FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 19 december 2010

Uitslagen België speelronde 17

Waar Nederland dit weekend zich opmaakte voor de laatste speelronde voor de winterstop gaan onze Zuiderburen gewoon lekker door met voetballen. Deze speelronde werden er helaas ook een aantal wedstrijden uit het schema gehaald en één duel werd door de weersomstandigheden gestaakt. Anderlecht wist met zijn overwinning in de kraker tegen Club Brugge de koppositie in de Belgische Jupiler League te veroveren.

Lierse - Racing Genk


De wedstrijd  tegen Lierse SK eindigde in een 1-1 stand. Wesley Sonck bracht Lierse op voorsprong met een wereldgoal. Toen hij zo'n twintig meter van het doel afstond, lobte de oud-Ajacied de bal over de keeper van RC Genk heen. Diezelfde keeper, de 18-jarige Thibaut Courtois, hield zijn ploeg vlak voor rust in de wedstrijd. Hij redde op de keiharde inzet van Thomasz Raszinksi.

Na rust kwam Genk langszij via een penalty van Elyaniv Barda. Hierna kregen beide ploegen de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Genk werd een aantal keer gevaarlijk via Marvin Ogunjimi, terwijl bij Lierse Sonck voor meer gevaar zorgde.

KV Kortrijk - Standard

Gezien de eerste helft was de overwinning van Kortrijk verdiend. Het leek er op dat beide ploegen de rust in zouden gaan met een gelijkspel, maar daar bracht Mboyo vijf minuten voor tijd verandering in.  De aanvaller stond aan het einde van een aanval en zorgde zo voor de voorsprong van Kortrijk.

In de tweede helft was Kortrijk de betere, al kwam Standard wel beter uit de kleedkamer. In de slotfase van het duel besliste oud FC Utrecht-speler Guiseppe Rossini de wedstrijd. Standard-speler Axel Witsel deed in de absolute slotfase nog wat terug, maar dat mocht niet meer baten.

Door de overwinning blijft Kortrijk op de zevende plaats op de ranglijst. Standard bezet door de nederlaag nog altijd de vierde plaats.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Kortrijk Standard 2-1
Zulte Waregem Westerlo 2-0
Lierse Racing Genk 1-1
Eupen Charleroi 1-0
Club Brugge Anderlecht 0-2
Germinal Beerschot AA Gent gestaakt
Lokeren Cercle brugge afgelast
STVV KV Mechelen afgelast

Klassement

 

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Doelsaldo
1 Anderlecht 17 11 4 2 37 36-13
2 Racing Genk 17 11 3 3 36 44-17
3 AA Gent 17 10 2 5 32 34-27
4 Standard 17 9 3 5 30 35-22
5 Lokeren 16 8 5 3 29 26-21
6 KV Mechelen 16 7 5 4 26 22-20
7 Cercle Brugge 17 7 5 5 26 20-22
8 Club Brugge 17 7 3 7 24 33-24
9 Kortrijk 16 7 3 6 24 19-17
10 Westerlo 17 6 6 5 24 21-21
11 Zulte Waregem 17 4 9 4 21 24-21
12 STVV 17 5 2 10 17 13-34
13 Germinal Beerschot 17 3 5 9 14 11-26
14 Eupen 16 3 3 10 12 20-29
15 Lierse 17 1 6 10 9 13-34
16 Charleroi 17 1 4 12 7 11-34

Meer kinderen slachtoffer zedenzaak A'dam

De gemeente Amsterdam heeft het aantal kinderen dat direct betrokken is bij de grootschalige zedenzaak bijgesteld naar boven. Er zijn vermoedelijk 64 kinderen slachtoffer geworden. Dat heeft de gemeente Amsterdam zondagavond gemeld.

De gemeente baseert zich op verklaringen van de 27-jarige verdachte Robert Mikelsons. Alle betrokken ouders zijn geïnformeerd, laat de gemeente weten.

Het OM zoekt momenteel naar ondersteunend bewijs voor de verklaringen van de verdachte, omdat het mogelijk is dat deze niet volledig op waarheid berusten. In één geval is dit ondersteunende bewijs gevonden, de zaak die in de Verenigde Staten is begonnen en die tot de arrestatie van Robert Mikelsons heeft geleid, aldus de gemeente Amsterdam.

Er hebben zondag twee bijeenkomsten plaatsgevonden waarbij ouders werden geïnformeerd.

Meer kinderen slachtoffer zedenzaak
Meer kinderen slachtoffer zedenzaak (foto: ANP)

Golfer Van der Valk moet tourkaart inleveren

Golfer Giedo van der Valk is er niet in geslaagd om zijn tourkaart voor de Aziatische Tour te behouden. De Nederlander wist in Thailand niet door de schifting te komen, waardoor hij naar plaats 64 in het geldklassement zakte. Alleen de eerste zestig krijgen een tourkaart voor 2011.

Van der Valk kwam dit jaar negatief in het nieuws doordat hij een periode geschorst was. De Nederlander had deelgenomen aan een wedstrijd van de concurrerende OneAsia Tour en weigerde de boete te betalen. Hij werd door de rechter in het ongelijk gesteld en geschorst, waardoor hij uiteindelijk mede hierdoor zijn tourkaart verspeeld heeft.

De wedstrijd in Thailand werd uiteindelijk gewonnen door de Japanner Tetsuji Hiratsuka. Hij versloeg de Thai Namchoak Tantipokakul via de play-offs. De Zuid-Koreaan Noh Seung-Yul won uiteindelijk het geldklassement van de Aziatische Tour.

Duizenden Wit-Russen bestormen regeringsgebouw

Duizenden aanhangers van de Wit-Russische oppositie hebben zondag in de Wit-Russische hoofdstad Minsk een gebouw van de regering bestormd. Zij wilden daarmee hun onvrede over de in hun ogen frauduleus verlopen presidentsverkiezingen in het land kenbaar maken.

De demonstranten sloegen ruiten en glazen deuren in, maar trokken zich terug toen ze ontdekten dat agenten van de oproerpolitie zich hadden verschanst in het gebouw.

Zondagavond gingen ongeveer veertigduizend demonstranten in Minsk de straat op. De actievoerders eisten het aftreden van president Aleksander Loekasjenko. De demonstratie van de oppositie was de grootste sinds 1996.

Eerder zondag had Loekasjenko de demonstratie nog in krachtige termen afgekeurd en gedreigd met geweld als de plannen voor de demonstratie werden doorgezet.

Op weg naar de manifestatie werd Oeladzimir Niaklajeu, een presidentskandidaat, in elkaar geslagen door de oproerpolitie.


(foto: Novum)

Super Smash Bros. op de Gameboy

Games ontwikkelen is tegenwoordig een stuk toegankelijker dan in de vorige eeuw. Zo zie je tegenwoordig steeds meer mods en volledige games uitgebracht worden door onafhankelijke ontwikkelaars. Een verschijnsel dat we in de onafhankelijke scene weleens zien voorbij komen zijn "Demakes". Dit zijn games uit de huidige generatie die vertaald worden naar consoles uit de vorige generatie.

Een voorbeeld hiervan is Super Smash Land, een demake van Super Smash Bros voor de originele gameboy. Deze game is ontwikkeld door Dan Fornace, een onafhankelijke ontwikkelaar die hier sinds september mee bezig is. Sinds vandaag is een demo van deze demake te spelen. Alle graphics en geluiden zijn "from scratch" gemaakt.

Als je de game wil proberen kun je op de site van Dan Fornace kijken.

Super Smash Land

Suárez/El Hamdaoui het productiefst in 2010

Luis Suárez en Mounir El Hamdaoui zijn de productiefste spelers van de Eredivisie over het kalanderjaar 2010. Beide Ajax-spelers kwamen tot 24 goals. El Hamdaoui maakte 13 van de 24 treffers in het seizoen 2009/2010, toen hij nog voor AZ speelde.

Suárez had 29 wedstrijden nodig om tot dit aantal te komen, terwijl de Marokkaan er vier wedstrijden meer voor nodig had. De derde plaats was voor Mads Junker (Roda JC), die 20 keer scoorde in 35 duels. De top vijf wordt vervolledigd door Bryan Ruiz (FC Twente) en Tim Matavz (FC Groningen) die beide achttien goals maakten.

Opvallend is dat de eerste negen van de ranglijst geen Nederlanders zijn. Op de tiende plaats staan dan wel drie landgenoten; namelijk Ruud Boymans (VVV-Venlo), Bas Dost (Heracles/sc Heerenveen) en Ricky van Wolfswinkel (FC Utrecht) met elk dertien goals.

Van Veldhoven: "Terechte zege PSV"

Subtopper Roda JC Kerkrade wist het PSV vandaag een helft lang moeilijk te maken. Na de 1-1 ruststand ging PSV echter beter spelen en zag Roda-coach Harm van Veldhoven de Eindhovenaren terecht met een 3-1 zege van het veld stappen. Woensdag wacht een hernieuwde confrontatie tussen beide ploegen, maar dan voor de beker.

"De eerste bal voor de goal was meteen een doelpunt," aldus Van Veldhoven op de persconferentie. "Daarna moesten we zoeken om in het spel te komen, maar hadden wel het betere positiespel. Toen we gelijk maakten hadden we er meer in moeten geloven om nog meer te maken. Maar in de tweede helft stond er een ander PSV. Er was meer druk, PSV kon sneller omschakelen en wij werden slordiger. We hebben geen kans meer afgedwongen en dan moet je erkennen dat je een terechte nederlaag hebt opgelopen. Woensdag zullen we 90 minuten moeten spelen zoals vandaag in de eerste helft. Het was een terechte overwinning voor PSV."

Lik-op-stukbeleid tijdens Thunderdome

Op het muziekevenement Thunderdome in de Utrechtse Jaarbeurs zijn zaterdagnacht 54 personen aangehouden. In de meeste gevallen ging het om drugsbezit, meldt het Openbaar Ministerie zondag. Het OM in Utrecht hanteerde een lik-op-stukbeleid en nam nog dezelfde nacht in 47 gevallen een beslissing over de overtredingen.

Van de aangehouden feestgangers hebben er 26 direct hun boete betaald, twaalf personen moeten in februari voor de rechter verschijnen. Een verdachte zit nog vast op verdenking van handel in verdovende middelen.

Een paar van de aangehouden hardcoreliefhebbers gingen vrijuit omdat zij maar een kleine hoeveelheid drugs bij zich hadden. In totaal is zaterdagnacht voor 7115 euro aan boetes betaald.

Meer toezicht rond Glazen Huis Eindhoven

Op en rond de Markt in het centrum van Eindhoven worden de komende tijd extra politiemensen ingezet. Op het plein staat het Glazen Huis van de benefietactie Serious Request van Radio 3FM.

In de nacht van zaterdag op zondag had in de buurt van de Markt een schietpartij plaats waarbij twee gewonden vielen. Volgens een woordvoerster van de gemeente Eindhoven is het incident de directe aanleiding om de beveiliging uit te breiden.

Gemeente en hulpdiensten evalueren dagelijks de gebeurtenissen rondom het evenement Eindhoven Winterstad. Speciale aandacht gaat uit naar Serious Request van 3FM. "Dat heeft ertoe geleid dat de politie heeft besloten om extra politiemensen in te zetten om de veiligheid op en rondom de Markt nog verder te optimaliseren", aldus de gemeente.

3FM zet zelf ook extra beveiliging in.

Bosz hoeft vooralsnog geen versterkingen

Peter Bosz denkt het seizoen met de huidige selectie van Heracles Almelo af te maken na de winterstop.

"Tenzij er spelers vertrekken, dan moeten we verder kijken. Maar als het aan mij ligt maak ik het seizoen met deze selectie af", aldus Bosz in TC/Tubantia. Heracles kwam dit weekeinde niet in actie vanwege de sneeuwval.

De Heraclieden zouden op bezoek gaan bij streekrivaal FC Twente. Bosz betreurde de afgelasting omdat hij ziet dat zijn spelers steeds beter in vorm komen. "En ik zie dat sommige spelers nog steeds progressie maken."

"Met deze groep jongens kunnen we de doelstelling van dit seizoen, zo snel mogelijk handhaving veilig stellen, halen", aldus Bosz, die afgelopen zomer Gertjan Verbeek opvolgde bij Heracles. De Almeloërs staan veertiende.

De Leeuw: Geen show door kijkcijferterreur

Paul de Leeuw zal komende oudejaarsavond geen grote tv-show presenteren omdat de VARA-presentator bang is voor concurrentie van Linda de Mol. In eerste instantie zou er wel een oudejaarsshow komen met De Leeuw, maar hij zag daar uiteindelijk toch van af.

'Weinig zin'
"Ondanks herhaalde verzoeken geen eindejaarsshow voor deze dikke bolleboos. Omdat ik weinig zin heb om op 1 januari al weer achter de computer te wachten op kijkcijfers. Alle meningen weer te lezen of te moeten aanhoren", zegt De Leeuw in zijn column in de VARAgids.

