste Schotse competitie niet door.

Update 13:50 uur

Ook de competitiewedstrijd tussen Arsenal en Stoke City, die om 16:00 uur zou worden gespeeld, is afgelast.

Update 14:42 uur

De topper in de Engelse Premier League tussen Chelsea en Manchester United gaat morgen ook niet door. Dat heeft de thuisclub vandaag bekendgemaakt. De hevige sneeuwval maakt het doorgaan van het duel onmogelijk. Ook de wedstrijd Blackpool - Tottenham Hotspur gaat morgen vanwege het weer niet door.

Kaká in januari weer inzetbaar

Trainer José Mourinho kan vanaf volgende maand weer beschikken over Kaká. De Braziliaanse spelmaker van Real Madrid is zo goed als hersteld van een operatie aan zijn linkerknie. Mourinho verwacht dat Kaká half januari terugkeert in de selectie. Vandaag stond de aanvaller al weer voor het eerst op het trainingsveld.

Kaká stond in 2008 na een operatie aan dezelfde knie ook enkele maanden aan de kant. Destijds speelde de 28-jarige aanvaller voor AC Milan, dat hij vorig jaar verruilde voor Real Madrid. Daar scoorde hij in zijn eerste seizoen in 21 wedstrijden acht keer.

Gratis 10-day trial WoW: Cataclysm

Blizzard heeft een gratis trial van World of Warcraft: Cataclysm uitgebracht. Je hebt hiervoor wel de volledige versies van World of Warcraft en de eerste twee uitbreidingen nodig en natuurlijk een WoW-account. De trial is 10 dagen geldig.


"To participate, you'll need full versions of World of Warcraft and the first two expansions, The Burning Crusade and Wrath of the Lich King. Note that a character of at least level 78 is required to explore the new, high-level zones"
, aldus de ontwikkelaar.

De trial is hier te vinden.

  http://i.fokzine.net/upload/10/12/101218_192227_wow-cataclysm-logo-580.jpg

Meisjes beroofd door drie mannen

Op de Johan Wagenaarkade in Utrecht zijn donderdagavond twee meisjes belaagd door drie mannen, omdat zij de mannen een sigaret hadden geweigerd nadat deze hierom vroegen.

Eén van de meisjes werd geslagen en toen hierdoor haar telefoon op de grond viel, werd deze door de mannen gepakt waarop ze op de vlucht sloegen. Na een korte achtervolging verloren de meisjes hun belagers uit het zicht.

De politie is op zoek naar getuigen.

Fàbregas geeft hoop op titel nog niet op

Arsenal ging maandagavond onderuit bij Manchester United (1-0), dat ook gelijk de koppositie overnam van de ploeg uit Londen. Een dure nederlaag, aangezien United nu twee punten voorsprong heeft op Arsenal, dat bovendien een wedstrijd meer heeft gespeeld. Aanvoerder Cesc Fàbregas heeft echter nog alle vertrouwen in het winnen van de landstitel.

Die hoop is gevestigd op de speelkalender. Fàbregas: "De uitwedstrijden tegen de rest van de top-vier hebben we al achter de rug," aldus de middenvelder. Arsenal krijgt Chelsea, Manchester City en United allemaal nog op bezoek. "En thuis kunnen wij iedereen verslaan. Dat geeft ons moraal en vertrouwen," besluit Fàbregas.

Van Wolfswinkel schermt met interesse Napoli

Ricky van Wolfswinkel staat in de belangstelling van het Italiaanse SSC Napoli. De topscorer van FC Utrecht heeft dit te danken aan zijn goede optreden in het Europa League-duel van vorige maand tegen Napoli.

Volgens de directie van FC Utrecht is er nog geen officieel bod uitgebracht op de ex-Vitesse speler. Napoli heeft wel zijn interesse kenbaar gemaakt bij de leiding van FC Utrecht.

Van Wolfswinkel zette zichzelf in de etalage door in het Europese duel tegen Napoli op een fraaie manier te scoren. Dit viel Napoli-coach Walter Mazzarri zodanig op dat hij opdracht gaf aan zijn scouts om Van Wolfswinkel in de gaten te houden.

De spits is vijf weken uitgeschakeld met een sleutelbeenbreuk, die hij opliep in het duel tegen Liverpool, maar hoopt zijn rentree nog voor het einde van de transferperiode te maken.

Vrouw steekt 4-jarig meisje dood

Een vrouw is gearresteerd omdat ze verdacht wordt van de moord op een vierjarig meisje. Het kind was doodgestoken. De politie vond het lichaam van de kleuter op een adres in Clapton in het oosten van Londen.

Agenten haastten zich naar de plaats delict toen er een melding binnenkwam over een steekpartij. De gearresteerde vrouw zou de moeder van het meisje zijn. Ze is opgenomen op de beveiligde afdeling van een psychiatrische kliniek. Een speciaal team van de politie onderzoekt de moord.

NSB-schilderij toch niet in Rijksmuseum

Het omstreden schilderij De Nieuwe Mensch van NSB'er Henri van de Velde zal niet, zoals eerder gepland, worden opgenomen in de permanente tentoonstelling van het Rijksmuseum. Volgens het museum gaf Van de Velde weliswaar de tijdgeest weer, maar was hij als schilder niet vernieuwend.

De Nieuwe Mensch werd in 1939 gemaakt, in opdracht van een prominent lid van de Nationaal Socialistische Beweging. Tijdens de Tweede Wereldoorlog hing het naast een portret van Hitler in de werkkamer van NSB-leider Anton Mussert. Het Rijks kocht het doek om die reden, en noemde het een historisch topstuk. Het zou worden tentoongesteld in een zaal met twintigste-eeuwse kunst, als voorbeeld van de periode tussen de twee oorlogen. Het schilderij beeldt een man af met een vlammend zwaard, met een gekroonde schedel en boeken van Darwin, Marx en Voltaire aan zijn voeten.

De Nieuwe MenschHet Rijksmuseum stelt nu dat andere werken de vooroorlogse jaren beter weergeven. Hoewel Van de Velde de politieke idealen uit die tijd toont, was hij volgens het museum als schilder niet vernieuwend: Terwijl de abstracte kunst in opkomst was, bleef Van de Velde in de traditie van de Middeleeuwen en de Renaissance schilderen.

Onduidelijk is of de beslissing van het Rijksmuseum te maken heeft met de boze reactie van Arno van de Velde, de zoon van de schilder. Die zei tegen Het Parool dat het museum een verkeerde interpretatie van het werk van zijn vader geeft. Volgens Van de Velde jr. gaat het helemaal niet om een 'Nazi-schilderij'. Dat zou blijken uit het afgebeelde boek van Darwin, dat De Nieuwe Mensch wil verbranden. "Het Rijksmuseum weet toch dat de nationaalsocialisten voorstanders waren van het darwinisme, het sociaal-darwinisme en de daaruit voortvloeiende eugenetica?", vraagt hij zich af.

