FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 januari 2010

Koploper Shirov verliest op Corus-toernooi

Alexei Shirov heeft zijn eerste nederlaag geleden op het Corus-schaaktoernooi in Wijk aan Zee. De Amerikaan Hikaru Nakamura was vandaag te sterk voor de Spanjaard.

Shirov begon het toernooi indrukwekkend met vijf zeges op rij, maar liep gisteren zijn eerste puntverlies op door een remise tegen Nigel Short. Ondanks zijn nederlaag vandaag blijft Shirov aan de leiding, al heeft Nakamura nog maar een half punt achterstand. Ook Magnus Carlsen, die vandaag de Oekraïener Vassily Ivanchuk versloeg, volgt op een half punt.

De Nederlanders speelden vandaag allemaal gelijk. Loek van Wely deelde het punt met de Rus Sergei Karjakin en Jan Smeets deed hetzelfde tegen de Cubaan Leinier Dominguez. Beide blijven daardoor onderaan staan. Sergey Tiviakov, de beste Nederlander op de gedeelde tiende plaats, deelde het punt met de Hongaar Peter Leko.

Korfballers DOS'46 winnen Europacup

De korfballers van DOS'46 hebben voor de derde keer in vier jaar de Europacup gewonnen. In de finale versloeg het vandaag het Belgische Boeckenberg met 20-16.

In het begin van de wedstrijd waren de ploegen nog aan elkaar gewaagd. De Belgen kwamen terug van 0-3 tot 3-3 en daarna ging het tot 6-6 gelijk op. Een tussensprint van DOS'46 naar een 10-6 voorsprong was beslissend. De rest van de wedstrijd bleef de voorsprong constant tussen de twee en vier punten.

André Kuipers(6) en Mirjam de Kleijn(5) scoorden namens DOS'46 de meeste punten.

Shorttrackdames naar finale EK

De Nederlandse shorttracksters hebben zich geplaatst voor de finale van het EK. De Nederlandse dames wonnen vandaag in Dresden hun halve finale.

Het team, met Annita van Doorn, Jorien ter Mors, Sanne van Kerkhof en Maaike Vos won na een solide race. Duitsland eindigde als tweede. Morgen hoopt de ploeg van bondscoach John Monroe voor de titel te kunnen gaan.

Het EK is voor de Nederlandse dames het laatste grote toernooi voor de Olympische Spelen, waar ze een outsider zijn voor een medaille.

ANWB: Pas op voor gladheid door sneeuw

De ANWB waarschuwt voor gladheid vanavond in met name Noord Holland, Flevoland en het midden van het land (Utrecht en hoger). Dat heeft een woordvoerder van de organisatie gemeld.

Rijkswaterstaat strooit momenteel wel, aldus de zegsman, maar wegenwachten in onder meer Noord-Holland zeggen dat het moeilijk rijden is en dat de sneeuw blijft liggen. De komende uren zal het sneeuwgebied zich nog uitbreiden, aldus de woordvoerder.

ANWB waarschuwt voor gladde wegen

Vuurwapen en boksbeugel gevonden bij controle

De politie heeft afgelopen nacht bij een controle op de A27 in auto's een vuurwapen, een boksbeugel, twee messen en vier zakjes wiet aangetroffen. In totaal werden 260 auto's doorzocht, de voertuigen van 3020 passanten via automatische kentekenregistratie gecontroleerd en 679 bestuurders beboet voor te hard rijden, meldt de politie vandaag.

De controle vond plaats op een carpoolplaats achter AC restaurant Meerkerk tussen 22.00 en 04.00 uur. Aan de controle werkte naast de politie ook de douane en de marechaussee mee. De marechaussee kon door de controle een onderzoek starten naar twee automobilisten die een vals paspoort en een vals rijbewijs toonden.

Vier mannen, drie van 23 en een van 35 uit Amsterdam, werden aangehouden nadat in hun auto het vuurwapen was gevonden. Voor de overige in beslag genomen goederen werden geen verdachten aangehouden, maar moest direct een boete van 300 euro worden betaald.

De hoogst gemeten snelheid bedroeg 173 kilometer per uur, waar 120 kilometer per uur was toegestaan. Een automobilist uit Duitsland moest direct 600 euro betalen vanwege zijn snelheidsovertreding. Ook werden boetes uitgeschreven voor technische gebreken als defecte verlichting. Verder werden 225 blaastesten uitgevoerd. Drie bestuurders mochten niet verder rijden omdat zij met teveel alcohol op achter het stuur zaten.

Controle op de A27

Van Nistelrooy: "Ik hoop natuurlijk dat de bondscoach zich bij mij meldt"

Ruud van Nistelrooy, de kersverse spits van Hamburger SV, heeft laten weten dat hij erg blij is met zijn keuze voor de Duitse topclub.

"Ik ben echt heel bij dat het rondgekomen is", zo geeft Van Nistelrooy aan op de clubsite van HSV. De voormalige aanvaller van PSV, Manchester United en Real Madrid tekende een contract voor anderhalf jaar bij de Duitse club.

"Ik kijk uit naar maandag, dan ga ik naar Hamburg. Ik heb zowel met topman Bernd Hoffmann en coach Bruno Labbadia goede gesprekken gevoerd en daarom had ik voor ik tekende een heel positieve indruk van deze club."

"HSV is een mooie club, met een sterke selectie en grote ambities en grote ambities heb ik ook. Ik wil bij HSV goed spelen en succesvol zijn met dit team. Dan hoop ik natuurlijk dat de bondscoach zich bij mij meldt en me meeneemt naar het WK."

Uitslag RKC Waalwijk - NAC Breda

Om 20.45 uur begon in de Eredivisie het duel tussen RKC Waalwijk en NAC Breda. Hieronder vind je de uitslag.

RKC Waalwijk

0 - 1

NAC Breda


   62' Leonardo
 
 Gele kaart: Gudde, Benschop, (RKC Waalwijk), Zwaanswijk, Penders, (NAC Breda)
 Rode kaart: Leonardo (79) (NAC Breda)
 
Stadion: Mandemakers Stadion, Waalwijk
Toeschouwers: 7.171
Arbiter: Vink
 
Opstelling:   Opstelling:
Levita
Colin
Gudde
v.Mosselveld
D.Mulder
Agustien
H.Mulder
Metaj (Idabdelhay/72)
Benson
Benschop (De Ceulaer/67)
Boerrigter
  Ten Rouwelaar
Fehér
Penders (Elshot/90)
Zwaanswijk
Schilder
Gorter (v.d.Leegte/84)
Gilissen
Kwakman
Leonardo
Cairo (Lurling/75)
Kolkka

Suárez wil als mentor van Lodeiro fungeren

Ajax-aanvaller Luis Suárez heeft aangekondigd dat hij zijn jongere landgenoot Nicolás Lodeiro wil begeleiden bij de Amsterdamse club.

Zaterdag verklaarde Suárez tegenover Ajax TV dat hij de beginfase van Lodeiro in Nederland wil vergemakkelijken. Ook liet de Uruguayaan weten dat de komst van Lodeiro ervoor heeft gezorgd dat hij zijn contract bij Ajax heeft verlengd.

Het vastleggen van Lodeiro betekende namelijk het laatste zetje voor Suárez om bij te tekenen bij Ajax. De 23-jarige aanvaller zette zijn handtekening onder een overeenkomst die medio 2013 zal aflopen. Suárez geeft aan dat hij vermoedt goed samen te kunnen spelen met de nieuwe aanwinst.

"Ik kan goed met hem samenwerken, hij is een typische nummer tien. Dat is goed nieuws voor mij en mijn teamgenoten. Nicolás is pas twintig jaar. Dan is dit een moeilijke stap, maar ik zal er voor hem zijn", aldus Suárez.

'De PlayStation 3 is gehackt'

Nadat wij eerder hadden vermeld dat George Hotz, onder andere bekend van zijn iPhone Jailbreak de PlayStation 3 probeert te hacken, is het volgens zijn eigen zeggen nu gelukt. Hij zegt op zijn blog dat hij het volgende heeft bereikt:

I have read/write access to the entire system memory, and HV level access to the processor. In other words, I have hacked the PS3. The rest is just software. And reversing. I have a lot of reversing ahead of me, as I now have dumps of LV0 and LV1. I've also dumped the NAND without removing it or a modchip.

3 years, 2 months, 11 days...thats a pretty secure system


Hij legt de hack niet op het internet uit, aangezien volgens hem Sony de hack onmogelijk kan maken via een firmware update. Of Sony hier ook echt wat tegen gaat doen is nog niet bekend.

George
Trophy unlocked!

UCI wil transferregels aanscherpen

De internationale wielerunie UCI denkt erover om strengere transferregels in te voeren. Dat zei voorzitter Pat McQuaid zaterdag in Australië waar hij de Tour Down Under bezoekt. Aanleiding zijn de volgens andere wielerploegen agressieve recruteringstactieken van de nieuwe Britse ploeg Team Sky. "Aangezien teams dat vinden, moeten we de regels mogelijk aanscherpen. Daar kijken we nu naar."

Sky, dat in de Tour Down Under debuteert in het profpeloton, trok onder anderen Bradley Wiggins en Ben Swift aan. Dat tweetal stond onder contract bij respectievelijk Team Garmin-Slipstream en Katyusha, maar werd actief benaderd door Sky. Zowel Garmin als Katyusha trof een schikking, maar wilde eigenlijk niet van hun rijders af.

Hoewel de regels ploegen en renners die hun contract niet respecteren straffen voorschrijven, ontliep Sky die door de getroffen schikkingen. McQuaid is geschrokken van de mogelijke precedentwerking. "We moeten waarschijnlijk de controle verscherpen."

Bijna blinde langlaufer naar Spelen

De bijna blinde Brian McKeever gaat mee doen aan de Olympische Spelen in Vancouver. De Canadees is opgenomen in de nationale langlaufploeg. Een maand later zal McKeever ook deel gaan nemen aan de Paralympics. Hij heeft door de ziekte van Stargardt nog maar voor 10% zicht.

"Ik hoop dat mijn verhaal meer aandacht voor de Paralympics gaat opleveren. Het is een prachtig evenement en voor gehandicapte sporters het hoogste dat haalbaar is. Ik wil laten zien dat het gat met de valide sporter niet zo groot is. Iemand met een beperking betekent niet dat hij of zij niet hard traint en niet topfit is," zegt McKeever die het op de Olympische Spelen het moet stellen zonder zijn broer Robin die hem normaal begeleidt.

Weer overlevende gevonden in Haïti

Franse reddingswerkers in Haïti hebben vandaag een man levend gevonden onder het puin van een ingestort gebouw, elf dagen na de verwoestende aardbeving. Ze zijn bezig de man te bevrijden.

Dat zeiden de Fransen vandaag tegen nieuwszender CNN. De gevonden man ligt onder de brokstukken van het hotel Napoli Inn in de hoofdstad Port-au-Prince.

Sinds de beving zijn al meer dan honderd mensen levend onder de puinhopen vandaag gehaald. Gisteren wisten reddingswerkers een 22-jarige man en een 84-jarige vrouw te redden. De aardbeving heeft aan zeker 120.000 mensen het leven gekost, maar het dodental loopt vermoedelijk op richting de 200.000.

Weer overlevende beving gevonden

Verkoopcijfers NL week 3: New Mario haalt Mario Galaxy in

Co-op liefhebbers van het eerste uur weten natuurlijk allang dat het vervolg op Army of Two momenteel in de winkels is te vinden en dat is te zien aan de recente gameverkoop top 10 van Nederland, want deze maakt namelijk zijn entree in de lijst. Dit terwijl Darksiders, die vorige week net nieuw in de lijst verscheen, inmiddels alweer helemaal is verstoten.

Army of Two: the 40th Day

Dit is hoe de top 10 er momenteel uit ziet:

1. (vorige week: 1) [Wii] New Super Mario Bros. Wii 
2. (2) [PS3] Call of Duty: Modern Warfare 2
3. (3) [X360] Call of Duty: Modern Warfare 2
4. (4) [Wii] Mario Kart Wii
5. (5) [Wii] Mario & Sonic op de Olympische Winterspelen
6. (6) [PC] Call of Duty: Modern Warfare 2
7. (-) [X360] Army of Two: the 40th Day
8. (-) [PS3] Army of Two: the 40th Day
9. (10) [Wii] Wii Sports Resort
10.(RE) [PS3] FIFA 10

Er is niet enorm veel veranderd aan de lijst, sowieso zijn de spellen van de eerste tot de zesde plek onveranderd gebleven en staat New Super Mario Bros. Wii nog altijd muurvast op die eerste plek. Niet zo raar dus dat New Mario Wii bijvoorbeeld de verkoopcijfers in Amerika van Super Mario Galaxy al heeft overschreden. Oftewel, waar Mario Galaxy 2 jaar over heeft gedaan is New Mario al gelukt binnen 45 dagen. Galaxy ging namelijk daar tot nu toe 4.1 miljoen keer over de toonbanken en bij New Mario is dit ondertussen alweer 4.2 miljoen keer. Terwijl er geen exacte cijfers zijn van Nederland, is te verwachten dat dit inmiddels hier in nederland niet veel anders zal zijn. Ping ping kassa voor Nintendo dus!

Super Mario Galaxy

We hoeven niet heel raar staan te kijken als het blijkt dat Super Mario Galaxy 2 dadelijk ook de mogelijkheid blijkt te hebben om het spel in multiplayer-stand te spelen. Misschien kan dat stiekem weleens de reden zijn geweest waarom Nintendo Yoshi heeft toegevoegd aan dit tweede ruimte-avontuur.   

