De inkomsten uit games blijven groeien

De inkomsten van videogames zullen de komende jaren flink groeien, volgens onderzoek van Strategic Analytics. Ze hebben een rapport opgesteld met hun bevindingen.

Het rapport voorspelt dat er een totale omzet van 64,9 miljard dollar aan het einde van 2013 gemaakt zal worden. Dit was in 2009 nog 46,5 miljard dollar. Hiervan zal 24,8 miljard dollar uit online spellen gaan komen, goed voor meer dan 38 procent van de totale software inkomsten.

"Strategy Analytics voorspelt meer omzetgroei uit spellen die online gekocht worden ten opzichte van de verkoop van games op traditionele mediadragers",  zegt Martin Olausson, hoofd van digitale media bij Strategic Analytics. "Steeds meer consoles en spellen worden aangesloten op het internet, waarmee nieuwe kansen komen om inkomsten te genereren".

Volgens Jia Wu, de auteur van het rapport, zullen nieuwe soorten inkomsten zoals maandelijkse abonnementen, in-game reclame en verkoop van virtuele goederen de groei blijven stimuleren.

Vind jij het een betere benadering om geld aan games te verdienen of ben je niet bereid extra te betalen voor een nieuw wapen in je favoriete shooter of een nieuw type auto in een racegame?

Reclame in games