Geen afgelastingen in Eredivisie

De eredivisiewedstrijden van vanavond gaan ondanks de winterse omstandigheden gewoon door. Dat heeft de KNVB laten weten. Gisteravond werd FC Twente-Heracles Almelo nog wel afgelast, maar dat had meer te maken met de chaos op de Nederlandse wegen. Daardoor was het voor supporters haast onmogelijk om het stadion in Enschede te bereiken.

Vandaag worden in de Eredivisie de wedstrijden sc Heerenveen-De Graafschap, NAC Breda-Vitesse, Excelsior-FC Groningen en ADO Den Haag-Willem II gespeeld. "Geen van de clubs heeft vanmorgen een veldkeuring aangevraagd", meldt een woordvoerster. "Dat betekent dat alle velden speelklaar zijn. Als er geen gekke dingen gebeuren, gaat alles dus gewoon door."

Ook de wedstrijden van morgen staan vooralsnog gewoon op de rol. Alleen als er vannacht veel sneeuw valt, kunnen deze duels nog in het gedrang komen.

Fans Newcastle woedend op bestuur

De fans van Newcastle United zijn woedend op de directie van hun club. Publiekslieveling Chris Hughton werd vorige week ontslagen en opgevolgd door Alan Pardew. De supporters zagen echter geen aanleiding voor het ontslag.

De fans van The Magpies hebben niks tegen het aanstellen van Alan Pardew maar ze zijn het nog altijd niet eens met het ontslag van Chris Hughton. Newcastle staat op een keurige elfde plaats in de Premier League en speelt heel behoorlijk voetbal aldus de fans. Eigenaar Mike Ashley dacht hier anders over en vond de tijd rijp om Chris Hughton te ontslaan.

Vonn wint afdaling Val d'Isère

Bij de wereldbekerwedstrijden in Val d'Isère heeft Lindsey Vonn de afdaling op haar naam geschreven. De Amerikaanse skiester bleef de Zwitserse vrouwen Nadja Kamer en Lara Gut voor.

Voor Vonn was het alweer de 19e WB-zege op de afdaling. Ze is de regerend wereld- en olympisch kampioene op de afdaling.

Maria Riesch, die tijdens de Olympische Spelen in Vancouver begin dit jaar goud veroverde op de combinatie en slalom, stelde teleur. De Duitse, die de eerste twee WB-wedstrijden van dit seizoen op de afdaling won, werd slechts 24e.

Lid Europees Parlement wil Mafia II-verbod

Een lid van het Europees Parlement heeft gevraagd om een verbod op de game Mafia II. Sonia Alfano, wiens vader door de maffia werd vermoord in 1993, heeft veel campagne gevoerd voor de nabestaanden van slachtoffers. "Ik vind dit niet kunnen. De wond is nog te vers", aldus Alfano.

"Het is zeer onsmakelijk en ik vind dat de game veel te losjes omgaat met het verdriet van de nabestaanden. We kunnen het niet zo verder laten gaan." Alfano heeft een verzoek ingediend bij de Europese Commissie om de game, waarbij de speler steeds hogere rangen in de maffia verdient, te laten verbieden.

Als reactie op de release van de game had een Amerikaanse organisatie die Italiaanse Amerikanen vertegenwoordigt eerder de game 'een hoop racistische onzin' genoemd. Alan Lewis van Take Two verdedigt Mafia II: "De game vertelt een boeiend verhaal over de georganiseerde criminaliteit in Amerika - een genre dat al decennia zeer populair is in Hollywood, televisieseries en boeken. We staan volledig achter onze teams en producten, waaronder Mafia II."

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101218_192227_mafia2_1.jpg

FNV Bondgenoten blij met cao Albert Heijn

FNV Bondgenoten is 'heel tevreden' met het bereikte resultaat over een nieuwe cao voor de ruim drieduizend werknemers van de distributiecentra van Albert Heijn. Dat heeft een woordvoerster van de bond zaterdag laten weten.

FNV heeft afspraken gemaakt over onder meer de werkzekerheid, het omzetten van flexcontracten in vaste contracten en het loon. De bond is ook met AH overeengekomen dat het huidige aantal banen bij de distributiecentra intact blijft; voor elke werknemer die vertrekt komt er dus een nieuwe terug.

Met de overeenkomst worden de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen opgeschort, hangende goedkeuring van de leden van bond. De nieuwe cao krijgt een looptijd van twee jaar en moet met terugwerkende kracht ingaan per 15 oktober 2010. De werknemers krijgen in die periode tweemaal een loonsverhoging van 2 procent, een per 1 januari 2011 en een per 1 januari 2012.

Kirchen is bang voor einde loopbaan

Kim Kirchen is bang dat hij niet meer terugkeert in het peloton. In juni van dit jaar kreeg de Luxemburger een hartstilstand.

"Ik zou heel graag weer professioneel gaan koersen", aldus Kirchen op Wort.lu. "Maar ik ga geen onodige risico's nemen. Ik wacht nog wat testresultaten af."

Het is vrijwel uitgesloten dat Kirchen, die een pacemaker heeft, in 2011 ergens zal fietsen. "Ik train heel licht en mijn contract bij Katusha loopt zondag af. Veel verbetering zit er niet in mijn situatie. Ik slaap er nog steeds slecht van. Dat ik in 2011 ergens fiets, lijkt me niet waarschijnlijk. Ook daarna zijn de vooruitzichten niet goed."

DVD: Imagine - John Lennon

Samen met Yoko Ono zit John Lennon op hun bed, in zijn handen een stapel post. Eén van de brieven vertelt hem dat hij binnenkort vermoord zal worden, de briefschrijver voorspelt ergens in maart. Het is een macaber moment in de documentaire Imagine die verhaalt over het intrigerende leven van John Lennon. De kijker kent de manier waarop de (ex-)Beatle is gestorven, maar op dat moment legt hij de brief schuchter lachend naast zich neer. Op 8 december 1980 werd Lennon door Mark David Chapman tweemaal in zijn rug geschoten, op de trappen voor zijn eigen appartement. Chapman nam rustig plaats op de stoep en verklaarde tegen de portier: "I just shot John Lennon". Iets na elf uur 's avonds werd Lennon officieel dood verklaard in het St. Luke's-Roosevelt ziekenhuis, het einde van een muzikaal icoon.

Wil je deze DVD winnen? Vul het antwoord op de prijsvraag in en maak kans op één van de vijf DVD's!

Fan speelt WoW: Cataclysm 149 uur in een week

Een gamer met zeer veel vrije tijd heeft afgelopen week 149 uur WoW: Cataclysm gespeeld. Dat heeft gametracker Raptr bekendgemaakt op hun blog. Verder is bekendgemaakt dat de bovenste 11% van de spelers goed zijn voor meer dan 50% van de totaal gespeelde uren.

Voor wie de berekening niet wil doen, 149 uur per week is gelijk aan ruim 21 uur per dag. Verder heeft Raptr bekendgemaakt dat de game gemiddeld 6,23 uur gespeeld is op de releasedag. World of Warcraft is populairder dan ooit. De game wordt nu gemiddeld anderhalf keer langer gespeeld dan voor de uitbreiding.