Uitslagen Eredivisie (23/01/2010)

Om 19.45 uur begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

sc Heerenveen

4 - 2

Willem II

 56' Breuer
 77' Paulo Henrique
 79' Losada
 89' Paulo Henrique
   47' Demouge
 72' Nijland
 
 Gele kaart: Svec, Losada, (sc Heerenveen), Zijler, Bruma, Nijland, (Willem II)
 Rode kaart: , Pereira (83) (Willem II)
 
Stadion: Abe Lenstra Stadion, Heerenveen
Toeschouwers: 25.500
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
Lejsal
Janmaat
Bak Nielsen
Breuer
Popov
Grindheim
Svec
Losada
Beerens
Papadopulos (Sibon/35)
Elyounoussi (Paulo Henrique/70)
  Aerts
Janse
Schenkel
Biemans (Grégoire/82)
Bruma
Zijler (Sheotahul/71)
Pereira
Boutahar (Deul/84)
v.d.Heijden
Nijland
Demouge

Roda JC

2 - 0

FC Utrecht

 40' Janssen
 50' Saeijs
 
 
 Gele kaart: De Fauw, Junker, (Roda JC), Dickoh, Nesu, (FC Utrecht)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 13.580
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Tyton
Saeijs (Kah/80)
De Fauw
Kruiswijk
Lachambre
Delorge
Vormer
Janssen
Bodor
Hadouir (Sutchuin Djoum/90)
Junker (Skoubo/88)
  Vorm
Cornelisse
Dickoh
Wuytens
Nesu
Mertens
Silberbauer
Nijholt (Lensky/46)
Asare
v.Wolfswinkel
Vandenbergh (Danso/46)

 

Van Nistelrooy naar HSV

Ruud van Nistelrooy vertrekt bij Real Madrid. De 33-jarige spits tekent een contract voor anderhalf jaar bij de Duitse club Hamburger SV. Hij had nog een contract in Madrid tot het einde van dit seizoen.

In Madrid moest Van Nistelrooy na lang blessureleed knokken voor een basisplaats. Hij hoopt bij HSV vaker aan spelen toe te komen met het oog op het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika. HSV treft in de volgende ronde van de Europa League PSV. De Brabander zal waarschijnlijk deze wedstrijd mee mogen doen, ook al kwam hij uit in de Champions League voor Real Madrid tegen AC Milan.

Dr. Phil en de avontuurlijke Farmvillers

Onze favoriete Fok!Games huisdokter, Dr. Phil, is weer een keer boos. Nu niet op Nederland, de Wii of Xbox Live, nee hij gaat nu achter huisvrouwen in Amerika aan met Farmville, dé game op de social-site Facebook. Farmville is een MMO game die nu veel meer leden telt dan World of Warcraft. Hierin beheer je je eigen boerderij en kan je hulp invragen van je Facebook vrienden die ook op Farmville zitten.

Maar wat als je vrouw thuis zit en al 2 dagen naar een scherm kijkt of haar planten wel aan het groeien zijn, dan kan je maar de hulp inroepen van onze besnorde vrind, Dr. Phil. In de komende aflevering van Dr. Phill gaat hij achter de verslaafden aan en confronteert hen met hun schokkende leven, hier is alvast een voorproefje.

Wij wachten in spanning af of de vrouw een echte tuin aan het leggen is.


Kermit de Kikker laat school sluiten

Een school in de plaats Lafayette, in de Amerikaanse staat Colorado, moest woensdag op last van de autoriteiten een poosje dicht. Een achtergelaten plunjezak op de parkeerplaats van de campus vond men nogal vreemd. Vooral de inhoud, een knuffel van Kermit de Kikker, wekte argwaan.

Een werknemer van de school ontdekte de zak op woensdagochtend en sloeg meteen groot alarm. De bomb squad moest eraan te pas komen om met behulp van een robot met beweegbare armen de tas en de Sesamstraat-pop te onderzoeken. Uiteindelijk gaf de politie aan dat de tas met inhoud veilig was.

De omgeving werd rond tien uur 's ochtends weer vrijgegeven. Scholieren en medewerkers werden enkele uren opgesloten in een campusgebouw tot de kust weer veilig was. Op de bewuste school zitten alleen de oudste leerlingen, met een leeftijd van zo'n achttien jaar.

[Video] Bodyscan herkent explosieven niet

Aan de zogeheten bodyscan blijken nogal wat haken en ogen te zitten. Zo ziet het nieuwste wapen in de strijd tegen terrorisme niet alleen onschuldige saus aan voor een bom, maar nu blijkt het controversiële apparaat fragmenten van bommen compleet over het hoofd te zien.

Naar aanleiding van alle commotie rond de bodyscan, besloot een Duits televisieprogramma het apparaat aan een onderzoek te onderwerpen. De conclusie van presentator Markus Lanz luidt nu dat het prima is om naar tieten te gluren, maar dat het absoluut niet deugt als wapen tegen terrorisme. De scanner pikte namelijk wel keurig het Zwitsers zakmes en de gsm van de kandidaat eruit, maar de delen van de bom die rond diens middel waren geknoopt, mochten rustig blijven zitten.

En juist deze bomfragmenten had de scanner moeten kunnen herkennen. Met deze delen had een eventuele terrorist namelijk een bom kunnen maken en detoneren.

De blog Schneier on Security, dat wanstanden in de beveiliging aan de kaak stelt, vindt het een aanfluiting. "Toegegeven, de scanner bekijkt hem alleen van voren en niet van de zijkant", luidt de reactie. "Toch verborg hij niets in een lichaamsholte anders dan zijn mond. Bodyscans, niet alleen een dom idee, ze werken ook gewoon niet", concludeert de site.

Leuk voor tieten, verder nutteloos...
De actie begint trouwens na 2 minuten

Amateurs Colmar verslaan grootmacht Lille

De amateurs van voetbalclub Colmar hebben voor een enorme stunt gezorgd in het Franse bekertoernooi. De club uit de vierde divisie schakelde topclub Lille uit en schaarde zich daarmee bij de laatste 32 clubs.

De wedstrijd werd beslist vanaf de strafschopstip, nadat in de reguliere speeltijd en verlenging niet was gescoord (0-0). Colmar speelde het grootste deel van de verlenging zelfs met tien man nadat Cedric Faivre met rood uit het veld was gestuurd. De amateurvoetballer had de bal met zijn hand in het doel geslagen en werd door de scheidsrechter voor dat 'bedrog' gestraft met rood. Colmar won de strafschoppenserie met 10-9. Lille staat derde in de Ligue 1, het hoogste niveau in Frankrijk.

Ook de nummer twee van Frankrijk, Montpellier, werd uitgeschakeld. De naaste belager van koploper Girondins Bordeaux verloor na verlenging met 3-2 van Grenoble, de hekkensluiter van de Ligue 1.

Van Grunsven ziet Londen nog wel zitten

De kans is groot dat Anky van Grunsven haar loopbaan verlengd tot de Olympische Spelen van 2012 in Londen.

Ze vindt dat haar paard IPS Painted Black zich voldoende ontwikkelt om in de Engelse stad een gooi naar een medaille te doen. "Voor mijn gevoel gaat het steeds beter." Van Grunsven, die in 2000, 2004 en 2008 de olympische titel won, heeft vaak gezegd dat de Wereldruiterspelen van Kentucky dit jaar mogelijk haar laatste grote evenement zou worden. "Alleen als ik een paard heb van voldoende niveau ga ik nog twee jaar door."

Die kant lijkt het nu op te gaan, vindt de amazone uit Erp. De concurrentie is voor Van Grunsven wel toegenomen, sinds ze in 2008 met Salinero haar laatste olympische titel pakte. Vorig jaar op het EK was er goud voor de Nederlanders Edward Gal en Adelinde Cornelissen, maar niet voor Anky. Het boegbeeld van de internationale dressuursport is ook nog niet zeker van deelname aan de wereldbekerfinale in Den Bosch, omdat ze wellicht niet tot de drie beste Nederlanders behoort. Imke Schellekens-Bartels is ook nog in de race.

Uitslag Heracles Almelo - Vitesse

Om 18:45 uur werd er afgetrapt voor het duel tussen Heracles Almelo en Vitesse. Hieronder vind je alle karakteristieken van deze wedstrijd terug.

 

Heracles Almelo

1 - 2

Vitesse

 85' Steur
   69' Kaya
 78' Kaya
 
 Gele kaart: van der Linden, Vejinovic, Overtoom (Heracles Almelo), Claudemir, Velthuizen (Vitesse)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Pieckenhagen
Breukers
ter Horst (Steur/77)
van der Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic
Douglas
Dost
Everton (Armenteros/65)
  Velthuizen
Verhaegh
Sprockel
van Diermen
Jong-a-Pin
Claudemir
Greene
Pluim
Kaya (Gravenbeek/90)
Kolk (Büttner/90+1)
Nilsson (Pröpper/75)

Van Gaal licht geblesseerd na vreugdedans

Louis van Gaal had vanmiddag moeite om zichzelf onder controle te houden. Arjen Robben scoorde op zeer fraaie wijze het derde doelpunt van Bayern München, waardoor de ploeg van Werder Bremen wist te winnen.

De trainer van de club uit Beieren was door het dolle heen en wilde de treffer met Robben vieren. In zijn enthousiasme struikelde de oefenmeester en liep daarbij een lichte blessure op. De doelpuntmaker besloot vervolgens om bovenop Van Gaal te springen. "De manier waarop we mijn doelpunt vierden, zal er wel een beetje bizar uit hebben gezien," grapte de gevierde man. "We waren allebei gewoon erg blij."

Van Gaal hield aan zijn opvallende vreugdedans een bebloede vinger over en keerde na het korte feestje terug op de bank. Na afloop van de wedstrijd liet de trainer weten zeer gespannen te zijn geweest. "We speelden zeer goed, maar maakten de kansen niet af. Daardoor bleven we op de bank erg in spanning."

"We hadden met elkaar misschien wel tien keer kunnen scoren, ik heb zelf ook veel kansen gemist. Uiteindelijk ging de moeilijkste bal van allemaal er wel in", vulde Robben zijn coach aan.

Li Jie en Timina pakken zilver in Slovenië

Li Jie en Elena Timina hebben zilver veroverd bij het Sloveens Open in Velenje, de eerste wedstrijd van de ITTF Pro Tour. In de finale ging het Nederlandse duo onderuit tegen Svetlana Ganina uit Rusland en haar Wit-Russische partner Viktoria Pavlovitsj.

Jie en Timina wisten zich van een 0-3-achterstand terug te knokken naar 3-3. In de beslissende game gingen ze echter met 11-6 onderuit.

Het was voor het eerst dat het Nederlandse tafeltenniskoppel samen de finale van een Pro Tour-toernooi in het dubbelspel wist te bereiken.

Ook klimaatwetgeving Obama loopt averij op

Nu de zorgwetgeving die president Barack Obama wil invoeren deze week op losse schroeven is komen te staan, lijkt ook een andere prioriteit, klimaatwetgeving, averij op te lopen. Obama had al moeite zijn eigen partijgenoten te overtuigen van het belang van deze wetgeving, maar dat wordt alleen maar moeilijker nu Democraten twijfelen of zij hiermee de gunst van de kiezer winnen.

Het verlies van de senaatszetel in Massachusetts wordt gezien als een afkeuring door het electoraat van de torenhoge ambities van de president. Met het oog op de verkiezingen voor het Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat in november durven niet veel Democraten het aan zich voor die tijd te richten op het behandelen van gevoelige kwesties.

Een aantal Democraten twijfelt al openlijk aan het invoeren van wetgeving die de uitstoot van broeikasgassen beperkt. Velen stellen voor de focus te richten op minder controversiële maatregelen om de gunst van de kiezer te verkrijgen en daarmee in november een verkiezingswinst te boeken. Ze willen wetgeving voor de economie en een aanpak van de hoge werkloosheid. Volgens hen zullen Republikeinen klimaatwetgeving misbruiken en argumenteren dat die alleen maar leidt tot banenverlies.

Verstop gestolen yoghurt niet onder je trui

Een 48-jarige man uit Voorst is er gistermiddag in Apeldoorn achter gekomen dat het niet handig is yoghurt te stelen door het goedje onder zijn trui te verstoppen. Hij zat onder de yoghurt toen agenten hem uiteindelijk in de boeien sloegen, meldt de politie vandaag.

De man probeerde rond 16.15 uur enkele verpakkingen yoghurt en pudding te stelen uit een supermarkt aan de Asselsestraat in Apeldoorn. Medewerkers van de winkel hadden hem echter door en achtervolgden de man. Nabij de kruising met de Wilhelmina Druckerstraat kregen ze hem te pakken.

In afwachting van de gewaarschuwde politie hielden ze de man in bedwang door op hem te gaan zitten, terwijl hij op de grond lag. Toen de agenten ter plaatse kwamen, kostte het hen niet veel moeite erachter te komen waar de winkeldief de gestolen waar had verstopt. De kleding rond de buik van de man was besmeurd met yoghurt.

In de tas die de man bij zich had trof de politie daarnaast nog een aantal boeken aan die kort daarvoor waren gestolen uit een boekwinkel aan de Asselsestraat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

AZM weigert patiënten op grond van postcode

Het Academisch Ziekenhuis Maastricht (AZM) behandelt sinds afgelopen najaar alleen nog patiënten met zeldzame immunologische aandoeningen als zij in de directe omgeving wonen. Dat bevestigde een woordvoerster van het ziekenhuis vandaag naar aanleiding van een bericht in NRC Handelsblad.

Volgens de zegsvrouw is de maatregel nodig om de zeer specialistische zorg kostendekkend te kunnen blijven aanbieden. Hoeveel patiënten sinds de invoering op grond van hun postcode zijn geweigerd, kon de woordvoerster niet zeggen. Zij erkende wel dat "in één à twee gevallen" de doorverwijzing van geweigerde patiënten niet goed is verlopen. Die mensen hebben een klacht ingediend bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).

Shorttracker Kerstholt definitief naar Spelen

Shorttracker Niels Kerstholt heeft zich definitief geplaatst voor de Olympische Spelen. De Utrechter werd gisteren derde op de 1.500 meter bij het Europees Kampioenschap in Dresden en moest afwachten wat Daan Breeuwsma op de 500 meter deed. Laatstgenoemde moest tweede worden om op die afstand naar Vancouver te mogen, maar strandde in de kwartfinale.

