FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 20 februari 2010

Paniek na vondst verdachte plattegrond

De vondst van een plattegrond met verdachte aantekeningen leidde vandaag tot lichte paniek in het olympische atletendorp van Whistler. De politie doorzocht met speurhonden het hele dorp, maar trof geen rare dingen aan, meldde een woordvoerder van de veiligheidsdienst van het organisatiecomité in Vancouver.

De aantekeningen op de plattegrond "gaven aanleiding tot bezorgdheid", zei de woordvoerder. Hij gaf verder geen details. De organisatoren van de Winterspelen in Vancouver zijn niet echt bang voor een terroristische actie, maar er zijn wel miljoenen euro's uitgegeven aan veiligheidsmaatregelen.

Vancouver Update 23:00 uur

Een gevallen kabinet in Den Haag beheerst nog altijd het nieuws maar ook in Vancouver zijn er weer medailles uitgereikt. FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 8 uur en rond 23 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht voor 10 uur.

We starten net zoals gisteren met een overzicht van de gespeelde wedstrijden bij het onderdeel curling. Noorwegen won met 6-3 van Denemarken. Duitsland wist met 9-4 van Frankrijk te winnen en China delfde het onderspit tegen Groot Brittannië; het werd 9-4. In het laatste duel van de ochtend won de Verenigde Staten nipt van Zweden (8-7).

Bij de dames stond bij het Alpineskiën het onderdeel de Super G op het programma. Lyndsey Vonn was opnieuw de grootste kanshebber op de hoogste podiumplek, maar ze werd verrassend genoeg verslagen. De gouden medaille ging naar de Oostenrijkse Andrea Fischbacher die uiteindelijk als snelste beneden bleek te zijn gekomen (1.20,14). De Slowaakse Tina Maze won het zilver omdat ze bijna een halve seconde later beneden was. De bronzen plek ging naar de Amerikaanse Vonn die 0,75 seconde verloor op de Oostenrijkse winnares.

Bij de finales op de grote schans wist Simon Ammann opnieuw de gouden medaille te veroveren. De Zwitser was in Whistler Olympic Park met grote afstand de beste. Op 14 punten afstand eindigde de Pool Adam Malysz voor de zilveren plak. De Oostenrijkse eer werd hooggehouden door Gregor Schlierenzauer die er met het brons vandoor ging.

 

Uitslag N.E.C. Nijmegen - FC Groningen

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen N.E.C. Nijmegen en FC Groningen. Hieronder vind je de uitslag.

N.E.C. Nijmegen

0 - 2

FC Groningen


   8' Lovre
 48' Matavz
 
 Gele kaart: Pothuizen, Wellenberg, (N.E.C. Nijmegen), Sankoh, Matavz, Luciano, (FC Groningen)
 Rode kaart:  Bacuna (59) (FC Groningen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.200
Arbiter: Janssen
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Wellenberg
Pothuizen
Zomer
Nuytinck (Davids/53)
Sibum
Goossens
Radomski (Ntibazonkiza/63)
Burgzorg
Vleminckx
Fejzullahu
  Luciano
Blind
Sankoh
Granqvist
Stenman
Lovre
Holla (Zonneveld/56)
Bacuna
Enevoldsen
Matavz (Pedersen/72)
Nordstrand (Lucius/65)

Ammann pakt ook goud op grote schans

Na zijn zege op de kleine schans is Simon Ammann ook olympisch kampioen op de grote schans geworden. De  Zwitser was met sprongen van 144 en 138 meter oppermachtig en won dan ook met een puntentotaal van 283,6.

De Pool Adam Malysz werd met 269,4 punten tweede, de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer won met 262,2 punten het brons. Hiermee kreeg de wedstrijd precies hetzelfde podium als op de kleine schans. De Fin Matti Hautamäki leek dat te gaan voorkomen maar verspeelde het brons door compleet mislukte tweede sprong (104 meter).

Het is niet de eerste keer dat Ammann de dubbel grijpt. Ook in 2002 won hij al op beide onderdelen het goud.

Coupplegers Niger laten kabinetsleden vrij

De nieuwe militaire machthebbers in het Afrikaanse Niger hebben alle leden van de afgezette regering vrijgelaten. Dat heeft een lid van de junta, die twee dagen geleden een staatsgreep pleegde, vandaag bekendgemaakt.

De afgezette president Mamadou Tandja en zijn kabinet werden na de coup vastgezet. De nieuwe machthebbers verklaarden vandaag dat ze verkiezingen zullen organiseren, maar noemden nog geen datum. Volgens kolonel Djibrilla Hamidou Hima moet de politieke situatie in het land eerst stabiel zijn.

De coupplegers noemen zichzelf de Opperste Raad voor Herstel van Democratie en willen van Niger naar eigen zeggen een voorbeeld maken van democratie en goed bestuur.

Een gezamenlijke missie van de Verenigde Naties, de Afrikaanse Unie en de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten brengt morgen een bezoek aan Niger om de situatie in het land te onderzoeken.


Onderzoek naar dood bewoner verpleeghuis

Een bewoner van een verpleeghuis in Zwijndrecht is donderdag om het leven gekomen toen hij langs een beveiligde deur wist te komen. De bewoner, die op een gesloten afdeling voor dementerenden zat, kwam via de beveiligde deur in het trapportaal. Daar overleed hij bij een val, meldde de Swinhove Groep, waartoe het verpleeghuis behoort, vandaag.

Het verpleeghuis heeft een nader onderzoek ingesteld. Het incident is ook gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die eveneens een onderzoek instelt.

Hoe de man langs de deur wist te komen, is onduidelijk. De deur is beveiligd met een codeslot. De man beschikte niet over de code. De deur zou daarbij vijf minuten voorafgaand aan het incident nog gecontroleerd zijn. Ook kort na het incident is de deur onderzocht. De deur en het codeslot lijken, volgens bestuurder van de Swinhove Groep Guus Bannenberg. naar behoren te hebben gewerkt.

Mogelijk is de man meegelopen met personeel of bezoekers die wel over de code beschikken. Uit gesprekken met aanwezig personeel en bezoekers is hiervan vooralsnog niets gebeleken, aldus Bannenberg.

De Swinhove Groep meldt het incident ten zeerste te betreuren.

Te koop aangeboden: Sex.com

In een New Yorks veilinghuis zal op 18 maart de meest gewilde en daarmee het duurste webadres onder de hamer komen. We hebben het dan over Sex.com. Het domein is op het ogenblik in bezit van Escom. In 2006 betaalde het bedrijf 14 miljoen dollar aan de eerste eigenaar, Gary Kremen, die sinds 1994 eigenaar van het domein was.

Ondanks de miljoenen bezoeken die dagelijks aan Sex.com worden gebracht slaagde Escom, dat samen met Playboy een website onder het domein runde, er niet in geld te verdienen aan Sex.com. Sterker nog, het bedrijf geraakte zelfs in de financiële problemen en wil nu van het domein af.

Uitslagen Eredivisie (20/02/2010)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

VVV-Venlo

3 - 3

AZ

 55' Auassar
 69' Schaken
 75' Uchebo
   30' Wernbloom
 61' Poulsen
 62' El Hamdaoui
 
 Gele kaart: Poulsen, (AZ)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Van Egmond
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
De Regt
v.Kouwen
Paauwe
Fleuren
Leemans
García (v.Dessel/65)
Auassar
Schaken
Calabro (Uchebo/35)
Ahahaoui (Viana/74)
  Romero
Jaliens
Moisander
Moreno
Poulsen
Elm
Wernbloom
Schaars
Martens
Dembélé (Lens/79)
El Hamdaoui

RKC Waalwijk

1 - 2

sc Heerenveen

 68' De Ceulaer
   13' Sibon
 84' Sibon (pen)
 
 Gele kaart: Di Gregorio, De Ceulaer, Boerrigter, Colin, (RKC Waalwijk)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 6.940
Arbiter: Nijhuis
Bijzonderheden: Wedstrijd werd aan het slot korte tijd stilgelegd wegens spreekkoren.
 
Opstelling:   Opstelling:
Levita
Colin
Luirink
v.Mosselveld
Metaj
Agustien (Vorm/86)
H.Mulder
Di Gregorio (Vink/35)
De Ceulaer
Idabdelhay
Boerrigter
  Lejsal
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Djuricic (Losada/82)
Haglund
Elm
Beerens (Dingsdag/88)
Sibon
Paulo Henrique (Narsingh/72)

Onderzoek naar overleden man Groningen

Een 34-jarige man is in de afgelopen nacht overleden, nadat hij in bosjes in het Noorderplantsoen in Groningen werd gevonden. De politie heeft een onderzoek ingesteld, meldt de politie vandaag.

Agenten vonden de man nadat een wandelaar rond 23.00 uur meldde dat een man in de bosjes lag. De verwarde man was niet aanspreekbaar en vermoedelijk onderkoeld. De man is naar een ziekenhuis gebracht, waar hij in de loop van de nacht overleed. Omdat de doodsoorzaak en de achtergrond van de man onbekend zijn, heeft de politie een onderzoek ingesteld.

Een grondig onderzoek wordt ingesteld (foto Novum)

Aerialkampioene Leu uitgeschakeld in kwalificaties

Freestyle-skiester Evelyne Leu is bij de kwalificaties voor de aerials uitgeschakeld. De Zwitserse titelhoudster vergooide bij de tweede sprong haar kansen na het maken van een foutieve landing.

De Wit-Russin Alla Tsoeper was de beste tijdens de kwalificatie op Cypress Mountain door in haar eerste sprong tot een totaal van 105,64 punten te komen. In totaal kwam ze uit op een puntentotaal van 195,75. Wereldkampioene en leider in de stand om de wereldbeker Nina Lee plaatste zich met een puntentotaal van 192,10 als tweede voor de finale.

De finale is aankomende woensdag.

Trapattoni wil Vaticaanstad coachen

Wegens de veelbesproken handsbal van Thierry Henry gaat Giovanni Trapattoni niet met Ierland naar het WK. Inmiddels zegt de 71-jarige Italiaan al een nieuwe uitdaging te hebben gevonden. Zodra zijn contract bij Ierland afloopt wil hij graag bij Vaticaanstad aan de slag.

"Vaticaanstad heeft mij gepolst of ik hun team wil coachen. Nu ben ik nog aan de slag bij Ierland, maar als ik stop, wil ik Vaticaanstad graag trainen," zegt de Italiaanse ex-coach van onder meer AC Milan, Juventus, Inter en Bayern.

Het WK of een ander groot eindtoernooi halen zit er niet in voor Trapattoni mocht hij inderdaad voor Vaticaanstad kiezen. Het is wel een zelfstandige staat, maar is geen lid van de FIFA, waardoor men geen interlands af mag werken.

Elton John onder vuur na Jezus-uitspraken

Elton John heeft zich de woede op de hals gehaald van Britse conservatieve christelijke organisaties. De 62-jarige Britse zanger zei onlangs dat hij gelooft dat Jezus een sympathieke homo was.

"Ik denk dat Jezus een sympathieke, hyperintelligente homo was die de problemen van mensen begreep. Aan het kruis vergaf hij diegenen die hem eraan genageld hadden", zei John in een interview met het Amerikaanse blad Parade.

De directeur van de Britse christelijke organisatie Christian Voice doet de uitspraken van de zanger af als "onzin", zo schrijft de Britse krant Daily Mirror. "Dit is een wanhopige schreeuw om aandacht."

'Jezus was een sympathieke homo' (foto: Novum/AP)

Slovenen protesteren tegen langlaufparkoers

Slovenië heeft geprotesteerd tegen het olympisch langlaufparkoers omdat volgens hen het traject niet veilig genoeg is.

De Slovenen dienen de klacht in vanwege de zware val van de Sloveense skiloopster Petra Majdic. Afgelopen woensdag ging ze in de training hard onderuit en viel in een greppel. Ze deed nog wel mee aan de sprintwedstrijd en behaalde brons. Achteraf bleek dat ze vier gebroken ribben bij de val had opgelopen.

"We hebben protest ingediend omdat wij menen dat de omstandigheden op het parkoers veel te gevaarlijk waren. Het is een enorme tegenslag voor Majdic, want haar Spelen zijn nu wel voorbij," aldus een woordvoerder van de Sloveense equipe.

Maandag start consultatieronde koningin

Koningin Beatrix ontvangt maandag op paleis Noordeinde achtereenvolgens onder anderen demissionair minister-president Jan Peter Balkenende, vicepresident van de Raad van State Herman Tjeenk Willink en voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet (PvdA). Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag.

Ook voorzitter van de Eerste Kamer René van der Linden en de demissionaire vice-premiers Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) gaan er langs.

Balkenende heeft vandaag het ontslag van de PvdA-bewindslieden aangeboden aan de koningin, nadat de PvdA zich vanochtend vroeg had teruggetrokken uit het kabinet. Reden voor de val van het kabinet is de onenigheid over de toekomst van de militaire missie in Uruzgan.

Van de overige ministers en staatssecretarissen zijn 'de portefeuille, het ambt en de functies ter beschikking gesteld'. De koningin heeft het verzoek in beraad. Beatrix is momenteel op wintersportvakantie in het Oostenrijkse Lech, maar zal daarvan dus terugkeren.