World of Warcraft: Cataclysm is de snelst verkopende PC-game ooit met 3,3 miljoen exemplaren verkocht in slechts 24 uur.

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101218_192227_wow-cataclysm-logo-580.jpg

Topscorer Zwolle in beeld bij Bayern München

Sjoerd Ars verhuist mogelijk in de winterstop van FC Zwolle naar Bayern München. De Duitse topclub zou de goaltjesdief uit de Jupiler League voorlopig in het tweede elftal willen stallen. "Ik stond wel even raar te kijken toen ze me opbelden. De interesse is er, maar het is allemaal nog lang niet zeker", zei Ars na de 2-0 winst van Zwolle op MVV.

Veel enthousiasme over een mogelijke overgang naar Bayern is er bij Ars overigens nog niet te bespeuren. "Hun tweede elftal speelt in de derde Duitse divisie. Terwijl ik dit seizoen met Zwolle kampioen kan worden. Verder heb ik het hier prima naar mijn zin en is mijn vriendin hoogzwanger", zegt hij op de officiële website van de Jupiler League.

Ars werd afgelopen zomer door Zwolle weggeplukt bij RBC Roosendaal. Met achttien goals in zeventien wedstrijden maakt hij veel indruk bij de koploper van de Eerste Divisie. De 26-jarige aanvaller, die eerder voor Go Ahead Eagles, Omniworld en De Graafschap speelde, was de afgelopen vijf seizoenen telkens goed voor minimaal vijftien goals.

Go Ahead-verdediger Parnela stopt

Marco Parnela stopt per 1 januari als profvoetballer. De Fin heeft Go Ahead Eagles gevraagd zijn contract te laten ontbinden, zodat hij zich op zijn maatschappelijke loopbaan kan richten. De club heeft hiermee ingestemd.

Parnela kwam dit seizoen nauwelijks in actie in Deventer. "Ik was altijd belangrijk geweest in het elftal en opeens was mijn rol heel anders. Ik ben na gaan denken wat ik precies wilde. Een andere club in de Jupiler League is voor mij ondenkbaar en om als wisselspeler dan nog elders aan de bak te komen wordt lastig," verklaart Parnela zijn beslissing.

De 29-jarige Fin kwam in 2004 naar Go Ahead Eagles en speelde sindsdien 162 duels voor de club in de Jupiler League. Parnela gaat verder met zijn eigen sportmerk. "Daar ga ik mee door. Ik krijg nu tijd om daar meer energie in te steken. Daarnaast volg ik nog een studie. Ik ben ook nog met Go Ahead in gesprek om eventueel daar iets te gaan doen."

Gordons moeder accepteerde geaardheid niet

De moeder van Gordon wilde de geaardheid van haar zoon in eerste instantie niet accepteren. De 42-jarige zanger, die zijn moeder in oktober verloor, had het daar erg moeilijk mee.

"Ik heb veel verdriet gehad door de houding van mijn moeder ten opzichte van mijn homoseksualiteit", vertelt Gordon in een interview met De Telegraaf. "Zij keurde het eerst gewoon keihard af. Mama heeft me daardoor veel pijn gedaan."

De zanger kreeg herhaaldelijk te horen dat hij zich niet moest aanstellen. "Ze zei bloedserieus dat ik maar een gaatje verder moest gaan", doet Gordon uit de doeken. Volgens de zanger hebben hij en zijn moeder al met al veel voor elkaar betekend. "Uiteindelijk heeft ze me geaccepteerd zoals ik ben. Maar die pijn uit mijn jeugd was er wel."


'Mama heeft me veel pijn gedaan' (foto: Novum)

VS wil WK wielrennen van 2015 binnenhalen

De Verenigde Staten wil zich kandidaat stellen voor het organiseren van het WK wielrennen in 2015. De stad Richmond, gelegen in de staat Virginia zal zich maandag officieel aanmelden voor de kandidatuur.

De UCI wil in 2015 het wereldkampioenschap buiten Europa organiseren. Ook Colombia en het Canadese Québec zijn kandidaat. Het laatste Amerikaanse WK was in 1986, toen Argentin goud won in Colorado Springs.

Vermunt na dit seizoen weg bij Capelle

Capelle en trainer René Vermunt gaan na dit seizoen uit elkaar. De oefenmeester, bezig aan zijn tweede periode bij de club, was de afgelopen vier jaar zeer succesvol. Hij loodste de ploeg naar de Topklasse bij de zaterdagamateurs.

In die Topklasse staat Capelle momenteel op de achtste plek. Vermunt heeft nog geen nieuwe club gevonden voor volgend seizoen. Inmiddels meldt RTV Rijnmond dat Ronald Klinkenberg, momenteel trainer van Nieuwerkerk, topfavoriet zou zijn om Vermunt op te volgen bij Capelle.

IJsselmeervogels en Lisse verlengen met trainer

De zaterdagtopklassers IJsselmeervogels en FC Lisse hebben het contract met hun trainer verlengd. Dit betekent dat Jan Zoutman volgend seizoen nog voor de groep staat in Bunschoten-Spakenburg en dat Misha Salden de scepter blijft zwaaien in Lisse.

Het bijtekenen van Zoutman mag geen verrassing heten. De trainer, die in december 2009 het zwalkende Haarlem verruilde voor IJsselmeervogels, presteert prima met de club. Hij loodste de Rooien direct naar de landstitel en staat momenteel bovenaan in de Topklasse. Zoutman blijft nu tot de zomer van 2012 aan de club verbonden.

Misha Salden wist FC Lisse vorig seizoen naar de Topklasse te helpen. De ex-prof van clubs als Telstar, Haarlem en Volendam heeft het in zijn tweede seizoen moeilijker. FC Lisse staat veertiende en verkeert dus in degradatiegevaar. Toch houdt de clubleiding vertrouwen in Salden, die bijtekende tot medio 2012.

CD: An Pierlé and White Velvet - Hinterland

Erg productief mogen we haar niet noemen, onze muzikale Zuiderbuur An Pierlé. In 1999 kwam ze met het overrompelende en experimentele debuut Mud Stories als eerste ijkpunt. Drie jaar later volgde Helium Sunset en in 2006 bracht ze met haar band White Velvet een self-titled album uit. En toen was het stil, tenminste voor meer dan vier jaar: eindelijk geeft deze Belgische Kate Bush weer een muzikaal teken van leven, wederom in samenwerking met haar band. Onder de noemer Hinterland brengt ze haar vierde plaat in elf jaar uit.

Robert M. bekent misbruik op De Toverlantaarn

Robert Mikelsons, de hoofdverdachte in de omvangrijke zedenzaak in Amsterdam, heeft bekend dat hij ook een kindje op kinderdagverblijf De Toverlantaarn heeft misbruikt. Dat heeft de vierhoek van gemeente, politie, Openbaar Ministerie en GGD bekendgemaakt.

