Internazionale wint WK clubteams

Internazionale heeft in Abu Dhabi het WK voor clubteams weten te winnen. In de finale was de ploeg van trainer Rafael Benítez met 0-3 te sterk voor het Congolese TP Mazembe, dat verrassend de eindstrijd wist te halen.

De eindstrijd tussen de winnaars van de Europese Champions League en Afrikaanse Champions League werd al in een vroegtijdig stadium beslist. Na ruim een kwartier spelen stond Inter, zonder de geblesseerde Wesley Sneijder, al met 0-2 voor. Goran Pandev opende na dertien minuten de score en vier minuten later scoorde Samuel Eto'o het tweede doelpunt van de wedstrijd.

Na rust nam Inter gas terug, maar kwam het niet in de problemen tegen Mazembe. De Afrikaanse ploeg wist zich eerder in het toernooi, ten koste van het Braziliaanse Internacional, knap voor de finale te plaatsen.Kort voor tijd besliste de jongeling Jonathan Biabiany de wedstrijd definitief door de 0-3 te scoren. Met deze zege pakte Inter voor de derde keer in de historie de wereldbeker. Eerder deed de Italiaanse ploeg dit in 1964 en 1965.