De koningin neemt waarschijnlijk pas een besluit na een zogeheten consultatieronde. Zij ontvangt daartoe een aantal adviseurs, zoals de vicepresident van de Raad van State en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer.
Maandag start consultatieronde koningin
Maandag start consultatieronde koningin (Foto: Novum)

Bøkko ziet Davis en Hedrick als favorieten

Vannacht om 01:00 uur staat in de Richmond Olympic Oval de 1.500 meter voor mannen op het programma. Volgens de Noor Havard Bøkko zijn er twee favorieten voor de olympische titel.

"Shani (Davis, red) en Chad (Hedrick, red) zijn de favorieten", aldus de Noor. "Verder denk ik dat er zes tot zeven schaatsers zijn die voor de overige podiumplek gaan strijden. Zelf moet ik de perfecte race rijden, wil ik op het podium komen. Dan is het zeker wel mogelijk."

Bøkko moet het vannacht in de zeventiende rit opnemen tegen Mark Tuitert.

Peiling: 'Meer schuld CDA dan PvdA aan val kabinet'

Niet de PvdA, maar het CDA treft schuld aan de val van het kabinet Balkenende IV. Dat denken de meeste Nederlanders althans, meldt het televisieprogramma EenVandaag na onderzoek onder ruim twaalfduizend leden van het opiniepanel van het programma.

Van de deelnemers wijst 37 procent het CDA aan als de partij die schuldig is aan de val. De PvdA krijgt van 29 procent de schuld. De achterban van beide partijen staan lijnrecht tegenover elkaar: 70 procent van de PvdA-stemmers wijst met de beschuldigende vinger naar het CDA, terwijl 71 procent van de CDA-aanhang naar de PvdA wijst.

Een meerderheid van 62 procent vindt de val van het kabinet een goede zaak. Onder PvdA-stemmers is dit zelfs 68 procent. Twee op de drie CDA-stemmers vinden het een slechte zaak.

Vier op de tien deelnemers vindt dat de PvdA de partij is die het meest te winnen heeft bij de kabinetsval. Slechts vijf procent denkt dat het CDA er het meest mee te winnen heeft. Overigens denkt 44 procent dat geen van de drie coalitiepartijen er enige baat bij heeft.

Uitslag NAC Breda - FC Utrecht

Om 18.45 uur begon in de Eredivisie de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslag.

NAC Breda

0 - 2

FC Utrecht


   25' Asare
 86' Mertens
 
 Gele kaart: Zwaanswijk, Penders, v.d.Leegte, (NAC Breda), Asare, Nesu, Wuytens, (FC Utrecht)
 Rode kaart: Lurling (28) (NAC Breda),
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Ten Rouwelaar
Elshot
Penders
Zwaanswijk
Snoyl
De Graaf (Cairo/79)
Gilissen (v.d.Leegte/46)
Kwakman
Kolkka (Gorter/57)
Amoah
Lurling
  Vorm
v.d.Maarel
Keller
Wuytens
Nesu
Asare (v.Wolfswinkel/52)
Silberbauer (Maguire/79)
Mertens
Nijholt
Lensky
Mulenga

Testdag Jerez 20 februari

Jenson Button heeft tijdens de laatste testdag op Jerez de snelste dag van de week neergezet. De Brit was met een bijna lege tank Robert Kubica zo'n 2,5 tienden te snel af. Kamui Kobayashi wist beslag te leggen op de derde dagtijd. Vitantonio Liuzzi zette de vierde tijd op de klokken en Nico Rosberg maakte de top vijf compleet.

Testdag 20-02-2010, Jerez

Pos Coureur Team Tijd Ronden
1 J. Button McLaren 01:18.871 108
2 R. Kubica Renault 01:19.114 117
3 K. Kobayashi Sauber 01:19.188 117
4 V. Liuzzi Force India F1 01:19.650 80
5 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 01:20.061 130
6 F. Alonso Ferrari 01:20.436 137
7 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 01:21.053 139
8 M. Webber Red Bull 01:21.194 87
9 N. Hulkenberg Williams 01:21.919 137
10 T. Glock Virgin Racing 01:22.433 28
11 J. Trulli Lotus F1 01:23.470 141

 

Gecombineerde uitslag

Pos Rijder Team Tijd Ronden
1 J. Button McLaren 01:18.871 209
2 R. Kubica Renault 01:19.114 217
3 K. Kobayashi Sauber 01:19.188 145
4 M. Webber Red Bull 01:19.299 202
5 V. Liuzzi Force India F1 01:19.650 104
6 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 01:20.061 201
7 F. Alonso Ferrari 01:20.115 169
8 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 01:21.053 259
9 N. Hulkenberg Williams 01:21.432 275
10 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 01:21.437 180
11 A. Sutil Force India F1 01:21.939 97
12 T. Glock Virgin Racing 01:22.433 110
13 S. Vettel Red Bull 01:22.593 169
14 L. Hamilton McLaren 01:23.017 129
15 F. Massa Ferrari 01:23.204 164
16 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 01:23.322 136
17 P. de la Rosa Sauber 01:23.367 84
18 J. Trulli Lotus F1 01:23.470 141
19 L. Di Grassi Virgin Racing 01:23.504 34
20 H. Kovalainen Lotus F1 01:23.521 98
21 P. di Resta Force India F1 01:25.088 107
22 V. Petrov Renault 01:26.237 111
23 R. Barrichello Williams 01:27.145 207
24 F. Fauzy Lotus F1 01:31.848 76

Riquelme: "Argentinië en Maradona kunnen niet samenwerken"

Als het aan Diego Maradona ligt, gaat Juan Roman Riquelme komende zomer niet mee naar het WK, zo liet de Argentijnse bondscoach onlangs weten. De middenvelder van Boca Juniors heeft nu aangegeven dat ook hij nog niet van mening is veranderd.

Maradona en Riquelme liggen al maanden met elkaar overhoop. De problemen begonnen bijna een jaar geleden toen Riquelme werd opgeroepen, maar niet kwam opdagen. Begin deze maand zei Maradona dat hij Riquelme niet meeneemt naar het WK.

Op een persconferentie voorafgaand aan een duel van Boca Juniors heeft Riquelme hierop gereageerd. "Ik ben heel duidelijk in deze zaak, mijn mening is precies hetzelfde als elf maanden geleden. Ik heb altijd het beste voor met het nationale team, maar met de huidige bondscoach kan er gewoon niet samengewerkt worden."

Juan Roman Riquelme (31) speelt sinds februari 2007 weer voor Boca, de club waar hij zijn carrière ook begon. In Europa speelde hij één seizoen voor FC Barcelona en 3,5 bij Villarreal.

Schenk gelooft in Kramer

Schaatslegende Ard Schenk heeft in een live chatgesprek op Telesport.nl gezegd dat hij voor de 1.500 meter, die vannacht wordt verreden, het volste vertrouwen in Sven Kramer heeft.

Schenk, zelf drievoudig olympisch kampioen, verwacht dat de winnaar van olympisch goud op de 5.000 meter zich vannacht op het podium kan rijden. "Ik denk dat Shani Davis de 1500 meter wel gaat winnen. Ik hoop dat Sven daarachter dicht bij hem kan blijven," waarmee Schenk aangaf dat Kramer niet kansloos is voor het zilver. "Daarachter maken heel veel schaatsers kans."

Fischbacher pakt verrassend goud op Super G

De Oostenrijkse skiester Andrea Fischbacher heeft verrassend de olympische titel op de Super G bij de vrouwen gepakt. De Sloveense Tina Maze werd tweede en topfavoriete Lindsey Vonn pakte de bronzen plak.

De Amerikaanse Julia Manusco, met startnummer 1, ging lang aan leiding, maar Maria Riesch wist haar tijd te verbeteren. Die tijd bleef niet lang staan nadat eerst Elisabeth Görgl en toen Vonn onder de tijd doken. Vervolgens waren het Fischbacher en Maze die de Amerikaanse ook nog voorbij gingen waardoor er voor Vonn, die viel op de combinatie en goud pakte op de afdaling, niet meer inzat dan het brons.

Personages uit Sonic & SEGA All-Stars Racing bekend

Over zes dagen kunnen we van Sonic & SEGA All-Stars Racing gaan genieten. SEGA heeft alvast bekendgemaakt welke personages speelbaar zijn om ons zoet te houden. De personages komen uit verschillende SEGA-franchises, van Chu-Chu Rocket tot Monkey Ball, en Sonic-games. Daarnaast krijgt de 360-versie de exclusieve Avatars en Banjo Kazooie. De Wii-eigenaar wordt echter niet buitengesloten. Deze krijgt namelijk Mii-support. Sonic & SEGA All-Stars Racingzal vanaf 26 februari te koop zijn voor de Wii, 360, PS3, PC en Nintendo DS.

* Sonic the Hedgehog
* Miles "Tails" Prower
* Knuckles the Echidna
* Doctor Eggman
* Amy Rose
* Shadow the Hedgehog
* Big the Cat
* AiAi
* Amigo
* Ryo Hazukia
* Beat
* Alex Kidd
* Billy Hatcher
* Zobio and Zobiko
* Ulala
* Jacky Bryant and Akira Yuki
* B.D. Joe
* Robo and Mobo
* Opa-Opa
* Chuih, ChuBei, ChuPea and ChuBach
* Banjo Kazooie (Xbox 360 Only)
* Avatar (Xbox 360 Only)
* Mii (Wii Only)

Gal wint GP Neumünster

Dressuurruiter Edward Gal heeft met zijn paard Moorland's Totilas de Grand Prix van Neumünster gewonnen met 82,851 procent, ondanks dat hij niet voluit ging. Adelinde Cornelissen, een Nederlandse, werd met paard Jerich Parzival tweede met 80,468. De Duitse Isabell Werth met Warum Nicht werd derde (77,915).

"Twee weken geleden hebben Totilas en ik een tweetal optredens verzorgd op de KWPN hengstenkeuring. Dat zorgde toch voor enige onderhuidse spanning bij mijn paard toen wij hier de ring voor het eerst binnenreden. Daarom wilde ik in de Grand Prix de algehele ontspanning zien te bereiken tijdens de wedstrijd. Dat is me gelukt en nu kan ik rustig verder werken om eind volgende maand tijdens de wereldbekerfinale te gaan pieken," lichtte Gal toe.

Sedoc afgetroefd door Robles

Gregory Sedoc is er niet in geslaagd om de zestig meter horden te winnen tijdens de Grand Prix indoor in Birmingham. Sedoc eindigde als vierde in 7.66' en werd onder anderen door de olympisch kampioen op de 110 meter horden, Dayron Robles, verslagen.

Sedoc startte snel, maar kwam bij de derde horde niet goed uit met zijn passen waardoor hij de overwinning kon vergeten. De Cubaan Dayron Robles won met groot machtsvertoon in 7.44'. Tweede werd de Tsjech Petr Svoboda in 7.57' en de Fransman Ladji Doucoure kwam als derde over de meet in 7.65'.

In de series deed Sedoc het iets beter met 7.63'. Volgende maart doet Sedoc, die in 2007 het EK indoor in Birmingham won, mee aan het WK in Doha.

Leonardo: "Als Berlusconi wil dat ik vertrek, ben ik weg"

AC Milan lijkt dit seizoen weer naast de prijzen te grijpen. Leonardo, die aan zijn debuutseizoen als coach bezig is, moet het dan ook ontgelden bij grote baas Silvio Berlusconi. "Als Berlusconi wil dat ik vertrek, ben ik weg." zegt de Braziliaan.

De Serie A werd al sinds het seizoen 2003/2004 niet meer gewonnen door de Milanezen en dit seizoen staat Milan derde, op negen punten achterstand van koploper en grote rivaal Inter en in de kwartfinale van de Champions League verloren de rossoneri van Manchester United.

"Ik ben erg kalm," vertelt Leonardo. "Een woord van Berlusconi is genoeg om mijn koffers te pakken. Maar ik geef niet op. Ondanks de nederlaag tegen United heeft die wedstrijd ons veel zelfvertrouwen bezorgd." Morgen speelt AC Milan tegen Bari. Een overwinning zou de ploeg goed doen, gezien ze in de laatste vijf wedstrijden maar één keer wisten te winnen.

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de zeventiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen.

