Sneeuw zorgt voor veel ongelukken

De sneeuw heeft vrijdag voor twee keer zoveel verkeersongelukken gezorgd als normaal. Tot middernacht kwamen er bij alarmcentrale Mondial Assistance 1100 meldingen binnen, zegt een woordvoerder zaterdagochtend. In de loop van de nacht waren dat er nog eens honderd, ook bijna twee keer meer dan gebruikelijk.

Volgens de zegsvrouw ging het vooral om eenzijdige ongelukken. Veel auto's gleden van de weg en liepen blikschade op. Het aantal ernstigere ongelukken bleef beperkt.

Vanuit Zeeland kwamen zaterdagochtend al meer meldingen dan normaal. In het zuidwesten van het land sneeuwde het 's nachts ook en valt zaterdag nog meer sneeuw.

Het treinverkeer was vrijdag ook zwaar getroffen door de sneeuw en de NS rijdt zaterdag met een aangepaste dienstregeling. Vanuit Utrecht naar Rotterdam, Den Haag, Eindhoven en Amersfoort rijdt elk half uur een trein in plaats van elk kwartier. Ook rond Schiphol wordt maar twee keer per uur gereden. Internationale treinen rijden gewoon.

Op Schiphol zijn veel vluchten geannuleerd of vertraagd. De luchthaven raadt reizigers aan de vluchtinformatie in de gaten te houden. De website van Schiphol is aangepast, omdat er vrijdag door de drukte problemen waren met de site. Op de aangepaste site staat wel de vluchtinformatie.

Zowel het weeralarm als het verkeeralarm is ingetrokken. Wel waarschuwen het KNMI en de ANWB nog voor gladheid door sneeuwval en bevriezing.