Button: "Ferrari momenteel het sterkste"

McLaren-coureur Jenson Button denkt dat Ferrari het er in de Formule 1 momenteel het beste voor staat. De Brit zag gisteren op het circuit van Jerez Mark Webber de snelste tijd rijden, voor Fernando Alonso en hijzelf. De wereldkampioen zegt onder de indruk te zijn van de consistentie in het tempo van Ferrari.

"Ik denk dat Ferrari een sterke auto heeft. Als je naar hun runs van vandaag kijkt, dan zijn ze erg consistent. Ik denk dat ze consistenter zijn dan wie dan ook," zei Button gisteren. "Het is altijd interessant om te weten wat ze van plan zijn. Ik denk dat ons tempo goed is, maar er zijn nog steeds gebieden waar we aan moeten werken om me goed te laten voelen in de auto."

Button heeft op het circuit van Jerez een tijdje achter Alonso en Michael Schumacher kunnen hangen en kwam zo tot de conclusie dat de Ferrari de beste auto is. "Je weet niet hoeveel brandstof ze aan boord hebben, maar je kunt wel zien hoe de balans is. De Mercedes was, zo leek het, wat wiebelig aan de achterzijde en bij het remmen leek het alsof de achterbanden blokkeerden. Maar als ze 150 kilo brandstof aan boord hebben, dan is dat begrijpelijk. De Ferrari zag er op het circuit goed uit, erg consistent."