Kerstholt zelf strandde ook in de kwartfinale op de 500 meter. Sjinkie Knegt ging wel door en kan zich op de deze afstand nog plaatsten voor de Spelen. De shorttracker uit Bantega is al geplaatst voor de 1.000 meter. Bij de vrouwen ging Jorien ter Mors naar de halve finale op de 500 meter, terwijl Liesbeth Mau-Asam sneuvelde.

Winterweer nog niet voorbij

De komende dagen gaat de winter weer terrein winnen. Dat meldt het KNMI. Momenteel zijn er grote temperatuursverschillen tussen het zuiden en het noorden, doordat de grens van de koude vrieslucht dwars over het land ligt.

In het overgangsgebied valt neerslag. Het gaat hierbij om regen, natte en droge sneeuw en uiteindelijk steeds meer droge sneeuw, met kans op gladde wegen.

Het KNMI waarschuwt dan ook aan het begin van vanavond voor plaatselijke gladheid in Noord-Holland, Friesland en Flevoland door sneeuwval. Vanochtend waarschuwde het KNMI al voor gladheid in Noord-Holland door ijzel na een regenbui door de lage temperatuur daar.

De vorstgrens verplaatst zich de komende tijd in zuidwestelijke richting. Begin komende week komt het hele land hierdoor weer in de vrieskou terecht. Op verschillende plaatsen wordt het waarschijnlijk weer wit, waarbij de sneeuw na het invallen van de vorst kan blijven liggen.

Volgende week moet Nederland rekenen op wederom een winterse periode van zeker enkele dagen met een aantal dagen 's nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.

Weer sneeuw op komst.

Interesse in Mass Effect film

De project director van Mass Effect 2, Casey Hudson, heeft aangegeven dat Hollywood zeer geïnteresseerd is in het maken van een film over deze game. Toch zijn er op dit moment geen concrete plannen.

Hudson geeft aan dat als er überhaupt een film gemaakt zal worden dit ook niet zomaar een film moet zijn, dit zal dan een daadwerkelijk goede film moeten worden. Maar Hudson heeft er absoluut geen haast bij.
Ze zullen eerst alle opties bekijken en willen er zeker van zijn dat ze het juiste kiezen.

Hoe denken jullie over een verfilming van games?
Is tegenwoordig een game niet al een soort van film, waar de gamer een hoofdrol in speelt?

The Misadventures of P.B. Winterbottom verschijnt 17 februari

De nieuwe arcadegame van het development team 'The Odd Gentleman', The Misadventures of P.B. Winterbottom verschijnt 17 februari exclusief op Xbox Live Arcade. In dit zwart/wit avontuur speel je als P.B. Winterbottom, een meneer die wel erg dol op taart is. Zo speur je levels door op zoek naar taart, maar kom je door een mysterieuze taart terecht in een tijdreiswereld, waarin je jezelf door oude levels laat besturen.

De game kom op 17 februari uit en gaat 800 MS points kosten.

 

 

Kunstschaatsster Kostner herovert Europese titel

De Italiaanse kunstschaatsster Carolina Kostner is in de Estse hoofdstad Tallinn Europees kampioen geworden. De Finse Laura Lepistö, de titelverdedigster, werd tweede. Kostner was al twee keer eerder in haar loopbaan de beste van Europa. In 2007 en 2008 kreeg ze ook het goud omgehangen voor ze vorig jaar Lepistö voor moest laten.

Op de vrije kür was Kostner verre van foutloos. Haar technische score was minder dan die van de Georgische Elene Gedevanishvili, maar de kür van de Italiaanse had een hogere moeilijkheidsgraad waardoor Kostner toch de vrije kür en het goud won. Gedevanishvili klom door haar tweede plaats bij de vrije kür wel naar het brons.

Afghaanse gouverneur overleeft aanslag

Een provinciale gouverneur in Afghanistan is aan een moordaanslag ontsnapt, maar vier soldaten werden wel door de bom gedood. Dat heeft een woordvoerder vandaag gezegd. De gouverneur bezocht een school in de provincie Wardak, ten zuiden van de hoofdstad Kabul.

Eerder had de man, Halim Fidai, een bezoek gebracht aan stamoudsten. Onderweg naar de school reed zijn konvooi over een bermbom. De gouverneur bleef ongedeerd, maar vier Afghaanse soldaten in een ander voertuig kwamen om het leven.

Twee gewapenden mannen, een van hen een plaatselijke commandant van de Taliban, probeerden de plek van de aanslag te ontvluchten, maar werden gearresteerd.

Man zeikt in vleesvitrine Wal-Mart

De politie van Canton, in de Amerikaanse staat Ohio, heeft gisterochtend een 21-jarige man uit die plaats gearresteerd. De man was in het holst van de nacht naar de lokale Wal-Mart gegaan om daar in een vleesvitrine een stel biefstukken onder te zeiken. De dader, Robert T. Jenkins, zal worden aangeklaagd wegens vandalisme en wanordelijk gedrag.

Jenkins werd opgemerkt door een werknemer van de Amerikaanse winkelketen, die met eigen ogen zag gebeuren hoe de wildplasser naar de vleesvitrine liep en vervolgens zijn blaas leegde boven een partij uitgestalde biefstukken. Het smerige gedrag van de man heeft maar liefst voor zeshonderd dollar, ruim vierhonderd euro, schade opgeleverd.

De politie van Canton wilde niet kwijt of Jenkins onder invloed van alcohol of drugs verkeerde. Hij wordt voorlopig vastgehouden en mag tegen een borgsom van 25.000 dollar thuis zijn proces afwachten.

Paus: bloggen voor God

Paus Benedictus XVI wil dat priesters meer gebruik gaan maken van moderne communicatiemiddelen, zoals weblogs. Zo kan de kerk het woord van God beter verspreiden, zei de paus vandaag op de Dag van de Communicatie van de Rooms-Katholieke Kerk.

Volgens de kerkvorst leiden nieuwe technologieën tot "diepere banden over grotere afstanden" en openen ze "nieuwe perspectieven voor dialoog, evangelisatie en catechese". Priesters die daarmee om kunnen gaan "maken God tastbaar in de wereld van vandaag", aldus de paus.

Het Vaticaan was lange tijd huiverig voor nieuwe communicatiemiddelen, maar paus Benedictus XVI lijkt voorzichtig een andere koers in te slaan. Zo zijn toespraken van de paus te bekijken op iPhones en iPods en zit het Vaticaan op de netwerksite Facebook.

Straks weer lekker bloggen!

Camiel, rot op met je kilometergezeik!

Onze Grondwet kan bij het grof vuil. In de kantine van het Tweede-Kamergebouw en van het Ministerie van VenW kijkt men beschaamd omlaag als Camiel voorbij komt met een dienblad met daarop een flauw broodje kaas en een kopje lauwe bremzoute automatensoep. Oogcontact wordt angstvallig vermeden. Camiel zet in zijn eentje het gehele parlement en al zijn beleidsambtenaren voor schut.

Van Calker en Jansma zevende in Igls

Bobsleeërs Edwin van Calker en Sybren Jansma zijn bij de laatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen zevende geworden. In het Oostenrijkse Igls kon het duo de stunt van de derde plaats van vorige week niet herhalen. Een tiende plaats in de eerste en een vierde plaats in de tweede run zorgde er voor dat het Nederlandse duo uiteindelijk zevende werd.

De Zwitsers Beat Hefti en Thomas Lamparter wonnen de wedstrijd met 0,11 voorsprong op het Duitse tweetal Andre Lange/Kevin Kuske. De laatste podiumplaats werd bezet door de Zwisters Daniel Schmid/Jürg Egger. De wedstrijd telde ook als Europees kampioenschap. Daarin werden Van Calker en Jansma zesde. In het klassement is het Nederlandse duo uiteindelijk twaalfde geworden, waardoor ze voor de Spelen in Vancouver in de beste startgroep zitten.

Voormalige koning Maleisië overleden

Sultan Iskandar Ismail, die vijf jaar lang koning van Maleisië was, is gisteren op 77-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de belangrijkste minister van de staat waar de sultan woonde, Johor, gezegd.

Sultans en rajahs vormen de hoofden van negen van de dertien Maleisische staten. Als onderdeel van een roterende monarchie wordt het koningschap iedere vijf jaar door een van hen vervuld.

De heersers hebben voornamelijk een ceremoniële functie, maar onder de etnische islamitische gemeenschap genieten zij aanzien, omdat zij de Maleisische tradities en de islam in stand houden.

Sultan Iskandar was van 1984 tot 1989 koning van Maleisië. Zij koningschap werd gevolgd door een controverse toen hij er in 1992 van beschuldigd werd een hockeycoach te hebben geslagen. Het was een van vele incidenten door koninklijken die leidden tot constitutionele veranderingen die een einde maakte aan hun justitiële onschendbaarheid.

'Peiling ANWB niet representatief'

De ANWB-peiling over de kilometerheffing die het kabinet wil invoeren is "een heel ongelukkige manier om steun in de samenleving te peilen". Tenminste dat is de mening van opiniepeiler Maurice de Hond. Volgens de onderzoeksexpert schuilt er een dubbel gevaar in deze manier van peilen.

De ANWB noemt het onderzoek representatief omdat de leden een 'drive' hebben om hun mening over het onderwerp te geven en veel mensen daarom aan het onderzoek zullen deelnemen. Juist dat is volgens Maurice de Hond een gevaar. ,,Het is geen representatieve steekproef waarmee je kunt vaststellen wat er leeft onder autorijdend Nederland. Door de lading die Camiel Eurlings er zelf aan heeft gegeven, weet je bijna zeker dat nee-stemmers harder hun best gaan doen."

Uitslagen zaterdaghoofdklasse

Vandaag stond de veertiende speelronde in de zaterdaghoofdklasse op het programma. Hieronder de uitslagen en de nieuwe standen.

Hoofdklasse A

ARC - Quick Boys 1-3
Barendrecht - FC Lisse 4-1
DOTO - Scheveningen 2-1
Katwijk - Capelle 0-1
Rijnsburgse Boys - TOGR 2-0
Ter Leede - RVVH 2-3

Noordwijk - ASWH werd afgelast

STAND

1. Capelle 12-33
2. Barendrecht 11-26
3. Rijnsburgse Boys 11-23
4. Quick Boys 13-21
5. ARC 12-18
6. FC Lisse 13-18
7. Ter Leede 11-16 (+4)
8. Katwijk 11-16 (-2)
9. ASWH 11-15
10. Noordwijk 12-15
11. Scheveningen 13-13
12. RVVH 12-12
13. DOTO 13-8
14. TOGR 13-3

Quick Boys één punt, ASWH twee punten in mindering

Hoofdklasse B

DOVO - ODIN '59 0-3
Hoek - GVVV 2-0
LRC Leerdam - Spakenburg 2-2
SDC Putten - Kozakken Boys 2-1
Volendam - Bennekom 3-2
IJsselmeervogels - Jodan Boys 3-1
Zwaluwen '30 - Sparta Nijkerk 4-2

STAND

1. Sparta Nijkerk 13-28
2. Spakenburg 14-28
3. IJsselmeervogels 14-27
4. Hoek 13-25
5. Kozakken Boys 14-22
6. GVVV 14-21
7. Zwaluwen '30 13-20
8. LRC Leerdam 12-16
9. SDC Putten 13-16
10. ODIN '59 14-16
11. Jodan Boys 14-13 (-7)
12. DOVO 14-13 (-17)
13. Volendam 14-11
14. Bennekom 14-9

Hoofdklasse C

Berkum - Nunspeet 1-1
HHC Hardenberg - Be Quick '28 3-0
SC Genemuiden - Go-Ahead Kampen 3-1
WHC - Harkemase Boys 0-2

ACV - PKC '83, CSV Apeldoorn - Staphorst en Excelsior '31 - Flevo Boys werden afgelast

STAND

1. Excelsior '31 13-31
2. Harkemase Boys 12-23
3. CSV Apeldoorn 12-21 (+5)
4. ACV 12-21 (+4)
5. Berkum 13-20
6. SC Genemuiden 14-20
7. Flevo Boys 11-19
8. Staphorst 12-19
9. HHC Hardenberg 12-16
10. Nunspeet 13-12 (-13, 16 goals gescoord)
11. Be Quick '28 13-12 (-13, 13 goals gescoord)
12. WHC 12-11
13. PKC '83 12-9
14. Go-Ahead Kampen 13-6

Napoleon: Total War krijgt multiplayer campaign

Ontwikkelaar Creative Assembly heeft bekend gemaakt dat Napoleon: Total War een singleplayer en een multiplayer campaign zal bevatten.  In Napoleon: Total War speel je met een van de grootste (figuurlijk, niet letterlijk) generaals die ooit heeft bestaan in drie verschillende campaigns, Italië, Egypte en Europa, alleen of met een vriend. Door het succes van de Empire Multiplayer Campaign Beta is de multiplayer optie toegevoegd.

Spelers zullen ook de optie krijgen om "Drop-in Battles" toe te staan alvorens ze een campaign starten, wat inhoudt dat online mensen zomaar de vijandige troepen zullen overnemen en je opeens tegen een menselijke tegenstander komt te vechten. Napoleon: Total War verschijnt 23 februari op de PC en hieronder kan je de screenshots van de multiplayer bewonderen. Vergeet niet onze preview van deze game te lezen, die dit weekend online komt.

napoleonnapoleonnapoleonnapoleon

 

Voormalig topsprintster geeft dopinggebruik toe

De voormalig topsprintster Gesine Tettenborn wil af van haar in de jaren tachtig gelopen records. De 47-jarige Duitse, destijds uitkomend voor de DDR, heeft toegegeven dat de toptijden tot stand zijn gekomen door dopinggebruik. De Duitse atletiekfederatie heeft het verzoek van Tettenborn ingewilligd en de records uit de boeken geschrapt.

Tettenborn, tijdens haar carrière lopend onder haar meisjesnaam Gesine Walther, was vooral succesvol op de estafette. De 3.15,92 minuten, die ze samen op de 4x400 meter met haar ploeggenoten liep in juni 1984 was zelfs vier jaar lang het wereldrecord. Nog steeds is het de snelste tijd ooit door Duitse vrouwen gelopen.

