[PDC] Lloyd wint met bebloede knokkels

Niels (DerMeister)

Adrian Lewis en Colin Lloyd hebben beiden de tweede ronde van de PDC World Darts Championship gehaald. Waar Lewis een eenvoudige zege boekte, kwam de overwinning van Lloyd een stuk moeizamer tot stand.

Lewis mocht het in de eerste ronde van het toernooi opnemen tegen zijn landgenoot Tony Eccles. Lewis zag hoe zijn opponent in de partij maar liefst acht keer 180 gooide en ook nog eens de hoogst mogelijke finish (170) wist uit te werpen. Desondanks deze mooie scores won Eccles slechts zes legs en geen enkele set. Lewis wist alledrie de sets met de volle vijf legs te winnen. Jackpot zal in de tweede ronde uitkomen tegen Mark Dudbrigde of Alex Roy.

Lloyd heeft de tweede ronde op een aparte wijze gehaald. De Engelsman heerste twee sets lang tegen Andree Welge, pakte beide sets, maar gaf vervolgens maar liefst acht legs op rij uit handen. De Engelsman kon zijn woede niet inhouden en sloeg met zijn vuisten op het dartbord. Met zijn bebloede knokkels dartte Lloyd verder en boog een 0-2 achterstand in de beslissende vijfde set, mede door een 116-finish, om tot een 3-2 winst. Daardoor gaat Lloyd alsnog door  naar de tweede ronde. Daarin treft hij Mark Hylton, de bedwinger van Steve Beaton.