Vancouver Update 8:30 uur

Een gevallen kabinet in Den Haag beheerst momenteel het nieuws maar ook in Vancouver zijn er weer medailles uitgereikt. FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 8 uur en rond 23 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht voor 10 uur.

Gisteren begonnen we de laatste update met een update van het curlingtoernooi bij de vrouwen dit overzicht starten we met een overzicht bij de mannen. De Duitsers wonnen met 7-6 van buurland Zwitserland. Thuisland Canada had geen enkele moeite met Denemarken het werd 10-3, ook Frankrijk kwam in actie dat ging nipt onderuit tegen de Verenigde staten en Noorwegen won met 7-5 van China.

Marit Bjørgen heeft haar tweede gouden medaille bij het langlaufen gewonnen. De Noorse was eerdere deze week al de sneelste op de klassieke langlaufsprint en nu won ze het goud op de vijftien kilometer achtervolging. De Zweedse Anna Haag pakte het zilver en voor Polen pakte Justina Kowlczyk de bronze plak.

Het onderdeel wat het meest in het oog sprong vooraf was natuurlijk het kunstschaatsen en daar werd het onderdeel ijsdansen voor paren afgewerkt. De paren schaatsen twee onderdelen vandaag de eerste en zondag het tweede onderdeel, de orginele dans. Het Russische paar Oksana Domnina en Maxim Shabalin hebben de beste uitgangspositie want zij eindigde als eerste met 43,76 punten. Verrassend is misschien wel de hoge notering van het Canadese paar Tessa Virtue en Scott Moir zij wisten met ruim een punt minder (42.74) op de tweede plaats te eindigen. Als derde eindigde Meryl Davis en Charlie White uit de Verenigde Staten met 41.47 punten.

Bij het ijshockey werden gisteren twee wedstrijden gespeeld. In groep B stond de wedstrijd tussen Tsjechië en Letland op het programma. De Tsjechen wisten met ruime cijfers te winnen van de Letten het werd 5-2. In groep C nam Finland het op tegen Duitsland en ook daar werd een ruime score op het scorebord gezet. Finland won met 5-0 van Duitsland.

Bij het skeleton werden ook de medailles uitgereikt. Bij de vrouwen wist de Britse Amy Williams als snelste beneden te komen. De Duitse Kerstin Szymkowiak won het zilver en haar landgenote Anja Huber won het zilver. De Canadese officials besloten nog een protest in te dienen over de helm van Williams maar deze werd door de internationale bob- en skeletonbond afgewezen. Bij de heren ging het goud naar Canada, Jon Montgomery was na vier heats als snelste beneden. Het zilver ging naar de Let Martins Dukurs en de Rus Alexander Tretyakov won de bronze medaille

Laten we het overzicht eindigen waarmee we begonnen zijn want vannacht zijn opnieuw curling wedstrijden bij de vrouwen afgewerkt. Canada won met 5-4 van Denemarken en Zweden won met 6-4 van China. Japan wist uit te halen tegen Groot Brittanië het werd 11-4. Ook Zwitserland wist te winnen, het werd 8-5 tegen Rusland.