Van die eer wil Tettenborn nu af. "Ik wil er niet verantwoordelijk voor zijn dat jonge meisjes naar doping grijpen, om mijn records te kunnen breken", zegt ze tegenover het Duitse blad Der Spiegel. "Anderen verwijten me misschien dat ik mooie herinneringen kapot maak, of het eigen nest bevuil, maar voor mezelf moest ik dit gewoon doen."

De DDR grossierde jarenlang in uitstekende sportprestaties, maar achteraf kwamen verhalen over georganiseerd dopinggebruik naar buiten. De Duitse atletiekbond nam na de val van de muur alle records uit het voormalige Oost-Duitsland over, maar deed wel een beroep op sporters die doping hadden gebruikt om dit eerlijk te bekennen. Eerder liet ook voormalig topatlete Ines Geipel op deze manier haar records uit de boeken verwijderen.

Neuken zorgt voor verlamde vingers

Heb je eindelijk een vriendin gescoord en dacht je af te zijn van stramme spieren? Vergeet het maar, want ook de liefde bedrijven is niet geheel zonder gevaar. Een teveel aan seks kan namelijk leiden tot het carpaletunnelsyndroom. Bij deze neurologische aandoening is de middelste zenuw van de pols bekneld.

"Als de handen regelmatig de druk van het hele bovenlichaam moeten opvangen, kan het carpaletunnelsyndroom ontstaan", vertelt ene dokter John Zenian. Juist bij de welbekende missionarishouding, man boven, vrouw onder, is dit met name het geval.

"Tijdens seks moet iemand met beide handen het bovenlichaam dragen", luidt de uitleg van de dokter in het tijdschrift 'Medical Hypotheses'. Het carpaletunnelsyndroom is een van de meest voorkomende zenuwaandoeningen. Het syndroom zorgt voor tintelende of zelfs verlammende vingers en komt vaker voor onder vrouwen dan bij mannen.

Volgens Zenian is seks de sleutel tot de aandoening. Onderzoekers hebben de laatste jaren eigenschappen als zwangerschap, leeftijd, huwelijkse staat en het gebruik van hormoonbehandelingen vergeleken met het percentage patiënten die lijden aan het carpaletunnelsyndroom. Volgens de dokter bewijst zijn theorie waarom meer jongeren dan ouderen te kampen hebben met de kwaal.

Toch krijgen de laatste tijd ook steeds meer bejaarden last van het carpaletunnelsyndroom. Ook hier is volgens Zenian een verklaring voor. Volgens hem is het gebruik van Viagra de boosdoener bij de oudjes.

Rutten wilde Van Nistelrooy halen

PSV-trainer Fred Rutten heeft geprobeerd Ruud van Nistelrooy naar Eindhoven te halen. Volgens Omroep Brabant liet de oud-PSV'er via zijn zaakwaarnemer weten geen trek te hebben in een terugkeer bij de club die hij 2001 verliet.

Van Nistelrooy besloot in de winterstop te willen vertrekken bij Real Madrid. HSV lijkt nu de beste papieren te hebben om de aanvaller in te lijven. Een overgang naar Hamburg lijkt slechts een kwestie van tijd.

Opmerkelijk genoeg is HSV de tegenstander van PSV in de Europa League. De kans is dan ook groot dat Rutten Van Nistelrooy wel naar Eindhoven ziet komen, maar dan in het shirt van HSV.

De zoektocht van PSV naar een extra spits komt vooral vooruit uit de absentie van Jonathan Reis. De Braziliaan heeft privéproblemen en is mogelijk langere tijd niet beschikbaar. Rutten heeft echter nog wel Danny Koevermans en Ola Toivonen achter de hand voor de spitspositie.

[video]VS Idol-kandidaat in de boeien geslagen na song

Door veelvuldig oefenen kom je niet overal waar je wezen wilt. Er zal toch ook nog zoiets als talent aanwezig moeten zijn om een doel te kunnen bereiken.

Op dit moment kun je de tv niet aanzetten, of er is weer een of andere talentenjacht gaande. Slechts af en toe verschijnt er iemand die echt talent laat zien. Veel vaker komt het voor dat de kandidaat beter met een postzegelverzameling zijn tijd had kunnen doorbrengen.

De Amerikaan, Jarrod Norrell (28), die meedeed aan een auditie bij American Idol, was overtuigd dat hij de sterren van de hemel zou zingen voor de jury. De Amazing Grace die hij ten gehore bracht, was van dermate slechte kwaliteit dat hij al snel werd verzocht de studio te verlaten.

De jongeman weigerde echter gehoor te geven aan het vriendelijke verzoek om 'naar zijn postzegels' te gaan. Twee uit de kluiten gewassen mannen begeleidden hem vervolgens naar de uitgang.

Dat er ook nog eens een politieagent aan te pas moest komen om Jarrod te boeien, zegt toch wel iets over zijn geloof in eigen kunnen.

 

Woordvoerder: "López naar US F1"

Het nieuwe Formule 1-team US F1 heeft eindelijk haar eerste coureur vastgelegd. José María López zal komend seizoen een bolide van het Amerikaanse team gaan besturen. Het nieuws werd bevestigd door de woordvoerder van de Argentijnse coureur Miguel Mattos.

Lopez is een voormalig testcoureur van Renault die enkele maanden geleden al verklaarde dat hij verzekerd was van een stoeltje bij Team US F1 mits hij het benodigde sponsorgeld bijeen zou brengen. De 26-jarige Argentijn lijkt hier nu in geslaagd te zijn, waardoor de deal nu rond is. "Er is een akkoord en maandag zal de officiële bekendmaking zijn," zei Mattos tegen Reuters.

Volgens Autosport heeft voormalig coureur Carlos Reutemann een grote rol gespeeld in het bijeenbrengen van het geld voor zijn 26-jarige landgenoot. Zowel de Argentijnse overheid als het bedrijfsleven sponsoren de coureur. Hiermee heeft het land na Gaston Mazzacane, die in 2000 en 2001 reed, weer een Formule 1-coureur.

Geen geld voor Joe Jackson uit erfenis

De advocaten die de erfenis van Michael Jackson beheren, hebben besloten dat vader Joe Jackson geen geld erft. De advocaten vrezen dat hij het geld niet zou uitgeven aan zijn levensonderhoud, maar over de balk zou gooien.

Joe Jackson beweerde vorig jaar dat hij financieel afhankelijk is van zijn zoon. Hij zegt een uitkering van 1.700 dollar te krijgen, maar per maand 20.000 dollar uit te geven. Michael Jackson bepaalde in zijn testament dat zijn kinderen, moeder en een aantal goede doelen geld zouden krijgen.

Het vermogen van Michael Jackson is sinds zijn dood met honderden miljoenen dollars gegroeid.

Explosies en vette bolides in Split/Second trailer

Split/Second is een race-game van Black Rock Studios die een frisse wind door het race-genre probeert te waaien. Elke ronde verandert de racebaan van vorm en jij hebt daar invloed op. Hierdoor kun je de tegenstanders laten crashen of een snelle shortcut maken. Aan het einde van de race moet de racebaan helemaal anders zijn. Om te laten zien hoe dit in zijn werking gaat is er een trailer verschenen. De explosies vliegen om je oren, dus geluid aan, headset op en kijken maar.

'Griekenland moet financiën op orde brengen'

Griekenland en andere landen in de eurozone met hoog opgelopen begrotingstekorten moeten alles in het werk stellen om hun financiën op orde te krijgen. Dat heeft de president van de Europese Centrale Bank gezegd in een interview met het Duitse weekblad Focus dat vandaag is gepubliceerd.

De Europese Unie heeft de druk op Athene opgevoerd om strenge regels in te stellen om het begrotingstekort terug te dringen. Het tekort in Griekenland is meer dan vier maal hoger dan de door de EU ingestelde limiet van drie procent van het bruto nationaal product.

"Ierland heeft ook deze moeilijke, maar dappere stappen gezet", aldus ECB-president Jean-Claude Trichet. "Ik ben er van overtuigd dat de Griekse regering hetzelfde zal ondernemen om tegen 2012 de limiet van drie procent te bereiken."

Heidfeld derde coureur bij Mercedes Grand Prix

Nick Heidfeld wordt dit jaar de derde rijder bij Mercedes Grand Prix. De Duitser reed de afgelopen tien seizoenen in de Formule 1, maar kon voor dit jaar geen racestoeltje vinden. Waarschijnlijk zal hij maandag bij de teampresentatie van Mercedes al aanwezig zijn.

"Nick wil zich volledig concentreren op zijn werk als testcoureur en de reguliere coureurs helpen met zijn ervaring. Nick had gehoopt op een plekje bij de topteams, maar de beslissingen kwamen allemaal erg laat. Daarom hebben we nu voor een andere optie gekozen," zei zijn manager Andre Theuerzeit tegen Auto Bild.

Heidfeld was lang in beeld om bij Mercedes Grand Prix tweede coureur te worden achter Nico Rosberg. Uiteindelijk ging zijn landgenoot Michael Schumacher er met die plaats op de grid vandoor. De Duitser was ook in beeld bij Sauber dat uiteindelijk Pedro de la Rosa aantrok. Tenslotte was voor Quick Nick Renault nog een mogelijkheid, maar het tweede stoeltje daar lijkt te gaan naar Vitaly Petrov.

Babette v. Veen ontkent terugkeer in GTST

Babette van Veen keert voorlopig niet terug in 'Goede Tijden, Slechte Tijden'. De actrice ontkent vandaag dat ze binnenkort weer te zien is in de populaire RTL-soap.

Gisteren speculeerden diverse media over een mogelijke terugkeer van haar personage Linda Dekker, maar volgens Babette is dat niet waar. "Lieve allemaal, geloof me nou maar als ik zeg dat ik niet terugga naar GTST", twittert Babette. "En haal dat a.u.b. van jullie sites, want het klopt helemaal niet", voegt ze er aan toe.

Babette speelde de rol van Dekker tussen 1990 en 1998. Van 2005 tot 2006 keerde ze eenmalig terug in soapdorp Meerdijk.

Ik kom niet!

Goud en tweemaal zilver voor baanwielrenners

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden baanwielrennen in Peking heeft Willy Kanis goud gepakt op de 500 meter tijdrit.

Op de teamsprint pakte Kanis samen met Yvonne Hijgenaar zilver. Het Nederlandse koppel hoefde alleen het Chinese duo Gong Jinjii en Lin Junhong voor zich te dulden. Vera Koedooder, gisteren nog goed voor goud op de scratch, speelde vandaag een bijrol op de puntenkoers.

Levi Heimans, Arno van der Zwet, Sipke Zijlstra en Tim Veldt pakten zilver op de ploegenachtervolging. In de finale waren de Australische mannen veel te sterk.

Advocaat: "Zelf durven voetballen tegen Ajax"

Morgenmiddag speelt AZ de uitwedstrijd tegen Ajax. Het is voor de Alkmaarders de eerste wedstrijd na de winterstop, daar de Amsterdammers al een wedstrijd achter de kiezen hebben. Zij moesten namelijk nog een inhaalduel tegen NAC Breda (1-1) afwerken.

"Daar kun je gelijk spelen," aldus Advocaat over het gelijke spel van Ajax tegen NAC Breda. "Maar het verhaal bij Ajax is bekend: er is direct paniek. Dat is niks nieuws. Als dat bij PSV gebeurde, kwam Harry van Raaij de dag erop een kop koffie bij me drinken."

Toch twijfelt Advocaat niet aan de capaciteiten van Martin Jol, trainer van de Amsterdammers. "Ik denk dat Martin Jol sterk genoeg is om daarmee om te gaan. Ajax is thuis een sterk team," aldus de oefenmeester, die overigens zijn ploeg het spel wil laten maken. "Wij moeten echter zelf durven te voetballen. Voorin hebben we jongens die voor veel gevaar kunnen zorgen. Daarvan moeten we profiteren. Wat Ajax doet maakt mij niet zoveel uit."

AZ kan in het duel tegen Ajax in elk geval geen beroep doen op Sébastien Pocognoli. De Belg is onvoldoende hersteld van een blessure aan zijn knie. Ook Brett Holman (kuit) mist het duel met de Amsterdammers. Héctor Moreno en David Mendes da Silva zijn wel fit verklaard en zullen naar verwachting in actie gaan komen.

De kans is groot dat Mounir El Hamdaoui vanaf de zijkant gaat acteren. Advocaat: "Types als Mounir worden door trainers vaak aan de zijkant gezet. Naar voren toe is hij uitstekend en altijd op zoek om goals te maken. Maar als Lionel Messi bij Barcelona al moet meeverdedigen, moet dat bij AZ zeker. In het midden zijn we met Mounir kwetsbaarder dan wanneer hij vanaf de zijkant speelt. Dat geldt ook voor Moussa Dembélé en Jeremain Lens. Hedendaags is de sterkte van het middenveld bepalend. Sinds PSV zie ik echter wel verbetering op het gebied van meeverdedigen."

Bovenstaande zorgt er voor dat Ari waarschijnlijk als diepe spit gaat fungeren. "Hij krijgt de kans om zich te profileren. Ari is een goed aanspeelpunt, is balvast en laat anderen om zich heen beter spelen. Graziano Pellè is een échte targetman, maar heeft minder dreiging richting het doel. Ari moet het laten zien: daarom speelt hij bij AZ."

Tot slot zal Maarten Martens naar verwachting de functie van meest aanvallende middenvelder gaan vervullen. "Hij is geen spelbepaler, maar meer een verbindingsspeler tussen achterhoede en aanval. Dat is een positie waar Maarten graag speelt. We gaan kijken of hij het op hoog niveau aankan. Meestal speelde hij toch vanaf links. Ik ben benieuwd naar de vraagtekens die op bepaalde posities hun kans krijgen. Mijn spelers moeten presteren en er staan, zonder excuses."