Het wordt een rustige jaarwisseling voor de presentator: "Ik ga gewoon mijn hart vullen met de kerstmeuk van Sky Radio, legpuzzelen en niet werken." De Leeuw kijkt terug op een onsuccesvol 2010. Hij nam na jaren afscheid van zijn weekendprogramma's, die lang zeer goed gescoord hebben, behalve de afgelopen paar seizoenen.

MaDiWoDoVrijdagshow
De Leeuws nieuwe project, de dagelijkse MaDiWoDoVrijdagshow, was evenmin een succes. Hij hoopte rond deze tijd aan de 800.000 tot één miljoen kijkers te zitten met zijn nieuwe programma, maar bleef de afgelopen week steken op slechts 278.400 kijkers gemiddeld.

Ook verschillende projecten van De Leeuws eigen productiebedrijf EVA Media faalden jammerlijk, zoals de 'De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau' die op SBS 6 uitgezonden werd. De show werd bijna direct van de buis gehaald door tegenvallende kijkcijfers. Hopelijk wordt 2011 een beter jaar voor de jolige VARA-presentator.


Paul de Leeuw: Geen oudejaarsshow vanwege kijkcijferterreur (Foto: Novum)

Naudé neemt afscheid met verloren finale

Ze hoopte afscheid te nemen met een toernooizege, naar dit lukte squashter Annelize Naudé niet. Naudé. De Nederlandse verloor in Hillegom de finale van de Flowerbulb Open.

Naudé trof in de eindstrijd de Engelse Lauren Briggs. Zij blokkeerde een droomafscheid van Naudé en won met 10-12, 13-11, 11-5 en 11-5. Onze landgenote besloot om na het toernooi in Hillegom een punt achter haar loopbaan als squashter te zetten.

In totaal was Naudé vijftien jaar actief op de internationale proftour van de WISPA. Ze speelde 145 toernooien, waarvan ze er vijf wist te winnen. Daarnaast verloor de in Zuid-Afrika geboren Naudé elf finales.

De hoogste positie van Naudé op de wereldranglijst was de veertiende plaats. De Amsterdamse won tweemaal de nationale titel, in 2004 en 2008.

[WK] Kromowidjojo: "Heb de spanning nodig"

Ranomi Kromowidjojo pakte vandaag voor de tweede keer een individuele wereldtitel bij het zwemmen. Tijdens het WK kortebaan won ze vandaag de 50 meter vrije slag en voldeed daarmee aan de verwachtingen die haar opgelegd waren.

"Maar ik vind het wel een beetje irritant dat iedereen zegt: 'Ach, die 'Kromo' wint wel.' Zeker op de 50 meter kan elk foutje fataal zijn," zei Kromowidjojo achteraf. "Die mensen die thuis voor de televisie zitten, moeten zelf maar eens op het startblok staan. Dan doen ze het in hun broek van de spanning," voegde ze lachend toe.

Toch geniet Kromowidjojo ook wel van de fikse druk die op haar schouders staat. "Die spanning heb ik echt nodig om iets buitengewoons te doen."

Gremio wil Ronaldinho terughalen naar Brazilië

De interesse voor Ronaldinho uit zijn vaderland Brazilië neemt toe. Na Palmeiras en Flamengo wil ook zijn oude club Gremio de 30-jarige middenvelder overnemen van AC Milan.

Gremio-president Paulo Odone vertelde Radio Gaucha dat de club samen met particuliere ondernemingen bezig is een sponsorplan samen te stellen om de transfer van 88-voudig international te bekostigen.

Roberto de Assis Moreira, broer en zaakwaarnemer van Ronaldinho, zei dat hij 'blij was met de mogelijkheid voor Ronaldinho om terug naar huis te keren'. Hij voegde daaraan toe dat de voormalig wereldvoetballer van het jaar 'ooit weer het shirt van Gremio zal dragen'.

Ronaldinho debuteerde in 1998 op 18-jarige leeftijd bij Gremio. In de zomer van 2001 toog hij naar Europa en ging hij bij Paris Saint-Germain aan de slag. Na twee seizoenen in Parijs nam Barcelona hem over. In Camp Nou kende hij onder Frank Rijkaard zijn beste periode uit zijn carrière met het winnen van het landskampioenschap en de Champions League.

Inmiddels is Ronaldinho alweer bezig aan zijn derde seizoen bij AC Milan. Dit seizoen kwam hij zestien keer in actie voor de club uit Milaan. Daarin scoorde hij slechts eenmaal.

Rutten: "Belangrijke zege"

PSV won vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop met 3-1 van Roda JC Kerkrade. Daarmee was er een mooi afscheid van Ibrahim Afellay. Het enige smetje op de middag was het uitvallen van Jonathan Reis, was trainer Fred Rutten ook beaamde.

"Deze wedstrijd was heel erg belangrijk, we wilden heel graag winnen en Ibrahim een mooi afscheid geven. Dat hebben we ook gedaan," zei Rutten op de persconferentie na afloop in het Philips Stadion. "We begonnen goed met een vroege goal, waarbij we alert waren. Ik zag daarna twee ploegen die ongeveer gelijkwaardig waren. Wij raakten daarna even van slag door hetgeen met Jonathan gebeurde, kwamen even moeilijk weer op gang. Na rust herpakten we ons en hadden we de score zelfs nog groter kunnen maken."

Berg: "Jammer dat publiek niet altijd tevreden is"

Marcus Berg heeft zijn draai nog niet gevonden bij PSV en scoorde tegen Roda JC vanmiddag pas zijn tweede treffer.

"Er is altijd kritiek want je kunt nooit alles goed doen. Maar ik probeer altijd mijn best te doen en te scoren natuurlijk. Het is jammer dat het publiek niet altijd tevreden is, maar zo is het leven en zo is het voetbal. Je moet je focussen op de volgende kans en hard blijven werken", zei de Zweed tegen de NOS.

Berg viel tegen Roda JC (3-1) in voor de geblesseerde Jonathan Reis. "Ik heb het gezien en het was niet goed. De knie zat in een niet normale positie, het zag er niet goed uit", aldus de spits, die niet denkt aan een vertrek. "Ik speel na de winterstop gewoon bij PSV want ik heb een eenjarig contract."

"Ik snap de vraag niet want ik heb gewoon een contract. Maar ik heb het de laatste tijd wel meer gehoord", vervolgt de 24-jarige Berg, die genoegen moet nemen met een reserverol. De aanvaller hoopt na de winterstop de landstitel te veroveren. "Het kampioenschap is de belangrijkste prijs natuurlijk."

Uitslagen Duitsland speelronde 18

De hevige sneeuwval heeft in diverse Europese competities voor afgelastingen gezorgd, maar in Duitsland werden alle wedstrijden uit de zeventiende speelronde van de Bundesliga afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overige statistieken. De volgende speelronde wordt in verband met de winterstop in het weekend van 15 januari afgewerkt.

Bayern wint doelpuntrijk duel in Stuttgart

VfB Stuttgart is dankzij een thuisnederlaag tegen regerend kampioen Bayern München verder in de degradatiezorgen gekomen. Het elftal van trainer Louis van Gaal won in een doelpuntrijk duel met 3-5. Mario Gómez scoorde driemaal tegen zijn voormalig ploeg.

Gómez was verantwoordelijk voor de 0-1, 1-4 en 1-5. De andere twee treffers voor de bezoekers kwamen op naam van Thomas Müller en Franck Ribéry. In de slotfase kwam Stuttgart, dankzij het tweede doelpunt van Martin Harnik en Christian Gentner, nog terug tot 3-5. Komende woensdag treffen beide ploegen elkaar nog eens, ditmaal in het kader van de DfB Pokal.

Door de winst kwam Bayern op de vijfde plaats terecht. Stuttgart sluit 2010 af op de voorlaatste plaats. Alleen Borussia Mönchengladbach staat nog onder Stuttgart.

Dortmund lijdt eerste uitnederlaag


Koploper Borussia Dortmund heeft afgelopen weekend een zeldzame nederlaag geleden. Op bezoek bij het goeddraaiende Eintracht Frankfurt werd met 1-0 verloren. Theofanis Gekas, topscorer van de Bundesliga, was verantwoordelijk voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De nederlaag betekende voor Dortmund het eerste puntverlies dat buiten eigen stadion werd geleden. Mocht de ploeg van trainer Jürgen Klopp gewonnen hebben in Frankfurt, dan had het team het record aantal punten in de eerste seizoenshelft verbeterd. Deze blijft nu in handen van Bayern München, dat in het seizoen 2005/06 halverwege op 44 punten stond.

De voorsprong van Dortmund op concurrenten FSV Mainz 05 en Bayer Leverkusen is nog altijd maar liefst tien punten.


Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
M'gladbach Hamburger SV 1-2
Eintracht Frankfurt Borussia Dortmund 1-0
Schalke 04 1. FC Köln 3-0
Werder Bremen FC Kaiserslautern 1-2
1. FC Nürnberg Hannover 96 3-1
VfL Wolfsburg 1899 Hoffenheim 2-2
FC Sankt Pauli FSV Mainz 05 2-4
Bayer Leverkusen SC Freiburg 2-2
VfB Stuttgart Bayern München 3-5


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 17 14 1 2 43 39-10
2 FSV Mainz 05 17 11 0 6 33 30-19
3 Bayer Leverkusen 17 9 6 2 33 35-25
4 Hannover 96 17 10 1 6 31 25-27
5 Bayern München 17 8 5 4 29 31-20
6 SC Freiburg 17 9 1 7 28 25-25
7 Eintracht Frankfurt 17 8 2 7 26 24-21
8 1899 Hoffenheim 17 6 7 4 25 32-22
9 Hamburger SV 17 7 3 7 24 27-28
10 Schalke 04 17 6 4 7 22 25-24
11 1. FC Nürnberg 17 6 4 7 22 22-28
12 FC Kaiserslautern 17 6 3 8 21 27-27
13 VfL Wolfsburg 17 4 7 6 19 24-25
14 Werder Bremen 17 5 4 8 19 23-35
15 FC Sankt Pauli 17 5 2 10 17 16-30
16 1. FC Köln 17 4 3 10 15 18-33
17 VfB Stuttgart 17 3 3 11 12 32-35
18 M'gladbach 17 2 4 11 10 26-47

Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

'Directeur crèche was verdachte misbruik'

De Amsterdamse zender AT5 heeft bekendgemaakt dat zij op basis van meerdere bronnen hebben ontdekt dat Albert Drent, ex-directeur van crèche Het Hofnarretje, begin jaren '90 zelf verdachte is geweest in een kindermisbruikzaak.

Drent zou volgens de anonieme bronnen toen zijn ontslagen, nadat het misbruik van twee kinderen bekend was gemaakt. Vervolgens heeft hij de kinderdagverblijven Het Hofnarretje en Ayla opgericht.

Drent kwam tijdens de grote zedenzaak in Amsterdam al eerder in opspraak, omdat er bij hem thuis zogenaamde 'slaapfeestjes' voor de peuters waren georganiseerd. Toen dit nieuws bekendgemaakt werd, trad hij af als directeur. De stichting waar Drent vroeger werkzaam was en Drent zelf waren niet bereikbaar voor commentaar. 

Woensdag mogelijk NK op natuurijs

Mogelijk wordt aankomende woensdag het Nederlands Kampioenschap marathon op natuurijs verreden. Volgens IJsclub Belterwiede kan woensdag worden gereden op een parcours van zes kilometer rond Wanneperveen in Overijssel.

Momenteel ligt nog niet overal de vereiste vijftien centimeter dikke ijsvloer, maar dat is een kwestie van tijd volgens voorzitter Jans Bijker. "Wij hebben bijna geen sneeuw op het ijs liggen. Met een beetje vorst hebben we maandag op het hele traject vijftien centimeter."

Volgens KNSB-coördinator Teun Breedijk wordt maandag door de bond beslist over de definitieve datum. Op 10 februari van dit jaar werd voor het laatst het NK verreden. Toen was Jorrit Bergsma bij de mannen het sterkst en Maria Sterk bij de vrouwen.

Veel defecte treinen NS: hele week knudde

De NS kampt met grote problemen door veel defecte treinstellen. RTL Nieuws heeft inzage gehad in een intern document van de spoorwegen en meldt dat er 700 treinstellen met defecten kampen.

Volgens het interne advies zou de NS de hele komende week volgens een aangepaste dienstregeling moeten rijden en zouden daarvoor ook treinstellen met een defecte verwarming of zonder werkend toilet moeten worden ingezet. De NS had zondag ook al forse problemen in de Randstad: rond Utrecht lag het treinverkeer in de middag zo goed als stil en in de brede Randstad rijden minder treinen.

De NS heeft nog niet gereageerd op het uitlekken van het interne nieuws over de vele defecten en de gevolgen voor de reizigers.

Krajicek erg opgetogen na zege

Michaëlla Krajicek won vandaag voor de vierde keer de REAAL Tennis Masters in Rotterdam. Na zeges in 2004, 2005 en 2006 was ze dit jaar ook het sterkste tijdens het toernooi met de beste Nederlandse speelsters. Vandaag werd Aranxta Rus overtuigend verslagen.

