Koreaan steelt 2.400 schoenen van rouwende mensen

bennootje

De 59-jarige eigenaar van een tweedehandsschoenenwinkel in Seoul had een plannetje bedacht om voordelig aan zijn koopwaar te komen. De Zuid Koreaanse onverlaat jatte op die manier ruim 1200 paar schoenen.       

Als er iemand in Zuid Korea overleden is en er een wake voor het overleden familielid, of voor de overleden vriend wordt georganiseerd, is het de gewoonte dat men zijn schoenen uittrekt. De Koreaanse winkelier trok dan zijn stoute schoenen aan en mengde zich tussen de rouwenden en jatte vervolgens schoenen van de aanwezigen.

Volgens de Times verwisselde hij ook regelmatig zijn eigen schoenen voor duurdere exemplaren. Al met al wist hij via deze handelswijze aan een aanzienlijk assortiment schoenen te komen die hij vervolgens weer verkocht in zijn eigen winkel.

De politie besloot een valstrik op te zetten. De dief werd op heterdaad betrapt en leidde de politie naar de opslag van zijn handel. Op het moment van de arrestatie had de lieverd drie paar gestolen schoenen bij zich ter waarde van 1275 euro. 

De politie heeft de gestolen waar inmiddels tentoongesteld. 'Slachtoffers' kunnen hun eigendom terugkrijgen als ze kunnen bewijzen dat het hun eigendom is. Ze moeten wel de tijd nemen om hun eigen schoenen terug te vinden.

Voor foto's, klik hier!