Bijzondere herdenking Jodenvervolging van start

Vanavond wordt in Amsterdam de eerste van de 102 duizend namen van Nederlandse slachtoffers van de Jodenvervolging voorgelezen. Jules Schelvis, die werd gedeporteerd naar kamp Westerbork en vandaar naar het vernietigingskamp Sobibor dat hij overleefde, leest vanaf 18.30 uur de eerste namen voor.

Vervolgens worden er 112 uren lang onafgebroken namen voorgelezen, tot en met 27 januari. Dan is het 65 jaar geleden dat het vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. Het Herinneringscentrum Kamp Westerbork heeft daarom het lezen van de namen bedacht.

Het voorlezen start op het Muiderpoortstation in Amsterdam. Vanaf dat station werden tussen 3 oktober 1942 en 26 mei 1944 ruim elfduizend joden naar het doorgangskamp Westerbork gevoerd. Na Schelvis zetten staatssecretaris van VWS Jet Bussemaker en Tweede Kamer-voorzitter Gerdi Verbeet het lezen voort.

Ook vanuit andere plaatsen werden mensen aangevoerd. Nadat op Muiderpoort de laatste namen zijn gelezen, vertrekken vanuit verschillende plaatsen in Nederland, waaronder behalve Amsterdam ook Alkmaar en Rotterdam bussen. De bussen rijden langs locaties die verband houden met de Jodenvervolging. In de bussen worden ook namen voorgelezen.

De bussen komen rond middernacht aan op het terrein van kamp Westerbork aan. Op het kampterrein worden de eerste namen rond 24.00 uur gelezen door Lida Prins-Van der Kar, die als kind in kamp Westerbork gevangen zat. Het lezen van de namen wordt vervolgens voortgezet tot 27 januari, wanneer Fia Polak, die op die dag 65 jaar geleden in Auschwitz werd bevrijd, de laatste namen leest.

Komiek Andy Dick weer de cel in

De Amerikaanse komiek Andy Dick is vandaag opnieuw opgepakt op verdenking van seksueel misbruik. De 44-jarige acteur werd in West Virginia in de boeien geslagen.

Het is onbekend wat Dick, die bekend werd door zijn rol in de televisieserie 'NewsRadio', gedaan heeft. Volgens entertainmentsite TMZ zit hij momenteel vast in een gevangenis.

Het is niet de eerste keer dat Dick in aanraking komt met de politie. In 1999 werd hij betrapt op cocaïnebezit nadat hij met zijn auto tegen een telefoonpaal was gebotst. In 2007 werd hij berispt wegens wildplassen en in 2008 greep hij een 17-jarig meisje bij haar borsten onder invloed van marihuana.

Alweer in de cel

Cerberus Network niet de enige manier om Mass Effect 2 DLC te krijgen

Mede-oprichter van BioWare Greg Zeschuk heeft in een interview met Joystiq gezegd dat het in-game DLC-netwerk van Mass Effect 2, Cerberus niet de enige manier is om DLC te verkrijgen. Het Cerberus Network krijg je gratis via een code die in de doos van Mass Effect 2 zit. Voor mensen die de code niet hebben kan je het Cerberus Network aanschaffen voor $15. 

Zeschuk zei dat er zeker nog wel betaalde DLC zal komen, maar dat zal niet op het Cerberus Network komen. Deze zullen apart via bijvoorbeeld het Xbox Live netwerk beschikbaar worden gesteld. Alles wat op het Cerberus Network komt zal gratis zijn. Maar hij zegt dat we niet moeten vrezen en dat daar ook steeds nieuwe content voor wordt gemaakt.

Een nieuw DLC concept dus, wat BioWare introduceert. Vinden jullie dit een goed initiatief of had BioWare dit beter maar niet kunnen doen?

mes

Roman Polanski moet terug naar Verenigde Staten

Roman Polanski mag niet in Zwitserland blijven om het vonnis van de rechter af te wachten. De 76-jarige regisseur kan niet veroordeeld worden als hij verstek laat gaan, waardoor hij nu gedwongen is naar de Verenigde Staten te vertrekken.

Polanksi had de rechter verzocht of hij thuis mocht blijven, maar de rechter wil hem naar Los Angeles halen om zijn waardigheid als rechter te beschermen. Polanksi is inmiddels in beroep gegaan op de beslissing.

De regisseur staat terecht voor het hebben van seks met een 13-jarige, wat in de Verenigde Staten geldt als verkrachting. Polanski werd eind september gearresteerd in Zürich, 32 jaar na het incident.

 
Weer terug naar L.A.

Heitinga krijgt concurrentie van Senderos

Everton heeft de Zwitser Philippe Senderos overgenomen van Arsenal. De robuuste mandekker was overbodig bij de Gunners en wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van de Londense ploeg. Senderos moet bij Everton de concurrentie met John Heitinga aangaan voor een positie in het centrum van de defensie.

Everton heeft onder meer Celtic, Galatasaray en VfL Wolfsburg afgetroefd in de strijd om de Zwitsers international. Senderos verkoos de ploeg van David Moyes boven de andere geïnteresseerden, omdat hij in de Premier League wil blijven spelen.

The Toffees laten op de officiële website weten de verdediger tot het einde van het seizoen over te nemen van Arsenal. Senderos heeft in Londen een aflopend contract. Everton heeft de mogelijkheid de de Zwitser komende zomer transfervrij over te nemen.

De 24-jarige Senderos werd afgelopen zomer ook al in verband gebracht met een vertrek naar Everton, maar die vond geen doorgang. Bij Arsenal werd dit seizoen geen beroep gedaan op de diensten van de Zwitser, waarop manager Arséne Wenger besloot de mandekker van de hand te doen. Senderos speelde 64 competitieduels voor Arsenal en werd vorig seizoen nog uitgeleend aan AC Milan.

Splinter Cell Conviction neemt 12-16 uur in beslag

De singleplayer en de co-op mode van Splinter Cell: Conviction nemen gezamenlijk 12 tot 16 uur in beslag. Dit heeft Ubisoft gezegd in een live-chat op Facebook. 

Game director Patrick Redding zei hierover het volgende: "De singleplayer en de co-op mode houden je ongeveer 12 tot 16 uur bezig. Maar met Deniable Ops zal het interessant worden om te kijken hoeveel replay-value uit de game wordt gehaald. 

Ook maakte Redding van de situatie gebruik om nog eens duidelijk te maken dat Splinter Cell is uitgesteld om de game bij te polijsten: "We wilden de extra tijd om de game bij te polijsten. Een game die later komt kan goed zijn, maar een slechte game is altijd slecht."

Splinter cell"

Van Eck zegeviert op Weissensee

Pieter Jan van Eck heeft vanmiddag de eerste marathon op natuurijs van het grand prix-circuit op zijn naam geschreven. Op de Oostenrijkse Weissensee won de 20-jarige rijder de sprint van een kopgroep van negen man.

Het was voor Van Eck de eerste maal dat hij een marathon op natuurijs wist te winnen. Jan Maarten  Heideman eindigde als tweede, de Nederlands kampioen op kunstijs Arjan Stroetinga kwam als de nummer drie over de meet. De kopgroep had slechts vier seconden voorsprong op het peloton.

Wees onorthodox in Battlefield Bad Company 2

Modern Warfare 2 heeft een concurrent nodig en velen zien dat in Battlefield Bad Company 2. Voorheen waren we alleen bekend met multiplayer beelden, maar nu is er ook een singleplayer trailer opgedoken. De vijand is extreem dodelijke wapens aan het maken en jij en je groep moeten ze tegen houden. Gelukkig heb je weinig regels om je aan te houden en mag je de vijand bruut afslachten. Battlefield Bad Company 2 verschijnt op 5 maart in Europa op de PC, de Xbox 360 en de Playstation 3.

Britney Spears nog steeds onder curatele

Britney Spears blijft voorlopig onder curatele van haar vader staan. Ondanks speculaties dat ze verlost zou worden van het financiële toezicht, besloot de rechter gisteren dat de zangeres nog niet de vrije hand krijgt over haar geld. Dat meldt het Amerikaanse US Weekly.

Britney's vader behartigt sinds februari 2008 de financiële en persoonlijke belangen van zijn dochter, nadat de popdiva een maand ervoor tweemaal in een psychiatrisch ziekenhuis was beland.

Spears krijgt weer controle over haar leven, wanneer ze in tegenover de rechtbank kan bewijzen dat ze haar eigen zaken weer kan regelen. Wanneer de volgende hoorzitting op het programma staat, is niet bekend.


 Britney nog steeds onder curatele

[AO] Wozniacki veel te sterk voor Peer

Caroline Wozniacki heeft de vierde ronde bereikt van de Australian Open. De 19-jarige Deense speelster versloeg Shahar Peer met 6-4 en 6-0. De partij duurde 77 minuten. 

In de eerste set nam Peer, die bij het toernooi in Hobart eerder deze maand nog verliezend finaliste was, nog wel een voorsprong van 2-0. Daarna was het echter eenrichtingsverkeer. De Deense wist haar opponente vooral met haar opslag een kop kleiner te maken.

'Van Nistelrooy al medisch gekeurd door HSV'

Niets lijkt de komst van Ruud van Nistelrooy naar Hamburger SV meer in de weg te staan. De 33-jarige spits doorstond gisteren met succes de medische keuring, die werd uitgevoerd in een kliniek in Madrid. Dat melden het Duitse Bild en de Spaanse sportkranten AS en Marca. Van Nistelrooy liet bovendien zelf weten graag naar HSV te willen gaan.

De komst van Van Nistelrooy wordt naar verwachting morgen door HSV bekendgemaakt. De club wil zich eerst volledig concentreren op de belangrijke competitiewedstrijd van vandaag tegen Borussia Dortmund. Van Nistelrooy kan dan morgen voor aanvang van de wedstrijd tussen Real Madrid en Malaga afscheid nemen van het publiek in het Estadio Bernabeu.

Van Nistelrooy mag bij Real Madrid transfervrij vertrekken. De spits raakte dit seizoen op een zijspoor bij de Spaanse topclub door de moordende concurrentie en een slepende knie- en spierblessure. Volgens Bild tekent Van Nistelrooy bij HSV een contract tot het einde van het seizoen, dat vervolgens door de club met een jaar kan worden verlengd.

De Bundesliga zou na de Premier League en de Primera Division de derde Europese topcompetitie zijn waar Van Nistelrooy aan de slag gaat. Hij komt in Hamburg zijn landgenoten Joris Mathijsen, Eljero Elia en Romeo Castelen tegen. Ploeggenoot Rafael van der Vaart, tussen 2005 en 2008 spelend in Hamburg, zou de 64-voudig international hebben geadviseerd om voor HSV te kiezen.

Krul: "Ik wil geen tweede keeper blijven"

Tim Krul wil snel meer wedstrijden gaan keepen voor zijn huidige club Newcastle United. Momenteel moet de jonge doelman genoegen nemen met een reserverol bij de Championship-club, maar zijn geduld begint op te raken.

Momenteel is Krul tweede keeper achter Steve Harper. Tegenover de Daily Express vertelde de sluitpost van Jong Oranje dat hij snel veranderingen wil zien: "Maar in de League Cup en FA Cup heb ik mijn wedstrijdjes meegepikt. Bovendien merk ik dat ik progressie boek. Dat houdt me overeind."

"Mijn contract bij Newcastle loopt nog anderhalf jaar. De komende periode wil ik nog leren van Harper, maar ik ben niet van plan om heel lang tweede keeper te blijven. Momenteel lig ik mooi op koers, ik ben 21 jaar oud en tweede keeper van een grote club. Dat is belangrijk, maar ik heb nog een lange weg te gaan", aldus de jonge keeper.

'Verlinde-tapes' hebben geen invloed op BNN

Ondanks het incident met Albert Verlinde is BNN niet van plan om de koers radicaal te veranderen. De jongerenomroep zegt weer voor behoorlijk wat oproer te willen zorgen met het nieuwe seizoen van het programma 'VOC'.

"Het incident met Albert heeft absoluut geen invloed op het programma. We blijven bij ons statement", licht een woordvoerder van BNN vandaag toe.

BNN heeft gisteren de ruzie met Albert Verlinde bijgelegd. De omroep heeft een schikking met de RTL-presentator en zijn partner Onno Hoes getroffen. 'VOC'-presentatoren Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand betalen elk 500 euro aan het duo. Of de schikking van de presentatoren een idee was van de presentatoren is niet duidelijk.

Vorig jaar juli zorgde een item in 'VOC' voor grote opschudding in huize Verlinde. Hilbrand en Wesselink hadden hem een Gouden Oor gegeven, een prijs voor zijn journalistieke werk. In het beeldje hadden de presentatoren een microfoontje verstopt om de roddelkoning af te luisteren.

Toen Verlinde daar achter kwam, sleepte hij BNN voor de rechter. In een kort geding besloot de rechter dat de 'Verlinde-tapes' niet uitgezonden mochten worden.

Lodeiro officieel speler van Ajax

De overgang van Nicolás Lodeiro van Nacional naar Ajax is vandaag definitief geworden.  Nadat beide ploegen overeenstemming hadden bereikt over de transfer, ondertekende de twintigjarige Uruguyaan een meerjarig contract dat zal lopen tot 30 juni 2012.

In het contract is een optie opgenomen, waarmee Ajax het contact met nog eens twee jaar zou kunnen verlengen. Verder melden de Amsterdammers dat het contract per 1 februari in zal gaan. In eerste instantie leek de international van Uruguay naar AZ te verkassen, tot Ajacied Luis Suárez zich sterk ging maken voor de komst van zijn landgenoot.

Ajax-trainer Martin Jol vertelde vrijdag: "Luis heeft hem ervan overtuigd naar Ajax te komen. De bedoeling was eerst volgend seizoen, maar hij wilde nu komen. Luis was heel enthousiast, hij kent hem goed. Is in deze dus de beste scout."

ANWB-peiling kilometerheffing online

ANWB-leden hebben vanaf vandaag de mogelijkheid hun mening te geven over het plan van de kilometerheffing. De bond heeft rond het middaguur een ledenpeiling online gezet en roept leden op om de enquête in te vullen. Dat heeft een woordvoerder van de ANWB laten weten.