"Het was daarom wel emotioneel voor mij om hier te komen," zei ze na haar overwinning in de finale op Rus, nadat ze twee jaar niet op het toernooi was geweest. "Ik ben daarom superblij om hier weer te winnen. Ik ben goed aan het spelen. Ik verwacht veel van mezelf in 2011. Dit is een goed begin."

Grondlegger euro overleden

De Italiaanse econoom Tommaso Padoa Schioppa, een van de grondleggers van de euro en lid van de eerste raad van bestuur van de Europese Centrale Bank, is zondag overleden. Schioppa kreeg tijdens een diner met vrienden een hartaanval. Hij werd 70 jaar.

De onverwachte dood van Padoa Schioppa, minister van Economische Zaken onder premier Romano Prodi, heeft de politieke en zakelijke elite van Italië geschokt. "Hij was een van die mensen die wisten hoe het Europese ideaal moest worden vertaald in concrete analyses en projecten, waardoor hij een blijvende bijdrage heeft geleverd aan de geboorte van de euro en de eurozone", aldus de Italiaanse president Giorgio Napolitano.

Gedurende zijn ambtstermijn bij de Europese Centrale Bank (ECB) was Padoa Schioppa een van de mensen die belast waren met het begeleiden van de euro in de eerste jaren na de introductie op 1 januari 1999. Voor zijn benoeming bij de ECB bekleedde Padoa Schioppa verscheidene prestigieuze posten in het Italiaanse bedrijfsleven en de financiële wereld. Hij kreeg voor het eerst internationale erkenning als directeur-generaal voor Economische en Financiële Zaken in Europese Commissie. Deze functie had hij van 1979 tot 1983.

Kortgeleden vroeg de Griekse regering Padoa Schioppa nog om hulp bij het bestrijden van de economische crisis in het land. Autobedrijf Fiat benoemde hem vorige maand in de raad van bestuur.


(foto: Novum)

Sluiter krijgt Faas Wilkes Sportprijs

Raemon Sluiter heeft tijdens de Reaal Tennis Masters de Faas Wilkes Sportprijs gekregen. Hij krijgt de onderscheiding van de gemeente Rotterdam voor zijn grote inzet en betrokkenheid bij de stad.

Sluiter, die dit jaar stopte met tennis en nu toernooidirecteur is van de Tennis Masters, kreeg de onderscheiding uit handen van wethouder Antoinette Laan. Afgelopen jaren ging de prijs onder meer naar Sluiters vriendin en oud-hockeyinternational Fatima Moreira de Melo en de dit jaar gestopte voetballer Giovanni van Bronckhorst.

PC heeft meeste illegale games, Wii bij consoles

Volgens een onderzoek is de Nintendo Wii de console die het meest gebruikt wordt om illegale spellen te spelen. Dit wordt gemeten met het tellen van het aantal illegale torrents dat beschikbaar is voor elk platform. De Playstation 3 en de Xbox 360 respectievelijk, volgen met een kleine achterstand.

Zoals je kunt verwachten heeft de PC over het algemeen de meeste gametorrents, namelijk maar liefst 113.624. De Nintendo Wii volgt met 25.770 torrents. De Playstation 3 en Xbox 360 hebben respectievelijk 24.240 en 24.108 illegale torrents.

Verder is bekendgemaakt dat er meer illegale downloads voor de PSP online staan dan voor de Nintendo DS met 31.742 torrents tegenover 18.714.

Handbaldames Noorwegen winnen weer EK

Noorwegen is voor het vierde keer op rij Europees kampioen geworden bij het dameshandbal. De Noorsen, ook de huidige olympisch kampioen, won in Denemarken met 25-20 van Zweden, dat alleen in de eerste helft Noorwegen bij konden benen.

Bij rust hadden de Zweedsen zelfs nog een voorsprong van 10-11, maar die voorsprong waren ze al snel kwijt. Noorwegen liep uit van 14-13 naar 18-13 en daarmee was de wedstrijd beslist. De Nederlandse dames werden uiteindelijk achtste op het EK.

Explosie bij oliepijpleiding Mexico

In de Mexicaanse plaats Texmelican in de staat Puebla heeft zondag een explosie bij een oliepijpleiding aan zeker 22 mensen het leven gekost. 32 mensen zijn gewond geraakt, zo meldt een plaatselijke woordvoerder.

De pijpleiding is in handen van het bedrijf Pemex oil Company, een oliemaatschappij in handen van de staat. Een woordvoerder van de staat Puebla meldt dat de explosie plaatsvond tijdens een poging om olie te stelen. Of er mensen zijn aangehouden in verband met de explosie is nog niet bekend.

[Video] Lesbische autoreclame verboden

In Italië is men heel wat gewend aan vrouwelijk schoon en bloot, maar een reclamespotje voor de Renault Twingo werd hen toch wat te gortig. In het filmpje wordt namelijk de illusie gewekt dat twee vrouwen seks met elkaar willen hebben, en dat is toch wat te veel voor het katholieke land.

In de commercial lokt een mooie brunette een blondje mee naar haar slaapkamer. Hier kleedt de brunette zich uit en gaat op bed liggen. Vervolgens blinddoekt de blondine haar met een zwarte kous.

Wat hierna volgt is helaas geen pittige lesbische seksscène. Het niet-domme blondje pakt de autosleutels van de brunette en gaat er met haar nieuwe boodschappenautootje vandoor.

Ondanks dat er totaal geen tieten te zien zijn, weigeren Italiaanse tv-bonzen de commercial uit te zenden. Zelfs de zenders van Silvio Berlusconi willen zich er niet aan branden. "De spanning in de commercial is elektrisch", luidt het commentaar. "Zeker als de blondine tegenover het publiek haar lippen likt."


De bewuste reclame *Fap*fap*fap*
Nog zo'n leuke autoreclame vind je hier

Theater: Micha Wertheim - Voor De Zoveelste Keer

In 2008 kwam Micha Wertheim groot in het nieuws door een voorstelling in Roermond. Hij zou namelijk een gehandicapte man uit het publiek hebben beledigd. Zijn eigen verhaal (uit de show Micha Wertheim voor de Grap) is dat hij een man aansprak op het feit dat hij met een mobiele telefoon zat te spelen. In werkelijkheid bleek het om het display van zijn spraakcomputer te gaan. Micha (spreek uit als [Miga]) bood zijn excuses aan en vervolgde zijn show. Het tweede deel bevatte nogal erg harde moppen over gehandicapten, waarop een groot deel van het publiek de zaal verliet. Micha heeft het verleden achter zich gelaten en gaat gewoon door. In zijn vierde show put hij de kracht uit de herhaling en speelt hij Voor De Zoveelste Keer.

Brett Favre - Het eind van een magische reeks

Aan alles komt een eind. Zo ook aan één van de meest opmerkelijke reeksen in de Amerikaanse sport. Afgelopen maandag, 13 december, eindigde de consecutive starts streak, het aantal opeenvolgende starts, van American football quarterback van de Minnesota Vikings, Brett Favre. Na 297 reguliere seizoenswedstrijden achterelkaar begonnen te zijn als startende quarterback, moest Brett die bewuste maandag wegens een schouderblessure vanaf de kant toekijken.

Schoorel: "Dit had ik niet verwacht"

Thomas Schoorel won eerder vandaag verrassend de REAAL Tennis Masters in Rotterdam door in de finale Thiemo de Bakker te verslaan. Gisteren was hij in de halve finales ook al Robin Haase de baas.

"Robin en Thiemo allebei verslaan is geweldig. Dat had ik niet verwacht. Mijn weekeinde kan niet meer stuk”, aldus Schoorel die dit jaar een enorme sprong maakte op de wereldranglijst. "Ik hoop volgend jaar dezelfde groei door te maken. Ik wil zo snel mogelijk die top honderd in. Dit is voor mij een mooie opsteker op weg naar meer.”

Filipijnse bankbiljetten vol fouten

Nieuwe bankbiljetten zorgen in de Filipijnen voor verhitte discussies. De biljetten zitten vol fouten.

Zo staat er op het nieuwe 500 pesobiljet een zeldzame inheemse papegaai afgebeeld waarvan de rode bek geel is afgebeeld en het verenpak geel in plaats van groen. Op een kaart op het biljet ligt een Filipijnse rivier die voorkomt op de werelderfgoedlijst van Unesco op de verkeerde plaats.

De nieuwe biljetten werden eerder deze maand uitgegeven en hebben de handtekening van de dit jaar aangetreden president Benigno Aquino. De centrale bank van het Aziatische land stelde dat ruimtegebrek de bewegingsvrijheid van de makers belemmerde en dat het daardoor mogelijk is dat niet alles correct is weergegeven.

De centrale bank van de Filipijnen moest in 2005 biljetten terughalen omdat de naam van Gloria Arroyo, Aquino's voorganger, verkeerd was gespeld.

Verhoogde paraatheid Noord-Korea

Noord-Korea heeft de verhoogde staat van paraatheid afgekondigd voor de artillerie-eenheden aan de westkust. De maatregel is genomen met het oog op een oefening die Zuid-Korea de komende dagen wil houden op het eiland Yeonpyeong, vlak bij de betwiste zeegrens met aartsvijand Noord-Korea.

Dat heeft het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap zondag gemeld op gezag van bronnen bij defensie. Gevechtsvliegtuigen zouden met het oog op de Zuid-Koreaanse oefening uit de hangars zijn gehaald.

Zondagmiddag is een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties over de situatie op het Koreaanse schiereiland gestart.

[WK] Goud Kromowidjojo, zilver Schreuder op 50 vrij

Ranomi Kromowidjojo heeft na eerdere gouden medailles op 100 vrije slag en de 4x100 vrij ook de wereldtitel veroverd op de 50 meter vrije slag. Ze was in de finale met 23,37 al haar concurrentes veel te snel af. Zilver was er voor haar landgenote Hinkelien Schreuder, die met 23,81 Arianna Vanderpool-Wallce ruim twee tienden te snel af was.

Kromowidjojo bleef met haar tijd slechts 0,12 boven het wereldrecord van haar landgenote Marleen Veldhuis, die niet aanwezig was op het WK kortebaan in Dubai.

Mishandeling na klacht over sneeuwballen

Een man en een vrouw zijn in de nacht van zaterdag op zondag in Heemskerk mishandeld nadat ze opmerkingen hadden gemaakt over sneeuwballen die tegen hun auto werden gegooid. De politie heeft zes jongeren aangehouden op verdenking van de mishandeling.

De 26-jarige Amsterdammer en de 21-jarige vrouw uit Heemskerk reden over de Maerelaan, toen er sneeuwballen tegen hun auto werden gegooid. De vrouw stapte uit om er iets van te zeggen en kreeg meteen een klap in haar gezicht en werd op de grond gegooid. Ook de Amsterdammer kreeg rake klappen. De politie hield later de verdachten aan. Ze komen uit Heemskerk en Beverwijk.

In Haarlem is in de nacht van zaterdag op zondag een 25-jarige Haarlemmer geschopt en geslagen, omdat hij een sneeuwpop had vernield. De politie heeft een 19-jarige man uit Overveen aangehouden.

Hond geboren met 2 vagina's

Udorn Battasao is een gelukkig man. De 29-jarige man uit de Thaise provincie Mukdahan is sinds kort het baasje van een wel heel bijzondere hond. Naast vijf poten beschikt het beestje ook nog eens over twee vagina's.

De hond, Bendy genaamd, kwam in september met zes broertjes en zusjes ter wereld. Direct onderwierp Battasao de puppies aan een nadere inspectie. Uiteraard viel direct de vijfde poot op, die uit de enkel van de linkerachterpoot groeit.

Pas wanneer Bendy op haar rug ligt, valt de kijker iets nog opmerkelijkers op. De hond heeft twee sets genitaliën. Hoewel de extra vagina levensecht oogt, heeft de viervoeter er geen zak aan. De vagina heeft namelijk geen opening.

Naar goed Thais gebruik loopt het hele dorp nu uit om de bijzondere hond te zien. Niet omdat ze het beest zo bijzonder vinden, maar omdat ze hopen zo de lotto te winnen.

Klein vliegtuig crasht in Zwitserland

Bij het ski-resort St. Moritz in Zwitserland is zondag een klein vliegtuig neergestort. Een woordvoerder van de politie heeft gemeld dat er waarschijnlijk twee mensen aan boord waren. Of de twee de crash hebben overleefd is nog niet bekend.

Het vliegtuig probeerde te landen bij het vliegveld van Engadin. Wat er precies gebeurde is nog niet bekend, maar het vliegtuig crashte bij die poging tot landen vlak bij het plaatsje Bever. Het vliegtuig vatte vlam en reddingswerkers zijn naar de plaats van de crash gestuurd.

Burgemeester Jacobs terug in Helmond

Burgemeester Fons Jacobs (CDA) is terug in Helmond en gaat op beperkte schaal weer aan de slag. Dat heeft de gemeente Helmond zondag bekendgemaakt. Jacobs en zijn echtgenote zaten sinds begin december op een geheim adres buiten Helmond vanwege een ernstige bedreiging. Waar zij zaten, is niet bekend.