De ouders van het kind zijn op de hoogte gebracht van de bekentenis. Professionele hulpverleners staan hen bij. Het misbruik zou volgens de verdachte in augustus 2009 hebben plaatsgevonden. Mikelsons werkte toen negen dagen bij De Toverlantaarn in de wijk Watergraafsmeer. Hij kreeg in zijn proeftijd ontslag omdat zijn collega's en leidinggevenden hem eigenwijs en oncollegiaal vonden.

De directie van het kinderdagverblijf heeft inmiddels ook de andere ouders in kennis gesteld.

Zeehondencrèche in de problemen

Zeehondencrèche Pieterburen verkeert in financiële nood na een verloren rechtszaak tussen een geldschieter en de crèche. Een woordvoerster van de zeehondencrèche bevestigde zaterdag een bericht hierover in Trouw.

De rechter bepaalde dat de geldschieter zich mag terugtrekken als financier voor een verbouwing omdat er onenigheid was over de nieuwbouw waarbij bepaalde termijnen niet gehaald waren om de plannen af te hebben.

Volgens de woordvoerster gaat het in totaal om ruim 3 miljoen euro. Een deel was lening, een ander deel een schenking. Omdat de zeehondencrèche zelf geen geld heeft voor de verbouwing, kan die nu niet doorgaan. Veel zeehonden zitten nu in noodopvang, badkuipen en tenten.

De Raad van Toezicht van de zeehondencrèche besluit binnenkort of er hoger beroep komt.

Zeehondencrèche in de problemen
Waar moet ik nu naartoe? (Foto: ANP)

Rap News 6 : Cablegate

D'r is weer een nieuwe Rap News uit. Voor degenen die dit nog niet kennen: Juice Media Rap News is een tenger ventje die voornamelijk nieuws over Amerika op, naar mijn mening, zeer grappige wijze, met de nodige dosis waarheid en met gepaste skills rapt als 'reporter' Robert Foster en tevens als alle andere mensen die in de 'uitzending' zitten. Met uitzondering van de sporadische gast (zoals Assange in Rap News 4).

Muzikant Captain Beefheart overleden

De Amerikaanse muzikant en schilder Captain Beefheart, die veel samenwerkte met Frank Zappa, is overleden. De artiest, die in het echt Don van Vliet heette, stierf op 69-jarige leeftijd aan de ziekte multiple sclerose.

Dat heeft de New Yorkse galerie Michael Werner, die veel werk van hem tentoonstelde, vrijdag bevestigd tegenover muziektijdschrift Rolling Stone en de BBC.

De in 1941 geboren Van Vliet werd bekend in de jaren zestig toen hij met zijn Magic Band de dubbelelpee Trout Mask Replica maakte. Veel artiesten en bands, waaronder de Red Hot Chili Peppers, Oasis en Franz Ferdinand, hebben aangegeven de zanger als inspiratiebron te hebben gebruikt.

Zeeuwse politie: Ga niet de weg op

De politie in Zeeland waarschuwt mensen niet onnodig de weg op te gaan omdat het te gevaarlijk is. In de provincie valt ook zaterdag nog veel sneeuw, waardoor de wegen slecht begaanbaar en glad zijn. De verwachting is dat dat nog zeker een groot deel van de dag zo blijft.

Volgens de politie is het onverstandig om de weg op te gaan. Indien het onvermijdelijk is om de auto te pakken, is het advies om warme kleding, dekens en voldoende drinken mee te nemen. In geval van ongelukken of pech kan het lang duren voor er hulp ter plaatse is.

Elders in het land is het ook glad op de weg, maar vooral het zuidwesten van het land krijgt zaterdag veel sneeuw te verduren.

Cruijff: "Laat De Boer lekker zitten"

Frank de Boer lijkt ook na de winterstop de trainer van Ajax te blijven. Dit tot tevredenheid van Johan Cruijff.

De Boer maakt een goede start met Ajax. Zowel tegen AC Milan als tegen Vitesse werd er gewonnen. Morgen wacht een nieuwe test voor De Boer: de klassieker met Feyenoord.

Als het aan Cruijff ligt is het niet de laatste klassieker van De Boer. "Ajax heeft de laatste tien jaar zeven trainers versleten", aldus Cruijff in De Telegraaf. "Frank de Boer is goed begonnen, waarom zou hij dan alweer weggestuurd moeten worden? Laat hem lekker zitten en ik denk ook dat dat gebeurt."

Ook De Boer heeft er vertrouwen in dat hij langer mag blijven. "Ik heb het gevoel dat de clubleiding met me verder wil. Maar de klap moet er nog op worden gegeven."

Tientallen woningen ontruimd om brand op IJburg

In de Amsterdamse nieuwbouwwijk IJburg zijn zaterdagochtend tientallen woningen ontruimd vanwege een brand in een parkeergarage. De brandende garage loopt onder een woonblok door en het hele blok is preventief ontruimd. De bewoners worden door de politie opgevangen, zegt een woordvoerder van de brandweer.

De brand in de parkeergarage aan de Johan van der Keukenstraat brak rond 08.30 uur uit. Er is sprake van veel rookontwikkeling, maar van buitenaf zijn geen vlammen te zien. De brandweer heeft groot alarm geslagen, omdat het om een brand onder een woonblok gaat.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Voor zover bekend is niemand bij de brand gewond geraakt.

Bank of America dwarsboomt WikiLeaks

Bank of America sluit zich aan bij financiële instellingen als MasterCard, Visa en PayPal om overboekingen aan de omstreden onthullingssite WikiLeaks stop te zetten. Dat heeft de bank vrijdagavond laat bekendgemaakt aan Amerikaanse media.

"Wij zullen geen transacties uitvoeren van wat voor soort dan ook als wij reden hebben om te denken dat ze voor WikiLeaks zijn bedoeld", aldus het bankconcern. Bank of America baseert het besluit op het sterke vermoeden dat WikiLeaks betrokken is bij 'activiteiten die strijdig zijn met het interne beleid voor de verwerking van betalingen'.

WikiLeaks heeft eerder laten weten dat het begin volgend jaar documenten zal publiceren over 'onetische praktijken' bij een 'grote Amerikaanse bank', waarschijnlijk doelend op Bank of America.

Drieduizend mensen slapen op Schiphol

Ongeveer drieduizend mensen hebben afgelopen nacht op Schiphol doorgebracht. Door de hevige sneeuwval van vrijdag vielen zo'n 250 vluchten uit en liepen veel andere vluchten vertraging op. De luchthaven rekende aan het begin van de nacht op minder slapers, maar er moesten uiteindelijk extra veldbedden worden uitgeklapt.

De luchthaven liet aanvankelijk zo'n 1500 bedden achter de douane klaarzetten voor gestrande reizigers, maar dat werden er uiteindelijk dubbel zoveel. Het ging vooral om mensen met een tussenlanding die niet konden vliegen, maar ook een enkele gestrande vakantieganger verkoos het Schiphol-veldbed boven een tocht naar een hotel.