Hoofdklasse A

ASWH - Rijnsburgse Boys 2-3
Capelle - ARC 2-3
TOGR - RVVH 1-2

FC Lisse - DOTO, Noordwijk - Katwijk, Quick Boys - Barendrecht en Scheveningen - Ter Leede werden afgelast

STAND

1. Capelle 13-33
2. Barendrecht 12-27
3. Rijnsburgse Boys 12-26
4. ARC 14-22
5. Quick Boys 14-21
6. Ter Leede 12-19 (+8)
7. Katwijk 12-19 (-1)
8. ASWH 13-18
9. FC Lisse 14-18 (+3)
10. RVVH 14-18 (-9)
11. Noordwijk 13-16
12. Scheveningen 14-14
13. DOTO 14-8
14. TOGR 15-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

Bennekom - DOVO 0-2
GVVV - Spakenburg 2-2
Jodan Boys - Hoek 0-0
Kozakken Boys - Zwaluwen '30 1-4
ODIN '59 - LRC Leerdam 5-4
Sparta Nijkerk - Volendam 2-2
IJsselmeervogels - SDC Putten 2-0

STAND

1. IJsselmeervogels 16-33
2. Sparta Nijkerk 15-30
3. Spakenburg 16-30
4. Hoek 15-27
5. Zwaluwen '30 15-26
6. GVVV 16-25
7. Kozakken Boys 16-23
8. ODIN '59 16-19
9. DOVO 16-17
10. LRC Leerdam 14-16 (-2)
11. SDC Putten 14-16 (-8)
12. Jodan Boys 16-15
13. Volendam 16-12
14. Bennekom 15-9

Hoofdklasse C

Be Quick '28 - PKC '83 3-0

CSV Apeldoorn - Excelsior '31, Flevo Boys - SC Genemuiden, Go-Ahead Kampen - WHC, Harkemase Boys - Berkum, Nunspeet - ACV en Staphorst - HHC Hardenberg werden afgelast

STAND

1. Excelsior '31 13-31
2. Harkemase Boys 12-23
3. Berkum 14-23
4. CSV Apeldoorn 12-21 (+5)
5. ACV 12-21 (+4)
6. SC Genemuiden 15-20
7. Flevo Boys 11-19
8. Staphorst 13-19
9. HHC Hardenberg 12-16
10. Be Quick '28 14-15 (-10)
11. Nunspeet 14-15 (-12)
12. WHC 12-11
13. PKC '83 13-9
14. Go-Ahead Kampen 13-6

Dagzege Nocentini in Haut Var

De eerste etappe in de Ronde van de Haut Var is gewonnen door Rinaldo Nocentini. De renner van AG2R sprong in de laatste kilometers van de rit, met een finish bergop, weg uit het peloton en bleef Samuel Dumoulin net voor.

De etappe, over 175 kilometer, kende lang een rustig verloop. Twintig kilometer voor de meet probeerde Possoni weg te springen uit het peloton en dat leidde tot een reeks van demarrages van wie er geen succes had. Alleen de jump van Nocentini bleek succesvol te zijn om weg te blijven.

25 doden door noodweer op Madeira

Er zijn zeker 25 doden gevallen door het noodweer op het Portugese eiland Madeira. De Portugese minister van Binnenlandse Zaken Rui Pereira heeft dat bekendgemaakt. "Tot nu toe is de dood van 25 mensen bevestigd", aldus de minister.

De regering is aan het overwegen om de noodtoestand uit te roepen. Zware regenval en harde wind veroorzaken overstromingen en aardverschuivingen. Met name het zuiden van het eiland zou zwaar getroffen zijn.

Adriano: "Ik wil weer voor Inter spelen"

Adriano heeft de Italiaanse competitie nog altijd in zijn gedachten zitten. In april 2009 liet de Braziliaan zijn huidige contract ontbinden en vertrok naar zijn vaderland om voor Flamengo te gaan spelen. Op die manier hoopte de aanvaller zijn persoonlijke problemen te vergeten.

Adriano kampte na het overlijden van zijn vader met een drankprobleem, maar is daar inmiddels helemaal overheen. De spits speelt op dit moment de sterren van de hemel in eigen land en droomt over een terugkeer naar Italië.

"Ik wil graag weer voor Inter spelen en vergiffenis vragen. Ik heb schitterende herinneringen aan die club, ik mis de vriendschap bij Inter. Maar als een terugkeer niet kan, wil ik ook voor een ander team spelen. Bij AS Roma zou ik een mooi duo vormen met Totti", aldus de aanvaller.

V. Williams prolongeert titel in Dubai

Venus Williams is er in geslaagd om het tennistoernooi van Dubai voor de tweede keer op rij op haar naam te schrijven. In de finale was de Amerikaanse te sterk voor Victoria Azarenka, die als vierde geplaatst was. De setstanden waren 6-3 en 7-5.

Williams kwam gedurende de finale nauwelijks in de problemen en speelde de partij gecontroleerd uit. Daarnaast was het voor de Amerikaanse de eerste keer in dit toernooi, dat ze een geplaatste speelster trof.

Vorig jaar was Williams in de eindstrijd sterker dan Virginie Razzano. De Française kwam in deze editie niet verder dan twee partijen.

[Upd] 25 gewonden na botsing Amsterdamse metro

In het Amsterdamse metrostation aan de Wibautstraat zijn even voor half vijf twee metro's op elkaar gebotst.

Volgens een woordvoerder van het GVB is er sprake van rookontwikkeling in de metro. Het station is daarop direct ontruimd. Bij de botsing zijn volgens de politie zes mensen gewond geraakt.

De brandweer heeft vrijwel direct alarmfase GRIP 2 afgekondigd. Dit houdt in dat het een incident is met direct gevaar voor de omgeving. De hulpdiensten zijn met talloze voertuigen ter plaatse.

De botsing lijkt los te staan van de melding van rook in de metro bij het Centraal Station eerder vanmiddag.

Update 18.39

Er zijn tussen 25 en 30 mensen licht gewond geraakt door de crash. Zij konden worden behandeld in een huisartsenpost. Een van de passagiers in de metro heeft nekletsel opgelopen en is daarvoor opgenomen in het ziekenhuis.

Tevens moest de brandweer een van de voertuigen openknippen om de bestuurder te bevrijden. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens een woordvoerder van het GVB botste rond half vijf een lege metro op een metro met passagiers. 

Kijk voor het laatste nieuws ook mee op het forum.

Overmoed komt voor de val

Ik hoor het mezelf nog zeggen:”Tuurlijk ga ik mee. Hoe moeilijk kan het zijn?” Nou, dat is me inmiddels wel duidelijk geworden. De afgelopen week heb ik nauwelijks kunnen bewegen vanwege de spierpijn in mijn hele lijf, mijn pols zit in het verband, ik heb mijn eerste grijze haren en de rest van het jaar ben ik niet meer gek te krijgen omdat ik er in een paar uren tijd in geslaagd ben, er een hele jaarvoorraad adrenaline doorheen te jagen.

US F1 wil eerste vier races missen

Team US F1 hoopt van de FIA toestemming te krijgen om de eerste vier races van het Formule 1-seizoen te kunnen missen. Mede-oprichter Ken Anderson meldt in een interview met The New York Times dat het team in problemen zit en dat het nu uitzoekt hoeveel races het kan missen. De FIA meldde eerder dat dit geen enkele was.

"In een ideale wereld slaan we de eerste vier races over en sluiten we in Barcelona aan. We zijn erover in gesprek met de FIA," zei Anderson. Tot de autosportbond duidelijkheid over dit issue geeft zal er onduidelijkheid over de renstal blijven bestaan. Het benodigde sponsorgeld moet dan wel bij elkaar zijn gebracht.

"Wat is het nut om ons te bestraffen als we er niet op tijd klaar voor zijn, we hebben een startbewijs gekregen en de eerste keer dat we tegenslag ervaren, moeten we bestraft worden zodat ons hele project in de soep loopt? Dat zijn niet de signalen die ik opvang, de FIA wil ons helpen."

Dagzege Rosseler in Algarve

De Belg Sebastien Rosseler heeft de vierde etappe in de Ronde van de Algarve gewonnen. De renner van RadioShack kwam alleen over de meet. Alberto Contador blijft aan de leiding in het algemeen klassement.

Rosseler, zijn landgenoten Iljo Keisse en Preben van Hecke, de Fransman Mickael Delage en de Spanjaarden Imanol Erviti en Egoi Martinez zorgden voor de vlucht van de dag. Ze kregen een maximale voorsprong van vijf minuten maar toen ging het tempo in het peloton omhoog omdat de leiderstrui van Contador in gevaar was.

Toen de achterstand van het peloton tot drie minuten was teruggelopen, liet Astana de teugels weer wat vieren. Op vijftien kilometer van de meet ontsnapte Rosseler vervolgens uit de kopgroep en hij kwam alleen over de meet.

Balkenende wederom lijsttrekker CDA

Premier Jan Peter Balkenende zal weer opnieuw lijsttrekker worden voor het CDA. Het bestuur van het CDA heeft hem daarvoor vandaag voorgedragen, overigens zal het congres van de partij de voordracht nog moeten goedkeuren.

Het partijbestuur was bijeen gekomen voor een vergadering over het vertrek van de PvdA. Balkenende heeft tijdens deze vergadering verantwoording afgelegd over de ontwikkelingen van de afgelopen dagen.  

Als de CDA weer de grootste partij wordt, dan zal Balkenende hoogstwaarschijnlijk opnieuw premier worden.

Lees ook de FOK!-column Regeren? Niet doen!


Bestuur CDA draagt Balkenende opnieuw voor als lijsttrekker

Hennep, amfetamine en cocaïne gevonden bij controle

De marechaussee heeft gisteren tijdens een controle van een auto op de A79 bij Maastricht drie kilo hennep, twee kilo amfetamine en vijftien gram cocaïne onderschept. Twee mannen van 20 en 25 jaar uit het Duitse Kreuztal zijn opgepakt, meldt de marechaussee vandaag.

De controle vond gisteren rond 17.40 uur plaats. De 20-jarige bijrijder probeerde nog met een tas weg te rennen, maar na een korte achtervolging kon hij in de kraag worden gevat. In de tas bleken de drugs te zitten. Het tweetal zit vast en wordt maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Rebellen Darfur willen wapenstilstand

De machtigste rebellengroep van Sudan, de Beweging voor Gerechtigheid en Gelijkheid, gaat een tijdelijk staakt-het-vuren met de Sudanese regering ondertekenen. Dat heeft de groep vandaag aangekondigd.

Ahmed Hussein, woordvoerder van de rebellen, zei in een interview dat de groep een wapenstilstand wilde sluiten in de hoofdstad van Tsjaad, N'Djamena. Een uitvoeriger verdrag over veiligheidsafspraken en vluchtelingen zal binnen drie dagen worden ondertekend in Qatar, dat bemiddelde bij de gesprekken.

De rebellengroep was de belangrijkste tegenstander van pogingen het nu al zeven jaar durende conflict, waarbij driehonderdduizend personen omkwamen, te beëindigen. Volgens de Verenigde Naties heeft het geweld tussen de Afrikaanse rebellen en de Arabische regering in Darfur 2,7 miljoen mensen uit hun huizen verdreven.

Wouter Bos voert weer campagne

Vicepremier Wouter Bos is na nog geen twaalf uur na de val van het kabinet alweer de straat op gegaan om zieltjes te winnen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Wouter deelde in hartje Utrecht rode rozen uit op straat.

Enkele tientallen Utrechters waren naar het centrum afgereisd om Wouter te steunen.

Lees ook de FOK!-columns Balkenhufter IV gevallen! en Regeren? Niet doen!


Gelukkig kwam Bos Rita Verdonk niet tegen in Utrecht

'Clijsters en Henin terug in Fed Cup-team'

Bij onze zuiderburen gaat het gerucht dat Kim Clijsters en Justine Henin zich weer beschikbaar gaan stellen voor de Fed Cup. Eind april zou het duo kunnen spelen tegen Estland waarbij de inzet een plek in de wereldgroep is.

De captain van het Belgische team, Sabine Appelmans, wil de terugkeer van het duo niet bevestigen. Komende vrijdag maakt ze haar selectie voor de wedstrijd tegen Estland bekend.

Yoshida mag voetballen voor VVV-Venlo

VVV-Venlo heeft van de KNVB toestemming gekregen om Maya Yoshida in te zetten. Binnenkort zal de Japanner, die een contract voor 3,5 jaar zal tekenen, officieel in Venlo gepresenteerd worden.

Begin dit jaar liep Yoshida stage bij de club uit Venlo. Tijdens een oefenwedstrijd brak hij echter een middenvoetsbeentje. Hierdoor wilde VVV nog geen besluit nemen over het al dan niet aantrekken van de verdediger. Tot eind januari had Yoshida bovendien nog een contract bij Nagoya Grampus Eight. De KNVB heeft VVV deze week echter toestemming gegeven om de international op te stellen.

Vancouver vandaag

Elke dag krijg je van FOK!sport een overzicht van wat er die avond en nacht valt te verwachten. In tegenstelling tot gisteren hebben we vandaag een heel leger landgenoten in actie en natuurlijk valt dat ook weer te zien op de televisie.

Overzicht evenementen

Tijdstip Evenement Onderdeel Medaille
18:00 uur Curling, mannen Noorwegen - Denemarken nee
18:00 uur Curling, mannen Frankrijk - Duitsland nee
18:00 uur Curling, mannen China - Groot Brittanië nee
18:00 uur Curling, mannen Zweden - Verenigde Staten nee
19:00 uur Alpineskiën, vrouwen Super G ja
19:00 uur Freestyleskiën. Vrouwen Aerials, kwalificatie nee
19:30 uur Skispringen, mannen Grote schans, eerste ronde nee
20:00 uur IJshockey, mannen Noorwegen - Zwitserland nee
20:30 uur Skispringen, mannen Grote schans, finale ja
21:30 uur Langlaufen, mannen 30 km (15 km klassiek, 15 km vrij) ja
22:00 uur Curling, vrouwen Zweden - Rusland nee
22:00 uur Curling, vrouwen Verenigde Staten - Groot Brittannië nee
22:00 uur Curling, vrouwen Denemarken - Zwitserland nee
22:00 uur Curling, vrouwen Duitsland - China nee
23:30 uur IJshockey, dames Zwitserland - China nee
01:15 uur Schaatsen, mannen 1.500 meter ja
01:30 uur IJshockey, mannen Letland - Slowakije nee
02:00 uur Bobslee tweemansbob, heat 1 nee
02:45 uur Shorttrack, dames 1.500 meter, heats nee
03:29 uur Shorttrack, mannen 1.000 meter, kwartfinale nee
03:35 uur Bobslee tweemansbob, heat 2 nee
03:58 uur Shorttrack, dames 1.500 meter, halve finale nee
04:00 uur Curling, mannen Zwitserland - China nee
04:00 uur Curling, mannen Zweden - Frankrijk nee
04:00 uur Curling, mannen Canada - Groot Brittannië nee
04:00 uur Curling mannen Rusland - Slowakije nee
04:28 uur Shorttrack, mannen 1.000 meter, halve finale nee
04:51 uur Shorttrack, dames 1.500 meter, finale ja
05:05 uur Shorttrack 1.000 meter, finale ja
06:00 uur IJshockey, mannen Duitsland - Wit Rusland nee

Nederlanders in actie:
Het kan wel eens een lange nacht gaan worden voor de volgers.  Simon Kuipers, Sven Kramer, Mark Tuitert en Stefan Groothuis komen om 01:15 in actie op de 1.500 meter langebaanschaatsen. Bij het bobsleën krijgen we de tweemansbob met Edwin van Calker en Sybren Jansma te zien. Ook bij het shorttracken komt er een Nederlander in actie Sjinkie Knegt zal uitkomen op de 1.000 meter bij de mannen.