Voorlopig blijft de persoonsbeveiliging van de burgemeester van kracht en blijft de bemande bewakingspost van de politie bij Jacobs' woning staan.

Volgens de gemeente hervat Jacobs een klein deel van zijn werkzaamheden en zal hij de komende tijd weinig in het openbaar verschijnen. Locoburgemeester Frans Stienen zal het grootste deel van de taken voor zijn rekening blijven nemen.

De bedreiging aan het adres van Jacobs heeft waarschijnlijk te maken met het verlenen van een vergunning voor een tweede coffeeshop in de stad, Carpe Diem. Ook daar kwamen bedreigingen binnen. De coffeeshop is daarom vanaf 1 december voor zeker vier maanden gesloten. Dit jaar vonden ook al twee aanslagen op de coffeeshop plaats.

Afellay dankt PSV

Ibrahim Afellay heeft na de competitiewedstrijd van PSV tegen Roda JC afscheid genomen van het Eindhovense publiek. "Ik wens jullie het allerbeste toe, dankjewel", zei de 24-jarige international nadat hij uit handen van de supportersvereniging een presentje had gekregen.

Afellay verhuist zo goed als zeker naar FC Barcelona. De middenvelder gaat donderdag naar Catalonië om zijn contract te ondertekenen. "Ik wil jullie heel erg bedanken voor al die fantastische jaren die jullie me hebben gegeven. En ook voor de enorme steun, met name in moeilijke tijden. Ook wil ik mijn medespelers bedanken, die me altijd onvoorwaardelijk hebben gesteund. Dat was vast niet altijd makkelijk voor ze. Ook de trainers bedankt voor hun bijdrage. Tot slot wil ik mijn familie bedanken, dat is voor mij het belangrijkste", aldus de Utrechter.

Afellay dankt PSV
Afellay dankt PSV (Foto: ANP)

Sega verklaart Shadow the Hedgehog

De Sonic-serie is na een lange tijd van misère bezig met een succesvolle comeback. Sonic Colors en Sonic 4 geven een hoop mensen weer een warm gevoel over de blauwe egel. Maar het leed dat Shadow the Hedgehog heet is nog niet door iedereen vergeten. Sega verklaart hoe dit product tot stand is gekomen.

"After Sonic Adventure, we had two studios, in the US and Japan," legt de producer van Sonic Colors uit. "The Japanese Studio was to develop a Sonic game in the standard style, and the US studio was to develop something different which could contribute to the Sonic franchise."

"That background generated the Shadow game as he appeared from Sonic Adventure. We wanted to offer other game systems to attract a different audience from traditional Sonic fans. In the US, first and third-person shooters were popular and we decided to go with a character who could work with them."


Derdepersoons shooters zijn populair, dus laten we van een Sonic-game een shooter maken. Hartstikke logisch toch?

Uitslagen Eredivisie speelronde 19

Dit weekend werd in de Eredivisie de negentiende speelronde afgewerkt. PSV bleef koploper na de 3-1 zege op Roda JC. Er werden vier wedstrijden afgelast. Naast de klassieker tussen Ajax en Feyenoord, gingen ook de wedstrijden van FC Twente en AZ niet door, dit vanwege de winterse omstandigheden rond de stadions.

PSV gaat als koploper de winterstop in. De Eindhovenaren, die Reis tijdens de wedstrijd geblesseerd aan de knie zagen uitvallen, wonnen thuis met 3-1 van Roda JC.

PSV begon sterk aan de afscheidswedstrijd van Afellay en zag Lens na vijf minuten al scoren. Na de blessure van Reis viel PSV ver terug en zag Roda langszij komen door een schitterende vrije trap van Hadouir. Na rust nam PSV echter het initiatief weer over en scoorde al snel via Berg.

In de 68e minuut gooide Dzsudzsák de wedstrijd op slot, door met een snoeihard schot de 3-1 op het bord te zetten. In de slotfase kreeg Afellay nog een publiekswissel. De international vertrekt in de winterstop naar FC Barcelona, de koploper van Spanje.

Een week na de 6-2 overwinning op landskampioen FC Twente, heeft sc Heerenveen weer uitgehaald in het eigen Abe Lenstra-stadion. Op zaterdagavond werd De Graafschap met 4-0 geklopt.

De Graafschap speelde met een groot aantal jeugdspelers en daardoor miste de club stootkracht. Het stond bij rust dan al met 3-0 achter, door goals van Elm, Djuricic en Narsingh. Na de rust nam Heerenveen wat gas terug, maar het wist nog wel te scoren. Narsingh zette in de 66e minuut de eindstand op het bord.

Willem II heeft voor de 26e wedstrijd op rij niet weten te winnen in de Eredivisie. De Tilburgers wisten op zaterdagavond wel drie keer te scoren, maar helaas voor de hekkensluiter waren er twee daarvan in eigen doel.

ADO Den Haag speelde ook gisteren niet sterk, maar zag dat Vossebelt in de tiende minuut een bal in eigen goal kopte en zag Lampi in de 52e minuut hetzelfde doen. Een minuut daarvoor had Biemans, ook met een kopbal, de gelijkmaker gemaakt. 

De Wedstrijd van de Week tussen Ajax en Feyenoord werd afgelast.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Twente Heracles Almelo afg
sc Heerenveen De Graafschap 4-0
NAC Breda Vitesse 1-1
Excelsior FC Groningen 2-2
ADO Den Haag Willem II 2-1
PSV Roda JC Kerkrade 3-1
Ajax Feyenoord afg
AZ N.E.C. Nijmegen afg
VVV-Venlo FC Utrecht afg

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 PSV 19 12 5 2 41 53-19
2 FC Twente 18 11 4 3 37 35-21
3 FC Groningen 19 11 4 4 37 37-24
4 Ajax 18 10 5 3 35 37-17
5 AZ 18 9 5 4 32 25-18
6 Roda JC 19 7 8 3 32 32-24
7 sc Heerenveen 19 8 6 5 30 40-26
8 ADO Den Haag 19 8 5 6 29 31-30
9 NAC Breda 19 9 3 7 29 29-28
10 FC Utrecht 18 8 2 8 26 30-26
11 N.E.C. Nijmegen 18 6 5 7 23 31-33
12 De Graafschap 19 5 6 8 21 21-37
13 Feyenoord 18 5 5 8 20 23-33
14 Heracles Almelo 18 5 4 9 19 30-34
15 Vitesse 19 4 6 9 18 21-33
16 Excelsior 19 4 4 10 16 22-36
17 VVV-Venlo 18 3 1 14 10 17-40
18 Willem II 18 0 4 15 4 16-51

Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

[WK] Vijfde wereldtitel voor Lochte

Ryan Lochte heeft op de laatste dag van het wereldkampioenschap zwemmen op de kortebaan weer twee wereldtitels behaald. De Amerikaan won op zowel de 200 meter rugslag als op de 100 meter wisselslag overtuigend.

Op de rugslag zette Lochte met 1.46,68 een nieuw kampioenschapsrecord neer en hield zijn landgenoot Tyler Clary bijna twee en een halve seconde achter zich. Op de wisselslag deed de Amerikaan nog een poging het wereldrecord van Peter Mankoc te verbeteren, maat met 50,86 was hij 0,10 te langzaam.

Lochte veroverde in totaal vijf wereldtitels op het toernooi in Dubai. Daarbij zette hij ook nog twee wereldrecords neer.

Vrouw ontwaakt door likkende vreemdeling

Een Zweedse vrouw is onlangs op bizarre wijze wakker geworden. Terwijl zij heerlijk naast haar vriend in dromenland verkeerde, werd ze ruw gewekt toen iemand de binnenkant van haar arm likte. Het bleek een totale vreemdeling te zijn.

De 22-jarige armlikker wordt beschuldigd van aanranding, inbraak en drugsmisbruik. Hij verdedigt zich echter door te zeggen dat hij tijdens het incident dronken was. De beste man zegt zich niets meer te kunnen herinneren van de inbraak en het likken van de arm.

[WK] Filho wint koningsnummer

Op de laatste dag van het WK kortebaan in Doha heeft Cesar Cielo Filho het koningsnummer bij de mannen op zijn naam geschreven. De 23-jarige Braziliaan tikte aan in een winnende tijd van 45,74.

Halverwege de race leek Filho zelfs het wereldrecord van Amaury Levaux aan te kunnen vallen. Hij moest de tijd van de Fransman, 44,94, echter op de derde en vierde baan laten gaan.

De Amerikaan Ryan Lochte was de sterkste op de 200 meter rugslag en pakte daarmee zijn vierde gouden plak van dit WK.

Vos ook tweede bij WB-wedstrijd Kalmthout

Marianne Vos heeft ook haar tweede wedstrijd bij het veldrijden van dit seizoen geëindigd op het podium. Net als gisteren werd de tweevoudig wereldkampioene tweede, dit keer tijdens de wereldbekerwedstrijd in Kalmthout.

De winst was voor de Amerikaanse Katherine Compton, terwijl de laatste plaats op het podium werd opgeeist door de Tsjechische Katerina Nash. Sanne van Paassen, die na een val alsnog vierde werd, nam de leiding in het klassement over van Daphny van den Brand.

[Upd] Vertragingen rond Utrecht

De stad Utrecht is per spoor moeilijk bereikbaar. Er rijden wel treinen, maar dat is minimaal. Het advies van ProRail en de NS aan de reizigers is dan ook om niet via Utrecht te reizen. De verwachting is dat de situatie in ieder geval tot half één ’s middags duurt.

Dat zegt een woordvoerder van ProRail zondag. In andere delen van het land rijden de treinen met vertraging. "Het is van belang dat mensen, voordat ze op reis gaan, internet en/of teletekst goed in de gaten houden. Daarop geven wij de actuele verkeersinformatie", aldus de woordvoerder.

Update 14.37 uur

De NS meldde om 14.00 uur dat de problemen nog niet zijn opgelost. De huidige verwachting is dat 'in de loop van de middag weer treinen zullen vertrekken'. ProRail en de NS zijn drukdoende de problemen door het winterse weer op te lossen. 

Update 16.38 uur

De NS meldt door middel van een update op hun site dat de treinen weer beginnen te rijden. Stoptreinen rijden in 'alle richtingen' en 'af en toe' rijdt er een intercity. Reizigers moeten uiteraard rekening houden met vertraging.

Utrecht CS vrijwel onbereikbaar
Utrecht CS vrijwel onbereikbaar (foto: ANP)

Humble Indie Bundle haalt een miljoen op

De Humble Indie Bundle-actie is nog geen week bezig, maar het heeft nu al meer dan een miljoen dollar opgehaald. De actie waarin je vijf indie-games kan kopen voor het bedrag jij wil neerleggen is bijzonder populair en dat is ook direct te zien. Op het moment van schrijven zijn er 136.515 bundels verkocht.

De games zijn vanaf nu ook te verkrijgen via Steam, dus wanneer je de bundel koopt zijn de spellen ook voor altijd gekoppeld aan je Steam-account. Genoeg redenen dus om de Indie-developers en een aantal goede doelen te steunen. Nog niet gedaan maar wel interesse? Hier kan de bundel gekocht worden.

humble

Sparta neemt afscheid van duo

Sparta Rotterdam neemt afscheid van James Downey en Cory Chettleburgh. Het duo speelt pas sinds de zomer op het Kasteel, maar vertrekt per 1 januari 2011 alweer. Het contract van Downey werd in goed overleg ontbonden. Chettleburgh speelde als amateur.

De 23-jarige Downey overtuigde de technische staf van Sparta in de zomer nog van zijn kwaliteiten. Hij mocht na een proefperiode een contract tekenen tot medio 2011. De eerste twee competitieduels begon hij als basisspeler. De rechtsback raakte echter geblesseerd en verdween uit beeld. Nieuw-Zeelander Chettleburgh speelde vooral in Jong Sparta, waar hij een goede indruk maakte. Toch is besloten dat hij mag vertrekken.

Schoorel verrast De Bakker

Thomas Schoorel heeft de REAAL Tennis Masters in Rotterdam gewonnen. Schoorel versloeg vanmiddag verrassend Thiemo de Bakker in de finale met tweemaal 7-6.

De eerste set ging lange tijd gelijk op. Bij de stand 5-5 waren er drie breekkansen voor De Bakker maar na een lange game wist Schoorel, de nummer 168 van de wereld, zijn game toch te behouden. In de tiebreak kwam De Bakker van een 4-1 achterstand terug tot 4-4. De drie daaropvolgende punten gingen echter naar Schoorel die daarmee de eerste set naar zich toetrok.

Ook de tweede set moest worden beslist door een tiebreak. Schoorel kwam daarin op 5-2 toen De Bakker nog een punt wist terug te pakken. Schoorel kwam vervolgens op matchpoint maar De Bakker werkte die weg. Schoorel sloeg op zijn tweede matchpoint alsnog toe.

Van den Berg blijft bij Barendrecht

Zaterdagtopklasser Barendrecht wordt ook komend seizoen getraind door Jack van den Berg. De succesvolle trainer gaat dan aan zijn zesde seizoen beginnen bij de club uit zijn woonplaats. In 2006 won hij de Rinus Michels Award als beste amateurtrainer.