De sfeer onder de gestrande reizigers was over het algemeen goed. Ze kregen koffie en thee en zaterdagochtend, in samenwerking met de luchtvaartmaatschappijen, een ontbijtje aangeboden. Ook is er dit weekend vanwege de kerstdrukte entertainment op de luchthaven. Er lopen kerstmannen en ijsprinsessen rond.

Schiphol en de luchtvaartmaatschappijen proberen de reizigers nu zo snel mogelijk op de plek van bestemming te krijgen. "We zijn nu weer aan het opstarten en dan krijgen mensen weer hoop. Dan kan het wel vervelend zijn als mensen alsnog een tijdje moeten wachten."

De problemen op Schiphol zijn ook zaterdag nog merkbaar. Een tiental vluchten is geschrapt en veel andere vluchten vertrekken met vertraging. Reizigers moeten de vluchtinformatie in de gaten houden. Schiphol hoopt de problemen zo snel mogelijk weg te werken, maar dat duurt nog wel even, zegt de woordvoerder.

[WK] Kromowidjojo als snelste door op 50m vrij

Bij het WK kortebaan in Dubai heeft Ranomi Kromowidjo zich eenvoudig geplaatst voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. De wereldkampioene op de 100 meter vrije slag tikte aan in 24,15 en dat was samen met de Chinese Li Zhesi de snelste tijd.

Hinkelien Schreuder plaatste zich ook voor de halve finales van de 50 meter vrije slag. Zij tikte in 24,18 als derde aan.

Inge Dekker ging als snelste naar de halve finales van de 100 meter vlinderslag. Met 56,69 was ze 0,03 seconden sneller dan de Amerikaanse Dana Vollmer.

[NBA] James op schot ondanks boegeroep

Miami Heat heeft in de Amerikaanse NBA zijn elfde overwinning op rij geboekt. Het sterrenteam versloeg New York Knicks met 113-91.

LeBron James werd gedurende de hele wedstrijd uitgefloten door de fans van de Knicks omdat hij afgelopen zomer een bod afwees om in New York te spelen. James liet zich echter niet van de wijs brengen door het boegeroep want hij werd met 32 punten topscorer.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Indiana Cleveland 108-99
New York Miami 91-113
Philadelphia LA Lakers 81-93
Toronto New Jersey 98-92
Atlanta Charlotte 90-85
Detroit LA Clippers 88-109
New Orleans Utah 100-71
Oklahoma Sacramento 102-87
Houston Memphis 103-87
Dallas Phoenix 106-91
Portland Minnesota 107-102

Lijkkist Lee Harvey Oswald verkocht

De lijkkist van Lee Harvey Oswald is voor 87.469 dollar (bijna 60.000 euro) verkocht. Dat meldde het verkopende veilinghuis vrijdag. De koper blijft anoniem.

Oswald is de vermoedelijke moordenaar van de voormalige president van de Verenigde Staten John F. Kennedy. Hij heeft nooit terechtgestaan omdat hij in 1963, twee dagen na zijn arrestatie, werd vermoord.

In oktober 1981 werd Oswalds lijkkist opgegraven, omdat zijn weduwe ervan overtuigd was dat niet Oswald, maar een Russische dubbelganger van hem was begraven. Uit onderzoek bleek dat het lichaam wel degelijk van Oswald was, waarop hij in een andere kist werd herbegraven.

De lokale begrafenisonderneming Baumgardner hield de eerste kist achter en bood hem twee weken geleden via een veilinghuis te koop aan. De vraagprijs was 60.000 dollar .

Lijkkist Lee Harvey Oswald verkocht
Lijkkist Lee Harvey Oswald verkocht (Foto: ANP)

Bisschop vernietigde misbruikdossiers

Het bisdom Den Bosch heeft jarenlang dossiers vernietigd waarin informatie stond over seksueel misbruik gepleegd door priesters. Dat meldden NRC Handelsblad en de Wereldomroep zaterdag.

De informatie lag opgeslagen in geheime archieven. Emeritus-bisschop Jan Bluyssen versnipperde die belastende informatie in de jaren zeventig. Bluyssen heeft dat toegegeven aan NRC Handelsblad. Voormalig archivaris Jan Peijnenbrug van het bisdom heeft het bestaan en het vernietigen van de spraakmakende dossiers tevens bevestigd aan NRC. Ook een geheim archief samengesteld door oud-bisschop Jan ter Schure in de jaren negentig is weg.

NRC kwam via historicus Eric Theloosen aan de informatie over de geheime archieven. De historicus stuurde over zijn ontdekking enkele maanden geleden een verklaring over aan de onderzoekscommissie-Deetman. Die sloeg daar niet op aan, aldus NRC.

'Bendtner mag denken aan vertrek bij Arsenal'

Nicklas Bendtner komt steeds minder in actie voor Arsenal. De Engelse club zou daarom ook wel bereidt zijn om de Deense spits te verhuren.

Naar verluidt wil Arsenal Papis Demba Cissé van SC Freiburg aantrekken. Dat zou betekenen dat Bendtner weer een concurrent erbij heeft. De Deen is naar eigen zeggen niet tevreden in Londen en ziet een tussentijds vertrek wel zitten. Volgens Metro zou Everton de aanvaller wel een half jaar willen huren.

Onlangs riep de bondscoach van Denemarken, Morten Olsen, dat Bendtner meer aan speelminuten moet komen bij Arsenal, want anders kwam zijn plek bij de Deense selectie in gevaar. "Als hij niet speelt bij Arsenal, kunnen we hem niet gebruiken", aldus Olsen.

Sneeuw zorgt voor veel ongelukken

De sneeuw heeft vrijdag voor twee keer zoveel verkeersongelukken gezorgd als normaal. Tot middernacht kwamen er bij alarmcentrale Mondial Assistance 1100 meldingen binnen, zegt een woordvoerder zaterdagochtend. In de loop van de nacht waren dat er nog eens honderd, ook bijna twee keer meer dan gebruikelijk.

Volgens de zegsvrouw ging het vooral om eenzijdige ongelukken. Veel auto's gleden van de weg en liepen blikschade op. Het aantal ernstigere ongelukken bleef beperkt.

Vanuit Zeeland kwamen zaterdagochtend al meer meldingen dan normaal. In het zuidwesten van het land sneeuwde het 's nachts ook en valt zaterdag nog meer sneeuw.

Het treinverkeer was vrijdag ook zwaar getroffen door de sneeuw en de NS rijdt zaterdag met een aangepaste dienstregeling. Vanuit Utrecht naar Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Amersfoort rijdt elk half uur een trein in plaats van elk kwartier. Ook rond Schiphol wordt maar twee keer per uur gereden. Internationale treinen rijden gewoon.

Op Schiphol zijn veel vluchten geannuleerd of vertraagd. De luchthaven raadt reizigers aan de vluchtinformatie in de gaten te houden. De website van Schiphol is aangepast, omdat er vrijdag door de drukte problemen waren met de site. Op de aangepaste site staat wel de vluchtinformatie.