De Bondsraad besliste vanochtend dat de peiling onder de 4 miljoen leden van de ANWB doorgang kan vinden. Ook niet-leden kunnen hun mening geven op de website. Aan de hand van de postcode en huisnummer controleert de ANWB of degene die de vragenlijst invult wel of geen lid is van de ANWB.

Een persoon kan maar één keer meedoen aan de peiling, zei de woordvoerder. De peiling blijft drie tot vier weken openstaan. De uitkomst van de ledenpeiling vormt niet automatisch het standpunt van de ANWB, aldus de woordvoerder.

Cuche wint Hahnenkamm-race

Didier Cuche heeft vanmiddag de wereldbekerwedstrijd op de afdaling op de Streif-piste van Kitzbühel gewonnen.

De Zwitser, die gisteren ook al de wereldbekerwedstrijd op de Super G won, hield in de prestigieuze Hahnenkamm-race de verrassend sterke Sloveen Andrej Sporn 0,28 seconden achter zich. De Italiaan Werner Heel werd op 0,39 seconden derde.

Cuche won de loodzware race, waarbij snelheden worden bereikt tot 140 km/uur, ook al in 1998 en 2008.

Extreem agressieve verkoop gereedschap

Een groep Engelstalige mannen verkoopt in het Gelderse Elburg op een extreem agressieve manier gereedschap en aanverwante apparatuur. Een Elburger werd met de dood bedreigd toen hij niet nog meer wilde afnemen dan hij al had gekocht. Dat meldt de politie.

De politie heeft verschillende klachten over de agressieve gereedschapsverkopers gekregen. Zij verkopen hun spullen, die uit Duitsland afkomstig zouden zijn, aan de deur. Het gaat onder meer om aggregaten en bladblazers. De politie adviseert om alert te zijn.

Van Nistelrooy: "Ik wil naar HSV"

Gisteren meldden we al dat Hamburger SV zich in de strijd om de handtekening van Ruud van Nistelrooy mengde. Nu heeft ook de aanvaller, die op dit moment nog bij Real Madrid onder contract staat, zijn mening gegeven.

"Ik wil absoluut naar HSV", aldus Van Nistelrooy in een korte reactie. Hiermee lijkt de speler graag naar de Bundesliga te willen. Volgens Rodger Linse, zaakwaarnemer van Van The Man, heeft de Duitse formatie niet de beschikking over een echte topspits, waardoor de komst van de Nederlander wenselijk is.

Joris Mathijssen, verdediger van Hamburger SV, ziet de komst van Van Nistelrooy wel zitten. "Ruud is een geweldig mens en precies het goede type dat wij nodig hebben, ik hoop dat hij bij ons zijn sterkste wapen tonen kan", liet hij aan het Duitse blad Bild weten.

Ook Louis van Gaal is er benieuwd naar prestaties van de Nederlandse spits, mocht hij daadwerkelijk naar Duitsland komen. "Ik ben echt nieuwsgierig of Ruud ook in de Bundesliga zijn doelpunten pakt."

Vrouwenseries voor mannen

Als het om televisieseries gaat, zijn er genoeg programma’s te vinden die je zonder twijfel het predicaat ‘vrouwenserie’ mee kunt geven. Een paar voorbeelden: Ugly Betty, Desperate housewives, Project Runway, Sex and the City en The hills.
Een willekeurige greep in het aanbod series waar vrouwen duidelijk de doelgroep zijn en mannen niet naar kijken. Tenminste, ze kijken er wel naar, maar durven het niet toe te geven aangezien dit niet mannelijk is.

Skeletonner Van Wees sluit loopbaan af

Op de baan waar hij als skeletonner ooit begon heeft Peter van Wees ook zijn loopbaan afgesloten. Bij wereldbekerwedstrijden in het Oostenrijkse Igls werd hij 22e. Daarmee plaatste hij zich niet voor de tweede run. 

De 36-jarige Groninger was tien jaar actief als skeletonner in het WB-circuit. Zijn droom om ooit eens deel te nemen aan de Olympische Spelen wist hij niet waar te maken. De eisen voor Salt Lake City, Turijn en Vancouver waren te zwaar.

"Toch heb ik mooie dingen om op terug te kijken. Het was een rare week. Ik had een beetje een vreemd gevoel, maar ben eigenlijk wel tevreden met mijn laatste wedstrijd," aldus Van Wees.

Suárez verlengt contract bij Ajax

Ajax en Luis Suárez hebben vandaag overeenstemming bereikt over de verlenging van zijn contract. De nieuwe verbintenis zal nu eindigen op 30 juni 2013. Het oude contract zou lopen tot eind juni 2012.

De Uruguyaan is blij dat zijn contract verlengd is: "Terwijl de buitenwereld speculeerde over mijn vertrek, voerde ik gesprekken met Ajax over een langere verbintenis. Ik heb het naar mijn zin in Amsterdam. Dat landgenoot Lodeiro komt heeft me uiteindelijk het laatste zetje gegeven."

Suárez kwam in de zomer van 2007 over van FC Groningen en is sindsdien uitgegroeid tot één van de sterkhouders van Ajax. Tot nu toe speelde de spits 116 wedstrijden in het shirt van de Amsterdammers. Daarin scoorde hij 80 doelpunten. Sinds dit seizoen draagt Suárez de aanvoerdersband van Ajax.

Opgave Huta Galung in Stuttgart

Jesse Huta Galung heeft gisteren nog voordat de eerste bal was geslagen tijdens de kwartfinale van de Future in Stuttgart moeten opgeven. De tennisser, die vorige week nog een Future-toernooi won, voelde zich sinds zijn gewonnen tweede ronde partij niet lekker.

"Ik heb helaas moeten opgeven, zit sinds gistermiddag iedere twee uur op het toilet. Was vandaag niet te doen, geen controle erover! Echt balen," aldus Huta Galung op zijn twitterpagina.

"WK veldrijden 2013 in Amerika"

Het WK veldrijden is al lange tijd een Europese aangelegenheid. Hier lijkt echter verandering in te komen. In de Belgische krant Het Laatste Nieuws vertelde UCI-coördinator Peter Van Den Abeele dat het WK in 2013 mogelijk plaats zal vinden in Amerika.

"De definitieve beslissing valt pas volgende donderdag, maar Louisville (in de staat Kentucky) ligt inderdaad in pole-position," aldus de Belg. "Ik zal dat dossier met hand en tand verdedigen."

Dit jaar vindt het WK plaats in het Tsjechische Tabor, waarna in 2011 Sankt Wendel (Duitsland) en in 2012 Koksijde (België) volgen.

De Dead or Alive-meisjes zijn terug in bikini in trailer

Dead or Alive is natuurlijk een serieuze vechtgame maar al snel merkten de makers van de game dat gamers vooral erg geïnteresseerd waren in de verschillende vrouwelijke karakters van de game. Speciaal hiervoor werd er een spin-off game genaamd Dead or Alive Xtreme Beach Volleyball gemaakt met zelfs een eigen physics-engine voor de vrouwelijke rondingen van de hoofdpersonages.

Voor iedereen die zich afvroeg of er ooit nog eens een vervolg zou komen op de game nu dat Itagaki bij Team Ninja is vertrokken, krijgen nu antwoord. Dead or Alive Paradise zal namelijk verschijnen op de PSP waarin je, weer lekker kunt gaan spelen met de vrouwelijke hoofdpersonages op het strand en in het zwembad.

Van de game is een trailer verschenen die je hieronder kunt zien.

Wilders verbiedt tv-optreden Moszkowicz

Advocaat Bram Moszkowicz heeft kennis gemaakt met de ijzeren vuist van Geert Wilders. De PVV-leider heeft hem afgelopen woensdag verboden om in de uitzending van het tv-programma Netwerk te verschijnen. Hij zou live komen praten over het proces tegen de PVV-leider dat die dag was begonnen, maar in de middag moest de advocaat op last van Wilders afzeggen.

In dezelfde uitzending zou een reportage over Filip Dewinter en Daniël Féret, extreem-rechtse politici uit België, aan bod komen. Daarin zegt Dewinter dat hij grote overeenkomsten ziet tussen Wilders en hem. Volgens Netwerk-verslaggever Piet de Blaauw geeft het voorval goed weer hoe Wilders zijn eigen proces probeert te sturen. "Ik vind dat heel ver gaan." Hij voegt er overigens aan toe dat Wilders natuurlijk zelf moet bepalen of zijn advocaat wel of niet in Netwerk optreedt.

Volgens De Blaauw was de reportage over Dewinter en Féret relevant voor de Wilders-zaak omdat beide politici in België zijn veroordeeld wegens racisme. Féret werd ook in hoger beroep door het Europees Hof veroordeeld. Een feit waar het Openbaar Ministerie volgens De Blaauw in het Wilders-proces ook aan refereert. Bovendien staat een van de rechters uit de zaak Féret op de getuigenlijst van het duo Wilders en Moszkowicz.

Wilders staat terecht voor haatzaaien, discriminatie en het beledigen van moslims. Als hij in beroep gaat tegen de uitspraak, komt hij ook bij datzelfde Europese Hof terecht. "Die eerdere zaak gaat dus absoluut een rol spelen." Bram Moszkowicz was niet bereikbaar voor commentaar.

Blessuretijd verziekt het voetbal

Voormalig Manchester City-coach Mark Hughes vermoedde na een overwinning van Manchester United in blessuretijd dat de scheidsrechters de rivaal bewust meer blessuretijd gaven als zij gelijk of achter stonden. Dit is nagezocht, en de coach leek gelijk te hebben. Bij 48 duels stond Manchester United op voorsprong, de blessuretijd bedroeg dan gemiddeld 191,35 seconden. In de andere twaalf duels, toen de Mancunians op een remise of achterstond stonden, bedroeg de extra tijd gemiddeld ruim een minuut langer, namelijk 257,17 seconden.

[AO] Tsonga door na viersetter tegen Haas

Jo-Wilfried Tsonga heeft de achtste finale bereikt van de Australian Open. De Fransman versloeg in de derde ronde de Duitser Tommy Haas, die na vier sets moest capituleren; 6-4, 3-6, 6-1 en 7-5. In de achtste finale treft Tsonga de Spanjaard Nicolas Almargo.

Tsonga en Haas maakten er een boeiend gevecht van. Beide spelers hadden aan één breek genoeg om een set op een hun naam te schrijven. Hierna leek Tsonga alsnog vrij gemakkelijk te gaan winnen door de derde set met 6-1 te winnen en doordat Haas een blessurebehandeling onderging. Echter was het Haas die in de vierde set als eerste een breek forceerde. Tsonga brak echter snel terug en forceerde in de elfde game de beslissende breek, waarna hij het op love uitserveerde.

Boer doodt koeien en zichzelf

Een melkveehouder in de Amerikaanse staat New York heeft 51 van zijn melkkoeien doodgeschoten en daarna de hand aan zichzelf geslagen. Dat heeft de politie gezegd. Agenten vonden de 59-jarige boer donderdag in zijn schuur in het plaatsje Copake.

Op de deur van de schuur had de boer een briefje genageld waarin hij bezoekers verzocht de schuur niet te betreden en de politie niet te alarmeren. Volgens de politie had de man te kampen met persoonlijke problemen.

Boeren uit de omgeving hebben de koeien gisteren buiten de schuur begraven. Over de zelfmoord wilden zij niets kwijt, maar een van hen liet weten dat het zware tijden zijn voor boeren.

Opnieuw lekkage bij Noord-Zuidlijn

Bij de aanleg van de Noord-Zuidlijn in Amsterdam is opnieuw een lekkage onstaan. Het gaat om een kleine lekkage in een voeg bij een damwand, zo verklaarde een woordvoerster van de gemeente Amsterdam vandaag.

Het lek ontstond donderdag bij werkzaamheden op het Stationsplein bij het Centraal Station in de hoofdstad. De gemeenteraad is inmiddels ingelicht.

Hoe het lek precies kon ontstaan moet nog worden onderzocht, aldus de woordvoerster.

Wederom lekkage Noord-Zuidlijn

Maandag rijden meeste treinen weer normaal

Vanaf maandag rijden de meeste treinen weer volgens de reguliere dienstregeling. Dit geldt niet voor de intercity's tussen Amersfoort en Deventer en tussen Utrecht Centraal en Zwolle. Die blijven voorlopig in de spits nog twee keer per uur rijden, dat meldt de NS vandaag.

De intercity's tussen Den Haag en Utrecht en Rotterdam en Utrecht/Amersfoort rijden nu minder vaak, maar rijden vanaf maandag weer vier keer per uur. Door een tekort aan treinen op bepaalde trajecten is er meer kans om dit weekeinde in de piekuren in een overvolle trein terecht te komen. De NS adviseert daarom in de daluren te reizen.

Maandag weer bijna normaal

Vonn superieur op afdaling

Lindsey Vonn heeft vandaag bij de wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Cortina d'Ampezzo nog maar eens laten zien wie momenteel de beste is op de snelle alpinenummers. De Amerikaanse zegevierde op de afdaling. 

Vonn, gisteren ook al de beste op de Super G, noteerde een tijd van 1.37,70. Maria Riesch, die zowel in het algemeen klassement op de afdaling als in de wereldbeker algemeen tweede staat achter Vonn, eindigde als tweede op minder dan een halve seconde achterstand. De Zwitserse Nadja Kamer en de Zweedse Anja Pärson eindigden op 0,86 seconden van de Amerikaanse op de gedeelde derde plaats.

 

Alguersuari: 'De beste dag van mijn leven'

Hoewel Jaime Alguersuari de bevestiging al aan zag komen, was de Spanjaard de afgelopen weken toch nerveus toen de media ging speculeren over zijn toekomst.

“Ik ben ook maar een van de vele werknemers van Red Bull”, zegt Alguersuari op zijn website. “Een klein radertje in het netwerk van mensen die de blikjes met energiedrank maken tot de vele sporters die door Red Bull worden gesteund.”