Van den Berg won met ASWH in 2005 en 2006 alle denkbare prijzen in het amateurvoetbal. Vanaf de zomer 2006 werkt hij bij Barendrecht. In zijn eerste seizoen promoveerde hij met de club naar de Hoofdklasse. Vorig seizoen wist Barendrecht de Topklasse te bereiken en bovendien de titel in de Hoofdklasse A voor zich op te eisen. In de Topklasse staat de ploeg momenteel in de middenmoot.

Uitslag PSV - Roda JC

Dankzij de winterse weersonstandigheden ging vanmiddag alleen de comptetitiewedstrijd PSV - Roda JC door. Hieronder vind je de uitslag.

PSV

3 - 1

Roda JC

 5' Lens
 53' Berg
 68' Dzsudzsák
   24' Hadouir
 
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 33.000
Arbiter: Bossen
 
Opstelling:   Opstelling:
Isaksson
Manolev
Marcelo
Rodríguez
Pieters
Hutchinson
Toivonen
Afellay (Labyad/87)
Lens
Reis (Berg/17)
Dzsudzsák (Bakkal/82)
  Tyton
De Fauw
Wielaert
Kah
Hempte
Delorge (Bodor/57)
Vormer
Janssen
Sutchuin Djoum
Junker (Meulens/79)
Hadouir (Huysegems/84)

Dinsdag marathon op natuurijs in Gramsbergen

Komende dinsdag wordt in Gramsbergen een marathon op natuurijs georganiseerd. Dit maakte de organisatie van het evenement vandaag bekend.

De schaatsmarathon in Gramsbergen wordt de vierde van dit seizoen op natuurijs. Eerder waren er wedstrijden in Noordlaren, Veenoord en Haaksbergen.

De vrouwen zullen in Gramsbergen zestig ronden afleggen, terwijl de wedstrijd bij de mannen over honderd ronden gaat.

Meeusen wint WB-wedstrijd Kalmthout

Tom Meeusen heeft de wereldbekerwedstrijd veldrijden in het Belgische Kalmthout gewonnen. De Belg was de snelste in de sprint met twee andere landgenoten. Sven Nys was tweede en Kevin Pauwels was derde. Niels Albert behield door zijn vijfde plaatse de leiding in het klassement.

Francis Mourey nam het initiatief in de koers en zag na vier rondes vijf Belgen bij hem aansluiten. Naast Nys, Albert, Pauwels en Meeuwen was ook Bart Aernouts van de partij. Ondanks een uitlooppoging van Pauwels bleef de groep redelijk samen, waarna Meeusen de sterkste bleek in de sprint. Gerben de Knegt was de beste Nederlander op de vijftiende plaats op ruim een minuut van Meeusen.

Waarschuwing extreem weer Limburg

Het KNMI waarschuwt voor extreem weer in het zuiden van Limburg. Tot middernacht kan daar 10 tot 20 centimeter sneeuw vallen, aldus het KNMI zondag.

In Brabant en Gelderland valt naar verwachting 5 tot 10 cm. In andere delen van het land komt er nog een laagje bij van 1 tot 5 cm. "Het noorden van het land houdt het waarschijnlijk droog, maar heeft last van gladheid door bevriezing en sneeuwresten", meldde het KNMI.

Waarschuwing voor extreem weer Zuid-Limburg
Waarschuwing voor extreem weer Zuid-Limburg (foto: ANP)

Secret of Mana komt deze maand naar de iPhone

iPhone-eigenaren kunnen zich waarschijnlijk binnen een paar weken vermaken met een verbeterde versie van de action-RPG Secret of Mana. Square Enix kondigde aan dat de game voor het eind van de maand zal uitkomen.

Op hun Facebook-page heeft producer Masaru Oyamada onthuld dat de game al naar Apple is gestuurd en zelfs goedgekeurd. Oyamada kon helaas nog geen datum geven, maar hij beloofde "we'll release it soon in this month. I swear it's soon! I swear again IT'S REALLY SOON!" Binnenkort dus.

Ook zijn er wat screenshots vrijgegeven, waar duidelijk te zien is dat de game op grafisch vlak verbeterd is vergeleken met de Super Nintendo-versie uit 1993. De prijs is nog niet bekend, maar Square Enix beloofde vaag dat de game niet duurder zal worden dan Chaos Rings en ook meer zal kosten dan €0,79. Dus ergens tussen de €0,80 en €10,48. Hieronder staan de screenshots.

mana

mana

mana

FC Utrecht gaat fans in Liverpool ophalen

De supportersvereniging van FC Utrecht wil een bus naar Liverpool sturen om daar tientallen fans op te halen. De club uit de Domstad meldt dit op de website.

De supporters zitten al sinds afgelopen woensdag, toen Utrecht de Europa League-wedstrijd tegen de plaatselijke FC speelde, in Liverpool vast. Ze kunnen vanwege de slechte weersomstandigheden niet terugkeren naar Nederland. Ook in Engeland valt er veel sneeuw. Op de website van FC Utrecht staat te lezen dat supporters die zich nog in Liverpool bevinden zich kunnen melden via info@svfcu.nl.

Ferguson langst in dienst bij Manchester United

Sir Alex Ferguson is sinds vandaag de langstzittende coach van Manchester United. De 68-jarige Schot, die in november 1986 werd aangesteld, had de Red Devils voor de 8811e dag op rij onder zijn leiding, eentje meer dan de legendarische Sir Matt Busby. Die zette zijn record wel in twee periodes neer. Busby leidde United tussen 1945 en 1969 en van 1970 tot 1971.

Onder Ferguson won Manchester United 26 grote prijzen. Elf keer veroverde hij de Engelse titel, twee keer de Champions League, een keer de Europa Cup II , een keer de Europese Supercup en twee keer de Wereldbeker. Daarnaast kon United vijf keer de FA Cup en vier keer de League Cup mee naar Manchester nemen.

Ferguson kon zijn jubileum niet vieren met een zege. Het Premier League-duel tegen Chelsea ging vandaag vanwege de zware sneeuw in Engeland niet door.

[Video][Upd] Blessure Reis lijkt mee te vallen

PSV moet vrezen dat het zijn spits Jonathan Reis voor lange tijd kwijt is. In de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Roda JC kwam Reis ongelukkig in botsing met Roda-doelman Przemyslaw Tyton, waarbij zijn been een zware klap te verduren kreeg en wellicht zelfs is gebroken.

Reis werd gelijk van het veld afgevoerd en zal direct worden onderzocht.

Update @ 15:03

De blessure van Reis lijkt op het eerste gezicht toch enigszins mee te vallen. Volgens Eredivisie Live schijnt zijn knieschijf even uit de kom te zijn geweest, maar deze hebben de artsen van PSV direct weer weten te zetten. Ook lijkt een ziekenhuisbezoek niet nodig te zijn. 

De beelden zijn inmiddels ook online te vinden.

Uitslag Club Brugge - Anderlecht

In de Belgische Jupiler League is de topper tussen Club Brugge en Anderlecht geëindigd in een 0-2 overwinning voor Anderlecht. De club uit Brussel, dat Lukaku en Boussoufa zag scoren, nam daarmee de leiding weer over van Racing Genk.

Club Brugge nam in het begin van de wedstrijd het intiatief, wat leidde tot een kans voor Geraerts.Na zeven minuten werd de wedstrijd al stilgelegd. Legear en Boussoufa werden met sneeuwballen bekogeld toen ze een corner wilden trappen. Nadat scheidsrechter De Bleeckere ermee gedreigd had de topper definitief te staken, kon er verder gespeeld worden.

Meteen na de onderbreking was Club weer de betere ploeg, maar Anderlecht hervond al snel de grip op de thuisploeg. Lukaku was in een duel sterker van Van Gijseghem, Stijnen redde de eerste kans van Anderlecht.

In een aangename topper kreeg Geraerts de beste kans van de eerste helft. Proto pakte de uitstekende kopbal van Geraerts. Bij de rust was de gelijke stand terecht, alleen goals ontbraken in de leuke en open topper.

Anderlecht kwam na rust sterk uit de kleedkamer. Lukaku kreeg drie kansen en de derde keer was het raak: met een laag schot klopte hij Stijnen. Brugge was daarna direct dichtbij de gelijkmaker, maar de kopbal van Kouemaha werd door de Pool Wasilewski gered van de doellijn. De Bruggenaren konden echter niet doordrukken en gaf steeds meer ruimte weg aan Anderlecht.

Club bleek niet bij machte om een slotoffensief op te zetten en speelde zelfs met vuur. Het verloor de strijd op het middenveld, maar Anderlecht miste precisie om het af te maken op de tegenaanval. Even voor het eindsignaal maakte de landskampioen het toch af. Boussoufa rondde een mooie aanval goed af: 0-2.

Natuurorganisaties verliezen veel leden

Natuur- en milieuorganisaties hebben het afgelopen jaar weer veel leden verloren. Vooral Natuurmonumenten zag veel leden vertrekken, het aantal donateurs daalde van 830.000 naar 767.000. Dat blijkt uit onderzoek van het VARA-radioprogramma Vroege Vogels.

Ook bij Greenpeace en de Dierenbescherming zegden duizenden leden op. Alleen het ledenaantal van het Wereld Natuur Fonds bleef stabiel. Volgens de natuurclubs zeggen veel mensen hun lidmaatschap op vanwege de economische crisis en verminderde aandacht in de maatschappij voor natuur en milieu.

Volgens Vroege Vogels is het nog niet eerder voorgekomen dat er drie jaar achter elkaar verliezen waren. "We zitten daardoor nu op het niveau van tien jaar geleden", zegt Joost Huijsing van het radioprogramma.

"Bij de eerste peiling in 1991 waren er in totaal 2,3 miljoen betalende aanhangers. Vanaf dat jaar is er dertien jaar lang een grote groei geweest. In 2003 bereikte de aanhang zijn top, met ruim 4,1 miljoen leden en donateurs. Sindsdien bleef het vrij stabiel, en pas dit jaar komt het aantal duidelijk onder de vier miljoen."

Algemeen directeur Jan Jaap de Graef van Natuurmonumenten baalt ervan dat het ledenaantal zo fors is teruggelopen. Volgens hem komt de natuur in het gedrang doordat er minder mensen zijn die de vereniging financieel ondersteunen.

Boete voor achterlaten hond in vrieskou

Een 25-jarige man uit Heerlen is op de bon geslingerd, omdat hij zijn hond twee uur in de kou op het balkon heeft laten zitten. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Het vijf maanden jonge dier was in de nacht van vrijdag op zaterdag bij een temperatuur van zes graden onder nul buitengesloten.

De politie kreeg rond 00.45 uur een melding over de hond op het balkon van een woning aan de Pappersjans. Via via wist de politie de eigenaar van de hond te achterhalen en sommeerde de man naar zijn woning te komen.

Toen de agenten de hond van het onbeschutte balkon wilden halen, ontdekten ze dat het vol lag met uitwerpselen. De eigenaar is beboet, omdat hij zijn hond heeft verwaarloosd.

Oostenrijkse politie rolt kinderpornobende op

De Oostenrijkse politie heeft in een onderzoek naar kinderporno bij 107 personen huiszoekingen gedaan. Een grote hoeveelheid kinderporno is in beslag genomen.

Dat heeft de politie zondag laten weten, meldde het Oostenrijkse persbureau APA. Het is niet bekend hoeveel personen zijn aangehouden. Een van de verdachten had circa 20.000 foto's en driehonderd videobanden met kinderporno in zijn bezit.

De bij het netwerk betrokken personen gebruikten voor het downloaden van materiaal een server in Luxemburg. De 107 verdachten zijn tussen de 18 en 70 jaar oud. Vier van hen zijn leraar. Een andere verdachte werkt op een kleuterschool.

Natuurkundigen maken Tennis for Two opnieuw

De natuurkundigen op het Brookhaven National Laboratory zijn natuurlijk wel in staat om het een en ander te bedenken en gekke projecten op te zetten. Een groep lab technici en natuurkundigen, onder leiding van Dr. Peter Takacs, is bezig met het opnieuw maken van een van de eerste games ooit gemaakt: Tennis for Two, gemaakt door Dhr. Willy Higinbotham in 1958, die ook op Brookhaven werkte.

Natuurlijk ziet het er niet allemaal zo strak uit als al het HD-geweld dat op onze high-end pc's en consoles naar ons toe gegooid wordt, maar het hele idee is natuurlijk wel grappig. Bekijk hieronder in de video hun project als je er meer over wilt weten.

Agenten schieten op auto Rotterdammer

Agenten hebben zaterdagnacht in Maastricht op de auto van een 19-jarige Rotterdammer geschoten. De man was ingereden op twee agenten en had een politieauto geramd. Niemand raakte gewond. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man reed rond 04.30 uur slingerend over de Cabergerweg. Agenten wilden hem staande houden, maar de Rotterdammer reed door en veroorzaakte op de Noorderbrug een aanrijding.

Op de Fransiscus Romanusweg reed de man in op een politieauto en de agenten die erbij stonden. Ze trokken hun pistool en schoten op de auto van de Rotterdammer. Uiteindelijk stopte hij op de Ankerkade.

