Winterweer nog niet voorbij

De komende dagen gaat de winter weer terrein winnen. Dat meldt het KNMI. Momenteel zijn er grote temperatuursverschillen tussen het zuiden en het noorden, doordat de grens van de koude vrieslucht dwars over het land ligt.

In het overgangsgebied valt neerslag. Het gaat hierbij om regen, natte en droge sneeuw en uiteindelijk steeds meer droge sneeuw, met kans op gladde wegen.

Het KNMI waarschuwt dan ook aan het begin van vanavond voor plaatselijke gladheid in Noord-Holland, Friesland en Flevoland door sneeuwval. Vanochtend waarschuwde het KNMI al voor gladheid in Noord-Holland door ijzel na een regenbui door de lage temperatuur daar.

De vorstgrens verplaatst zich de komende tijd in zuidwestelijke richting. Begin komende week komt het hele land hierdoor weer in de vrieskou terecht. Op verschillende plaatsen wordt het waarschijnlijk weer wit, waarbij de sneeuw na het invallen van de vorst kan blijven liggen.

Volgende week moet Nederland rekenen op wederom een winterse periode van zeker enkele dagen met een aantal dagen 's nachts lichte tot matige vorst en overdag temperaturen rond het vriespunt.

Weer sneeuw op komst.