Topscorer Zwolle in beeld bij Bayern München

Olga Kroeders

Sjoerd Ars verhuist mogelijk in de winterstop van FC Zwolle naar Bayern München. De Duitse topclub zou de goaltjesdief uit de Jupiler League voorlopig in het tweede elftal willen stallen. "Ik stond wel even raar te kijken toen ze me opbelden. De interesse is er, maar het is allemaal nog lang niet zeker", zei Ars na de 2-0 winst van Zwolle op MVV.

Veel enthousiasme over een mogelijke overgang naar Bayern is er bij Ars overigens nog niet te bespeuren. "Hun tweede elftal speelt in de derde Duitse divisie. Terwijl ik dit seizoen met Zwolle kampioen kan worden. Verder heb ik het hier prima naar mijn zin en is mijn vriendin hoogzwanger", zegt hij op de officiële website van de Jupiler League.

Ars werd afgelopen zomer door Zwolle weggeplukt bij RBC Roosendaal. Met achttien goals in zeventien wedstrijden maakt hij veel indruk bij de koploper van de Eerste Divisie. De 26-jarige aanvaller, die eerder voor Go Ahead Eagles, Omniworld en De Graafschap speelde, was de afgelopen vijf seizoenen telkens goed voor minimaal vijftien goals.