De la Rosa weet Santander achter zich

Sally (Tessa)

De sponsoring van Pedro de la Rosa zal voornamelijk bestaan uit Santander. De Spaanse bank geeft naast McLaren en Ferrari nu ook geld aan de Spaanse coureur, die deze week tekende bij Sauber.

Er doen geruchten de ronde dat het sponsorgeld voor De la Rosa een belangrijke rol heeft gespeeld bij het verkrijgen van een stoeltje, maar de bank spreekt dat tegen. Woordvoerder Juan Manuel Cendoya legde uit dat niet het team Sauber gesponsord wordt, maar de coureur zelf. "Pedro is een vriend en een intelligente man. Hij heeft de afgelopen jaren (toen hij testrijder bij McLaren was, red.) veel indruk op ons gemaakt", zo vertelde Cendoya.

"We hebben besloten om hem persoonlijk te ondersteunen, maar we hebben verder niets met het team van Sauber te maken", ging de woordvoerder verder. De sponsoring zal onder de naam 'Universia' zijn, het deel van de bank dat ruim duizend Spaans- en Portugeestalige universiteiten in elf landen ondersteunt.

Eergisteren liet De la Rosa nog weten dat de deal met het Zwitserse team van Peter Sauber bijna niet door was gegaan. Dan lijkt een dergelijke sponsordeal toch niet helemaal toevallig, ook al wordt dat ontkend.