Valkyria Chronicles uitbreiding op komst

Valkyria Chronicles is al een tijd uit, maar er is weer wat nieuws opgedoken voor dit spel. Voor de mensen die deze titel gemist hebben: het is een strategisch turnbased RPG in een aparte tekenstijl. De wereld van Valkyria speelt zich af in een fictief Europa. Het is 1935 en er is een oorlog tussen twee grootmachten bezig. Het kleine landje Gallia, rijk aan mineralen, is doelwit van een grootmacht om zo genoeg bronnen te hebben om de oorlog tegen hun aartsrivaal te bekostigen. Het spel werd een culthit, er verschenen zelfs mangas en een tekenfilmserie met de Gallianen in een hoofdrol.

De fans hebben weer iets om naar uit te kijken. Niet alleen komt er een vervolg op de PSP, maar er komt volgende week ook nieuwe content op het PlayStation Network. Het Sega Amerika blog heeft dit gisteren aangekondigd.

De vierde DLC heet "The challenges  of the  Edy detachement", waarin de speler instructies krijgt van het team van Edy. Je zult de karakters uit  Squad 7 weer kunnen gebruiken om de missies te behalen. Je gaat training krijgen in de verschillende specialisaties door al bekende karakters als Jann, die bijvoorbeeld op haar manier gaat uitleggen hoe je een tank in een schot kan vernietigen. De uitdagingen zijn er voor alle specialisaties, dus de scout, shocktrooper, lancer, ingenieur, scherpschutter en natuurlijk de tank krijgen hun trainingsmissies. Een prijs is nog niet bekend.

Squad 7