Onderzoek naar dood bewoner verpleeghuis

Redactie

Een bewoner van een verpleeghuis in Zwijndrecht is donderdag om het leven gekomen toen hij langs een beveiligde deur wist te komen. De bewoner, die op een gesloten afdeling voor dementerenden zat, kwam via de beveiligde deur in het trapportaal. Daar overleed hij bij een val, meldde de Swinhove Groep, waartoe het verpleeghuis behoort, vandaag.

Het verpleeghuis heeft een nader onderzoek ingesteld. Het incident is ook gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg, die eveneens een onderzoek instelt.

Hoe de man langs de deur wist te komen, is onduidelijk. De deur is beveiligd met een codeslot. De man beschikte niet over de code. De deur zou daarbij vijf minuten voorafgaand aan het incident nog gecontroleerd zijn. Ook kort na het incident is de deur onderzocht. De deur en het codeslot lijken, volgens bestuurder van de Swinhove Groep Guus Bannenberg. naar behoren te hebben gewerkt.

Mogelijk is de man meegelopen met personeel of bezoekers die wel over de code beschikken. Uit gesprekken met aanwezig personeel en bezoekers is hiervan vooralsnog niets gebeleken, aldus Bannenberg.

De Swinhove Groep meldt het incident ten zeerste te betreuren.