Inhaalslag op Schiphol

Redactie

Vliegtuigmaatschappijen zijn zaterdagmiddag op Schiphol bezig met een inhaalslag, nadat 's ochtends en vrijdag vele vluchten werden geannuleerd vanwege het winterweer. Dat meldt een woordvoerder van de luchthaven.

Op Schiphol is het nog altijd vrij druk. Door de hevige sneeuwval vielen vrijdag zo'n 250 vluchten uit en liepen veel andere vluchten vertraging op. Ook zaterdagochtend vielen nog tientallen vluchten uit. Zaterdagmiddag is er her en der nog sprake van annuleringen en vertragingen van zowel vertrekkende als aankomende vluchten, mede doordat omliggende luchthavens in Europa eveneens kampen met winterse omstandigheden.

Schiphol adviseert reizigers voordat ze richting de luchthaven vertrekken te controleren of hun vlucht wel vertrekt. "Als een vlucht is geannuleerd, moet de reiziger contact opnemen met de vliegtuigmaatschappij. Maar kom vooral niet naar de luchthaven."

Wat Schiphol voor de komende uren verwacht, is moeilijk aan te geven, zegt de woordvoerder. "Zolang het mooi weer is en de situatie bij omliggende luchthavens goed is, kunnen de vliegtuigmaatschappijen doorgaan met hun inhaalslag. We hebben een sneeuwploeg paraat staan voor mocht het weer gaan sneeuwen. Maar nieuwe sneeuwbuien kunnen leiden tot een beperktere capaciteit."

Of Schiphol ook voor zaterdagavond veldbedden neerzet, is nog onduidelijk. Afgelopen nacht brachten ongeveer drieduizend mensen door op Schiphol.