Badmintonvrouwen niet naar finale EK

Olga Kroeders

De Nederlandse badmintonvrouwen zijn er bij het Europees kampioenschap voor landenteams niet in geslaagd de finale te bereiken. Rusland was in de halve eindstrijd Oranje met 3-0 de baas.

In de eerste enkelspelpartij ging Patty Stolzenbach met 13-21 en 7-21 kansloos onderuit tegen Ella Diehl. Yik man Wong verloor vervolgens de tweede enkelspelpartij met 13-21 en 6-21 van Tatjana Bilik. In het dubbelspel verloren Lotte Jonathans en Paulien van Dooremalen tenslotte met 12-21 en 18-21 van Valaria Sorokina en Nina Vislova. 

Ondanks dit verlies zijn de bondscoaches Kim Young Man en Gerben Brijstens zeer tevreden over de geleverde prestaties. Bruijstens: "Onze ploegen zijn verzwakt aan de start gekomen en desondanks hadden we tot vandaag exact dezelfde prestaties geleverd als twee jaar geleden op het EK. Ook toen verloren de mannen in de kwartfinale en bereikte het vrouwenteam de halve finale. Het enige verschil is dat onze dames in 2008 uiteindelijk de finale bereikten, maar dat team kon beschikken over alle toppers." 

Bij het EK in Polen ontbraken Judith Meulendijks en Yao Jie.