Toine van Peperstraten krijgt programma bij de AVRO

Studio Sport-presentator Toine van Peperstraten gaat een programma presenteren bij de AVRO. Vanaf april gaat hij acht weken lang 'Eeuwige Roem' maken, waarin negen sportkampioenen uit zes verschillende sporttakken het in de binnenlanden van het Spaanse Andalusië tegen elkaar opnemen, in fysieke en psychologische krachtproeven. Als presentator van het programma begeleidt Toine van Peperstraten de voormalig topsporters in deze onderlinge competitie.

Margje Teeuwen, Sonny Silooy, Erik Dekker, Deborah Gravenstijn, Pedro van Raamsdonk, Monique Knol, Annamarie Thomas, Mark Huizinga en Jochem Uytdehaage gaan met elkaar de strijd aan om de titel 'Eeuwige Roem' te bemachtigen. In het programma worden de topsporters op allerlei manieren getest. Doorzettingsvermogen, teamspirit, perfectionisme, stressbestendigheid, concentratie, uithoudingsvermogen en controle: elk van die eigenschappen staat centraal in één van de acht afleveringen. In elke aflevering leggen de sporters drie proeven af waarmee ze individueel punten kunnen verdienen.

Aan het eind van elke aflevering spelen de twee sporters met het minst aantal punten een nachtduel. Met als inzet: Wie gaat er terug naar huis en wie blijft er in de race voor de titel 'Eeuwige Roem'? Na een afvalrace verdient de winnende sporter 'Eeuwige Roem'.