Agenten wisten de tegenstribbelende man uit zijn zwaar beschadigde auto te krijgen en mee te nemen naar het bureau. De man zit nog vast. Het is niet bekend of hij had gedronken.

Limburger dood na val door dak serre

In het Limburgse Margraten is een man door het dak van zijn serre gevallen en aan de gevolgen van de val overleden. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt. Het incident gebeurde zaterdagmiddag.

De 77-jarige man was met een ladder op het plastic dak van de serre geklommen. De politie vermoedt dat hij een reparatie wilde uitvoeren. Het dak bestond uit plastic golfplaten.

Het slachtoffer zakte door het dak en liep door de val een ernstige hoofdwond op. De man is aan de gevolgen van die verwonding overleden.

Gelijkspel kan Ferrer niet geheel bekoren

Albert Ferrer heeft bij Vitesse nog weinig kunnen juichen. Nadat de Spaanse trainer had gedebuteerd met een zege werd drie keer op rij niet gewonnen. Zo lieten de Arnhemmers ook gisteren bij NAC Breda weer punten liggen.

Ferrer is allerminst tevreden met het Vitesse dat hij tot nu toe heeft gezien. Ook na de 1-1 in Breda was de Spanjaard niet uitsluitend positief.

''We hebben in de eerste helft goed gespeeld'', zei Ferrer in De Gelderlander. ''Plotseling, in de tweede helft, werd het teleurstellend. Soms lijkt het alsof er een ander team in het veld staat. In de eerste 25 minuten na rust hadden we niemand die de bal in de ploeg kon houden. Daar ben ik niet blij mee. Daarna was dat weer beter, maar het was niet genoeg.''

Uitgerekend ex-NAC-aanvaller Julian Jenner opende de score in Breda. Zijn doelpunt bracht bij hem oude herinneringen omhoog, al had hij natuurlijk dolgraag van z'n oud-werkgever gewonnen. ''Het is gewoon jammer dat je hier niet winnend afsluit. Soms verliezen we de concentratie. Maar goed, we zijn een ploeg in opbouw. Ik denk dat er veel potentie in zit.''

Bioware dokters in de AIAS Hall of Fame

Dokters Ray Muzyka en Greg Zeschuk, de oprichters van Bioware, worden toegevoegd in de Hall of Fame van de Academy of Interactive Arts and Sciences. Ze zijn de veertiende en vijftiende leden van deze prestigieuze club, die voorheen mensen als Shigeru Miyamoto, Will Wright en Peter Molyneux langs mocht zien komen.

Het duo is uitgekozen wegens hun "emotionele en gedetailleerde cinematische games", waaronder Mass Effect, Dragon Age, Baldur's Gate en Star Wars: Knights of the Old Republic. De onderscheiding zal uitgereikt worden door Mike Capps, president van Epic Games, op 10 februari, op de DICE-conferentie in Las Vegas.

De heren hebben samen medicijnen gestudeerd en zijn volwaardige doctoren die via educatieve software op het pad van gameontwikkeling terecht zijn gekomen. Ze hebben een reactie op de onderscheiding gegeven.


"We're truly honored to represent our teams of passionate, hard-working, creative staff across the BioWare Group within Electronic Arts, and they all share this award with us,"
zegt Muzyka. "Driving BioWare's success past, present and future are the amazing family of people we have been privileged to work with over the years and our shared core values of quality in our workplace, quality in our products, and entrepreneurship in a context of humility and integrity."

Zeschuk voegt toe: "We'd also like to thank our wives and the families of our employees for their continuous support over the years, which together with the hard work of our great teams continually enables BioWare's success."

Renault: "Nieuw reglement biedt kansen"

Jean Francois Caubet, de algemeen manager van Renault, denkt dat het nieuwe motorreglement voor 2013 kansen biedt aan zowel Renault als andere motorfabrikanten. Vanaf dat jaar wordt er met 1,6 viercilinder turbomotoren gereden en komt de nadruk te liggen op milieuvriendelijke innovaties.

"De regels die in 2013 ingaan effenen het speelveld en gooien de strijd weer helemaal open," zei Caubet tegenover Motorsport-Total. "Het dossier van de FIA spreekt voor zich. De regels voor de kosten, het materiaal, het vermogen en het aantal motoren dat je mag gebruiken zijn heel strikt, maar op technologisch gebied beginnen we met een blanco vel papier en hebben we veel vrijheid. Als we dus met iets innovatiefs op de proppen komen, mogen we het doorvoeren. Het is dus aan onszelf om er het beste van te maken."

Het reglement biedt volgens de Renault-topman andere motorbouwers om hun debuut of rentree in de sport te maken. "Voor BMW is het nog te vroeg om terug te keren en Volkswagen twijfelt nog, maar er zijn positieve geluiden vanuit Japan te horen. Op zich heeft de interesse vanuit Japan me wel verbaasd, al denk ik dat ze vooral vanwege het meer gunstige kostenplaatje weer wat positiever tegenover de sport staan."

Pastoor spuwt gal over 'ongepaste' Huistra

Alex Pastoor ontving na afloop van Excelsior - FC Groningen (2-2) de felicitaties van Pieter Huistra. De trainer van de Kralingers vindt de actie ongepast.

"Ik vind dat wij hartstikke goed gevoetbald hebben en dan vind ik het ongepast dat ik door te tegenstander wordt gefeliciteerd met een punt. Ik vind het helemaal niet nodig om na zo'n wedstrijd uit de hoogte te doen. Dat vond ik jammer. Een punt was het minste dat we verdienden", aldus Pastoor. "Ik vind het ongepast."

De strafschop waaruit Excelsior de 2-1 maakte was omstreden. Roland Bergkamp maakte hands en werd vervolgens ligt aangetikt. Ook over dat incident waren Pastoor en Huistra het niet helemaal eens. "Het is hands, maar het is ook een strafschop", vond Pastoor in De Telegraaf.

"Het was hands, en daarna helemaal geen penalty. Hij laat zich gewoon vallen", counterde Groningen-trainer Huistra. "Maar de scheidsrechter zag wel meer niet vandaag." Vorige week lag Huistra ook al in de clinch met een collega-trainer. Gertjan Verbeek stapte op bij de persconferentie, nadat Huistra te lang op zich liet wachten.

Dennis: "Ecclestone pakte Formule 1 van teams af"

Er gaan opnieuw geruchten dat er een rivaliserende raceklasse naast de Formule 1 opgestart zal worden. De voormalige teambaas van McLaren, Ron Dennis, gooide al wat olie op het vuur door uit te halen richting Bernie Ecclestone.

"De rechten zijn van de teams afgepakt," zei Dennis in een biografie over Ecclestone. "In feite heeft Bernie de Formule 1 van ons afgepakt. Hij benutte een commercieel voordeel om de teams er toe aan te zetten akkoord te gaan met een contract zonder dat de tv-rechten van eigenaar wisselden."

Alle afspraken zijn in 1997 vastgelegd in de Concorde-overeenkomst, maar aan de stoelpoten van de Formule 1 wordt gezaagd nu dit contract eind 2012 afloopt. Ecclestone maakt zich weinig zorgen om de discussie die oplaait. "Pas toen de zaken begonnen te draaien nadat ik eerst veel geld investeerde, kwamen de renstallen er achter dat ze het anders moesten aanpakken."

Van Bommel: "Liever niet in winterstop weg"

Mark van Bommel zou het seizoen het lieft bij Bayern München afmaken. De aanvoerder van Oranje en de Duitse club, wiens contract komende zomer afloopt, staat in de belangstelling van onder andere VfL Wolfsburg, maar zei tegen Welt am Sonntag liever nog bij de Recordmeister te blijven.

"In voetbal is alles mogelijk," zei de 33-jarige Van Bommel. "Maar het zou vreemd zijn wanneer de aanvoerder van een team halverwege een seizoen vertrekt. Maar uiteindelijk bepaalt de clubleiding of ik blijf of niet."

Ligety snelste op reuzenslalom

In het Italiaanse Alta Badia heeft Ted Ligety de derde wereldbekerwedstrijd op de reuzenslalom van dit seizoen op zijn naam geschreven. Door de winst neemt de Amerikaan ook de leiding in het algemeen WB-klassement. 

Na de eerste manche bezette Ligety nog de tweede plaats achter de Fransman Cyprien Richard.  Richard liet tijdens zijn tweede run echter tijd liggen op het lagere deel en moest uiteindelijk 0,14 seconden toegeven op Ligety. De Fransman Thomas Fanarde, die het snelst in de tweede run was, eindigde als derde.

Nuyens: "Bij Saxo het plezier terugvinden"

Nick Nuyens kon de afgelopen twee seizoenen niet overtuigen bij Rabobank. Het contract van de Belg werd dan ook niet verlengd, maar hij tekende wel een contract bij Saxo Bank-Sungard. Nuyens ziet dit als een nieuwe doorstart van zijn carrière.

"Ik begin van nul, weliswaar met een zak vol ervaring en maturiteit," zei Nuyens in Het Laatste Nieuws. "Iedereen is het erover eens dat ik de uitgesproken kopman ben in het voorjaar. Bjarne Riis wil dat ik op mijn best ben in de topklassiekers. Het vertrouwen in mij is groot, en dat is lang geleden."

"Het was hoog tijd om verse lucht op te snuiven. Ik liet het niet altijd zien, maar ik ben diep ongelukkig geweest. Bij Saxo Bank maken ze mee de 'déclic'. In 2011 wil ik vooral het plezier terugvinden en proberen eindelijk eens een vis aan de haak te slaan."

Max Payne 3 vergeten door Take Two

Max Payne 3 in 2011 wordt steeds onwaarschijnlijker, Take Two lijkt de game vergeten te zijn. Op hun meest recente releaselijst van Take Two ontbreekt van de game elk spoor. 

Onlangs gaf de uitgever haar investeerders een voorproefje van wat 2011 gaat brengen. Max Payne 3 ontbreekt en het laatste wat we van de game hebben gehoord was in juni, toen zou de game in de herfst van dit jaar uitkomen.

De rest van de lijst ziet er zo uit:

  • L.A. Noire (Xbox 360, PS3): Spring 2011
  • Top Spin 4 (Xbox 360, PS3, Wii): Fiscal Q4 2011
  • Major League Baseball 2K11 (Xbox 360, PS3, PS2, PSP, Wii, PC): Fiscal Q4 2011
  • Duke Nukem Forever (Xbox 360, PS3, PC): Calendar Year 2011
  • Spec Ops: The Line (Xbox 360, PS3, PC): Fiscal Year 2012
  • XCOM (Xbox 360, PC): Fiscal Year 2012
  • BioShock Infinite (Xbox 360, PS3, PC): Calendar Year 2012

John Lennon en meer in Rock Band DLC van komende week

Voor de komende week heeft Harmonix acht liedjs klaar staan om in de Rock Band Store te zetten. Het beroemde kerstliedje: War is Over van John Lennon staat erin, samen met zeven liedjes uit Europa. Dus liedjes met allemaal verschillende talen en stijlen zullen vanaf volgende week te downloaden zijn.

John & Yoko, The Plastic Ono Band – Happy Xmas (War is Over)
Anaïs – “Peut-Être une Angine”
BB Brunes – “Dis-Moi” X
BAP – “Verdamp Lang Her”
Wir sind Helden – “Nur ein Wort”
Linea 77 – “Fantasma”
Litfiba – “Proibito”
Caesars – “Jerk It Out” X

De liedjes met een X erachter zijn ook beschikbaar voor Pro-Guitar en Pro-Bass

De liedjes zijn vanaf dinsdag 21 december beschikbaar voor de Xbox 360 en de Wii, een dag later komen ze uit voor de PlayStation 3. Per stuk kosten zij €1,49 of 160 MS Points.

Gratis game bij Windows 7 Phone

Mocht je in de Verenigde Staten zijn deze maand en koop je toevallig een Windows 7 Phone, dan heb je geluk. Je krijgt namelijk een gratis game bij aankoop van Mircosofts parade paardje.

De software gigant uit Redmond heeft 4 games beschikbaar gesteld voor deze actie: Fable III, Halo Reach, Kinectimals of Kinect Joyride. De actie gaat je er niet van overtuigen om Mircosofts nieuwste besturingssysteem te halen, maar een leuk extratje is het wel.

Party Animals mishandeld

De leden van de happy hardcore-groep Party Animals zijn zaterdagnacht mishandeld tijdens een optreden in een Groningse horecagelegenheid. Dat meldde de politie zondag. Alle leden van de groep liepen hierbij verwondingen op. Het optreden werd gestaakt.

De groep, die in de jaren negentig enkele grote hits in Nederland scoorde, werd tijdens het optreden bekogeld met glazen en andere voorwerpen. Hierop ontstond een vechtpartij waarbij ongeveer vijftien personen op de bandleden insloegen en -schopten. Met onder andere neusletsel, bloedlippen en kneuzingen staakten de Party Animals hun optreden en keerden zij direct huiswaarts.

De daders van de mishandeling verlieten na de vechtpartij de horecagelegenheid. De politie heeft nog niemand kunnen aanhouden.