Prominenten in actie:
Natuurlijk schaatsen er op de 1.500 meter aardig wat prominenten we noemen een Shani Davis en Chad Hedrick. Enrico Fabris is natuurlijk ook nog altijd een kanshebber. Bij de shorttrackers komt Apollo Ohno in actie. Bij de tweemansbob is André Lange de grote favoriet of kunnen de gebroeders van Calker voor een verrassing zorgen? We gaan het zien op de achtste dag van de Spelen!

Televisie uitzendingen:

Tijd Zender Programma
16:30 uur
Eurosport Diverse evenementen + herhaling
18:00 uur ARD Olympia Live
19:00 uur Nederland 1 Olympische spelen LIVE
08:00 uur
Nederland 1 Olympische samenvattingen

De inkomsten uit games blijven groeien

De inkomsten van videogames zullen de komende jaren flink groeien, volgens onderzoek van Strategic Analytics. Ze hebben een rapport opgesteld met hun bevindingen.

Het rapport voorspelt dat er een totale omzet van 64,9 miljard dollar aan het einde van 2013 gemaakt zal worden. Dit was in 2009 nog 46,5 miljard dollar. Hiervan zal 24,8 miljard dollar uit online spellen gaan komen, goed voor meer dan 38 procent van de totale software inkomsten.

"Strategy Analytics voorspelt meer omzetgroei uit spellen die online gekocht worden ten opzichte van de verkoop van games op traditionele mediadragers",  zegt Martin Olausson, hoofd van digitale media bij Strategic Analytics. "Steeds meer consoles en spellen worden aangesloten op het internet, waarmee nieuwe kansen komen om inkomsten te genereren".

Volgens Jia Wu, de auteur van het rapport, zullen nieuwe soorten inkomsten zoals maandelijkse abonnementen, in-game reclame en verkoop van virtuele goederen de groei blijven stimuleren.

Vind jij het een betere benadering om geld aan games te verdienen of ben je niet bereid extra te betalen voor een nieuw wapen in je favoriete shooter of een nieuw type auto in een racegame?

Reclame in games

FIFA verlaagt prijzen WK-tickets

De wereldvoetbalbond FIFA heeft de prijzen van de kaartjes voor het wereldkampioenschap voetbal aankomende zomer in Zuid-Afrika voor de fans in het gastland verlaagd. Dit meldt de krant Saturday Star vandaag.

De tickets worden tenminste dertig procent goedkoper. Voor veel Zuid-Afrikanen zijn de kaarten nu te duur. "We hebben in begin al gezegd dat we op een later moment nog naar de prijzen zouden kijken", aldus een verklaring van de organisatie. FIFA-voorzitter Sepp Blatter sprak afgelopen donderdag zijn zorgen uit over de slechte verkoop van de toegangsbewijzen. Hij vreest voor lege stadions bij het WK.

Badmintonvrouwen niet naar finale EK

De Nederlandse badmintonvrouwen zijn er bij het Europees kampioenschap voor landenteams niet in geslaagd de finale te bereiken. Rusland was in de halve eindstrijd Oranje met 3-0 de baas.

In de eerste enkelspelpartij ging Patty Stolzenbach met 13-21 en 7-21 kansloos onderuit tegen Ella Diehl. Yik man Wong verloor vervolgens de tweede enkelspelpartij met 13-21 en 6-21 van Tatjana Bilik. In het dubbelspel verloren Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen tenslotte met 12-21 en 18-21 van Valaria Sorokina en Nina Vislova. 

Ondanks dit verlies zijn de bondscoaches Kim Young Man en Gerben Brijstens zeer tevreden over de geleverde prestaties. Bruijstens: "Onze ploegen zijn verzwakt aan de start gekomen en desondanks hadden we tot vandaag exact dezelfde prestaties geleverd als twee jaar geleden op het EK. Ook toen verloren de mannen in de kwartfinale en bereikte het vrouwenteam de halve finale. Het enige verschil is dat onze dames in 2008 uiteindelijk de finale bereikten, maar dat team kon beschikken over alle toppers." 

Bij het EK in Polen ontbraken Judith Meulendijks en Yao Jie.

 

Complete loting 1.500 meter heren

In de Richmond Olympic Oval wordt vannacht om 01.00 uur Nederlandse tijd de 1.500 meter bij de mannen verreden. Hieronder vind je het complete rittenschema.


Rit 1: Aleksandr Lebedev (Rus)
Rit 2: Daniel Friberg (Zwe) - Hong-Sun Ha (ZKo)
Rit 3: Samuel Schwarz (Dui) - Fredrik van der Horst (Noo)
Rit 4: Pascal Briand (Fra) - Jong-Woo Lee (ZKo)
Rit 5: Kyle Parrott (Can) - Longjiang Sun (Chi
Rit 6: Xuefen Gao (Chi) - Shingo Doi (Jap)
Rit 7: Johan Röjler (Zwe) - Christoffer Fagerli Rukke (Noo)
Rit 8: Aleksey Yesin (Rus) - Sven Kramer
Rit 9: Brian Hansen (VSt) - Joel Eriksson (Zwe)
Rit 10: Teruhiro Sugimori - Simon Kuipers

Dweilpauze

Rit 11: Zbigniew Brodka (Pol) - Denis Kuzin (Kaz)
Rit 12: Konrad Niedzwiedzki (Pol) - Mikael Flygind Larsen (Noo)
Rit 13: Yebgeny Lalenkov (Rus) - Matteo Anesi (Ita)
Rit 14: Trevor Marsicano (VSt) - Tae-Bum Mo (ZKo)
Rit 15: Enrico Fabris (Ita) - Mathieu Giroux (Can)
Rit 16: Ivan Skobrev (Rus) - Denny Morrison (Can)
Rit 17: Håvard Bøkko (Noo) - Mark Tuitert
Rit 18: Stefan Groothuis - Chad Hedrick (VSt)
Rit 19: Shani Davis (VSt) - Lucas Makowsky (Can)

Wubben zegeviert in ijskoud Finland

Kurt Wubben heeft vanmiddag in het Finse Kuopio de finale van het grand prix-circuit op zijn naam geschreven. Met een voorsprong van zes minuten kwam de marathonschaatser solo over de meet.

Klaas de Weerd eindigde als tweede, Jan Maarten Heideman kwam als de nummer drie over de meet. Heideman verzekerde zich daarmee van de eindzege.

Vanwege de extreme kou was de wedstrijd in Finland van 200 kilometer naar 100 kilometer ingekort. Bovendien ging de wedstrijd twee uur later van start. Bij de start was het 22 graden onder nul.

Rabobank stuurt zeven Nederlanders naar Omloop

Er zullen volgende week zaterdag tijdens het Omloop het Nieuwsblad mogelijk 24 Nederlanders aan de start staan. Rabobank vaardigt de grootste groep Nederlanders af; van de acht man die er meedoen zijn er zeven van de Nederlandse nationaliteit, echter is de kopman een Belg, namelijk Nick Nuyens.

Daarnaast rijden Lars Boom, Sebastian Langeveld, Tom Leezer, Joost Posthuma, Tom Stamsnijder, Maarten Tjallingii en Bram Tankink mee voor de formatie van de Boerenleenbank. Vacansoleil start met Johnny Hoogerland, Jens Mouris en Lieuwe Westra, terwijl Skil Shimano met Tom Veelers, Robin Chaigneau, Roy Curvers, Floris Goesinnen en Koen de Kort start.

De andere Nederlanders op de voorlopige startlijst zijn Michiel Elijzen, Gerben Löwik (beiden Omega Pharma), Michel Kreder, Martijn Maaskant (beiden Garmin), Servais Knaven, Niki Terpstra (beiden Milram), Karsten Kroon (BMC), Stefan van Dijk (Willems Verandas) en Reinier Honig (Acqua e Sapone)

Opvallende afwezige op de voorlopige startlijst is Philippe Gilbert. De winnaar van 2008 meldde eerder nog dat hij zou starten, maar ontbreekt vooralsnog bij de selectie van Omega Pharma-Lotto.



Rabobank domineerde vorig jaar in de Omloop het Nieuwsblad, maar wisten het niet af te maken.

Ferguson hoopt op langer verblijf Scholes

Manchester United-veteraan Paul Scholes heeft nog een aanbod voor een seizoen langer bij zijn huidige club in beraad. Coach Alex Ferguson hoopt dat de 35-jarige middenvelder hier op in zal gaan.

Onlangs liet Scholes weten dat hij niet tevreden was met zijn eigen bijdrages. Er werd gedacht aan een vertrek, maar United zou de middenvelder echter voor nog een seizoen bij de club willen houden. Scholes heeft nog niet aangegeven of hij het doet.

Ferguson ziet Scholes graag nog een jaar bij de selectie. "Maar het hangt af van wat Paul zelf denkt. Hij was briljant in Milaan. Zijn vorm in de laatste weken in ongelooflijk", zo vindt de Schotse oefenmeester.

"Er is geen reden voor hem om aan een pensioen te denken. Hij laat op het veld zien waartoe hij nog in staat is. In mijn ogen is nog een jaar geen probleem voor hem", zo voegde de coach van The Red Devils eraan toe.

Bos: schandalige suggestie van Rutte

De beschuldiging van VVD-leider Mark Rutte dat de PvdA over de rug van de militairen een politiek spel heeft gespeeld rond Afghanistan uit electoraal gewin, vindt PvdA-leider Wouter Bos een "schandalige suggestie". "Wij veranderen niet van mening vlak voor de verkiezingen, hij wel", reageerde Bos vandaag in het Radio 2-programma Spijkers met Koppen.

Bos herhaalde dat zijn partij steeds heeft gezegd dat wat haar betreft dit jaar de laatste Nederlandse militair uit de Afghaanse provincie Uruzgan weg moest zijn. Volgens hem heeft ook de VVD in 2007 ingestemd met een verlenging van de huidige missie, met als harde afspraak dat het daarna afgelopen zou zijn.

Bos: schandalige suggestie van Rutte (foto: Novum/AP)

Hedrick: "Ook Kramer kanshebber op 1.500"

Chad Hedrick sluit niet uit dat Sven Kramer ook op de 1.500 meter kan meestrijden om de medailles. De Amerikaan, die brons pakte op de 1.000 meter, denk dat Kramer vanwege het trager ijs in Richmond zeker tot de kanshebbers behoord.

Hedrick denk dat de koningsnummer een grote show wordt met onder andere Shani Davis, Kramer, Enrico Fabris en zichzelf als kanshebbers. Naast zijn bronzen plak op de 1.000 meter reed Hedrick ook de vijf kilometer. "Dit deed ik om mijn longen te openen en de druk op mijn benen te vergroten," aldus de Amerikaan die vrijwel zeker na de Spelen afscheid neemt van de schaatssport.

Niet alleen Hedrick schaart Kramer onder de kanshebbers, ook Kramer's coach Geert Kuiper denkt dat Kramer een kans maakt. "Ik heb het altijd in mijn achterhoofd gehouden, als Sven de vijf kilometer wint dan kan hij op de 1500 meter op het podium komen. En op een heel gekke dag... Je weet het niet. Er zijn mensen gaan vliegen na winst op de vijf, zoals Jochem Uytdehaage in 2002, die won in Salt Lake zilver. Koss in '94 en Schenk in '72, die wonnen ze alle drie. Ik sluit dat zeker niet uit voor Sven."

Geen gelakte nagels meer voor Japanse zwemsters

Japanse synchroonzwemsters mogen niet meer met opvallend gelakte nagels en geverfde haren aan de start van wedstrijden verschijnen. Ook mogen ze geen oorbellen meer dragen.

De maatregelen worden genomen omdat sportofficials in Japan vinden dat de vrouwen steeds meer beginnen te lijken op popsterren in plaats van op zwemsters. Volgens de media in Japan gaat het nieuwe beleid per 1 april in. Mocht een zwemster de regels overtreden dan hangt er een levenslange schorsing boven haar hoofd.

Ook voor Japanse wedstrijdzwemmers komen er strengere maatregelen. Als zwemmers tijdens een trainingskamp alcohol drinken of stiekem bij elkaar op de hotelkamer komen dan worden ze direct weggestuurd.