Zowel het weeralarm als het verkeeralarm is ingetrokken. Wel waarschuwen het KNMI en de ANWB nog voor gladheid door sneeuwval en bevriezing.

Loovens maand langs de kant met knieblessure

Het zit Glenn Loovens niet mee dit seizoen. De verdediger van Celtic staat een maand langs de kant met een knieblessure, meldt Voetbal International.

Celtic-manager Neil Lennon maakt dit seizoen niet vaak gebruik van de diensten van de Nederlander. Loovens heeft amper speelminuten achter zijn naam staan, terwijl de verdediger vorig jaar nog basisspeler in Schotland was.

Loovens stond op de nominatie om Glasgow op huurbasis te verlaten. Een blessure lijkt dus roet in het eten te gooien.

Celtic wilde in de winterstop al een nieuwe verdediger aantrekken. De nummer twee van de Schotse Premier League moet ook aanvoerder Shaun Malony voorlopig missen. Malony moet geopereerd worden aan zijn enkel en staat vier maanden buitenspel.

Mighty Mike

Mighty Mike is geen nieuwe superheld of een schimmig figuur uit de wereld van telemarketing. Nee, Mighty Mike is erg goed in het maken van mashups. En gelukkig heeft hij een eigen site met allemaal toffe voorbeelden. Mocht dat niet voldoende zijn dan heeft hij ook nog het nodige werk op YouTube gepost.

En om eerlijk te zijn ik heb er nu een paar gehoord maar dit nummer is toch mijn absolute favoriet.

 Met dank aan elkravo voor de submit.

Van Dijk: "Laat de KNVB slim zijn"

VVV kon vandaag niet op het hoofdveld van stadion De Koel trainen. Als het aan Jan van Dijk ligt zet de KNVB een streep door de krachtmeting met FC Utrecht van komend weekeinde.

"Laat de KNVB toch eens slim zijn. Dit is toch ook voor de toeschouwers niet leuk. Het is gevaarlijk in het stadion, de trap naar het veld is spekglad", aldus de oefenmeester tegenover Daglad de Limburger. Vandaag trainde VVV in een sporthal in het Duitse Lobberich.

Het veld van Stadion de Koel is op dit moment onbespeelbaar. VVV gaat er alles aan doen om het veld bespeelbaar te krijgen, maar voor de komende dagen wordt er nog meer sneeuw verwacht.

Een voordeel voor VVV is dat Utrecht geen beroep kan doen op de spitsen Ricky van Wolfswinkel, Frank Demouge en Jacob Mulenga. "Ze hebben er wel meer die een doelpunt kunnen maken. We kunnen er niet op gokken dat ze vermoeid of wellicht een slechte dag hebben. Het gaat erom dat we zelf het snot voor de ogen gaan werken", besluit Van Dijk.

Referendum Bonaire ongeldig

Het referendum over de nieuwe staatkundige indeling van Bonaire vrijdag is mislukt. Slechts 35 procent van de ruim 9600 kiesgerechtigden maakte de gang naar de stembus. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad. De opkomst moest minimaal 51 procent zijn voor een geldig referendum.

Sinds 10 oktober is het eiland een bijzondere gemeente van Nederland. De eilandbewoners mochten zich in een referendum uitspreken over wat zij van deze nieuwe staatkundige structuur vinden. Van de mensen die gingen stemmen waren de meesten tegen.

Naar verwachting wordt het referendum volgend jaar overgedaan.

Lampard start tegen Manchester United

Donderdag werd bekend dat Frank Lampard zijn rentree kan maken voor Chelsea in de topper met Manchester United. Vrijdag maakte trainer Carlo Ancelotti bekend dat Lampard ook zal gaan starten.

"Hij zal beginnen. Dat is goed nieuws omdat het team hem echt miste, vooral zijn vermogen om een doelpunt te maken en zijn ervaring. Hij kan ons de komende wedstrijden helpen. Hij is fris en kijkt er echt naar uit om te spelen", aldus de manager over de terugkeer van Lampard.

Dat Chelsea Lampard kan gebruiken, is wel duidelijk. De club uit Londen draait stroef en bezet momenteel de derde plaats in de Premier League. Lampard speelde voor het laatst in augustus in de basis.

Ancelotti verwacht een moeilijke wedstrijd zondag. "Het voorgaande jaar waren ze de moeilijkste tegenstander. Ze streden tot op de laatste dag mee om de titel. Ik denk dat het dit jaar ook zo zal gaan. Het is niet zo dat het duel cruciaal is. Deze is wel belangrijk."

Namco Bandai ontevreden met westerse gamestudio's

De games van westerse gamestudio's voldoen niet aan de eisen van de Japanse game-uitgever Namco Bandai. Dat zegt het Japanse bedrijf tegen persbureau Bloomberg. "De kwaliteit en snelheid waarmee onze westerse studio's games produceren, laat veel te wensen over", aldus de woordvoerder.

De uitspraak komt na tegenvallende resultaten van games afkomstig uit Namco Bandais westerse gamestudio's. Zo presteerden de actiegame Splatterhouse van gamestudio Bottlerocket Entertainment en het avontuurlijke spel Enslaved: Odyssey to the West van het Britse Ninja Theory beide niet naar verwachting. 

Namco boekt een verlies van omgerekend achttien miljoen euro over de eerste helft van het fiscale jaar. Het in Japan geproduceerde Tekken 6 zorgde daarbij voor de meeste inkomsten.

Als gevolg van de tegenvallende resultaten zoekt Namco Bandai het voortaan dichter bij huis. Japanse gamestudio's gaan een grotere rol spelen en moeten westerse gamestudio's helpen bij de productie van games. Concurrerende uitgevers, zoals het Japanse bedrijf Square Enix, hebben deze stap reeds gemaakt. 

Namco Bandai blijft zijn games op de westerse markt richten. Waar de uitgever dit jaar dertig procent van zijn titels in het westen heeft verkocht, moet dit in 2016 tot vijftig procent gegroeid zijn. Voor volgend jaar heeft het Japanse bedrijf onder andere de actiegame Knights Contract voor de Xbox 360 en Playstation 3 in productie en enkele games, waaronder Pac-Man en Ridge Racer, voor de Nintendo 3DS.


WikiLeaks: Pakistan 'geobsedeerd' door India

Pakistan is 'hypnotisch geobsedeerd' door het Indiase leger en heeft 'verdomd weinig' gedaan om de verdachten achter de terreuraanslagen in Mumbai in 2008 te vervolgen. Dat hebben Indiase topdiplomaten tegen de Amerikanen gezegd, blijkt uit vrijdag op de website van The Guardian gepubliceerde geheime telegrammen door WikiLeaks. De diplomaten blijven er ook bij dat het Pakistaanse leger betrokken was bij de aanslagen in Mumbai.

De memo's bieden weinig grote onthullingen over de betrekkingen tussen de rivaliserende kernmachten, maar het bewust ondiplomatieke taalgebruik dat in privégesprekken wordt gebezigd geeft wel een kleurrijk perspectief aan de Indiase frustraties over Pakistan.

