Vancouver Update 23:00 uur

Een gevallen kabinet in Den Haag beheerst nog altijd het nieuws maar ook in Vancouver zijn er weer medailles uitgereikt. FOK!sport geeft je tweemaal per dag een update van de gebeurtenissen in Canada. Deze samenvattingen verschijnen rond 8 uur en rond 23 uur. In het weekend plaatsen we het ochtendoverzicht voor 10 uur.

We starten net zoals gisteren met een overzicht van de gespeelde wedstrijden bij het onderdeel curling. Noorwegen won met 6-3 van Denemarken. Duitsland wist met 9-4 van Frankrijk te winnen en China delfde het onderspit tegen Groot Brittannië; het werd 9-4. In het laatste duel van de ochtend won de Verenigde Staten nipt van Zweden (8-7).

Bij de dames stond bij het Alpineskiën het onderdeel de Super G op het programma. Lyndsey Vonn was opnieuw de grootste kanshebber op de hoogste podiumplek, maar ze werd verrassend genoeg verslagen. De gouden medaille ging naar de Oostenrijkse Andrea Fischbacher die uiteindelijk als snelste beneden bleek te zijn gekomen (1.20,14). De Slowaakse Tina Maze won het zilver omdat ze bijna een halve seconde later beneden was. De bronzen plek ging naar de Amerikaanse Vonn die 0,75 seconde verloor op de Oostenrijkse winnares.

Bij de finales op de grote schans wist Simon Ammann opnieuw de gouden medaille te veroveren. De Zwitser was in Whistler Olympic Park met grote afstand de beste. Op 14 punten afstand eindigde de Pool Adam Malysz voor de zilveren plak. De Oostenrijkse eer werd hooggehouden door Gregor Schlierenzauer die er met het brons vandoor ging.