Dodental door ingestorte minaret stijgt

Het dodental als gevolg van het instorten van een minaret in het oude centrum van Meknes, 140 kilometer ten zuidoosten van Rabat, is opgelopen tot 41. Dat heeft het Marokkaanse persbureau MAP vandaag gezegd. Ook het aantal gewonden is opgelopen; 75 personen zouden gewond zijn geraakt. Zeventien personen liggen nog steeds in het ziekenhuis.

Gisteren stortte tijdens het gebed een minaret van de Bab Berdieyinne-moskee in. De oorzaak was volgens het Marokkaanse ministerie van binnenlandse zaken de hevige regenval van gisteren. De Marokkaanse koning, Mohammed VI, heeft opdracht gegeven om de moskee, die vier eeuwen geleden gebouwd werd, te herstellen.

Dodental door ingestorte minaret stijgt (foto: Novum/AP) 

Wendy van Dijk bevallen van dochter

Wendy van Dijk is gisteravond bevallen van een dochter. Dat meldde de 39-jarige presentatrice vandaag via haar website. Het meisje heeft de naam Lizzy Vedra van Dijk gekregen. Ze weegt zeven pond.

"Zowel Wendy als Lizzy maakt het uitstekend en zijn inmiddels weer thuis"', laat de website weten. Van Dijk heeft al een zoontje, Sem, met zanger Xander de Buisonjé. Erland Galjaard, de nieuwe partner van Van Dijk, heeft twee dochters uit een eerder huwelijk. Wendy van Dijk begint over een aantal weken met de presentaties van de liveshows van X Factor.

AZ zonder Mendes da Silva en Klavan

AZ speelt vanavond de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Trainer Dick Advocaat kan nog niet beschikken over middenvelder David Mendes da Silva. Mendes da Silva is nog niet hersteld van een buikblessure. Daarnaast is ook Ragnar Klavan niet beschikbaar omdat hij last heeft van zijn rug.

De tegenstander van vanavond is al acht thuiswedstrijden op rij ongeslagen. 85 procent van de punten die de Limburgers dit seizoen behaalden werd op eigen veld veroverd.

Afscheid van verongelukte rodelaar in Georgië

Duizenden mensen hebben vandaag in Georgië afscheid genomen van de vorige week verongelukte rodelaar Nodar Kumaritahvili. De 21-jarige sporter kwam aan de vooravond van de Olympische Winterspelen om het leven door een ongeluk tijdens de training op de olympische rodelbaan in Whistler.

De herdenkingsdienst werd gehouden in Bakuriani, de woonplaats van Kumaritahvili. "Ik had een huwelijk voor je willen organiseren, maar nu staan we hier op je begrafenis", sprak zijn vader David tijdens de dienst.

Na zijn dood brak een discussie los over de veiligheid van de baan. Volgens zijn coach en oom, Felix, is er geen twijfel over mogelijk dat de baan verantwoordelijk is voor de dood van zijn pupil. "Als de omheining van de baan hoger was geweest, had Nodar nog bij ons geweest. Ik hoop dat het onderzoek straks duidelijkheid zal brengen", aldus de trainer.

Afscheid van verongelukte rodelaar in Georgië foto: (Novum/AP)

Balkenhufter IV gevallen!

Het CDA ontbeert zelfs ieder greintje fatsoen. Ondanks een Kamermeerderheid waar geen enkel misverstand over kan bestaan, ondanks een eigenmachtig optreden van CDA-minister Verhagen, toch gaan lopen zeuren over een verlengde missie in Afghanistan. En trachten, de PvdA daarin mee te krijgen. Een schoffering van begrippen als democratie en fatsoen. Gisteren en vannacht heeft het kabinet nog 14 uur zitten vergaderen, in een poging, om er met de PvdA uit te komen. Heet het. Maar het was gewoon een 14 uur durende poging van het CDA om zijn zin door te drukken. Volkomen terecht trok de PvdA de stekker eruit!

Van Marwijk: "Initiatief bij Van Nistelrooy"

Bondscoach Bert van Marwijk wacht met spanning op een telefoontje van Ruud van Nistelrooy. Na zijn afscheid in 2008 heeft de speler van het Duitse HSV aangegeven terug te willen in het Nederlands elftal. Van Marwijk zegt op de website van de KNVB dat Van Nistelrooy zelf de eerste stap moet zetten als hij terug wil naar Oranje.

"Hij heeft zich bij mij afgemeld", aldus Van Marwijk. "Dus hij weet ook dat het zo werkt dat hij zich dan ook weer moet aanmelden. Maar hij heeft nu al gezegd dat hij dat doet. Ik zie veel wedstrijden. Ik volg alle spelers, in binnen- en buitenland, zoveel mogelijk live. Ook HSV zie ik veel. En dat betekent dat ik dan hem ook zie. Ik ga hem bekijken."

Door de overstap van Van Nistelrooy van Real Madrid naar het Duitse HSV wordt het volgens Van Marwijk allemaal wel wat serieuzer. "Want een van de redenen om weg te gaan uit Madrid - misschien wel de hoofdreden, dat zou je hem moeten vragen - is om toch aan spelen toe te komen. Hij zegt nu zelf ook openlijk: ook eventueel voor het WK." Van Marwijk laat het initiatief bij de aanvaller. "Hij is heel verstandig. Want hij zegt: ik zal pas de bondscoach weer bellen op het moment dat ik echt voel dat ik fit ben en sterk ben en in vorm ben. Van Nistelrooy is iemand die heel veel zelfkennis heeft en die het wereldje ook kent. Ik wacht het met spanning af."

Kittens met zwaarden aangekondigd voor PSN

Steve Stamatiadis, één van de mannen achter Ty the Tasmanian Tiger en de PS2 en PSP versies van Star Wars: The Force Unleashed, komt nu met een nieuwe game voor PSN; Blade Kitten.

Blade Kitten gaat over het buitenaardse kattenmeisje Kit Ballard, zij is een premiejager en één van de laatste overlevenden van haar ras, dat bijna uitgeroeid is door een oud buitenaards ras genaamd de Darques.
Kit wordt bijgestaan door haar grote zwaard en een buitenaards wezen genoemd Skiffy waarmee ze samen door het universum reizen op zoek naar premies.


Blade Kitten bestaat trouwens al een aantal jaar, begonnen als een comic, die je hier op de Blade Kitten website kan lezen. Het is Stamatiadis nu eindelijk gelukt er een game van te maken. Blade Kitten komt dit voorjaar nog naar PSN.

 

 
Blade Kitten
Blade Kitten
Blade Kitten

Tweemansbob ziet kansen stijgen

Dat er een hoop crashes plaatsvinden op de bobsleebaan is ondertussen bekend. Eerder deze week crashte de Nederlandse tweemansbob zonder al te veel erg. Dat het allemaal heel anders kan uitpakken is nu ook duidelijk geworden voor Edwin van Calker en Sybren Jansma.

De twee zijn namelijk ondertussen al een aantal concurrenten voor een medaille kwijt geraakt door crashes in de trainingen. De Zwitser Beat Hefi liep bij een crash een zware hersenschudding op en trainde gisteren niet en zal daarom niet mogen deelnemen aan de wedstrijd. Landgenoot Daniel Schmid ging gisteren ondersteboven met zijn slee en zal ook niet starten in de wedstrijd.

Ook de Let Janis Minins zal niet aan de start verschijnen De Let werd afgelopen week met spoed aan een blindedarmonsteking geopereerd.

Peiling: 'Griekenland moet uit de euro'

Meer dan de helft van de Nederlanders vindt dat Griekenland uit de eurozone moet worden gezet. Dat blijkt uit een onderzoek van de regionale kranten onder 831 mensen. Landen die grote schulden hebben moeten maar met een eigen munt verder, vindt 55 procent van de ondervraagden.

Inmiddels heeft een meerderheid van de Nederlanders de euro wel geaccepteerd. In 2002 wilde een meerderheid de gulden nog terug, inmiddels is dat maar 35 procent. Toch denkt 64 procent dat ze niet hebben geprofiteerd van de euro.

De Grieken hebben de euro de laatste tijd erg verzwakt omdat ze een fors overheidstekort hebben.

Tijdritfiets Contador afgekeurd door UCI

Alberto Contador pakte gisteren de leiding in de Ronde van Algarve, echter is hij nog niet zeker van de eindzege. De allesbeslissende tijdrit, die zondag wordt verreden, mag de Spanjaard van Astana niet afwerken op zijn nieuwe tijdritfiets.

"Gisteravond is me verteld dat ik mijn tijdritfiets niet kan gebruiken omdat hij volgens de UCI niet aan de regels voldoet," aldus Contador op de vraag wat hem nog van de eindzege kan afhouden. "De fiets heeft een onbelangrijk klein stukje dat afwijkt. Momenteel wordt naar een oplossing gezocht."

ANWB komt gewoon met reactie kilometerprijs

De ANWB komt begin april gewoon met een reactie over de kilometerprijs, ondanks de val van het kabinet. Dat heeft ANWB-directeur Guido van Woerkom gezegd. "Een vrij grote meerderheid in de Tweede Kamer vindt dat het de kant op moet zoals in het wetsontwerp is vastgelegd. Dus het is de vraag of dit dossier zo gevoelig ligt dat het door het kabinet moet worden stopgezet", zegt hij.

De ANWB heeft een enquête gehouden onder leden en niet-leden op de eigen website over de voorgenomen kilometerheffing van minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat).

Van Woerkom is niet blij met de val van het kabinet. "Erg handig in deze tijd is het natuurlijk niet." Hij verwacht wel dat allerlei geplande besluiten over bijvoorbeeld wegverbreding gewoon doorgaan, maar dat lange tijd onduidelijk zal blijven hoe invulling wordt gegeven aan geplande bezuinigingen.

Toine van Peperstraten krijgt programma bij de AVRO

Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten gaat een programma presenteren bij de AVRO. Vanaf april gaat hij acht weken lang 'Eeuwige Roem' maken, waarin negen sportkampioenen uit zes verschillende sporttakken het in de binnenlanden van het Spaanse Andalusië tegen elkaar opnemen, in fysieke en psychologische krachtproeven. Als presentator van het programma begeleidt Toine van Peperstraten de voormalig topsporters in deze onderlinge competitie.

Margje Teeuwen, Sonny Silooy, Erik Dekker, Deborah Gravenstijn, Pedro van Raamsdonk, Monique Knol, Annamarie Thomas, Mark Huizinga en Jochem Uytdehaage gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Eeuwige Roem' te bemachtigen. In het programma worden de topsporters op allerlei manieren getest. Doorzettingsvermogen, teamspirit, perfectionisme, stressbestendigheid, concentratie, uithoudingsvermogen en controle: elk van die eigenschappen staat centraal in één van de acht afleveringen. In elke aflevering leggen de sporters drie proeven af waarmee ze individueel punten kunnen verdienen.

Aan het eind van elke aflevering spelen de twee sporters met het minst aantal punten een nachtduel. Met als inzet: Wie gaat er terug naar huis en wie blijft er in de race voor de titel 'Eeuwige Roem'? Na een afvalrace verdient de winnende sporter 'Eeuwige Roem'.

Tip voor inbrekers: pleaserobme.com

Voor wie altijd al inbreker wilde worden, maar geen zin heeft om bij een huis te posten of de bewoners thuis zijn is er nu een website in het leven geroepen: Pleaserobme.com. Deze website is een initiatief van een aantal Nederlandse ontwerpers. Zij willen gebruikers van onder meer Twitter en FourSquare via deze weg waarschuwen tegen het bekend maken van je locatie.

Op de website worden berichten van onder meer Twitter en FourSquare geplaatst, zodat er in één oogopslag te zien is wie niet thuis is. Deze informatie zou namelijk door kwaadwillenden gebruikt kunnen worden om te bepalen wanneer het een goed moment is om in te breken.

De initiatiefnemers laten voornamelijk berichten zien van FourSquare. Deze internetdienst draait namelijk helemaal om het 'inchecken' op verschillende locaties, zodat vrienden en andere contacten precies kunnen zien waar jij je bevindt. De berichten op FourSquare zijn echter wel door iedereen, dus ook inbrekers, te lezen.

Miller en Pärson kunnen voor primeur zorgen

Bode Miller pakte gisteren zilver op de Super G. De Amerikaan heeft nu op vier disciplines bij het alpine-skiën een olympische medaille behaald. Met de Zweedse Anja Pärson is hij de enige nog actieve skiër die dat heeft gepresteerd.

Miller had al olympisch brons op de afdaling en zilver op de combinatie en reuzenslalom. Afgelopen donderdag pakte Pärson brons op de combinatie en ze had al olympische medailles op de slalom (goud en brons), reuzenslalom (zilver) en afdaling. (brons). De Duitse Katja Seizinger, Kjetil-André Aamodt (Noo) en de Kroatische Janica Kostelic hebben net als Miller en Pärson op vier disciplines een olympische plak veroverd.

Overigens hebben Miller en Pärson in Vancouver nog kans om op alle vijf disciplines een medaille te pakken, iets wat nog nooit iemand is gelukt. Miller moet dan een plak pakken op de slalom, Pärson op de Super-G.

Dode en twee zwaargewonden bij ongeval

In Terneuzen heeft vandaag een eenzijdig ongeval plaatsgevonden waarbij een 29-jarige man uit die plaats om het leven kwam en twee plaatsgenoten (29 en 31 jaar) zwaargewond zijn geraakt. Het drietal reed rond 03.00 uur op de Rooseveltlaan ter hoogte van de Alvarezlaan toen de auto, door nog onbekende oorzaak, in de berm belandde en op zijn zijkant tot stilstand kwam.