“Toen Red Bull mij vorig jaar vroeg om in Hongarije mijn Formule 1-debuut te maken, heb ik geen moment getwijfeld. Vandaag ben ik gevraagd om in 2010 opnieuw voor Toro Rosso uit te komen en het is de beste dag van mijn leven. Ik ben er nu helemaal klaar voor: mentaal, fysiek en emotioneel.”

Alguersuari denkt nu meer voorbereid te zijn dan vorig jaar, toen hij ineens zijn debuut maakte ten koste van Sebastien Bourdais. “De Grand Prix van Bahrein wordt totaal anders dan mijn vorige races.”

“Ik heb vorig jaar flink wat kilometers gemaakt en de beste Jaime moet nog komen. Die zien jullie komend seizoen!”

Atkinson in halve finale

Squashster Vanessa Atkinson heeft de halve finales bereikt van het eerste grote toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour in 2010. De 33-jarige Nederlandse versloeg tijdens de Greenwich Open 2010 de Egyptische Engy Kheirallah in vijf games.

De als vierde geplaatste Atkinson had haar handen meer dan vol aan de nummer zeven van de plaatsingslijst, die op de mondiale ranking slechts twee plekken (13 om 11) onder onze landgenote staat. De inmiddels in Engeland woonachtige Atkinson begon dramatisch aan de partij (1-11) en moest ook het derde bedrijf (4-11) met duidelijke cijfers aan de Egyptische laten. De overige drie games gingen echter wel naar de voormalig wereldkampioene: 1-11, 11-4, 4-11, 11-6 en 11-9.

Bij de laatste vier van het WISPA Silver toernooi moet Atkinson het nu opnemen tegen de Engelse Alison Waters (1). De toernooifavoriete rekende met speels gemak af met Samantha Teran. De tweede halve finale wordt een Egyptisch onderonsje. Daarin stuit Omneya Abdel Kawy (2), in vier games te sterk voor Kasey Brown, op haar landgenote Raneem El Weleily, die verrassend Laura Massaro uitschakelde.

Computerstoring politie noord en oost houdt aan

De computerstoring bij de politie in het noorden en oosten van het land gaat in ieder geval nog tot maandag duren. De politie streeft er naar dat de storing na het weekeinde is opgelost, meldt een politiewoordvoerder vandaag.

Mensen die in het weekeinde aangifte willen doen in de regio's waar de computers verstoord zijn, moeten rekening houden met langere wachttijden. De programma's op de computers waar dit op gebeurt zijn vertraagd. Via internet kan er gewoon aangifte gedaan worden. Noodhulp en bereikbaarheid van de politie lopen geen gevaar. Een politiewoordvoerder laat weten dat er met man en macht gewerkt wordt om het probleem op te lossen.

De computerstoring duurt al een paar dagen. De korpsen Friesland, Groningen, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost- Gelderland, Gelderland Midden, Gelderland Zuid en Twente hebben last van de storing.

 

'Die pet past ons allemaal'

 

KNMI waarschuwt voor ijzel in Noord-Holland

Het KNMI waarschuwt voor ijzel in de kop van Noord-Holland. De komende uren kan het op lokale wegen glad worden. Vanuit het zuidwesten trekt een neerslaggebied over Nederland.

Doordat aan de ijzel regen voorafgaat is het lastig om de gladheid te bestrijden, meldt de VerkeersInformatieDienst. Van tevoren strooien heeft geen zin omdat de regen het zout wegspoelt.

De regen of ijzel kan in de loop van de dag overgaan in sneeuw of natte sneeuw.

Glijden tijdens het rijden

Britse cel in voor misbruik 'zieke' zoon

Een Britse moeder die jarenlang deed alsof haar gezonde zoon ernstig ziek was en daaruit een slaatje wist te slaan, is daarvoor gisteren tot een gevangenisstraf veroordeeld. Het vonnis van een rechtbank in Exeter luidde drie jaar en drie maanden cel, meldden Britse media.

De 35-jarige Lisa Hayden-Johson claimde dat haar zoon "de ziekste jongen van Groot-Brittannië" was. Hij zou onder meer diabetes, spastische verlammingen en taaislijmziekte hebben. De vrouw dwong haar zoon met een zuurstofmasker te ademen, gaf hem sondevoeding en vervoerde hem in een invalidewagen.

Met haar 'zieke' zoon kreeg ze nationale bekendheid. Ze kreeg tal van donaties en giften en ontmoette onder meer de toenmalige premier Tony Blair, jurylid Simon Cowell van de X-factor en leden van het koninklijk huis. Het bizarre spel duurde zes jaar.

De aanklager sprak van een "sadistische" poging om publiciteit en geld te krijgen. De nu achtjarige jongen was zelf ook gaan geloven dat hij ernstig ziek was, terwijl hij in werkelijkheid kerngezond was. Hij leidt onder een andere identiteit een nieuw leven.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over het bespottelijke plan, de regering van ons land voortaan maar over te laten aan de ANWB.

Het is meermalen voorgekomen in onze politieke geschiedenis: een parlementariër stuurt een kabinet naar huis. Maar gisteren waren we getuige van een noviteit: een minister stuurt de Kamer min of meer naar huis. Een huzarenstukje van Camiel Eurlings. Een Kamermeerderheid is voor de invoering van het rekeningrijden, maar Camiel blaast het af als de ANWB-leden het niet willen. Een regelrechte schoffering van het parlement, en een onvervalst staaltje van populisme en cliëntisme. Vraagje:

Ferrara over geruchten Hiddink: "Voorzitter zegt anders"

Guus Hiddink werd de afgelopen tijd veelvuldig in verband gebracht met Juventus. De huidige oefenmeester van de Italiaanse grootmacht Ciro Ferrara is hier allesbehalve content mee.

De zaakwaarnemer van de Nederlandse oefenmeester bracht onlangs naar buiten dat de Oude Dame de Varssevelder een aanbieding heeft gedaan. Dit ontkent voorzitter Jean-Claude Blanc. "Ik heb meer vertrouwen in de woorden van de voorzitter die me heeft verzekerd dat er tussen Hiddink en de club geen contract is geweest", aldus Ferrara in de Italiaanse media. "Het is niet de eerste keer dat trainers of zaakwaarnemers iets roepen in de media. Ik zou een dergelijk aanbod nooit hebben afgewezen."

Op dit moment vervult Hiddink de rol van bondscoach bij Rusland. Eerder al werden ook Chelsea, Manchester City en Liverpool in verband gebracht met de Nederlander.

Rentree Elia tegen Dortmund aanstaande

Borussia Dortmund krijgt toch te maken met Eljero Elia. De aanvaller van Hamburger SV is fit en opgenomen in de selectie van HSV voor de topper tegen Dortmund.

HSV hoopt dat de Nederlander zal spelen, maar coach Bruno Labbadia heeft wellicht nog beter nieuws: "Ik sluit niets uit. Meestal is het beter te beginnen en dan te zien hoe het gaat."

Elia is bijna een maand uit de roulatie geweest met een haarscheurtje in zijn enkel. De international is echter rap fit bevonden en kan dit weekend aantreden tegen Dortmund.

Haïti verklaart reddingswerk beëindigd

De regering van Haïti heeft de zoektocht naar overlevenden van de aardbeving als beëindigd verklaard. Dat heeft OCHA, de VN-organisatie die de hulpverlening coördineert, vandaag laten weten.

De autoriteiten hebben de hoop opgegeven dat er nog overlevenden uit het puin worden gehaald. Sinds de aardbeving van anderhalve week geleden zijn zeker 132 mensen gered, aldus OCHA. Gisteren wisten reddingswerkers nog een 22-jarige man en een 84-jarige vrouw uit het puin te halen in de hoofdstad Port-au-Prince.

Mutu: "Ik ga niet naar Manchester City"

Adrian Mutu, spits van Fiorentina, ontkent gesprekken te voeren met Manchester City. De Roemeen werd de laatste tijd veelal gelinkt met The Citizens, maar concentreert zich naar eigen zeggen op de rest van het seizoen in de Serie A.

"Of ik naar Manchester City ga? Nee, dat denk ik niet. Op dit moment wil ik alleen een succesvolle tweede seizoenshelft spelen met Fiorentina", aldus de 31-jarige aanvaller tegenover Roemeense website prosport.ro.

Shakthar Donetsk maakt komende zomer echter wel een grote kans op zijn handtekening: "Of ik Lucescu ooit zal vergezellen bij Shakhtar? Ja, waarom niet. Ik heb altijd respect gehad voor Mircea Lucescu en waardeer wat hij voor mijn carrière heeft betekend."

Ook zijn oude liefde Dinamo Boekarest behoort tot de mogelijkheden. "Ik heb beloofd dat ik ooit terug zou keren naar Dinamo Boekarest aan het eind van mijn carrière en ik ben van plan mij aan die belofte te houden."

Dublin in ban van vreemd ruimteschip

Ierland is in de ban van een vreemd lucht-of ruimteschip. Het object vloog donderdag over Dublin en is uitgebreid gefilmd.

De driehoekige UFO vloog 's nachts met ongelooflijke snelheid over de Ierse hoofdstad. Volgens experts zou het mysterieuze voorwerp een geheim vliegtuig of ruimtevaartuig kunnen zijn.

"De beelden lijken te zijn genomen door een nachtkijker", verklaart Nick Pope, die drie jaar lang mysterieuze waarnemingen peilde voor het ministerie van Defensie. "Het filmpje laat vermoedelijk beelden zien die met het blote oog niet te zien zijn. De configuratie van de lichten is in elk geval niet iets dat ik ooit eerder heb gezien. Het is ofwel een geheim prototype van een nieuw vliegtuig, of iets buitenaards."

De UFO komt voor de Ieren echter te laat. Het ministerie van Defensie heeft namelijk net de dienst 'X-files' geschrapt. Volgens de leidinggevenden was de dienst geldverspilling. Die zestigduizend euro kan men namelijk beter besteden aan wapens.


Een nieuw vliegtuigje of eindelijk een echt ruimteschip?

UCI geeft Lampre laatste deadline

De Italiaanse wielerformatie Lampre heeft van de UCI uitstel gekregen om de boekhouding in orde te maken. De internationale wielerunie heeft de ploeg van onder andere Damiano Cunego gewaarschuwd dat deze deadline de laatste is.

"Heeft Lampre de financiële huishouding niet in orde, dan moet de ploeg definitief uit het peloton verdwijnen," aldus UCI-voorzitter Pat McQuaid in Adelaide. "Ernst & Young heeft hen al een paar keer gewaarschuwd. Lampre verliest dan niet alleen de ProTour-licentie, maar komt ook niet meer in aanmerking voor een Pro-Continentale-licentie. We hebben de ploeg nu alleen nog uitstel gegeven, zodat ze nog iets kunnen regelen voordat alle renners en personeel ineens op straat staat."

'Tanja Nijmeijer dreigde gijzelaar met executie'

Het Nederlandse lid van de Colombiaanse rebellenbeweging FARC Tanja Nijmeijer heeft in 2003 gedreigd een Amerikaanse gijzelaar te doden. De gijzelaar werd destijds geïnterviewd door een journalist. Nijmeijer vertaalde het interview en drukte hem op het hart dat hij bij een reddingspoging gedood zou worden, zei de gijzelaar in Nova.

De gegijzelde Marc Gonsalves was met twee collega's in handen van de guerrilla's gevallen. Tijdens zijn periode van 5,5 jaar bij de FARC raakte hij bevriend met de eveneens gegijzelde Frans-Argentijnse politica Ingrid Betancourt. Gonsalves werd in 2008 bevrijd.

Het interview was bedoeld als teken van leven voor de buitenwereld. Hij vroeg Nijmeijer of ze dacht dat ze het zouden overleven. Die grijnsde volgens hem en schudde haar hoofd. Ze verwees naar een eerdere executie van twee gijzelaars tijdens een reddingspoging.

Nijmeijer vertrok in 2002 naar Colombia om als vertaalster voor de van oorsprong marxistische rebellenbeweging te werken. Ze werd bekend toen in 2007 haar dagboek werd gevonden na een aanval van het Colombiaanse leger op het kampement waar zij verbleef. De Colombiaanse krant El Tiempo publiceerde hier fragmenten van. Ook later verschenen sporadisch berichten over het lot van Nijmeijer.

Gonsalves schreef samen met zijn twee mede-gijzelaars een boek over hun gevangenschap. 'Gegijzeld' ligt vanaf deze week in de boekwinkels.

Amerikaanse sterren zingen voor Haïti

Bruce Springsteen, Madonna, Alicia Keys en vele andere sterren hebben op de Amerikaanse televisie opgetreden om geld in te zamelen voor Haïti. Miljoenen keken naar het twee uur durende tv-spektakel dat was omgedoopt tot 'Hope for Haïti Now' en te zien was op 25 zenders tegelijk.

De toon van de avond was serieus, maar Haïtiaan Wyclef Jean eindigde de show met vrolijke en hoopvolle muziek. Bij de aanvang van het spektakel werden foto's van de overlevenden van de aardbeving in Haïti vertoond, terwijl Alicia Keys opriep tot hulp. George Clooney deed niet hypocriet en maakte een miljoen dollar over.

Beroemdheden als Mel Gibson, Reese Witherspoon en Julia Roberts bemanden telefoons, waarnaar mensen konden bellen om geld te doneren. Hoeveel geld er is opgehaald is nog niet bekend omdat de optredens nu voor geld te downloaden zijn. De opbrengst hiervan wordt bij het totaalbedrag opgeteld. In Nederland was het spektakel op de site van muziekzender MTV te bekijken.

Aantal verkeersdoden blijft dalen

Uit cijfers van de politie blijkt dat vorig jaar minder dan 700 mensen in het verkeer zijn omgekomen. Het aantal verkeersdoden daalt al jaren; in 2003 vielen er nog 1.088 slachtoffers en in 2008 waren het er 750.

Minister Eurlings maakt in april de exacte cijfers bekend. Dat is nu nog niet mogelijk omdat het aantal doden dat na enige tijd alsnog overlijdt als gevolg van een verkeersongeval niet bij de politie bekend is. De politie telde afgelopen jaar 605 verkeersdoden. Statistici doen onderzoek naar het officiële aantal.

