Voetbalcoach Pauw dreigt met ontslag

Vera Pauw dreigt met ontslag als coach van het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal. Er is volgens haar sprake van een onwerkbare situatie binnen de voetbalbond KNVB. Pauw zegt dit vandaag in een interview met NRC Handelsblad. "Ik ben ten einde raad. Mijn levenswerk dreigt uiteen te vallen."

Pauw bereikte vorig jaar met haar team verrassend de halve finales van het Europees kampioenschap. Oranje haalde voor het eerst de eindronde van het toernooi. Pauw, die al zes jaar bondscoach is, zegt dat ze sinds het succes op een zijspoor is gezet en dat marketingspecialisten zich met de ontwikkeling van de sport bemoeien.

"De mensen die wat verder van het vrouwenvoetbal afstaan, zien het nog steeds als een groot feest. Het probleem is dat het succes ons nu dreigt op te breken." Pauw vindt ook dat vrouwenvoetbal een zetel moet krijgen in de directie van de KNVB om de interne communicatie te verbeteren.

De KNVB is niet verrast over de onvrede van Pauw. "Binnen de bond worden stevige standpunten ingenomen over de positie van Pauw en het vrouwenvoetbal. Ik wil die discussie niet via de krant voeren. Maar we gaan op korte termijn knopen doorhakken", aldus Ruud Bruijnis, directeur amateurvoetbal.