De 29-jarige man is ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. De 31-jarige plaatsgenoot werd met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Tilburg en het andere slachtoffer is naar een ziekenhuis in Terneuzen gebracht. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

NAVO houdt vast aan verzoek kleinere missie

De NAVO respecteert de Nederlandse discussie over de missie in Uruzgan, maar blijft vinden dat de beste weg vooruit een kleinere Nederlandse aanwezigheid in Uruzgan is. De woordvoerder van secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen heeft dat vandaag gezegd als reactie op de val van de regering over de missie in Afghanistan.

"We begrijpen volledig dat het een interne discussie in Nederland is en willen ons daar niet mee bemoeien. Het besluit over een nieuwe of verlengde missie is een Nederlandse zaak en dat respecteren we volledig", aldus de woordvoerder. "De secretaris-generaal van de NAVO blijft wel vinden dat de beste weg vooruit een kleinere Nederlandse presentie is in de vorm van een provinciaal reconstructieteam (PRT) in Uruzgan."

Door de val van de regering kan Nederland voorlopig niet ingaan op het NAVO-verzoek. De woordvoerder van de NAVO benadrukt dat de Afghaanse bevolking moet weten dat de NAVO hen blijft beschermen.

Kleinere missie in Uruzgan? (foto: Novum/AP)

Eerste namen Lowlands bekend

De eerste artiesten voor het Lowlandsfestival zijn bekend. Zo zullen in ieder geval Blink-182, Richie Hawtin en Admiral Freebee optreden. Het festival is van 20 tot en met 22 augustus in Biddinghuizen.

Morgen begint de voorverkoop, maar voor de die-hards is er vanavond al een pre-party, waar de eerste tickets gekocht kunnen worden. Een ticket kost 155 euro voor drie dagen. 

Geruchten gaan ook dat George Baker gaat optreden op het festival. Eerder maakte party-DJ Kees van Hondt zich al onofficieel bekend op een optreden van hem.

Koreaan steelt 2.400 schoenen van rouwende mensen

De 59-jarige eigenaar van een tweedehandsschoenenwinkel in Seoul had een plannetje bedacht om voordelig aan zijn koopwaar te komen. De Zuid Koreaanse onverlaat jatte op die manier ruim 1200 paar schoenen.       

Als er iemand in Zuid Korea overleden is en er een wake voor het overleden familielid, of voor de overleden vriend wordt georganiseerd, is het de gewoonte dat men zijn schoenen uittrekt. De Koreaanse winkelier trok dan zijn stoute schoenen aan en mengde zich tussen de rouwenden en jatte vervolgens schoenen van de aanwezigen.

Volgens de Times verwisselde hij ook regelmatig zijn eigen schoenen voor duurdere exemplaren. Al met al wist hij via deze handelswijze aan een aanzienlijk assortiment schoenen te komen die hij vervolgens weer verkocht in zijn eigen winkel.

De politie besloot een valstrik op te zetten. De dief werd op heterdaad betrapt en leidde de politie naar de opslag van zijn handel. Op het moment van de arrestatie had de lieverd drie paar gestolen schoenen bij zich ter waarde van 1275 euro. 

De politie heeft de gestolen waar inmiddels tentoongesteld. 'Slachtoffers' kunnen hun eigendom terugkrijgen als ze kunnen bewijzen dat het hun eigendom is. Ze moeten wel de tijd nemen om hun eigen schoenen terug te vinden.

Voor foto's, klik hier!

IJshockeyers Zweden te sterk voor Wit-Rusland

De Zweedse ijshockeyers hebben ook hun tweede wedstrijd in Groep C gewonnen. De Olympisch kampioen van Turijn versloeg Wit-Rusland met 4-2.

Daniel Sedin scoorde de 1-0 waarna Zweden via Daniel Alfredsson en Johan Franzen uitliep naar 3-0. Vervolgens kwam Wit-Rusland via tweemaal Dmitri Melesjko op 3-2. Vlak voor het einde van de derde periode bepaalde Alfredsson de eindstand op 4-2.

Finland versloeg in dezelfde groep Duitsland met 5-0. Morgen spelen Zweden en Finland, allebei nog ongeslagen, tegen elkaar.

Tsjechische ijshockeyers ook te sterk voor Letland

De Tsjechische ijshockeyers hebben ook hun tweede duel in Groep B winnend afgesloten. Na de overwinning op Slowakije werd Letland met 5-2 verslagen.

Binnen vijf minuten stonden de Tsjechen al op een 3-0 voorsprong via treffers van Krejci, Plekanec en Jagr. Daarna speelden ze een stuk minder fel, al scoorde Kaberle nog wel de 4-0. De wedstrijd leek daarmee te zijn gespeeld, maar de Letten kwamen nog voor het eind van de tweede periode terug via Sotnieks en Ankipans. Vlak voor tijd zorgde Elias voor de eindstand.
                                       
Tsjechië kan morgen in de wedstrijd tegen de Russen een plek in de kwartfinale afdwingen.

Voetbalcoach Pauw dreigt met ontslag

Vera Pauw dreigt met ontslag als coach van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal. Er is volgens haar sprake van een onwerkbare situatie binnen de voetbalbond KNVB. Pauw zegt dit vandaag in een interview met NRC Handelsblad. "Ik ben ten einde raad. Mijn levenswerk dreigt uiteen te vallen."

Pauw bereikte vorig jaar met haar team verrassend de halve finales van het Europees kampioenschap. Oranje haalde voor het eerst de eindronde van het toernooi. Pauw, die al zes jaar bondscoach is, zegt dat ze sinds het succes op een zijspoor is gezet en dat marketingspecialisten zich met de ontwikkeling van de sport bemoeien.

"De mensen die wat verder van het vrouwenvoetbal afstaan, zien het nog steeds als een groot feest. Het probleem is dat het succes ons nu dreigt op te breken." Pauw vindt ook dat vrouwenvoetbal een zetel moet krijgen in de directie van de KNVB om de interne communicatie te verbeteren.

De KNVB is niet verrast over de onvrede van Pauw. "Binnen de bond worden stevige standpunten ingenomen over de positie van Pauw en het vrouwenvoetbal. Ik wil die discussie niet via de krant voeren. Maar we gaan op korte termijn knopen doorhakken", aldus Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal.

Jol: "Experiment extra arbiters mislukt"

Ajax-trainer Martin Jol heeft uitgehaald naar het experiment met de vijfde en zesde arbiter in het Europa League toernooi. De trainer van Ajax vind dat het experiment is mislukt en daardoor direct moet worden afgeschaft.

"Ik zie het verschil niet, erger me alleen maar aan die mensen. Ik heb nu drie of vier situaties gezien waar zij voor staan, maar waarin ze het spel gewoon laten doorgaan", doelt Jol op situaties tijdens het duel tegen Juventus afgelopen donderdag.

De Amsterdammers verloren het duel tegen de Italianen met een pijnlijke 1-2 nederlaag. Volgens de oefenmeester had Luis Suárez een strafschop moeten hebben, maar het ontging de vijfde official.

Minister: auto terugstelen toegestaan

Het moet mogelijk zijn om je gestolen auto terug te stelen als de politie niets doet. Dit zegt de zegsman van de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Saksen, aldus de Duitse krant Bild vandaag.

De Duitse ondernemer Sven B. (40) stal zijn BMW in Polen terug. Hij brak daarvoor in in de garage van de dieven. Het was de derde keer in één jaar tijd dat zijn auto ter waarde van 85.000 euro werd gestolen.

Volgens de zegsman van minister Markus Ubig (CDU) moet er wel op worden gelet dat bij het terugstelen van auto's geen nieuwe misdrijven worden gepleegd.

Pellegrini: "We zijn bezig aan een geweldige reeks"

Real Madrid-coach Manuel Pellegrini is het niet eens met de kritiek op zijn tactische beslissingen gedurende de wedstrijd tegen Olympique Lyon (1-0 verlies) van afgelopen week.

"Beschuldigingen dat ik het team heb ontwricht, komen niet overeen met de werkelijkheid. Dit is een winnend team, dat al sinds het begin scoort en zichzelf verbetert", aldus een verklaring van de Chileense coach van De Koninklijke. "We zijn bezig aan een geweldige reeks. We hebben slechts twee punten achterstand op het beste Barcelona uit de geschiedenis en we hebben net zoveel doelpunten als hen gescoord", zo vervolgde de oefenmeester.

"De spelers zijn heel duidelijk, dit is anders dan de prestaties die voorheen zijn geboekt en de resultaten zijn goed. 95 procent van de supporters zegt dat ze van de speelstijl van het huidige team houden."

Nijpels treedt af als voorzitter ABP

Ed Nijpels stapt op als voorzitter van ambtenarenpensioenfonds ABP. Hij heeft dat gisteren in een brief geschreven aan het bestuur van het pensioenfonds.

Nijpels had eerder laten weten dat hij zou terugtreden als voorzitter van ABP als onderzoek naar het failliete DSB feiten aan het licht mocht brengen die zijn functioneren bij het pensioenfonds belemmeren.

Nijpels was commissaris bij DSB. Nijpels zegt in zijn brief dat het voor hem steeds moeilijker wordt zijn functie bij ABP adequaat uit te oefenen door de "stroom al dan niet accurate berichten" over het onderzoek naar de gang van zaken rond DSB.

Van Nistelrooy: "Ik geniet van elk moment, van elke stap"

Hamburgers SV-spits Ruud van Nistelrooy is te spreken over het feit dat bondscoach Bert van Marwijk in het treffen met Eintracht Frankfurt op de tribune zal zitten. De Nederlander gaat echter niet te gehaast te werk. 

De Brabander is zich ervan bewust dat Van Marwijk op de tribune zal zitten. Hij is er tevreden over, maar de 33-jarige speler gaf direct aan dat hij zich nog niet meteen beschikbaar zal stellen voor een plaats in het Nederlands elftal. "Mooi. Wanneer ik Van Marwijk ga bellen? Dat is moeilijk te plannen. Ik wil eerst week in, week uit negentig minuten kunnen voetballen. Dan kijken we verder", aldus Van Nistelrooy tegenover het Algemeen Dagblad.

De voormalige spits van Real Madrid geeft aan dat hij dankzij de medische staf van HSV in drie weken tijd zijn fitheid behoorlijk heeft hervonden. "Negentig minuten, dat is nu het doel. Ik geniet van elk moment, van elke stap."

 

Valkyria Chronicles uitbreiding op komst

Valkyria Chronicles is al een tijd uit, maar er is weer wat nieuws opgedoken voor dit spel. Voor de mensen die deze titel gemist hebben: het is een strategisch turnbased RPG in een aparte tekenstijl. De wereld van Valkyria speelt zich af in een fictief Europa. Het is 1935 en er is een oorlog tussen twee grootmachten bezig. Het kleine landje Gallia, rijk aan mineralen, is doelwit van een grootmacht om zo genoeg bronnen te hebben om de oorlog tegen hun aartsrivaal te bekostigen. Het spel werd een culthit, er verschenen zelfs mangas en een tekenfilmserie met de Gallianen in een hoofdrol.

De fans hebben weer iets om naar uit te kijken. Niet alleen komt er een vervolg op de PSP, maar er komt volgende week ook nieuwe content op het PlayStation Network. Het Sega Amerika blog heeft dit gisteren aangekondigd.

De vierde DLC heet "The challenges  of the  Edy detachement", waarin de speler instructies krijgt van het team van Edy. Je zult de karakters uit  Squad 7 weer kunnen gebruiken om de missies te behalen. Je gaat training krijgen in de verschillende specialisaties door al bekende karakters als Jann, die bijvoorbeeld op haar manier gaat uitleggen hoe je een tank in een schot kan vernietigen. De uitdagingen zijn er voor alle specialisaties, dus de scout, shocktrooper, lancer, ingenieur, scherpschutter en natuurlijk de tank krijgen hun trainingsmissies. Een prijs is nog niet bekend.

Squad 7

Skeletonster zorgt voor eerste Britse goud

Skeletonster Amy Williams heeft Groot-Brittannië de eerste medaille van de Spelen in Vancouver bezorgd. De Britse won voor de Duitse vrouwen Kerstin Szymkowiak en Anja Huber die respectievelijk 0,56 en 0,72 seconden toegaven na vier afdalingen door het ijskanaal.

Eergisteren had Williams al in de eerste run de leiding genomen. De Britse begon vannacht dan ook met een voorsprong van 0,30 seconden en breidde die in de derde run uit naar 0,52 seconden. Ook in de laatste run was ze vervolgens niet te verslaan.

De Canadese Mellisa Hollingsworth lag na drie runs nog op koers voor de zilveren plak. In het middenstuk van haar laatste afdaling ging de thuisfavoriete echter in de fout. Om niet tegen de wanden van de baan te knallen moest ze een aantal keer hard corrigeren en dat kostte haar eremetaal.

DJ Isis nieuwe nachtburgemeester Amsterdam

DJ Isis van der Wel is vannacht verkozen tot nieuwe nachtburgemeester van Amsterdam. Circa 1200 mensen woonden in poptempel Melkweg de slotstrijd tussen de kandidaten bij. Hoeveel aanwezigen hun stem hebben uitgebracht is niet bekend, meldde een woordvoerster.