Vermoedelijk komt het aantal verkeersdoden in 2009 op 675 uit. De doelstelling van het ministerie van Verkeer en Waterstaat is daarmee al ruimschoots gehaald. "De doelstelling voor 2010 is maximaal 750 doden en 17.000 ziekenhuisgewonden." Het ministerie wil dat het aantal verkeersdoden in 2020 (pdf) tot maximaal 500 is teruggebracht.

Al 20.000 keer Trouw

Bij abonnees van Trouw valt vandaag de 20.000ste editie van het dagblad op de mat. De voormalige verzetskrant bestaat inmiddels 67 jaar. De eerste editie van de destijds illegale protestantse verzetskrant verscheen in 1943 onder de naam Oranje-Bode.

Medewerkers van de krant deden hun werk aanvankelijk met gevaar voor eigen leven. De Duitsers executeerden tijdens de oorlog 120 mensen wegens betrokkenheid bij het maken of verspreiden van Trouw. De krant fuseerde in 1972 met vier noodlijdende protestantse kranten in Zuid-Holland. De christelijke roots van de krant zijn nog steeds terug te vinden in de verhoogde aandacht voor onderwerpen als religie en filosofie.

De krant ontkwam het afgelopen decennium niet aan de malaise in de krantensector en worstelde met name tussen 2000 en 2007 met een dalende oplage. Sedert enkele jaren maakt de krant echter een verrassende groei door. Het dagblad kwam in 2009 in handen van De Persgroep. Dat leidde tot een reorganisatie, die naar verwachting voor april wordt afgerond.

Van der Wal toont vormbehoud

Opnieuw een Nederlander die zich heeft weten te plaatsen voor de Olympische spelen in Vancouver van volgende maand. Snowboarder Dolf van der Wal heeft vormbehoud getoond en kan zich gaan opmaken voor een olympisch debuut.

In het Canadese Stoneham wist Van der Wal zicht als negende te plaatsen voor de finale terwijl een plaats bij de beste twintig  door NOC*NSF was vereist. De plaatsing van de snowboarder is wel opmerkelijk afgelopen maand kwam Van der Wal nog zwaar ten val in het Amerikaanse Telluride. Daarbij liep hij een scheurtje in zijn milt en een gebroken rib op. Dagenlang lag hij in het ziekenhuis en zijn herstel zou zo'n twee maanden duren. Vorige week kreeg Van der Wal alsnog toestemming van de artsen om te gaan snowboarden en een week later was plaatsing voor de spelen een feit. 

Sánchez pakt zege, Greipel blijft leider

Luis Leon Sánchez heeft de vijfde etappe van de Tour Down Under op zijn naam geschreven. De Spanjaard wist het uitgedunde peloton nipt voor te blijven na een lastige finale. De leiderstrui blijft om de schouders van Team Columbia-renner André Greipel.

Cadel Evans probeerde op de laatste beklimming nog wel de aanval te openen op de leiderstrui van Greipel. De Australische renner kreeg ook steun van Alejandro Valverde, Sánchez en Peter Sagan maar door het harde werken van Team Columbia wisten ze nooit echt een grote voorsprong op te bouwen. Sánchez hield stand en wist uiteindelijk Luke Roberts en Valverde voor te blijven.

Morgen is de laatste rit van de Tour Down Under. Deze rit zal uiteindelijk het peloton naar de finish in Melbourne leiden. Greipel verdedigt een voorsprong van elf seconde op Sánchez en twintig seconden op Roberts.

Dode bij botsing met wegwerkersvoertuig

Een automobilist is vannacht om het leven gekomen toen hij op de A1 bij Muiden tegen een voertuig van wegwerkers aanreed. Twee wegwerkers raakten lichtgewond. Een van hen moest naar het ziekenhuis, meldt een politiewoordvoerder vandaag.

Het ongeluk gebeurde rond 03.00 uur. De toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. De identiteit van de automobilist wordt vrijgegeven als de familie is ingelicht.

'Regeringspartij wint verkiezingen Antillen'

De regeringspartij PAR heeft de Antilliaanse Statenverkiezingen gewonnen. Het zijn vermoedelijk de laatste Statenverkiezingen door de staatkundige hervormingen die op stapel staan. Dat schrijft het Antilliaans Dagblad.

De oppositie was tegen de staatkundige hervormingen, maar zij halen geen meerderheid. De PAR was al de grootste in het parlement met vijf zetels. De partij heeft nu een zetel erbij gekregen. Dit aantal werd vandaag bevestigd door het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen. Het kabinet spreekt echter nog van een voorlopig resultaat.

Minister-president Emily de Jongh-Elhage mag nu waarschijnlijk een nieuwe regering vormen of doorregeren, schrijft de krant. De Staten van de Nederlandse Antillen zullen zich eind dit jaar opheffen. Curaçao en Sint Maarten worden autonome landen binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Bonaire, Sint Eustatius en Saba worden bijzondere gemeenten.

Dodental Haïti boven 111.000

Het officiële dodental als gevolg van de aardbeving in Haïti is gestegen naar 111.499 mensen van wie het overlijden is bevestigd. Dit blijkt uit een verklaring die het ministerie van Binnenlandse Zaken in Port-au-Prince gisteren heeft uitgegeven.

Volgens de VN zijn zeker 75.000 mensen omgekomen door de beving. De Haïtiaanse autoriteiten vrezen dat het dodental nog oploopt tot boven de 200.000. Het aantal gewonden staat nu officieel op 193.891. Meer dan 609.000 mensen leven in 500 tijdelijke kampen. Eerder repte de Haïtiaanse regering over 500.000 daklozen.

De aardbeving van 12 januari is volgens Amerikaanse seismologen de dodelijkste tot nu toe op het westelijk halfrond. Tot nu toe was dat in de statistieken de beving in Peru in 1970. Toen vielen naar schatting 70.000 doden.

Du Chatinier: "Wordt heet avondje in Kerkrade"

FC Utrecht treft zaterdagavond Roda JC in Kerkrade. De Limburgers verloren eerder deze week ongelukkig van PSV. FC Utrecht-trainer Ton du Chatinier was onder de indruk van de verliezende ploeg. De Domstedelingen kampen met wat twijfelgevallen voor zaterdagavond. Jacob Mulenga speelt zeker niet mee. De aanvaller van Zambia speelt maandagavond in de kwartfinale van de Afrika Cup tegen Nigeria. "Ik heb Nigeria een premie uitgeloofd om de wedstrijd te winnen", grapte Du Chatinier die zijn fysiek sterke spits graag terug wil.

De Utrechters hebben het traditioneel moeilijk in Kerkrade. "Het wordt daar een heet avondje. De eerste helft van Roda JC tegen PSV was erg goed. Ze hebben een goed team en we weten wat ons te wachten staat. Het wordt zeker geen makkelijke avond en dat moet ook tot de groep doordringen. Dit is een erg belangrijke pot."

Tegen de toppers speelt Utrecht dit seizoen erg sterk. De minderen goden leveren vaak meer problemen op. "Maar ik vind dit geen mindere tegenstander", counterde Du Chatinier tijdens het persmoment van vrijdagmiddag. "Ja op papier, maar dat is bestemd voor de prullenbak. We moeten er nu duizend procent voor gaan en van eigen kracht uitgaan. Tegen PSV heeft Roda laten zien veel loopvermogen te hebben en goed te zijn in omschakelmomenten. Dit wordt geen eitje."

[AO] Ook Federer naar vierde ronde

Ook Roger Federer had eerder deze dag een makkelijk potje De Zwitser kende in eerdere rondes geen enkele moeite met Igor Andrejev en Victor Hanescu nu versloeg Federer vrij gemakkelijk de Spanjaard Albert Montanés met 6-3, 6-4 en 6-4.

Voor Federer betkekende deze overwinning zijn vijftigste overwinning op de banen van de Australian Open. De Zwitser kreeg in het gehele duel geen enkel breakpoint tegen en klaarde de klus in nog geen twee uur tijd. De volgende tegenstander voor de nummer één uit de wereld komt uit het duel tussen Lleyton Hewitt en Marcos Baghdatis. Dat duel is een replay van een eerdere wedstrijd in Melbourne zij stonden toen ruim 4,5 uur op de baan en uiteindelijk trok Hewitt toen aan het langste eind.

[AO] Djokovic en Davydenko naar achste finales

Novak Djokovic en Nikolay Davydenko hebben zich vrij gemakkelijk weten te plaatsen voor de vierde ronde van de Australian Open. De beide heren wonnen hun wedstrijd in straight sets. Djokovic sloeg Denis Istomin van de baan met 6-1, 6-1 en 6-2. Davydenko liet op zijn beurt ook niets heel van zijn tegenstander 6-0, 6-3 en 6-4.

De Rus is op dit moment zelfs al twaalf duels ongeslagen en geldt toch als één van de favorieten voor de eindoverwinning. In de achtste finale moet Davydenko het opnemen tegen de Spanjaard Fernando Verdasco. Die hoefde slechts maar één set te spelen na de opgave van Stefan Koubek. Djokovic moet het in de volgende ronde opnemen tegen de Pool Lukasz Kubot die eveneens een makkie had omdat Mikhail Youzhny zich terugtrok door een polsblessure.

[AO] Zusjes Williams gemakkelijk door

Serena en Venus Williams hebben zich vrij gemakkelijk weten te plaatsen voor de achtste finale van de Australian Open. De Amerikaanse zusjes wisten beide hun partij in twee sets af te werken. De als eerste geplaatste Serena Williams rekende af met Carla Suarez-Navarro 6-0 en 6-3.

Suarez kon niet op tegen de krachtige slagen van de Amerikaanse. Al na een kwartier stond ze met 5-0 achter. De Spaanse kwam daarna beter in haar ritme. De zesde game van de eerste set duurde zelfs 23 minuten maar Williams pakte ook die game. Serena Williams neemt het in de volgende ronde op tegen Samantha Stosur.

Ook zus Venus kwam vannacht in actie in Melbourne ze moest het opnemen tegen Casey Dellacqua en ook dat was een eitje voor de Amerikaanse het werd 6-1 en 7-6 en daarmee plaatste ook zij zich voor de achtste finale in Melbourne

Jol: "Suk loopt de pollen uit de grond"

Door de afwezigheid van Marko Pantelic bij Ajax lijkt het erop dat na Christian Eriksen er opnieuw een jong talent zal debuteren bij Ajax. De Zuid-Koreaan Hyun Jun Suk krijgt vermoedelijk de voorkeur van Martin Jol voor het duel met AZ van morgenmiddag.

De trainer lijkt erg tevreden te zijn over de werklust van de Koreaan. "Hij traint alsof het zijn laatste training is, doet alles met 130 procent en loopt de pollen uit de grond."

AZ-coach Dick Advocaat kan weer beschikken over Moussa Dembélé. De Belg kwam voor het laatst in actie tijdens het Champions Leauge duel met Standard Luik.

Huntelaar mogelijk naar Everton

Klaas Jan Huntelaar lijkt alsnog te kunnen gaan verhuizen. Huntelaar zou op huurbasis kunnen vertrekken naar Everton. AC Milan lijkt bereid te zijn om mee te werken aan een verhuur. Ook Ruud van Nistelrooy lijkt zijn koffers te kunnen pakken en te verhuizen naar het Duitse Hamburg waar hij zal gaan spelen voor HSV.

Van Nistelrooy heeft al gesprekken gevoerd met de coach van de Duitsers Bruno Labada. De oud-speler van PSV zal vermoedelijk een contract tekenen voor anderhalf jaar. Maandag zal de medische keuring van de aanvaller plaatsvinden.

Mulder moet in Rotterdam blijven

Erwin Mulder mag ondanks eerdere beloftes niet op huurbasis vertrekken. De Feyenoord doelman zou vanwege de blessure van Dennis Gentenaar naar VVV Venlo gaan maar dat wordt door de Rotterdammers tegengehouden.

De Rotterdammers houden Mulder in eigen huis vanwege de grote blessuregevoeligheid van eerste keeper Darley. Ook de hoge leeftijd van Rob van Dijk speelt mee in de beslissing van de stadionclub. Mulder zal morgen op de bank zitten als tweede keeper omdat Darley nog wedstrijdritme mist. 

De la Rosa weet Santander achter zich

De sponsoring van Pedro de la Rosa zal voornamelijk bestaan uit Santander. De Spaanse bank geeft naast McLaren en Ferrari nu ook geld aan de Spaanse coureur, die deze week tekende bij Sauber.

Er doen geruchten de ronde dat het sponsorgeld voor De la Rosa een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkrijgen van een stoeltje, maar de bank spreekt dat tegen. Woordvoerder Juan Manuel Cendoya legde uit dat niet het team Sauber gesponsord wordt, maar de coureur zelf. "Pedro is een vriend en een intelligente man. Hij heeft de afgelopen jaren (toen hij testrijder bij McLaren was, red.) veel indruk op ons gemaakt", zo vertelde Cendoya.

"We hebben besloten om hem persoonlijk te ondersteunen, maar we hebben verder niets met het team van Sauber te maken", ging de woordvoerder verder. De sponsoring zal onder de naam 'Universia' zijn, het deel van de bank dat ruim duizend Spaans- en Portugeestalige universiteiten in elf landen ondersteunt.

Eergisteren liet De la Rosa nog weten dat de deal met het Zwitserse team van Peter Sauber bijna niet door was gegaan. Dan lijkt een dergelijke sponsordeal toch niet helemaal toevallig, ook al wordt dat ontkend.

Korfballers DOS'46 naar finale Europacup

De korfballers van DOS'46 hebben zich met speels gemak geplaatst voor de finale van de Europacup. In het Belgische Herentals werd ook het derde groepsduel gewonnen. Het Hongaarse Szentendre KK werd met maar liefst 42-8 verslagen.

Eerder werd al met 45-15 gewonnen van het Portugese CC de Oeiras en met 30-4 van het Duitse KV Adler Rauxel. In de finale treft het het Belgische Boeckenberg, dat in de andere poule ook alle drie zijn wedstrijden simpel won.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.