Dode vrouw gevonden in Kaatsheuvel

Een 34-jarige vrouw uit Kaatsheuvel (Noord-Brabant) is zaterdagnacht overleden nadat hulpverleners haar bewusteloos aantroffen in een tuin aan de Eem in haar woonplaats. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. Dat maakte de politie zondag bekend.

De vrouw lag bewusteloos in de achtertuin van een woning. Reanimatie mocht niet meer baten, de vrouw overleed ter plaatse. De politie heeft 25 rechercheurs op de zaak gezet. Er is nog niemand aangehouden.

Jans: "Met goed gevoel van de feestdagen genieten"

Sc Heerenveen maakte gisteravond in het laatste competitieduel voor de winterstop korte metten met De Graafschap (4-0). Ron Jans heeft een goed gevoel.

Goed was het niet wat Heerenveen liet zien, maar een gehavend De Graafschap kon hen geen pijn doen. "Het was bij vlagen slordig, maar we hebben verdiend gewonnen en met de resultaten van de laatste twee wedstrijden kunnen we met een goed gevoel van de feestdagen gaan genieten", aldus Jans op de website van Heerenveen.

"We wilden deze wedstrijd graag spelen, maar de omstandigheden waren niet ideaal. Op dit veld konden we de bal niet snel rond laten gaan en individuele acties waren moeilijk."

Het grote aantal afwezigen bij De Graafschap zorgde voor een verrassende opstelling. Jans: "Normaliter hebben we meestal tien of elf namen van de tegenstander goed, maar vandaag kwamen we niet verder dan acht."

Zeilmeisje steekt oceaan over

Laura Dekker (15) is erin geslaagd veilig de grote oversteek over de Atlantische Oceaan te maken. Zij kwam zaterdagavond om half acht plaatselijke tijd met haar boot Guppy aan op Sint Maarten, na op 2 december te zijn vertrokken vanaf de Kaapverdische eilanden. Dat meldde haar vader Dick Dekker zondag.

Een helikopter vloog het zeilmeisje tegemoet en boten haalden haar de laatste mijl in.

Dekker is bezig met een wereldreis. Zij hoopt de jongste zeiler ooit te worden die solo rond de wereld zeilde. Ze blijft enige weken op Sint Maarten. Daarna is zij van plan richting Panamakanaal te zeilen.

Volgens haar vader is Laura nu al de jongste zeiler die solo en zonder begeleiding de Atlantische Oceaan overstak.

Zeilmeisje steekt Atlantische Oceaan over
Zeilmeisje steekt Atlantische Oceaan over (foto: ANP)

Tuitert ijs weer op na blessure

Schaatser Mark Tuitert verschijnt komende week naar alle waarschijnlijkheid weer op het ijs. De olympisch kampioen kreeg eind november bij wereldbekerwedstrijden in Hamar last van zijn rug en liet zich sindsdien intensief behandelen.

"Het gaat een stuk beter", zei trainer Jac Orie vandaag. "Met een beetje geluk kan hij dinsdag weer het ijs op om te trainen." Tuitert had in het verleden vaker last van zijn rug. "We kunnen niet vinden waar die rare spanning in de spier vandaan komt. Maar door behandeling wordt het beter. Het is voor het eerst sinds drie weken dat er vooruitgang zichtbaar is", aldus Orie.

Het is onzeker of Tuitert kan meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen sprint, die na kerst plaatsvinden. Orie: "De kans is op dit moment niet zo groot, fiftyfifty misschien. Dat hangt ook van de komende week af."

Tuitert ijs weer op na blessure
Tuitert ijs weer op na blessure (Foto: ANP)

Filelezer Jon Bakker katjelam op radio

Filelezer Jon Bakker zorgde vannacht voor legendarische radio door katjelam aan de telefoon te komen op 3FM.

Momenteel vindt Serious Request 2010 (SR2010) in Eindhoven plaats met dj's Giel Beelen, Gerard Ekdom en Coen Swijnenberg. John Bakker leest onder meer op 3FM het ANWB-filenieuws op en levert regelmatig ook andere bijdragen op de radio, zoals vele flauwe moppen.

3FM belde vannacht met Bakker en al snel bleek de filelezer flink aangeschoten te zijn. Dat leverde volgens de dj's in het huis legendarische radio - en naast de tongzoen van Katja en Ellen - een van de hoogtepunten van SR2010 op. Het fragment kun je hieronder zien en horen.

Honderden sneeuwschuivers op snelwegen

Rijkswaterstaat heeft honderden sneeuwschuivers en strooiwagens de snelwegen opgestuurd om deze sneeuwvrij te maken. Dat wordt echter bemoeilijkt doordat er weinig verkeer is om het zout in de weg te rijden. Dat meldt Rijkswaterstaat.

Rijkswaterstaat probeert de snelwegen sneeuwvrij te krijgen voor de ochtendspits van maandag. "Maar doordat er maar weinig verkeer op de weg is, wordt het zout niet goed verspreid", zegt een woordvoerder.

Maandag wordt vanwege de kerstvakantie een rustige ochtendspits verwacht. "Maar automobilisten moeten goed uitkijken, want het kan door bevriezing verraderlijk glad zijn."

Vooralsnog geeft Rijkswaterstaat geen maximumsnelheden op matrixborden boven de snelwegen. Volgens de woordvoerder gaan de meeste weggebruikers uit zichzelf goed om met het winterse weer door hun snelheid aan te passen.


Honderden sneeuwschuivers op snelwegen (foto: Novum)

Ajax traint in ArenA met publiek

Ajax bereidt zich vanaf morgen onder een gesloten dak van de ArenA voor op de bekerwedstrijd tegen AZ. De trainingsvelden op De Toekomst zijn vanwege het hevige winterweer onbespeelbaar.

Supporters mogen de oefensessies van trainer Frank de Boer morgen en woensdag bekijken. De oefenmeester heeft dat met het oog op de kerstvakantie besloten. Ajax traint normaal gesproken slechts eenmaal per week voor publiek. De poorten van de ArenA blijven dinsdag wel gesloten.

De bekerwedstrijd tussen Ajax en AZ (achtste finale) begint donderdag om 20.45 uur.

Ajax traint in ArenA met publiek
Ajax traint in ArenA met publiek (Foto: ANP)

Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel

GroenLinks zakt een zetel in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond en zou nu twaalf zetels scoren. De peiling werd grotendeels gehouden nadat bekend werd dat Femke Halsema plaatsmaakt voor Jolande Sap. Haar imago moet echter nog uitkristalliseren, stelt De Hond.

De PvdA stijgt deze week met met een zeteltje naar negentien en ook de SP en het CDA tonen een stijgende lijn, allebei naar achttien. De VVD daalt een zetel naar 34, maar staat nog steeds ruim voor op nummer twee in de peilingen, de PVV met een constante 27. De ChristenUnie blijft maar schuiven van vijf naar zes zetels en weer terug, nu weer naar vijf.

En ook De Hond heeft rondgevraagd wie er de politicus van het jaar is en hij komt op goud voor premier Mark Rutte (VVD), zilver voor Geert Wilders (PVV) en verdienstelijk brons voor Emile Roemer (SP).

De peiling van De Hond wordt via internet gehouden onder ten minste 2500 mensen, uit een steekproef van ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. De peildagen zijn vrijdag en zaterdag.

Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel
Sap kost GroenLinks voorlopig een zetel (foto: ANP)

Spelers Roda JC vast in sneeuw

Voor een paar spelers van Roda JC verliep de voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen PSV van vanmiddag niet vlekkeloos. Vanwege het winterse weer kregen Eric Addo, Anouar Hadouir en Eelco Horsten te maken met autopech. Daardoor kwam het drietal langs de kant van de A2 bij Weert te staan.

Nadat Roda JC op de hoogte werd gesteld van de autopech werd het drietal opgepikt door de spelersbus.

40 procent wil doodstraf voor Robert Mikelsons

Bijna 40 procent van de Nederlanders vindt dat de doodstraf moet worden ingevoerd om de van kindermisbruik verdachte Robert Mikelsons te straffen. De meeste Nederlanders (72 procent) vinden een levenslange celstraf echter de meest gepaste straf voor kindermisbruikers. Dat blijkt uit een zondag gepubliceerde peiling van Maurice de Hond.

De 27-jarige Mikelsons wordt verdacht van ernstige zedenmisdrijven met tientallen kinderen op twee Amsterdamse kinderdagverblijven. Hij heeft ook toegegeven een kind te hebben misbruikt op kinderdagverblijf De Toverlantaarn in Amsterdam-Oost.

De meeste ouders met kinderen op een kinderdagverblijf (83 procent) maken zich niet ongerust over de veiligheid van hun kinderen, blijkt uit de peiling. Bijna drie kwart van de Nederlanders met kinderen op een kinderdagverblijf vindt bovendien dat mannen op een kinderdagverblijf mogen werken.

Bejaarde mept aanrander met braadpan

Een 71-jarige vrouw heeft in het Amerikaanse Kansas haar aanrander met een braadpan knock-out geslagen. De 25-jarige verdachte, Kevin Scott Funderbunk is in het ziekenhuis opgenomen.

De jongeman wist zich gistermiddag met een smoes toegang tot het huis van de bejaarde te verschaffen. Hij vertelde dakloos te zijn en dat hij nergens terecht kon. Toen de Amerikaan binnen was, werden zijn ware bedoelingen duidelijk. Hij trachtte de vrouw te verkrachten, maar die was daar niet van gediend. Ze wist een braadpan te pakken, waarmee ze de jongeman een stevige klap verkocht.

Agenten arresteerden de man. Toen ze hem vonden lag hij in zijn eigen kots. De man is in beschuldiging gesteld van een poging tot verkrachting en zware mishandeling.

[Upd] Ajax - Feyenoord afgelast

De klassieker tussen Ajax en Feyenoord is afgelast. Dit heeft de KNVB bekendgemaakt.

Door de zware sneeuwval zouden er voor de bezoekers van de wedstrijd zeer onveilige situaties kunnen ontstaan op de wegen die naar het stadion leiden. De KNVB heeft vanmorgen  een dringend negatief advies ontvangen van de politie en de gemeente Amsterdam en besloot de wedstrijd niet door te laten gaan.

De wedstrijd zal nu worden gespeeld op woensdag 19 januari 2011 om 20.00 uur.

Update 9.48 uur

Ook de competitiewedstrijd VVV-Venlo - FC Utrecht van vanmiddag is afgelast. Het veld in Venlo is afgekeurd door de scheidsrechter.

Update 10.06 uur

In overleg met de KNVB, lokale autoriteiten en club is de competitiewedstrijd AZ - N.E.C. ook afgelast. De winterse omstandigheden rondom het AFAS Stadion vormen een te groot gevaar voor het verkeer. De wedstrijd wordt nu op 19 januari om 20.00 uur gespeeld.

Update 10.39 uur

De competitiewedstrijd PSV - Roda JC gaat vanmiddag wel door. Het veld is prima bespeelbaar en daarnaast hebben de politie en de gemeente Eindhoven toestemming gegeven om te spelen.

Katja Schuurman tongzoent Ellen ten Damme

Katja Schuurman en Ellen ten Damme hebben zaterdagnacht een gepassioneerde kus uitgewisseld. Dat deden de dames in het Glazen Huis ten behoeve van het goede doel. Voor een tongzoen van Katja en Ellen werd driehonderd euro geboden.

Na een duet van Schuurman en Ten Damme gingen de dames nog een stapje verder om geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika. Een uitgebreide tongzoen volgde. De twee vriendinnen zoenden in 2002 al eens in Ten Dammes clip Vegas.

De 43-jarige Ten Damme kreeg nog een verrassing voor haar kiezen. De zangeres kreeg een gouden plaat uitgereikt door Coen Swijnenberg. Haar album Durf Jij werd meer dan 25.000 keer verkocht.

Jochem Myjer niet opgewassen tegen Linda de Mol

Linda de Mol blijft televisiekijkers in het weekeinde bekoren. De presentatrice bleef zaterdag met bijna twee miljoen kijkers de cabaretshow van Jochem Myjer voor. De drukke grappenmaker trok met De Rust Zelve ruim 1,6 miljoen kijkers. Vorige week gaf De Mol Ron Brandsteder met Wie van de Drie al het nakijken.

Die spelshow scoorde deze week 1,3 miljoen kijkers. De conference van Najib Amhali, Vol is Vol, wist bijna 1,4 miljoen televisiekijkers te boeien. Wat Vindt Nederland? van Jack Spijkerman bleef Wie van de Drie voor, maar kwam niet voorbij Amhali.

De vaste twee miljoen kijkers van Ushi & Loesie haakten massaal af bij een extra aflevering met niet eerder vertoonde fragmenten. De typetjes van Wendy van Dijk moesten het doen met 546.000 kijkers. De overige televisiekijkers keken vrijwel allemaal naar het laatste deel van The Lord of the Rings op RTL5. 


