Lid Europees Parlement wil Mafia II-verbod

Kevin (Chixu)

Een lid van het Europees Parlement heeft gevraagd om een verbod op de game Mafia II. Sonia Alfano, wiens vader door de maffia werd vermoord in 1993, heeft veel campagne gevoerd voor de nabestaanden van slachtoffers. "Ik vind dit niet kunnen. De wond is nog te vers", aldus Alfano.

"Het is zeer onsmakelijk en ik vind dat de game veel te losjes omgaat met het verdriet van de nabestaanden. We kunnen het niet zo verder laten gaan." Alfano heeft een verzoek ingediend bij de Europese Commissie om de game, waarbij de speler steeds hogere rangen in de maffia verdient, te laten verbieden.

Als reactie op de release van de game had een Amerikaanse organisatie die Italiaanse Amerikanen vertegenwoordigt eerder de game 'een hoop racistische onzin' genoemd. Alan Lewis van Take Two verdedigt Mafia II: "De game vertelt een boeiend verhaal over de georganiseerde criminaliteit in Amerika - een genre dat al decennia zeer populair is in Hollywood, televisieseries en boeken. We staan volledig achter onze teams en producten, waaronder Mafia II."

http://i.fokzine.net/upload/10/12/101218_192227_mafia2_1.jpg