Hedrick: "Ook Kramer kanshebber op 1.500"

Frank (franklop)

Chad Hedrick sluit niet uit dat Sven Kramer ook op de 1.500 meter kan meestrijden om de medailles. De Amerikaan, die brons pakte op de 1.000 meter, denk dat Kramer vanwege het trager ijs in Richmond zeker tot de kanshebbers behoord.

Hedrick denk dat de koningsnummer een grote show wordt met onder andere Shani Davis, Kramer, Enrico Fabris en zichzelf als kanshebbers. Naast zijn bronzen plak op de 1.000 meter reed Hedrick ook de vijf kilometer. "Dit deed ik om mijn longen te openen en de druk op mijn benen te vergroten," aldus de Amerikaan die vrijwel zeker na de Spelen afscheid neemt van de schaatssport.

Niet alleen Hedrick schaart Kramer onder de kanshebbers, ook Kramer's coach Geert Kuiper denkt dat Kramer een kans maakt. "Ik heb het altijd in mijn achterhoofd gehouden, als Sven de vijf kilometer wint dan kan hij op de 1500 meter op het podium komen. En op een heel gekke dag... Je weet het niet. Er zijn mensen gaan vliegen na winst op de vijf, zoals Jochem Uytdehaage in 2002, die won in Salt Lake zilver. Koss in '94 en Schenk in '72, die wonnen ze alle drie. Ik sluit dat zeker niet uit voor Sven."