Eerder dit jaar zei de Indiase minister van Buitenlandse Zaken Nirupama Rao tegen de Amerikaanse senator John Kerry dat vredesgesprekken, die sinds de aanslagen in 2008 stilliggen, geen voortgang zullen vinden zolang Islamabad niet meer onderneemt om het terreurnetwerk in Pakistan te ontmantelen.

De Verenigde Staten hebben er bij beide landen herhaaldelijk op aangedrongen de banden aan te halen. Daar is Washington zelf ook bij gebaat, omdat Pakistan in dat geval troepen bij de grens met India kan weghalen om ze in te zetten tegen opstandelingen in het grensgebied met Afghanistan.

Alain Clark openingsact op Eurosonic Air

Alain Clark verzorgt op 13 januari de aftrap van Eurosonic Air. Een dag later staan Racoon, Kraak & Smaak en Rigby op het podium. De optredens zijn gratis toegankelijk.

Eurosonic Air, een nieuw podium, is onderdeel van het muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Eerder werd de komst van Waylon, op 13 januari, aangekondigd. De organisatie maakt binnenkort nog een naam bekend.

Eurosonic Noorderslag duurt van 12 tot en met 15 januari en vindt plaats in Groningen. Het festival voor jong Europees talent, dat dit jaar zijn 25e jubileum viert, is uitverkocht. Vanwege het jubileum ligt de nadruk dit jaar op Nederlandse artiesten.


Alain Clark openingsact Eurosonic Air (Foto: Novum)

Nigeria laat aanklacht tegen Cheney varen

Nigeria heeft aanklachten tegen de voormalige Amerikaanse vicepresident Dick Cheney en zijn voormalige bedrijf Halliburton laten varen. Dat heeft de Nigeriaanse Commissie tegen Economische en Financiële Misdrijven vrijdag gezegd. Er is een schikking getroffen in de zaak.

De aanklachten waren ingediend, omdat tussen 1995 en 2004 zo'n 180 miljoen dollar aan steekpenningen aan Nigeriaanse ambtenaren zou zijn betaald. Cheney gaf in deze periode enige tijd leiding aan het bedrijf.

VN waarschuwen Ivoorkust voor geweld

Pogingen om operaties van de Verenigde Naties in Ivoorkust te dwarsbomen zijn 'volledig onacceptabel' en aanvallen op VN-troepen in het Afrikaanse land zullen worden beschouwd als aanvallen op de internationale gemeenschap. Dat heeft de secretaris-generaal van de VN, Ban Ki-moon, vrijdag gezegd.

Ban zei verder dat eenieder die verantwoordelijk is voor de dood van burgers tijdens geweldsincidenten in de nasleep van de presidentsverkiezingen zal worden vervolgd. Volgens Ban wordt de situatie in Ivoorkust steeds gevaarlijker.

De VN willen dat president Laurent Gbagbo aftreedt en plaatsmaakt voor oppositieleider Alassane Ouattara, die in de ogen van de internationale gemeenschap de rechtmatige winnaar van de verkiezingen is.

De politie ging vrijdag opnieuw massaal de straat op in de Ivoriaanse stad Abidjan, omdat aanhangers van Ouattara voor de tweede opeenvolgende dag hadden gezworen staatsinstituten in te nemen. Een dag eerder kostte een dergelijke actie aan dertig mensen het leven.

'Naakte borsten verjagen terroristen'

De Deense Volkspartij (DF) wil een nieuw middel in de strijd gooien tegen het terrorisme. Peter Skaarup, woordvoerder van de DF, wil promofilmpjes van het land, gevuld met beelden van Deense borsten, laten maken. Extremistische moslims zouden zich volgens de woordvoerder niet in een dergelijk land willen ophouden.

Naser Khader, oprichter van de Democratische Moslimpartij, kan wel om het idee lachen. Hij gaat er echter niet van uit dat het idee van Skaarup het gewenste resultaat op zal leveren. "Borsten kunnen ons niet beschermen tegen terroristen, ik denk dat zulke filmpjes eerder méér mensen naar hier gaan lokken", zo laat Khader weten.

Of de Deense regering het plan van de DF over gaat nemen is nog niet bekend. Evenmin is bekend of landen als Nederland het plan over zullen nemen. Ivo Opstelten (VVD), minister van Veiligheid en Justitie, heeft nog geen reactie gegeven.

Mikelsons duikt op in Zweeds onderzoek

Kindermisbruikverdachte Robert Mikelsons speelt ook een rol in een Zweeds onderzoek naar kinderporno. Een 33-jarige Zweed die vorig jaar werd veroordeeld tot vijf jaar cel voor misbruik van jongens is via Interpol gelinkt aan een Duitse zedenverdachte en aan Mikelsons, de hoofdverdachte in de Amsterdamse zedenzaak rondom een aantal kinderdagverblijven.

Volgens de politie in het Zweedse Kronoberg kwam Mikelsons. in beeld door gegevens uit het onderzoek tegen de Zweed. Om wat voor gegevens het gaat is onduidelijk.

De Amsterdamse politie zou aan de Zweedse collega's hebben laten weten dat de 27-jarige in Riga geboren man verdacht wordt van ernstige aanranding van tientallen zeer jonge kinderen. Die aanrandingen zouden op videobeelden zijn vastgelegd.

Britse bommenruimer onderscheiden

Een Britse militair die in zes maanden tijd in Afghanistan 139 explosieven heeft ontmanteld, ontving vrijdag uit handen van prins Charles de George Medaille, de op een na hoogste onderscheiding voor getoonde moed. Het in ontvangst nemen van de onderscheiding is spannender dan het gevaarlijke werk, zei Karl Ley (30) zelf hierover.

In de Afghaanse provincie Helmand ontmantelde Ley bermbommen, vaak zonder het dragen van beschermende kledij of het gebruiken van speciale robots. Tijdens een 72 uur durende operatie vorig jaar ontmantelde hij 28 explosieven. Ley heeft in zijn loopbaan meer bermbommen ontmanteld dan welke andere Britse militair dan ook.

Lichaam 19-jarige matroos gevonden

Het derde bemanningslid van de vissersboot Harlingen 38, een 19-jarige matroos uit Groningen, heeft het ongeluk met het schip ook niet overleefd. Zijn lichaam werd vrijdag in het schip in de haven van Harlingen gevonden.

Het schip werd woensdag naar Harlingen gesleept voor nader onderzoek. Tijdens de voorbereidingen voor dit onderzoek werd het levenloze lichaam van de matroos aangetroffen. De boot sloeg dinsdag op tweeënhalve kilometer uit de kust van Terschelling om.

In totaal waren er drie mensen aan boord. De 46-jarige eerste kapitein is dinsdag door de kustwacht uit het water gered, maar overleed donderdag in het ziekenhuis. Woensdag vond een passant het lichaam van de tweede kapitein op het strand van Terschelling.