Jochem wordt er stil van

Kerk heeft samenvatting van vernietigde stukken

De katholieke kerk heeft samenvattingen van vernietigde stukken over misbruik in het bisdom van Den Bosch. Dat meldt de Nederlandse Bisschoppenconferentie naar aanleiding van berichten over het opschonen van het archief van het bisdom. Daarbij zouden dossiers over seksueel misbruik door priesters zijn vernietigd.

NRC Handelsblad schreef zaterdag op basis van verklaringen van de 84-jarige oud-bisschop Jan Bluyssen en voormalig bisschoppelijk archivaris Jan Peijnenburg dat het bisdom Den Bosch tientallen jaren achtereen dossiers over seksueel misbruik door priesters heeft vernietigd. Historicus Eric Theloosen zou de commissie-Deetman in september over de kwestie hebben geïnformeerd.

De krant zou samen met de Wereldomroep in het bezit zijn gekomen van die verklaring. Er waren al langer geruchten dat kerkelijke archieven werden opgeschoond. Het is echter voor het eerst dat er concrete aanwijzingen over worden gemeld.

De Bisschoppenconferentie laat weten dat de commissie-Deetman, die het misbruik binnen de katholieke kerk onderzoekt, de samenvattingen krijgt. De bisschoppen zijn bovendien bereid met de commissie te praten. Het bisdom Den Bosch liet zaterdag al weten dat oud-bisschop Bluyssen binnenkort met de commissie spreekt over de dossiers.

Volgens de Bisschoppenconferentie is het gebruikelijk dat kerkelijke archieven op gezette tijden worden opgeschoond. Toen de commissie-Deetman aan het onderzoek begon, hebben archiefbeheerders de opdracht gekregen geen dossiers meer te vernietigen.

[NBA] Parker leidt San Antonio naar winst

San Antonio Spurs heeft in de NBA zijn achtste overwinning op rij geboekt. Na verlenging werd Memphis Grizzlies met 112-106 verslagen. Na het vierde kwart stond het 100-100.

Voor de tweede wedstrijd op rij was het Tony Parker die de beste seizoensprestatie afleverde. Nu was hij goed voor 37 punten en ook nog eena negen assists.

Uitslagen

Thuis Uit Uitslag
Orlando Philadelphia 89-97
Washington Miami 94-95
Cleveland New York 109-102
Chicago LA Clippers 99-100
Milwaukee Utah 86-95
San Antonio Memphis 112-106 wnv
Denver Minnesota 115-113
Portland Golden State 96-95

Wereldrecord op een arcade-kast van de vuilnisbelt

Justin Baxter houdt nu het Guinness World Record voor de game Cosmic Monsters. Hij had de arcade-kast gevonden op een schroothoop in 1990. Baxter speelde Universals Space Invaders clone een uur per dag voor de laatste zeven jaar en heeft nu een score gehaald van 145.680, waarmee hij over het wereldrecord in 1983 walst.

"I always wondered what it would be like to tell people I'm a world record holder and now I can find out," zei hij tegen SWNS. Hij is zelf nog onzeker of mensen hier wel van onder de indruk raken.

cosmic monsters

Benitez vraagt om transfers bij Internazionale

Internazionale-trainer Rafael Benitez heeft na het winnen van het WK voor clubteams de nodige eisen gesteld. De Spanjaard verlangt van voorzitter Massimo Moratti de nodige aankopen. Dat zei hij op de website van de Italiaanse club.

"Ik heb nu behoefte aan volledige steun en daarmee bedoel ik dat transfers nodig zijn", aldus Benitez, die denkt aan vier versterkingen. "Ik heb aan het begin van het seizoen met de voorzitter over transfers gesproken en dat gaan we opnieuw doen."

Benitez staat al enkele weken onder druk omdat de prestaties tegenvallen. In de Serie A heeft Internazionale een achterstand van dertien punten op koploper AC Milan, al heeft het nog wel een wedstrijd te goed. Ook in de Champions Leaugue, in een poule met FC Twente, wist de ploeg niet altijd te overtuigen.


Benitez vraagt om transfers (Foto: Novum)

[PDC] Whitlock, Anderson eenvoudig door

Simon Whitlock heeft zonder problemen de tweede ronde bereikt van het PDC World Darts Championship. The Wizard, een grote outsider voor de wereldtitel, liet gisteravond met vlagen fabelachtige spel zien, getest werd hij echter geen moment.

Steve Evans bleek veel te zwak om Whitlock onder druk te zetten en werd met 3-0 eenvoudig verslagen. De Aussie speelt in de tweede ronde tegen Denis Ovens, Jyhan Artut of Scott MacKenzie.

Ook de Schot Gary Anderson bereikte de tweede ronde. Anderson stuurde de Japanner Morihiro Hashimoto zodner leg naar huis: Het werd 3-0. Dit kwam niet doordat Hashimoto slecht speelde maar doordat Anderson juist sterk spel liet zien. Na twee sets had de Schot een gemiddelde van 111 en besloot toen het gas wat van het pedaal te halen.

Uitslag Espanyol - Barcelona

FC Barcelona heeft het jaar in stijl afgesloten in de Primera Division. In de Catalaanse derby werd stadsgenoot Espanyol met 5-1 aan de kant gezet. Door de zege sluit de ploeg van trainer Pep Guardiola het kalenderjaar af als koploper. Espanyol, dat de eerste thuisnederlaag van het seizoen leed, staat vierde met 28 punten.

Barcelona gaf nooit de indruk dat er wat te halen viel voor de thuisploeg. Na tien minuten verzuimde Lionel Messi nog om de score te openen, maar even later was Pedro wel trefzeker na een snelle counter van de bezoekers. Xavi verdubbelde vervolgens de score, maar groter werd de schade voor rust niet voor Espanyol.

Een kwartier na de rust was opnieuw Pedro trefzeker, waarna Daniel Osvaldo iets terug deed. Verder kwam Espanyol echter niet want door twee treffers van David Villa won Barcelona met ruime cijfers.

Villarreal was in eigen huis met 3-1 te sterk voor Real Mallorca. Voor de thuisploeg waren Santiago Cazorla, Giuseppe Rossi en Nilmar trefzeker. Voor de bezoekers deed oud-Feyenoorder Jonathan de Guzman iets terug. Villarreal gaat als nummer drie de winterstop in met 33 punten. Mallorca blijft steken op de tiende plaats met 21 punten.

Espanyol - Barcelona 1-5

19' Pedro 0-1

30' Xavi 0-2

60' Pedro 0-3

63' Pablo Osvaldo 1-3

76' David Villa 1-4

84' David Villa 1-5

 

VN-missie blijft in Ivoorkust

De VN-vredesmacht zal in Ivoorkust blijven, ondanks de oproep van president Laurent Gbagbo om te vertrekken. Dat zei secretaris-generaal van de Verenigde Naties Ban Ki-moon zaterdag in New York (lokale tijd).

De VN is vastbesloten de missie in het Afrikaanse land 'het mandaat te laten vervullen en te laten doorgaan met het monitoren en documenteren van schendingen van de mensenrechten, aansporing tot haat en geweld, of aanvallen op blauwhelmen', aldus een woordvoerder van Ban.

Gbagbo wil dat de militairen onmiddellijk vertrekken uit Ivoorkust. Dat is omdat de VN Gbagbo niet erkent als winnaar van de presidentsverkiezingen van 28 november. De internationale gemeenschap stelt dat opponent Alassane Ouattara als winnaar uit de bus is gekomen.

VN-missie blijft in Ivoorkust
VN-missie blijft in Ivoorkust (foto: ANP)

Treinverkeer moeilijk op gang door sneeuw

Het treinverkeer in midden- en west-Nederland komt moeilijk op gang door sneeuw. De Nederlandse Spoorwegen adviseren mensen die vroeg op pad moeten hun reis uit te stellen. Vooral treinen vanuit Utrecht zijn vertraagd.

Het treinverkeer heeft veel last van de sneeuw die in de nacht van zaterdag op zondag is gevallen. De NS past daarom zondag de dienstregeling aan. Op sommige trajecten rijden minder treinen.

Uitslag AC Milan - AS Roma

AC Milan is tegen een thuisnederlaag opgelopen in de Serie A. De koploper verloor met 1-0 van AS Roma. Uitgerekend Marco Boriello, een huurling van Milan, maakte in San Siro met nog ruim twintig minuten te gaan de enige treffer. Clarence Seedorf viel halverwege de eerste helft in vanwege een blessure bij Andrea Pirlo.

Door de nederlaag blijft Milan steken op 36 punten uit zeventien wedstrijden. Juventus, Napoli en Lazio Roma kunnen de achterstand zondag terugbrengen tot drie punten. Roma staat momenteel vijfde met zeven punten minder dan de koploper.

AC Milan - AS Roma

69' Marco Borriello 0-1


Roma te sterk voor AC Milan (Foto: Novum)

Beenhakker geeft De Boer complimenten

Leo Beenhakker heeft niets anders dan goede woorden over voor het spel van Ajax. De technisch directeur van Feyenoord is van mening dat het ontslag van Martin Jol goed is geweest voor de rivaal uit Amsterdam. Zo geeft hij aan in Het Algemeen Dagblad. Onder Frank de Boer won Ajax de twee wedstrijden waarbij hij aan het roer stond.

"De metamorfose van het elftal van Ajax is indrukwekkend", zo zegt Beenhakker, die zelf ook een tijd bij Ajax werkte. "Ik begrijp ook niet waarom Ajax twijfelt om te zeggen 'wij gaan met Frank door'."

Naast de twee overwinningen, voetbalde Ajax anderhalve wedstrijd ook goed. "Wat De Boer heeft gedaan is een simpel verhaal", analyseert Beenhakker. "Hij heeft gezegd 'dit is het spelletje, zo wordt hier gespeeld en daar gaan wij voor'. Dan moet je dat uiteraard nog wel vertalen en uitvoeren."

Twee gewonden bij schietpartij in Eindhoven

Bij een schietpartij in het centrum van Eindhoven zijn zondagochtend twee mensen gewond geraakt. Het incident vond plaats in de Hermanus Boexstraat, vlakbij het Glazen Huis op de Markt waar 3FM-dj's geld inzamelen voor het goede doel.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de gewonden met onbekend letsel naar het ziekenhuis zijn gebracht. De aanleiding van de schietpartij is nog niet bekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Veel problemen op de weg door sneeuw

Sneeuwval heeft zaterdagavond en -nacht voor grote problemen op de weg gezorgd. Rond Rotterdam kwam het verkeer volledig vast te staan omdat auto's en vrachtwagens bruggen en hellingen door gladheid niet meer op konden komen. Dat meldt de VerkeersInformatieDienst.

Het KNMI waarschuwde de hele nacht voor extreem weer. In het midden van het land viel ongeveer vijftien centimeter, in het zuiden en westen ongeveer tien. Op sommige plaatsen is dertig centimeter sneeuw gemeten.

Zondagochtend is de waarschuwing voor extreem weer ingetrokken, maar in het oosten en zuiden kan nog wel sneeuw vallen. In de loop van de ochtend is het overal droog, maar in de middag gaat het vanuit het zuiden opnieuw sneeuwen.

De VID verwacht ook zondag veel hinder door de sneeuw die is gevallen. De treinen rijden zondag volgens aangepaste dienstregeling.


(foto: Novum)

McClaren voorlopig zeker van baan

Steve McClaren hoeft voorlopig niet te vrezen voor zijn baan bij VfL Wolfsburg. Dit spreekt eerdere berichten tegen.

De oud FC Twente-coach pakte gisteren met zijn elftal op het laatste moment nog een punt tegen TSG Hoffenheim (2-2). "De ploeg gaf de moed niet op en dat is voor ons het belangrijkste criterium", aldus manager Dieter Hoeness.

Wolfsburg werd twee jaar geleden kampioen van de Bundesliga. McClaren werd gehaald om dit kunstje te herhalen. Maar terwijl er ten aanzien van vorig seizoen weinig veranderd is bij de club, stellen de prestaties tot nu toe teleur.

Toen Hoffenheim gisteren met 2-0 voor stong, schreeuwden supporters om het vertrek van zowel Hoeness als McClaren. Eerstgenoemde geeft aan dat er geen twijfel over bestaat dat de coach voorlopig blijft zitten. "Maar de druk na zo'n eerste helft is natuurlijk wel groot", aldus Hoeness.

Sap 'niet vies' van fusie met D66 en PvdA

De nieuwe leidster van GroenLinks in de Tweede Kamer, Jolande Sap, wil verregaande samenwerking met D66 en PvdA. Dat zei ze zaterdagavond in het televisieprogramma Nieuwsuur. Van het verschijnsel fusie is ze 'zeker niet vies', maar een dergelijke combinatie vergt een langjarig proces, stelde ze desgevraagd.

De mensen snakken volgens haar naar iets nieuws en een effectieve oppositie. Vooralsnog gaat ze investeren in haar tot op heden 'goede maar nog niet zo frequente' contacten met Alexander Pechtold van D66 en Job Cohen van de PvdA. Ze wil vooralsnog op concrete kwesties samenwerking zoeken.

Sap wil vergaand samenwerken met D66 en PvdA
Sap wil verregaande samenwerking met D66 en PvdA (foto: ANP)

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.