Van der Wel gooide bij de jury hoge ogen met haar kunst- en cultuurplan, aldus de zegsvrouw. Zo wil de kersverse 'burgermoeder' de uittocht van kunstenaars uit de hoofdstad een halt toeroepen door "meer ruimte te creëren voor spontaniteit en flexibiliteit".

Een ander speerpunt is het aanstellen van een gemeenteambtenaar die zich fulltime moet bezighouden met de nacht. Van der Wel is vooral bekend onder haar artiestennaam, DJ Isis. Tijdens haar campagne wist ze collega-artiesten te mobiliseren om haar kandidatuur te steunen. Zo sloten zangeres Ellen ten Damme en rapper Def P zich aan bij haar zogeheten Nachtraad.

Het ambt van (nacht)burgemeester zit Van der Wel overigens in het bloed: haar moeder Ineke van der Wel-Markerink is burgemeester van Rijswijk (Zuid-Holland).

Wilders: de vlag kan uit

PVV-leider Geert Wilders is blij met de val van het kabinet. "De vlag kan uit", reageerde Wilders vannacht.  De PVV is klaar voor verkiezingen, voegde hij er aan toe.

SP-fractievoorzitter Agnes Kant zei blij te zijn dat de kiezer nu het woord krijgt. "We staan voor moeilijke keuzes. De kiezer mag het zeggen." Volgens Kant, die zo snel mogelijk verkiezingen wil, was de val van het kabinet onvermijdelijk geworden. "Door een langdurig opgebouwd wantrouwen was het kabinet niet meer aan het regeren, maar regeerde de ruzie. Daardoor heeft het kabinet zijn geloofwaardigheid verloren."

Alexander Pechtold (D66) is het met Kant eens. Het vertrouwen in elkaar was al weken verdwenen. "In deze tijd van economische crisis wordt Nederland nu verlost van voortdurende ruzie en gebrek aan leiderschap binnen het kabinet." D66-leider Pechtold, die de afgelopen jaren een gestage opmars in de peilingen doormaakte, laat weten klaar te zijn voor de verkiezingen.

Zijn GroenLinks-collega Femke Halsema spreekt van een 'dramatische stap'. Halsema vindt dat de PvdA een moedige stap heeft gezet, maar constateert wel dat de partij voorlopig veroordeeld zal zijn tot de oppositie. "Het is voorlopig onmogelijk voor de PvdA om met het CDA te regeren."

Rita Verdonk twittert dat de PvdA het eigenbelang boven het landsbelang heeft geplaatst. Zij noemt wantrouwen 'geen basis' om een land te besturen. "Gelukkig zijn we nu van het wanbeleid van staatssecretaris van Justitie Nebahat Albayrak (PvdA) af."

Dames bob crasht eveneens

De dames bobbers hebben het slechte voorbeeld van de heren bobbers gevolgd. De tweemansbob met Esmé Kamphuis en remster Tine Veenstra crashten tijdens de eerste training. Eerder deze week deden Edwin en Arnold van Calker deden ditzelfde een aantal dagen eerder.

In eerste instantie leek een crash voorkomen te worden. De slee kwam na bocht 13 weer op de ijzers terecht maar de dames verloren alsnog de controle over de bob en gleden ondersteboven over de finish. "Ik ben op mijn schouder gevallen," reageerde Veenstra na de crash. "Het doet nu geen pijn maar dat komt straks wel. Er zit een scheurtje in mijn labrum."

Tom de la Hunty, de bondscoach van de Nederlandse bobbers was duidelijk in zijn reactie: "Ze moeten niet zeuren, maar meteen naar boven en de tweede run gaan doen." Vervolgens volbrachten de twee dames de tweede trainingsafdaling wel op de normale manier.

Val Kabinet groot nieuws in buitenland

De val van het Kabinet is groot nieuws in het buitenland. De BBC meldt het nieuws bovenaan op de voorpagina. De internationale website van CNN meldt het nieuws ook prominent op de voorpagina.

De Amerikaanse editie heeft vooralsnog meer ruimte ingedeeld voor de vraag of de excuses van de sexverslaafde golfer Tiger Woods wel oprecht waren of niet.

Op de internationale website van Al Jazeera wordt de val van het Kabinet ook groot gebracht. De site wijst erop dat uit opiniepeilingen in Nederland al langer blijkt dat een meerderheid voor terugtrekken uit Afghanistan is.

Vrijwel alle Belgische kranten melden het nieuws bovenaan op de website. In Duitse media was de val vanochtend vooralsnog nauwelijks opgemerkt.

Val kabinet betekent einde Uruzgan-missie

De val van het kabinet leidt er naar alle waarschijnlijkheid toe dat de huidige militaire missie in Uruzgan dit jaar afloopt, zoals in 2007 is besloten. Dat zei staatssecretaris van Defensie Jack de Vries (CDA) vanochtend.

Zolang er geen nieuw kabinet komt, wordt er geen nieuw besluit genomen over de toekomst van de Nederlandse aanwezigheid in Afghanistan. Een demissionair kabinet mag geen grote, controversiële besluiten nemen.

Dit houdt in dat het huidige besluit uit 2007 wordt uitgevoerd. "Dit betekent het einde van de leidende rol van Nederland in Uruzgan per 1 augustus 2010", zei de Vries. In theorie kan het nieuwe kabinet nog een ander besluit nemen, maar het is de vraag of dat tegen die tijd nog praktisch mogelijk is.

De bewindsman sprak de hoop uit dat er 'zo snel mogelijk' een nieuw kabinet komt dat 'krachtdadig aan de slag kan'.

Bos: geloofwaardig aanblijven kon niet

De PvdA kon niet langer 'op een geloofwaardige manier' in het kabinet blijven. Dat heeft PvdA-leider Wouter Bos gezegd op een persconferentie.

Het CDA en de ChristenUnie wilden niet instemmen met een besluit om de missie in Uruzgan dit jaar te beëindigen. Ook wilden beide partijen niet hebben dat de PvdA er publiekelijk op wees dat er in de Tweede Kamer geen meerderheid is voor een langere missie in Uruzgan.

"Het was erg ongeloofwaardig om te blijven beweren dat alle opties open waren", zei Bos, die op zijn persconferentie werd geflankeerd door de overige PvdA-bewindslieden.

Bos erkende dat het kabinet nog 'heel veel belangrijke dingen' te doen heeft. "Daarom hebben we ook erg lang gevochten om tot goed besluit te komen", zei Bos. Hij zei verder dat hij geen schuldige voor de val van het kabinet wilde aanwijzen.

Volgens Bos kunnen er nog voor de zomer verkiezingen worden gehouden.

Kramer al vroeg in actie op 1.500 meter

Vandaag staat in de Richmond Olympic Oval de 1.500 meter voor heren op het programma. Sven Kramer komt van de Nederlanders het eerst in actie.

De winnaar van olympisch goud op de 5.000 meter moet het nog voor de dweilpauze opnemen tegen de Rus Aleksey Yeskin. Simon Kuipers moet het in de tiende rit opnemen tegen de Japanner Sugimori. Mark Tuitert treft in de zeventiende rit de Noor Bøkko en een rit erna rijdt Stefan Groothuis tegen Chad Hedrick.

Topfavoriet Shani Davis, die al olympisch goud op de 1.000 meter op zak heeft, rijdt in de allerlaatste rit tegen de Canadees Lucas Makowsky.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het terechte maar veel te late vertrek van Ed Nijpels bij het ABP.

Met een mengeling van tevredenheid en leedvermaak las ik het bericht dat Ed Nijpels is opgestapt als voorzitter van het ambtenarenpensioenfonds ABP. Zijn VVD-achtergrond (een partij die altijd fel voor bezuinigen op ambtenarensalarissen en inkrimping van het ambtenarenbestand is geweest) wilde ik hem nog wel vergeven, maar dat hij mede leiding gaf aan oplichtersbank DSB maakte zijn vertrek natuurlijk onontkoombaar. Een oplichter kan geen pensioenfonds besturen. Maar:

Roddick verliest in Memphis

Het tennistoernooi van Memphis is bij de mannen de hoogstgenoteerde deelnemer kwijt. De Amerikaan Sam Querrey was in de kwartfinales verantwoordelijk voor de uitschakeling van zijn landgenoot Andy Roddick. Dat gebeurde in drie sets: 7-5, 3-6 en 6-1.

Querrey nam daarmee revanche voor de nederlaag tegen Roddick, de nummer zeven van de wereld, een week geleden in de halve finales van het toernooi van San Jose.

Vancouver Update 8:30 uur

Een gevallen kabinet in Den Haag beheerst momenteel het nieuws maar ook in Vancouver zijn er weer medailles uitgereikt. FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 8 uur en rond 23 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht voor 10 uur.

Gisteren begonnen we de laatste update met een update van het curlingtoernooi bij de vrouwen dit overzicht starten we met een overzicht bij de mannen. De Duitsers wonnen met 7-6 van buurland Zwitserland. Thuisland Canada had geen enkele moeite met Denemarken het werd 10-3, ook Frankrijk kwam in actie dat ging nipt onderuit tegen de Verenigde staten en Noorwegen won met 7-5 van China.

Marit Bjørgen heeft haar tweede gouden medaille bij het langlaufen gewonnen. De Noorse was eerdere deze week al de sneelste op de klassieke langlaufsprint en nu won ze het goud op de vijftien kilometer achtervolging. De Zweedse Anna Haag pakte het zilver en voor Polen pakte Justina Kowlczyk de bronze plak.

Het onderdeel wat het meest in het oog sprong vooraf was natuurlijk het kunstschaatsen en daar werd het onderdeel ijsdansen voor paren afgewerkt. De paren schaatsen twee onderdelen vandaag de eerste en zondag het tweede onderdeel, de orginele dans. Het Russische paar Oksana Domnina en Maxim Shabalin hebben de beste uitgangspositie want zij eindigde als eerste met 43,76 punten. Verrassend is misschien wel de hoge notering van het Canadese paar Tessa Virtue en Scott Moir zij wisten met ruim een punt minder (42.74) op de tweede plaats te eindigen. Als derde eindigde Meryl Davis en Charlie White uit de Verenigde Staten met 41.47 punten.

Bij het ijshockey werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. In groep B stond de wedstrijd tussen Tsjechië en Letland op het programma. De Tsjechen wisten met ruime cijfers te winnen van de Letten het werd 5-2. In groep C nam Finland het op tegen Duitsland en ook daar werd een ruime score op het scorebord gezet. Finland won met 5-0 van Duitsland.

Bij het skeleton werden ook de medailles uitgereikt. Bij de vrouwen wist de Britse Amy Williams als snelste beneden te komen. De Duitse Kerstin Szymkowiak won het zilver en haar landgenote Anja Huber won het zilver. De Canadese officials besloten nog een protest in te dienen over de helm van Williams maar deze werd door de internationale bob- en skeletonbond afgewezen. Bij de heren ging het goud naar Canada, Jon Montgomery was na vier heats als snelste beneden. Het zilver ging naar de Let Martins Dukurs en de Rus Alexander Tretyakov won de bronze medaille

Laten we het overzicht eindigen waarmee we begonnen zijn want vannacht zijn opnieuw curling wedstrijden bij de vrouwen afgewerkt. Canada won met 5-4 van Denemarken en Zweden won met 6-4 van China. Japan wist uit te halen tegen Groot Brittanië het werd 11-4. Ook Zwitserland wist te winnen, het werd 8-5 tegen Rusland.

Skeletonner Montgomery pakt vierde goud Canada

Skeletonner Jon Montgomery heeft thuisland Canada in vervoering gebracht door goud te winnen. Hij ging de vierde run in als tweede met een achterstand van 0,18 seconden op de Let Martins Dukurs en zette dat om in een voorsprong van zeven honderdsten. Het brons ging naar de Rus Alexander Tretyakov. Dukurs oudere broer Tomass viel net buiten de prijzen.

Toen Montgomery aantrad in het Whistler Sliding Centre had Tretyakov de snelste tijd. De 0,86 seconden voorsprong die de Canadees had op de Rus bouwde hij met een prima race uit tot 1,02 seconden. "Dit moet genoeg zijn", riep de geëmotioneerde Montgomery direct na zijn finish in de camera. Montgomery's woorden bleken pas op het allerlaatst bewaarheid te worden.

Martins Dukurs, de winaar van de wereldbeker dit seizoen, opende sneller en bouwde zijn voorsprong uit naar een kwart seconde. Vanaf halverwege de baan leverde hij bij elke tijdmeting echter telkens iets meer in op Montgomery. De laatste bocht kwam hij slecht uit en knalde hij tegen de zijkant van de baan. Dat kostte hem net teveel tijd om Montgomery te kunnen verslaan.

Yakuza 4 in beeld

Sega gaat Yakuza 3 volgende maand in de westerse wereld introduceren, maar in Japan zitten ze ook niet stil. Daar staan ze op het punt deel vier uit te brengen. Achttien maart is het zo ver, dan kunnen de Japanners in de deze virtuele stad een karaokebar ontspanning zoeken, na een dagje afpersingen, bedreigingen en knokpartijen. is zingen niets voor jou? Dan kun je ook in wat louchere clubs aan je trekken komen.

Het spel speelt zich af in Kamurocho (voor ons westerlingen Kamuro City). Deze stad is gebaseerd op het gebied Kabukicho in Shinjuku, een wijk in Tokio. In dit vierde deel kun je ook op de daken en in het het metrostelsel komen. Ook is er een nieuw gebied, Rujiura genaamd.