Tsjech gooit lot weg en wint miljoen

Een 20-jarige Tsjech heeft te maken gekregen met de nachtmerrie voor lottospelers: Hij had zijn lottoformulier al in snippers gescheurd en weggegooid, toen hij erachter kwam dat hij gewonnen had. Dat meldde het Tsjechische persbureau CTK vrijdag.

De student uit Praag had per ongeluk zijn cijfers met de uitslag van de week ervoor vergeleken. Pas een dag later realiseerde hij zich de fout en begon hij een wanhopige zoektocht in zijn vuilnisbak. Aangezien hij alle snippertjes bijeen wist te schrapen heeft de Lotto hem de prijs toegekend: een miljoen Tsjechische kronen (bijna 40.000 euro).

Akkoord tussen bonden en Albert Heijn

De vakbonden hebben vrijdagavond laat een akkoord bereikt met supermarktketen Albert Heijn in de onderhandelingen over een cao. Dat meldden vakbond CNV en Albert Heijn vrijdagnacht.

De nieuwe cao gaat gelden voor de ruim 3200 medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn. De partijen zijn overeengekomen dat er tweehonderd nieuwe vaste arbeidsplaatsen worden gecreëerd. De lonen worden tweemaal met 2 procent verhoogd, per 1 januari 2011 en 1 januari 2012.

De komende week houden de bonden ledenvergaderingen om het akkoord voor te leggen. Met de overeenkomst komt een einde aan de stakingen in de distributiecentra van de supermarktketen.

De onderhandelingen over de cao liepen afgelopen week vast. Werknemers in alle zes de distributiecentra van Albert Heijn legden hun werk neer. In een aantal winkels van Albert Heijn ontbraken daardoor bepaalde producten.

Voor Albert Heijn was het met het oog op de feestdagen van groot belang de winkels goed bevoorraad te houden. De druk vanaf de werkvloer was volgens Wessel Breunesse, bestuurder van CNV Dienstenbond, erg belangrijk. "Ik feliciteer de werknemers en complimenteer hen met hun vastberadenheid en inzet."

Volgens woordvoerder van Albert Heijn Sander van der Laan kunnen klanten in een beperkt aantal Albert Heijnwinkels de komende dagen nog geconfronteerd worden met producten die ontbreken.

Akkoord tussen bonden en Albert Heijn
Akkoord tussen bonden en Albert Heijn (Foto: ANP)

Files door sneeuw ver na middernacht opgelost

De laatste file door het winterweer loste vrijdag- op zaterdagnacht om 1.25 uur op. Dat meldde de ANWB.

Op de A2 bij Nieuwegein en de A9 bij Castricum was het tot ver na middernacht druk op de weg. Op het hoogtepunt van de spits, rond 17.00 uur, stond 753 kilometer file in Nederland.

De waarschuwing voor gladde wegen blijft van kracht. In Zeeland en het zuiden van Zuid-Holland valt volgens het KNMI de hele nacht sneeuw, in andere delen van het land blijft het droog.

In het hele land is het zaterdagochtend volgens een woordvoerder van de ANWB slecht rijden. "Dat geldt voor zowel de snelwegen als het omliggende wegennetwerk." Tot veel files zal dat naar verwachting van de ANWB niet leiden.

[PDC] Baxter verslaat Scholten

Na Co Stompé is ook Ronald Scholten niet verder gekomen dan de eerste ronde van de PDC World Darts Championship. Onze landgenoot, die eerder deze avond zijn kwalificatiepartij tegen de Fin Viinikka nog won, ging hard onderuit tegen Ronnie Baxter.

Baxter, zevende op de wereldranglijst, liet tegen Scholten zien waarom hij op deze plaats staat. Met scherp en constant spel wist hij onze landgenoot simpel met 3-0 te verslaan. Ook Scholten speelde een prima pot, maar was gewoonweg niet opgewassen tegen het sterke spel van Baxter.

In de tweede ronde mag The Rocket het opnemen tegen Mark Webster.

Megabonus voor spelers Real bij winst 'treble'

De spelers van Real Madrid kunnen een flinke bonus verwachten als ze er in slagen het kampioenschap, de beker en de Champions League te winnen.

Diverse Spaanse media meldden vrijdag dat de spelers van Real een bonus van 1,135 miljoen euro per persoon krijgen bij het winnen van de 'treble'. Dat zijn dezelfde bedragen ten opzichte van verleden jaar. Ook toen konden de spelers flinke bonussen verdienen. Real won vorig seizoen helemaal niets.

Dit jaar staan de Madrilenen twee punten achter op koploper Barcelona. In de Champions League treft het in de achtste finales Olympique Lyon.

De Bakker bereikt laatste vier Masters

Thiemo de Bakker heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finale van de Reaal Tennis Masters in Rotterdam. De als eerste geplaatste tennisser won na een moeizame eerste set met 5-7, 6-2, 6-4 van Matwé Middelkoop.

De Bakker stuit in de halve eindstrijd op Jesse Huta Galung. De nummer drie van de plaatsingslijst won met 7-6 (5), 6-3 van Mark de Jong. De andere halve finale gaat tussen Robin Haase (2) en Thomas Schoorel (4).

[PDC] Lloyd wint met bebloede knokkels

Adrian Lewis en Colin Lloyd hebben beiden de tweede ronde van de PDC World Darts Championship gehaald. Waar Lewis een eenvoudige zege boekte, kwam de overwinning van Lloyd een stuk moeizamer tot stand.

Lewis mocht het in de eerste ronde van het toernooi opnemen tegen zijn landgenoot Tony Eccles. Lewis zag hoe zijn opponent in de partij maar liefst acht keer 180 gooide en ook nog eens de hoogst mogelijke finish (170) wist uit te werpen. Desondanks deze mooie scores won Eccles slechts zes legs en geen enkele set. Lewis wist alledrie de sets met de volle vijf legs te winnen. Jackpot zal in de tweede ronde uitkomen tegen Mark Dudbrigde of Alex Roy.

Lloyd heeft de tweede ronde op een aparte wijze gehaald. De Engelsman heerste twee sets lang tegen Andree Welge, pakte beide sets, maar gaf vervolgens maar liefst acht legs op rij uit handen. De Engelsman kon zijn woede niet inhouden en sloeg met zijn vuisten op het dartbord. Met zijn bebloede knokkels dartte Lloyd verder en boog een 0-2 achterstand in de beslissende vijfde set, mede door een 116-finish, om tot een 3-2 winst. Daardoor gaat Lloyd alsnog door  naar de tweede ronde. Daarin treft hij Mark Hylton, de bedwinger van Steve Beaton.

Laatste reviews en specials
review
The Alliance Alive HD Remastered
special
Activiteiten tijdens DreamHack Rotterdam
special
Martin Scorsese over The Irishman: ‘cinema is een gemeenschappelijke ervaring’
special
Globale uitleg van CSGO
preview
The Outer Worlds
special
20 jaar FOK! - wat cijfers op een rijtje
©FOK.nl e.a.