NS: ook zondag aangepaste dienstregeling

Redactie

Ook zondag rijden de treinen volgens een aangepaste dienstregeling. Oorzaak is de sneeuw die de komende uren naar verwachting gaat vallen. Reizigers in het noordoosten van het land moeten er rekening mee houden dat zij meer moeten overstappen. Dat heeft de NS zaterdagmiddag bekendgemaakt.

Het KNMI meldt dat zaterdagavond weer flinke sneeuwbuien over het land trekken. Vanuit het zuidwesten, waar ook 's ochtends al een flink pak sneeuw viel, trekken de sneeuwbuien naar het noordoosten. Spoorbeheerder ProRail houdt sneeuwploegen op 'cruciale locaties paraat om storingen snel te verhelpen', aldus de NS.

Sinds vrijdag is in het westen van het land al tien tot twintig centimeter sneeuw gevallen. Het dikste pak sneeuw ligt in Zeeland. In de rest van het land ligt gemiddeld zo'n vijf centimeter sneeuw.

Vanwege de sneeuwval liep het treinverkeer vrijdag zo goed als vast. Slechts sporadisch reden er treinen. Zaterdag rijden de treinen ook al volgens een aangepaste dienstregeling. Daardoor rijden er op verschillende trajecten ieder half uur treinen in plaats van ieder kwartier, zoals tussen Utrecht en Rotterdam, Utrecht en Den Haag, Utrecht en Eindhoven, Utrecht en Amersfoort en Amsterdam en Alkmaar.

Volgens een woordvoerder van de NS zou de aangepaste dienstregeling er ten opzichte van een normale doordeweekse dag voor zorgen dat er veel minder treinen zouden rijden. "Ten opzichte van de dienstregeling van zaterdag rijden er iets minder treinen en ten opzichte van zondag maakt het voor de meeste mensen nauwelijks iets uit."

Wel raadt de NS reizigers aan de reisinformatie voor vertrek te checken. "Het kan zijn dat de verwachte sneeuwval de dienstregeling nog verder beïnvloedt, maar vooralsnog verwachten we dat niet."


(foto: Novum)