Je kunt als Kazuma Kiryu spelen, zoals in eerdere Yakuza games. Er zijn ook drie nieuwe speelbare personages, ieder met zijn eigen verhaallijn. Eerdere hints gaven al aan dat je ze ook in een team kan besturen. Een volledige dag- en nachtcyclus en weerelementen moeten je het gevoel geven dat je in een echte stad rondloopt.

Hieronder is de nieuwe trailer te zien. We hopen dat Sega dit spel ook naar het Westen brengt, maar daarover is nog niets bekend.

DVD: Jan Jaap van der Wal - Lekker hard lachen met oliebollen

Wim Kan, Freek de Jonge, Youp van 't Hek. Dé drie namen die de meeste mensen zullen associëren met het fenomeen oudejaarsconference. De laatste jaren zijn er verschillende cabaretiers die het voorbije jaar, op al dan niet grappige wijze, doornemen, maar de enige echte oudejaarsconference wordt nog altijd op 31 december door de Vara uitgezonden. Afgelopen jaar was, evenals in 2007, het de beurt aan Jan Jaap van der Wal. Vanuit zijn geboorteplaats Leeuwarden nam hij 2009 door in zijn voorstelling Lekker hard lachen met oliebollen

CD: In Bed With The Darkraver

De naam Steve Sweet zal weinig mensen wat zeggen, maar The Darkraver des te meer. Inmiddels is hij al meer dan 20 jaar actief in de muziekbusiness en heeft hij voor dit jaar grootse plannen. Een nieuwe studio, nieuwe tracks en een eigen evenement dat in januari voor de eerste keer plaatsvond in The Matrixx te Nijmegen: In Bed With The Darkraver. Dat is dan ook de titel van de bijbehorende compilatie-cd. Komt ie dan hè! 

Kabinet Balkenende IV gevallen

Het kabinet van CDA, PvdA en ChristenUnie is gevallen. De PvdA-ministers stappen uit het kabinet. Ingewijden hebben dat vannacht gemeld. Komende maandag zou het kabinet precies drie jaar in functie zijn.

De ministers van de drie partijen hebben vanaf gisterenochtend half twaalf overlegd over de kabinetsruzie over de toekomstige Nederlandse rol in Afghanistan. Het CDA wilde verder in de provincie Uruzgan, de PvdA wilde perse gisteren besluiten dat die optie van tafel zou gaan. De PvdA wilde dat het kabinet het definitieve nee zou overbrengen aan de NAVO.

De al maanden aanwezige onenigheid tussen CDA en PvdA over Uruzgan escaleerde deze week toen vicepremier en PvdA-leider Wouter Bos meldde dat de PvdA-ministers definitief een streep door Uruzgan wilden halen. Dat was tegen het zere been van het CDA dat de optie nog serieus wilde onderzoeken, zoals eerder in het kabinet was afgesproken.

Vliegveld Sint Maarten ontruimd

Het Princess Juliana International Airport op het eiland Sint Maarten is gisterenavond (lokale tijd) ontruimd vanwege een bommelding. Alle aanwezigen zijn geëvacueerd. Er staat ook een leeg KLM toestel op de landingsbaan.

Alle toegangswegen rond het vliegveld zijn afgesloten. De lokale politie heeft bevestigd dat het inderdaad om een bommelding gaat, maar geeft verder geen details vrij. De bommelding kwam kort na het vertrek van de Antilliaanse premier Emily de Jongh-Elhage. De premier is inmiddels veilig geland op Curaçao.

Button: "Ferrari momenteel het sterkste"

McLaren-coureur Jenson Button denkt dat Ferrari het er in de Formule 1 momenteel het beste voor staat. De Brit zag gisteren op het circuit van Jerez Mark Webber de snelste tijd rijden, voor Fernando Alonso en hijzelf. De wereldkampioen zegt onder de indruk te zijn van de consistentie in het tempo van Ferrari.

"Ik denk dat Ferrari een sterke auto heeft. Als je naar hun runs van vandaag kijkt, dan zijn ze erg consistent. Ik denk dat ze consistenter zijn dan wie dan ook," zei Button gisteren. "Het is altijd interessant om te weten wat ze van plan zijn. Ik denk dat ons tempo goed is, maar er zijn nog steeds gebieden waar we aan moeten werken om me goed te laten voelen in de auto."

Button heeft op het circuit van Jerez een tijdje achter Alonso en Michael Schumacher kunnen hangen en kwam zo tot de conclusie dat de Ferrari de beste auto is. "Je weet niet hoeveel brandstof ze aan boord hebben, maar je kunt wel zien hoe de balans is. De Mercedes was, zo leek het, wat wiebelig aan de achterzijde en bij het remmen leek het alsof de achterbanden blokkeerden. Maar als ze 150 kilo brandstof aan boord hebben, dan is dat begrijpelijk. De Ferrari zag er op het circuit goed uit, erg consistent."

Kabinet urenlang in beraad, uitkomst ongewis

De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie zitten nog bij elkaar in de Trêveszaal. Alles wijst op buitengewoon moeilijke gesprekken over het onderlinge wantrouwen en een mogelijk langer verblijf in de Afghaanse provincie Uruzgan. Het voortbestaan van het kabinet is nadrukkelijk in gevaar.

Bronnen rond de ministers durfden aan het begin van deze nacht geen voorspellingen te doen over de afloop. De ministerraad is al vanaf gisterochtend bijeen. Er zijn al veel schorsingen geweest. Er zou volgens ingewijden nu weer een schorsing zijn.

Van Beukering weer te zwaar

Jhon van Beukering kon gisteren niet voor zijn club De Graafschap in actie komen. De reden voor het voorval was dat de spits van de Doetinchemmers te zwaar is. Van Beukering zit drie kilo boven het streefgewicht dat de club voor de speler hanteert. Ook Cerezo Fung a Wing werd te zwaar bevonden en mocht niet tegen FC Den Bosch in actie komen.

Het is niet de eerste keer dat Van Beukering te zwaar bevonden is. Trainer Mario Been zette de spits bij N.E.C. Nijmegen al eens uit de selectie omdat hij zeven kilo te zwaar was. Hij moest binnen een maand afgevallen zijn, maar een week later kon hij zich al weer aansluiten bij de selectie, omdat de kilo's er al af waren. Bij De Graafschap wil Van Beukering maandag een kilo afgevallen zijn en daarmee terug in de selectie zijn.

Webber tempert euforie over RB6

Mark Webber tempert de euforie over de Red Bull Racing RB6. De Australiër zette gisteren tijdens de derde testdag op het circuit van Jerez met 1:19,299 de snelste tijd neer, maar waakt voor onderschatting van de concurrenten. Hij weet goed dat wat vandaag top is in de Formule 1 morgen niet meer zo hoeft te zijn.

"Vandaag was goed, maar volgende week kan heel anders zijn," zei Webber. "We moeten de voortgang in het begin van het kampioenschap in de gaten houden. Ik beloof je dat we in Maleisië niet meer praten over de tweede test in Jerez. Dingen in de Formule 1 veranderen snel."

De Australiër was blij eindelijk weer eens op een droge baan te kunnen rijden na de vele regen de afgelopen weken. "We hebben verschillende brandstofhoeveelheden uitgeprobeerd. Dat moet gedaan worden, omdat elke ronde in het droog belangrijk is dezer dagen. Het was dus een stuk beter dan dat we er deze dagen van verwacht hadden."

Veendam sleept Norder opnieuw voor de rechter

BV Veendam spant opnieuw een proces aan tegen sponsor Jans Norder. Gisteren werd bekend dat de rechter de eerste procedure op formele gronden niet in behandeling heeft genomen. Komende maandag zal bij de rechtbank van Groningen wederom een verzoek ingediend worden.

Donderdag werd bekend dat de belastingdienst beslag heeft gelegd op de televisiegelden van Veendam. Deze waren voor de gemeente bestemd, die een lening bij de club uit heeft staan. De schuld bij de fiscus zou meer dan 400.000 euro bedragen. Het geld van Norder zou de tekorten behoorlijk in kunnen dammen, waardoor de ploeg nog kan bestaan. Volgens het bestuur is er toch nog wat licht aan het eind van de tunnel, want er lijken zich potentiële investeerders aan te dienen.

Kovalainen: "Aerodynamica Lotus niet goed"

Heikki Kovalainen is nog niet tevreden met de Lotus T127. De Fin kwam in actie op het circuit van Jerez met de bolide van het Maleisische team. Hij zegt dat de aerodynamische problemen die het team heeft wel op te lossen zijn, maar dat hier veel tijd in gaat zitten.

"Het grootste probleem is de neerwaartse druk. We hebben de aërodynamica niet ontwikkeld zoals we hadden gewild in de vijf maanden dat we de auto hebben gebouwd. Het is allemaal erg conservatief, wat je ook aan de auto ziet. Voordat de auto werd ontworpen, was er geen informatie over de motor, waardoor alles conservatief is," zei de Fin die de huidige bolide ziet als opmaat naar meer.

"We kunnen nog zeker wat verbeteren. Als ik alleen al naar de auto kijk, weet ik een paar dingen die beter kunnen. Het gaat zeker lukken, maar dat kost gewoon wat tijd,"
zei Kovalainen die weet dat het tijd kost om een goede bolide te bouwen.

Tien dagen absolute rust voor Seedorf

Clarence Seedorf mag de komende tien dagen niets anders doen dan rusten. De middenvelder van AC Milan kampt met een ontsteking in zijn bovenbeen. Hij werd donderdag onderworpen aan een orthopedisch onderzoek, dat uitwees dat de oud-Ajacied een reactie heeft door de onsteking in zijn heup.

Dinsdag schitterde Seedorf nog tijdens zijn invalbeurt door voor AC Milan de schade beperkt te houden met een subliem gehakte goal (2-3) tegen Manchester United. Volgende week staat de return op Old Trafford op het programma, maar die gaat sowieso voorbij aan de oud-international van Oranje.

Snoeks in Formule 2-kampioenschap

Kelvin Snoeks zal dit jaar in het Formule 2-kampioenschap uit gaan komen. De 22-jarige Nederlander is dit jaar een van de 24 deelnemers in het kampioenschap dat vorig seizoen werd gewonnen door Andy Soucek.

Snoeks testte afgelopen winter een F2-bolide in Portimão in Portugal. Dat verliep goed, want hij heeft nu een contract in de opstapklasse van de F1 op zak. "Het concept van de Formule 2 is fantastisch, vooral vergeleken met andere raceklassen waarin ik gereden heb. Ik vind het vooral goed dat alle data toegankelijk is en al het materiaal gelijk is. Ik denk dat ik veel kan leren dit seizoen. Misschien dat podiums haalbaar zijn, maar ik ga in eerste instantie voor de punten," zei de Nederlander.

Uitslagen Jupiler League speelronde 28

Dit weekend werd in de Jupiler League de 28e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomend weekend.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslagen
Go Ahead Eagles Telstar 2-1
FC Eindhoven FC Zwolle 0-1
AGOVV Apeldoorn Excelsior 4-2
FC Volendam MVV 2-2
Fortuna Sittard FC Emmen 0-2
Helmond Sport RBC Roosendaal 3-0
FC Den Bosch De Graafschap 0-3
BV Veendam FC Dordrecht afg.
sc Cambuur FC Oss afg.

 

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 26 16 6 4 54 51 - 21
2 FC Zwolle 27 15 5 7 50 43 - 28
3 Go Ahead Eagles 25 14 7 4 49 40 - 19
4 SC Cambuur 23 12 8 3 44 49 - 34
5 Excelsior 25 13 4 8 43 47 - 33
6 AGOVV Apeldoorn 25 11 8 6 41 44 - 35
7 Helmond Sport 25 11 5 9 38 48 - 41
8 FC Den Bosch 25 9 9 7 36 46 - 35
9 MVV 26 10 5 11 35 44 - 50
10 FC Dordrecht 24 10 3 11 33 43 - 39
11 RBC Roosendaal 26 9 6 11 33 30 - 37
12 FC Eindhoven 25 9 5 11 32 47 - 56
13 BV Veendam 23 8 7 8 31 35 - 33
14 FC Volendam 26 6 10 10 28 44 - 51
15 FC Omniworld 26 7 5 14 26 27 - 47
16 Telstar 26 6 5 15 23 34 - 48
17 FC Emmen 24 6 4 14 22 29 - 53
18 Fortuna Sittard 25 5 6 14 21 21 - 42
19 FC Oss 22 3 6 13 15 25 - 45

 

Statistieken:

# Speler Club Doelpunten
1 Caracciolo FC Den Bosch 16
= Plet Telstar 16
3 Mark de Vries SC Cambuur 14
= Voskamp Helmond Sport 14
5 Chadli AGOVV Apeldoorn 13
= Gomez MVV 13
7 Ars RBC Roosendaal 12
8 Bargas De Graafschap 11
= De Leeuw BV Veendam 11
10 Colak Go Ahead Eagles 10

 

Programma:

Datum Thuis Uit
ma 22/2 BV Veendam AGOVV Apeldoorn
ma 22/2 Excelsior SC Cambuur
ma 22/2 FC Oss Helmond Sport
ma 22/2 FC Dordrecht De Graafschap
ma 22/2 FC Emmen MVV
ma 22/2 Go Ahead Eagles FC Den Bosch
ma 22/2 RBC Roosendaal Fortuna Sittard
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.